Zenicka policija uzvraca udarac

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Klodovik

#301 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Klodovik »

Admir_1984 wrote:
Klodovik wrote:
Admir_1984 wrote:Klodovik, Ti to posmatras kao da je svijet i ova zemlja idealno stvorena.

Tebi je ista stvar kad klinac mrtav pjan juri kroz grad i kada policajci tom klincu opale 2-3 vaspitno-popravna samara jer je doveo u pitanje zivote gradjana tog naselja/grada. Toliko o tvojoj dostojanstvenosti ;-)

Da je ne daj Boze kojim slucajem neko tvoj bio zrtva te pijane budale bash me zanima kakvo bi misljenje imao.
Ne, nije idealno stvorena. Nikad nije bila niti će biti.

Ista stvar? Otkud sad to? Prekoračenje brzine i vožnja pod djelovanjem alkohola su protiv zakona i to podliježe sankcijama. Prekoračenje policijskih ovlaštenja također nije dozvoljeno zakonom. Ako ovi policajci u Zenici nisu prekoračili ovlaštenja i koristili prekomjernu silu, stvar je jasna. Čovjek nije bio sam, postoje svjedoci i oni znaju šta i kako se desilo.

Da je neko moj bio žrtva pijane budale, ja znam šta bih učinio. No, to ne mijenja činjenicu da policajci ne smiju prekoračiti ovlaštenja. Moje mišljenje je nevažno. Zakon i propisi vrijede za sve. Ne znam ni šta bi ti mislio da ti kući dođe neko tvoj koga su policajci malo (ne)opravdano vaspitno obradili.

Pokosio je autom nekad poslije rata policajac ljude kod Vječne vatre. Ne znam kakav zakon na njega tada primijeniše, ali se pričalo da je sklonjen iz zemlje, da je otišao (ostavljam mogućnost i da nije).
Zasto jednostavno ne kazes ovako. Krsenje zakona ok, ali u ovom slucaju policajci su prekrsili zakon u interesu shire drustvene zajednice i protiv policajaca se ne smije voditi nikakav postupak zbog tzv krsenje zakona ;-)

Jel mislis da su iste sanse da ovaj balavac isto napravi nakon kaznene prijave ili nakon batina?

Ja da sam neki bitan faktor u policiji, tuzilastvu il sta ja znam gdje i da moj neko napravi ovo sto su ovi balavci napravili. Prvi bi se ja potrudio da dobije takvu kaznu da mu vishe nikad neshto slicno ne padne na pamet, taman bio rod rodjeni.

Fino su ranije neki rekli, prije kad napravis belaj em sto dobijes maru od policije, em sto te kuci razbiju. To je taj sistem koji funkcionishe na brdovitom Balkanu
Bespotrebne komplikacije. Postoji zakon i treba ga se pridržavati.

Valjda si predvidio da neko i tu policiju mlati. Jer... i policajci su sa brdovitog Balkana. Kad naprave belaj, treba i njih po glavi. I kod kuće.
Asana

#302 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Asana »

Svako ko je i jednom bio zaustavljen od nase policije zna kako je bezobrazna nasa policija.
Bila sam zaustavljana, uvijek mi se korektno obratili (doduse, jako me nervira ono - gdje radite... kao da to ima veze s procjenom eventualnog preksraja) ... ponekad platila kaznu, ponekad me pustali - uvijek bez ucjene ili kompliciranja .... a znas zasto? Zato sto i ja s njima razgovaram pristojno, bez ku*cenja ... i zato sto moj prekrsaj moze biti samo 10-15km vise od ogranicenja na otvorenoj cesti na nekoj od njihovih "ceka" koje ne poznajem - a ne nikakvo divljanje, voznja u alkoholiziranom stanju, prolazak kroz crveno; i zato - sto ne negiram takvu pogresku nego objasnim postupak ako objasnjenje postoji i cekam njegovu odluku.

