MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
enisss

#301 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:
drugodtvogdruga wrote:
UnscarD wrote: Pa upravo UFC ima nekoliko hall of fame-era koji imaju gomilu poraza (Colman, Randy itd). Naravno da je to ok jer nije broj poraza mjerilo da bi neko usao u hall of fame vec ukupni doprinos konkretnoj organizaciji.
Meni nije ok, meni je to pizdarija, bilo koja organizacija da je, i Couture tu ne bi trebao biti sa 11 poraza, po meni trenutno u ufc hall of fameu bi samo trebali biti Royce Gracie i Chuck Lidell (sad za sad jer je sport jos mlad)... Colman je pizdarija isto... vecina pride fajtera ima po desetak poraza, te 'legende', i fedor je dokazao da bi do sad imao desetak poraza da se vise borio u americi i da nije izbjegavao borbe...
Ne slazem se. Oko razloga za losih preformansi vecine Pride boraca u UFC-u je bilo puno diskusija ali sasvim sigurno nije razlog bolji kvalitetet UFC-a. Vise je razloga i mogli bi se spustiti na individualnu analizu svakog borca ali jedan je opsti. Od vremena Pride-a sport je evoluirao. Drugi su izmjenjena pravila koja nekim borcima nikako nisu odgovarala.
Dozvoljeni laktovi u parteru ne odgovoraju niti Noguieri niti Mirku ali to je manje bieno. Puno bitnije je to sto je u Pride vrijeme jos uvijek bilo moguce da borac bude jednodimenzionalni (kao Mirko) i da eventualno poradi na odbrani od rusenja i da bude veoma uspjesan. Slican je bio Chuck Lidell u UFC-u. U to vrijeme je i jedan Mark Colman u UFC-u bio sampion kao isto tako jednodimenzionalni hrvac. Danas ukoliko borac nije koliko toliko zaokruzen nema sansi a prvaci su sve redom borci koji su potpuno kompletni. Jasno je da je Cain vrhunski hrvac ali je covijek samo radio na stand up-u i sada je i vrhunski stand up borac i zato je sampion. Andrson Silva je vrhunski stan up ali je komotan i na podu kao majstor BJJ-a. Jon Jones ili Rua isto. Bukvalno bi se borci mogli podijeliti u generacije pri cemu bi prva bila ona generacija sa UFC-a 1 gdje je svako donosio nesto svoje i gdje je bilo veliko sarenilo u borbama i svi su bili jednodimenzionalni. Ovaj je znao kick box ali kada bi otisli u parter covijek bi bio izgubljen. Tu se pokazalo da je BJJ najefektivniji. Onda se pojavla druga generacija koja je ustvari prva generacija koja je radila na sebi i uvela neke nove stvari. Iz te generacije boraca i dan danas imamo Mirka, Barneta itd...Treca generacija su borci koji su aktivno trenirali u barem dvije discipline. Tek sada dolaze borci koi su od samih pocetaka, jos kao dijeca trenirali bas MMA (Jon Jones) i oni ce dominirati sportom u godinama koje dolaze. Dakle poenta je da posmatrati danasnji UFC i nekadasnji Pride je potpuno pogresno jer se zanemaruje evolucija sporta. Kada covijek pogleda UFC 1 ili 2 i danasnji UFC, to kao da su 2 razlicita sporta.
Postoji tu jos jedan faktor a to je oktagon..njegova velicina i oblik...pravila koja se trenutno koriste u UFC-u vise pogode hrvacima i graplerima nego stand-up borcima...znamo da je vecina boraca koja se borila u Pridu bila tipa stand-up boraca...pocevsi od Mirka...Wanderleia..Shoguna..itd itd...ima tu vise faktora...
drugodtvogdruga

#302 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

bolji kvalitet UFC-a je definitivno jedan od razloga kao i svi ti razlozi manje-vise, a jos ih ima kamara, manje-vise....

nije bitno sta neko misli o UFC-u ili nekoj drugoj organizaciji danas ili od prije, nema se tu sta puno pricat, cinjenica je da je danas UFC najbolja MMA organizacija, najbolji borci u svijetu se nalaze u UFC-u, MMA konstantno raste zahvaljuci UFC-u i nebo mu je granica, vidjet cemo dokle ce dogurati i MMA i UFC, oni zajedno idu!
Strauss

