Ispade Hare opet u pravu.
-
joseph_stalin
#301 Re: Ispade Hare opet u pravu.
[/quote]
Napravio sam dupli post pa se izvinjavam.
Napravio sam dupli post pa se izvinjavam.
-
joseph_stalin
#302 Re: Ispade Hare opet u pravu.
E moj druže Staljine
Čudim se da si uprkos ispravnoj definiciji karaktera rivaliteta dvojice "naj-u-Bošnjaka" ipak stao na stranu jednog od njih. Ja sam također pisao upravo o tom karakteru njihovog sukoba, ali nisam glasao niti za Tihića ni za Hareta (dao sam glas jednom svom "Komšiji"
u konkretnoj trci za Predsjedništvo, a na ostalim nivoima sam glasao za BPS) Međutim, složio sam se jedino sa rušenjem "aprilskog paketa" jer sa Dodikovim velikosrpskim stratezima ne možeš ići "korak po korak"...Kod njih ide isključivo ovako: ili si pristao ili nisi...ako pristaneš onda je to "trajna kategorija", a sve ostalo "možeš mačku o rep"... A ako ne pristaneš, onda ti slijedi medijski linč i rahat patnja do nekog novog sukoba ili novih izbora. Ne moram ti napominjati da naravno nisam popušio priču o 100% preko noći...[/quote]
Ako sam stao na stranu jednog od ove dvojice ne znaci i da sam glasao za nekoga od njih.I ja sam svoj glas dao KOMŠIJI svom
ali je i Komšija tada uz SDP bio na strani Tihica i bio je za aprilski paket.
Čudim se da si uprkos ispravnoj definiciji karaktera rivaliteta dvojice "naj-u-Bošnjaka" ipak stao na stranu jednog od njih. Ja sam također pisao upravo o tom karakteru njihovog sukoba, ali nisam glasao niti za Tihića ni za Hareta (dao sam glas jednom svom "Komšiji"
Ako sam stao na stranu jednog od ove dvojice ne znaci i da sam glasao za nekoga od njih.I ja sam svoj glas dao KOMŠIJI svom
- Bosnolog
#303 Re: Ispade Hare opet u pravu.
To su svakako apsurdi,mada sam uvjeren da je privatizacija ukupne drzavne imovine bila najveca pljacka i poraz poslijeratne BiH.To nas je vise unistilo nego i sam rat.Drzava je trebala ostati vlasnik svih tih prijeratnih firmi to jest da svi predratni radnici imaju pravo na procenat vlasnistva kojeg bi mogli prodati nakon sto se privatizacija izvrsi na nacin da novi vlasnik ne moze otkupiti vise od 49% vlasnistva prvih 20 godina uz garanciju ulaganaj i prosirenja kapaciteta ,tek nakon 20 godina prijera radi vlasnik koji je imao do 49% vlasnistva je mogao otkupiti i preuzeti vlasnistvo ukoliko bi ispunio sve trzisne uslove i otplatio dio dionica koje su umali zaposleni do prije rata ukoliko zele sami prodati iste po realnim trzisnim cjenama.zonbirile wrote:@bosnolog
pa i alarahmetile Pinjo bi prodao željezaru i Unis za po 1km.
Ovako je planski drzavna imovina opljackana i rasprodata mafijasko tajkunskim etno nacionalistickim medusobnim savezom ,borcima su podijelili one certifikate da bi dobili glasove potom su ih otkupili od istih za nistariju kako bi kupili metar dva drva ili nesto zimnice a sa tim istim bezvrijednosnim papirima otkupili opljacakne i planski opustosene firme,sada su postali male age, begovi,knezovi i banovi, nase zajednicke drzavne imovine, koju su nasi roditelji i preci gradili kroz svoje rade vijekove,iako im jeu glavi propuh jer nemaju strategje obrta i rada sa tom ilegalno opljackanom imovinom,ciju reviziju vlasnistva treba izvrsiti ,istu oduzeti ako je nelegalno stecena i krimose zatvorit da rade opste drustveno korisne poslove od ciscenaj korita rijeke,uredenja parkova,posumljvanaj goleti,yredenja puteva itd,...,koa posljedicu svega ,danas imamo stagnaciju i opstu korupciju tajkunsko klero mafijaskih sekti na vlasti koje treba sve pomesti govnanom metlom,Oni nam odrzavaju ovakvo stanje drustva jer je to jedini nacina da se odrze na vlasti i ne ostanu bez svoje kriminalnom stecene i opljackane imovine.
