Citroen C4 HITNO

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#301 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Tomahawk11 »

Ne bih se razmišljao između svih onih C4 i ove Astre :thumbup:
Definitvno najbolja ponuda.
Avalanche

#302 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

A koliko bi kostala registracija ove Astre? I je li se kradu ove Astre?
Throttle

#303 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Throttle »

Registracija 550-600 ako imas bonus , ne bi trebalo da se kradu
Avalanche

#304 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

A koji mi dio a da je najskuplji moze otici na toj Astri? I sta mi je prednost (osim kilometara, u ovoj Astri u odnosu na Citroen, i takodje mane?
supercali

#305 Re: Citroen C4 HITNO

Post by supercali »

Na ovoj kilometrazi nema sta jos otici uslovno jer je i malo presao da ode a i u garanciji je cini mi se tako da pravac bijeljina ako ti je blizu ako nije reci gdje si :)
amar1994

#306 Re: Citroen C4 HITNO

Post by amar1994 »

Avalanche wrote:A koji mi dio a da je najskuplji moze otici na toj Astri? I sta mi je prednost (osim kilometara, u ovoj Astri u odnosu na Citroen, i takodje mane?
Pa sve sam ti rekao , bolji i usudit cu se reci kvalitetniji auto u svakom pogledu .
Avalanche

#307 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

Jbt, dosla po Citroena, otisla sa Astrom. :lol: Ne znam, nije mi daleko, a mozda se zaletim, a s druge strane, ako budem mnogo cekala, ode... A i dalje sam zaljubljena u Citroena.
:roll1: :hm:
A sad moja nepovjerljiva strana pita: Ako je auto tako dobro, sto ga ovaj prodaje? :-?
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#308 Re: Citroen C4 HITNO

Post by liaar »

Avalanche wrote:A sad moja nepovjerljiva strana pita: Ako je auto tako dobro, sto ga ovaj prodaje? :-?
To ne treba pitati uopće.
Možda mu je preskup za održavanje,možda ga ne zadovoljava po performansama, možda nema novca da ga sipa, možda hoće novije, možda ne želi da vozi auta više i sličnih milion razloga.
Što ćeš ti za 10 godina prodavati auto koje kupiš ?
amar1994

#309 Re: Citroen C4 HITNO

Post by amar1994 »

Avalanche wrote:Jbt, dosla po Citroena, otisla sa Astrom. :lol: Ne znam, nije mi daleko, a mozda se zaletim, a s druge strane, ako budem mnogo cekala, ode... A i dalje sam zaljubljena u Citroena.
A sad moja nepovjerljiva strana pita: Ako je auto tako dobro, sto ga ovaj prodaje? :-?
:D

Pa mozda hice novo auto da kupi , ovo ti je normalna kilometraza za to godiste :)
Avalanche

#310 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

Znam, moze biti milion razloga...

A kad smo kod odrzavanja, koliko skupo je to za odrzavanje? I je li mi skuplji Citroen u tom slucaju? (Znam, dosadna sam vise, ali razumite me. :oops1: )
kakav nered

#311 Re: Citroen C4 HITNO

Post by kakav nered »

Avalanche wrote:Jbt, dosla po Citroena, otisla sa Astrom. :lol: Ne znam, nije mi daleko, a mozda se zaletim, a s druge strane, ako budem mnogo cekala, ode... A i dalje sam zaljubljena u Citroena.
Pusti citroena... za iste pare ovdje dobijes gotovo pa novo auto... otidji i vidi ga, odvezi ga kod majstora neka ga pregleda... po svemu se cini kao dobar auto.... nemoj dugo cekati jer ce se prodati...

A sto ga prodaje... mozda zeli novije... mozda imaju dva pa zena ne vozi cesto pa im se ne isplati... ima milion ok razloga... ne razmisljaj o tome... idi pogledaj ga uzivo, provozaj...

I povedi muskarca sa sobom... koliko god da sam znala sta hocu i kakvo auto, drukcije su razgovarali kad je brat bio sa mnom...
kakav nered

#312 Re: Citroen C4 HITNO

Post by kakav nered »

Avalanche wrote:Znam, moze biti milion razloga...

A kad smo kod odrzavanja, koliko skupo je to za odrzavanje? I je li mi skuplji Citroen u tom slucaju? (Znam, dosadna sam vise, ali razumite me. :oops1: )
Sigurno da je ova astra jeftinija za odrzavanje od citroena koje si gledala jer je puno manje presla... jos je i pod garancijom...a redovna odrzavanja su vjerojatno tu negdje...
amar1994

#313 Re: Citroen C4 HITNO

Post by amar1994 »

Jeste , ovaj opelov motor ima lanac a hdi zupcasti kais koji je zreo za zamjenu kod linkanih auta , takodje filter goriva na hdi motoru ti je od 80 do 120KM a mijenja se svaki 3ci servis i inace ima vise musica nego opelov turbo benzin ;-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#314 Re: Citroen C4 HITNO

Post by bitanga_sa_otesa »

sreca je pa se lanac nikad ne mijenja :D
amar1994

#315 Re: Citroen C4 HITNO

Post by amar1994 »

ja ba :D

ako nista presla je malo km :-D

eh zaboravismo , ovi linkani hdi vape za novim zamajcem :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#316 Re: Citroen C4 HITNO

Post by konektovan »

Ne znam, meni citroen djeluje kao kvalitetniji auto. :mrgreen:
amar1994

#317 Re: Citroen C4 HITNO

Post by amar1994 »

onda ti nisi sjeo u astru :D
Avalanche

#318 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

kakav nered wrote:

