Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#301 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Imamopobjednika
Stranica je na bosanskom jeziku. Ako promjenite jezik, u recimo, engleski, onda u izborniku imate opciju da se vratite na bosanski jezik.
sumirprimus
Svako bi, ja mislim, smatrao besmislenim poziv reprezentacijama drugih zemlja da ne ucestvuju u kvalifikacijama kako bi omogucili BiH da se kvalifikuje(U stvari, sam mislim, mozda to i nije tako losa ideja?).
Isto tako su besmisleni pozivi postojecih stranaka da se ne osnivaju nove stranke jer im "uzimaju" glasace.
To, balans straha, izmedju ostalog, i jeste mehanizam po kojem se stranke koje u vlasti ucestvuju kao pozicija ili opozicija odrzavaju. Gčasacima treba pruziti mogucnost da glasaju za onu stranku za koju zele da glasaju.
Treba glasati ZA a ne PROTIV.
alfons kauders
Ja sam na to pitanje vec odgovorio. Mozda niste vidjeli pa cu evo ponoviti.
Broj clanova zaista ne znam. Provjericu cu i onda odgovoriti,(nadam se do sutra).
Da vam ne bih ja nudio nasa ocekivanja reci cu vam procjene kojima baratamo.
Kako sada stvari stoje "daju nam" 80 do 120 hiljada glasova.
Ja licno mislim da mozemo i bolje.
p.k.
Stranica je na bosanskom jeziku. Ako promjenite jezik, u recimo, engleski, onda u izborniku imate opciju da se vratite na bosanski jezik.
sumirprimus
Svako bi, ja mislim, smatrao besmislenim poziv reprezentacijama drugih zemlja da ne ucestvuju u kvalifikacijama kako bi omogucili BiH da se kvalifikuje(U stvari, sam mislim, mozda to i nije tako losa ideja?).
Isto tako su besmisleni pozivi postojecih stranaka da se ne osnivaju nove stranke jer im "uzimaju" glasace.
To, balans straha, izmedju ostalog, i jeste mehanizam po kojem se stranke koje u vlasti ucestvuju kao pozicija ili opozicija odrzavaju. Gčasacima treba pruziti mogucnost da glasaju za onu stranku za koju zele da glasaju.
alfons kauders
Ja sam na to pitanje vec odgovorio. Mozda niste vidjeli pa cu evo ponoviti.
Broj clanova zaista ne znam. Provjericu cu i onda odgovoriti,(nadam se do sutra).
p.k.
- Alfons Kauders
#302 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Hvala, clanstvo je kljucno, pogotovo u manjim sredinama. Izgleda da je clanstvo naglo naraslo i da nastavlja rasti, a to treba potencirati u medijskim istupima, cisto da javnost prestane gledati na NS kao malu i novu stranku.Pedja Kojovic wrote: Ja sam na to pitanje vec odgovorio. Mozda niste vidjeli pa cu evo ponoviti.
p.k.
Iskreno, 80 do 120 hiljada mi zvuci preoptimisticno, kamo srece da dobijete toliko. Imate li kakve preciznije podatke, po entitetima, kantonima?
- Imamopobjednika
#303 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Ako tebi nije bitan naziv jezika - ti slobodno na popisu stanovnistva reci da ti je maternji srpsko-hrvatski i kraj price. Meni i drugim ljudima je bitan. Treca sam osoba koja je (pogresno) primijetila istu stvar na stranici Nase Stranke, od toga sam jedini "desnicar" - druga dvojica ili SDP ili simpatizeri NS. Toliko o ideoloskim cistuncima. Pogrijesio sam, iskreno sam se izvinuo kako gosp. Kojevicu tako i clanovima/simpatizerima stranke i gotova stvar.VjecitiStudent wrote:Mnostvo je pokazatelja da nepismenost sve vise osvaja javni prostor, a ideoloski cistunci se i dalje iskljucivo svadjaju oko naziva upotrijebljenog jezika.
Da ne zachatavam temu, moram priznati da ovo puno bolje izgleda nego sto je obecavalo prvi dan. Vjerovatno nikada necu glasati za NS, sa mnogim stvarima koje je Kojovic iznio ovdje ne bih se mogao sloziti - ali kapa dole za hrabrost i otvaranje ovakve teme te koliko-toliko obimnim odgovorima.
Pedja, hvala na odgovoru. Jedan mi je clan foruma na ovoj temi vec skrenuo paznju na to.