Takode znaj da je pokretanje privrednih pogona jedna od najbitnijih stvari na cenmu su trebali raditi kao strateski cilj uz planski odrziv stimulisani povratak , jer bi time pokrenuli privrdni zamajac i razvoj zemlje a da ne govorim otvaranje radnih poslova i odlazak nasih tvrtki na inostrani prostor ,da smo barem dio svojih privrednih resursa i kompanija imali u zemljama bliskog istoka sa kojim smo radili u vrijeme YU ,kavkaza ili sjeverne Afrike kojima smo mogli prodavati litar vode za litar nafte ,......... imali bi mnogo korisiti od svega toga.Problem privatizacije je posljedica kleronacionalistickih stranaka koje su u medusobnom dogovoru planski opljackali svoje etnotorovske ovce,borce ponizili sadaokom umjesto da su iste zaposlili da rade u tim drzavnim firmama to jest obavezali buduce kupce da zaposle dio istih umjesto sto im daju crkavicu koju smatraju svojom kupljenommi ovisnom glasackom bazom uz stranacku armiju budzetskih sisavaca koja ih odrzava na vlasti.
Ovo je neka druga tema.Samo je istinita i dokazana cinjenica da Silajdzic jedini ima kapacitet da lobira za BiH vani i jedini koji moze da dovede strane investitore ,koje SDA secijasi miniraju i rasture zbog svojeljubomorne sujete,sjetimo se posljednjeg miniranja ulaganja nekliko milijardi maraka u elektroenergetski sektor,koji j esrusio SDA krimos Brankovic po nalogu izdajnickog velikosrpskog agenta Tihica da bi MIskovic i Srbija ekonomski kolonijalizirali BiH preuzimajuci dio tih investicija u buducnostia za cije interese je radio i radi gargamel.
Zapamti zemljace da sav kapital ulozen trece zemlje u nasu privredu ostaje vlasnistvo drzave kojoj se placaju porezi ,radnici zaposljavaju,privrda jaca a nekretnine se ne mogu prenositi,bez obzira na vlasnistvo istih,ako ih neko proda opet ostaju tu u BiH da li koncesija ili iznajmljivaje ,drzava i narod hajruje od svega toga.
- Rauber
#304 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Gostovanje na B92
-
zonbirile
#305 Re: Ispade Hare opet u pravu.
@bosnolog
za željezaru i Unis mu treba dići spomenik,po streljanju naravno
za željezaru i Unis mu treba dići spomenik,po streljanju naravno
- Bosnolog
#306 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Rauber wrote:Gostovanje na B92
Trebao je biti mnogo konkretniji i direktniji u svom intervju analizirajuci velikosrpski fasizam kako u BiH,kao i za dalji nastak velikosrpske politike samo sto je metod i nacin drugaciji od onog iz 90 tih kada su to cinili uz pomoc JNA agreresijom i genocidom a dans bi da to dovrse,Silajdzic je ispustio da im poruci da ce se desiti novi jos krvaviji sukob ako bude insistirali na daljoj destabilizaciji,secesiji ili bude upitan suverinitet i teritorijalni integritet BiH.
Zasto se zaobilaze cinjenice , treba im govoriti konkretno sa cinjenicam i presudama kojih imamo na sve strane,takode je trebao reci da ce BiH pokrenuti reviziju tuzbe protiv Srbije na sto imamo pravo u narednih osam godina.Haris mi to previse stidljivo i zbunjeno govori,....mada je imao dosta odmjeren nacin izlaganja i odnos prema ovoj gospodi koja ga je provocirala pogotovo u prvom dijelu intervjua,....Bez obzira na sve cestitam Silajdzicu na ovom sto je rekao a zamjeram mu sto nije bio direktniji uz pokazatelje i kojih imamo na hiljade o ucescu genocidno fasisticke Srbije protiv BiH,ako i svega sto cini danas ukljucujuci ilegalnu i montiranu presudu Jurisicu koja je nista drugo nego politicki motivisana farsa pranju krvavih ruku i obraza ruku zlocinacke Srbije i izjednacavanja zrtve i agresora.
Bojim se da stvari u BiH idu ka zaostravanju i radikalizaciji stanaja , a i ovo najnovije blebetanje Radmanovica oko refeenduma po pitanju stranih sudija i clanstva BiH u NATO alijansi je samo probni balon kako pokusali legalizovati secesionisticki ilegalni referendum na sto nemaju pravo u genocitetu vec iskljucivo na nivou drzave BiH po tako tako kljucnim pitanjima, a vrijeme njegovog brbljanja je planski nariceno iz Beogrda da se izvrsi dodatni pritisajka na Haski sud povodom vodenja sudskog postupka oko legalnosti neovisnosti Kosova koji se ovih dana vodi u Hagu.
Velikosrbi idu do kraja u svojim planovima u BiH ,stoga BH patriote i branitelji trebaju biti spremni na sve pa cak i ono najgore oruzanu odbranu BiH,jer se nije odustalo od plana iz Karadordeva imajuci u vidu i najavu krimosa Covica o reinkriminaciji fasisticke tvorevine tzv HB.