Svako ali ama bas svako, zeli da se postuje njegov rad. Pokazi postovanje smetljaru, nece preskakati podrucje oko tvog haustora, pokazi postovanje konobaru, bit ces lijepo usluzen ... zasto uopce ljudi misle da bi smjeli omalovazavati policajca koji ih zaustavi? Njegov posao ima i te kakvu svrhu, i svi zelimo da ga dobro obavljaju. Na drugima. Onda moramo prihvatiti da ga obave - i u nasem primjeru. To je sve.
int21

#303 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by int21 »

Zdravo
ovi sto misle da policija ima pravo prekoraciti zakon da bi uspostavila red, nisu u stanju sebi pretpostaviti da i oni mogu biti zrtva takve situacije.
ja necu biti zrtva takve situacije jer necu sjesti u auto pijan, bjezati od policije i kurciti se.....

nemoj braniti one koji krse zakon. ako su ga prekrsili nemaju ista prava kao i ja. ili ti mislis da imaju?

ti branis te kretene koji ugrozavaju zivote, kretene koji napadaju policiju...i razne ostale budale.

da se mene pita, takvi ljudi uopste nebi imali prava.....

Puno lijepih pozdrava, posebno policiji koja gazi bagru.....
and

#304 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by and »

mislim da će se poslije ove besplatne reklamne kampanje smanjiti broj onih koji će proći kada ih policajac zaustavlja?
ja71

#305 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

int21 wrote:Zdravo
ovi sto misle da policija ima pravo prekoraciti zakon da bi uspostavila red, nisu u stanju sebi pretpostaviti da i oni mogu biti zrtva takve situacije.
ja necu biti zrtva takve situacije jer necu sjesti u auto pijan, bjezati od policije i kurciti se.....

nemoj braniti one koji krse zakon. ako su ga prekrsili nemaju ista prava kao i ja. ili ti mislis da imaju?

ti branis te kretene koji ugrozavaju zivote, kretene koji napadaju policiju...i razne ostale budale.

da se mene pita, takvi ljudi uopste nebi imali prava.....

Puno lijepih pozdrava, posebno policiji koja gazi bagru.....
ja ne branim one koji krse zakon !
to si pogresno shvatio
samo kazem da i za policiju mora vaziti zakon
int21

#306 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by int21 »

Nisam ja pogresno shvatio. To sto neko pravi sranja pa dobije po guzici nije krsenje nikakvog zakona.....

Likovi se napiju, ne zaustave na zahtjev policije, vjerovatno se opiru hapsenju......malo dobiju po guzici....i kazes policija prekrsila zakon....NIJE
Lik dodje pred predsjednistvo da protestvuje, udari policajca konzervom u glavu, onda dodje policija i malo ga namara....i narod kaze policija tuce narod...prekrisla zakon....E OPET NIJE

Ako krsis zakon, pogotovo ako napad policiju ili se protivis hapsenju ili legitimisanju.....nemoj se zaliti jer te mlate.....to je tvoja duznost da stanes...ako ne stanes...dobijes po glavi...nije to krsenje zakona.....

Sta je trebalo....lijepo ga zamoliti: "Molimo vas gospodine, nemojte praviti sranje i udarati policajce.....".....
AHA, udri sve dok se ne opamete....
Last edited by int21 on 28/12/2009 16:47, edited 1 time in total.
Walthie

#307 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Walthie »

ja71 wrote:Svako ko je i jednom bio zaustavljen od nase policije zna kako je bezobrazna nasa policija.
U stvari odslikava stanje citavog drustva: nasilje, korupcija, qrcenje.
I jos im treba pravdati da nas mlate.

Ili mislite da cete im uspjeti objasniti kao ste vi oni pravi a niste kriminalci ?
Ili ste i vi policajci ?
Zrtva situacije? Jedino da se nadjes u pogresnom momentu ali i tada imas uvijek opciju da se elegantno povuces :run: Ne treba ti policija da navuces belaj na sebe.