- Alfons Kauders
#304 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Evo ja se zalazem da se uvede nepismenost kao peta opcija. Vise imamo nepismenih nego Hrvata, moramo misliti i na njihova prava.Imamopobjednika wrote:Ako tebi nije bitan naziv jezika - ti slobodno na popisu stanovnistva reci da ti je maternji srpsko-hrvatski i kraj price. Meni i drugim ljudima je bitan. Treca sam osoba koja je (pogresno) primijetila istu stvar na stranici Nase Stranke, od toga sam jedini "desnicar" - druga dvojica ili SDP ili simpatizeri NS. Toliko o ideoloskim cistuncima. Pogrijesio sam, iskreno sam se izvinuo kako gosp. Kojevicu tako i clanovima/simpatizerima stranke i gotova stvar.VjecitiStudent wrote:Mnostvo je pokazatelja da nepismenost sve vise osvaja javni prostor, a ideoloski cistunci se i dalje iskljucivo svadjaju oko naziva upotrijebljenog jezika.
Da ne zachatavam temu, moram priznati da ovo puno bolje izgleda nego sto je obecavalo prvi dan. Vjerovatno nikada necu glasati za NS, sa mnogim stvarima koje je Kojovic iznio ovdje ne bih se mogao sloziti - ali kapa dole za hrabrost i otvaranje ovakve teme te koliko-toliko obimnim odgovorima.
Pedja, hvala na odgovoru. Jedan mi je clan foruma na ovoj temi vec skrenuo paznju na to.
-
sumirprimus
#305 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Znaci,racunate na postizbornu koaliciju,ako sam dobro razumio?Pedja Kojovic wrote:
sumirprimus
p.k.
I nisam ja protiv vas,da se razumijemo,nego krivo mi bude kako lako oppozicija propusti sansu da pobijedi postojece garniture,razjedinjeni,posvadjani,kivni jedni na druge,umjesto da svu svoju energiju preusmjerite na zna se koga...
-
Pedja Kojovic
#306 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Imamopobjednika
Sve ok. I meni je moralo biti objasnjeno.
p.k.
Sve ok. I meni je moralo biti objasnjeno.
p.k.
-
VjecitiStudent
#307 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Kamo srece kad bi se sva ova energija protracena na svadje oko naziva ovih sjebanih juznoslavenskih jezika mogla upotrijebiti na korekciju svih pravopisnih i gramatickih gresaka u njima, pocevsi od mnogih nepismenih naslova na ovom forumu ... Naziv jezika nije nebitan, ali je od toga puno vaznija njegova ispravnost.Imamopobjednika wrote:Ako tebi nije bitan naziv jezika - ti slobodno na popisu stanovnistva reci da ti je maternji srpsko-hrvatski i kraj price. Meni i drugim ljudima je bitan. Treca sam osoba koja je (pogresno) primijetila istu stvar na stranici Nase Stranke, od toga sam jedini "desnicar" - druga dvojica ili SDP ili simpatizeri NS. Toliko o ideoloskim cistuncima. Pogrijesio sam, iskreno sam se izvinuo kako gosp. Kojevicu tako i clanovima/simpatizerima stranke i gotova stvar.VjecitiStudent wrote:Mnostvo je pokazatelja da nepismenost sve vise osvaja javni prostor, a ideoloski cistunci se i dalje iskljucivo svadjaju oko naziva upotrijebljenog jezika.
...
Na sta lici danasnji bosanski? Na cudnovatu mjesavinu novohrvatskog, arhaicnih konstrukcija iz pojedinih dijelova BiH u koje su uplivale i mnoge i rijeci i konstrukcije iz engleskog jezika.
Jos malo imaces frankestajna od jezika, ali koga jos briga za to, samo dok god se zove bosanskI?
-
Pedja Kojovic
#308 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
sumirprimus
Siguran sam da ces iz ovog naseg saopstenja - koje izdato upravo u momentu kada nas je sarajevski SDP izbacivao iz GU - pronaci ono sto trazis.
Neophodno organizovanje snažne i progresivne alternative
Tuesday, 08 September 2009
Izvršni Odbor Naše stranke je na današnjem zasjedanju prihvatio zaključke Kantonalnog Odbora Naše Stranke u Sarajevu i pružio punu podršku predstavnicima Naše stranke u Gradskom vijeću i Gradskoj upravi Sarajeva.
Predstavnici Naše stranke su na pozicije u gradu Sarajevu došli na osnovu izbornih rezultata i svoje će funkcije, kao i do sada, obavljati odgovorno i kompetentno, vodeći računa da savjesno zastupaju interese svih građanki i građana Sarajeva.