-
joseph_stalin
#307 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ma kakav vise veliko srpski fasizam?O cemu vi pricate?Rat se zavrsio prije 15 godina!Ko nas sada ubija?ko nas sada pljacka?!Ljudi nemaju HLJEBA DA JEDUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!Silajdzica zaboli k...... za te ljude koji nemaju Hljeba da jedu,za one sto su ostali bez posla,bolesnu djecu kojih je svakim danom u Bosni sve vise, koji skupljaju novac za lijecenja od Leukemije i drugih opakih bolesti.Taj novac treba drzava da im obezbijedi a ne da se skuplja po raznim tv stanicama.Silajdzic se drzi nekih svojih jalovih nacionalnih principa od kojih niko nema niti ce da ima koristi.Silajdzic nam samo uzima dragocjeno vrijeme,zajedno sa Dodikom i Covicem koci ovaj jadni narod i ovu drzavu,drzi nepismene Bosnjake u strahu od Dodika,Dodik to isto radi nepismenim Srbima.Pa dokle vise tako!Dokle cemo srecu da trazimo 20 godina u dvije nacional-kriminalne stranke SDA I STRANKE ZA BIH!Zar smo toliki olos?Stranka za Bih je non stop na vlasti-bili u koaliciji sa SDA,pa kada je dosla Alijansa onu godinu i pol bili sa njima pa opet sa SDA.Pa dokle vise.I pitamo se zasto nam je ovako.Bosnolog wrote:Rauber wrote:Gostovanje na B92
Trebao je biti mnogo konkretniji i direktniji u svom intervju analizirajuci velikosrpski fasizam kako u BiH,kao i za dalji nastak velikosrpske politike samo sto je metod i nacin drugaciji od onog iz 90 tih kada su to cinili uz pomoc JNA agreresijom i genocidom a dans bi da to dovrse,Silajdzic je ispustio da im poruci da ce se desiti novi jos krvaviji sukob ako bude insistirali na daljoj destabilizaciji,secesiji ili bude upitan suverinitet i teritorijalni integritet BiH.
Zasto se zaobilaze cinjenice , treba im govoriti konkretno sa cinjenicam i presudama kojih imamo na sve strane,takode je trebao reci da ce BiH pokrenuti reviziju tuzbe protiv Srbije na sto imamo pravo u narednih osam godina.Haris mi to previse stidljivo i zbunjeno govori,....mada je imao dosta odmjeren nacin izlaganja i odnos prema ovoj gospodi koja ga je provocirala pogotovo u prvom dijelu intervjua,....Bez obzira na sve cestitam Silajdzicu na ovom sto je rekao a zamjeram mu sto nije bio direktniji uz pokazatelje i kojih imamo na hiljade o ucescu genocidno fasisticke Srbije protiv BiH,ako i svega sto cini danas ukljucujuci ilegalnu i montiranu presudu Jurisicu koja je nista drugo nego politicki motivisana farsa pranju krvavih ruku i obraza ruku zlocinacke Srbije i izjednacavanja zrtve i agresora.
Bojim se da stvari u BiH idu ka zaostravanju i radikalizaciji stanaja , a i ovo najnovije blebetanje Radmanovica oko refeenduma po pitanju stranih sudija i clanstva BiH u NATO alijansi je samo probni balon kako pokusali legalizovati secesionisticki ilegalni referendum na sto nemaju pravo u genocitetu vec iskljucivo na nivou drzave BiH po tako tako kljucnim pitanjima, a vrijeme njegovog brbljanja je planski nariceno iz Beogrda da se izvrsi dodatni pritisajka na Haski sud povodom vodenja sudskog postupka oko legalnosti neovisnosti Kosova koji se ovih dana vodi u Hagu.
Velikosrbi idu do kraja u svojim planovima u BiH ,stoga BH patriote i branitelji trebaju biti spremni na sve pa cak i ono najgore oruzanu odbranu BiH,jer se nije odustalo od plana iz Karadordeva imajuci u vidu i najavu krimosa Covica o reinkriminaciji fasisticke tvorevine tzv HB.
Silajdzic treba da se povuce iz javnog i politickog zivota Bih i tim cinom bi najvise ucinio za ovu drzavu i ovaj narod.Ali njemu su naravno vazniji vlastiti interesi.
Kako ga nije stid da se pojavljuje uopste u javnom zivotu Bih poslije onakvih desavanja vezanih za njegovu uzu familiju da ih ponovo ne navodim.
- Bosnolog
#308 Re: Ispade Hare opet u pravu.
joseph_stalin wrote:Ma kakav vise veliko srpski fasizam?O cemu vi pricate?Rat se zavrsio prije 15 godina!Ko nas sada ubija?ko nas sada pljacka?!Ljudi nemaju HLJEBA DA JEDUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!Silajdzica zaboli k...... za te ljude koji nemaju Hljeba da jedu,za one sto su ostali bez posla,bolesnu djecu kojih je svakim danom u Bosni sve vise, koji skupljaju novac za lijecenja od Leukemije i drugih opakih bolesti.Taj novac treba drzava da im obezbijedi a ne da se skuplja po raznim tv stanicama.Silajdzic se drzi nekih svojih jalovih nacionalnih principa od kojih niko nema niti ce da ima koristi.Silajdzic nam samo uzima dragocjeno vrijeme,zajedno sa Dodikom i Covicem koci ovaj jadni narod i ovu drzavu,drzi nepismene Bosnjake u strahu od Dodika,Dodik to isto radi nepismenim Srbima.Pa dokle vise tako!Dokle cemo srecu da trazimo 20 godina u dvije nacional-kriminalne stranke SDA I STRANKE ZA BIH!Zar smo toliki olos?Stranka za Bih je non stop na vlasti-bili u koaliciji sa SDA,pa kada je dosla Alijansa onu godinu i pol bili sa njima pa opet sa SDA.Pa dokle vise.I pitamo se zasto nam je ovako.Bosnolog wrote:Rauber wrote:Gostovanje na B92
Silajdzic treba da se povuce iz javnog i politickog zivota Bih i tim cinom bi najvise ucinio za ovu drzavu i ovaj narod.Ali njemu su naravno vazniji vlastiti interesi.
