Nijedan student bez obećane karte
-
prezimenko
#301 Re: Nijedan student bez obećane karte
VIDIMO SE U 12h !! 
-
somethings
#302 Re: Nijedan student bez obećane karte
Vidimo se!
- Mel_sa
#303 Re: Nijedan student bez obećane karte
Predali smo nase zahtjeve, i ostaje da vidimo sta ce se desiti. Drago mi je sto sam bila dio ovog protesta danas sa svim kolegama studentima, i svima ostalima koji su nas dosli podrzati.
A oni koji nisu...neka nastave zmiriti i spavati, imaju mozda, ili ce nekad u buducnosti imati djecu studente, ili ce oni sami biti studenti...pa ce shvatiti zbog cega smo protestovali

A oni koji nisu...neka nastave zmiriti i spavati, imaju mozda, ili ce nekad u buducnosti imati djecu studente, ili ce oni sami biti studenti...pa ce shvatiti zbog cega smo protestovali
-
*mima*
#304 Re: Nijedan student bez obećane karte
A zbog cega ste protestovali? Zbog besplatnih karata? Da se izdvoji 3 miliona km iz budjeta.
- Alfons Kauders
#305 Re: Nijedan student bez obećane karte
ma ja... ne daj boze da su se okupili da ruse vladu, ili da se usprotive sporazumu sa imfom, kriminalu itd... to studente ne zanima, bitna je neka karta...mima wrote:A zbog cega ste protestovali? Zbog besplatnih karata? Da se izdvoji 3 miliona km iz budjeta.

-
lexus_athlon
- Obuca9
#307 Re: Nijedan student bez obećane karte
A to studenti nisu bili na protestima pred Vladom prije dvije godine? Jasta sve bili vi zaposleni poreski "obveznici", nijedan student nije dosao.Alfons Kauders wrote:ma ja... ne daj boze da su se okupili da ruse vladu, ili da se usprotive sporazumu sa imfom, kriminalu itd... to studente ne zanima, bitna je neka karta...mima wrote:A zbog cega ste protestovali? Zbog besplatnih karata? Da se izdvoji 3 miliona km iz budjeta.
- van Basten
#308 Re: Nijedan student bez obećane karte
da, nažalost... ja godinama govorim da su studenti najgora kategorija društva u državi nam. Ne može se očekivati od čiče u 60.oj godini da pokreće promjene, niti ima snage niti želje za to, ali studenti su ti koji bi trebali pokrenuti talas nezadovoljstva, promjena... umjesto toga, nakon decenije letargije, oni se probude radi tramvajske kartemima wrote:A zbog cega ste protestovali? Zbog besplatnih karata? Da se izdvoji 3 miliona km iz budjeta.
blago vlasti sa nama ovakvima
- mrtva kokoš
#309 Re: Nijedan student bez obećane karte
NE, nego da bi mima upitnik imala sta pitati...mima wrote:A zbog cega ste protestovali? Zbog besplatnih karata? Da se izdvoji 3 miliona km iz budjeta.
-
*mima*
#310 Re: Nijedan student bez obećane karte
Koliko vidim bitna je samo karta......a nije bitno sto za studente niko nista ne placa...besplatni spavaju i jedu po domovima...ne znam ko im uopste pusta struju i grijanje.....st.centar je duzan i Bogu i narodu....oni se uhvatili karata....dje to ima sve besplatno......
- Mel_sa
#311 Re: Nijedan student bez obećane karte
Zbog onoga sto nam je obecano.mima wrote:A zbog cega ste protestovali? Zbog besplatnih karata? Da se izdvoji 3 miliona km iz budjeta.
-
*mima*
#312 Re: Nijedan student bez obećane karte
van Basten wrote:da, nažalost... ja godinama govorim da su studenti najgora kategorija društva u državi nam. Ne može se očekivati od čiče u 60.oj godini da pokreće promjene, niti ima snage niti želje za to, ali studenti su ti koji bi trebali pokrenuti talas nezadovoljstva, promjena... umjesto toga, nakon decenije letargije, oni se probude radi tramvajske kartemima wrote:A zbog cega ste protestovali? Zbog besplatnih karata? Da se izdvoji 3 miliona km iz budjeta.![]()
blago vlasti sa nama ovakvima
Uopste nisam rekla da su najgora kategorija.......ljudi nemaju sta da jedu a oni se uhvatili karata....halooooo
-
*mima*
#313 Re: Nijedan student bez obećane karte
Mel_sa wrote:Zbog onoga sto nam je obecano.mima wrote:A zbog cega ste protestovali? Zbog besplatnih karata? Da se izdvoji 3 miliona km iz budjeta.