Izvršni odbor NS smatra da vladajuće stranke vode zemlju u propast i pozivamo SDP, kao i druge političke subjekte u BiH, da prevaziđemo uskostranačke i lične interese i da se u ime svih ljudi i naše budućnosti organizujemo u snažnu i progresivnu alternativu postojećoj vlasti.
Siguran sam da ces iz ovog naseg saopstenja - koje izdato upravo u momentu kada nas je sarajevski SDP izbacivao iz GU - pronaci ono sto trazis.
Izvršni Odbor Naše stranke je na današnjem zasjedanju prihvatio zaključke Kantonalnog Odbora Naše Stranke u Sarajevu i pružio punu podršku predstavnicima Naše stranke u Gradskom vijeću i Gradskoj upravi Sarajeva.
Predstavnici Naše stranke su na pozicije u gradu Sarajevu došli na osnovu izbornih rezultata i svoje će funkcije, kao i do sada, obavljati odgovorno i kompetentno, vodeći računa da savjesno zastupaju interese svih građanki i građana Sarajeva.
Izvršni odbor NS smatra da vladajuće stranke vode zemlju u propast i pozivamo SDP, kao i druge političke subjekte u BiH, da prevaziđemo uskostranačke i lične interese i da se u ime svih ljudi i naše budućnosti organizujemo u snažnu i progresivnu alternativu postojećoj vlasti.
-
alys
#309 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Pedja,
Hvala Vam na odgovoru.
Iako se ne slažemo u nekim stvarima, meni je to O.K. Ne bi bilo dobro da se svi slažu oko svega, zar ne?
Poštovanje...
Hvala Vam na odgovoru.
Iako se ne slažemo u nekim stvarima, meni je to O.K. Ne bi bilo dobro da se svi slažu oko svega, zar ne?
Poštovanje...
-
sumirprimus
#310 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Znaci,problemi na lokalnom nivou...Pedja Kojovic wrote:sumirprimus
- kafaac
#311 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Dali su zene najvec im dijelom 'ukras' na vasim web stranicama i u pravilu su smjestene na onim najnizim mjestima u stranci, a na listama su na onim mjestima sa kojih se gotovo sigurno ne prolazi.
- Imamopobjednika
#312 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Ovakav koncept dijaloga kako sa simpatizerima i eventualnim glasacima, tako i sa ljudima koji nisu clanovi i pristalice te politicke opcije mi se svidja. Kod nas su politicke stranke tek na proslim lokalnim izborima skontale moc interneta, mada je sve to bilo na nekom amaterskom nivou. Potrebno je mnogo vise blogova politicara (ali aktivnih blogova), kanala na youtube-u, komunacije preko internet portala i foruma da bi se doslo do nekog zapadnoeuropskog nivoa, americki da ne spominjem. Sjecam se da je pred lokalne izbore Dino Konakovic imao sasvim solidan blog na Avazovom portalu ali koliko me sjecanje sluzi nakon poraza na lokalnim izborima, nikada se vise nije ni oglasio na svom blogu. Sto je katastrofalan potez jer ima, ako nista drugo, onda duznost prema biracima u svojoj opcini.
Stranacki kadar i ne shvata koliko zapravo moze dobiti ovakvom vrstom komunacije. Licno necu glasati za NS, ali sam promijenio misljenje o toj stranci koju sam do sada smatrao prilicno neozbiljnom ali nakon ovih Pedjinih komentara vidi se da ipak imaju viziju. Iako im jos uvijek doduse nedostaje strategija.
Nadam se da ce prije izbora i ostale stranke slijediti ovaj hrabar potez NS.
P.S. Vjeciti Student - jednim dijelom se slazem sa tobom vezano za tvoj zadnji komentar o jezicima ali dobrim dijelom smatram da nisi u pravu. No, da ne kvarimo temu nasim naglabanjima, mozemo nastaviti negdje drugo.
Stranacki kadar i ne shvata koliko zapravo moze dobiti ovakvom vrstom komunacije. Licno necu glasati za NS, ali sam promijenio misljenje o toj stranci koju sam do sada smatrao prilicno neozbiljnom ali nakon ovih Pedjinih komentara vidi se da ipak imaju viziju. Iako im jos uvijek doduse nedostaje strategija.
Nadam se da ce prije izbora i ostale stranke slijediti ovaj hrabar potez NS.
P.S. Vjeciti Student - jednim dijelom se slazem sa tobom vezano za tvoj zadnji komentar o jezicima ali dobrim dijelom smatram da nisi u pravu. No, da ne kvarimo temu nasim naglabanjima, mozemo nastaviti negdje drugo.
- draganbl
#313 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Peđa,
Hvala na odgovorima koje si dao, ali i onima koje nisi.