Kako ga nije stid da se pojavljuje uopste u javnom zivotu Bih poslije onakvih desavanja vezanih za njegovu uzu familiju da ih ponovo ne navodim.
Ti ocito od zbuna ne vidis sumu,posljedica velikosrpskog zla ,agresije i blokada koje imamo i danas nema ,nema ukidanja viza,jer to velikosrbi ne zele,nastavak rusenej BiH ,progledaj malo ,umi se nece ti skoditi,.....
Ti bi kao izdajnik Suljo da potpise podjelu BiH i nestanak drzave da bi dobio hljeba da se najedes,neka se gosoda prifati posla a ne svi se nabili u gradove i cekaju humanitarnu pomoc,Zemlju niko ne obraduje,Tebi je veci problem Silajdic od Dodika i velikosrpskih fasita koji blokiraju BiH sve ove godine,probudi se ,.........
Nasi krimosi i njihovo pljackanje nas je drugi par cipela.Ti ocito radis ovdje za nekoga ,cuj kakav velikosrbizam,........pa on je izvor svog zla ,dok se on ne porazi nema nam naprijed a do tada duranje ,.........i priprema za odbranu BiH i ciscenej nasih krimosa
-
zonbirile
#309 Re: Ispade Hare opet u pravu.
@bosnolog
zamisli Šabana 65g da sjedi na minderu i kuka o mrskim Švabama,četnicima i ustašama.Pa šta bi se danas pljačkalo.Lepi Hare,Dodo Ronhil i Mane klempo mogu vako narednih 20g,ali Bosna i narod ne mogu.Ono log u avtar bi trebalo značiti logos,nauku,slabo ti to ide,ili promjeni kont,ili bar nick.
zamisli Šabana 65g da sjedi na minderu i kuka o mrskim Švabama,četnicima i ustašama.Pa šta bi se danas pljačkalo.Lepi Hare,Dodo Ronhil i Mane klempo mogu vako narednih 20g,ali Bosna i narod ne mogu.Ono log u avtar bi trebalo značiti logos,nauku,slabo ti to ide,ili promjeni kont,ili bar nick.
- osa
#310 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Agic Nurija wrote:
Moji sunarodnjaci nemaju ni imena, niti prezimena, več samo BOSANSKO državljanstvo, BOSANSKU nacionalnost i kako vidim i čitam, zbijaju se polahko, ali sigurno u redove koji će uskoro pokrenuti BOSANSKU politiku s mrtve tačke! Uostalom, pokušaj pronači makar jednu ozbiljniju studiju sa južnoslavenskih prostora koja obrađuje PORIJEKLO ili KORJENE nekog imena, to jeste prezimena. "Naši vrli intelektualci" se nikada nisu bavili stvarima koje bi mogle da nam nešto objasne, več stvarima koje su nam iz generacije u generaciju zamagljivale ionako teško sagledive vidike. Možda nisi znao, ali ogroman broj prezimena po Bosni, nekad i sad, korjeni u germanskim, keltskim i latinskim etnosima, a najmanje su turskog ili slavenskog korjena....
I još jednom "osa": Ja da sam Hrvat, nikada, ni pijan se ne bih javio na bosanskom političkom forumu, več bi bio tamo gdje su i ostali Hrvati! Mjesta koja si gore nabrojao su BOSANSKI GRADOVI. Zamisli da ja kažem da dio Zagreba pripada Bosancima...., a ima ih tamo na tisuće...ili?
vidiš ja sam dijelom bosanac pa mogu, što se tiče zagreba, bio bi u pravu, naime postoje dijelovi zagreba koji se s pravom mogu nazvati bosanskim, jer recimo kod sesveta postoji naselje sa nekih 15 000 bosanaca iz posavine, zovu ga i mala derventa, .ebi ga, čije stado onoga i planina.
- nosara
#311 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Dok se vi pripremite, izdurate, ispusite haretove basne... ode voz...Bosnolog wrote:
Ti ocito od zbuna ne vidis sumu,posljedica velikosrpskog zla ,agresije i blokada koje imamo i danas nema ,nema ukidanja viza,jer to velikosrbi ne zele,nastavak rusenej BiH ,progledaj malo ,umi se nece ti skoditi,.....
