Ljetne baste i njihovo sirenje

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

A sta da znam

#301 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by A sta da znam »

Mislim na otvaranje ljetne baste u Novom gradu ili dalje (prema Ilidzi). Da li moram imati vec otvoren kafic, odnosno ugostiteljski objekat kako bih to otvorio ili je moguce otvoriti bastu bez toga, a sto, po svemu sudeci, znaci bez mokrog cvora?
djes_ba

#302 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by djes_ba »

sad prolazim pored vatre i vidim montiraju bastu nebi bilo nista cudno da nebuse one ploce
ko ce to kasnije popraviti
po toj logici znaci da ce sad onaj dio prekoputa trznice sto se upravo renovira tj postavljaju nove ploce da poslije zavrsetka radova postave bastu ko prose godine naravno da i oni izbuse svoj dio?????
halo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Control panel

#303 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Control panel »

oni kafici u radicevoj nisu normalni. prvo su uzeli malo zelene povrsine i napravili neke verande a sada su i po ono malo trave sto je ostalo izbacili stolove i stolice da gosti imaju mekocu pod nogom dok sjede i ispijaju kafu u dokolici.
metar_drva

#304 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by metar_drva »

Control panel wrote:oni kafici u radicevoj nisu normalni. prvo su uzeli malo zelene povrsine i napravili neke verande a sada su i po ono malo trave sto je ostalo izbacili stolove i stolice da gosti imaju mekocu pod nogom dok sjede i ispijaju kafu u dokolici.
zato što tamo ide seljadija maskirana u urbanu raju, pa im je ta trava veza sa zavičajem. a i onaj beton, tvrd nekakav brate, po travi noga sama skače
Tvrtko II Kotromanić

#305 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Tvrtko II Kotromanić »

metar_drva wrote:
Control panel wrote:oni kafici u radicevoj nisu normalni. prvo su uzeli malo zelene povrsine i napravili neke verande a sada su i po ono malo trave sto je ostalo izbacili stolove i stolice da gosti imaju mekocu pod nogom dok sjede i ispijaju kafu u dokolici.
zato što tamo ide seljadija maskirana u urbanu raju, pa im je ta trava veza sa zavičajem. a i onaj beton, tvrd nekakav brate, po travi noga sama skače
nemoj tako, to su kafici za " sarajevski jet set" :run:
smoki_choko

#306 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by smoki_choko »

metar_drva wrote:
nema boljeg osjecaja nego kad te trava golica po nonama dok ispijas juice. ili fuka :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#307 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by -LIBERO- »

Je l' gdje ima foto kakav tih bastica po zelenoj povrsini parkova???
Better Man

#308 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Better Man »

Sve baste na zelenim povrsinama i u pjesackoj zoni treba zabraniti, a onog ko izdaje dozvole za iste kazniti debelom novcanom kaznom.
smoki_choko

#309 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by smoki_choko »

po ferhadiji kad pocnu da iskacu posebno onde kod ekonomije. stvori se usko grlo pa na spici ne mozes ni proci :roll:
Not My Idea

#310 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Not My Idea »

Kako zabranit? Pa kako bi onda raja bila vidjena? Zar nije to bit kafe?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#311 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by ladyblue18 »

Not My Idea wrote:Kako zabranit? Pa kako bi onda raja bila vidjena? Zar nije to bit kafe?
Kako kome. :D
bez_ideje

#312 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by bez_ideje »

Vidim ja.....vakat meni opet mjenjat rutu
Cim one baste iznesu po Ferhadiji,ja se presaltam na onu dje ide tranvaj ,inace bi ujedala po ulici,kad bi u onoj guzvi BEZRAZLOZNOJ I NELEGALNOJ zapela ,pa mic po mic :x :x :x :x :x :x
Mali Aga

#313 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Mali Aga »

Ovo je bezobrazno. Ne samo sto sama Ferhadija nije toliko velika ko npr. glavna ulica u Rijeci ili Bg jos nam stave ove kafice. Uskoro cemo ici u redovima kroz Ferhadiju. Treba otvoriti peticiju na ovom forumu i nek SA-x napravi clanak o ovome. Ovo je sramota. Samo je sjetite kako ce biti kod trga Alije Izetbegovica kad dodje ljeto.

