Pomozite da se monstrumi kazne
Moderator: anex
- Bullet Tooth Tony
- Pikaboo
#302 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Malo sam prosla kroz vase postove i kad sam vidjela sliku ovog ljudskog monstruma sjetila sam se da sam vidjela i njega i ovog psa prije jedno 10 dana kad sam bila kuci na godisnjem.Ovaj lik zivi u Koloniji i bas kad sam prolazila tuda on je psa izveo na trening.Zavezao mu je gumu od auta i pas je tu gumu vukao.
Ako vi ljudi koji ste tamo ne zaustavite ovu stoku sigurno nece ni policija
Ako vi ljudi koji ste tamo ne zaustavite ovu stoku sigurno nece ni policija
-
zvrk
#303 Re: pomozite da se monstrumi kazne
jutro svima
i danas nastavljamo sa akcijom
imao je prije dogadjaja 486 prijatelja
sad se oni malo normalniji valjda povlace
cuvajte racune od veterinara
sve ima da plati
i vlasnik ga treba tuziti
i oca treba prijaviti poreskoj
sigurno ne prijavljuje porez bas
i danas nastavljamo sa akcijom
imao je prije dogadjaja 486 prijatelja
sad se oni malo normalniji valjda povlace
cuvajte racune od veterinara
sve ima da plati
i vlasnik ga treba tuziti
i oca treba prijaviti poreskoj
sigurno ne prijavljuje porez bas
-
darprirode
#304 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Molim vas ima li iko konkretnu informaciju sta je s jadnim cukom?? Jel kod vet., ove monstrume ne bi ni komentarisala,cijelu noc razmisljam sta bi im uradila, objesila i sl.

-
zvrk
#305 Re: pomozite da se monstrumi kazne
na grupi je napisano a i ovdje
da je pas jos jucer nadjen i odveden veterinaru
daj Boze
cekamo da neko pouzdano javi
da je pas jos jucer nadjen i odveden veterinaru
daj Boze
cekamo da neko pouzdano javi
- Pikaboo
#306 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Ja sam vec dva puta pomenula,a evo i treci,KOLIKO GOD NOVACA TREBA ZA PSA,MOLIM VAS JAVITE MI NA PP.
Ali jos niko nezna sigurno jeli pas zaista ziv.Ja znam za tog sa Vlakova,moja sestra je juce isla da donira novac za njega.
Molim vas javite ako nesto znate
Ali jos niko nezna sigurno jeli pas zaista ziv.Ja znam za tog sa Vlakova,moja sestra je juce isla da donira novac za njega.
- Better Man
#307 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Likovi koji su pustili pitbulla na nemoćnog psa i sve to postavili na Facebook nisu ništa drugo nego poremečeni i bolesni umovi koji bi sutra tako tu istu zvijer pustli na dijete ili odrasla čovjeka/ženu. Za njih je zatvor poput onog u filmu Shutter Island.
-
teAMICA
#308 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Ja se samo bojim da će ovo proći nekažnjeno, pa kad se opet desi (ili pas nappadne čovjeka) bit će kuku majko što nismo ovo ili ono...Ne smijemo stati sa slanjima mailova, zvanjem kako policije tako i medija, pitati šta su uradili po tom pitanju, ako još nisu kad će...
Što se tiče onog jadnog cuke, ako je živ i ako treba bilo šta tu sam, ali koliko god to grozno zvučalo, nadam se da nije
Što se tiče onog jadnog cuke, ako je živ i ako treba bilo šta tu sam, ali koliko god to grozno zvučalo, nadam se da nije
-
zvrk
#309 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Pikaboo wrote:Ja sam vec dva puta pomenula,a evo i treci,KOLIKO GOD NOVACA TREBA ZA PSA,MOLIM VAS JAVITE MI NA PP.
i ovaj je sa vlakova
mozda su i on i onaj malac zrtve istog monstruma
mada su kod onog tamo ujedi
a pit bull kida kolko ja znam
-
Omerovim_Koracima
#310 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Bitno je da murija matletira obican narod,da ih prate i svasta nesta,dok ovakvi likovi slobodno hodaju...
- KadSeMrtviProbudimo
#311 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Izgleda da smo opet samo jaki i hrabri ispred tastature. Nište se neće promijeniti ako samo „lajemo na mjesec“, za dan-dva ovaj će događaj pasti u zaborav i samo ćemo ga se ponekag prisjetiti, posebno kada se dogodi neki novi, sličan ovom.
A hoće, jer je sve isto kao i kod maloljetničke delikvencije...znaju da im zakon ne može ništa i slobodni su djelovati. Tako će biti i sa životinjama i kućnim ljubimcima.
Sjetimo se „Romskog“ konja od prošle godine, ili one „dječije“ mace iz Aleje lipa, ne trebamo dalje...
