LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
-
zvončica5
#301 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Kakvu reputaciju imate biće čudo ako osvojite ikad ijedno mjesto na izborima na bilo kojem nivou
- ReD aka Socijalista
#302 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Ja njim akzem napravite koaliciju kakvu pametnu za izbore oni nece, ko biva jaki bla bla bla...sad ste se hebali za sva vremena.zvončica5 wrote:Kakvu reputaciju imate biće čudo ako osvojite ikad ijedno mjesto na izborima na bilo kojem nivou
- dzeno123
#303 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Mislim da ce biti takvo nesto vec 2012 na lokalnim izborima.ReD aka Socijalista wrote:Ja njim akzem napravite koaliciju kakvu pametnu za izbore oni nece, ko biva jaki bla bla bla...sad ste se hebali za sva vremena.zvončica5 wrote:Kakvu reputaciju imate biće čudo ako osvojite ikad ijedno mjesto na izborima na bilo kojem nivou
- polusvijet
#304 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Dzeno, vidim koristite forum kao kanal pa me zanima da li je to dio neke izradjene komunikacione platforme ili vise onako u trku? I bilo bi zanimljivo cuti koji cilj ste postavili, koliki je krajnji domet u procentu glasova na prvim slijedecim izborima, po vasoj prognozi i ambiciji?
-
zvončica5
#305 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
A postojaćete do 2012, znači imam šanse da naplatim dugdzeno123 wrote:Mislim da ce biti takvo nesto vec 2012 na lokalnim izborima.ReD aka Socijalista wrote:Ja njim akzem napravite koaliciju kakvu pametnu za izbore oni nece, ko biva jaki bla bla bla...sad ste se hebali za sva vremena.zvončica5 wrote:Kakvu reputaciju imate biće čudo ako osvojite ikad ijedno mjesto na izborima na bilo kojem nivou
- dzeno123
#306 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
U trku svakako,a jedini zvanicni stavovi stranke su saopstenja koja prenesem. Sto se tice cilja i dometa na sljedecim izborima to je vec ne zahvalno prognozirati jer ce uveliko zavisiti od koalicije i eventualne platforme izmedju gradjansko orijentisanih stranaka. Kroz saopstenja mogli ste vidjeti da smo potpisali "demokratski blok" i svjesni smo problema rasprsivanja glasova izmedju slicno orjentisanih stranaka i na tome ce se raditi. To je sve sto mogu reci ispred LDS, ostalo bi bili moji neki licni stavovi po tim pitanjima.polusvijet wrote:Dzeno, vidim koristite forum kao kanal pa me zanima da li je to dio neke izradjene komunikacione platforme ili vise onako u trku? I bilo bi zanimljivo cuti koji cilj ste postavili, koliki je krajnji domet u procentu glasova na prvim slijedecim izborima, po vasoj prognozi i ambiciji?
@ Zvoncica5 : Ukoliko potrazujes neka sredstva od LDS, naravno da imas prava traziti ih.
-
zvončica5
#307 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
@ Zvoncica5 : Ukoliko potrazujes neka sredstva od LDS, naravno da imas prava traziti ih.
[/quote]
Radim na tome, nadam se da neće biti potrebna naplata putem suda
Radim na tome, nadam se da neće biti potrebna naplata putem suda
- dzeno123
#308 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Znam, Liberali su imali jednu slicnu inicijativu i sad pred ove izbore ali to se izjalovilo na kraju. Nadam se da je to bio plod nedostatka vremena i priblizavanja oktobarskim izborima a ne ovo sto ti tvrdis. Ja sam optimista.Mizanfil_2 wrote:Џено, коначно да сте почели радити нешто на окрупњавању... али то је тек почетак, увијек иде тешко када се неколико лидерчића треба договорити око нечега а посебно, не дај боже, да се странке објединеdzeno123 wrote:U trku svakako,a jedini zvanicni stavovi stranke su saopstenja koja prenesem. Sto se tice cilja i dometa na sljedecim izborima to je vec ne zahvalno prognozirati jer ce uveliko zavisiti od koalicije i eventualne platforme izmedju gradjansko orijentisanih stranaka. Kroz saopstenja mogli ste vidjeti da smo potpisali "demokratski blok" i svjesni smo problema rasprsivanja glasova izmedju slicno orjentisanih stranaka i na tome ce se raditi. To je sve sto mogu reci ispred LDS, ostalo bi bili moji neki licni stavovi po tim pitanjima.polusvijet wrote:Dzeno, vidim koristite forum kao kanal pa me zanima da li je to dio neke izradjene komunikacione platforme ili vise onako u trku? I bilo bi zanimljivo cuti koji cilj ste postavili, koliki je krajnji domet u procentu glasova na prvim slijedecim izborima, po vasoj prognozi i ambiciji?
