Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
fidoremilienko

#301 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by fidoremilienko »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:sve su krive piramide, svi svjetski prevaranti culi kako je lako ljude na balkanu budalama napraviti i odmah krenuli u ex-yu turneju. Poslije ovog ima da se pojavljuju svakakvi proroci, iscjeljitelji i kojekakve sekte. Sad mi je jasnije kako ljudi i nakon 20 godina silovanja u mozak od strane politicara jos nisu dosli pameti. Ocigledno je da jedan veliki procenat ljudi ne posjeduje isti.

Da je ikoga izlijecio, nebi dolazio bus iz madjarske nego bi nam sad u sarajevu bilo nekih 500 miliona do milijardu ljudi iz cijelog svijeta, od najtezih bolesti do slomljenog nokta
Hahaha, ne shvatas!! Kako ce doci ako nemaju para, grdne li su pare dali doktorima i kojekakvim gatarama/vracarama/hodzama itd...
zonbirile

#302 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zonbirile »

fidoremilienko wrote:
O'zone wrote: Koji sam ja to imenima nazivao ljude koji idu tamo?! Tačno je da ni moderna medicina ne liječi sve na kraju od nečeg se mora i umrijeti a teško oboljeli ljudi i nemaju snage da odu tamo i čame u redu 5-6 sati da bi ih dotakao veliki Meki Torabi i prenio im energiju ni više ni manje nego 5 planeta. Opet kažem uozbilite se.

Još jedna stvar dnevno po nekim procjenama u Zetru uđe 20 000 ljudi od tih 20 000 hiljada neka 10 000 uzmu vodu po 0,75 Kpf to je 7500 KM a niko ne uzima samo jednu. Nagradno pitanje kolika je nabavna cijena BH2O vode u Sarajevskoj Pivari? I onda neko dođe i kaže on to radi besplatno, jes sigurno dobrotvor i to žešći!
Kao sto sam vec napomenuo, niko te ljude ne tjera tamo da idu. U redu, nije posten, uzima milione KM svaki dan!! Zelim reci, da nije skupo da se ode, min sto ces potrositi je 2KM, a sto kazes mozes uzeti 10 flasa vode, tvoja stvar. Ovo kazem nije skupo, jer dosta ljudi je islo kod doktora i nisu im pomogli, covjek je takav (svi smo), ako cujes da je tvome komsiji pomoglo otici ces i ti. Jos uz sve to, ako si bolestan naravno da ces otici kad ti doktori ne mogu pomoci. Poredjenja radi, da odes kod doktora da uradis jedan pregled (davanje krvi, pritisak isl.) kosta te, privatno, oko 40-50KM, zavisi, EKG (100KM), isl.,itd., i na kraju ti on kaze, sve ti je OK, a ti nisi u redu. A doktor da ti kaze pojedi svoje g... ti bi to ucinio da ti bude bolje!
Mislim da ne shvatas sustinu mojih postova! :wink:
---------------------------------------------------
lupaš gluposti,pogledaj jučerašnji dnevnik Nove-INA kažnjenja sa milion kuna,stranci sa po 200 000 kuna ,jer su u upravi INE radili bez radne dozvole,još su dobro prošli,jer su dokazali da agencija koja je vodila postupak je usrala stvar-znači nije bila namjera,nego nemar.Pa svi pričamo o zelenoj karti u USA,ausvajsu i sl. papirima u normalnim državama,samo ovde čitaš po crnim hronikama XY radio radnju,kriminalnu uglavnom,državljanin Srbije/Sanđaka.Ober Meki,mora kao stranac biti prijavljen MUP-u,imati sve moguće dozvole,radnu također.A ono što radi podšpada pod krivično gonjenje.
fidoremilienko

