Definitvno najbolja ponuda.
Citroen C4 HITNO
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#301 Re: Citroen C4 HITNO
Ne bih se razmišljao između svih onih C4 i ove Astre
- Avalanche
#302 Re: Citroen C4 HITNO
A koliko bi kostala registracija ove Astre? I je li se kradu ove Astre?
-
Throttle
#303 Re: Citroen C4 HITNO
Registracija 550-600 ako imas bonus , ne bi trebalo da se kradu
- Avalanche
#304 Re: Citroen C4 HITNO
A koji mi dio a da je najskuplji moze otici na toj Astri? I sta mi je prednost (osim kilometara, u ovoj Astri u odnosu na Citroen, i takodje mane?
- supercali
#305 Re: Citroen C4 HITNO
Na ovoj kilometrazi nema sta jos otici uslovno jer je i malo presao da ode a i u garanciji je cini mi se tako da pravac bijeljina ako ti je blizu ako nije reci gdje si 
- amar1994
#306 Re: Citroen C4 HITNO
Pa sve sam ti rekao , bolji i usudit cu se reci kvalitetniji auto u svakom pogledu .Avalanche wrote:A koji mi dio a da je najskuplji moze otici na toj Astri? I sta mi je prednost (osim kilometara, u ovoj Astri u odnosu na Citroen, i takodje mane?
- Avalanche
#307 Re: Citroen C4 HITNO
Jbt, dosla po Citroena, otisla sa Astrom.
Ne znam, nije mi daleko, a mozda se zaletim, a s druge strane, ako budem mnogo cekala, ode... A i dalje sam zaljubljena u Citroena.
A sad moja nepovjerljiva strana pita: Ako je auto tako dobro, sto ga ovaj prodaje?
A sad moja nepovjerljiva strana pita: Ako je auto tako dobro, sto ga ovaj prodaje?
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#308 Re: Citroen C4 HITNO
To ne treba pitati uopće.Avalanche wrote:A sad moja nepovjerljiva strana pita: Ako je auto tako dobro, sto ga ovaj prodaje?
Možda mu je preskup za održavanje,možda ga ne zadovoljava po performansama, možda nema novca da ga sipa, možda hoće novije, možda ne želi da vozi auta više i sličnih milion razloga.
Što ćeš ti za 10 godina prodavati auto koje kupiš ?
- amar1994
#309 Re: Citroen C4 HITNO
Avalanche wrote:Jbt, dosla po Citroena, otisla sa Astrom.Ne znam, nije mi daleko, a mozda se zaletim, a s druge strane, ako budem mnogo cekala, ode... A i dalje sam zaljubljena u Citroena.
![]()
![]()
Pa mozda hice novo auto da kupi , ovo ti je normalna kilometraza za to godiste
- Avalanche
#310 Re: Citroen C4 HITNO
Znam, moze biti milion razloga...
A kad smo kod odrzavanja, koliko skupo je to za odrzavanje? I je li mi skuplji Citroen u tom slucaju? (Znam, dosadna sam vise, ali razumite me.
)
A kad smo kod odrzavanja, koliko skupo je to za odrzavanje? I je li mi skuplji Citroen u tom slucaju? (Znam, dosadna sam vise, ali razumite me.
- kakav nered
#311 Re: Citroen C4 HITNO
Pusti citroena... za iste pare ovdje dobijes gotovo pa novo auto... otidji i vidi ga, odvezi ga kod majstora neka ga pregleda... po svemu se cini kao dobar auto.... nemoj dugo cekati jer ce se prodati...Avalanche wrote:Jbt, dosla po Citroena, otisla sa Astrom.Ne znam, nije mi daleko, a mozda se zaletim, a s druge strane, ako budem mnogo cekala, ode... A i dalje sam zaljubljena u Citroena.
![]()
![]()
A sto ga prodaje... mozda zeli novije... mozda imaju dva pa zena ne vozi cesto pa im se ne isplati... ima milion ok razloga... ne razmisljaj o tome... idi pogledaj ga uzivo, provozaj...
I povedi muskarca sa sobom... koliko god da sam znala sta hocu i kakvo auto, drukcije su razgovarali kad je brat bio sa mnom...
- kakav nered
#312 Re: Citroen C4 HITNO
Sigurno da je ova astra jeftinija za odrzavanje od citroena koje si gledala jer je puno manje presla... jos je i pod garancijom...a redovna odrzavanja su vjerojatno tu negdje...Avalanche wrote:Znam, moze biti milion razloga...
A kad smo kod odrzavanja, koliko skupo je to za odrzavanje? I je li mi skuplji Citroen u tom slucaju? (Znam, dosadna sam vise, ali razumite me.)
- amar1994
#313 Re: Citroen C4 HITNO
Jeste , ovaj opelov motor ima lanac a hdi zupcasti kais koji je zreo za zamjenu kod linkanih auta , takodje filter goriva na hdi motoru ti je od 80 do 120KM a mijenja se svaki 3ci servis i inace ima vise musica nego opelov turbo benzinAvalanche wrote:Znam, moze biti milion razloga...
A kad smo kod odrzavanja, koliko skupo je to za odrzavanje? I je li mi skuplji Citroen u tom slucaju? (Znam, dosadna sam vise, ali razumite me.)
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#314 Re: Citroen C4 HITNO
sreca je pa se lanac nikad ne mijenja 
- amar1994
#315 Re: Citroen C4 HITNO
ja ba 
ako nista presla je malo km
eh zaboravismo , ovi linkani hdi vape za novim zamajcem
ako nista presla je malo km
eh zaboravismo , ovi linkani hdi vape za novim zamajcem
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#316 Re: Citroen C4 HITNO
Ne znam, meni citroen djeluje kao kvalitetniji auto. 