- kiky
#309 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
pozdrav đeno ...
pozdrav liberali ...

pozdrav liberali ...
- dzeno123
#310 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Demokratski blok : Dejtonski sporazum krši i međunarodna zajednica
Stranke okupljene u Demokratski blok – SDU BIH, LDS BIH, SPU BIH, E-5 i Stranka za BIH upozorile su da je politička situacija u našoj zemlji krajnje ozbiljna, te da se pod hitno moraju početi rješavati problemi oko uspostave vlasti na državnom nivou.
Trgovanje BIH
Bojan Zec-Filipović, predsjednik LDS BIH istakao je da je nedavna posjeta Vladimira Putina, premijera Rusije Beogradu dodatno destabilizovala stanje u BIH. – Posjeta Putina donijela je još veće probleme, jer se tamo razgovaralo o budućnosti BIH. Hitan odlazak Borisa Tadića, predsjednika Srbije u Brisel da pregovara o trgovanju teritorijom naše zemlje to je sam potvrdio – rekao je Zec-Filipović.
Očuvati mir
Haris Silajdžić, predsjednik Stranke za BiH istakao je da je najvažnije očuvati teško stečeni mir u našoj državi.
- Svi znamo kako smo do mira došli i zbog toga ne smijemo to dovoditi u pitanje. Također, vladavina prava mora biti prioritet svima, ali je taj segment u posljednje vrijeme ozbiljno narušen – kazao je Silajdžić, naglašavajući da je provedbom privatizacije počelo rušenje BIH. – Privatizacija je provedena na entitetskim nivoima, a ne na državnom što je bila jedna velika pogreška. Isto se sada pokušava sa državnom imovinom, koju pojedinci žele prebaciti na entitete. Ako se to desi, BIH kao zemlja više neće imati nikakvu važnost – zaključio je Silajdžić.
Vandredni izbori
On je kazao kako čudi ponašanje međunarodne zajednice koja insistira na „dogovaranju oko onog što je u Dejtonu već dogovoreno“, ocijenivši kako je onda riječ o ad-hoc, a ne ustavnim rješenjima.
- Stranke koje su pobijedile na izborima moraju shvatiti odgovornost prema građanima i konačno početi raditi svoj posao. Vlast se hitno mora formirati, jer vremena za gubljenje više nema – kaže Pečanac, predsjednik SDU BIH, dodajući da je žalosno da Ustavni sud FBIH mora donositi odluke o tome da li je novoizabrana vlast u Federaciji legalna.
- Žao nam je da je do toga došlo, ali neka Ustavni sud donese odluku prema zakonu. Ako se ispostavi da nema zakonske osnove prema kojoj je nova vlast izabrana onda su vandredni izbori jedini izlaz iz ove situacije – rekao je Pečanac.
Stranke okupljene u Demokratski blok – SDU BIH, LDS BIH, SPU BIH, E-5 i Stranka za BIH upozorile su da je politička situacija u našoj zemlji krajnje ozbiljna, te da se pod hitno moraju početi rješavati problemi oko uspostave vlasti na državnom nivou.
Trgovanje BIH
Bojan Zec-Filipović, predsjednik LDS BIH istakao je da je nedavna posjeta Vladimira Putina, premijera Rusije Beogradu dodatno destabilizovala stanje u BIH. – Posjeta Putina donijela je još veće probleme, jer se tamo razgovaralo o budućnosti BIH. Hitan odlazak Borisa Tadića, predsjednika Srbije u Brisel da pregovara o trgovanju teritorijom naše zemlje to je sam potvrdio – rekao je Zec-Filipović.
Očuvati mir
Haris Silajdžić, predsjednik Stranke za BiH istakao je da je najvažnije očuvati teško stečeni mir u našoj državi.
