PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
VjecitiStudent

#301 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by VjecitiStudent »

astrid wrote:
Prvo probaj napraviti smjenu, pa onda pricaj o neuspjesnoj alternativi. Jer, u federalnom dijelu BiH, osim dvije kratke godine, kada je vlast djelomicno bila promijenjena, sastav vlasti je prakticno isti vec citave DVIJE DECENIJE!
Da je nakon svake cetiri godine, svaka neuspjesna vlast bila kaznjena gubitkom izbora, sada bi situacija sigurno bila barem mrvicu bolja. Medjutim ...

Mozes li mi objasniti, zasto bi oni bili bolji, kad bez obzira kako lose rade, vi opet glasate za njih?????
Mislim...Da bi pravio smjenu,moraš imati alternativu.."neću ovu vladu i ovakvu ali hoću ovu i ovakvu".Opet kažem ako kazniš (ovu)vladu zbog neuspjeha i na vlast dođe neko drugi ,opet će to biti neko ko već sjedi u vladi.
Da ,(VI)ljudi izlaze na izbore i glasaju za one koji su na listama ponuđeni,a to sve govori.Ti ne glasaš?

Kraj
Zaista ne znam o cemu pricas.
SBiH je svo vrijeme od njenog osnivanja na vlasti, SDA i HDZ, od zadnjih 20 godina, 18 godina su proveli na vlasti.
O'zone
Globalni moderator

#302 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by O'zone »

Mr. Meho wrote:Borcima svaka cast! Vecina ovdje samo naprdjuje o nekim revolucijama, pa pisu traktate o tome sta i kako treba uraditi, koga skinuti, koga postaviti na vlast, koga polomiti, koga protjerati... ali kad treba to provesti u djelo, stisnuti muda, onda se prica vrlo brzo mijenja. Ona se konrstruisu teorije zavjere kako je neko drugi u pozadini protesta, kako ovo u stvari nisu borci, kako se u stvari samo o malom procentu boraca koji se bore samo za sebe, pa se kritikuju sto su digli ruku na ovu bajnu vlast, pa se onda ove demonstracije uporedjuju sa onim za ubistvo u tramvaju, pa se onda laze kako na tim protestima nije bilo boraca (kao da borcima na celu pise da su borci)...

Borci su nazalost dosli u situaciju da su primorani da silom dignu svoj glas, jer ih se godinama ugnjetava i ponizava. Pricali smo dugo o tome kako ce doci dan kad ce biti sramota sto si borac. E pa gospodo dosao je taj dan. Danas gomila balavaca piskara bljuvotine o ljudima koji su dali sve u borbi za ovu zemlju, a ona ih je na kraju ostavila na cjedilu. Nisu se oni borili za ta primanja, ali zar nije sramota da ih ova drzava na najgrublji nacin gazi i vrijedja?

Sto se tice tih cenzusa, pa borci su sami, prvi predlozili cenzus, predlozili su da svi budzetski korisnici podnesu svoj dio tereta krize. I sta su na kraju dobili? To da se invalidima ukidaju invalidnine, dobili su da je vlada sebi digla plate, a cenzus uvela jedino i iskljucivo za boracku populaciju! Zar su borci jedini problem ove drzave? Zar je moralno i ljudski da se samo njima smanjuju primanja??? Mislite da oni ne bi voljeli da rade, da zarade svoj novac, da ne zavise od nikoga? Pa ova drzava im nakon demobilisanja nista nije pruzila. Ko je bio dovoljno mlad mozda je nesto jos i uspio postici, ko je presao 4 banke ostao je na cjedilu.

Vidim dosta vas se sprda kako su danas dosli neki starci. E pa ti starci od 60-70 su prije 20 godina imali 40-50 i tad su svoje poslove zamijenili rovom i puskom. Nakon rata ova zemlja ih tretira kao obican otpad i teret i sve cini da ih se sto prije rijesi. Izbacuju se na ulice iz stanova, a u njih vracaju iste one srbocetnicke oficire koji su nam razvlacili pamet 4 godine. Ukidaju im se i smanjuju naknade koje su svojom krvlju i znojem zasluzili. Ne znam stvarno odakle ovolika nezahvalnost ovoj danasnjoj omladini. Za titinog doba niko nikad nije doveo u pitanje primanja nekog borca iz NOR-a. A ovo danas... Pitam se ko bi nas sutra branio da opet zapuca s brda?! Siguran sam da forumska laprdala ne bi, pola ih je vec dezertiralo, a ovi ostali bi im se vrlo brzo pridruzili i onda bi opet zajedno srali preko interneta kako i sta treba raditi.