- amar1994
#317 Re: Citroen C4 HITNO
onda ti nisi sjeo u astru 
- Avalanche
#318 Re: Citroen C4 HITNO
A koliko kosta optrilike godiste (pretpostavljam?) odrzavanje za bilo koja od ova 2 auta? (Ja znam da zvuci kao da sam pala s Marsa, ali moja stara Astra se "odrzava" po potrebi, a i ovo novo auto koje sad kupim bih pazila u cuvala kao oci u glavi, pa mi je bitno da nista ne propustim).kakav nered wrote:Sigurno da je ova astra jeftinija za odrzavanje od citroena koje si gledala jer je puno manje presla... jos je i pod garancijom...a redovna odrzavanja su vjerojatno tu negdje...Avalanche wrote:Znam, moze biti milion razloga...
Moze li ikako prostije pliz? Sta si ti meni sad rekao?amar1994 wrote: Jeste , ovaj opelov motor ima lanac a hdi zupcasti kais koji je zreo za zamjenu kod linkanih auta , takodje filter goriva na hdi motoru ti je od 80 do 120KM a mijenja se svaki 3ci servis i inace ima vise musica nego opelov turbo benzin
- konektovan
#319 Re: Citroen C4 HITNO
Jok ti si.amar1994 wrote:onda ti nisi sjeo u astru
Avalanche, jami citroena, slusaj svoje srce.
- amar1994
#320 Re: Citroen C4 HITNO
Pa sto se tice dizelskog citroena , skuplje odrzavanje i veca mogucnost kvara u odnosu na astru , narocito ovi koji su presli puno km.Avalanche wrote: Moze li ikako prostije pliz? Sta si ti meni sad rekao?![]()
jel ok tako
kupi astru i zavrsi pricu
- amar1994
#321 Re: Citroen C4 HITNO
eh pa jbga , ja vozio 2.0 cdti sport i znas sta je mazda ova u poredjenju , kornjaca iako ima 250kg manjekonektovan wrote:Jok ti si.amar1994 wrote:onda ti nisi sjeo u astruIsto da voziš kakav kombi, baš je nekakva troma, valjda kilogrami je ubiše?! Tu je citroen dosta napredniji, lakši a čvršći
nekako se lakše vozi, manje troši, jeftinije odrzavanje, a da ne pricamo o zastiti od korozije.
Avalanche, jami citroena, slusaj svoje srce.
kakva zastita od korozije , koja ? , galvanizovani celik , aluminij ili jednostavno plastika ?
mozda koriste deblji lak i to je to , ali koliko znam koristi i opel tako da .
hahah jeftinije odrzavanje u losem servisu , nema ispod 200KM(bez filtera goriva) , za astru je sigurno jeftinije , zaboravljas na potencijalne kvarove motora koji i ja i ti vozimo
nemoj bit subjektivan , dobar je auto C4 , dobar je i hdi ali je ova astra bolja kupovina
- Avalanche
#322 Re: Citroen C4 HITNO
Da, hvala.amar1994 wrote:Pa sto se tice dizelskog citroena , skuplje odrzavanje i veca mogucnost kvara u odnosu na astru , narocito ovi koji su presli puno km.Avalanche wrote: Moze li ikako prostije pliz? Sta si ti meni sad rekao?![]()
jel ok tako![]()
kupi astru i zavrsi pricu
E, tek sad ne znam sta da radim i koji bih kupila.
Osjecam se k'o Mr. Burns:
- kakav nered
#323 Re: Citroen C4 HITNO
U redovno odrzavanje spada mali servis i veliki kad dodje do njega... ja sam za c4 prije 2 mjeseca platila 143 KM za mali servis u GumaM (promijenjeno je ulje, filter ulja, zraka, klime i filter goriva)... veliki jos nisam radila pa ti to ne znam reci... svakako mozes nazvati servis i pitati za oba auta koliko sta kosta...
Astra je pod garancijom pa bi sve servise trebala raditi u ovlastenom servisu sto je naravno skuplje... ako zelis da ti garancija vrijedi...
Astra je pod garancijom pa bi sve servise trebala raditi u ovlastenom servisu sto je naravno skuplje... ako zelis da ti garancija vrijedi...
- konektovan
#324 Re: Citroen C4 HITNO
Zaboravljas o potencijalnm problemima za benzinski turbak opela?!
Pricamo o autima slicne kilometraze, i rizik sa polovnim vozilom je uvijek prisutan. Naravno da je bolji izbor opel sa manje kilometara, od citroena sa više, ali opet nikad se ne zna.
Avalanche, idi kupi novu daciu sandero, i prst u uho.
Imaš dovoljno para za novu.
Pricamo o autima slicne kilometraze, i rizik sa polovnim vozilom je uvijek prisutan. Naravno da je bolji izbor opel sa manje kilometara, od citroena sa više, ali opet nikad se ne zna.
Avalanche, idi kupi novu daciu sandero, i prst u uho.
- Avalanche
#325 Re: Citroen C4 HITNO
Hvala. Je l' se to radi jednom godisnje?kakav nered wrote:U redovno odrzavanje spada mali servis i veliki kad dodje do njega... ja sam za c4 prije 2 mjeseca platila 143 KM za mali servis u GumaM (promijenjeno je ulje, filter ulja, zraka, klime i filter goriva)... veliki jos nisam radila pa ti to ne znam reci... svakako mozes nazvati servis i pitati za oba auta koliko sta kosta...
Kako izgleda? Ako nema navigaciju, ne salji.konektovan wrote: Avalanche, idi kupi novu daciu sandero, i prst u uho.![]()