#304 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

Image Image Image
Strauss

#305 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

nadam se da ce ovo fedor dobiti, jer u suprotnom ce znaciti da ce to biti posljednja njegova borba, 100% sam siguran. i zbog toga navijam za njeg, iako su mi obojica dragi. citam po stranim sajtovima i forumima da je navodno u vrhunskoj formi. mnogi su prijatno iznenadjeni kako se dobro spremio i poprilicno sigurni u njegovu pobjedu. cak je i helwani nakon vidjenog promjenio misljenje :-D za nadati se da je tako. za henda se ne brinem, navikao je on na poraze. vratit ce se on opet sigurno, bez obzira na ishod.
drugodtvogdruga

#306 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

jedva cekam za veceras, citav card je jeben, pored fedora i hendersona najvise me zanima daley-woodley, i to ce biti jebena borba
drugodtvogdruga

#307 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Dan Henderson TKOs Fedor Emelianenko in Strikeforce Main Event!

prejaka borba, koji comeback hendersona, prejako
enisss

#308 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:Dan Henderson TKOs Fedor Emelianenko in Strikeforce Main Event!

prejaka borba, koji comeback hendersona, prejako
Stigao sam pregledati samo main event...hm..po meni mislim da je Herb borbu prekinuo ranije..iako je Fedor bio out mislim da se brzo vratio...imao je on i tezih knock down-a pa se vracao i pobjedjivao...ne znam opet...dalo bi se diskutovati o svemu..no i sam Fedor je izjavio da je borba prekinuta ranije a znamo da on nije bas tip koji trazi izgovore...
Loulou

#309 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Loulou »

http://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/mm ... kinja.html

Kad je ova Coenenova presla iz 145 lbs u 135? U januaru je imala borbu protiv Cyborgove.
amra67

#310 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

najnovija vijest : alistar overeem prekinuo ugovor sa strikeforce i nece se dalje boriti za ovu organizaciju..slijedi nastavak..
drugodtvogdruga

#311 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

mislim da je uredu sto je zaustavio borbu ali ipak mislim da je trebao pustit pa da se o ovome ne prica sada, oduzima od Hendersonove pobjede koja je itekako zasluzena, svakako bi ga satro i da je pustio par sekundi...
enisss

#312 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:mislim da je uredu sto je zaustavio borbu ali ipak mislim da je trebao pustit pa da se o ovome ne prica sada, oduzima od Hendersonove pobjede koja je itekako zasluzena, svakako bi ga satro i da je pustio par sekundi...
Ja mislim bas suprotno...mislim da bi ga Fedor dobio..nakon svake izmjene udaraca Hendo je bio taj koji je radio kolutove i onaj koji je bjezao od Fedora na zemlju..to se jasno moglo vidjeti.....
drugodtvogdruga

#313 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Fedor je bio nakautiran (zaspo) i Hendo ga je 'probudio' sakom :) Pobjeda jasna ko dan ali lik se okreno par sekundi kasnije i sad fanovi odma krive sudiju sto mu nije dao sansu da se vrati, iako je bio nakautiran haha

Sudija Herb Dean objasnio sve: http://www.mmafighting.com/videos/
enisss

#314 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:Fedor je bio nakautiran (zaspo) i Hendo ga je 'probudio' sakom :) Pobjeda jasna ko dan ali lik se okreno par sekundi kasnije i sad fanovi odma krive sudiju sto mu nije dao sansu da se vrati, iako je bio nakautiran haha

Sudija Herb Dean objasnio sve: http://www.mmafighting.com/videos/
ocito nisi gledao borbu Pat Barryja i Konga...po toj prici Barry je treba pobijediti...ako cemo isto gledati....
Strauss