Nek vas je i sram i stid. Prepoznacete se mnogi od vas u ovom postu.
Prijatelju imaš moj naklon do poda za ovaj post.

Jedno što borci žele je da se cenzus primjeni na sve kako na njih tako i na vladine službenike koji sada ima u svim kantonima cca 80 000 i koji troše i božiju kišu na svoje naknade koje nisu male, a ne da se budžet riješava samo preko njihovih leđa. Vidi li iko od Vas pljuvača po borcima koliko isti ti vladini službenici uzimaju sebi? Što se protiv njih ne bunite? Oni kao dobri? Njima nikada ne fali a kad je sada zafalilo e onda se uzima kredit od MMF-a da oni imaju za sebe i svoje plate niti jedan jedini euro od ovih kredita neće otići u korisne stvari osim za njihove naknade, a uzima se od boraca da bi dobili te pare e to tako ne ide.
Ovo je danas bila mrvica onoga što će se početi dešavati do još malo prigusti živi bili pa vidjeli.
Irm@

#303 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Irm@ »

therrarrius wrote:
Irm@ wrote:
*mima* wrote:Ono sto sam danas vidjela je uzas ....podsjetilo me na pocetak rata....razbijanje....bacanje dimnih bombi koje odjekuju kao granate.....paljenje...rusenje svega pred sobom......opet sam prosla oko 20 sati...i opet me podsjetilo kad u ratu izadjem u grad poslije granatiranja......strasno...tuzno....
znam sve sam vidjela kad sam isla kuci..grozno i to je ono o cemu govorim..
@therrarrius: sretno u pokusajima da popravis brod koji je davno potonuo..
Najlakse je odustati, tiha voda brijegove roni.
ja opet mislim da je najpametnije brinuti za svoje dupe jer ko ce ti drugi obezbijediti buducnost ako neces sam sebi ;-)
snaga_znanja

#304 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by snaga_znanja »

Srijeda, 25. Juni 2008 - Bevanda upozorava da Federaciji BiH prijeti bankrot: "Iduće godine manjak od čak 900 miliona KM"

Sjeca li se neko kad je covjek upozoravao da je ovakvo stanje ne moguce i da jednostavno nema novaca za ovolika transferna placanja?

Trpili ste gospodo da Vas SDA vuce za nos pricom o Aliji i njegovoj borbi, a rat zavrsio prije 15 godina. Glasali ste iz godine u godinu za njih ko mahniti. Investicija nema, Razvojna banka finansira zgradurine po Sarajevu umjesto tvornica da se ljudi zaposle.

Ne ovdje vise nije prica o borcima i borackoj populaciji ovdje je prica o svima nama.

A imam ja i koju o borcima.

Gospodo strpalo vas u udruzenja, vrhovi udruzenja su svi redom iz vladajucih stranaka ili su nedavno iz njih izasli pa otisli u neke nove. Podjelilo vas. 15 godina se ceka na vas glas. 15 godina. Vi gospodo koji ste goloruki trcali na pendrek cekalo se. Vi koji ste morali biti moralni autoritet u ovoj drzavi pustili ste probisvjete da vas vode. Da li je neko pokrenuo pricu o vrhovima vasih udruzenja. Svi su odreda korumpirani.

I ono sto posebno bode u oci. PA CIM SE ZASLUZILO DA NEKO IMA PREKO 2000 KM naknadu u miru. Pa ljudi ima invalida bez noge, ruke, bubrega koji po 200 300 maraka dobijaju. Ovakvih ima preko 1000!!!!

To gospodo niti iza jednog rata nije bilo niti igdje u svijetu postoje takve naknade.