Ti bi kao izdajnik Suljo da potpise podjelu BiH i nestanak drzave da bi dobio hljeba da se najedes,neka se gosoda prifati posla a ne svi se nabili u gradove i cekaju humanitarnu pomoc,Zemlju niko ne obraduje,Tebi je veci problem Silajdic od Dodika i velikosrpskih fasita koji blokiraju BiH sve ove godine,probudi se ,.........
Nasi krimosi i njihovo pljackanje nas je drugi par cipela.Ti ocito radis ovdje za nekoga ,cuj kakav velikosrbizam,........pa on je izvor svog zla ,dok se on ne porazi nema nam naprijed a do tada duranje ,.........i priprema za odbranu BiH i ciscenej nasih krimosa
Vidim, na posljednjem mjestu je "ciscenej nasih krimosa"...
Zemlju nema ko da obradjuje jer je strategija bosnjackog dijela klero-nacisticke koalicije "nagurat sto vise Bosnjaka na sto manji prostor, poglavito u gradove, i tu vladat do kraja svijeta"...
Uranio, zonbirile, ...
-
Agic Nurija
#312 Re: Ispade Hare opet u pravu.
"Bosnolog", izvor zla smo mi Bosanci koji još uvijek ne vidimo i ne shvatamo istinski izvor BOSANSKE LJUDSKE NESREĆE!
drug dr silajđić je kapitalan primjerak umišljenih neznalica - na žalost doživotno na kormilu državne uprave i nad "narodom" koji i ne zna za vlastito ovozemaljsko postojanje, pošto ni nauka u takvim "državama" nije (nikada!) u službi naroda bila, več u službi nenarodnih režima. Ovo važi za sve "nosare", "zonbrilove", "staljine" i ine zajine pobornike! Samo ona politička partija, koja u svom prefiksu bude naglasila BOSANSKU zemlju/državu i BOSANSKI državni narod, ima izgleda na trajni politički teren, sve ostalo je trajni antibosanski protektorat! Znam da "vas" boli "Nurija Agić i njegova bizarna naklapanja o Bosni i bosanskom narodu" i da se potajno po bolnom mjestu i češete, samo to činite tuđom, ne bosanskom rukom, a stara mudrost kaže: "Tuđa ruka svraba ne ičeša!"
P. S.
Ili će biti REPUBLIKA BOSNA i u njoj integrisan i legitiman BOSANSKI NAROD na, tada več bivšem behacijskom prostoru ili neće biti NIKOGA I NIČEGA....zapadno od Drine!
drug dr silajđić je kapitalan primjerak umišljenih neznalica - na žalost doživotno na kormilu državne uprave i nad "narodom" koji i ne zna za vlastito ovozemaljsko postojanje, pošto ni nauka u takvim "državama" nije (nikada!) u službi naroda bila, več u službi nenarodnih režima. Ovo važi za sve "nosare", "zonbrilove", "staljine" i ine zajine pobornike! Samo ona politička partija, koja u svom prefiksu bude naglasila BOSANSKU zemlju/državu i BOSANSKI državni narod, ima izgleda na trajni politički teren, sve ostalo je trajni antibosanski protektorat! Znam da "vas" boli "Nurija Agić i njegova bizarna naklapanja o Bosni i bosanskom narodu" i da se potajno po bolnom mjestu i češete, samo to činite tuđom, ne bosanskom rukom, a stara mudrost kaže: "Tuđa ruka svraba ne ičeša!"
P. S.
Ili će biti REPUBLIKA BOSNA i u njoj integrisan i legitiman BOSANSKI NAROD na, tada več bivšem behacijskom prostoru ili neće biti NIKOGA I NIČEGA....zapadno od Drine!
-
Orbini
#313 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Mozda Haretova licnost, harizma, persona,... nije toliko bitna koliko principijelnost u necemu i ocekivanje ucinka.
Mnogi koji osjecaju krizu, vide,.. koji doticu granicu podnosljivosti,.. ne vide ucinak u iznosenju istine, stalnom podsjecanju na nepravdu, i principima glede uredjenja BiH.
U prijevodu, nema od tog hajra,.. pa bi kao bilo bolje da se proba nesto drugacije.
Postavlja se pitanje dali bi kulturno presutkivanje nepravde, poimanje proslog rata kao daleke historije i prihvatanje getoizacije Bosnjaka donijelo vise kruha na stolu i ublazilo krizu? Ako da, dali su Bosnjaci onda spremni halaliti vise od pola drzave i preci preko zlocina,.. zarad golog prezivljavanja?
Tu je sva sustina heretove politike, koja nije ustvari samo haretova, ali je eto on najznacajnija licnost takve politike.
Dali bi nam isto bilo bili principijelni ili ne.
Mnogi koji osjecaju krizu, vide,.. koji doticu granicu podnosljivosti,.. ne vide ucinak u iznosenju istine, stalnom podsjecanju na nepravdu, i principima glede uredjenja BiH.
U prijevodu, nema od tog hajra,.. pa bi kao bilo bolje da se proba nesto drugacije.
