GRAS - karte
- JThomas
#301 Re: GRAS - karte
jesi.
-
Kristijana
#302 Re: GRAS - karte
Ti si potpuno u pravu. To natezanje po 10 minuta da neko izađe je:minjonja wrote:ja imam kartu, uvijek sam je imala. neki dan je i citav tramvaj imao kartu. usli revizori, svi imaju. samo na zadnjim vratima neki lola nema. tjera ga revizor da izadje, ovaj nece. tjera ga da kupi kartu, ovaj nece. 10 MINUTA NATEZANJA "IZADJI, NECU, KUPI KARTU, NECU" 10 MINUTA zbog jedne osobe mi ostali, pun tramvaj, mora da ceka. i to ne samo mi, nego i nekoliko tramvaja iza.GDJE JE TU LOGIKA? sad ce doci ova MAN i reci kako je narod stoka, nije kriv gras sto taj lola nije imo karte. nije kriv, ALI JESTE STO MI SVI OSTALI MORAMO ISPASTATI ZBOG JEDNE OSOBE. STA IMAJU OD TOGA KAD ON IZADJE? jel oni hoce da on plati kaznu? kaznu mu mogu i u vozilu napisati, ne mora izlaziti. sta ako izadje? mislite da nece opet u sljedeci tramvaj uci besplatno? a onda traze da se mi obicni narod solidarisemo s njima, svi su krivi osim njih. mrzim svakog grasovog radnika koji nece da se organizuje i protestuje ispred nadlezne institucije da se promijeni sve iz temelja u grasu. svako malo dodje neoplan i man ovdje i govori kako gras nista nema sa cijenom i apsolutno ni sa cim, sve im odredjuje ministarstvo. gras slao prijedloge, ovi odbili. pa izvolite lijepo, gradi grasovci, vidite da ovako ne ide, svako malo neki napadi da vozace jer je ljudima puna kapa vaseg bezobrazluka, onda se lijepo svi okupite sa jasnim zahtjevima i protestuje. ali protest ne znaci obicnom narodu sprijeciti put na posao. ali zasto bi jedan grasovac protestovao? kad Za nerad dobiva dobre pare.
SVE DOK SE MENI KAO PREMA GOVNETU PONASANJU IAKO UVIJEK IMAM KARTU, ZATO CU I JA UVIJEK BITI GOVNO PREMA GRASOVCIMA.
1. maltretiranje putnika s kartom ( hej, ljudi kasne na posao, doktoru itd. )
2. maltretiranje lika bez karte ( ako nema kartu, tiho napiši kaznu i lik ima pravo da se odveze do kraja, jer ćeš mu za tu vožnju naplatiti više od realne cijene vožnje ).
Nije u redu ponižavati nekoga ko nema kartu pred ostalima. Jer, mi smo siromašna zemlja i za naš standard karte skuplje od 1,5 KM ( ne znam tačno koliko su sad, 1,8 KM mislim? ) su van svake pameti. I nezaposleni se moraju kretati gradom ( recimo, dok traže posao, ganjaju neke papire isl. a imaju i ljudsko pravo da se voze javnim prevozom ) a ne možeš očekivati od nezaposlenog da plaća oko 3,5 KM svaki dan. To je dodatno ponižavanje i diskriminacija na svu njegovu muku i neimaštinu. Kao što se izdaju penzionerske, đačke, studentske i radničke mjesečne tako treba da uvedu i za nezaposlene, domaćice i sl. jer tim ljudima je uskraćeno ljudsko pravo da se voze jeftinije kao svi ostali s pokazom. Ako nisi đak, student, radnik ili penzioner - ne postojiš. Paradoksalno, nezaposleni bi trebali vožnju da plaćaju više od zaposlenih! Jer, kad sabereš pojedinačne karte za mjesec dana vidiš pravo malo bogatstvo ili prevedeno: hranu za čitav mjesec.