Na kraju, ista ona policija koju optuzuju za djelovanje je djelovala minimalno i kapa do poda!

Zao mi je sto je sve ovako zavrsilo ali vjerujte TRESLA SE GORA RODIO SE MIS!!!
jackamil

#305 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by jackamil »

ladyblue18 wrote:Jel ko cuo da je Mimo Š. danas na kalmanu sve vrijeme dok je trajao otvoreni program huskao narod, i govorio kao dizite se ljude, idi bijte stoku, razbijajte, gore je rat. :shock:
To sam cula od 3 osobe do sada.
Taj lik stvarno nije dobar :shock: Sto on nije otisao pa ratovao :x :x :x Boze me sacuvaj :run:
a sta je lose u tome da je neko javno pozivao gradjane na protest? jesu li to protesti bili ilegalni?

moras preispitati svoje stavove kad se radi o nezadovoljstvu naroda, ili ih bar javno ne prikazuj
therrarrius

#306 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by therrarrius »

Irm@ wrote: ja opet mislim da je najpametnije brinuti za svoje dupe jer ko ce ti drugi obezbijediti buducnost ako neces sam sebi ;-)
Hehehe ja svoju buducnost vidim u ovoj zemlji :wink: moram da je mjenjam, ako odustanem onda pada u vodu ono sto je moj otac radio za nju, a to ne zelim.
therrarrius

#307 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by therrarrius »

jackamil wrote:
ladyblue18 wrote:Jel ko cuo da je Mimo Š. danas na kalmanu sve vrijeme dok je trajao otvoreni program huskao narod, i govorio kao dizite se ljude, idi bijte stoku, razbijajte, gore je rat. :shock:
Taj lik stvarno nije dobar :shock: Sto on nije otisao pa ratovao :x :x :x Boze me sacuvaj :run:
a sta je lose u tome da je neko javno pozivao gradjane na protest? jesu li to protesti bili ilegalni?

moras preispitati svoje stavove kad se radi o nezadovoljstvu naroda, ili ih bar javno ne prikazuj
Nisi je shvatio, nije problem poziv na protest, nego na nasilje.
*mima*

#308 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by *mima* »

A jel bio neko od forumasa na protestima danas?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#309 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by ladyblue18 »

jackamil wrote:

Izvini molim te, jedno je pozivati na protest, a drugo je pozivati na vandalizam!
Moji stavovi su moji i ja ih imam pravo ispoljavati, ovo nije Juga, vec BiH koja je navodno demokratska drzava.
A u takvoj ja imam pravo da kritikujem i budem nezadovoljna.
law2

#310 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by law2 »

Teretiti za odgovornost zbog poticanja na sukob i narusavanje javnog reda i mira
VjecitiStudent

#311 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by VjecitiStudent »

therrarrius wrote:tim ljudima nije ostalo nista drugo nego da vjeruju u one koji ih pitaju izasta, ako je taj neko Radonjcic, onda neka je. Koja im je opcija? Smrt ili nesto drugo?
Dosli smo konacno i do zeca i do grma.
Taj isti Radonjcic je od Federacije dobio desetine miliona izvanredno povoljnih kredita, a sta si dobio ti???
detroit-mercy

#312 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by detroit-mercy »

Mr. Meho wrote:Borcima svaka cast! Vecina ovdje samo naprdjuje o nekim revolucijama, pa pisu traktate o tome sta i kako treba uraditi, koga skinuti, koga postaviti na vlast, koga polomiti, koga protjerati... ali kad treba to provesti u djelo, stisnuti muda, onda se prica vrlo brzo mijenja. Ona se konrstruisu teorije zavjere kako je neko drugi u pozadini protesta, kako ovo u stvari nisu borci, kako se u stvari samo o malom procentu boraca koji se bore samo za sebe, pa se kritikuju sto su digli ruku na ovu bajnu vlast, pa se onda ove demonstracije uporedjuju sa onim za ubistvo u tramvaju, pa se onda laze kako na tim protestima nije bilo boraca (kao da borcima na celu pise da su borci)...

