konkurs za pripravnike?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
lord-executioner

#301 Re: konkurs za pripravnike?

Post by lord-executioner »

Cuo sam danas od nekih da su vec poceli zvati kandidate za razgovore u Uredu registrara. Ima li neko da je bio, je li nacionalno vec predvidjeno, i da li zovu nekim redom ili... ? Bilo koja informacija je korisna :)
fauna

#302 Re: konkurs za pripravnike?

Post by fauna »

Sutra ćemo znati ko je primljen, trebalo bi biti objavljheno na netu, bar tako kažu :x
crime

#303 Re: konkurs za pripravnike?

Post by crime »

anida_s wrote:
crime wrote:
fauna wrote:Kandidati koji su primljeni u MO su danas kontaktirani da dođu na potpisivanje ugovora u četvrtak. Rok za žalbe???,kao da ne postoji :-) ...Tako da ovih dana možemo očekivati obavijest :x
Juce kad sam zvao MO teta mi je rekla da je kriminalistika predodredjena za Hrvate...bas me zanima koji je to kriminalista primljen?!
Primljena je osoba koja je jedva polozila pismeni. Tako to obicno bude :x
Na spisku kriminalista imaju dva Hrvata,jedan je momak iz Banjaluke sa njihove kriminalistike(zvanje dipl.pravnik unutrasnjih poslova),imao je 28 bodova na pismenom...a drugi je lik Nikacevic Sasa sa 22 boda,posto sam ostao do kraja pa znam sta su ih pitali.Taj Nikacevic je rekao da je pricao o pijaci u Kiseljaku(jebem te drzavo),avidim da ga nema na spisku Sluzbe za poslove sa strancima za pismeni sutra,a obaj iz Banjaluke je na spisku,tako da sam pretpostavio ko je primljen.E Bosno moja.... :x
akcija007

#304 Re: konkurs za pripravnike?

Post by akcija007 »

Ovi poslovi za pripravnbike na koje se javljamo to su poslovi na odredjeno od godine dana. Kad istekne ta godina polozimo drzavni ispit dal dobijemo otkaz iz te firme ili nas prime za drzavnog sluzbenika na neodredjeno vriejme ili to zavisi od firme,ministarstva agencije ureda stele i sl... ?
LaCici

#305 Re: konkurs za pripravnike?

Post by LaCici »

akcija007 wrote:Ovi poslovi za pripravnbike na koje se javljamo to su poslovi na odredjeno od godine dana. Kad istekne ta godina polozimo drzavni ispit dal dobijemo otkaz iz te firme ili nas prime za drzavnog sluzbenika na neodredjeno vriejme ili to zavisi od firme,ministarstva agencije ureda stele i sl... ?
Dobijas otkaz, tj zavrsava ti se sluzba kao pripravnika. Nakon toga kada izadje konkurs za drzavnog sluzbenika mozes se prijaviti, i Agencija za drzavnu sluzbu organizuje polaganje javnog ispita tj ne placas tih nekih 400-500 KM koliko kosta javni ispit. Uglavnom pripravnike ne ostavljaju, jer svako ministarstvo ima aktom odredjen broj pripravnika koje mora svake godine primiti, tako da kad jedni zavrsavaju dolaze drugi, a ti onda apliciras na konkurse za drzavne sluzbenike.
mašama

#306 Re: konkurs za pripravnike?

Post by mašama »

LaCici wrote:
akcija007 wrote:Ovi poslovi za pripravnbike na koje se javljamo to su poslovi na odredjeno od godine dana. Kad istekne ta godina polozimo drzavni ispit dal dobijemo otkaz iz te firme ili nas prime za drzavnog sluzbenika na neodredjeno vriejme ili to zavisi od firme,ministarstva agencije ureda stele i sl... ?
Dobijas otkaz, tj zavrsava ti se sluzba kao pripravnika. Nakon toga kada izadje konkurs za drzavnog sluzbenika mozes se prijaviti, i Agencija za drzavnu sluzbu organizuje polaganje javnog ispita tj ne placas tih nekih 400-500 KM koliko kosta javni ispit. Uglavnom pripravnike ne ostavljaju, jer svako ministarstvo ima aktom odredjen broj pripravnika koje mora svake godine primiti, tako da kad jedni zavrsavaju dolaze drugi, a ti onda apliciras na konkurse za drzavne sluzbenike.
Da, ali isto tako ako imas stelu ostajes sto znaci treba nam stela da upadnemo a ta ista stela ce nas ostaviti...moja rodica je tako i vec dvije godine radi..
kuga1234

#308 Re: konkurs za pripravnike?

