Precijenjena Volkswagen vozila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Spaho_A

#301 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Spaho_A »

Dugo pratim forum, ali nisam aktivan sa komentarima, sto se da primjetiti :D
Ne bih mnogo ulazio u polemiku oko VW vozila (uglavnom Golfa). Iskreno, moje misljenje je da je to vozilo nekada bilo kvalitetno i precijenjeno, a sada samo precijenjeno.
Samo cu reci, da ja posjedujem (a vozio mnoge) iskljucivo Citroen vozila i vjerovali ili ne, na 2 vec mogu zaraditi cca 5x vise nego sto sam ulozio... A plovidba je plovidba... 8-) :D
jefferson

#302 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by jefferson »

Blobi wrote:Ako cemo se sa slikama igrati....

Image
Image

Image
Image

Smijesno je govoriti da je Opel nadmasio VW, u bilo cemu...

Pozdrav
EDIT:
Zaboravio sam napisati da je 2005. godine kad se pojavio onaj Passat, koliko sam upoznat, Opel imao samo Vectru kao adut u segmentu limuzina.
Da stvarno, ako cemo se igrati:

Image
aerosa

#303 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by aerosa »

jefferson wrote:
Blobi wrote:Ako cemo se sa slikama igrati....

Image
Image

Image
Image

Smijesno je govoriti da je Opel nadmasio VW, u bilo cemu...

Pozdrav
EDIT:
Zaboravio sam napisati da je 2005. godine kad se pojavio onaj Passat, koliko sam upoznat, Opel imao samo Vectru kao adut u segmentu limuzina.
Da stvarno, ako cemo se igrati:

Image

E jbg jefferson, ti baš najljepšu bez konkurencije odmah stavljaš :D
shlauf

#304 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by shlauf »

Image

Šta reći ????? :mrgreen:

Alee aleeeeeeeeee :dance:
:sax:
exliberal

#305 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by exliberal »

Klodovik wrote:
citroen wrote:
whow wrote:U biti nije tesko izracunati sta je precjenjeno a sta nije . Vecina tih komponenti i djelova koje se koriste na globalnom auto marketu dolaze od istih dobavljaca i koperanata , cjene se znaju kao i kvaliteta i performanse . Danas postoje globalne masine , globalne transmisije koje koriste desetine proizvodaca . Ponekad je razlika samo u bedgu na haubi a ostalo sve isto. Nije nikakva tajna da Amerikancima recimo treba 1500-2000 dolara vise da sastave isto auto u compact klasi nego sto je to slucaj kod Japanaca . Toyota Matric - Pontiac Vibe . Uz to Japanci ponovo bolje sastave auto nego Ameri .Ista je stavr i u Europi . VW-ov radnik ima duplo vecu platu nego Toyotin radnik u Japanu , veca su izdvajanja , i razno razni porezi i dadzbine tako da je Golf u stratu jos dok mu se nije niti jedan sefaf zavrnuo puno skuplji od recimo jedne Toyote Corolle ili Mazde 3 . Na osnovnom modelu Golfa 5 u Americi VW je imao manje od 400 dollara profita a jos je uvjek bio dvije -tri hiljade skuplji od konkurencije.Vw ce imati realne cjene kada izmjesti proizvodnju iz Njemacke u zemlje sa jeftinom radnom snagom do tada ce biti precjenjen i tu nema pomoci.

Mozda u Americi je mazda 3 ili corolla jeftinija od golfa,ovdje je druga prica..svi ovi su u startu skuplji od golfa ali i bolji,ali i za njih mislim da su precijenjeni.