Dok je država ovakva, cijena pojedinačne karte treba biti 0,5 KM. Toliko vrijedi ta usluga. Jer, ne voziš se udobno zavaljen u taksiju nego u smrdljivim tramvajima, najčešće stojiš na jednoj nozi, gnječe te sa svih strana, džepare, gledaju prijeteći, prevoz kasni, nema noćnih tramvaja i kad sve sabereš to vrijedi samo pola marke. To bi većina plaćala jer lako je nakucati koji fening a 1,8 KM je litra mlijeka ili 2 hljeba. Plus, naplaćuju paušalno, vozio se ti 2 ili 100 stanica ( sjedneš i ukrug triput Ilidža Čaršija ) isto plaćaš pa to je idiotski.
-
Dialer
#303 Re: GRAS - karte
Sto ne zalite toplanam sto e griju,a zalite se na grijanje u vozilima. 
-
DON_eARL
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#305 Re: GRAS - karte
RADNI DAN
ILIDŽA VLAKOVO
- 14,25 5,45 14,55
6,20 15,25 6,45 16,10
7,15 16,35 7,40 17,00
8,15 17,30 8,40 18,00
9,10 18,30 9,40 19,00
10,10 19,30 10,40 20,00
11,20 20,30 11,45 21,00
12,15 21,40 12,45 22,05
13,15 13,45
S U B O T A
- 13,15 6,45 13,45
7,15 14,25 7,40 14,55
8,15 15,25 8,45 16,10
9,15 16,35 9,45 17,00
10,15 17,30 10,45 18,00
11,20 11,45
12,15 12,45
N E D J E LJ A
- 13,30 8,30 14,00
9,00 14,30 9,30 15,00
10,00 15,30 10,30 16,00
11,30 12,00
12,30 13,00
-
DON_eARL
#306 Re: GRAS - karte
Hvala, nije raila stranica danas 
- zlaataan
#307 Re: GRAS - karte
Danas sam prisustovao maltretiranju žene u 70-im od strane 3 revizora i revizorke. Žena im pokaza kartu, oni nešto kasnije traže ponovo, ona ne da. Prvo joj nisu dozvolili da izađe iz tramvaja, a zatim su tramvaj (a samim tim i saobraćaj) blokirali na 5-10 minuta! Ali, to nije sve! Stariji čovjek je pošao da uđe na srednja vrata u tramvaj, a revizor koji je tu blokirao izlaz, ga odgurnu uz nešto poput "Bjež ba stari". Jedna žena je zvala policiju da prijavi revizore zbog ponašanja sa putnicima i ometanja javnog reda i mira, te da dođu do tramvaja (bilo je preko puta Kampusa i MUP-a). Ovi nakon par minuta verbalne svađe se pokupiše i pustiše putnike na miru, prije dolaska policije.

-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#308 Re: GRAS - karte
Je li zaista ovo moguće?zlaataan wrote:Danas sam prisustovao maltretiranju žene u 70-im od strane 3 revizora i revizorke. Žena im pokaza kartu, oni nešto kasnije traže ponovo, ona ne da. Prvo joj nisu dozvolili da izađe iz tramvaja, a zatim su tramvaj (a samim tim i saobraćaj) blokirali na 5-10 minuta! Ali, to nije sve! Stariji čovjek je pošao da uđe na srednja vrata u tramvaj, a revizor koji je tu blokirao izlaz, ga odgurnu uz nešto poput "Bjež ba stari". Jedna žena je zvala policiju da prijavi revizore zbog ponašanja sa putnicima i ometanja javnog reda i mira, te da dođu do tramvaja (bilo je preko puta Kampusa i MUP-a). Ovi nakon par minuta verbalne svađe se pokupiše i pustiše putnike na miru, prije dolaska policije.
-
sorei
#309 Re: GRAS - karte
jel neko zna da li ce ovi i naredne godine dati studentima godisnju kartu???