Ako zaista hoćemo da pokrenemo ovaj problem s mrtve tačke, onda moramo izaći na ulice i primorati nadležne organe da djeluju u rješavanju problema. Nije problem samo sa zlostavljanjem pasa ili drugih životinja, problem je u nama, problem je u ljudima i njihovoj svijesti koja, ovakva zlostavljačka, nije zdrava sigurno, koja i kasnije nekad neće vidjeti razliku između humanog i animalnog.
Ovaj problem moramo liječiti i sprječavati njegov razvoj svi zajedno, odmah sada, ne sutra, sada...
A hoće, jer je sve isto kao i kod maloljetničke delikvencije...znaju da im zakon ne može ništa i slobodni su djelovati. Tako će biti i sa životinjama i kućnim ljubimcima.
Sjetimo se „Romskog“ konja od prošle godine, ili one „dječije“ mace iz Aleje lipa, ne trebamo dalje...
Ako zaista hoćemo da pokrenemo ovaj problem s mrtve tačke, onda moramo izaći na ulice i primorati nadležne organe da djeluju u rješavanju problema. Nije problem samo sa zlostavljanjem pasa ili drugih životinja, problem je u nama, problem je u ljudima i njihovoj svijesti koja, ovakva zlostavljačka, nije zdrava sigurno, koja i kasnije nekad neće vidjeti razliku između humanog i animalnog.
Ovaj problem moramo liječiti i sprječavati njegov razvoj svi zajedno, odmah sada, ne sutra, sada...
-
zvrk
#312 Re: pomozite da se monstrumi kazne
ja cekam najavu protesta za sutra
nadam se da cu moci izici s posla
- nineinchnails
#313 Re: pomozite da se monstrumi kazne
[quote="chuchumbamayumbe"]Unaprijed se izvinjavam i nadam se da me neko nece pogresno protumaciti, ali ona grupa na FB i pozivanje na linc, psovanje, najgore kletve, sada trazenje gdje lik stanuje, ljudi hoce da idu da se obracunaju, pozivi na linc?!
Ne znam, ja sam se javio medju prvima na ovoj temi, ocekivao sam gomilu bijesa, akciju s ciljem pronalazenja jadnog cuke, i akciju prijavljivanja i procesuiranja ovih likova, ali ona tema na FB sa pozivima na linc? Ljudi se javljaju da ce da plate da ga pronadju i urade mu vec sta?!
Dajte, ovo se stvarno otelo kontroli, jos ce pasti mrtva glava, pa tek onda belaj!
Necu pisati sta zasluzuju ove spodobe, ali ne bih da neko plati glavom, zaista.
Obuzdajte se ljudi, treba ovo ganjati zakonskim putem koliko god je moguce i preko svih adresa.[/quote]
Nisam ni ja ni za linc, i sta sve ne. Treba i njega i oca mu (lopova i zenickog bjegunca) i majku mu i brata, pa sve skupa na jedno mjesto, pa onda da vidimo cija majka nije dvaput vecerala
Ne znam, ja sam se javio medju prvima na ovoj temi, ocekivao sam gomilu bijesa, akciju s ciljem pronalazenja jadnog cuke, i akciju prijavljivanja i procesuiranja ovih likova, ali ona tema na FB sa pozivima na linc? Ljudi se javljaju da ce da plate da ga pronadju i urade mu vec sta?!
Dajte, ovo se stvarno otelo kontroli, jos ce pasti mrtva glava, pa tek onda belaj!
Necu pisati sta zasluzuju ove spodobe, ali ne bih da neko plati glavom, zaista.
Obuzdajte se ljudi, treba ovo ganjati zakonskim putem koliko god je moguce i preko svih adresa.[/quote]
Nisam ni ja ni za linc, i sta sve ne. Treba i njega i oca mu (lopova i zenickog bjegunca) i majku mu i brata, pa sve skupa na jedno mjesto, pa onda da vidimo cija majka nije dvaput vecerala
-
teAMICA
#314 Re: pomozite da se monstrumi kazne
masa ljudi ne može radnim danom, ajmo u subotu..??? da im damo i malo fore, da ne bude oni rade a rulja se buni....zvrk wrote:ja cekam najavu protesta za sutra
-
zvrk
#315 Re: pomozite da se monstrumi kazne
nineinchnails wrote:
nismo sigurni da se radi o istom covjeku
taj je tip 71 godiste
imaten a webu tuzilastva ks
a ovaj djeluje stariji ruku na srce
subota bi mogtla biti dobar dan za proteste
- KadSeMrtviProbudimo
#316 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Subotom Ured ne radi, i bice to samo galama, a mnogi ce iskoristiti za kaficu u obližnjim baštama.teAMICA wrote:masa ljudi ne može radnim danom, ajmo u subotu..??? da im damo i malo fore, da ne bude oni rade a rulja se buni....zvrk wrote:ja cekam najavu protesta za sutra
Ured za veterinarstvo je u Radićevoj, na II spratu zgrade preko puta izlaza iz garaže BBI.
