Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Romanista 101%
#301 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Madjari i taj "balkanski mentalitet"
mora da su ga fasovali od nas sto ih kosta u finalu.
-
udrch
#302 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Pošto ti i većina najviše osporavate Ibiševića ja ću ti samo reći da će Derdiyok završiti karijeru a da neće doživjeti ni da se o njemu priča mjesec dana kao što se o Ibiševiću pričala čitava polusezona..Derdiyok nije imao bolji učinak u ovoj sezoni koja se upravo završila, a prošlu neću ni da spominjem..čovjek je dao duplo više golova iako je odigrao samo polusezonu i to u seoskom klubu..Derdiyok igra u boljem i organizovanijem klubu, a učinak mu lošiji..pa po čemu je onda Derdiyok bolji?cyprus wrote:Hoćeš reći da nisu?udrch wrote:A najjače od svega ti je Fernandes = Salihović i Barnetta = Pjanić..
A tu je još bisera kao što je čovjek od 35 godina bolji od Medunjanina, Derdiyok od Ibiševića, Inler od Rahimića i sl.
Ibišević je doživio da jedan Gerd kaže da vjeruje da će on srušiti njegov rekord..
Barnetta i Pjanić isti kvalitet? - ne misliš valjda ozbiljno?
- cyprus
#303 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
O Ibiševiću i Derdiyoku bi se moglo diskutovat, s tim što bih ja prije stavio znak = između njih. Ibišević izuzev one jedne furiozne polusezone nije puno pokazao, a Derdiyok je 3 godine mlađi pa ima vremena da se još pokaže, a potencijala koliko mogu vidjet ima... Ima i Vedad, al recimo da će budućnost pokazat kuda će ići njegova karijera, nadamo se najboljem...udrch wrote:Pošto ti i većina najviše osporavate Ibiševića ja ću ti samo reći da će Derdiyok završiti karijeru a da neće doživjeti ni da se o njemu priča mjesec dana kao što se o Ibiševiću pričala čitava polusezona..Derdiyok nije imao bolji učinak u ovoj sezoni koja se upravo završila, a prošlu neću ni da spominjem..čovjek je dao duplo više golova iako je odigrao samo polusezonu i to u seoskom klubu..Derdiyok igra u boljem i organizovanijem klubu, a učinak mu lošiji..pa po čemu je onda Derdiyok bolji?cyprus wrote:Hoćeš reći da nisu?udrch wrote:A najjače od svega ti je Fernandes = Salihović i Barnetta = Pjanić..
A tu je još bisera kao što je čovjek od 35 godina bolji od Medunjanina, Derdiyok od Ibiševića, Inler od Rahimića i sl.
Ibišević je doživio da jedan Gerd kaže da vjeruje da će on srušiti njegov rekord..
Barnetta i Pjanić ... da, tu su negdje.
- -Paja
#304 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
I onaj Ganac je dozivio da jedan Pele kaze da ce on biti njegov nasljednik pa opet propade ko kauc.udrch wrote:Pošto ti i većina najviše osporavate Ibiševića ja ću ti samo reći da će Derdiyok završiti karijeru a da neće doživjeti ni da se o njemu priča mjesec dana kao što se o Ibiševiću pričala čitava polusezona..Derdiyok nije imao bolji učinak u ovoj sezoni koja se upravo završila, a prošlu neću ni da spominjem..čovjek je dao duplo više golova iako je odigrao samo polusezonu i to u seoskom klubu..Derdiyok igra u boljem i organizovanijem klubu, a učinak mu lošiji..pa po čemu je onda Derdiyok bolji?cyprus wrote:Hoćeš reći da nisu?udrch wrote:A najjače od svega ti je Fernandes = Salihović i Barnetta = Pjanić..
-
Jokericious
#305 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Ibisevic bolji od Derdiyoka? 
-
palermo
#306 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Ma ko je taj Derdiyok......'ebo te, kao da o Mesiju pričateCollegeGunner wrote:Ibisevic bolji od Derdiyoka?
- 2407
- cyprus
- Obuca9
#309 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Sad oduzmi našeg najskupljeg i njihovog najskupljeg igrača i dobićeš pravu razliku vrijednosti između ova dva tima. Ono što ja sve vrijeme govorim, mi za razliku od njih imamo Džeku, kojem bi svaki Švajcarac mogao samo vodu nositi, ali kad njega zanemariš onda dobiješ stvarnu razliku. Ali eto, ja sam mazohista i nisam patriota valjda zato što smatram da je smiješno porediti Senderosa i Nadarevića ili Inlera i Rahimića...