-
DON_eARL
#310 Re: GRAS - karte
Ovo pitanje definitivno treba provjeriti sto prije, da znamo na cemu smo. 
- fedor
#311 Re: GRAS - karte
Ne vidim razlog zašto nam ne bi dali karte ponovo!?vdivna wrote:jel neko zna da li ce ovi i naredne godine dati studentima godisnju kartu???
-
sorei
#312 Re: GRAS - karte
fedor wrote:Ne vidim razlog zašto nam ne bi dali karte ponovo!?vdivna wrote:jel neko zna da li ce ovi i naredne godine dati studentima godisnju kartu???
a sta znas sa budalama
-
Cibra
#313 Re: GRAS - karte
Jer treba opet izdvojiti iz budzeta.vdivna wrote:fedor wrote:Ne vidim razlog zašto nam ne bi dali karte ponovo!?vdivna wrote:jel neko zna da li ce ovi i naredne godine dati studentima godisnju kartu???
a sta znas sa budalama
- Urban B.
#314 Re: GRAS - karte
vdivna wrote:Ma meni su od njih gore one babe i dede..bolesni i umorni, pa kako i nece kad stoje po citav dan kod Torabija ili obilaze sve trznice po gradu.
sa grasovcima izlazim na kraj ali sa njima cu samo kad pusku ponesem
To je to
sa onim papcima od revizora nikad problema nemam a nemam ni kartu!
Al tacno je da shupci najvise maltretiraju djevojke jer se tu osjecaju dovoljno jaki valjda!
- fedor
#315 Re: GRAS - karte
Bacit im bombu ako nam ne daju karte!vdivna wrote:fedor wrote:Ne vidim razlog zašto nam ne bi dali karte ponovo!?vdivna wrote:jel neko zna da li ce ovi i naredne godine dati studentima godisnju kartu???
a sta znas sa budalama
- minjonja
#316 Re: GRAS - karte
zasto ne bi bilo moguce. ja neki dan ovako 10 minuta zakasnila, a ljetos 20 minuta tramvaj stao jer su maltretirali neke ljude i 20 tramvaja iza.Pera Trta wrote:Je li zaista ovo moguće?zlaataan wrote:Danas sam prisustovao maltretiranju žene u 70-im od strane 3 revizora i revizorke. Žena im pokaza kartu, oni nešto kasnije traže ponovo, ona ne da. Prvo joj nisu dozvolili da izađe iz tramvaja, a zatim su tramvaj (a samim tim i saobraćaj) blokirali na 5-10 minuta! Ali, to nije sve! Stariji čovjek je pošao da uđe na srednja vrata u tramvaj, a revizor koji je tu blokirao izlaz, ga odgurnu uz nešto poput "Bjež ba stari". Jedna žena je zvala policiju da prijavi revizore zbog ponašanja sa putnicima i ometanja javnog reda i mira, te da dođu do tramvaja (bilo je preko puta Kampusa i MUP-a). Ovi nakon par minuta verbalne svađe se pokupiše i pustiše putnike na miru, prije dolaska policije.
osim revizora, tu su i vozaci bagra. oni se na cvili mijenjaju oko podne kad se smjena zavrsi. neki dan se liku toliko zurilo kad je stao na otoci, da nije sacekao ni da ljudi izadju iz tramvaja, a vec vrata zatvorio. znaci nisu nikakvi penzioneri sporo izlazili, nego sasvim normalnim tempom mladi ljudi. oni onda ciknuse i otvori im opet vrata. ja kad sam htjela onda uci, pred nosom mi vrata zatvorio a vec bila stala jednom nogom na stepenice. sreca pa sad uracunam 20 minuta *ebavanja sa grasom pa nigdje vise ne kasnim. da uopste ne komentarisem tu genijalnu ideju da se vozaci mijenjaju negdje izmedju stanica, dok se ovaj izgega iz tramvaja, dok dodje do kucice, dok drugi izadje iz kucice, dok udje iz tramvaja, izgubi se u najboljem slucaju 3 minute, umjesto da stane na stanici pa da se tamo mijenjaju. ali neka ba, kad nam se moze, hajmo *ebavat narod...