Znam da ti je majmun Besim obecao.....Sa cijih ledja?
- mrtva kokoš
#314 Re: Nijedan student bez obećane karte
sa ledja onih koji su ga birali. kad ti se zavrsava radno vrijeme da te ne moramo vise citati...mima wrote:Mel_sa wrote:Zbog onoga sto nam je obecano.mima wrote:A zbog cega ste protestovali? Zbog besplatnih karata? Da se izdvoji 3 miliona km iz budjeta.
Znam da ti je majmun Besim obecao.....Sa cijih ledja?
- Joey Tribbiani
#315 Re: Nijedan student bez obećane karte
naravno, i da bi i onaj iz qrca uletio. Izadji na ulicu, idi pred jednu od 14 vlada u drzavi pa se pokusaj izborit gdje ce otic pare iz budzeta kojeg ne punite vas dvoje sami
-
*mima*
#316 Re: Nijedan student bez obećane karte
Splinter wrote:
sa ledja onih koji su ga birali. kad ti se zavrsava radno vrijeme da te ne moramo vise citati...
A studenti kao glasaju i biraju?
Nemoj me ni citat...samo klikni ignor.
-
elSaik
#317 Re: Nijedan student bez obećane karte
Ti što nemaju šta da jedu, ne vidim da se nešto plaho bune i protestuju. Ne vidim ni tebe da protestuješ za njih. Osim ukoliko ovo forumsko palamuđenje i smaranje studenata smatraš aktivnošću, onda svaka čast, i više nego aktivna si.
- kurty
#318 Re: Nijedan student bez obećane karte
U 11.50 sam bio pored zemaljskog, i vidjeo sam ok 250 osoba... Dosao sam maksuz iz Breze, jer sam student (iako nista ja ne dobivam sa ovim zahtjevom o besplatnim kartama)... Kad sam vidjeo sacicu jada, vratio sam se kuci, jer nisam htjeo da se borim za one kojima ovo znaci, a koji su u to vrijeme ispijali kafice ili sta su vec radili...
Vidim da se kasnije skupilo mnogo vise ljudi, i zao mi je sto nisam ucesvovao, ali sljedeci put sigurno sam s VAMA...
Opet ponavljam, treba mnogo drugih stvari promjeniti prije besplatnih karti, ali treba od neceg poceti...
Vidim da se kasnije skupilo mnogo vise ljudi, i zao mi je sto nisam ucesvovao, ali sljedeci put sigurno sam s VAMA...
Opet ponavljam, treba mnogo drugih stvari promjeniti prije besplatnih karti, ali treba od neceg poceti...
Last edited by kurty on 17/02/2010 15:17, edited 1 time in total.
-
*mima*
#319 Re: Nijedan student bez obećane karte
kurty wrote:U 11.50 sam bio pored zemaljskog, i vidjeo sam ok 250 osoba... Dosao sam maksuz iz Breze, jer sam student (iako nista ja ne dobivam sa ovim zahtjevom o besplatnim kartama)... Kad sam vidjeo sacicu jada, vratio sam se kuci, jer nisam htjeo da se borim za one kojima ovo znaci, a koji su u to vrijeme ispijali kafice ili sta su vec radili...
Vidim da se kasnije skupilo mnogo vise ljudi, i zao mi je sto nisam ucesvovao, ali sljedeci put sigorna sam s VAMA...
O tome ja pisem.
- Alfons Kauders
#320 Re: Nijedan student bez obećane karte
naravno da nisam bio... vladu je izabrao narod, eto opet izbora i opet ce je izabrat... ne vidim svrhu... ako ne valja vlada glasas protiv nje i cao...hz__semir wrote:A to studenti nisu bili na protestima pred Vladom prije dvije godine? Jasta sve bili vi zaposleni poreski "obveznici", nijedan student nije dosao.Alfons Kauders wrote:ma ja... ne daj boze da su se okupili da ruse vladu, ili da se usprotive sporazumu sa imfom, kriminalu itd... to studente ne zanima, bitna je neka karta...mima wrote:A zbog cega ste protestovali? Zbog besplatnih karata? Da se izdvoji 3 miliona km iz budjeta.
