ORDINACIJA za zdr. probleme
Moderator: anex
- madFlava
#302 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Sutlijas wrote:http://hr.wikipedia.org/wiki/Otorinolaringologija
Ma znam sta je,nego kontam sta pokusava reci gdje da odem kad kaze Orl , jel to privatna ordinacija Orl-a ili sta?jer u DZ mora radit jedan Orl
- mobsterc
#303 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Kada kaze orl, misli na otorinolaringologiju. Da je mislio na nekog privatnika, rekao bi ime...

-
chino
#304 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Mislio sam na specijalistu otorinolaringologije 
- Ductus Holedocus
#305 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
ta ce ti on 
- ljubav_aha
#306 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
sanabe,da li je palac noge drugacije bojesanabe wrote:Ductus Holedocus wrote:ta ce ti on
da ga pitam nestAznas li ti?
![]()
sto nokat na palcu noge pomodri? ne boli me, nema nikakvih drugih promjena, osim te promjene boje, evo ima i mjesec da je modro - ljubicaste bojepola, ne cijeli, ne kontam
mozda je cirkulacija
- ljubav_aha
#307 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
naslaaaaaaaaaaaaaaa sam
Purple nails
Oxygen deprivation, circulatory problems, congenital problems
ili
http://www.medicinenet.com/script/main/ ... ekey=50481
http://www.webmd.com/healthy-beauty/gui ... our-health
Read more: http://www.disabled-world.com/health/de ... z1Tbsqowvb
- bavi
#308 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Pozdrav za dr. i ostalu ekipu i imam jedno pitanje.
Mama (60 god) je izvadila prije 10 dana neke nalaze i ustanovili su da ima ešerihiju koli u urinu. Po preporuci doktora prvih 5 dana je primala inekcije Garamicin a kasnije joj je doktorica preporučila tablete Marocen 15 dana po 1 tabletu svaki 12 sati. Doktorica joj je kazala da pije te tablete uz jogurt, ali kada sam procitala upustvo na tabletama tamo je jasno naznaceno da se ove tablete ne piju sa mliječnim proizvodima.
Trebam savjet, sta je po vama ispravno, da ide po upustvu doktorice ili po upustvu proizvođača lijeka.
Također mama je prije 2 mjeseca odstranila jedan bubreg jer joj se bio pojavio tumur u njemu. Dobro se oporavila i ne uzima nikakve druge lijekove.
Mama (60 god) je izvadila prije 10 dana neke nalaze i ustanovili su da ima ešerihiju koli u urinu. Po preporuci doktora prvih 5 dana je primala inekcije Garamicin a kasnije joj je doktorica preporučila tablete Marocen 15 dana po 1 tabletu svaki 12 sati. Doktorica joj je kazala da pije te tablete uz jogurt, ali kada sam procitala upustvo na tabletama tamo je jasno naznaceno da se ove tablete ne piju sa mliječnim proizvodima.
Trebam savjet, sta je po vama ispravno, da ide po upustvu doktorice ili po upustvu proizvođača lijeka.
Također mama je prije 2 mjeseca odstranila jedan bubreg jer joj se bio pojavio tumur u njemu. Dobro se oporavila i ne uzima nikakve druge lijekove.
- ljubav_aha
#309 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
sanabe,congenital problem,u spomenutom slucaju se odnosi na posljedicu uzrokvovanu starenjem,stilom zivota ili povredusanabe wrote:ljubav_aha wrote:![]()
naslaaaaaaaaaaaaaaa sam
Purple nails
Oxygen deprivation, circulatory problems, congenital problems
ili
http://www.medicinenet.com/script/main/ ... ekey=50481
http://www.webmd.com/healthy-beauty/gui ... our-health
Read more: http://www.disabled-world.com/health/de ... z1Tbsqowvb
![]()
vala bolje da nisi nasla, sta je ovo ba, ja kontala nako, nesta bezveze, ovaj nabroja milion oboljenja![]()
sjooooj
i sta je ovo zadnje?![]()
Purple nails
Oxygen deprivation, circulatory problems, congenital problems.
ovo congenital?
- ljubav_aha
#310 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
sanabe wrote:mrs, cuj starenjem![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
odoh ga sad odrezat, ''bo me palac, sta ce mi![]()
- otherside
#311 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
kongenitalno se odnosi na urodjeno.sanabe wrote:mrs, cuj starenjem![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
odoh ga sad odrezat, ''bo me palac, sta ce mi![]()
najcesce diskoloraciju noktiju izazivaju gljivice.
- Dr.medicine
#312 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Joj svi poslije neke uroloske operacije fasuju tu ešerihiju. Ko da igraju kole u sali ba.bavi wrote:Pozdrav za dr. i ostalu ekipu i imam jedno pitanje.
Tesko ce je se rijesiti. Ako nije uradila urinokulturu neka je uradi poslije tih tableta nekih 15 dana do mjesec. I neka svaka 3 mjeseca radi kontrolnu urinokulturu jer se vraca ešerihija.
Pyeloseptil je takođe dobar.
Ovo kiselo mlijeko je mahalski recept u smislu da je dobar protiv bakterija, kao i limun.
Ugl, ima jedan super narodni recept s limunom i maslinovim uljem za ešerihiju. Kakvi antibiotici kakvi bakarači
- Dr.medicine
#313 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
dodji da te pregledamsanabe wrote:dje onaj doktor?