a jos kad se pokvari negdje nesto, pa tramvaji idu samo do cvile ili do skenderije, a na tramvaju fino pise trojka. ljudi uredno poniste kartu na stupu, alipasinu, otoci, da bi opet za taksi dali 5-6 KM.
zakupit cu fino negdje kakav lokal i dernecit 3 dana kad se gras raspadne!
-
somethings
#317 Re: GRAS - karte
A djevojke maltretiraju i kad imaju kartu! Puno puta se desilo da meni ili nekoj drugoj dvaput traže kartu i onda se deru ako negodujemo. A jedan je nedavno 10 minuta stajao i žalio se meni kako su studenti bezobrazni i kako hoćemo da nam je sve besplatno, a ljude u tramvaju (bilo nas je ukupno 20ak) je vrijeđao i govorio "vidi ih, ko crkveni miševi, hajmo crkveni miševi vadite te karte!"Urban B. wrote:vdivna wrote:Ma meni su od njih gore one babe i dede..bolesni i umorni, pa kako i nece kad stoje po citav dan kod Torabija ili obilaze sve trznice po gradu.
sa grasovcima izlazim na kraj ali sa njima cu samo kad pusku ponesem
To je to![]()
sa onim papcima od revizora nikad problema nemam a nemam ni kartu!
Al tacno je da shupci najvise maltretiraju djevojke jer se tu osjecaju dovoljno jaki valjda!
- neo7
#318 Re: GRAS - karte
Ma stoka su to, vjerovatno su bili starij ljudi i zene u tramvaju pa su se tako ponasali...da li je bio kakav nabildani lik jedva bi cekali da izadju iz tramvaja...
Prije 2-3 sedmice mene su ufatili sa ne ponistenom kartom jer se nisam mogao provuci kroz raju da ponistim. Odmah lola zove svog pomocnika i okruzuju me, trazeci licnu gdje im ja naravno nisam dao traceci ili da mi poniste kartu ili da vrate. Revizor mi je uzeo kartu i rekao da izadjem, posto je guzva bila i nisam htio da se svadjam pred naradom izadjem uredno, kad on meni nakon izlaska iz tramvaja na stanici pocijepa kartu i dade!!!? Ja stao gledam i mislim se ko je ovde lud ? Fino se zahvalim i kazem da nikada necu vise uzeti kartu i lagano udjem u sljedeci tramvaj zajedno sa njima...sreca njegova nije me pitao za kartu opet....

Prije 2-3 sedmice mene su ufatili sa ne ponistenom kartom jer se nisam mogao provuci kroz raju da ponistim. Odmah lola zove svog pomocnika i okruzuju me, trazeci licnu gdje im ja naravno nisam dao traceci ili da mi poniste kartu ili da vrate. Revizor mi je uzeo kartu i rekao da izadjem, posto je guzva bila i nisam htio da se svadjam pred naradom izadjem uredno, kad on meni nakon izlaska iz tramvaja na stanici pocijepa kartu i dade!!!? Ja stao gledam i mislim se ko je ovde lud ? Fino se zahvalim i kazem da nikada necu vise uzeti kartu i lagano udjem u sljedeci tramvaj zajedno sa njima...sreca njegova nije me pitao za kartu opet....
-
Dialer
#319 Re: GRAS - karte
APfedor wrote:Gdje to!?Dialer wrote:Jel ja imam srece il vi kakite,al meni je komercijala uvjek tacna,kad god se vozim.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#320 Re: GRAS - karte
minjonja

-
Kristijana
#321 Re: GRAS - karte
neo123 wrote:Ma stoka su to, vjerovatno su bili starij ljudi i zene u tramvaju pa su se tako ponasali...da li je bio kakav nabildani lik jedva bi cekali da izadju iz tramvaja...