Na početku mog učestvovanja na ovom forumu, nisam ni znao za postojanje i djelovanje Naše stranke i sada vidim da sam prije skoro godinu dana bio prilično neinformisan.
U međuvremenu sam shvatio da iskusni diskutanti i pravi forumski vukovi koji ovdje učestvuju u diskusijama Našu stranku vide kao jedan od rijetkih pokušaja uspostavljanja normalne i nacionalizmom neopterećene partije koja ima perspektivu da (za razliku od trulog SDP-a) zaživi na prostoru čitave BiH.
Dalje, tvoje pojavljivanje na ovom forumu me je zaista obradovalo, jer mi se učinilo da je Naša stranka shvatila koliko je ovaj portal ogledalo čitave BiH. I ja lično ovaj portal doživljavam kao mjesto gdje se svaki građanin naše zemlje može suočiti sa (surovom) realnošću i uočiti kako običan svijet razmišlja. Zato i jesam ovdje, u ogromnoj manjini, izložen čestim provokacijama i uvredama.
Međutim, ali i nažalost, nisam siguran da ćeš svojim aktivnostima na ovom forumu uspjeti animirati značajniji broj potencijalnih glasača (daj bože da uopšte nekoga i animiraš). Tvoji odgovori su u mnogim slučajevima previše sterilni i diplomatski, što jedan medij kao što je forum ipak ne trpi. Stoga (meni) odaješ utisak nepotrebne i nejasne neopredjeljenosti po mnogim pitanjima, što vama kao stranci otvara mogućnost da u datom trenutku izdate svoje glasače, bilo da je riječ o glasačima iz Federacije ili iz Republike Srpske.
Stoga, još jednom, čestitam na pokušaju i puno sreće na izborima, i još uvijek bez mog glasa, jer ostajem apstitent do daljnjeg.
Na početku mog učestvovanja na ovom forumu, nisam ni znao za postojanje i djelovanje Naše stranke i sada vidim da sam prije skoro godinu dana bio prilično neinformisan.
U međuvremenu sam shvatio da iskusni diskutanti i pravi forumski vukovi koji ovdje učestvuju u diskusijama Našu stranku vide kao jedan od rijetkih pokušaja uspostavljanja normalne i nacionalizmom neopterećene partije koja ima perspektivu da (za razliku od trulog SDP-a) zaživi na prostoru čitave BiH.
Dalje, tvoje pojavljivanje na ovom forumu me je zaista obradovalo, jer mi se učinilo da je Naša stranka shvatila koliko je ovaj portal ogledalo čitave BiH. I ja lično ovaj portal doživljavam kao mjesto gdje se svaki građanin naše zemlje može suočiti sa (surovom) realnošću i uočiti kako običan svijet razmišlja. Zato i jesam ovdje, u ogromnoj manjini, izložen čestim provokacijama i uvredama.
Međutim, ali i nažalost, nisam siguran da ćeš svojim aktivnostima na ovom forumu uspjeti animirati značajniji broj potencijalnih glasača (daj bože da uopšte nekoga i animiraš). Tvoji odgovori su u mnogim slučajevima previše sterilni i diplomatski, što jedan medij kao što je forum ipak ne trpi. Stoga (meni) odaješ utisak nepotrebne i nejasne neopredjeljenosti po mnogim pitanjima, što vama kao stranci otvara mogućnost da u datom trenutku izdate svoje glasače, bilo da je riječ o glasačima iz Federacije ili iz Republike Srpske.
Stoga, još jednom, čestitam na pokušaju i puno sreće na izborima, i još uvijek bez mog glasa, jer ostajem apstitent do daljnjeg.
-
klixober
#314 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Pedja,nemam odredeno tanje,vise komentar i sugestije.
Kao prvo,mislim da ste zeznuli sa NTV99.Ne znam da li je na odluku stranke uticalo pisanje Dana i misljenje Pecanina,za kojeg priznajes da nekad ima uticaj na vase misljenje,ili je obratno - pisanje u Danima posljedica razmisljanja ljudi u "Nasoj Stranci".Kako god...mogli smo imati jednu kvalitetnu tv stanicu koja nije nacionalisticki obojena,a NS bi itekako profitirala od jednog takvog medija.
Samo sam glasac SDP-a,ali mislim da mogu reci da vam SDP nije neprijatelj.Politicki suparnik da,ali neprijatelj ne.