- bavi
#314 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Hvala, znaci da je ubleha to za mlijeko. Mada kasnije kad odradi ovu kompletnu terapiju ne bi bio loše da uzima nesto i na prirodnoj bazi preko ishrane, mozes li mi reci kako ide to sa maslinovim uljem i limunom, koliko, sta, prije ili poslije jela uzimati ??
- Ductus Holedocus
#315 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
pusti ba njega,ta on znasanabe wrote:evo sacuDr.medicine wrote:dodji da te pregledamsanabe wrote:dje onaj doktor?
pita te moj muz(inace dobar duktur
- Eleonora
#316 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Imam cudan problem.
Danas nesto beze radila po kuci, i ono beze okrenem glavu, pukne u vratu... ( standard )... I haj ok bi sve bilo, da mi vrat ne pukne kad god okrenem glavu u lijevu stranu.
Znaci, citav dan danas.
Kad god okrenem glavu, pucketa : klik - klik. Kome god sam rekla, šega im... Meni nije nimalo, vec mi cudno pravo...
Sta to puca stalno pobogu?!
Nit me sta boli, nista...
Danas nesto beze radila po kuci, i ono beze okrenem glavu, pukne u vratu... ( standard )... I haj ok bi sve bilo, da mi vrat ne pukne kad god okrenem glavu u lijevu stranu.
Znaci, citav dan danas.
Kad god okrenem glavu, pucketa : klik - klik. Kome god sam rekla, šega im... Meni nije nimalo, vec mi cudno pravo...
Sta to puca stalno pobogu?!
-
ushtap
#317 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
pusti ba njega,ta on zna
),da se nisi udraila u prst?[/quote]
Ima jos nepoznanica. Koja noga lijeva, desna, prva, zadnja...?
Ima jos nepoznanica. Koja noga lijeva, desna, prva, zadnja...?
- sarajlija_ba
#318 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
U nekom od vratnih pršljena ti se hrskavica istrošila više nego u drugim pa ti to pucketa.Eleonora wrote:Imam cudan problem.![]()
Danas nesto beze radila po kuci, i ono beze okrenem glavu, pukne u vratu... ( standard )... I haj ok bi sve bilo, da mi vrat ne pukne kad god okrenem glavu u lijevu stranu.![]()
Znaci, citav dan danas.![]()
Kad god okrenem glavu, pucketa : klik - klik. Kome god sam rekla, šega im... Meni nije nimalo, vec mi cudno pravo...![]()
Sta to puca stalno pobogu?!![]()
Pogledaj u apoteci neki dodatak za ishranu kojim se obnavlja hrskavica.
Obično je kalcij dobar za to ali vidi sa apotekarkom.
Meni se to dešava sa lijevom nogom u skočnom zglobu.
- Eleonora
#319 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Kako je ludo...sarajlija_ba wrote:
U nekom od vratnih pršljena ti se hrskavica istrošila više nego u drugim pa ti to pucketa.
Pogledaj u apoteci neki dodatak za ishranu kojim se obnavlja hrskavica.
Obično je kalcij dobar za to ali vidi sa apotekarkom.
Meni se to dešava sa lijevom nogom u skočnom zglobu.
Hvala bolan.
- sarajlija_ba
#320 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Znam da je ludo...ja mogu vazdan pucketat nogomEleonora wrote: Kako je ludo...![]()
Hvala bolan.Hocu stvarno, sutra pravac apoteka, da mi preporuce nesto.
![]()
Mogli bi orkestar napravit' samo nam fali još dvoje...jedno kojem koljeno puca i jedno da lomi prste
- Eleonora
#321 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
sarajlija_ba wrote:Znam da je ludo...ja mogu vazdan pucketat nogomEleonora wrote: Kako je ludo...![]()
Hvala bolan.Hocu stvarno, sutra pravac apoteka, da mi preporuce nesto.
![]()
![]()
![]()
![]()
Mogli bi orkestar napravit' samo nam fali još dvoje...jedno kojem koljeno puca i jedno da lomi prste
- Dr.medicine
#322 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
posaljem ti sutra pp receptbavi wrote:Hvala, znaci da je ubleha to za mlijeko. Mada kasnije kad odradi ovu kompletnu terapiju ne bi bio loše da uzima nesto i na prirodnoj bazi preko ishrane, mozes li mi reci kako ide to sa maslinovim uljem i limunom, koliko, sta, prije ili poslije jela uzimati ??
- Dr.medicine
#323 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Sve je to od onog parttyja sinoć!!!!!!Eleonora wrote:Imam cudan problem.![]()
Danas nesto beze radila po kuci, i ono beze okrenem glavu, pukne u vratu... ( standard )... I haj ok bi sve bilo, da mi vrat ne pukne kad god okrenem glavu u lijevu stranu.![]()
Znaci, citav dan danas.![]()
Kad god okrenem glavu, pucketa : klik - klik. Kome god sam rekla, šega im... Meni nije nimalo, vec mi cudno pravo...![]()
Sta to puca stalno pobogu?!![]()
Ah jesi vrijedna. Danas fino sve sredila:))) Ma nema. Vakat udati se
- Ductus Holedocus
#324 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
kako si ti samo dobar dijagnosticar.
vala cu kod tebe na pregled,pa makar
- Dr.medicine
#325 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Osjetim ironiju cak i preko wirelessa!Ductus Holedocus wrote:kako si ti samo dobar dijagnosticar.
Al vidim ti imaš coJka, pa neka te on pregleda. Ne bih ja, pa da bude da ceprkam gdje ne treba
I kani se neta, uci tu internu brzo ce septembar. Ne ispituje shankica vise da se mosh provuc