Post by kuga1234 »

kako je cudan ovaj zivot ova zemlja ovi ljudi......ne tako davno s svojih mrsavih 13 godina borio sam se da ova zemlja prezivi, da ima svoje ja, borio se protiv zla...a danas ista ta moja zemlja, kakva je takva, nakon 16g godina, tom zlu pruza mnogo vise a meni nista...kad joj je najvise trebalo ja sam joj pomogao a danas kada meni , i meni slicnim treba, pruzila je ruku izdajicama i onima koji su je rusili ...
LaCici

#309 Re: konkurs za pripravnike?

Post by LaCici »

Bas su fini rezultati :P
nezaposlena

#310 Re: konkurs za pripravnike? * Prijavi post * Citiraj (i

Post by nezaposlena »

ima li iko da ce se zaliti na ove rezultate, mislim da bi trebalo, ako nista da ih malo zezamo. Ja nisam izasla na ovaj prijemni jer sam imala smrtni slucaj ali bih se zalila, jedan poznanik je zaleci se nakraju primljen u UIO bez ikakve stele!
nezaposlena

#311 Re: konkurs za pripravnike?

Post by nezaposlena »

Zna li neko kad ce se znati ko je od poslodavaca prosao na konkursu preko Zavoda za zaposljavanje?
fauna

#312 Re: konkurs za pripravnike? * Prijavi post * Citiraj (i

Post by fauna »

nezaposlena wrote:ima li iko da ce se zaliti na ove rezultate, mislim da bi trebalo, ako nista da ih malo zezamo. Ja nisam izasla na ovaj prijemni jer sam imala smrtni slucaj ali bih se zalila, jedan poznanik je zaleci se nakraju primljen u UIO bez ikakve stele!
Trebalo bi se žaliti, mada ne znam ima li koristi od toga. Sad sam preko facebook-a pronašao neke ljude, kad sam vidio ko je primljen, još ne mogu da vjerujem. Bilo ih je sa mnom u grupi i dok smo razgovarali o pitanjima koja su bila na testu, šta bi nas na intervijuu mogli pitati, oni su kao mumije nepomično sjedili, ni glas im nisam čuo, strašno. :x
nezaposlena

#313 Re: konkurs za pripravnike?

Post by nezaposlena »

Nebi ni bilo strasno da prime nekoga ko je sposoban pa neka je i sa stelom, ali obicno stelu imaju oni koji pojma nemaju, pa tako vjerovatno i faks zavrse! :run:
carobni snijeg

#314 Re: konkurs za pripravnike?

Post by carobni snijeg »

Ja nisam izašla na usmeni iz MO, jer sam pretpostavila kakvi će biti rezultati, identični kao i u Konkurencijskom vijeću..
Sigurni bi se žalila da sam izašla na usmeni, podržavam sve koji jesu i naravno trebate se žaliti jer situacija je više nego providna :roll: .
Da li je neko dobio rezultate iz Min. finansija???
LaCici

#315 Re: konkurs za pripravnike?

Post by LaCici »

Zar zaista mislite da cete postici nesto zalbom? Ne budite smijesni! Samo gubite vrijeme
LaCici