I da...za sada vas vladajuci nacionalisti ne vide kao prijetnju,samim tim i niste na udaru njihovih medija.Ali doci ce vrijeme kada ce se NS morati ocitovati povodom nekih bitnih pitanja u BiH,a vase misljenje,siguran sam,nece se svidjeti nacionalistima.Tada ce se pojaviti lazi o vama u Avazu,Nezavisnim,Glasu Srpske...i tek tada ce za vas nastupiti prava politicka borba za vlast i siguran sam Pedja,da mnogi ljudi iz NS,nakon sto 500 puta procitaju gnusne lazi o sebi u Avazu,ce na kraju reci..."nije onaj Lagumdzija toliko los"
Siguran sam da je to i Pecanin nekad pomislio,obzirom da njega na slican nacin satanizuju kao Lagumdziju.
I na kraju....zelim vam puno srece.Tebi posebno Pedja,smatram da si dobar i iskren covjek,pomalo utopista,ali bez utopije nema ni napretka.
Kao prvo,mislim da ste zeznuli sa NTV99.Ne znam da li je na odluku stranke uticalo pisanje Dana i misljenje Pecanina,za kojeg priznajes da nekad ima uticaj na vase misljenje,ili je obratno - pisanje u Danima posljedica razmisljanja ljudi u "Nasoj Stranci".Kako god...mogli smo imati jednu kvalitetnu tv stanicu koja nije nacionalisticki obojena,a NS bi itekako profitirala od jednog takvog medija.
Samo sam glasac SDP-a,ali mislim da mogu reci da vam SDP nije neprijatelj.Politicki suparnik da,ali neprijatelj ne.
I da...za sada vas vladajuci nacionalisti ne vide kao prijetnju,samim tim i niste na udaru njihovih medija.Ali doci ce vrijeme kada ce se NS morati ocitovati povodom nekih bitnih pitanja u BiH,a vase misljenje,siguran sam,nece se svidjeti nacionalistima.Tada ce se pojaviti lazi o vama u Avazu,Nezavisnim,Glasu Srpske...i tek tada ce za vas nastupiti prava politicka borba za vlast i siguran sam Pedja,da mnogi ljudi iz NS,nakon sto 500 puta procitaju gnusne lazi o sebi u Avazu,ce na kraju reci..."nije onaj Lagumdzija toliko los"
I na kraju....zelim vam puno srece.Tebi posebno Pedja,smatram da si dobar i iskren covjek,pomalo utopista,ali bez utopije nema ni napretka.
- Manojlo1
#315 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Eto fino...Ajd sad prati rukice, pa ručkić...draganbl wrote:Peđa,
(jbg, nemoj odma' ''banovići'', moramo se malo i zahebavat...)
-
El_comadante
#316 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
dva pitanja:
1) u početku stvaranja stranke bila je euforija velike bili ste in Tvu i tako dalje. sada ste se nešto povukli i nema vas tolik u javnosti. Zašto?
2) u Federacije nemoguče osvojiti preko 50% glasova zbog uređenja iste. pa prema tome morate sa nekim u koaliciju, koje strnake nedolze u obzir za tu koaliciju odnosno koje dolaze u obzir. znaci ono ogvirno gledajuci teoretski.
1) u početku stvaranja stranke bila je euforija velike bili ste in Tvu i tako dalje. sada ste se nešto povukli i nema vas tolik u javnosti. Zašto?
2) u Federacije nemoguče osvojiti preko 50% glasova zbog uređenja iste. pa prema tome morate sa nekim u koaliciju, koje strnake nedolze u obzir za tu koaliciju odnosno koje dolaze u obzir. znaci ono ogvirno gledajuci teoretski.
-
rahmanjin
#317 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Pitanje za g. Peđu: zašto je NS neaktivna što se tiče medija? Jedne prilike sam slučajno gledao gospodina Slobodana Neskovica ( jos dok je bio zamjenik gradonačelnika ) na TV i voditelj ga pita kako popraviti stanje u Sarajevu? Čovjek izvadi neku knjigu od 300 strana i reče evo ovo su moji planovi kako bi se to moglo uraditi. Moram priznati da sam se pozitivno iznenadio da neko u ovoj državi ima konkrena rješenja. E, zato je i moje pitanje oko pasivnosti NS u medijima pošto očigledno imate ideje, planove i sposobne ljude. Zašto to ne prezentirate vaskolikom pučanstvu
?
-
Pedja Kojovic
#318 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
el comandante
1)
Pocetna euforija i prisustvo u medijima je bila, po mm misljenju, "show biznis" i vezana za politicki angazman Danisa i Dine. Kada je organizacija zazivjela i pocela se siriti mediji su se vratili odbrani svojih politickih opcija i sada je relativno tesko za nas da budemo prisutni u medijima. (O ovome sam pisao u ranijim postovima).
