Nemam strpljenja, predajem se. Bojim se ako odgovorim na ovo da cu biti banovan, samo da zakljucim.Mr. Meho wrote:Moja mrznja? I ko kaze da je konkurencija losatherrarrius wrote:Par dana nije mnogo da se tvoja mrznja prema konkurenciji pretvori u radost za obicne gradjane.Mr. Meho wrote:Vi fakat vjerujete da Centrotrans ima zarade na toj 1 KM?
A i to prihvatanje mjesecnih... Pa zar ste toliko naivni da mislite da ce to potrajati. Pa oni od mjesecnih karata nemaju nista, ni feninga. To moze potrajati jos par dana, dok ne privuku malo naivnih gradjana, ali vrlo brzo slijedi otrijeznjenje, jer niko dzaba nece voziti.
Ako mislis da je ovo losa stvar za grad onda te molim da nama objasnis sljedece:''ZASTO JE KONKURENCIJA LOSA''?
Takodjer te molim da komentare prilagodis uzrasto ljudi koji ih citaju, naime, punoljetni smo.Nemam ja to sta objasnjavati, ja sam eksplicitno vise puta rekao da je konkurencija dobra, samo je tvoj i problem ostalih sto u meni vidite personifikaciju te neke vase mrznje prema nekom revizoru koji vas je nekad izbacio iz tramvaja zbog neposjedovanja karte, uz malo ksenofobije prema sandzosima i istocnoj bosni i sl. Treba smoci snage pa procitati sta se pise, a ne samo praviti neke emocionalne ispade i vrijedjati sagovornika.
Ponovicu ja opet, nije problem. Konkurencija je naravno odlicna, ali konkurencija na zdravim osnovama. Da bi doslo do prave konkurencije, treba konkurentima omoguciti da nastupe sa ravnopravnih osnova. Znaci ako su Grasu svezane ruke time da mora voziti linije koje im Kanton odredi, onda treba ili ukinuti tu odredbu ili je uvesti i ostalim konkurentima. Ne moze se ocekivati od jedne firme da vozi iskljucivo na neisplativim linijama, a drugoj omoguciti da kupi slag sa ovih profitabilnih. Nek se eto uvede mogucnost da svi prevoznici mogu birati linije na kojima hoce da voze, pa cemo imati realne cijene karata, a opstace samo profitabilne linije. Postenije ne moze. To je prava konkurencija, sve ostalo je obicna malogradjanska pakost iz vec gore nabrojanih razloga.
Dakle, konkurencija je dobra ali samo ako GRAS ima glavnu ulogu u njoj. Cijene koje CT nudi nece trajati dugo pa ce za par dana biti oko 5 KM. GRAS ce vidjeti da je konkurencija dobra stvar i odlucice da popravi usluge. Sve ce biti super, sunce ce zasijati, u vozilima GRAS-a ce svirati sevdalinke, a Mr. Meho ce postati predsjednik drzave. Trole ce mirisati na svjeze ubrane ruze, a u inibusima ce amortizeri biti od zlata iskovani. Naron nece biti stoka pa ce nauciti kako da ulazi u vozila GRAS-a. Kondukteri ce vam prvo nazvati dobar dan/jutro/vece pa traziti kartu sa bisernim osmjehom na licu, a mi cemo odgovarati istom mjerom i pokazati uglaceni komad providne plastike u kom se nalazi pairnata iskaznica. KK Bosna ce opet igrati u euroligi,a Zeljo i Sarajevo ce se boriti u ligi sampiona.
Viva las vegas.
Laku noc.