-
elSaik
#321 Re: Nijedan student bez obećane karte
Pa ne mogu ja čekati dok vama "starijim", "odrasilijim", "poreskim obaveznicima" dođe iz guzice u glavu pa se onda napokon tamo negdje 2042. sjetite izglasati nekoga ko se drži svojih obećanja pa neće biti potrebe za protestima zbog trivijalnosti kakva je studentska karta, koju studenti nisu ni tražili besplatne, što je jedna veoma ružna podvala studentima, nego su je tražili jeftiniju, do 20 KM, a Vlada je SAMA OD SEBE rekla, "mi imamo dovoljno novca, evo nje vama besplatno".
- mrtva kokoš
#322 Re: Nijedan student bez obećane karte
na zalost ne postoji takva opcija, inace bih davno prerezao tu krosnju na kojoj se ljuljas...mima wrote:Splinter wrote:
sa ledja onih koji su ga birali. kad ti se zavrsava radno vrijeme da te ne moramo vise citati...
A studenti kao glasaju i biraju?
Nemoj me ni citat...samo klikni ignor.
kako te nije stid, ti da kazes ko glasa ko ne, da slucajno ne sjedis u glasackom odboru i brojis studente.
sigurno nemas djecu dok tako pricas..
- JThomas
#323 Re: Nijedan student bez obećane karte
nije baš realno, slažem se. ali ko je šupka tjerao da se javno baca takvim obećanjima? kontao na foru pokupiti studentske glasove?
- minjonja
#324 Re: Nijedan student bez obećane karte
trebo si ostat, bilo je raje. kolona je bila od historijskog muzeja do marin dvora. i pred kanton su jos neki naknadno dolazili. jbg, radni je dan, neko je imao fax do 12, neko do 12:15 itd... dok se skupi...kurty wrote:U 11.50 sam bio pored zemaljskog, i vidjeo sam ok 250 osoba... Dosao sam maksuz iz Breze, jer sam student (iako nista ja ne dobivam sa ovim zahtjevom o besplatnim kartama)... Kad sam vidjeo sacicu jada, vratio sam se kuci, jer nisam htjeo da se borim za one kojima ovo znaci, a koji su u to vrijeme ispijali kafice ili sta su vec radili...
- lala_sa
#325 Re: Nijedan student bez obećane karte
Stvarno dostojanstven protest, i meni je drago sto sam bila dio njega. Narocito mi se je svidjela ideja o zahtjevima koje smo predavali vladi... Cini mi se da su procijenili da je bilo cca 2 000 ljudi, sto je po meni jako dobar broj. Drago mi je sto smo pokazali da mozemo nesto organizovati i to izvuci na uspjesan nacin. Razlog protesta i nije toliko bitan, ja bih dosla i da se zalazu za vise saksija cvijeca u ucionicama faksa. Bitno je pokazati da se mozemo okupiti i iskazati nezadovoljstvo. Cak i ako gledamo sa aspekta socijalne psihologije, kretanje od manjih ka vecim problemima je i vise nego dobar potez. Znaci, ukoliko nam ispostuju manje zahtjeve, veca je vjerovatnoca da ce ispuniti i one vece. Bar tako kazu istrazivanja...
A sto se tice kriticara protesta, voljela bih da razmislite kakav ishod bi mogla imati vasa kritika. Nabrajate dodatne (vece) probleme koji su poznati svakom studentu jako dobro, no niko se jos nije pokrenuo da nesto ucini po pitanju njihovog rjesenja. Mislite da ce se neko pokrenuti samo radi vaseg posta? Ono sto se moze desiti "samo radi vaseg posta" je da odgovorite nekog lakomislenog studenta da se pojavi na protestima, jer, eto, razlog nije dovoljno jak...
A sto se tice kriticara protesta, voljela bih da razmislite kakav ishod bi mogla imati vasa kritika. Nabrajate dodatne (vece) probleme koji su poznati svakom studentu jako dobro, no niko se jos nije pokrenuo da nesto ucini po pitanju njihovog rjesenja. Mislite da ce se neko pokrenuti samo radi vaseg posta? Ono sto se moze desiti "samo radi vaseg posta" je da odgovorite nekog lakomislenog studenta da se pojavi na protestima, jer, eto, razlog nije dovoljno jak...