DOSTA VISE
because_of_you

#314 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by because_of_you »

Meni je komično kako se raja "koja sjedi" po tim baštama smatra nešto "posebnije" od naroda koji ne provodi dane u toj besposlici :-) :-) :-)

I ono, ti si budala jer ne sjediš i ne piješ jedan sok 4 sata, a on je cool jer se izvalio na sred Ferhadije i ocjenjuje prolaznike :lol: :lol: :lol: :lol:
JThomas

#315 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by JThomas »

i ona skalamerija od vatre svake godine ide sve dalje i dalje. još malo pa ćeš se morati izvinjavati što prolaziš glavnom šetačkom ulicom.
smoki_choko

#316 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by smoki_choko »

JThomas wrote:i ona skalamerija od vatre svake godine ide sve dalje i dalje. još malo pa ćeš se morati izvinjavati što prolaziš glavnom šetačkom ulicom.
ove godine ce basta biti preko cijele ferhadije. i onda ces kroz bastu morati prolaziti. gurati se sa musterijama. al ces onda prvo na kafu morati svratiti pa onda tek nastaviti put :lol:
Not My Idea

#317 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Not My Idea »

ladyblue18 wrote:
Not My Idea wrote:Kako zabranit? Pa kako bi onda raja bila vidjena? Zar nije to bit kafe?
Kako kome. :D
:D
Ima ljudi koji cijelu subotu i nedjelju provedi na "špici" :lol:
ROTOR 9

#318 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by ROTOR 9 »

Ako pazljivije pratimo stampu.. vidjecemo., da su svake godine opstinski i kantonalni budzet osteceni-u minusu po nekoliko miliona KM za renoviranje ploca., TOP ulica.. ISKRENO iako sam rodjen u Sarajevu.,i ostao i borio se za njega i borim jos uvijek., marke ne bih dao za ploce.. poravnaj sve., navuci asfalt .,kome zao kome nije..
Samo za deset godina skrsili su preko 50 miliona KM na ploce.. O talovima nacelnika i firmi da ne govorimo., posebna tema.. Rupe na glavnim cestama zalijevaju plastifikatorima., iskljucivo na +35 C ., ka dodje jesen i kise., a zima i minusi da ne govorim., rupa puca ko staklo.. ZATO rupe brzo nastaju i tamo gdje nedavno zakrpe budu radjene ..
Sve je ovo ikebana., od ljudi koji piju kafu u udarnom radnom terminu do ljudi u komunalnim sluzbama., GDJE SU silni magistri i inzinjeri.. gdje je ta pamet.. .,da sve je to ikebana.. :skoljka:
photo

#319 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by photo »

ja ne kontam kako moze City Pub da uzurpira parking ispred stavljajuci stolove???? Konobari stoje k'o lesinari i samo cekaju kada ce se neko isparkirati da uvale stolove i "zauzmu" taj dio parkinga. nigdje policije, ne ocekujem da ce oni iz KJKP "RAD" nesto prigovoriti jer im to nije ni posao.

a kaze, ne znam da li je to tacno, da je vlasnik city puba Zuka. kako kazu divan covjek a opet krsi zakon radi zarade. bas divan.
samo_ovaj_put

#320 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by samo_ovaj_put »

zuka je vlasnik i mislim trenutno je u zatvoru :D
Esja

#321 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Esja »

smoki_choko wrote:
JThomas wrote:i ona skalamerija od vatre svake godine ide sve dalje i dalje. još malo pa ćeš se morati izvinjavati što prolaziš glavnom šetačkom ulicom.
ove godine ce basta biti preko cijele ferhadije. i onda ces kroz bastu morati prolaziti. gurati se sa musterijama. al ces onda prvo na kafu morati svratiti pa onda tek nastaviti put :lol:
Sreca, ja sam ove godine obavila svoju posjetu u martu. Nije bilo guzve, ljepota za setnju Ferhadijom. :-D
poznanik

#322 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by poznanik »

Za širenje ljetnih bašti ne treba pretjerano okrivljavati njihove vlasnike, već opštinska vijeća koja daju saglasnost na prijedlog opštinskih referenata za privredu, i koji vrlo uspješno znaju progurati svaki prijedlog kroz vijeća.

Sigurno postoje i nedisciplinirani vlasnici ljetnih bašti, koji ih šire mimo dozvola, ali u tom slučaju odgovornost imaju nadležne inspekcije, koje ne vrše kontrolu i kažnjavanje prekršioca.

U oba slučaja, izvjesno je da se radi o klasičnom obliku korupcije.
Lakat Jebić

#323 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Lakat Jebić »

eno i ove godine ce biti monolog :D
smoki_choko

#324 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by smoki_choko »

Esja wrote:
smoki_choko wrote:
Sreca, ja sam ove godine obavila svoju posjetu u martu. Nije bilo guzve, ljepota za setnju Ferhadijom. :-D
treba to na vrijeme obaviti, da se ne guzvas na ljeto :lol:
JThomas

#325 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by JThomas »

jedno je obaviti posjetu, a drugo živjeti, jebiga...
Post Reply