Svemu postoji alternativa...hutt wrote:Nažalost nema alternative segregaciji u školstvu. Ako netko ima neki realan prijedlog neka iznese.
Pravo izbora nastavnog programa je alternativa
Svemu postoji alternativa...hutt wrote:Nažalost nema alternative segregaciji u školstvu. Ako netko ima neki realan prijedlog neka iznese.
A šta ako je specifična sredina. ako jednostavno ne postoji pravo izbora (kao što je praksa u većem dijelu FBiH).sonor wrote:Svemu postoji alternativa...hutt wrote:Nažalost nema alternative segregaciji u školstvu. Ako netko ima neki realan prijedlog neka iznese.
Pravo izbora kazem ti ... roditelji te upisu u skolu i izaberu po kojem ces planu da ucis i zdravoDelboy.Trotter wrote:A šta ako je specifična sredina. ako jednostavno ne postoji pravo izbora (kao što je praksa u većem dijelu FBiH).sonor wrote:Svemu postoji alternativa...hutt wrote:Nažalost nema alternative segregaciji u školstvu. Ako netko ima neki realan prijedlog neka iznese.
Pa čemu i služe škole pod jednim krovom? Nije to ničiji hir, već potreba i praktično rješenje na terenu.
Lako je diplit na forumu o Helsinškim komitetima i špicama, hajde to izvedi u praksi.
Pa nađi mi takvu školu u BiH? Da roditelj izabere po kojem će planu?sonor wrote:
Pravo izbora kazem ti ... roditelji te upisu u skolu i izaberu po kojem ces planu da ucis i zdravo
jeftinije je nego dvije skole i bolje
ne znam ni jaDelboy.Trotter wrote:Pa nađi mi takvu školu u BiH? Da roditelj izabere po kojem će planu?sonor wrote:
Pravo izbora kazem ti ... roditelji te upisu u skolu i izaberu po kojem ces planu da ucis i zdravo
Ja ne znam ni jednu. (nemoj ove ''dvije pod jednim krovom'')
Ali kako čovječe? Neizvodivo u praksi.sonor wrote:ne znam ni jaDelboy.Trotter wrote:Pa nađi mi takvu školu u BiH? Da roditelj izabere po kojem će planu?sonor wrote:
ali to treba biti alternativa sadasnjem stanju
Super. Hrvati bi izabrali hrvatski nastavni program,a Bošnjaci bošnjački. Razlika?sonor wrote:Svemu postoji alternativa...hutt wrote:Nažalost nema alternative segregaciji u školstvu. Ako netko ima neki realan prijedlog neka iznese.
Nema bosnjacki nastavni program vec postoji nastavni program na bosanskom jeziku. To sto ti negiras postojanje bosanskog govori vise o pravom razlogu trazenja segregacije nego sva ova opravdanja o " pravima konstitutivnog naroda " i ostale izgovore koje ste tako dobro naucili .hutt wrote:Super. Hrvati bi izabrali hrvatski nastavni program,a Bošnjaci bošnjački. Razlika?sonor wrote:Svemu postoji alternativa...hutt wrote:Nažalost nema alternative segregaciji u školstvu. Ako netko ima neki realan prijedlog neka iznese.
Delboy.Trotter wrote:Pa nađi mi takvu školu u BiH? Da roditelj izabere po kojem će planu?sonor wrote:
jezik se razvija kao i sve drugo, nema ništa na silu, jednostavno se ne primi....armin071 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=LLiSzbST ... re=related
Ovako to izgleda kad se "jezik" pravi na silu moj Osa...
A ovako su to prikazali Nadrealisti...
http://www.youtube.com/watch?v=jZ_5EPbF ... re=related
Pa ako ne moze Bosanski neka se zove Jezik samo ali ne trujte djecu sa glupostima.......
Pa i ne treba da bude razlika:) svako treba da birahutt wrote:Super. Hrvati bi izabrali hrvatski nastavni program,a Bošnjaci bošnjački. Razlika?sonor wrote:Svemu postoji alternativa...hutt wrote:Nažalost nema alternative segregaciji u školstvu. Ako netko ima neki realan prijedlog neka iznese.
asadaspektakl wrote:A sto ne napravite skroz odvojene skole i gotova stvar, nego petljate sa 'nacionalnim programima' - kad vec osa predlaze nacionalne programe sto ne odvojiti skole? ozbiljno pitam, kakva je razlika u posljedicama izmedju skola s odvojenim nacionalnim programima od razdvojenih skola - efekti ce biti skroz isti, segregacija ovako ili onako sa svim negativnim posljedicama koje dolaze kao rezultat segregacije
ko koga prisiljava, vidis da se protivim svakoj prisili. cak predlazem, da bi se izbjegli ovi prigovori prisile, da hrvatski kantoni sami financiraju hrvatske skole a nek im i hrvatska pomogne, svakako se radi o njenim drzavljanima, sta je problem? uostalom, hrvatska a i vecina hrvata ce biti dio hrvatske bilo preko drzavljanstva bilo defakto a preko toga, s obzirom na kraj procesa, i dio eu, bih znamo da nece nikad, prema tome jos jedan razlog da se postupi kako sam predlozio, skolski program se mora prilagoditi tim promjenama, znaci cisto prakticno razmisljam, kakvo nametanje boze sacuvajosa wrote:asadaspektakl wrote:A sto ne napravite skroz odvojene skole i gotova stvar, nego petljate sa 'nacionalnim programima' - kad vec osa predlaze nacionalne programe sto ne odvojiti skole? ozbiljno pitam, kakva je razlika u posljedicama izmedju skola s odvojenim nacionalnim programima od razdvojenih skola - efekti ce biti skroz isti, segregacija ovako ili onako sa svim negativnim posljedicama koje dolaze kao rezultat segregacije
zbog toga što treba graditi nove zgrade, zapošljavati novo nenastavno osoblje, a za tim nema potrebe, doduše ako država ili lokaln zajednica ima novca i ljudi to žele, o.k, nego da li je tebi prisiljavanje nekog da se obrazuje na tuđem materinjem jeziku manji problem od segregacije, netko već spomenu da bi možda trebalo izgraditi i iste bogomolje, što bi bili različitih vjera, i odvajali se.....