Policajac moze biti bezobrazan koliko zeli ali u svemu imaju granice,ne moze ni on preko njih ali ovi sto uzivaju u raspravama sa policijom njima je pametnije ostati unutar svojih. Licno nikada nisam dolazio u neke nezgodne situacije sto se tice kontrole policije.Dobar dan,vozacka saobracajna...itd.Niz dlaku i miran si.

Trebaju pokazati strogocu kao sto znaju i umiju,treba im odvezati ruke.

Danasnja omaladina za volanom- pocev od marihuane pa do heroina i ostalih derivata u kombinaciji sa alkoholom...kamikaze na cesti.
ja71

#308 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

Asana wrote:
Svako ko je i jednom bio zaustavljen od nase policije zna kako je bezobrazna nasa policija.
Bila sam zaustavljana, uvijek mi se korektno obratili (doduse, jako me nervira ono - gdje radite... kao da to ima veze s procjenom eventualnog preksraja) ... ponekad platila kaznu, ponekad me pustali - uvijek bez ucjene ili kompliciranja .... a znas zasto? Zato sto i ja s njima razgovaram pristojno, bez ku*cenja ... i zato sto moj prekrsaj moze biti samo 10-15km vise od ogranicenja na otvorenoj cesti na nekoj od njihovih "ceka" koje ne poznajem - a ne nikakvo divljanje, voznja u alkoholiziranom stanju, prolazak kroz crveno; i zato - sto ne negiram takvu pogresku nego objasnim postupak ako objasnjenje postoji i cekam njegovu odluku.

Svako ali ama bas svako, zeli da se postuje njegov rad. Pokazi postovanje smetljaru, nece preskakati podrucje oko tvog haustora, pokazi postovanje konobaru, bit ces lijepo usluzen ... zasto uopce ljudi misle da bi smjeli omalovazavati policajca koji ih zaustavi? Njegov posao ima i te kakvu svrhu, i svi zelimo da ga dobro obavljaju. Na drugima. Onda moramo prihvatiti da ga obave - i u nasem primjeru. To je sve.
e vidis prema meni se nisu ponasali korektno !
Iako sam ja prema njima bio korektan.
Pa sam pored normalne kazne morao jos dodati preko jer "nisu imali sitna" da mi vrate kusur.
Nije to bilo jednom. A svaki put sam bio korektan prema njima.
a takve stvari nisam dozivljavao vani.

99% vozaca se ponasa korektno u saobracaju.
i sad zbog onih 1% sto se lose ponasaju treba tih 99% da ispasta.

Vi niste svjesni koliko je opasno to sto kazete da policija ima pravo da predje preko zakona.
Pa makar to bilo i onih 1%

Na stranu to sto se brutalnoscu ne moze rijesiti problem alkoholizma u saobracaju.
Zlata M.

#309 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Zlata M. »

Asana wrote:

Bravo, Asana ! :) :thumbup:
Meni je shega citati jadikovke oko neljubaznih konobara, prodavacica, bla bla :-)
Ima izuzetaka, priznajem...ali vecina tih ljudi se arogantnoscu brani od arogantnosti gosta, kupca...i kad mu gost/kupac ne kaze nesto sto bi pobudilo njegovu aroganciju, covjek osjeti...taj pogled s visoka, govor tijela...(bez paljbe,molim ! :D saaamo iskreno sa sobom rascistiti...)
Ja nikad nemam problema sa neljubaznim osobljem...valjda zato sto postovanje pruzam prva...ne cekajuci da se ono ponajprije pruzi meni, jer sam, zamisli, kupac/gost ... :-)
Asana :thumbup:
Last edited by Zlata M. on 28/12/2009 16:49, edited 1 time in total.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#310 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Admir_1984 »

int21 wrote:Nisam ja pogresno shvatio. To sto seko pravi sranja pa dobije po guzici nije krsenje nikakvog zakona.....