Borci su nazalost dosli u situaciju da su primorani da silom dignu svoj glas, jer ih se godinama ugnjetava i ponizava. Pricali smo dugo o tome kako ce doci dan kad ce biti sramota sto si borac. E pa gospodo dosao je taj dan. Danas gomila balavaca piskara bljuvotine o ljudima koji su dali sve u borbi za ovu zemlju, a ona ih je na kraju ostavila na cjedilu. Nisu se oni borili za ta primanja, ali zar nije sramota da ih ova drzava na najgrublji nacin gazi i vrijedja?

Sto se tice tih cenzusa, pa borci su sami, prvi predlozili cenzus, predlozili su da svi budzetski korisnici podnesu svoj dio tereta krize. I sta su na kraju dobili? To da se invalidima ukidaju invalidnine, dobili su da je vlada sebi digla plate, a cenzus uvela jedino i iskljucivo za boracku populaciju! Zar su borci jedini problem ove drzave? Zar je moralno i ljudski da se samo njima smanjuju primanja??? Mislite da oni ne bi voljeli da rade, da zarade svoj novac, da ne zavise od nikoga? Pa ova drzava im nakon demobilisanja nista nije pruzila. Ko je bio dovoljno mlad mozda je nesto jos i uspio postici, ko je presao 4 banke ostao je na cjedilu.

Vidim dosta vas se sprda kako su danas dosli neki starci. E pa ti starci od 60-70 su prije 20 godina imali 40-50 i tad su svoje poslove zamijenili rovom i puskom. Nakon rata ova zemlja ih tretira kao obican otpad i teret i sve cini da ih se sto prije rijesi. Izbacuju se na ulice iz stanova, a u njih vracaju iste one srbocetnicke oficire koji su nam razvlacili pamet 4 godine. Ukidaju im se i smanjuju naknade koje su svojom krvlju i znojem zasluzili. Ne znam stvarno odakle ovolika nezahvalnost ovoj danasnjoj omladini. Za titinog doba niko nikad nije doveo u pitanje primanja nekog borca iz NOR-a. A ovo danas... Pitam se ko bi nas sutra branio da opet zapuca s brda?! Siguran sam da forumska laprdala ne bi, pola ih je vec dezertiralo, a ovi ostali bi im se vrlo brzo pridruzili i onda bi opet zajedno srali preko interneta kako i sta treba raditi.

Meho problem je u tome sto su ti od 40-50 godina i nisu bili neki borci, borci su bili ona djecurija od dvadesetak godina koja je najvise i zijanila u tome ratu (sada ce mnogi da skoce ali boli me). Otidji na bilo koje sehitsko mezarje pa pogledaj ko je najvise ginuo. Tih od 40-50 sigurno neces naci u najvecem procentu. Ja licno osudjujem ovakve proteste, osudjujem konstantno trazenje necega od nekih. Znam tipa "Zlatni Ljiljan" koji je odavde otisao i vratio se u bih i njegovih rijeci "Koji cu k.... lomiti ledja u Americi kada u Bosni mogu dobro zivjeti od boracke penzije (covjek je radno sposoban-moze konju rep iscupati). Kao prvo treba utvrditi stvaran broj boraca i ko treba da dobije boracku penziju, da ti Meho ne bi pricao o komsiji koga ja ni dana u uniformi nisam vidio a sada mlati 600 i nesto mara boracke penzije. Znaci prvo pretresti boracke organizacije, napraviti pravi spisak boraca i onih koji zasluzuju penzije a ostatak vanka, a ne kao onaj zlatni ljilja koji cijelo vrijeme boravka u Americi je uzimao i penziju u Bosni.
Mnogi ljudi su pogodjeni tranzicijom i svime ovim sto se desava, ali je nekako najlakse da se vade na to ja sam borac cime prilicno devalviraju ovu kategoriju "borac". I ja sam borac pa sta, do proljeca 93 vec nakupio dva ranjavanja i prosao sito i restet ali od drzave nikda nisam trazio nista. Postoji kategorija ljudi koji su izasli iz rata o kojima drzava treba da brine, ali brate danas se je nakupilo tih boraca koliko hoces.
I da dodam, proteste organizuju boracka udruzenja koja pred svake izbore daju podrsku i pozovu svoje clanstvo da glasa za ove mufljuze protiv kojih se kao danas bune. Kada vidim ko sve sjedi u boracim udruzenjima ziva me muka uhvati.
therrarrius