- Svi znamo kako smo do mira došli i zbog toga ne smijemo to dovoditi u pitanje. Također, vladavina prava mora biti prioritet svima, ali je taj segment u posljednje vrijeme ozbiljno narušen – kazao je Silajdžić, naglašavajući da je provedbom privatizacije počelo rušenje BIH. – Privatizacija je provedena na entitetskim nivoima, a ne na državnom što je bila jedna velika pogreška. Isto se sada pokušava sa državnom imovinom, koju pojedinci žele prebaciti na entitete. Ako se to desi, BIH kao zemlja više neće imati nikakvu važnost – zaključio je Silajdžić.
Vandredni izbori
On je kazao kako čudi ponašanje međunarodne zajednice koja insistira na „dogovaranju oko onog što je u Dejtonu već dogovoreno“, ocijenivši kako je onda riječ o ad-hoc, a ne ustavnim rješenjima.
- Stranke koje su pobijedile na izborima moraju shvatiti odgovornost prema građanima i konačno početi raditi svoj posao. Vlast se hitno mora formirati, jer vremena za gubljenje više nema – kaže Pečanac, predsjednik SDU BIH, dodajući da je žalosno da Ustavni sud FBIH mora donositi odluke o tome da li je novoizabrana vlast u Federaciji legalna.
- Žao nam je da je do toga došlo, ali neka Ustavni sud donese odluku prema zakonu. Ako se ispostavi da nema zakonske osnove prema kojoj je nova vlast izabrana onda su vandredni izbori jedini izlaz iz ove situacije – rekao je Pečanac.
-
zvončica5
#311 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Nemojte se zabrinjavati, vlast će se formirati i bez vanrednih izbora
- seln
#312 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Da i ja postam sta je izjavila moja komsinica Nura?dzeno123 wrote:Demokratski blok : Dejtonski sporazum krši i međunarodna zajednica
Trgovanje BIH
Očuvati mir
Vandredni izbori
- ultima_palabra
#313 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Na prošloj stranici piše da su četiri stranke u tom Demokratskom bloku, a sad izgleda da su tu i Haretova raja...
- arzuhal
#314 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Nemojte tako, neka i patuljaste stranke šta kažu, imaju pravo...
- seln
#315 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
the losers clubultima_palabra wrote:Na prošloj stranici piše da su četiri stranke u tom Demokratskom bloku, a sad izgleda da su tu i Haretova raja...
- dzeno123
#316 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Mislim da i u ovome tekstu pise Demokratski blok i SZBiH, SZBiH nije potpisnica.ultima_palabra wrote:Na prošloj stranici piše da su četiri stranke u tom Demokratskom bloku, a sad izgleda da su tu i Haretova raja...
- ultima_palabra
#317 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Aha, hvala... mada se može tumačiti na oba načina.dzeno123 wrote:Mislim da i u ovome tekstu pise Demokratski blok i SZBiH, SZBiH nije potpisnica.ultima_palabra wrote:Na prošloj stranici piše da su četiri stranke u tom Demokratskom bloku, a sad izgleda da su tu i Haretova raja...
Moje mišljenje je da je ovim strankama veliki autogol bilo kakvo povezivanje sa rahmetli SBiH.
- nemam_ideje
#318 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Taj Zec je prevarant. Opštinski izbori u Novom Gradu 2008 čini mi se. Dečko iz moje mahale skupi masu glasova(uključujući i moj) koji su na kraju, nekom manđom, pripisani Zecu. Zec prošao a ovaj nije. Ispade da je kompletna mahala glasala za Zeca, a nije 100% jer je ovaj dečko omiljen u mahali a Zeca haman niko ne poznaje. Oni koji ga poznaju kažu da je ljigavac "a" kategorije.
Na kraju, takav lik, vodi stranku
Da nije smiješno, bilo bi žalosno.
Na kraju, takav lik, vodi stranku
- dzeno123
#319 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Prijatelju ocigledno si ti predsjednika LDS Zeca-Filipovica pomjeso sa nekim jer se Zec-Filipovic aktivno ukljucio u politiku tek u Martu 2010 godine i samim tim nije bio na listi 2008.nemam_ideje wrote:Taj Zec je prevarant. Opštinski izbori u Novom Gradu 2008 čini mi se. Dečko iz moje mahale skupi masu glasova(uključujući i moj) koji su na kraju, nekom manđom, pripisani Zecu. Zec prošao a ovaj nije. Ispade da je kompletna mahala glasala za Zeca, a nije 100% jer je ovaj dečko omiljen u mahali a Zeca haman niko ne poznaje. Oni koji ga poznaju kažu da je ljigavac "a" kategorije.