#303 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by fidoremilienko »

zonbirile wrote: lupaš gluposti,pogledaj jučerašnji dnevnik Nove-INA kažnjenja sa milion kuna,stranci sa po 200 000 kuna ,jer su u upravi INE radili bez radne dozvole,još su dobro prošli,jer su dokazali da agencija koja je vodila postupak je usrala stvar-znači nije bila namjera,nego nemar.Pa svi pričamo o zelenoj karti u USA,ausvajsu i sl. papirima u normalnim državama,samo ovde čitaš po crnim hronikama XY radio radnju,kriminalnu uglavnom,državljanin Srbije/Sanđaka.Ober Meki,mora kao stranac biti prijavljen MUP-u,imati sve moguće dozvole,radnu također.A ono što radi podšpada pod krivično gonjenje.
haj ne seri!! drzava ja u k...ima milion problema, a ti si se uhvatio za jednog covjeka koji je dosao i otici ce uskoro! Sredi ti ljudima koji zive ovdje radne dozvole i neka bude sve po P.S.-u. Kad to bude tako onda se javi. Do tad, zacepi usta, jer pojma nemas sta pricas! :wink:
palamuda

#304 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by palamuda »

Ovaj "fidoremilienko" je izgleda Torabi, pa dobro došao na forum veliki vraču, sve sile su sa tobom galaksije andromeda.
Ovo što se radi u Zetri je krivično djelo i država će doći po svoje, neki dan nadležne inspekcije uletile u one Turske koledže na Ilidži, pola studenata nije imalo prijave boravka i ljekarska uvjerenja, ja neki dan u Domu zdravlja na Ilidži vidim sami Turci, kad mi ispričaše da oni vade ljekarska uvjerenja.
Zato Torabija pod hitno provjeriti i ispitati i poslati u nepovrat pa neka gata i čara po Africi.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
fidoremilienko

#305 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by fidoremilienko »

palamuda wrote:Ovaj "fidoremilienko" je izgleda Torabi, pa dobro došao na forum veliki vraču, sve sile su sa tobom galaksije andromeda.
Ovo što se radi u Zetri je krivično djelo i država će doći po svoje, neki dan nadležne inspekcije uletile u one Turske koledže na Ilidži, pola studenata nije imalo prijave boravka i ljekarska uvjerenja, ja neki dan u Domu zdravlja na Ilidži vidim sami Turci, kad mi ispričaše da oni vade ljekarska uvjerenja.
Zato Torabija pod hitno provjeriti i ispitati i poslati u nepovrat pa neka gata i čara po Africi.
Nemam ja nista protiv, neka dodje drzava po svoje, pa i po torabija! Ali neka dzrava i pocisti kojekakve nesposobnjakovice i familiju po drzavnim institucijama, koji ne rade nista, sjede i dobijaju platu. Kad si tako glasan protiv torabija budi glasan i protiv drugih. Nego neces, znas gdje smijes, a gdje ne! To je tvoj i problem vecine.
ultima_palabra

#306 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ultima_palabra »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:sve su krive piramide, svi svjetski prevaranti culi kako je lako ljude na balkanu budalama napraviti i odmah krenuli u ex-yu turneju. Poslije ovog ima da se pojavljuju svakakvi proroci, iscjeljitelji i kojekakve sekte. Sad mi je jasnije kako ljudi i nakon 20 godina silovanja u mozak od strane politicara jos nisu dosli pameti. Ocigledno je da jedan veliki procenat ljudi ne posjeduje isti.

Da je ikoga izlijecio, nebi dolazio bus iz madjarske nego bi nam sad u sarajevu bilo nekih 500 miliona do milijardu ljudi iz cijelog svijeta, od najtezih bolesti do slomljenog nokta
Sve tačno, samo nije to počelo od piramida, i ranije smo bili plodno tlo za razne proroke, kvazinaučnike i nadriljekare... naročito je to bilo aktuelno 3-4 zadnje godine pred rat.
zonbirile wrote:NADRILJEKARSTVO (ČL.112 KZ)
Krivično djelo nadriljekarstva je kada se izvjesno lice bavi liječenjem ili nekom drugom zdravstvenom djelatnošću, a da za takvo bavljenje nema odgovarajuću stručnu spremu.
Za postojanje ovog krivičnog djela nije bitno da nastupi oštećenje zdravlja ili teža posljedica