#313 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by therrarrius »

VjecitiStudent wrote:
therrarrius wrote:tim ljudima nije ostalo nista drugo nego da vjeruju u one koji ih pitaju izasta, ako je taj neko Radonjcic, onda neka je. Koja im je opcija? Smrt ili nesto drugo?
Dosli smo konacno i do zeca i do grma.
Taj isti Radonjcic je od Federacije dobio desetine miliona izvanredno povoljnih kredita, a sta si dobio ti???
Opet ne citas, nismo dosli nidocega nego je on najspominjaniji kao ''organizator'' protesta, ja sam rekao da ako je on izlaz onda neka je, isto sam to mogao reci za bilo koga drugog, a do onoga ko cita je to da razjasni stvari u svojoj glavi. Za mene su ti ljudi pacenici, za nekoga drugog su gamad.
HAVANA

#314 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by HAVANA »

detroit-mercy wrote: Mnogi ljudi su pogodjeni tranzicijom i svime ovim sto se desava, ali je nekako najlakse da se vade na to ja sam borac cime prilicno devalviraju ovu kategoriju "borac". I ja sam borac pa sta, do proljeca 93 vec nakupio dva ranjavanja i prosao sito i restet ali od drzave nikda nisam trazio nista. Postoji kategorija ljudi koji su izasli iz rata o kojima drzava treba da brine, ali brate danas se je nakupilo tih boraca koliko hoces.

:thumbup:
Mr. Meho

#315 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Mr. Meho »

Kad se vec toliko hvatate za taj cenzus od 2.000 mogli biste prvo da se malo raspitate o cemu se uopste radi. Limit obuhvata ukupna davanja po svim osnovama, dakle penzije, invalidnine, za pripadnike priznanja itd. I taj cenzus prelazi vrlo mali broj ljudi. Isto tako ima cenzus od 400 KM po clanu domacinstva. Sve to vazi u ovom trenutku samo za borce! Zasto isto ne moze vaziti za sve budzetske korisnike?! Zasto bi teret krize snosile samo boracke kategorije, a ne recimo i parlamentarci, ministri i hiljade drugih guzonja u vlasti?

Borci se ne bore ovdje sa ukidanje cenzusa, oni se bore za ravnopravan tretman, odnosno uvodjenje cenzusa svim budzetskim korisnicima ravnopravno! Borci su prevareni, donesen je samo cenzus za njih, iako je dogovoreno da se on uvede za sve!
Irm@

#316 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Irm@ »

detroit-mercy wrote: Meho problem je u tome sto su ti od 40-50 godina i nisu bili neki borci, borci su bili ona djecurija od dvadesetak godina koja je najvise i zijanila u tome ratu (sada ce mnogi da skoce ali boli me). Otidji na bilo koje sehitsko mezarje pa pogledaj ko je najvise ginuo. Tih od 40-50 sigurno neces naci u najvecem procentu. Ja licno osudjujem ovakve proteste, osudjujem konstantno trazenje necega od nekih. Znam tipa "Zlatni Ljiljan" koji je odavde otisao i vratio se u bih i njegovih rijeci "Koji cu k.... lomiti ledja u Americi kada u Bosni mogu dobro zivjeti od boracke penzije (covjek je radno sposoban-moze konju rep iscupati). Kao prvo treba utvrditi stvaran broj boraca i ko treba da dobije boracku penziju, da ti Meho ne bi pricao o komsiji koga ja ni dana u uniformi nisam vidio a sada mlati 600 i nesto mara boracke penzije. Znaci prvo pretresti boracke organizacije, napraviti pravi spisak boraca i onih koji zasluzuju penzije a ostatak vanka, a ne kao onaj zlatni ljilja koji cijelo vrijeme boravka u Americi je uzimao i penziju u Bosni.
Mnogi ljudi su pogodjeni tranzicijom i svime ovim sto se desava, ali je nekako najlakse da se vade na to ja sam borac cime prilicno devalviraju ovu kategoriju "borac". I ja sam borac pa sta, do proljeca 93 vec nakupio dva ranjavanja i prosao sito i restet ali od drzave nikda nisam trazio nista. Postoji kategorija ljudi koji su izasli iz rata o kojima drzava treba da brine, ali brate danas se je nakupilo tih boraca koliko hoces.
I da dodam, proteste organizuju boracka udruzenja koja pred svake izbore daju podrsku i pozovu svoje clanstvo da glasa za ove mufljuze protiv kojih se kao danas bune. Kada vidim ko sve sjedi u boracim udruzenjima ziva me muka uhvati.
:thumbup: :thumbup:
VjecitiStudent