Na kraju, takav lik, vodi stranku![]()
Last edited by dzeno123 on 31/03/2011 00:02, edited 1 time in total.
-
adi123
#320 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Kakav je to čovjek lažov i prevarant primjer slijedi u pismu moje rodice koje je poslala medijima da objave, naravno da nisu objavili. Zato bih zamolio administratora da ne briše. Hvala Unaprijed.
Svakodnevno smo svjedoci iskorištavanja ljudi koji rade a za to ili su skromno ili nikako plaćeni, pogotovo ako se radi o osobama sa invalitetom. Ja sam četiri mjeseca radila u Centrali Liberalno demokratske stranke Bosne i Hercegovine na mjestu administrativnog radnika za koje mi je isplaćena samo jedna plata. Nakon intervijua sa Bojanom Zec Filipovićem, predsjednikom LDS-a, počela sam raditi u jeku predizborne kampanje - 18.8. 2010. Iako sam bachelor Kultura religije i u procesu izrade master teze problem mi nije pretstavljala činjenica da ću raditi u administraciji i biti skromno plaćena. Ja sam osoba oboljela od dječije cerebralne paralize što samo po sebi može biti prepreka u pronalasku posla. Da situacija bude gora, u Centrali sam se zaposlila na osnovu oglasa za osobu sa invaliditetom. Moja borba da dobijem svoj pošteno zarađeni novac zvanično je počela 31.12. 2010. godine. Tada sam moju odluku saopštila gdinu Zec Filipoviću koji mi je obećao da će dug prema meni biti izmiren najkasnije do 15.1.2011., kada bude uplaćena značajna suma novca koju očekuje iz inostranstva.Od tog datuma na različite načine sam pokušavala stupiti u kontakt sa gdinom Zec Filipovićem, koji mi se više na javlja na telefon, niti odgovora na e-mailove.
Za LDS njen sadašnji predsjednik, Bojan Zec Filipović, voli reći da je to „radikalno proevropska stranka“. E pa, zar evropski, između ostalog, ne znači poštovati ljudska prava kao što su npr. pravo da rade i budu plaćeni za svoj rad?
S poštovanjem,
Amela Hamzić
Kako sam čuo od nje, zadužio se na sve strane i glavna priča je očekuje neke pare da legnu na račun pa ce onda uplatiti, dok sebi na svoj racun prebacuje kako god hoce i koliko god hoce, takođe formirao je udruzenje preko kojeg takođe pere pare, lafo rade se neki projekti i pukne cifru i prebaci novac da moze njim raspolagati, web stranica kako ona zna sigurno placene su dvije rate od preko 2.000 km, a vjerovatno je bilo jos,, a molim pogledajte bjednu stranicu, koja realno nicemu ne vrijedi, sigurno nije glup da da tolike pare za ništa...
itd. cilj mi je bio objaviti ovo da se zna ko je kakav pojedinačno u nasoj drzavi...
Svakodnevno smo svjedoci iskorištavanja ljudi koji rade a za to ili su skromno ili nikako plaćeni, pogotovo ako se radi o osobama sa invalitetom. Ja sam četiri mjeseca radila u Centrali Liberalno demokratske stranke Bosne i Hercegovine na mjestu administrativnog radnika za koje mi je isplaćena samo jedna plata. Nakon intervijua sa Bojanom Zec Filipovićem, predsjednikom LDS-a, počela sam raditi u jeku predizborne kampanje - 18.8. 2010. Iako sam bachelor Kultura religije i u procesu izrade master teze problem mi nije pretstavljala činjenica da ću raditi u administraciji i biti skromno plaćena. Ja sam osoba oboljela od dječije cerebralne paralize što samo po sebi može biti prepreka u pronalasku posla. Da situacija bude gora, u Centrali sam se zaposlila na osnovu oglasa za osobu sa invaliditetom. Moja borba da dobijem svoj pošteno zarađeni novac zvanično je počela 31.12. 2010. godine. Tada sam moju odluku saopštila gdinu Zec Filipoviću koji mi je obećao da će dug prema meni biti izmiren najkasnije do 15.1.2011., kada bude uplaćena značajna suma novca koju očekuje iz inostranstva.Od tog datuma na različite načine sam pokušavala stupiti u kontakt sa gdinom Zec Filipovićem, koji mi se više na javlja na telefon, niti odgovora na e-mailove.