Zakon je jasan, do istražnih organa je.Sama činjenica da lujka operira po Africi i ex Jugi, dovoljno govori o svemu.Pa bio bi red bar da drotovi ureduju saobraćaj,finansijska pogleda uplatu poreza i izdavanje računa, jer voda se ne nabavlja sigurno po 75 pf/l, IZ BiH , jer čova stalno vazi i poziva se na Kuran, a ono što radi je protivno kuranskin ajetima, zatim pitanje radne dozvole za stranca, doduše u zemlji gdje politička elita podržava piravide u Visokom,sve je moguće.
Sve rečeno, hoćemo li konačno dobiti državu koja sprovodi zakone koje je donijela?
karanana

#307 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by karanana »

i ja sam u dilemi kad je ovo u pitanju. ustvari, ne vjerujem u ovo vracanje i madjijanje, ali sam u dilemi treba li ili ne dici glas protiv ovoga. narod je zatucan sa ili bez ovog frajera. necemo mi nista promijeniti niti narod napraviti pametnim ako ovog frajera zabranimo. stoga neka ga, ako narod moze dati marku-dvije neka dadnu i mozda nekome barem psihicki ovaj sharlatan malo pomogne. dosta bolesti je u glavi i ako ovaj dotakne nekog, mozda ce psiha pomoci da se zaista malo taj bolesni covjek/zena oporave. nesto kao placebo kod lijekova.
ultima_palabra

#308 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ultima_palabra »

karanana wrote:i ja sam u dilemi kad je ovo u pitanju. ustvari, ne vjerujem u ovo vracanje i madjijanje, ali sam u dilemi treba li ili ne dici glas protiv ovoga. narod je zatucan sa ili bez ovog frajera. necemo mi nista promijeniti niti narod napraviti pametnim ako ovog frajera zabranimo. stoga neka ga, ako narod moze dati marku-dvije neka dadnu i mozda nekome barem psihicki ovaj sharlatan malo pomogne. dosta bolesti je u glavi i ako ovaj dotakne nekog, mozda ce psiha pomoci da se zaista malo taj bolesni covjek/zena oporave. nesto kao placebo kod lijekova.
Što bi Nećko rekao: Po zakonu! 8-)
zbunjena2010

#309 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zbunjena2010 »

karanana wrote:i ja sam u dilemi kad je ovo u pitanju. ustvari, ne vjerujem u ovo vracanje i madjijanje, ali sam u dilemi treba li ili ne dici glas protiv ovoga. narod je zatucan sa ili bez ovog frajera. necemo mi nista promijeniti niti narod napraviti pametnim ako ovog frajera zabranimo. stoga neka ga, ako narod moze dati marku-dvije neka dadnu i mozda nekome barem psihicki ovaj sharlatan malo pomogne. dosta bolesti je u glavi i ako ovaj dotakne nekog, mozda ce psiha pomoci da se zaista malo taj bolesni covjek/zena oporave. nesto kao placebo kod lijekova.
I ja sam tako misljenje imala, dok me shejtan ne navrati da tetku odvedem tamo. Od kako je cula za njega ubi u pojam ko ce nju odvesti, jer ona njemu vjeruje. Ja odem. Iskreno, kad je naisao pored onog naroda i kada su svi digli ruke da "hvataju" tu njegovu energiju, ja sam se prepala. Osjecala sam se kao da sam ja sa jedne a taj silni narod sa druge planete. Uzas. U sebi sam ucila sto sam znala i molila Boga da mi oprosti sto sam tu uopste dosla i nisam mogla da vjerujem da narod toliko vjere polaze u covjeka od krvi i mesa cini se vise nego u Boga. Jeza me prosla i to je jedina stvar koju sam gore osjetila. Opet moj odlazak gore ima i svoju pozitivnu stranu, jer sam vidjevsi kakvih ljudi ima, bolesnih i nepokretnih, rekla samoj sebi:"Daj Boze zdravlja i pameti a nista mi drugo ne treba." Sve ce uz to doci, manje ili vise ali ce doci.