#317 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by VjecitiStudent »

Crtice iz biografije jednog od vodja danasnjeg protesta:
Vec davne 1997, tadasnji predsjednik SDA Travnik Munir Karic, vozeci se kroz centar Travnika, autom je udario Abdulaha Alagica dok je prelazio ulicu. Poslije osam dana Alagic je umro u bolnici u Sarajevu od povreda glave. Karic je potom smijenjen, a Alagiceva porodica je protiv njega pokrenula parnicu i ovaj je dogadjaj polako pao u zaborav.

Munir Karić, dosadašnji član Predsjedništva SBiH, šef Kluba poslanika te stranke u Skupštini Srednjobosanskog kantona u koju je ušao kao poslanik s najviše glasova, te predsjednik Skupštine Saveza domobilisanih boraca FBiH.
Mozemo li pogoditi koja je sljedeca stranka uglednog M. Karica?
Last edited by VjecitiStudent on 21/04/2010 22:01, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#318 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Truba »

ja ga oko pola 7 vidio na grbavici sam na ulici telefonira nekome
kod šopinga :sax:
JabbaTheHutt

#319 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by JabbaTheHutt »

Može li mi netko objasniti čemu one islamske arapske zastave kod onih prosvjednika? Dalo se primijetiti i da je tamo dosta mladih "branitelja". Tuga i žalost. Tzv. branitelji ruše institucije države. Pa Bošnjacima ne treba Dodik. :-?
Mr. Meho

#320 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Mr. Meho »

detroit-mercy wrote:Meho problem je u tome sto su ti od 40-50 godina i nisu bili neki borci, borci su bili ona djecurija od dvadesetak godina koja je najvise i zijanila u tome ratu (sada ce mnogi da skoce ali boli me). Otidji na bilo koje sehitsko mezarje pa pogledaj ko je najvise ginuo. Tih od 40-50 sigurno neces naci u najvecem procentu. Ja licno osudjujem ovakve proteste, osudjujem konstantno trazenje necega od nekih. Znam tipa "Zlatni Ljiljan" koji je odavde otisao i vratio se u bih i njegovih rijeci "Koji cu k.... lomiti ledja u Americi kada u Bosni mogu dobro zivjeti od boracke penzije (covjek je radno sposoban-moze konju rep iscupati). Kao prvo treba utvrditi stvaran broj boraca i ko treba da dobije boracku penziju, da ti Meho ne bi pricao o komsiji koga ja ni dana u uniformi nisam vidio a sada mlati 600 i nesto mara boracke penzije. Znaci prvo pretresti boracke organizacije, napraviti pravi spisak boraca i onih koji zasluzuju penzije a ostatak vanka, a ne kao onaj zlatni ljilja koji cijelo vrijeme boravka u Americi je uzimao i penziju u Bosni.
Eto sad ti idi na mezarja pa pravi statistiku koliko je ko godina imao kad je poginuo :roll:
Ti brate radi u americi sta hoces i ne mijesaj nam se Boga ti. Sad si citizen of USA i ostavi nas da se borimo sa ovom mafijom na vlasti. Ako znas nekog da nije ni dana bio borac ti fino slozi prijavu sudu kad dodjes na godisnji, ali ti ne dajem za pravo da na osnovu nekoliko necasnih izuzetaka sudis o cijeloj borackoj populaciji.