#316 Re: konkurs za pripravnike? * Prijavi post * Citiraj (i

Post by LaCici »

fauna wrote:
nezaposlena wrote:ima li iko da ce se zaliti na ove rezultate, mislim da bi trebalo, ako nista da ih malo zezamo. Ja nisam izasla na ovaj prijemni jer sam imala smrtni slucaj ali bih se zalila, jedan poznanik je zaleci se nakraju primljen u UIO bez ikakve stele!
Trebalo bi se žaliti, mada ne znam ima li koristi od toga. Sad sam preko facebook-a pronašao neke ljude, kad sam vidio ko je primljen, još ne mogu da vjerujem. Bilo ih je sa mnom u grupi i dok smo razgovarali o pitanjima koja su bila na testu, šta bi nas na intervijuu mogli pitati, oni su kao mumije nepomično sjedili, ni glas im nisam čuo, strašno. :x
A to bi ti kao blebetao da si imao stelu, ma daj, sutio bi kao zaliven kao i oni. I ne shvatam sta ne mozes da vjerujes, da su ljudi primljeni na stelu? :?
Pa to se i ocekivalo, i sad si kao odjednom iznenadjen.
akcija007

#317 Re: konkurs za pripravnike? * Prijavi post * Citiraj (i

Post by akcija007 »

Ovo MO je smijesno. Pogotovo rubrika ko je primljen za filozofski fakultet ili drugi drustveni fakultet, primili dipl.oec i prof.engleskog znaci mogo sam se prijaviti za 2 radna mjesta .

Finansije se jos cekaju rezultati bili su prosle sedmice usmeni
Danas, Ministarstvo pravde pismeni bio identicna pitanja kao u Min. finansija i visokom sudskom i tuzilackom.
serhio

#318 Re: konkurs za pripravnike?

Post by serhio »

Zna li iko koliko treba tacnih odgovora za ovo ministarstvo pravde za prolaz? jel' ko u visokom sudskom tuzilackom?
akcija007

#319 Re: konkurs za pripravnike?

Post by akcija007 »

serhio , 7 tacnih odgovora treba imati u pravdi za prolaz. 1 pitanje manje od VSTV
serhio

#320 Re: konkurs za pripravnike?

Post by serhio »

akcija007 wrote:serhio , 7 tacnih odgovora treba imati u pravdi za prolaz. 1 pitanje manje od VSTV
hvala! hoce li rezultati biti na sajtu, ili ce nam poslati postom?
akcija007

#321 Re: konkurs za pripravnike?

Post by akcija007 »

postom preporuceno a ko prodje na usmeni bit ce jos dodatno i telefonski kontaktiran .
Kikebudalike

#322 Re: konkurs za pripravnike?

Post by Kikebudalike »

Dragi moji, bez ljutnje ikakve ali taj konkurs je već gotova stvar. I ja sam konkurisao i pristupio ispitu ali ništa od toga. Pouzdana inf. Možda vas zovnu na usmeni ali reda radi, kao što su nas na pismeni zvali. Sretno svima na budućim konkursima!!!
serhio

#323 Re: konkurs za pripravnike?

Post by serhio »

Kako gotova pa jutros test radili? jel to vec znaju koga ce primiti
LaCici

#324 Re: konkurs za pripravnike?

Post by LaCici »

.
Last edited by LaCici on 31/03/2010 22:07, edited 1 time in total.
Chischo

#325 Re: konkurs za pripravnike?

Post by Chischo »

kuga1234 wrote:kako je cudan ovaj zivot ova zemlja ovi ljudi......ne tako davno s svojih mrsavih 13 godina borio sam se da ova zemlja prezivi, da ima svoje ja, borio se protiv zla...a danas ista ta moja zemlja, kakva je takva, nakon 16g godina, tom zlu pruza mnogo vise a meni nista...kad joj je najvise trebalo ja sam joj pomogao a danas kada meni , i meni slicnim treba, pruzila je ruku izdajicama i onima koji su je rusili ...
Drzava nije bice, s toga ne moze "da prezivi", ne moze nikom nista "pruziti", nema savjest, ponos, moral, njoj se ne moze pomoci i stoga ne moze nikom pruziti ruku. Drzava je organizovan sistem usluga za njene gradjane koje oni dakako debelo placaju.
Drzavu cine ljudi i odnosi medju ljudima, drzava nije nesto prema cemu se mogu gajiti emocije karakteristicne za ljudska bica. Nazalost ovu drzavu u kojoj zivimo cine losi ljudi i jos gori odnosi medju njima.
Patriotizam je prica za malu djecu, glupu malu djecu.
Locked