Na kraju, zakljucak. Ja u ono ne vjerujem.
palamuda

#310 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by palamuda »

Treba ga zabraniti iz sljedećih razloga:
- jer evidentno krši zakon
- jer vara ljude i lažno se predstavlja za mesiju
- jer se voda prodaje bez ikakve kontrole i računa

Što se tiče druge strane evidentno je da njegovo liječenje veze nema sa Kur anom i sunetom, po ovim izvorima ovakav vid liječenja je strogo zabranjen i svakom muslimanu je zabranjeno prisustvotai ovakvim seansama, kao i bilo kakvom drugom čaranju i vračanju. Tako da meni kao muslimanu nikad neće biti jasno kako neko ko je musliman može vjerovati u ovakve gluposti i otići i davati Allahova svojstva (takođe strogo zabranjeno i najveći grijeh koji musliman može napraviti) ovom Marokanskom probisvjetu i varalici.
neprilagodjena

#311 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by neprilagodjena »

Ma nece ga zabraniti jer nasi lopovi zaradjuju preko njega :roll: :roll:
Nekako s proljeća

#312 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Nekako s proljeća »

ri0 wrote:

Bravo! Pametnom dosta! A pokretac teme koji ga zdusno brani sve vrijeme bi nam mogao reci gdje je on u svemu ovome ($$$$) ?
Tu sam ja kralju, sa Vama.U Sarajevu , da budem konkretniji i korektniji za razliku od pojedinih članova ...
Vidim aludiraš simbolikom u zagradi, koja bi me trebala svrstati među one koji imaju materijalnog interesa od ove teme ili indirektno od projekta ''Mekki Torabi'' (bilo da je to od prihoda ostvarenih prodajom vode, parking mjesta, sendviča ili kofi, prekorednog ulaska, medijske podrške, farmaceutskih lobiranja...bla bla bla)

@ ri0 kralju, istoga dana kada se je (dizanjem ruke 4-5 hiljada posjetilaca) prihvatilo obrazloženje menadzmenta ZOI-a da moraju ( ulaz 1 km)komercajalizirati ovaj, u suštini i ugovorom definiran humanitarni projekt ,pokretač teme se je povukao iz projekta iz principijelnih razloga. To ne znači da sam zauzeo takav stav jer sumnjam u Mekki Torabija , već prvenstveno zbog redefiniranja prvobitno potpisanog ugovora o saradnji na ovom projektu. Sve je ,osim flaširane vode, bilo besplatno i volonterski.

Ali hajde...da se nisam nagledao bolesne djece i odraslih u prvih nekoliko dana, mogao bih biti sretan kao za vrijeme Olimpijade, gledajući te rijeke ljudi i dinamiku oko olimpijske ljepotice. Nažalost , kada na jednom mjestu vidim toliko bolesnih sugrađana-ki sa jedne strane a sa druge naglašenu materijalističu logiku , nemam dileme na kojoj sam strani. Makar srcem...

P.S.
Eto kralju, nadam se da prihvataš istinu koju ti ispisah. Nikom se u neznanju ne zamjera, i od mene ti halal bilo ($$$$). Jedino bih te zamolio da me ne citiraš i tražiš još informacija .Ako budem šta htio da podijelim sa Vama, sam ću to uraditi.