Postavlja se pitanje dali bi kulturno presutkivanje nepravde, poimanje proslog rata kao daleke historije i prihvatanje getoizacije Bosnjaka donijelo vise kruha na stolu i ublazilo krizu? Ako da, dali su Bosnjaci onda spremni halaliti vise od pola drzave i preci preko zlocina,.. zarad golog prezivljavanja?
Tu je sva sustina heretove politike, koja nije ustvari samo haretova, ali je eto on najznacajnija licnost takve politike.
- nosara
#314 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Orbini wrote:Mozda Haretova licnost, harizma, persona,... nije toliko bitna koliko principijelnost u necemu i ocekivanje ucinka.
Kakav cinizam...
hare i alija su kumovi projekta nestajanja pola drzave BiH, koji se danas zove pc... Jedini harisov princip je "sve za 1 marku"... Naravno ne njegovo, vec nicije, drzavno...
Zasto Bosnjaci toliko ceznu za neprikosnovenim vodjom, i pri tom uporno odabiru pogresne ljude za tu kolosalnu ulogu...?
-
Orbini
#315 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Koje nepoznavanje osnovnih cinjenica iz blize proslosti ili zaboravnost.nosara wrote:![]()
Kakav cinizam...![]()
hare i alija su kumovi projekta nestajanja pola drzave BiH, koji se danas zove pc... Jedini harisov princip je "sve za 1 marku"... Naravno ne njegovo, vec nicije, drzavno...
Zasto Bosnjaci toliko ceznu za neprikosnovenim vodjom, i pri tom uporno odabiru pogresne ljude za tu kolosalnu ulogu...?
1995-te su svi slavili kada su "kumovi" potpisali Dejton, narod je jedva docekao i tada je taj politicki koncept bio prihvatljiv i OK. Svima, ... okolnosti su bile druge. Danas su druge okolnosti, i bezveze je danas prozivati "kumove", kada smo ih onda svi slavili i tapsali zbog toga.
Dalje - bio sam jasan u proslom postu da nije haretova harizma, licnost, persona toliko bitna koliko taj nacin politike koji vodi i takvo opste poimanje politike, pravde,.. u Bosnjaka. Gdje, kako, odakle iskopa o "neprikosnovenom vodji",.. osim ako necitas postove ili provociras. Podsjecam,... Bosnjaci su u zadnjih 10 god. birali i SDA, SDP,SBiH,. dakle i ljevicu i desnicu,.. i psovali mater svim "vodjama", otvoreno ih prozivali,... gdje niko nije bio nedodirljiv. Odakle ti onda pomisao da trazimo vodju?
-
zonbirile
#316 Re: Ispade Hare opet u pravu.
e moj lepi Hare na koga si se drznuo,jebaće nas 100%,ali šta ima veze,ti si svoje protjero,šta košta da košta.Opis rada mu nekako djetinjast,nije ni "o" od opisa lepog Harija.
Glavni tajnik NATO-a
Glavni tajnik NATO-a visoki je međunarodni dužnosnik, imenovan od strane vlada država članica NATO-a. Trenutačno je na dužnosti glavnog tajnika Anders Fogh Rasmussen.
Glavni tajnik predsjedatelj je Sjevernoatlantskog vijeća, Odbora za obrambeno planiranje i Skupine za nuklearno planiranje. Titularni je predsjedatelj drugih visokih NATO-ovih odbora, glavni je tajnik i izvršni šef NATO-a. Također je predsjedavatelj Euroatlantskog partnerskog vijeća te Skupine za mediteransku suradnju te zajednički predsjedavatelj (s predstavnikom Rusije te počasnim predsjednikom - predstavnikom države članice NATO-a) Stalnog združenog vijeća NATO-Rusija. Zajedno s ukrajinskim predstavnikom, zajednički je predsjedavatelj Komisije NATO-Ukrajina.
Glavni tajnik je odgovoran za unapređivanje i upravljanje procesom savjetovanja i donošenja odluka unutar Saveza. Može predlagati teme za diskusiju i odlučivanje i ima pravo pomoći savjetom u slučajevima neslaganja među zemljama članicama. Odgovoran je za upravljanje međunarodnim osobljem i glavni je predstavnik Saveza bilo za vanjske odnose bilo za komunikaciju ili za kontakte s vladama članicama, te s medijima. Glavni tajnik je odgovoran za upravljanje međunarodnim osobljem kao cjelinom. Pod njegovim izravnim upravljanjem je Osobni ured i Ured glavnog tajnika.
Glavni tajnik NATO-a
Glavni tajnik NATO-a visoki je međunarodni dužnosnik, imenovan od strane vlada država članica NATO-a. Trenutačno je na dužnosti glavnog tajnika Anders Fogh Rasmussen.