-
elSaik
#310 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Znači po tome se gleda kvalitet ekipa, pa što ne kažete. De mi samo pogledajte kolika je vrijednost Slovenaca, Čileanaca i obaju Koreja.
edit: I Francusku, nemojte zaboraviti provjeriti koliko vrijede.
- Obuca9
#311 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Ja ne govorim o kvalitetama, od samog početka govorim o tome koliko su poznati naši, a koliko švajcarski fudbaleri. I dalje tvrdim istu stvar kao i na početku razgovora, a to je da ako pitaš prosječnog Evropljanina (a da nije Švabo) da ti nabroji trojicu bh. reprezentativaca, da će svaki poslije spomena Džekinog imena (ako i za njega bude znao), početi mucati i nabrajati Barbareza, Salihamidžića...elSaik wrote:Znači po tome se gleda kvalitet ekipa, pa što ne kažete. De mi samo pogledajte kolika je vrijednost Slovenaca, Čileanaca i obaju Koreja.
A mi smo ubijeđeni da čitav svijet zna za Džeki, Pjanića, Spahića
-
Vernes_AMG
#312 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
oni NE vrijede toliko , samo kostaju 
- cyprus
#313 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Pa dobro hoće li iko reći na čemu temelji svoj stav da imamo jaču ekipu od Švicarske
Stavljen transfermarkt - ne valja jer ne odražava kvalitetu...
Rečeno da su švicarci konstatni na završnicama - opet neadekvatan argumenat jer "ne govori ništa o kvaliteti"...
Dat prikaz klubova u kojima igraju njihovi igrači - šaša, naši igraju u strašnom Valladolidu, Montpellieru i Hoffenheimu...
Činjenica da su oni digli Španiju koja je nas ponizila - opet irelevantno, kriv Ćiro, natamburali bi ih i mi...
Činjenica da su Švicarci učestvuju osam puta na SP, triput na EP, a mi okruglo nula - nidže veze čuj Švicarci i fudbal, nek skijaju...
Data usporedba po pozicijama - netačna, jer đes vidio da je Inler bolji od Rahimića...
Švicarci pokriveni na svim pozicijama sa solidnim igračima, a nama fale bekovi, krila, zadnji vezni... - nema veze, mi imamo Džeku i Pjanića
Švicarski klubovi igraju svako malo u CL, a našim je to misaona imenica - nema veze, sad će se Željo plasirat i iznjedrit hrpu svjetskih igrača
Švicarska ima svjetske prvake u mlađim kategorijama - nema veze, Seferović i Hajrović su naši
Zatim dijalog izgleda ovako:
-Poznatiji su naši igrači nego švicarski!
-Ali google više izbacuje jednog Yakina nego našu najveću zvijezdu...
-Kakve to veze ima, eto Yakin bolji od Džeke
-
Dobro, ovi argumenti ne vrijede
. Nek neko da argument po kojem smo mi jači od švicaraca...
Stavljen transfermarkt - ne valja jer ne odražava kvalitetu...
Rečeno da su švicarci konstatni na završnicama - opet neadekvatan argumenat jer "ne govori ništa o kvaliteti"...
Dat prikaz klubova u kojima igraju njihovi igrači - šaša, naši igraju u strašnom Valladolidu, Montpellieru i Hoffenheimu...
Činjenica da su oni digli Španiju koja je nas ponizila - opet irelevantno, kriv Ćiro, natamburali bi ih i mi...
Činjenica da su Švicarci učestvuju osam puta na SP, triput na EP, a mi okruglo nula - nidže veze čuj Švicarci i fudbal, nek skijaju...
Data usporedba po pozicijama - netačna, jer đes vidio da je Inler bolji od Rahimića...
Švicarci pokriveni na svim pozicijama sa solidnim igračima, a nama fale bekovi, krila, zadnji vezni... - nema veze, mi imamo Džeku i Pjanića
Švicarski klubovi igraju svako malo u CL, a našim je to misaona imenica - nema veze, sad će se Željo plasirat i iznjedrit hrpu svjetskih igrača
Švicarska ima svjetske prvake u mlađim kategorijama - nema veze, Seferović i Hajrović su naši
Zatim dijalog izgleda ovako:
-Poznatiji su naši igrači nego švicarski!
-Ali google više izbacuje jednog Yakina nego našu najveću zvijezdu...