A koliko košta npr. Renault Laguna ili Peugeot 607 u Americi?
Prije par mjeseci sam isao u kupovinu auta, ne za mene nego za clana familij ( stariji) i par auto koji su bili u opcij su bili Honda Civic, Nisan Versa, Tojota Corolla, Saturn (Opel astra), Ford Focus i Ford Fussion. Sve smo auto kuce obisli i nijedno od auta nije nam odgovaralo, dali zbog siromasne opreme i samog osjecaja kad sjednes u auto (tojota, honda, nisan) ili zbog cijene (Saturn, Ford). Slucajno smo prolazili pored VW dealershipa i rekoh ajde da pogledamo City Golf ( najjeftinija opcija). Igrom slucaja tad je VW ( i jos uvijek ) davao stvarno dobre uslove za kupovinu, oborili su cijene, dali do 36 mjeseci 0% interes na kredit kupovinu. Bilo je izmedju Forda Fussion ili Golfa i na kraju smo uzeli Golfa Doplacen je package ( grijanje sjedista, grijanje retrovizora), automatic and AC .Sve ukupno nas je doslo oko 25000 Can $(dobili smo besplatno ESP posto nisu imali vise auta sa ovim paketom) sto je manje vise bilo u rangu sa svim ostalim autima. Da napomenem ovo auto je made in Mexico i ja ga licno nesimpatisem jer je tvrd ( probao sam ga na auo putu...sprasio sam 400 km u jednom pravcu za malo manje od 4 sata i ukocio sam se skroz). Da sam licno sebi uzimao izabrao bih Forda ali....
Sto se tice Europskih auta u americi, malo je tesko skontat sta je sta. Opel Astra se prodavao kao Saturn Aura, Saab je bio u skolopu GM, Ford je gurao Volvo, Buick Lacrose je prodavan u Europi kao Opel Invicta ili tako nekako mu ime. Sad najavljuju da ce Fiat da pocne proizvodnju Fiat 50 i Alfe ali nista zasigurno zasad. Nazalost nema Francuza i Italijana. Sad gledamo da uzmemo nesto vece i imamo par auta koja su na listi ( Lexus GS300, Infinity M35X, Cadillac CTS 4x, Lincoln MKZ ili MKS)...prvo smo planirali uzet Audi A4 ali je toliko siromasan unutra , kao vojno auto, samo je BMW 3 gori od njega.
emko1234

#306 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

hahahahhahahahah alfa 159 je ljepsa od passata cc??hahahahahhahaha to je samo ovaj komentar zasluzilo...sto se tice neoplana opela insignije opc..ja mislim da kad bi imao budzet od jedno 100k eura sigurno bi uzeo opc insigniu..
citroen

#307 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by citroen »

Klodovik wrote:
citroen wrote:
whow wrote:U biti nije tesko izracunati sta je precjenjeno a sta nije . Vecina tih komponenti i djelova koje se koriste na globalnom auto marketu dolaze od istih dobavljaca i koperanata , cjene se znaju kao i kvaliteta i performanse . Danas postoje globalne masine , globalne transmisije koje koriste desetine proizvodaca . Ponekad je razlika samo u bedgu na haubi a ostalo sve isto. Nije nikakva tajna da Amerikancima recimo treba 1500-2000 dolara vise da sastave isto auto u compact klasi nego sto je to slucaj kod Japanaca . Toyota Matric - Pontiac Vibe . Uz to Japanci ponovo bolje sastave auto nego Ameri .Ista je stavr i u Europi . VW-ov radnik ima duplo vecu platu nego Toyotin radnik u Japanu , veca su izdvajanja , i razno razni porezi i dadzbine tako da je Golf u stratu jos dok mu se nije niti jedan sefaf zavrnuo puno skuplji od recimo jedne Toyote Corolle ili Mazde 3 . Na osnovnom modelu Golfa 5 u Americi VW je imao manje od 400 dollara profita a jos je uvjek bio dvije -tri hiljade skuplji od konkurencije.Vw ce imati realne cjene kada izmjesti proizvodnju iz Njemacke u zemlje sa jeftinom radnom snagom do tada ce biti precjenjen i tu nema pomoci.

Mozda u Americi je mazda 3 ili corolla jeftinija od golfa,ovdje je druga prica..svi ovi su u startu skuplji od golfa ali i bolji,ali i za njih mislim da su precijenjeni.
A koliko košta npr. Renault Laguna ili Peugeot 607 u Americi?