Bitno je da neko najavi policiji i da se počnemo skupljati, biće vremenom sve više odobravanja. Potrebno je napraviti transparente, što više njih...
Javno okupljanje i ne mora biti najavljeno, jedino naš zakon odobrava "spontano okupljanje", što znači da možemo i danas, odmah sada, npr. ako nas ima dovoljno...
Ja predlažem da ipak tu organizaciju na sebe preuzme neko udruženje koje u svojim ciljevima tretira životinje i kućne ljubimce, i da protest bude u radni dan.
-
zvrk
#317 Re: pomozite da se monstrumi kazne
KadSeMrtviProbudimo wrote:Subotom Ured ne radi, i bice to samo galama, a mnogi ce iskoristiti za kaficu u obližnjim baštama.teAMICA wrote:masa ljudi ne može radnim danom, ajmo u subotu..??? da im damo i malo fore, da ne bude oni rade a rulja se buni....zvrk wrote:ja cekam najavu protesta za sutra
Ured za veterinarstvo je u Radićevoj, na II spratu zgrade preko puta izlaza iz garaže BBI.
Bitno je da neko najavi policiji i da se počnemo skupljati, biće vremenom sve više odobravanja. Potrebno je napraviti transparente, što više njih...
Javno okupljanje i ne mora biti najavljeno, jedino naš zakon odobrava "spontano okupljanje", što znači da možemo i danas, odmah sada, npr. ako nas ima dovoljno...
Ja predlažem da ipak tu organizaciju na sebe preuzme neko udruženje koje u svojim ciljevima tretira životinje i kućne ljubimce, i da protest bude u radni dan.
slazem se
mada ne mislim da se ikakvo okupljanje povodom ovoga moze nazvati spontanim
bice nesto od tebe
jes da mi je zao sto ne moze subota
al mi nije palo na um da ne rade :S
- nineinchnails
#318 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Ne mogu ja u subotu. Haj'mo u nedjelju 
- Pikaboo
#319 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Evo vec vidim po postovima da nista nece biti od okupljanja cim ste vi poceli sa tim ko treba da organizuje itd.Zar nas nije bilo dosta na ovoj temi juce i danas.Jel se mozda SOS oglasio? Nije koliko ja znam! Oni samo rekose,treba prijaviti policiji.Za dan-dva ce strasti splasnuti i ovaj uzas ce pasti u zaborav jer mi smo takvi
-
zvrk
#320 Re: pomozite da se monstrumi kazne
vise ocekujem od ovih koji ce se spontano pridruziti
ipak je danas prvi radni dan da se nesto uradi
vidjecemo kako stvari teku
ipak je danas prvi radni dan da se nesto uradi
vidjecemo kako stvari teku
- Pikaboo
#321 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Sad sam zvala VetLife veterinarsku stanicu.Rekose mi da pas nije kod njih i zadnji ne provjereni info koji oni imaju je da nije ni pronadjen.
-
zvrk
#322 Re: pomozite da se monstrumi kazne
gunimo vrijeme
ko ima vremena i volje
neka ide u vlakovu i raspita se i potrazi psa
znaju cuvari sta je sa psom ako je iz njihovog dvorista
od mase nemamo nista
dajte konkretno da se neko javi ili provjeri na fb ko je napisao da je pas nadjen
ja ne mogu na fb nikako
ko ima vremena i volje
neka ide u vlakovu i raspita se i potrazi psa
znaju cuvari sta je sa psom ako je iz njihovog dvorista
od mase nemamo nista
dajte konkretno da se neko javi ili provjeri na fb ko je napisao da je pas nadjen
ja ne mogu na fb nikako
- Pikaboo
#323 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Nemogu ni ja na FB a nisam ni u Bosni....Uvjek se ovakve stvari desavaju kad ja nisam tamo
-
duda
#324 Re: pomozite da se monstrumi kazne
HITNO!!!
Molim sve koji posjeduju slike (posebno borbe ) koje su skinute sa FB profila mladog idiota da me kontaktirate na PP!
Također dajte mi stvarnu informaciju da li je pas sa snimka zaista ziv i ako jeste koji veterinar je radio veterinarsku obradu psa?
Molim sve koji posjeduju slike (posebno borbe ) koje su skinute sa FB profila mladog idiota da me kontaktirate na PP!
Također dajte mi stvarnu informaciju da li je pas sa snimka zaista ziv i ako jeste koji veterinar je radio veterinarsku obradu psa?
- d700
#325 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Evo grupa i stvari na FB-u se normalizuju izgleda. Tamo ima slika & snimaka..
Pozz
Pozz