A nije mi dopušteno da izbjegavam istinu!!
beautyfool

#313 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by beautyfool »

palamuda wrote:Ovaj "fidoremilienko" je izgleda Torabi, pa dobro došao na forum veliki vraču, sve sile su sa tobom galaksije andromeda.
Ako je to nasa inspekcija uradila i jos se mi dicimo time to je sramota, cuj pre neki dan bili i nemaju boravak, sta ja tu sokantno ? ako je skola pocela u septembru/oktobru oni mogu biti 3 mjeseca ovdje bez prijavljenog boravka, dakle da u medjuvremenu izganjaju dozvolu za boravak a s obzirom da nasi divni stanodavci ne zele prijavljivati ljude kojima izdaju stanove jer ce pobogu morati jos i porez placati drzavi :roll: tako da nijednom strancu nije lako naci prikladan stan gdje ce dobiti uredne papire da bi se prijavio boravak a da ne pricam o cekanjima boravka mjesecima :zzzz: zalosno je kako nam drzava funkcionise a mi ismijavamo druge kao da su oni krivi za nas nerad i nasu neorganizovanost.
extraordinary

#314 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by extraordinary »

Složio bih se palamudom i zonbrileom oko Torabija. Najzanimljivije je da je najveći dio populacije koji ide gore islamske vjeroispovijesti, i idu gore zato što se ovaj poziva na Allaha, a ovo po Kur'anu strogo zabranjeno. Da se razumijemo, i ja sam musliman, ali od ovakvih stvari se ježim. Islam prije svega promoviše znanje, prva riječ u Kur'anu je uči-čitaj, i bolje bi bilo pojedincima da se malo time pozabave a ne da puste Torabiju i Bogu da sve za njih obave. Naravno, ne govorim ovdje o bolesnima, tih ljudi mi je žao jer njima je Torabi posljednja nada, govorim o onima što su jutros ustali na lijevu nogu i otišli od straha u Zetru da im se to i sutra ne ponovi.
ri0

#315 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ri0 »

@Nekako s proljeca : pa vidi se da si nekim vidom u projektu a to sto si prosao bez $$$ znaci da si ispao naivan. Uzmimo za primjer radio si, crncio, pomag'o da ovaj projekat uspije al' nemas cvrst dokaz da je ovo uspjelo osim sto oni zdravi kazu :"pa eto bolje mi je raspolozenje" , "osjetio strujanje", nego jel se ko izljecio od teske bolesti? NIJE! Samo reci ko uzima pare od vode koja se prodaje u milionima litara bez racuna?
beautyfool

#316 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by beautyfool »

extraordinary wrote:Složio bih se palamudom i zonbrileom oko Torabija. Najzanimljivije je da je najveći dio populacije koji ide gore islamske vjeroispovijesti, i idu gore zato što se ovaj poziva na Allaha, a ovo po Kur'anu strogo zabranjeno. Da se razumijemo, i ja sam musliman, ali od ovakvih stvari se ježim. Islam prije svega promoviše znanje, prva riječ u Kur'anu je uči-čitaj, i bolje bi bilo pojedincima da se malo time pozabave a ne da puste Torabiju i Bogu da sve za njih obave. Naravno, ne govorim ovdje o bolesnima, tih ljudi mi je žao jer njima je Torabi posljednja nada, govorim o onima što su jutros ustali na lijevu nogu i otišli od straha u Zetru da im se to i sutra ne ponovi.
Ne znam otkud ti ta informacija ? kakve ima veze vjeroispovjest s tim sto ljudi idu gore ? pa koliko sam ja razumila torabi je hiljadu puta bio u Hrvatskoj i punio dvorane isto ovako a nebih rekla da su mu posjetioci bili vecinski muslimani jer znamo da je mali broj njih tamo i da ode u Srbiju vjerujem da bi odziv bio isti.
Bar covjek ne naplacuje meni je zalosnije kad dodje neka, seka/peka/dara bubamara/brena i slicne i napune jednu zetru nasom omladinom, nasom buducnosti, i za 2 sata skakutanja po bini naplate po oko 10km :roll: a jos je zalosnije sto se niko i nebuni za to.
karanana