KloCoviku,pa ti sve znas....zasto da ti odgovaram :dance: :dance: :dance:
aerosa

#308 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by aerosa »

emko1234 wrote:hahahahhahahahah alfa 159 je ljepsa od passata cc??hahahahahhahaha to je samo ovaj komentar zasluzilo...sto se tice neoplana opela insignije opc..ja mislim da kad bi imao budzet od jedno 100k eura sigurno bi uzeo opc insigniu..
Kako bi bilo da pokušaš porediti auta iste klase ?
Recimo da tom cc-u pridodaš pored jednog CLS-a...
I da ,smatram da je ova alfica najljepša od ponuđenih ...Imaš nešto protiv ?
jefferson

#309 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by jefferson »

emko1234 wrote:hahahahhahahahah alfa 159 je ljepsa od passata cc??hahahahahhahaha to je samo ovaj komentar zasluzilo...sto se tice neoplana opela insignije opc..ja mislim da kad bi imao budzet od jedno 100k eura sigurno bi uzeo opc insigniu..
E to se zove sljepilo! :? :?
Blobi

#310 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Blobi »

Ovdje definitivno nedostaje postivanja tudjih misljenja i kulture diskusije. Covjek kaze da mu se vise svidja Alfa od Passata. To treba postovati i uvaziti. Naravno, ukusi su nesto sto je toliko individualno da o tome zaista ne vrijedi diskutovati. Kako neko vec rece, svako svoga konja hvali.
Gost1515

#311 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Gost1515 »

respo wrote:
Gost1515 wrote:

@respo evo nešto i za tebe:

http://lmgtfy.com/?q=vw+porsche+takeover

pa čitaj malo ko je koga preuzeo :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen
toliko o obrnutom preuzimanju pogledati pod relationship with porsche

http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche
pogledati prvi dio i sve ce ti se samo reci
Ooo respo, pa prestani mi voleje nabacivati.... :D hebote sjećam se kad se desilo ovo preuzimanje sve naslovnice govorile o pobjedi VW-a u preuzimanju .... :-)

Al eto kad voliš wikipediju kao izvor ... bujrum:

http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche#Re ... Volkswagen
On 13 August, Volkswagen Aktiengesellschaft's Supervisory Board signed the agreement to create an 'integrated automotive group' with Porsche, led by Volkswagen AG. Volkswagen will initially take a 49.9 percent stake in Porsche AG by the end of 2009, and it will also see the family shareholders selling the automobile trading business of Porsche Holding Salzburg to Volkswagen AG.[25]
A evo malo i sa Porscheove stranice, istina dobiće određenu autonomiju pod VW-om (kao npr Audi) al su pod kapom VW-om ...

http://www.porsche.com/germany/aboutporsche/porschese/
emko1234

#312 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

ako je to sljepilo onda sam ja slijep..priznajem i za ovakvu vrstu ljepote bi volio da budem slijep zauvijek..jedina alfa po meni koja je lijepa je 8c competizione al ona je od strane ljudi koji znaju nesto procjenjena kao nesto nesiplativo i lose al ne znaci da nije lijepa.http://www.youtube.com/watch?v=aQ8xDia5RNY
bingov buraz

#313 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by bingov buraz »

emko1234 wrote:hahahahhahahahah alfa 159 je ljepsa od passata cc??hahahahahhahaha to je samo ovaj komentar zasluzilo
Jasta je neg' ljepsa.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#314 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by corolla02 »

Onaj gore Passat normalna linija izgleda onako OK dok ovaj CC je jedno od najruznijih auta na cesti!
Insignija djeluje fino sa izvana ali iznutra bas bezze!
Ko voli Golfa, to je ok ali nedo bog putovati na duze relacije sa njim, uvjek kazem vozac i vreca krompire mogu stati u kabinu!
Ova Alfa je pravo lijepa i meni se svidja samo sto se mora voziti srcem a ne glavom, tj. kad je kupis odmah si u buli jer brze gubi vrijednost no ubrzava down the road!
Sto se tice VW uvijek bio precjenjen, jer se nekako VW uvijek znao prodati prije uz BMW ili Mercedesa vec Opela ili Forda!
aerosa