Bravo, ovo je zauzimanje stava. Ljudi općenito ne trebaju dozvoliti revizorima da ih maltretiraju. Djevojke moraju naučiti da se zauzmu za sebe. Gledam cure kako uđu npr. na Otoci, ponište preskupu kartu i izlaze već na Malti. To mi je van svake pameti, taj strah od revizora. Pa ja ni za pet ili deset stanica ne dam marku i po, nema šanse. A kad mi se reva nacrta u kadar, ošinem ga pogledom ''Š'a je ba, šaneru?'' pa me zaobiđe k'o da sam grmalj. Mislim, cure, šta je najgore što može da vam se desi? Kaže: iziđite, vi kažete: Neću. Ako zaustavi vozilo, vi iziđite da ne smetate drugim putnicima i produžite svojim putem, šta vam može? Ja sam to uradila dosta puta, još im mahnem na rastanku. U mangupskoj državi moraš biti mangup ako nećeš da te svaki šonjo gazi.
Radi se o tome da je cijena karte 1,8 KM okej ako se voziš od prve do zadnje stanice, ili malo manje, ali sve ispod 10 stanica je preskupo - za naš standard. Kao što sam gore napisala, nezaposleni i domaćice imaju PUNO LJUDSKO PRAVO da se voze džabe, ili da se i njima daje mjesečna. Svi ostali nek izganjaju mjesečnu i to je to. Ove pojedinačne karte su za ljude koji jednom mjesečno idu negdje, za turiste isl. Kad svaki dan ideš nekud, treba ti mjesečna. Dalje, nije u redu da studentska bude skuplja od đačke. Treba biti - ista ili čak još jeftinija. Da GRAS drastično snizi cijene, recimo da ta pojedinačna košta realnih pola marke kladim se da bi ih svi kupovali, jer niko se ne bi ''ofirao'' za koji fening. No, 1,80 KM su 2 litre mlijeka ili 2 hljeba. Narod je sirotinja, čak i kad tako ne izgleda. Kad bi svi plaćali GRASove skupe karte, raja ne bi imala za preče stvari (hrana i režije). A ljudi se moraju kretati! Nezaposleni vozare s kraja na kraj grada tražeći posao, vadeći dokumente za konkurse, bakice hodočaste doktorima, domaćice idu na pijacu... Ljudi koji poznaju revizore i vozače voze se džabe, njihove familije isl. Za njih pravila ne važe. I u tramvaju, kao i svugdje, valja imat štelu.
Dalje, kad je velika gužva ( ona kad stojiš na jednoj nozi i udišeš tuđe ''miomirise'' ) ne treba poništavati kartu uopšte. Kad uđeš u poluprazan tramvaj pa sjedneš kao čovjek da se voziš 10 i više stanica - tada treba poništiti, ukoliko imate novca za to. Ukoliko ste nezaposleni slobodno se vozajte džabe, i bez stida, jer vaše je ljudsko pravo da se vozate za onoliko para koliko imate - dakle, ništa.
- minjonja
#322 Re: GRAS - karte
to kad podere kartu znaci da je ponistena. tako sam ja usla jednom u tramvaj, reva na vratima i samo je podere. ja bolan dijete bila, sta ja znam, samo sto nisam pocela plakat i pitam ga sto podera, kaze da ga ne bi zajebala i ne ponistila, on tako ponisti. znaci ne bacaj tu kartu ni pod koju cijenuneo123 wrote:Ma stoka su to, vjerovatno su bili starij ljudi i zene u tramvaju pa su se tako ponasali...da li je bio kakav nabildani lik jedva bi cekali da izadju iz tramvaja...