Glavni tajnik predsjedatelj je Sjevernoatlantskog vijeća, Odbora za obrambeno planiranje i Skupine za nuklearno planiranje. Titularni je predsjedatelj drugih visokih NATO-ovih odbora, glavni je tajnik i izvršni šef NATO-a. Također je predsjedavatelj Euroatlantskog partnerskog vijeća te Skupine za mediteransku suradnju te zajednički predsjedavatelj (s predstavnikom Rusije te počasnim predsjednikom - predstavnikom države članice NATO-a) Stalnog združenog vijeća NATO-Rusija. Zajedno s ukrajinskim predstavnikom, zajednički je predsjedavatelj Komisije NATO-Ukrajina.
Glavni tajnik je odgovoran za unapređivanje i upravljanje procesom savjetovanja i donošenja odluka unutar Saveza. Može predlagati teme za diskusiju i odlučivanje i ima pravo pomoći savjetom u slučajevima neslaganja među zemljama članicama. Odgovoran je za upravljanje međunarodnim osobljem i glavni je predstavnik Saveza bilo za vanjske odnose bilo za komunikaciju ili za kontakte s vladama članicama, te s medijima. Glavni tajnik je odgovoran za upravljanje međunarodnim osobljem kao cjelinom. Pod njegovim izravnim upravljanjem je Osobni ured i Ured glavnog tajnika.
- nosara
#317 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Orbini wrote:Koje nepoznavanje osnovnih cinjenica iz blize proslosti ili zaboravnost.nosara wrote:![]()
Kakav cinizam...![]()
1995-te su svi slavili kada su "kumovi" potpisali Dejton, narod je jedva docekao i tada je taj politicki koncept bio prihvatljiv i OK. Svima, ... okolnosti su bile druge. Danas su druge okolnosti, i bezveze je danas prozivati "kumove", kada smo ih onda svi slavili i tapsali zbog toga.
Dalje - bio sam jasan u proslom postu da nije haretova harizma, licnost, persona toliko bitna koliko taj nacin politike koji vodi i takvo opste poimanje politike, pravde,.. u Bosnjaka. Gdje, kako, odakle iskopa o "neprikosnovenom vodji",.. osim ako necitas postove ili provociras. Podsjecam,... Bosnjaci su u zadnjih 10 god. birali i SDA, SDP,SBiH,. dakle i ljevicu i desnicu,.. i psovali mater svim "vodjama", otvoreno ih prozivali,... gdje niko nije bio nedodirljiv. Odakle ti onda pomisao da trazimo vodju?
Kumovi su tamo predstavljali one koji su ih birali... Mene nisu... Potpis u Dejtonu je predstavljao politicki koncept etnicke podjele BiH... Prekid rata nema veze s tim... Kumovima je nudjeno da pc ne bude pc, a sds ne bude vise nista... Ali, gdje ces ojadit kucne prijatelje...
Umjesto da se pokusa popravit ono sto je moguce, hare muti vodu obecavajuci da ce popravit ono sto niko vise ne moze popravit, a cemu je on, koja ironija, udario temelje...
Pa, jebi ga, dok pc odumre mi cemo svi pomrijeti od gladi... Mozda u nekim visim sferama vekna ne znaci nista, medju obicnim smrtnicima bez vekne - jebo drzavu da je do Tokija...
-
Agic Nurija
#318 Re: Ispade Hare opet u pravu.
I ko je on za ruskog patrijarha, kad je u pitanju projekat velike rusije, a tek za rimskog papu, koji u akcijama svjetske industrije oružja ima pozamašne procente uloga.....zonbirile wrote:e moj lepi Hare na koga si se drznuo,jebaće nas 100%,ali šta ima veze,ti si svoje protjero,šta košta da košta.Opis rada mu nekako djetinjast,nije ni "o" od opisa lepog Harija.
Glavni tajnik NATO-a
-
zonbirile
#319 Re: Ispade Hare opet u pravu.
što se tiče lopovluka,sekretar mu može biti potrčko,hajde odoh da vidim šta kradu brat,sestra i žena od sekretara.
-
VjecitiStudent
#320 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Koja crna principijelnost? Gdje je ona bila u Daytonu, gdje je sklepan danasnji Ustav, gdje je bila uoci reforme policije, kada je upravo Hare izvukao Dodika, nakon sto su i jedan i drugi bili oznaceni kao glavni kocnicari.Orbini wrote:Mozda Haretova licnost, harizma, persona,... nije toliko bitna koliko principijelnost u necemu i ocekivanje ucinka.
Da li si Hareta ikada vidio u Banjaluci, u posjeti povratnicima?
A u Banjaluci jeste bio, treceg dana Bajrama prije dvije godine je visoka delegacija SBiH dosla u posjetu SNSD-u, da u miru i tisini prodiskutuju kako dalje levatiti ostatak BIH.
- veljaca
#321 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Da ga nema - trebalo bi ga izmisliti. Naravno rijec je o Sarajevo-x Forumu ....
Kako pojedinci ovdje lijece svoje komplekse. Na svu srecu - puno je vise onih koji razmisljaju drugacije. Jer lako je kucati po tastaturi "pa sta ispadne ..." I onda zamisljas da si veliki ..... ( a realnost je drugacija ) .....