#315 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

od prvog gledanja borbe sam bio siguran da je odluka ispravna, odnosno nisam ni pomislio na to dok sam fedor nije spomenuo. tek tad sam jos nekoliko puta pregledao zavrstak borbe i opet ostao pri istom misljenju, da je odluka ispravna. citam juce da je i stitch izjavio da ga je fedor poslije borbe pitao sta se deslio, a to sve govori. i steta sto se o odluci sudije najvise prica, a ne o recimo amaterskom potezu fedora i gubljenju side.m. lakseg i uzdrmanog protivnika nije uspio iskontrolisati. definitivno to vise nije onaj borac.
enisss wrote:ocito nisi gledao borbu Pat Barryja i Konga...po toj prici Barry je treba pobijediti...ako cemo isto gledati....
pogledaj jos jednom, ja sam upravo. poredjenje ti ne stoji. ja ni u jednom trenutku ne vidim konga da je nepomican i da nema apsolutno nikakve odbrane kao fedor. istina bio je uzdrman, al je mlataro i branio se kako tako, trazio td, dok je fedor bukvalno bio nepomican sa rukama i bradom na podu.
jos da napomenem da je mirgliota bio sudija u borbi kongo vs barry :D
dzeno123

#316 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Denis potpiso ugovor na 4 borbe s tim da ne smije izgubiti 2 borbe u nizu. Neka je sa srecom jer vidi se da je momku stalo da izadje u kavez sto spremniji i predstavi nas u sto boljem svjetlu. Skino je dosta kila, naucio iz gresaka i ubjedjen sam da ce prvu borbu pobjedit ma koga god mu UFC dodijelio. :thumbup:
Strauss

#317 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

po njegovoj prici ne bih trebalo biti problema sto je clan gg..

Denis Stojnić izazvao Cro Copa na meč na Koševu!
http://fightsite.hr/ostale-vijesti/deni ... evu-video/
drugodtvogdruga

#318 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Strauss wrote:poredjenje ti ne stoji. ja ni u jednom trenutku ne vidim konga da je nepomican i da nema apsolutno nikakve odbrane kao fedor. istina bio je uzdrman, al je mlataro i branio se kako tako, trazio td, dok je fedor bukvalno bio nepomican sa rukama i bradom na podu.
Upravo to, jednostavno se ne mogu uporediti borbe, ali uglavnom je poletio sa 'ocito nisi gledo' bla bla
citroen

#319 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by citroen »

Sto ga uspava coek, :D pravac penzija Fedore..., :)
enisss

#320 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:
Strauss wrote:poredjenje ti ne stoji. ja ni u jednom trenutku ne vidim konga da je nepomican i da nema apsolutno nikakve odbrane kao fedor. istina bio je uzdrman, al je mlataro i branio se kako tako, trazio td, dok je fedor bukvalno bio nepomican sa rukama i bradom na podu.
Upravo to, jednostavno se ne mogu uporediti borbe, ali uglavnom je poletio sa 'ocito nisi gledo' bla bla
sta pricas bre ti?Bla bla?Kakav je to nacin komunikacije?Zahebo si i Sonnena :)Cijeli mma svijet je podijeljen sto se tice borbe fedor hendo...jedni misle da je prerano prekinuta borba a drugi ne...u cemu je problem???
citroen

#321 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by citroen »

Sta je trebalo? Da ga uspava za sva vremena mozda :?
teps

#322 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by teps »

Samo da pratim temu. :sax:

EDIT: Naucio kako koristiti "Pretplati se" :D :D
Loulou

#323 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Loulou »

bye-bye Tito.
drugodtvogdruga

#324 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

enisss wrote: sta pricas bre ti?Bla bla?Kakav je to nacin komunikacije?Zahebo si i Sonnena :)Cijeli mma svijet je podijeljen sto se tice borbe fedor hendo...jedni misle da je prerano prekinuta borba a drugi ne...u cemu je problem???
Hahahahahahhaha
Strauss

#325 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

uh kakav g&p ebersola, jedan od brutalnijih. naokon lytlea, jos jednu ufc legednu skinuo. 2-0 u ufc-u, kakav pocetak. ima kvalitet za ufc i vrlo je atraktivan i zanimljiv(i pomalo smijesan) borac. uzivancija ce biti dalje ga pratiti.

a mladi rory me iz borbe u borbu fascinira. kakav talenat samo posjeduje, strasno. siguran sam da ce krenuti jonesovima stopama i vrlo mlad ce uzeti pojas. puno problema ce gsp-u ovaj mali napraviti.

Image
Post Reply