-
DON_eARL
#323 Re: GRAS - karte
Samo se vi zezajte
Znaju oni kad i gdje cjepaju karte... Ja sam bio svjedok slicnom dogadjaju, pokusala gospodja tako nesto izvest, pa joj nije bas uspijelo...
- minjonja
#324 Re: GRAS - karte
pa dobro, onda, s obzirom da je kolega neo123 student, mogao bi i studentsku besplatnu kartu uzet.
- zlaataan
#325 Re: GRAS - karte
Kako je to studentska skuplja od đačke? Studentska godišnja je 50 KM, đačka mjesečna 16 KMKristijana wrote:neo123 wrote:Ma stoka su to, vjerovatno su bili starij ljudi i zene u tramvaju pa su se tako ponasali...da li je bio kakav nabildani lik jedva bi cekali da izadju iz tramvaja...
![]()
Bravo, ovo je zauzimanje stava. Ljudi općenito ne trebaju dozvoliti revizorima da ih maltretiraju. Djevojke moraju naučiti da se zauzmu za sebe. Gledam cure kako uđu npr. na Otoci, ponište preskupu kartu i izlaze već na Malti. To mi je van svake pameti, taj strah od revizora. Pa ja ni za pet ili deset stanica ne dam marku i po, nema šanse. A kad mi se reva nacrta u kadar, ošinem ga pogledom ''Š'a je ba, šaneru?'' pa me zaobiđe k'o da sam grmalj. Mislim, cure, šta je najgore što može da vam se desi? Kaže: iziđite, vi kažete: Neću. Ako zaustavi vozilo, vi iziđite da ne smetate drugim putnicima i produžite svojim putem, šta vam može? Ja sam to uradila dosta puta, još im mahnem na rastanku. U mangupskoj državi moraš biti mangup ako nećeš da te svaki šonjo gazi.
Radi se o tome da je cijena karte 1,8 KM okej ako se voziš od prve do zadnje stanice, ili malo manje, ali sve ispod 10 stanica je preskupo - za naš standard. Kao što sam gore napisala, nezaposleni i domaćice imaju PUNO LJUDSKO PRAVO da se voze džabe, ili da se i njima daje mjesečna. Svi ostali nek izganjaju mjesečnu i to je to. Ove pojedinačne karte su za ljude koji jednom mjesečno idu negdje, za turiste isl. Kad svaki dan ideš nekud, treba ti mjesečna. Dalje, nije u redu da studentska bude skuplja od đačke. Treba biti - ista ili čak još jeftinija. Da GRAS drastično snizi cijene, recimo da ta pojedinačna košta realnih pola marke kladim se da bi ih svi kupovali, jer niko se ne bi ''ofirao'' za koji fening. No, 1,80 KM su 2 litre mlijeka ili 2 hljeba. Narod je sirotinja, čak i kad tako ne izgleda. Kad bi svi plaćali GRASove skupe karte, raja ne bi imala za preče stvari (hrana i režije). A ljudi se moraju kretati! Nezaposleni vozare s kraja na kraj grada tražeći posao, vadeći dokumente za konkurse, bakice hodočaste doktorima, domaćice idu na pijacu... Ljudi koji poznaju revizore i vozače voze se džabe, njihove familije isl. Za njih pravila ne važe. I u tramvaju, kao i svugdje, valja imat štelu.
Dalje, kad je velika gužva ( ona kad stojiš na jednoj nozi i udišeš tuđe ''miomirise'' ) ne treba poništavati kartu uopšte. Kad uđeš u poluprazan tramvaj pa sjedneš kao čovjek da se voziš 10 i više stanica - tada treba poništiti, ukoliko imate novca za to. Ukoliko ste nezaposleni slobodno se vozajte džabe, i bez stida, jer vaše je ljudsko pravo da se vozate za onoliko para koliko imate - dakle, ništa.Nećete valjda leći kući i vegetirati jer živite u državi gdje je okej krasti milione i dobivati poslove preko štele a nije okej šverc švorc-osobe.