Sigurno da je ova astra jeftinija za odrzavanje od citroena koje si gledala jer je puno manje presla... jos je i pod garancijom...a redovna odrzavanja su vjerojatno tu negdje...
A koliko kosta optrilike godiste (pretpostavljam?) odrzavanje za bilo koja od ova 2 auta? (Ja znam da zvuci kao da sam pala s Marsa, ali moja stara Astra se "odrzava" po potrebi, a i ovo novo auto koje sad kupim bih pazila u cuvala kao oci u glavi, pa mi je bitno da nista ne propustim).
amar1994 wrote: Jeste , ovaj opelov motor ima lanac a hdi zupcasti kais koji je zreo za zamjenu kod linkanih auta , takodje filter goriva na hdi motoru ti je od 80 do 120KM a mijenja se svaki 3ci servis i inace ima vise musica nego opelov turbo benzin ;-)
Moze li ikako prostije pliz? Sta si ti meni sad rekao? :oops1: :skoljka:
konektovan

#319 Re: Citroen C4 HITNO

Post by konektovan »

amar1994 wrote:onda ti nisi sjeo u astru :D
Jok ti si. :mrgreen: Isto da voziš kakav kombi, baš je nekakva troma, valjda kilogrami je ubiše?! Tu je citroen dosta napredniji, lakši a čvršći :mrgreen: nekako se lakše vozi, manje troši, jeftinije odrzavanje, a da ne pricamo o zastiti od korozije. :lol:

Avalanche, jami citroena, slusaj svoje srce. :mrgreen:
amar1994

#320 Re: Citroen C4 HITNO

Post by amar1994 »

Avalanche wrote: Moze li ikako prostije pliz? Sta si ti meni sad rekao? :oops1: :skoljka:
Pa sto se tice dizelskog citroena , skuplje odrzavanje i veca mogucnost kvara u odnosu na astru , narocito ovi koji su presli puno km.

jel ok tako :)

kupi astru i zavrsi pricu 8)
amar1994

#321 Re: Citroen C4 HITNO

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:onda ti nisi sjeo u astru :D
Jok ti si. :mrgreen: Isto da voziš kakav kombi, baš je nekakva troma, valjda kilogrami je ubiše?! Tu je citroen dosta napredniji, lakši a čvršći :mrgreen: nekako se lakše vozi, manje troši, jeftinije odrzavanje, a da ne pricamo o zastiti od korozije. :lol:

Avalanche, jami citroena, slusaj svoje srce. :mrgreen:
eh pa jbga , ja vozio 2.0 cdti sport i znas sta je mazda ova u poredjenju , kornjaca iako ima 250kg manje :zzzz:

kakva zastita od korozije , koja ? , galvanizovani celik , aluminij ili jednostavno plastika ?

mozda koriste deblji lak i to je to , ali koliko znam koristi i opel tako da .

hahah jeftinije odrzavanje u losem servisu , nema ispod 200KM(bez filtera goriva) , za astru je sigurno jeftinije , zaboravljas na potencijalne kvarove motora koji i ja i ti vozimo :wink: , a djevojka ili zena hoce da se bezbrizno vozi , da ne luta po majstorima za podloske , zamajac , crijeva i DPF :)

nemoj bit subjektivan , dobar je auto C4 , dobar je i hdi ali je ova astra bolja kupovina :thumbup:
Avalanche

#322 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

amar1994 wrote:
Avalanche wrote: Moze li ikako prostije pliz? Sta si ti meni sad rekao? :oops1: :skoljka:
Pa sto se tice dizelskog citroena , skuplje odrzavanje i veca mogucnost kvara u odnosu na astru , narocito ovi koji su presli puno km.

jel ok tako :)

kupi astru i zavrsi pricu 8)
Da, hvala. :)

E, tek sad ne znam sta da radim i koji bih kupila. :? :? :?

Osjecam se k'o Mr. Burns:
kakav nered

#323 Re: Citroen C4 HITNO

Post by kakav nered »

U redovno odrzavanje spada mali servis i veliki kad dodje do njega... ja sam za c4 prije 2 mjeseca platila 143 KM za mali servis u GumaM (promijenjeno je ulje, filter ulja, zraka, klime i filter goriva)... veliki jos nisam radila pa ti to ne znam reci... svakako mozes nazvati servis i pitati za oba auta koliko sta kosta...
Astra je pod garancijom pa bi sve servise trebala raditi u ovlastenom servisu sto je naravno skuplje... ako zelis da ti garancija vrijedi...
konektovan

#324 Re: Citroen C4 HITNO

Post by konektovan »

Zaboravljas o potencijalnm problemima za benzinski turbak opela?! :wink:
Pricamo o autima slicne kilometraze, i rizik sa polovnim vozilom je uvijek prisutan. Naravno da je bolji izbor opel sa manje kilometara, od citroena sa više, ali opet nikad se ne zna. :mrgreen:

Avalanche, idi kupi novu daciu sandero, i prst u uho. :mrgreen:
Imaš dovoljno para za novu.
Avalanche

#325 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

kakav nered wrote:U redovno odrzavanje spada mali servis i veliki kad dodje do njega... ja sam za c4 prije 2 mjeseca platila 143 KM za mali servis u GumaM (promijenjeno je ulje, filter ulja, zraka, klime i filter goriva)... veliki jos nisam radila pa ti to ne znam reci... svakako mozes nazvati servis i pitati za oba auta koliko sta kosta...
Astra je pod garancijom pa bi sve servise trebala raditi u ovlastenom servisu sto je naravno skuplje... ako zelis da ti garancija vrijedi...
Hvala. Je l' se to radi jednom godisnje?

konektovan wrote: Avalanche, idi kupi novu daciu sandero, i prst u uho. :mrgreen:
Imaš dovoljno para za novu.
Kako izgleda? Ako nema navigaciju, ne salji. :mrgreen:
Post Reply