#317 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by karanana »

ma vjerovatno je htio povezati strogu zabranu vraceva i madjijanja koju kuran propovijeda za svoje vjernike i odlaska ovolikog broja muslimana gore.
elios

#318 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by elios »

Sad je pravo vrijeme da ko zeli znati istinu da za par sati provjeri. Predlazem da odete licno ispred ulaza Zetre i direktno prikupite informacije od ljudi koji izlaze. Pitanja bi mogla biti:
1. Od cega boluju
2. Koliko dugo dolaze
3. Da li ima poboljsanja (detaljno ispitati, najbolje uz prisustvo nekog doktora)

U slucaju da ima poboljsanja uzeti kontakt podatke za dalje provjere. Mislim da bi bilo dovoljno ispitati 100-tinjak ljudi.

Da li ima dobrovoljac?

Statistickom analizom se iz slucajnog uzorka mogu dobiti dovoljno pouzdane informacije.

Takodje ideja o analizi vode je super i prakticna.

Svako komentarisanje da ili je Mekki vjerodostojan ili ne bi bilo suvisno do tada.

Posto sada nisam u Sarajevu ovo bih licno ucinio da sam tu.

Ako neko zeli prikupiti ove podatke neka se javi
Nekako s proljeća

#319 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Nekako s proljeća »

ri0 wrote:@Nekako s proljeca : pa vidi se da si nekim vidom u projektu a to sto si prosao bez $$$ znaci da si ispao naivan. Uzmimo za primjer radio si, crncio, pomag'o da ovaj projekat uspije al' nemas cvrst dokaz da je ovo uspjelo osim sto oni zdravi kazu :"pa eto bolje mi je raspolozenje" , "osjetio strujanje", nego jel se ko izljecio od teske bolesti? NIJE! Samo reci ko uzima pare od vode koja se prodaje u milionima litara bez racuna?
:)

Image

Uploaded with ImageShack.us
extraordinary

#320 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by extraordinary »

Tako je karanana:)

Beautyfool, ako ti misliš da je validno opravdanje za ono što Torabi radi to što dolaze Seke, Meke i slične njima i uzimaju više para od njeg, ja ti ne mogu pomoći. To ja nemam pravo osuđivati što cilja neobrazovane ljude? Baš kao i one. Jesi ti vidjela njegovu diplomu? Diplomirani iscjelitelj. Ima li ovog na našem univerzitetu? Ako nema, treba podhitno uvesti, ionako imamo šupljatora punu državu.

Koliko sam ljudi sreo koji su mi rekli, otiđi bolan, sve uz Allahovu pomoć... zašto im uopšte treba neko kao veza između njih i Boga, valjda je lakše kući uzeti Kur'an, pročitati ga i vidjeti da li je ono uopšte dozvoljeno pa donositi zaključke. Al' do mene je, dosta ih ne zna čitati.
karanana

#321 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by karanana »

e, a kad smo kod dokaza o toj njegovoj energiji, nisam sve stranice prelistao, mozda je i spomenuto...navodno je hayat pokazao reportazu nekog djeteta koje je od rodjenja hendikepirano i u invalidskim je kolicima. i navodno je to dijete ustalo nakon "sesije". jeli ko to gledo? jeli fakat dijete negdje sa sedrenika i moze li neko potvrditi da zna to dijete kao hendikepirano i da je ustalo nakon mekkija?
astrid

#322 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by astrid »