Za LDS njen sadašnji predsjednik, Bojan Zec Filipović, voli reći da je to „radikalno proevropska stranka“. E pa, zar evropski, između ostalog, ne znači poštovati ljudska prava kao što su npr. pravo da rade i budu plaćeni za svoj rad?
S poštovanjem,
Amela Hamzić
Kako sam čuo od nje, zadužio se na sve strane i glavna priča je očekuje neke pare da legnu na račun pa ce onda uplatiti, dok sebi na svoj racun prebacuje kako god hoce i koliko god hoce, takođe formirao je udruzenje preko kojeg takođe pere pare, lafo rade se neki projekti i pukne cifru i prebaci novac da moze njim raspolagati, web stranica kako ona zna sigurno placene su dvije rate od preko 2.000 km, a vjerovatno je bilo jos,, a molim pogledajte bjednu stranicu, koja realno nicemu ne vrijedi, sigurno nije glup da da tolike pare za ništa...
itd. cilj mi je bio objaviti ovo da se zna ko je kakav pojedinačno u nasoj drzavi...
- nemam_ideje
#321 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Sad pogledah kandidate. Zajebah se, neko ga je zajebo od Liberala. Nedim Dizdarević. Do mene je. Ne znam zašto mi Zec pade na pametdzeno123 wrote:Prijatelju ocigledno si ti predsjednika LDS Zeca-Filipovica pomjeso sa nekim jer se Zec-Filipovic aktivno ukljucio u politiku tek u Martu 2010 godine i samim tim nije bio na listi 2008.nemam_ideje wrote:Taj Zec je prevarant. Opštinski izbori u Novom Gradu 2008 čini mi se. Dečko iz moje mahale skupi masu glasova(uključujući i moj) koji su na kraju, nekom manđom, pripisani Zecu. Zec prošao a ovaj nije. Ispade da je kompletna mahala glasala za Zeca, a nije 100% jer je ovaj dečko omiljen u mahali a Zeca haman niko ne poznaje. Oni koji ga poznaju kažu da je ljigavac "a" kategorije.
- dzeno123
#322 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Ex liberal, davno preso u BOSS Mirnesa Ajanovica.nemam_ideje wrote:Sad pogledah kandidate. Zajebah se, neko ga je zajebo od Liberala. Nedim Dizdarević. Do mene je. Ne znam zašto mi Zec pade na pametdzeno123 wrote:Prijatelju ocigledno si ti predsjednika LDS Zeca-Filipovica pomjeso sa nekim jer se Zec-Filipovic aktivno ukljucio u politiku tek u Martu 2010 godine i samim tim nije bio na listi 2008.nemam_ideje wrote:Taj Zec je prevarant. Opštinski izbori u Novom Gradu 2008 čini mi se. Dečko iz moje mahale skupi masu glasova(uključujući i moj) koji su na kraju, nekom manđom, pripisani Zecu. Zec prošao a ovaj nije. Ispade da je kompletna mahala glasala za Zeca, a nije 100% jer je ovaj dečko omiljen u mahali a Zeca haman niko ne poznaje. Oni koji ga poznaju kažu da je ljigavac "a" kategorije.
- Rustem
#323 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
dole savez 
-
zvončica5
#324 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Tvoja rodica nije jedina kojoj je Bojan Zec Filipović dužan. Predlažem joj da sve preda na sud. Tako ću bar ja učinitiadi123 wrote:Kakav je to čovjek lažov i prevarant primjer slijedi u pismu moje rodice koje je poslala medijima da objave, naravno da nisu objavili. Zato bih zamolio administratora da ne briše. Hvala Unaprijed.
S poštovanjem,
Amela Hamzić
- nosara
#325 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA
Oderite supka... Sve mu uzmite ukljucujuci i rajf...
Liberalno duznicka stranka...
Liberalno duznicka stranka...