asadaspektakl wrote:ko koga prisiljava, vidis da se protivim svakoj prisili. cak predlazem, da bi se izbjegli ovi prigovori prisile, da hrvatski kantoni sami financiraju hrvatske skole a nek im i hrvatska pomogne, svakako se radi o njenim drzavljanima, sta je problem? uostalom, hrvatska a i vecina hrvata ce biti dio hrvatske bilo preko drzavljanstva bilo defakto a preko toga, s obzirom na kraj procesa, i dio eu, bih znamo da nece nikad, prema tome jos jedan razlog da se postupi kako sam predlozio, skolski program se mora prilagoditi tim promjenama, znaci cisto prakticno razmisljam, kakvo nametanje boze sacuvajosa wrote:
zbog toga što treba graditi nove zgrade, zapošljavati novo nenastavno osoblje, a za tim nema potrebe, doduše ako država ili lokaln zajednica ima novca i ljudi to žele, o.k, nego da li je tebi prisiljavanje nekog da se obrazuje na tuđem materinjem jeziku manji problem od segregacije, netko već spomenu da bi možda trebalo izgraditi i iste bogomolje, što bi bili različitih vjera, i odvajali se.....
Ko ovdje uopšte pominje nacionalne manjine?Vukašin wrote:Pa upravo SDP u Hrvatskoj podrzava skole za nacionalne manjine.Inace roditelji mogu izbrati u koju skolu ce njihova djeca. Pa takodje u Njemackoj Luzicki Srbi imaju veliku autonomiju sto se tice skolovanja. Meni to dodje onda sasvim glupo kada to neko zeli "braniti" u multietnickoj BiH.hercegovac_pravi wrote: E pa osa@, ne može se glasati za SDP a podržavati "etno-segregaciju" djece.
Veci problem u BiH je "brain draft" i lose skolovani ucitelji.
Gdje? De nam postavi link koji opisuje neku školu u Hrvatskoj (bilo čiju) koja je bazirana na "etno-ekskluzivitetu, neka narod pročita i sam vidi koliko prodaješ "uda pod bubrege". Ove škole što ih ti pomnješ nisu ni nalik onome što ti zagovaraš.osa wrote:Vukašin wrote:Pa upravo SDP u Hrvatskoj podrzava skole za nacionalne manjine.Inace roditelji mogu izbrati u koju skolu ce njihova djeca. Pa takodje u Njemackoj Luzicki Srbi imaju veliku autonomiju sto se tice skolovanja. Meni to dodje onda sasvim glupo kada to neko zeli "braniti" u multietnickoj BiH.hercegovac_pravi wrote: E pa osa@, ne može se glasati za SDP a podržavati "etno-segregaciju" djece.
Veci problem u BiH je "brain draft" i lose skolovani ucitelji.
napisah ja već ovakvim likovima da u hrvatskoj postoje srpske škole i talijanske škole u kojima se obrazovanje provodi na srpskom i talijanskom, ali čemu, i to je vjerojatno "fašizam"...
Vrati se na početak teme...eto ti alternative i realne solucije koja će biti implementirana.hutt wrote:Nažalost nema alternative segregaciji u školstvu. Ako netko ima neki realan prijedlog neka iznese.
Pa ni u čemu.red label wrote:ne znam u čemu je problem da građanin BiH (dijete),pripadnik konstitivnog naroda dobije mogućnost da se obrazuje na jeziku koji za njega odaberu njegovi roditelji.
Upravo to što si napisao je solucija. Ali neki ne žele da im se djeca čak ni susreću sa "balijama i poturicama"...e vidiš to ti je čitav problem koji se vješto sakriva iza ispraznih floskula tipa jezik, istorija, matematika..bla..bla..bla. Međutim, svemu dođe kraj pa i fašističkom šupljiranju takve vrste...odzvonilo..hebi gasonor wrote:Pravo izbora kazem ti ... roditelji te upisu u skolu i izaberu po kojem ces planu da ucis i zdravoDelboy.Trotter wrote:A šta ako je specifična sredina. ako jednostavno ne postoji pravo izbora (kao što je praksa u većem dijelu FBiH).sonor wrote: Svemu postoji alternativa...
Pa čemu i služe škole pod jednim krovom? Nije to ničiji hir, već potreba i praktično rješenje na terenu.
Lako je diplit na forumu o Helsinškim komitetima i špicama, hajde to izvedi u praksi.
Ponovo izvrćeš problematiku..osa wrote:asadaspektakl wrote:A sto ne napravite skroz odvojene skole i gotova stvar, nego petljate sa 'nacionalnim programima' - kad vec osa predlaze nacionalne programe sto ne odvojiti skole? ozbiljno pitam, kakva je razlika u posljedicama izmedju skola s odvojenim nacionalnim programima od razdvojenih skola - efekti ce biti skroz isti, segregacija ovako ili onako sa svim negativnim posljedicama koje dolaze kao rezultat segregacije