Ja nikad u zivotu nisam vidio da neko boracko udruzenje poziva nekoga da glasa za bilo koga, a ti ako imas neki, bilo kakav dokaz slobodno ga prezentiraj, u suprotnom lazes. Ne kazem da su ta udruzenja bajna, sve je to iscjepkano, podijeljeno, nejedinstveno, ali nemas prava pljuvati po borcima zbog toga! To sto je tebi danas u USA dobro, ne daje ti za pravo da solis pamet onima koji nisu bili tvoje srece nego su prepusteni na milost i nemilost mafiji na vlasti.
therrarrius

#321 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by therrarrius »

detroit-mercy wrote:

Meho problem je u tome sto su ti od 40-50 godina i nisu bili neki borci, borci su bili ona djecurija od dvadesetak godina koja je najvise i zijanila u tome ratu (sada ce mnogi da skoce ali boli me). Otidji na bilo koje sehitsko mezarje pa pogledaj ko je najvise ginuo. Tih od 40-50 sigurno neces naci u najvecem procentu. Ja licno osudjujem ovakve proteste, osudjujem konstantno trazenje necega od nekih. Znam tipa "Zlatni Ljiljan" koji je odavde otisao i vratio se u bih i njegovih rijeci "Koji cu k.... lomiti ledja u Americi kada u Bosni mogu dobro zivjeti od boracke penzije (covjek je radno sposoban-moze konju rep iscupati). Kao prvo treba utvrditi stvaran broj boraca i ko treba da dobije boracku penziju, da ti Meho ne bi pricao o komsiji koga ja ni dana u uniformi nisam vidio a sada mlati 600 i nesto mara boracke penzije. Znaci prvo pretresti boracke organizacije, napraviti pravi spisak boraca i onih koji zasluzuju penzije a ostatak vanka, a ne kao onaj zlatni ljilja koji cijelo vrijeme boravka u Americi je uzimao i penziju u Bosni.
Tranzicija od 95-2010? Najduza tranzicija u historiji. Ako borci nece traziti svoja prava protestima, a posteno nemoze, kako ce? Jeste, upravu si, kategorija ''borca'' je degradirana, boracke se penzije djele i kome treba i kome ne treba, ali po milioniti, bilioniti put sta je sa onim borcima koji su zaista u situaciji koja je i vise nego nezavidna? Oni nemaju vremena za revizije i sl. polako umiru bez dostojanstva, casti, icega. Dali i takve treba staviti u ''kos'' sa uhljupima koji su rat proveli vani? Za borce se niko ziv ne zanima vise, da nije ovih protesta o njima se nebi niti pricalo niti bi ih iko spominjao.
JabbaTheHutt

#322 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by JabbaTheHutt »

VjecitiStudent wrote:Mozemo li pogoditi koja je sljedeca stranka uglednog M. Karica?
Ona za koju će bošnjaci masovno glasovati i onda govoriti kao oni nisu za njega glasovali, to su neke tamo sandžaklije glasovale. :lol:
jackamil

#323 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by jackamil »

nek me neko ispravi ako grijesim: danas je u sarajevu boracka organizacija porodica šehida i poginulih boraca federacije bih organizirala 150 autobusa za prevoz boraca.

u jedan autobus stane min. 50 osoba. cijena min. po jednoj osobi neka bude 5 KM. za jedan autobus je to 250 KM.

za 150 autobusa je to 37.500 KM najminimalnije moguce. odakle im pare?
law2

#324 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by law2 »

JabbaTheHutt wrote:
VjecitiStudent wrote:Mozemo li pogoditi koja je sljedeca stranka uglednog M. Karica?
Ona za koju će bošnjaci masovno glasovati i onda govoriti kao oni nisu za njega glasovali, to su neke tamo sandžaklije glasovale. :lol:
Naša stranka ? :D :lol:
JabbaTheHutt

#325 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by JabbaTheHutt »

Inače, ja onome tko nije invalid ili obolio od PTSP-a, ne bi dao ni marke 15 godina nakon rata. Niti marke. 50 godina su nas muzli razni narodni heroji i partizani, a sada nekakvi profesionalni branitelji u miru. Hoću li dočekati da ne hranim uvijek razne parazite na državnoj grbači?
Locked