BIH maloprodajni lanaci

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sarajevsko_pivo

#301 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by sarajevsko_pivo »

natascha wrote:Ne kontam zašto se slabo spominje Merkur, iz grupacije Mims. I oni su domaći. Ne znam sta je ovom narodu. Konzum nije nimalo jeftiniji, a svi lete u Konzum. Zar ne bi trebali podržati naše!!!!?????
Merkur lagano, ali sigurno propada.

Ne otvaraju nove centre, ove sto imaju se zatvaraju, na kraju ce ostati samo jos onaj u Sarajevu.

Njihov centar u Kaknju je kupio Robot.

Onaj veliki hipermarket u Vogosci, grade vec godine, bolje da to kupi Bingo i da objekat konacno otvori.
natascha

#302 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by natascha »

E vidiš kako imaš pogrešne informacije. U Kaknju ih nije kupio Robot, nije ono uopšte bilo njihovo, samo su bili pod zakupom, a kako neće propadati kad naša raja neće da kupuju tamo. Narod je kriv
Silent.Hunter

#303 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by Silent.Hunter »

Slabo je raje dolazilo u Merkur(Kakanj)
U pocetku je bilo,ali par dana nakon sto se otvorio merkur,otvorio je se i konzum(cc1)
Sad je Robot umjesto Merkura
sarajevsko_pivo

#304 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

U centru Kaknja ima isto Bingo, koji najbolje radi od svih ovi marketa, nekad je bio i Mercator u Kaknju, ali su oni propali.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#305 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by PipiDugaDevetka »

Vanjskotrgovinska komora BiH

Osnovana Grupacija trgovačkih lanaca u BiH

U Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine (VTK BiH) održana je Osnivačka skupština Grupacije trgovačkih lanaca u BiH na kojoj su, nakon usvajanja Pravilnika o organizaciji i radu Grupacije i Poslovnika o radu Skupštine i Odbora Grupacije, izabrani predsjednik i potpredsjednici Grupacije i članovi Odbora.
U saopćenju za javnost navodi se da je za predsjednika Grupacije izabrana Emina Hodžić (Amko komerc d.o.o), a za potpredsjednike Dragan Baškarad (Konzum d.o.o.) i Fehim Baždarević (Drvopromet d.o.o.).

Odbor Grupacije trgovačkih lanaca u BiH čine Asim Hadžić (Mercator BiH d.o.o.), Armin Šabanadžović (Cdeb-Interex d.o.o), Tine Kek (Tuštrade d.o.o.), Amir Zuko (Merkur d.d.), Senad Džambić ( Bingo d.o.o.), Haris Abdurahmanović (Lora d.o.o.), Emina Hodžić (Amko komerc d.o.o.), Dragan Baškarad (Konzum d.o.o.) i Fehim Baždarević (Drvopromet d.o.o.).

U narednom periodu rad Grupacije bazirat će se na tekućoj problematici sa kojom se susreću članovi.

Osnivačkoj skupštini Grupacije trgovačkih lanaca u BiH, osim predstavnika domaćih i stranih trgovačkih lanaca u BiH, prisustvovali su dopredsjednici VTK BiH Bruno Bojić i Amir Zukić, te Zdravko Marinković iz Sektora za javna dokumenta VTKBiH.

#306 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by udrch »

Zar ovo nije protivzakonito..
Ovako se mogu dogovarati o politici cijena..
cranberries

#307 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by cranberries »

Nece biti dogovaranja oko cijena
StupskaBitanga

#308 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by StupskaBitanga »

Da ovoj temi dodam informaciju da koliko sam pročitao
FDS kupio Tobacco press Mostar i sada ukupno ima 152 kioska u FBiH
Lider je Opresa(u vlasništvu TDR-Rovinj) sa preko 200 trafika
mirzarb

#309 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by mirzarb »

A DuhanPromet , da li je to domaće?
udrch

#310 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by udrch »

mirzarb wrote:A DuhanPromet , da li je to domaće?
Već spomenuti DP marketi..
sadmire

#311 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by sadmire »

udrch wrote:
mirzarb wrote:A DuhanPromet , da li je to domaće?
Već spomenuti DP marketi..
koliko ja znam DP znaci Drvopromet, a nije mi poznato da je on vlasnik Duhanprometa!?
mirzarb

#312 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by mirzarb »

Baš i ja to danas razmišljam..
Btw , Amko marketi , fin izbor , fine cijene , bar koliko sam ja vidio danas. I da veliki plus , Kelly's cips. Iako nije domace , to je nesto sto pravo volim i ne postoji nesto priblizno dobro domace (ista stvar kao sa nutellom).

Uglavnom Amko marketi (Y) :bih:
bach

#313 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by bach »

sarajevsko_pivo wrote:
natascha wrote:Ne kontam zašto se slabo spominje Merkur, iz grupacije Mims. I oni su domaći. Ne znam sta je ovom narodu. Konzum nije nimalo jeftiniji, a svi lete u Konzum. Zar ne bi trebali podržati naše!!!!?????
Merkur lagano, ali sigurno propada.

Ne otvaraju nove centre, ove sto imaju se zatvaraju, na kraju ce ostati samo jos onaj u Sarajevu.

Njihov centar u Kaknju je kupio Robot.

Onaj veliki hipermarket u Vogosci, grade vec godine, bolje da to kupi Bingo i da objekat konacno otvori.