#315 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by aerosa »

Samo da ne budem pogrešno shvaćen, Pasat cc je meni nešto najljepše što VW trenutno pravi.
Ali u poređenju sa 159.... brate mili ružan je pravo :D
shlauf

#316 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by shlauf »

[quote="emko1234"]hahahahhahahahah alfa 159 je ljepsa od passata cc??hahahahahhahaha

Image

Klinika "SVETI VID" Beograd, Batko govori na OBN-u da posjeti svatko ko ima problema sa vidom!!!!! :mrgreen:

Alee aleeeeeeeee :dance:
:sax:
citroen

#317 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by citroen »

emko1234 wrote:ako je to sljepilo onda sam ja slijep..priznajem i za ovakvu vrstu ljepote bi volio da budem slijep zauvijek..jedina alfa po meni koja je lijepa je 8c competizione al ona je od strane ljudi koji znaju nesto procjenjena kao nesto nesiplativo i lose al ne znaci da nije lijepa.http://www.youtube.com/watch?v=aQ8xDia5RNY

Emko aj mi samo reci da se i ti lozis na ovog brita,pardon engleza.........pa jos kad vidis onaj test :-) ja nesto nisam pratio ostale testove,ali na mokroj stazi onako voziti onu alfu i nije lose,a mogu se kladiti da su ostali bili na suhoj stazi..al helenejs i pored toga ja bih je rado posjedovao,a vjerujem da bi i ti takodjer :lol:
Klodovik

#318 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Klodovik »

citroen wrote:
Pa, nemoj, radije sipaj te infantilne uvrede ako te to već čini toliko sretnim.

Nego... priča se da francuska vozila u zadnje vrijeme bilježe nevjerovatan uspjeh u Americi. Sve su osvojili kvalitetom, više nego povoljnom cijenom i odličnom servisnom mrežom. Svaka im čast.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#319 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by corolla02 »

Gost1515 wrote:
respo wrote:
Gost1515 wrote:

@respo evo nešto i za tebe:

http://lmgtfy.com/?q=vw+porsche+takeover

pa čitaj malo ko je koga preuzeo :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen
toliko o obrnutom preuzimanju pogledati pod relationship with porsche

http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche
pogledati prvi dio i sve ce ti se samo reci
Ooo respo, pa prestani mi voleje nabacivati.... :D hebote sjećam se kad se desilo ovo preuzimanje sve naslovnice govorile o pobjedi VW-a u preuzimanju .... :-)

Al eto kad voliš wikipediju kao izvor ... bujrum:

http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche#Re ... Volkswagen
On 13 August, Volkswagen Aktiengesellschaft's Supervisory Board signed the agreement to create an 'integrated automotive group' with Porsche, led by Volkswagen AG. Volkswagen will initially take a 49.9 percent stake in Porsche AG by the end of 2009, and it will also see the family shareholders selling the automobile trading business of Porsche Holding Salzburg to Volkswagen AG.[25]
A evo malo i sa Porscheove stranice, istina dobiće određenu autonomiju pod VW-om (kao npr Audi) al su pod kapom VW-om ...

http://www.porsche.com/germany/aboutporsche/porschese/
pa dobro ko je u pravu ovdje :? ja koliko znam VW owns Porsche ili je mozda obratno :?:
Gost1515

#320 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Gost1515 »

corolla02 wrote: pa dobro ko je u pravu ovdje :? ja koliko znam VW owns Porsche ili je mozda obratno :?:
Što bi rekli na fejsbuku "it's complicated" :D

Do prošle godine se vodila velika bitka oko preuzimanja, jedni su htjeli preuzeti druge, ali VW je bio ipak prevelik zalogaj za Porsche i na kraju je postignut malo komplikovan sporazum, ali je u biti pobijedio VW, zato je inače genijalni Wendelin Wiedeking CEO Porschea morao spakovati kofere i ćao. Ovo još nije završeno i VW će u narednih par godina preuzimati još, kao spojiće se u jedno ... al zna se ko je gazda. Uostalom... pročitaj:

http://www.automotto.org/entry/porsche- ... f-porsche/

(hint: "independence" - pod navodnicima ;) )
corolla02

#321 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by corolla02 »