Likovi se napiju, ne zaustave na zahtjev policije, vjerovatno se opiru hapsenju......malo dobiju po guzici....i kazes policija prekrsila zakon....NIJE
Lik dodje pred predsjednistvo da protestvuje, udari policajca konzervom u glavu, onda dodje policija i malo ga namara....i narod kaze policija tuce narod...prekrisla zakon....E OPET NIJE

Ako krsis zakon, pogotovo ako napad policiju ili se protivis hapsenju ili legitimisanju.....nemoj se zaliti jer te mlate.....to je tvoja duznost da stanes...ako ne stanes...dobijes po glavi...nije to krsenje zakona.....

Sta je trebalo....lijepo ga zamoliti: "Molimo vas gospodinenemojte praviti sranje i udarati policajce.....".....
Ili im reci, molim vas mozete li poci sa nama u stanicu kod inspektora. Na koljenima mozda? :-) :-) Gadi mi se ovo nashe shvatanje demokratije, fuj
ja71

#311 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

int21 wrote:Nisam ja pogresno shvatio. To sto neko pravi sranja pa dobije po guzici nije krsenje nikakvog zakona.....

Sta je trebalo....lijepo ga zamoliti: "Molimo vas gospodine, nemojte praviti sranje i udarati policajce.....".....
procitaj 1. post pa vidi kad su poceli tipa udarati.
i ko je sta pogresno shvatio
to jeste prekoracenje zakona kada za silu nema vise potrebe.
ja71

#312 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

moderator wrote:ja71, napisah ti i na pp, al se pravis blesav.
Policija je nedavno dobila malo vece ovlasti pa se imaju pravo braniti kada su napadnuti ili kada je ugrozena sigurnost.
Kontas?
ne pravim se blesav, tipkam bez prestanka, nisam ni vidio da imam pp.

Kada im je ugrozena sigurnost DA.

Kada prestane opasnost upotreba sile je prekoracenje zakona.
int21

#313 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by int21 »

Pa sam pored normalne kazne morao jos dodati preko jer "nisu imali sitna" da mi vrate kusur.
A na kraju krajeva, zasto si se uopste doveo u situaciju da platis kaznu? Da napravis prekrsaj?
Sad policija kriva sto nema sitno jer si odlucio da malo pravis prekrsaje?

Ili jos su mi gori oni koji pljuju po policij, a ko fol "mozemo li se sta dogovoriti".....
ja71

#314 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

int21 wrote:
A na kraju krajeva, zasto si se uopste doveo u situaciju da platis kaznu?
nista posebno 15km/h prekoracenje brzine.
kazna 30km a oni nemaju 20km da mi vrate.
ILi mislis da bi mi na sudu povjerovali posto nisam imao svjedoka.

Ti znaci pravdas podmicivanje policije (na sto sam ja u toj situaciji manje vise bio prisiljen)
int21 wrote: Da napravis prekrsaj?
Sad policija kriva sto nema sitno jer si odlucio da malo pravis prekrsaje?
ja ne bjezim od svog dijela krivice.
ali to ne opravdava policiju da krade pare.
int21 wrote: Ili jos su mi gori oni koji pljuju po policij, a ko fol "mozemo li se sta dogovoriti".....
TO ih je policija naucila
ja71

#315 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

moderator wrote: procitaj ti cijelu temu. Kome vjerovati? Policajcima koji su pokusali zaustaviti auto, auto nije stalo, pa kad je stalo pijan vozac za volanom, a dan ranije isti scenarij samo vozac stade nakon sto je usmrtio policajca.
sud ce u 99% slucajeva vjerovati policiji ako nema stvarno uvjerljivijih dokaza.
ne trebamo raspravljati zasto ?

ovdje raspravljamo je li policija imala pravo natabanati tipa nakon sto je uhapsen.
a ne da li za to ima dokaza.
Last edited by ja71 on 28/12/2009 17:10, edited 1 time in total.
int21

#316 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by int21 »

Ako nisu imali sitno nisu, ali nisi ni ti tu cvjecka.....15km pa 15 km....prekrsio si zakon....plati......
A ta prica da oni nisu imali sitno......nemam ni jednog razloga da ti povjerujem....jer je to sve rekla-kazala...