-Kakve to veze ima, eto Yakin bolji od Džeke
-
Dobro, ovi argumenti ne vrijede
-
palermo
#314 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
A što ? Stvarno što je smiješno ? pa evo ovaj Senderos kako je počeo na kraju će doći do Vrbanjuše, stvarno pretjerujete u nastojanju da odbranite vaše stavove. Ja ne kažem da smo mi favoriti protiv Šavjcarske, samo kažem da nisu ni oni protiv nas. Ko bi dobio utakmicu , ko zna, zapravo daj nama Hitzfilelda a njima Sušića i reći ću ti odmah odgovor ko bi dobiohz__semir wrote:Sad oduzmi našeg najskupljeg i njihovog najskupljeg igrača i dobićeš pravu razliku vrijednosti između ova dva tima. Ono što ja sve vrijeme govorim, mi za razliku od njih imamo Džeku, kojem bi svaki Švajcarac mogao samo vodu nositi, ali kad njega zanemariš onda dobiješ stvarnu razliku. Ali eto, ja sam mazohista i nisam patriota valjda zato što smatram da je smiješno porediti Senderosa i Nadarevića ili Inlera i Rahimića...
-
LSD
#315 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Svaka cast Švici, pobjedila je Španiju po prvi put u istoriji otkako igraju međusobno ali stanite ljudi nemojte odmah poslije jedne njihove pobjede od njih praviti svjetsku velesilu...polako,vidjecemo dokle ce dogurati na ovom SP ta strašna alpska velesila pa cemo onda praviti hvalospjeve o njima.
-
elSaik
#316 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Švicarska dobila Španiju, a Španija nas, dakle, Švicarska bolja od nas.
Luksemburg dobio Švicarsku, Švicarska dobila Španije, dakle, Luksemburg je bolje od Španije.
Giganti se, majke mi.
PS Dovoljno o smislenosti argumenata govori ovo "njihovi klubovi igraju redovno u LP, a naši nikad nisu", a samo nam jedan igrač u kadru igra u BiH.
Ili "oni imaju prvake svijeta u mlađim kategorijama". Ima i Gana. Kaže "google izbaci više podataka o Yakinu nego o Džeki"* - možda da probaš sa 'Paris Hilton'. Ne mogu više, odoh gledati utakmicu, evo Novi Zeland poveo protiv Italije, a Italija prvak svijeta, dakle - znate sami dalje.
* moj google meni za 'Hakan Yakin' izbaci 797,000 rezultata, a za 'Edin Dzeko' 1,070,000.
Luksemburg dobio Švicarsku, Švicarska dobila Španije, dakle, Luksemburg je bolje od Španije.
Giganti se, majke mi.
PS Dovoljno o smislenosti argumenata govori ovo "njihovi klubovi igraju redovno u LP, a naši nikad nisu", a samo nam jedan igrač u kadru igra u BiH.
* moj google meni za 'Hakan Yakin' izbaci 797,000 rezultata, a za 'Edin Dzeko' 1,070,000.
- cyprus
#317 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Niko do njih ne pravi velesilu, samo smijem valjda ukazat da je neistina citiram "da su švicarci smješni za nas".LSD wrote:Svaka cast Švici, pobjedila je Španiju po prvi put u istoriji otkako igraju međusobno ali stanite ljudi nemojte odmah poslije jedne njihove pobjede od njih praviti svjetsku velesilu...polako,vidjecemo dokle ce dogurati na ovom SP ta strašna alpska velesila pa cemo onda praviti hvalospjeve o njima.
Btw, stojim iza toga da je Švicarska u top 10 po trenutnoj kvaliteti u fudbalskoj Evropi. Iza Španije, Engleske, Italije, Francuske, Njemačke, Holandije, Portugala, tu negdje sa Rusijom i Srbijom.
-
LSD
#318 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Ma ne treba nas uopšte uzimati u obzir i neka poređenja...mi kad se negdje nekad plasiramo onda može se porediti sa Švicom, dotad možemo samo gledati Švicu kako igra na EP ili SP.cyprus wrote:Niko do njih ne pravi velesilu, samo smijem valjda ukazat da je neistina citiram "da su švicarci smješni za nas".LSD wrote:Svaka cast Švici, pobjedila je Španiju po prvi put u istoriji otkako igraju međusobno ali stanite ljudi nemojte odmah poslije jedne njihove pobjede od njih praviti svjetsku velesilu...polako,vidjecemo dokle ce dogurati na ovom SP ta strašna alpska velesila pa cemo onda praviti hvalospjeve o njima.
Btw, stojim iza toga da je Švicarska u top 10 po trenutnoj kvaliteti u fudbalskoj Evropi. Iza Španije, Engleske, Italije, Francuske, Njemačke, Holandije, Portugala, tu negdje sa Rusijom i Srbijom.
- cyprus
#319 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Da te citiramelSaik wrote:Švicarska dobila Španiju, a Španija nas, dakle, Švicarska bolja od nas.![]()
![]()
Luksemburg dobio Švicarsku, Švicarska dobila Španije, dakle, Luksemburg je bolje od Španije.![]()
![]()
Giganti se, majke mi.