Gost1515 wrote:
corolla02 wrote: pa dobro ko je u pravu ovdje :? ja koliko znam VW owns Porsche ili je mozda obratno :?:
Što bi rekli na fejsbuku "it's complicated" :D

Do prošle godine se vodila velika bitka oko preuzimanja, jedni su htjeli preuzeti druge, ali VW je bio ipak prevelik zalogaj za Porsche i na kraju je postignut malo komplikovan sporazum, ali je u biti pobijedio VW, zato je inače genijalni Wendelin Wiedeking CEO Porschea morao spakovati kofere i ćao. Ovo još nije završeno i VW će u narednih par godina preuzimati još, kao spojiće se u jedno ... al zna se ko je gazda. Uostalom... pročitaj:

http://www.automotto.org/entry/porsche- ... f-porsche/

(hint: "independence" - pod navodnicima ;) )
OK, znaci cash is KING :!:

nego mene i ovo interesuje, koje firme/auta sad sve ulaze pod VW :?:
corolla02

#323 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by corolla02 »

aha OK, bas kako sam i mislio :D , inace nisam znao za MAN i Scania :oops:

Thank You drug :!:
:)
citroen

#324 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by citroen »

Klodovik wrote:
citroen wrote:
Pa, nemoj, radije sipaj te infantilne uvrede ako te to već čini toliko sretnim.

Nego... priča se da francuska vozila u zadnje vrijeme bilježe nevjerovatan uspjeh u Americi. Sve su osvojili kvalitetom, više nego povoljnom cijenom i odličnom servisnom mrežom. Svaka im čast.

Kladoviku bas me zaboli dali ce neko prodavati auto na nekom trzistu,u ovom slucaju u SAD-u,ali gledajuci generalno francuska auta bi mogla naci kupce tamo.Po kvaliteti ne zaostaju za ostalom konkurencijom ali je problem to sto si ti rekao,servisna mreza..,oni nisu prepoznali kao toyota ili vw da su ameri levati,da im mozes prodati sve i svasta.Toyota i vw su godinama ulagali na americkom trzistu,sirili svoje servisne mreze i postali su prepoznatljivi brandovi za americkog kupca ali je to je trajalo pravo dugo,pa zato sumnjam da ce se francuzi baciti na promociju svojih auto brandova.Sjecam se jednog dokumentarca(njemackog) o citroenu u americi,tj modelu DS(ajkuli) pocetkom sedamdesetih pokusali da prodaju ajkule amerima ali bio problem ko ce servisirati takvo vozilo,koje je tad bilo ispred svog vremena a i danas moze biti primjer americkim strucnjacima.Uglavnom bio je problem kako obuciti jednog amera da servisira ajkulu,a hidraulika je poseban slucaj.odgovor je bio;nemoguce...i tu su problemi nastali a francuzi(citroen) se lagano spakovali u evropu...al vec rekoh da mi to nije bitno gdje ce ko plasirati vozilo,to sto je moj nick citroen ne znaci da sam ja pacenik za tom markom kao ti za klocvagenom,ja volim tu marku ali sam par puta spomenuo,evo opet ti ponavljam da pored njega volim i peugeot,BMW,hondu,alfu ....a ti i dalje pati sa svojim flocvagenom,zelim ti sve najbolje,da puno golfova promijenis 1.2.3.4.5.5+,....pa sacekaj dok izadje sestica :dance:
Gost1515

#325 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Gost1515 »

corolla02 wrote:
aha OK, bas kako sam i mislio :D , inace nisam znao za MAN i Scania :oops:

Thank You drug :!:
:)
Počeli kupovati i japance (suzuki) ... jednoga dana će preuzeti svijet .... i svi će voziti Golf 18 :evil:
Post Reply