Da li ovaj čovjek ima moć da liječi ljude ,ne znam,niti mogu bilo šta tvrditi.Jednostavno u zadnje vrijeme ima tih iscjelitelja k`o u priči,da svi oni 1% liječe kao što govore niko ne bi bio bolestan.Zbog tih lažnjaka ljudi ne vjeruju ni onim koji možda nešto i mogu.
E ,sad Torabi....
Neki se pozivaju na medicinu,a šta je sa ljudima koje je medicina otpisala?..ili gdje doktori jednostavno ne znaju šta da rade..Banalan primjer...moju mamu (prije rata)zaboljelo koljeno,uradi sve nalaze ,snimke...sve OK..ali noga je boli.Dođe ona opet kod doktora ,a on joj kaže"što se medicine tiče, tebe ništa ne boli,radi šta znaš" :shock: Komšinica ima problem s stomakom ,godinama se liječi kod doktora,napretka nema ni 0.01%..medicina nije svemoguća.
Zašto onda ljudima koji više nemaju šta izgubiti oduzeti i to malo nade.Mnogi od njih će i osjetiti poboljašanje čak i kad ga nema.
Međutim,od mog sina drug imao je neku povredu kičme i poslije med.tretmana kičma ga je i dalje boljela.Otišao je kod Torabia i nakon jednog tretmana osjetio blaaaaaago poboljšanje.Išao je nekoliko dana i mnogo mu je bolje.To isto mogu reći i za jednu ženu,takođe je u putanju bila kičma.

Varalica ili ne...bar ne naplaćuje to,a nekome da bar jedan tračak svetlosti..

Ah..da ,pročitala sam da se nekome sluh popravio..drago mi je!

Nisam čitala sve postove ..da li je još neko(forumaši,ili neko im poznat) sa ozbiljnijim zdr.problemom išao kod Torabija?
elios

#323 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by elios »

Procitao sam cijelu temu i izgleda da ima vise onih kod kojih su se pojavila poboljsanja, par neutralnih i jedna nezadovoljna osoba. Uzeo sam u obzir one koji su isli vise puta.
Last edited by elios on 15/10/2010 13:59, edited 1 time in total.
Biznis

#324 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Biznis »

astrid wrote:...moju mamu (prije rata)zaboljelo koljeno,uradi sve nalaze ,snimke...sve OK..ali noga je boli.Dođe ona opet kod doktora ,a on joj kaže"što se medicine tiče, tebe ništa ne boli,radi šta znaš"
promjeni doktora odmah. prije toga tog sto ti je tako rekao tuzi.
fidoremilienko

#325 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by fidoremilienko »

beautyfool wrote:
extraordinary wrote:Složio bih se palamudom i zonbrileom oko Torabija. Najzanimljivije je da je najveći dio populacije koji ide gore islamske vjeroispovijesti, i idu gore zato što se ovaj poziva na Allaha, a ovo po Kur'anu strogo zabranjeno. Da se razumijemo, i ja sam musliman, ali od ovakvih stvari se ježim. Islam prije svega promoviše znanje, prva riječ u Kur'anu je uči-čitaj, i bolje bi bilo pojedincima da se malo time pozabave a ne da puste Torabiju i Bogu da sve za njih obave. Naravno, ne govorim ovdje o bolesnima, tih ljudi mi je žao jer njima je Torabi posljednja nada, govorim o onima što su jutros ustali na lijevu nogu i otišli od straha u Zetru da im se to i sutra ne ponovi.
Ne znam otkud ti ta informacija ? kakve ima veze vjeroispovjest s tim sto ljudi idu gore ? pa koliko sam ja razumila torabi je hiljadu puta bio u Hrvatskoj i punio dvorane isto ovako a nebih rekla da su mu posjetioci bili vecinski muslimani jer znamo da je mali broj njih tamo i da ode u Srbiju vjerujem da bi odziv bio isti.
Bar covjek ne naplacuje meni je zalosnije kad dodje neka, seka/peka/dara bubamara/brena i slicne i napune jednu zetru nasom omladinom, nasom buducnosti, i za 2 sata skakutanja po bini naplate po oko 10km :roll: a jos je zalosnije sto se niko i nebuni za to.
Ma neee, to je svima normalno da daju od 10-20 KM za Bajram, a doduse i ne mora biti Bajram, i da idu gledati i skakati na koncertima kojekakvih primadona!!!
Locked