2)
I o mogucim post izbornim koalicijama sam pisao.
Ja ne vidim mogucnost koalicije izmedju Nase stranke i neke od stranaka koje su sada na vlasti.
komeba
Ja nigdje nisam rekao da misljenje Senada Pecanina ima uticaja na politiku stranke.(Nemoj parafrazirat, citiraj)
Sto se tice televizije...
Mediji moraju biti nezavisni i tacka.
(Ali cak i ako se ne slazes s tim i mislis da je dobro da politicke snage koje ti smatras pozitivnim imaju svoje medije...
Sada bi ta televizija sluzila SDP-u jer ima vlast u gradu. Na sljedecim izborima moze pobjediti i neko drugi i onda..?)
rahmanjin
Mi se odazivamo na sve pozive da gostujemo u medijima i svim medijima saljemo saopstenja.
Ja ne znam odgovor na vase pitanje. Urednici medija ga mozda znaju zasto.
p.k.
1)
Pocetna euforija i prisustvo u medijima je bila, po mm misljenju, "show biznis" i vezana za politicki angazman Danisa i Dine. Kada je organizacija zazivjela i pocela se siriti mediji su se vratili odbrani svojih politickih opcija i sada je relativno tesko za nas da budemo prisutni u medijima. (O ovome sam pisao u ranijim postovima).
2)
I o mogucim post izbornim koalicijama sam pisao.
Ja ne vidim mogucnost koalicije izmedju Nase stranke i neke od stranaka koje su sada na vlasti.
komeba
Ja nigdje nisam rekao da misljenje Senada Pecanina ima uticaja na politiku stranke.(Nemoj parafrazirat, citiraj)
Sto se tice televizije...
Mediji moraju biti nezavisni i tacka.
(Ali cak i ako se ne slazes s tim i mislis da je dobro da politicke snage koje ti smatras pozitivnim imaju svoje medije...
Sada bi ta televizija sluzila SDP-u jer ima vlast u gradu. Na sljedecim izborima moze pobjediti i neko drugi i onda..?)
rahmanjin
Mi se odazivamo na sve pozive da gostujemo u medijima i svim medijima saljemo saopstenja.
Ja ne znam odgovor na vase pitanje. Urednici medija ga mozda znaju zasto.
p.k.
-
VjecitiStudent
#319 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Zasto ovakav vid komunikacije niste napravili i na vasem siteu?
Pogledah vam one jezike na site-u, ne samo da je zbunjujuce za ove ljubitelje bosanskog, vec i samo prebacivanje iz jezika u jezik je bug-avo pravo.
Pogledah vam one jezike na site-u, ne samo da je zbunjujuce za ove ljubitelje bosanskog, vec i samo prebacivanje iz jezika u jezik je bug-avo pravo.
-
Pedja Kojovic
#320 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
vjeciti student
Svako ko nam moze volonterski pomoci da napravimo bolji website je dobrodosao.
p.k.
Svako ko nam moze volonterski pomoci da napravimo bolji website je dobrodosao.
p.k.
-
NKVD
#321 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Rahmanjine... nije valjda da misliš da ljudi u NS-u ne shvataju značaj medija u njihovoj borbi (pa evo i ovog "alternativnog")?
Kao što ti Peđa reče, na početku su bile naslovne strane ali je to realno više bilo zbog Danisa nego zbog onoga što ta stranka hoće uraditi i promijeniti. Sada imaš slučaj da se saopštenja prenose i lideri citiraju samo kada to pojedinom mediju odgovara što je i razumljivo jer su isti u kurcu i služe svojim interesnim centrima.
Tako će Oslobođenje prenijeti sve što se kritički odnosi prema bloku oko Fahra i obrnuto. Dani, koji su nažalost i najotvoreniji prema NS-u to rade iz, po mome mišljenju, sitnosopstveničkih i razloga kaprica njihovog komandanta. Slobodna Bosna je posebna priča - uistinu slobodarski medij ali pogubljen u ludilu koje ih izgriza i iznutra i izvana. Ostali, tanko.
Paradoksalno, ali jedan od najboiljih nastupa čelnika NS-a za dugo vremena je bio onaj na PTPC-u Dina Mustafića u emisiji o Sarajevu kada je, elokventno, argumentovano i ubjedljivo pomeo primitivčine što su se namjerili mrsomuditi i iživljavati nad nesretnom sudbinom grada. Uključujući i vrlo tanku turbo folk voditeljicu i onu kvočku Sanju V što piše po avazima. Potraži emisiju, ja mislim da još stoji na PTPC web-u. Peđa će se sigurno sjetiti kako se zove emisija. Vrijedi pogledati, itekako. Peđa?