U toj istoj Vogošći, u centru, postoji njihov hipermarket koji je prije par godina bio mjesto broj jedan za kupovinu u Kantonu Sarajevo. Danas u taj veliki, nekad prometni objekat uđe toliko kupaca da se prste može izbrojati, a prodavačice zijevaju od dosade (doduše ima jedna sexy plavka za kasom, ali otom potom)

Razlozi za propadanje Merkura u Vogošći

- Previsoke cijene - ulje "povoljnih 3.25., meso za tri marke skuplje nego u drugim mesarama, sve je uostalom skuplje za dvadesetak posto nego na drugim mjestima

- Loš izbor robe - Gotovo isključivo roba iz Hilminih i Mujinih pogona: Preskupi Klas - Sprind hljeb (nema odličnog vareškog hljeba), Samo Sarajevska - Torabi i Tuzlanska voda ( nema tešanjih voda ni na mapi), preskupi Vegafruit sokovi ( neki od njih prave u Hrvatskoj, domaće al u žutom). kečap isključivo Vegafruit.

- poluprazne police kao pred rat

- ekstremno nesposobno i neljubazno osobblje

- Merkator u komšiluku u kojem je zadovoljstvo kupovati.

Treba li još šta nabrajati...
mahalik

#314 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by mahalik »

Koliko znam Merkur u Vogošći je počeo i nikad nije završio svoj objekat
Šta li će biti s njim?
bach

#315 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by bach »

mahalik wrote:Koliko znam Merkur u Vogošći je počeo i nikad nije završio svoj objekat
Šta li će biti s njim?

Malo pojašnjenje:

U Vogošći postoje dva Merkura, jedan na mjestu prijeratnog UPI Supermarketa, a drugi je u izgradnji.

Ovaj prvi je skoro potpuno pao, nema kupaca, nema robe ništa, taraba, a u isto vrijeme Selimovići grade drugi, a imaju već objekat koji je pred katancem. :-) :-) :-)
mahalik

#316 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by mahalik »

bach wrote:
mahalik wrote:Koliko znam Merkur u Vogošći je počeo i nikad nije završio svoj objekat
Šta li će biti s njim?

Malo pojašnjenje:

U Vogošći postoje dva Merkura, jedan na mjestu prijeratnog UPI Supermarketa, a drugi je u izgradnji.

Ovaj prvi je skoro potpuno pao, nema kupaca, nema robe ništa, taraba, a u isto vrijeme Selimovići grade drugi, a imaju već objekat koji je pred katancem. :-) :-) :-)
Selimoći su pred katancem
bach

#317 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by bach »

mahalik wrote:
bach wrote:
Šta li će biti s njim?

Malo pojašnjenje:

Selimoći su pred katancem

Šteta imali su u jednom trenutku šansu da u zaokruže sistem : sirovina, prerada, pakovanje, distribucija - maloprodaja, što poslije rata nakon uništavanja ( ne rašinim granatama, nego smišljenom politikom vladajućih nitkova sa samo jednom ciljem, da što više osiromaše i obesprave običnog radnog čovjeka) velikih sistema kao što je UPI ili Agrokomerc.

Otac i sin Selimović nisi imali znanja da to urade, zagrizli su više nego što mogu progutati i uvalili se u probleme iz kojih ih samo dragi BoG može spasiti. I sami su krivi.
sarajevsko_pivo

#318 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Šta li će biti s njim?
Bolje da prodaju taj objekat, grade objekat vec evo 4 godina.

Mogao bi Bingo tu kupiti!
sarajevsko_pivo

#319 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

15 jula se otvara prvi Bingo u Mostaru!
sarajevsko_pivo

#320 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Robot 2 Tuzla:

Image

Image

Image
sarajevsko_pivo

#321 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

1 jula se otvara Robot Prijedor i Robot Bosanska Gradiska.
sarajevsko_pivo

#322 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Robot Prijedor

[QUOTE=STEFAN_777;80714380]TRZNI CENTAR ROBOT PRIJEDOR

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

http://www.gradprijedor.com[/QUOTE]
sarajevsko_pivo

#323 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

U petak se otvara Robot u Bosanskoj Gradisci, a Bingo 15 jula u Mostaru.
sarajevsko_pivo

#324 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Bingo Mostar

Image

Image
sarajevsko_pivo

#325 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

FOTO: Otvoren tržni centar Bingo Mostar

Image

Image
Uz prisustvo brojnih građana i gostiju, danas je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić otvorio novi tržni centar Bingo, sagrađen u bivšoj fabrici HEKOM.

Tom prilikom, gradonačelnik Bešlić je rekao kako je ovaj tržni centar i jedna rijetka uspješna privatizacijska priča.

„Nakon dvije neuspjele privatizacije HEKOM-a, od željeznog rugla, na ulazu u grad iz pravca Sarajeva, danas imamo prekrasan novi poslovni objekt“, kazao je gradonačelnik Bešlić.

U novootvorenom tržnom centra BIngo, istakli su iz te kompanije, radit će stotinu radnika, a investicija je vrijedna 12 miliona KM. Istakli su kako su, takođe, izmirili sve obaveza prema svima od države, radnika, fondova i svih ostalih, kojima je HEKOM ostao dužan. Ono što su posebno naglasili je činjenica kako će proizvođači iz Mostara i Hercegovine ovdje naći mjesto i mogućnost plasirati svoje proizvode, jer Bingo posebno promoviše domaću proizvodnju.

Svečanost otvorenja pjesmom je uveličao popularni Halid Bešlić.
http://www.novasloboda.ba/

Nije lose, vazne su cijene :)
Post Reply