A nije policija naucila narod na mito nego upravo obrnuto......"joj jarane mozemo li se dogovoriti...." ili "moze li kafica..."...
Ili kad dodju doktoru....pa da prije dodju na red....doktore evo milosta......
Pa normalno da je narod navukao sebi mito na grbacu.....

Ma daj......meni policajac nece uzeti pare iz dzepa nikakvim metodama....ako sam napravio sranje.....dobijem kaznu ...i tacka.
ja71

#317 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

int21 wrote:Ako nisu imali sitno nisu, ali nisi ni ti tu cvjecka.....15km pa 15 km....prekrsio si zakon....plati......
A ta prica da oni nisu imali sitno......nemam ni jednog razloga da ti povjerujem....jer je to sve rekla-kazala...

A nije policija naucila narod na mito nego upravo obrnuto......"joj jarane mozemo li se dogovoriti...." ili "moze li kafica..."...
Ili kad dodju doktoru....pa da prije dodju na red....doktore evo milosta......
Pa normalno da je narod navukao sebi mito na grbacu.....

Ma daj......meni policajac nece uzeti pare iz dzepa nikakvim metodama....ako sam napravio sranje.....dobijem kaznu ...i tacka.
pa naravno da mi ti neces vjerovati.
sta mislis zasto se nisam nigdje zalio.
ali ja znam sta sam dozivio, mada je i to sitnica za ovo o cemu ovdje raspravljamo.

ponavljam: ja ne tvrdim da sam cjecka, niti da nisam prekoracio brzinu jer znam da jesam.
Ja sam tvrdim da su meni onda bespravno oduzeto 20km (15km/h je bilo prekoracenje brzine, citaj malo sta pise)

jos sam jednom platio a da nisam dobio nista napismeno, ali to je bilo odmah nakon rata.

mada moram priznati da su mi i jednom progledali kroz prste.
mislim da je konkretno kod mene problem strane tablice ("ma ima on para radi u inostranstvu")
Gandalf

#318 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Gandalf »

Suština priče je da pijani vozač nije stao na znak policije - ne samo da nije stao već je i bježao - i takav pijan u strahu od policije vozi "pristojnih" 80 kroz npr. Crkvice - pa to je smrt na točkovima - takav vozač meni lično je opasniji od raspomamljenog narkomana s nožem - i nakon trke u po noći policija ga je namarisala nakon zaustavljanja :thumbup:

Mene svako malo policija zaustavi - nije mi drago kada vidim saobraćajce na cesti, naročito ako se vraćam kasno uveče ali mi nikada ne bi palo na pamet popiti par piva pa sjesti za volan - a NIKADA ne bih bježao policiji kada me zaustavljaju - pa šta je najgore što mi se može desii kada me zaustave - da platim neku kaznicu od 50-ak KM-ova - i bez tih 50 KM život ide dalje - od policije bježe samo ljudi koji u gepeku imaju kilu-dvije heroina ili teške debilčine ( sa ili bez heroina ).
Ripicipi

#319 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Ripicipi »

ja71 wrote:
moderator wrote: procitaj ti cijelu temu. Kome vjerovati? Policajcima koji su pokusali zaustaviti auto, auto nije stalo, pa kad je stalo pijan vozac za volanom, a dan ranije isti scenarij samo vozac stade nakon sto je usmrtio policajca.
sud ce u 99% slucajeva vjerovati policiji ako nema stvarno uvjerljivijih dokaza.
ne trebamo raspravljati zasto ?

ovdje raspravljamo je li policija imala pravo natabanati tipa nakon sto je uhapsen.
a ne da li za to ima dokaza.
Hajd ti onako posteno reci sta KONKRETNO imas protiv da takvog lika malo natabanaju???
respo

#320 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by respo »

ja71 wrote:Mogu se samo ponavljati:
Americka policija pokusava takvim "metodama" uvesti red.
U zap. Evropi se to radi drugacije: kazna po dzepu, psiholoski testovi bez kojih ne mozes ponovo dobiti vozacku nazad a koje opet moras sam debelo platiti i sl.
Pa uporedite situaciju u USA i zap. Evropi, gdje ima vise kriminala ?