Ja sam, od svojih PC poznanika, a koji o NS znaju koliko i o strankama ljevice u Latinskoj Americi, recimo, dakle skoro ništa - odjednom počeo dobivati migove i pitanja "ko su, šta su ovi NS?".
Trenutno je NS jedina stranka ne isključivo nacionalnog predznaka koja se istinski bori na cijeloj teritoriji BiH (ovdje ne računam Lijanoviće - 100 maraka glas)! A to nije nimalo jednostavno pogotovo znajući da oni neće ići u poplulizam pa u Goraždu izvesti Sidrana da vazi jedno a u Prijedoru nekog njegovog pandana sa potpuno drugom pričom. Ista priča na cijeloj teritoriji BiH, pa ne 100% Haris razmisli malo. I to rade iskreno i dobro. Ovo nije trka na sto metara koju Fahro hoće istrčati, ovdje se radi o ozbiljnom i dobrom projektu.
Kao što ti Peđa reče, na početku su bile naslovne strane ali je to realno više bilo zbog Danisa nego zbog onoga što ta stranka hoće uraditi i promijeniti. Sada imaš slučaj da se saopštenja prenose i lideri citiraju samo kada to pojedinom mediju odgovara što je i razumljivo jer su isti u kurcu i služe svojim interesnim centrima.
Tako će Oslobođenje prenijeti sve što se kritički odnosi prema bloku oko Fahra i obrnuto. Dani, koji su nažalost i najotvoreniji prema NS-u to rade iz, po mome mišljenju, sitnosopstveničkih i razloga kaprica njihovog komandanta. Slobodna Bosna je posebna priča - uistinu slobodarski medij ali pogubljen u ludilu koje ih izgriza i iznutra i izvana. Ostali, tanko.
Paradoksalno, ali jedan od najboiljih nastupa čelnika NS-a za dugo vremena je bio onaj na PTPC-u Dina Mustafića u emisiji o Sarajevu kada je, elokventno, argumentovano i ubjedljivo pomeo primitivčine što su se namjerili mrsomuditi i iživljavati nad nesretnom sudbinom grada. Uključujući i vrlo tanku turbo folk voditeljicu i onu kvočku Sanju V što piše po avazima. Potraži emisiju, ja mislim da još stoji na PTPC web-u. Peđa će se sigurno sjetiti kako se zove emisija. Vrijedi pogledati, itekako. Peđa?
Ja sam, od svojih PC poznanika, a koji o NS znaju koliko i o strankama ljevice u Latinskoj Americi, recimo, dakle skoro ništa - odjednom počeo dobivati migove i pitanja "ko su, šta su ovi NS?".
Trenutno je NS jedina stranka ne isključivo nacionalnog predznaka koja se istinski bori na cijeloj teritoriji BiH (ovdje ne računam Lijanoviće - 100 maraka glas)! A to nije nimalo jednostavno pogotovo znajući da oni neće ići u poplulizam pa u Goraždu izvesti Sidrana da vazi jedno a u Prijedoru nekog njegovog pandana sa potpuno drugom pričom. Ista priča na cijeloj teritoriji BiH, pa ne 100% Haris razmisli malo. I to rade iskreno i dobro. Ovo nije trka na sto metara koju Fahro hoće istrčati, ovdje se radi o ozbiljnom i dobrom projektu.
- nineinchnails
#322 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Tacno. Stranica je konfuzija totalna. Preporucujem administratoru da je promijeni. Ona opcija se jezicima je bezveze. Takodje, forum je nedostupan s prve strane.VjecitiStudent wrote:Zasto ovakav vid komunikacije niste napravili i na vasem siteu?
- nineinchnails
#323 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
[quote="komeba"]Pedja,nemam odredeno tanje,vise komentar i sugestije.
Siguran sam da je to i Pecanin nekad pomislio,obzirom da njega na slican nacin satanizuju kao Lagumdziju.
I na kraju....zelim vam puno srece.Tebi posebno Pedja,smatram da si dobar i iskren covjek,pomalo utopista,ali bez utopije nema ni napretka.[/quote]
To ti ovako dodje.
NTV99 je bila duzna i bogu i narodu, a odredjene SDP strukture su pokusale "podvaliti" tu TV kucu gradskim vlastima da bi se pokrili silni dugovi (citaj kao: pronevjerena sredstva). U isto vrijeme je krenula i hajka na TVSA koja vazi kao "gradska televizija", ne bi li se zatvorila, a povjerenje dalo NTV99.