PS Dovoljno o smislenosti argumenata govori ovo "njihovi klubovi igraju redovno u LP, a naši nikad nisu", a samo nam jedan igrač u kadru igra u BiH.Ili "oni imaju prvake svijeta u mlađim kategorijama". Ima i Gana. Kaže "google izbaci više podataka o Yakinu nego o Džeki"* - možda da probaš sa 'Paris Hilton'. Ne mogu više, odoh gledati utakmicu, evo Novi Zeland poveo protiv Italije, a Italija prvak svijeta, dakle - znate sami dalje.
![]()
elSaik wrote:Oduvijek mi je bilo simpatično kako ljudi očekuju da će dovoljan broj smajlija uticati na kvalitet i snagu napisanog.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#320 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
To je to.LSD wrote:Ma ne treba nas uopšte uzimati u obzir i neka poređenja...mi kad se negdje nekad plasiramo onda može se porediti sa Švicom, dotad možemo samo gledati Švicu kako igra na EP ili SP.
-
elSaik
#321 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Pa dobro, može i bez smajlija:cyprus wrote:Da te citiramelSaik wrote:Švicarska dobila Španiju, a Španija nas, dakle, Švicarska bolja od nas.![]()
![]()
Luksemburg dobio Švicarsku, Švicarska dobila Španije, dakle, Luksemburg je bolje od Španije.![]()
![]()
Giganti se, majke mi.
PS Dovoljno o smislenosti argumenata govori ovo "njihovi klubovi igraju redovno u LP, a naši nikad nisu", a samo nam jedan igrač u kadru igra u BiH.Ili "oni imaju prvake svijeta u mlađim kategorijama". Ima i Gana. Kaže "google izbaci više podataka o Yakinu nego o Džeki"* - možda da probaš sa 'Paris Hilton'. Ne mogu više, odoh gledati utakmicu, evo Novi Zeland poveo protiv Italije, a Italija prvak svijeta, dakle - znate sami dalje.
![]()
* moj google meni za 'Hakan Yakin' izbaci 797,000 rezultata, a za 'Edin Dzeko' 1,070,000.![]()
elSaik wrote:Oduvijek mi je bilo simpatično kako ljudi očekuju da će dovoljan broj smajlija uticati na kvalitet i snagu napisanog.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Luksemburg dobio Švicu, Švica Španiju, dakle Luksemburg bolji od Španije.
BOlje?
- cyprus
#322 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Zašto selektivno odgovarašelSaik wrote:Pa dobro, može i bez smajlija:
BOlje?
- ultima_palabra
#323 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Italija i Njemačka su bare-bare sa Švicom, po imenima i po igrama.cyprus wrote:Btw, stojim iza toga da je Švicarska u top 10 po trenutnoj kvaliteti u fudbalskoj Evropi. Iza Španije, Engleske, Italije, Francuske, Njemačke, Holandije, Portugala, tu negdje sa Rusijom i Srbijom.
Engleska i Francuska su bolje po imenima, a igrom su lošije.
Španija je bolja po svemu, a opet izgubi od njih
-
udrch
#324 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Mi dobijemo Luxemburg i odmah budemo bolji od svih njih..elSaik wrote:Pa dobro, može i bez smajlija:cyprus wrote:Da te citiramelSaik wrote:Švicarska dobila Španiju, a Španija nas, dakle, Švicarska bolja od nas.![]()
![]()
![]()
Giganti se, majke mi.
![]()
* moj google meni za 'Hakan Yakin' izbaci 797,000 rezultata, a za 'Edin Dzeko' 1,070,000.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
BOlje?
-
Jokericious
#325 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Danas ocekujem laganu pobjedu protiv Chilea i siguran prolaz u daljnji krug takmicenja...
Ne znam da li ce Frei biti spreman, ali i bez njega tu su Eren i NKufo, tako da nema problema.
---------------Benaglio--------------
Lichti-von Bergen-Grichting-Reto
---------Huggel---Inler--------------
Fernandes-----------------Barnetta
-------Derdiyok---NKufo------------
Allez La Suisse ! Hop Schwiiz ! Forza Svizzera !
Ne znam da li ce Frei biti spreman, ali i bez njega tu su Eren i NKufo, tako da nema problema.
---------------Benaglio--------------
Lichti-von Bergen-Grichting-Reto
---------Huggel---Inler--------------
Fernandes-----------------Barnetta
-------Derdiyok---NKufo------------
Allez La Suisse ! Hop Schwiiz ! Forza Svizzera !