Ja ne vjerujem da ce se lomljenjem kostiju neko prevaspitati. Mozes mu utjerati strah a ne i svijest da ne treba pjan voziti.

Ponavljam: policija ima pravo upotrijebiti silu ako za to postoji opasnost.
Kad prodje opasnost NEMA.

Ali dzaba ja to vama pricam.
Zato ce vam i biti uvijek tako.
ti kao da nikad nisi bio u bosni
uzmi ponasanje prosjecnog svabe i prosjecnog bosancerosa nebo i zemlja
i bosancerosu prvo moras kosti polomiti da bi te ikako slusao a onda opaliti po dzepu
luciferino

#321 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by luciferino »

kakavdanakneiskustvu wrote:ovako,ja sam danas provjerio,u noći sa subote na nedjelju nije se desilo ništa slično onome što je pokretač teme napisao,njemu na dušu što je slagao,znači,da ponovim,ja sam danas provjerio u pol. upravi 1 u zenici,ništa slično se nije desilo,niko nije počeo bježati polic. patroli niti je koga pol. patrola tu noć i to jutro morala ganjati,čovjek je jednostavno izmislio i pokrenuo temu
Sto me posebno ne cudi jer je tema ionako too good to be true. :D
snaga_znanja

#322 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by snaga_znanja »

Dakle da ustvrdimo sljedece.

Ocigledno ovdje vecina smatra da bi policija trebala postupati po sljedecim pravilima:
1. Vozac ili vozacica za prekoracenje brzine - broj samara × prekoracena brzina

2. Vozac ili vozacica su prosli kroz crveno svjetlo
a) Vozac - pendrekom u glavu
b) Vozacica - broj udaraca sibom/prutom (ili bilo kakvom tankom letvom po ledjima) uvecan za broj godina

3. Vozac ili vozacica koji su vozili pod dejstvom alkohola
a)Vozac - analna penetracija znaka stop
b)Vozacica - oralno zadovoljavanje sluzbenih lica

4. Vozac/vozacica u alkoholisanom stanju ne zaustavi se na znak stop od strane policije
a) mobilizacija svih muskih vojno sposobnih osoba
b) iznosenje topova iz ratnih zaliha i svih vrsta teskog naourzanja
c) Rusenje kuce/stana po starim dobrim izraelsikm obicajima
d) Javno vjesanje vlasnika automobila i vozaca
e) silovanje zenskih dijelova porodice

Dakle zalazemo se za uvodjenje oprobanih i dokazanih egipatskih modela policijskog djelovanja http://www.youtube.com/watch?v=aAYFQKrllH8

kao i metoda dokaanih amercikh policajaca

http://www.youtube.com/watch?v=ibSwITK4jjQ
ja71

#323 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

kakavdanakneiskustvu wrote:ovako,ja sam danas provjerio,u noći sa subote na nedjelju nije se desilo ništa slično onome što je pokretač teme napisao,njemu na dušu što je slagao,znači,da ponovim,ja sam danas provjerio u pol. upravi 1 u zenici,ništa slično se nije desilo,niko nije počeo bježati polic. patroli niti je koga pol. patrola tu noć i to jutro morala ganjati,čovjek je jednostavno izmislio i pokrenuo temu
znao sam da si murijas :D

e JBGa zakuha nam onaj pokretac teme i ode.
ja71

#324 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

potres_mozga wrote: Hajd ti onako posteno reci sta KONKRETNO imas protiv da takvog lika malo natabanaju???
to jer nezakonito !

jel dovoljno konkretno ?
Shoshana

#325 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Shoshana »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Me'cini da cemo o ovoj temi ubrzo citati u nekom clancicu nekog isfrustriranog i blago umobolnog novinara :-) :-)

Sto ne bi bilo prvi put :lol: :lol:
Post Reply