Dakle, NTV99 je trebala biti "kupljena" iz gradskog budzeta (citaj kao: parama gradjana), a NS se ostro suprostavila sa "NECE MOCI OVE NOCI", "DOSTA JE BILO KRADJE"!
Kontas?
Ako sam nesta fulio, neka Pedja doda.
I na kraju....zelim vam puno srece.Tebi posebno Pedja,smatram da si dobar i iskren covjek,pomalo utopista,ali bez utopije nema ni napretka.[/quote]
To ti ovako dodje.
NTV99 je bila duzna i bogu i narodu, a odredjene SDP strukture su pokusale "podvaliti" tu TV kucu gradskim vlastima da bi se pokrili silni dugovi (citaj kao: pronevjerena sredstva). U isto vrijeme je krenula i hajka na TVSA koja vazi kao "gradska televizija", ne bi li se zatvorila, a povjerenje dalo NTV99.
Dakle, NTV99 je trebala biti "kupljena" iz gradskog budzeta (citaj kao: parama gradjana), a NS se ostro suprostavila sa "NECE MOCI OVE NOCI", "DOSTA JE BILO KRADJE"!
Kontas?
Ako sam nesta fulio, neka Pedja doda.
- Banksy
#324 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Griješiš. Baš ovo iznad je njihov veliki problem. Dino Mustafić priča jedno, Bojan Bajić drugo, a priče su im pritom sasvim različite. A još se i ne zna ko je lider stranke i ko o čemu odlučuje, koji je koncept, plan rada i program (osim one svi smo za ravnopravnost, mir i saradnju, samo da rata ne bude i slične isprazne fraze koje serviraju sve stranke), i sve u svemu, svi mi vrlo malo znamo o čemu se tu zapravo radi ...NKVD wrote: A to nije nimalo jednostavno pogotovo znajući da oni neće ići u poplulizam pa u Goraždu izvesti Sidrana da vazi jedno a u Prijedoru nekog njegovog pandana sa potpuno drugom pričom. Ista priča na cijeloj teritoriji BiH,
Skloni estradu u stranu, šta ostaje, koja priča? I šta zapravo znaš o Našoj stranci, osim da su Peđa, Danis i Dino ljudi s kojima bi rado popio kafu, ''gradska raja'', ima li tu šta još?
Ono što ja do sada znam: ''građanska stranka Srba, Hrvata i Bošnjaka'', ''Dayton je neupitan osnov'', ''bošnjački natalitet je najveći problem'', i sl, je katastrofa. Posebno ta politika šutnje o bitnim tekućim stvarima, nezamjeranje nikome, gdje zapravo i ne znaš koju i kakvu politiku zastupaju.
Po meni, jedino gdje su se do sada pokazali je pošten i principijelan stav oko Studija 99 i za to im zaista skidam kapu. Čini mi se da je Peđa zbog toga izgubio i posao ...
-
klixober
#325 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
nineinchnails wrote:[quote="komeba"]Pedja,nemam odredeno tanje,vise komentar i sugestije.
I da...za sada vas vladajuci nacionalisti ne vide kao prijetnju,samim tim i niste na udaru njihovih medija.Ali doci ce vrijeme kada ce se NS morati ocitovati povodom nekih bitnih pitanja u BiH,a vase misljenje,siguran sam,nece se svidjeti nacionalistima.Tada ce se pojaviti lazi o vama u Avazu,Nezavisnim,Glasu Srpske...i tek tada ce za vas nastupiti prava politicka borba za vlast i siguran sam Pedja,da mnogi ljudi iz NS,nakon sto 500 puta procitaju gnusne lazi o sebi u Avazu,ce na kraju reci..."nije onaj Lagumdzija toliko los"Siguran sam da je to i Pecanin nekad pomislio,obzirom da njega na slican nacin satanizuju kao Lagumdziju.
To ti ovako dodje.
Kontas?
Ako sam nesta fulio, neka Pedja doda.[/quote]
Ne znam sta je tu konkretno kradja...televizija bi,kako ja razumijem,bila gradska,a ne SDP-ova.
@Pedja ...svakako da sam za nezavisne medije,ali ako su mediji nezavisni,ne znaci da svoje nezavisno misljenje ne mogu okrenuti u odredenom pravcu.Ako bi u slucaju NTV99 taj pravac bio liberalno-socijalna struja,zasto ne...Ja mislim da bi od takvog jednog medija profitirali gradani Sarajeva.Ali sad nebitno...to je vec stara prica,po mom misljenju ste tu pogrijesili,ali ko sam ja uostalom da sudim,izbori ce sve pokazati...a sve mi izgleda da nam se crno pise.