Kako pojedinci ovdje lijece svoje komplekse. Na svu srecu - puno je vise onih koji razmisljaju drugacije. Jer lako je kucati po tastaturi "pa sta ispadne ..." I onda zamisljas da si veliki ..... ( a realnost je drugacija ) .....
-
keep it real
#322 Re: Ispade Hare opet u pravu.
znas kako bi prosla ta tvoja privatizacija ?Bosnolog wrote:
To su svakako apsurdi,mada sam uvjeren da je privatizacija ukupne drzavne imovine bila najveca pljacka i poraz poslijeratne BiH.To nas je vise unistilo nego i sam rat.Drzava je trebala ostati vlasnik svih tih prijeratnih firmi to jest da svi predratni radnici imaju pravo na procenat vlasnistva kojeg bi mogli prodati nakon sto se privatizacija izvrsi na nacin da novi vlasnik ne moze otkupiti vise od 49% vlasnistva prvih 20 godina uz garanciju ulaganaj i prosirenja kapaciteta ,tek nakon 20 godina prijera radi vlasnik koji je imao do 49% vlasnistva je mogao otkupiti i preuzeti vlasnistvo ukoliko bi ispunio sve trzisne uslove i otplatio dio dionica koje su umali zaposleni do prije rata ukoliko zele sami prodati iste po realnim trzisnim cjenama.
hebote pa ne bi bili ravni ni zimbabveu . proucavali bi na svim svjetskim fakultetima savrsen nacin unistavanje ekonomije jedne drzave .
drzava koja ovisila o vanjskoj pomoci da diktira nacin privatizacije
sta god da konzumiras prestani odma , dok jos nije kasno .
- Bosnolog
#323 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ne interesuje mene Hare,mnoge stvari koje je uradio treba mu suditi jer je odgovoran i saucesnik,nemoj me pogresno shvatiti ,ja nisam neko ko ga podrzava niti ovu nakardnu i kriminaliziranu vlast,mnogo mi je bliza i draza ideja gradanske,socijdemokratije bez etno torovske podjele i pljacke ove sirotinje kao i ponizavanja ratnih invalida ,to jest onih sto su dali svoje zivote za BiH a i sam sam bio jedan od prvih koji je mnogo ranije radio na priprem i braniku svoje domovine na sto sam ponosan.zonbirile wrote:@bosnolog
Prpblem je danas sto se mi bavimo posljedicama onog sto nam se desilo i sto nam je nametnuto 90 tih godina kao i kriminalizirana vlast koja nas stihiski ubija gore od onih granata jer ovo zlo je opasnije .
Danas imas istu ideologiju koja radi na unistenju BiH uz pomoc izdajnicko krimokorumpirane etnostranacke klike koja se odrzava na vlasti getoizacijom i torovizacijom cije etno ovce podrzavaju svoje cobane i tornjake.Masa mojih postova ih proziva zbog toga a i zbog stanaj kome su kumovali u ovoj nasoj napacenoj i osakacenoj BiH.
Ja sam za to da se svi ovi potroseni i krumpirani politikosi i krimosi pometu jednom zajednickom metlom na smece BH historije, ali nazalost mi jos uvijek nemamo avangardu koju bi trebali da predvode kriticnu masu ,pitamo se gdje su intelektualci ,studenti,vizionari i svi oni kojima je BiH na srcu i koji vide dalje od svog etno i vjerskog tora.???????........
Mnoge stvari ce se ovdje promjeniti jer je ovo stanej neodrzivo i ne trebamo cekati narednih 20 godina kako sam navodis,nece ovdje biti diktatora niti nasljednika oceva kao u arapsko diktatorsko kraljevskim pustinjama Bliskog istoka,ovdje ce ubrzo biti bunt i socijalna revolucija ,to jest izliv gladne,ponizene i prevarene ulice.Koju nece moci kontrolisati svi ovi koji rasturaju BiH i nazaduju ovo drustvo gotovo dvadeset godina,........
Narod ima vlast kakvu je zasluzio a oni sto sjede i cekaju da neko drugi uradi za njih nesto a tih je najvise ce na kraju biti prisiljeni da ustanu i urade nesto za sebe sami ne cekajuci da to drugi uradi u ime njih.Da smo 92 cekali da nas neko odbrani iako goloruki danas ne bi imali Bosne niti bi razgovarali o ovim temama,..stoga izvoli lobiraj,organizuj i povedi avangardu obzirom da si ovdje mnogo duze od mene na ovom forumu a znas sto treba pa bujrum ja svakao nemam nista niti sam imao bilo kakve koristi od ove i ovakve vlasti ,vec veliku glavobolju od SDA lesinara u vrijeme priprema za odbranu BiH kao i u vrijeme rata zbog mnogih stvari koje su radili nakaradno tada kao i sve godine sada,ta sekta minderasima i krimosima sam bio u sukobu kao i prvi komandant ARBiH gen.Halilovic ,kojeg su smjenili kao i mnoge druge cestite kadrove i BH patriote,...Posljeratna pljacka i ponizenje nasih najvecih BH junaka i sinova koje su danas ponizili i omalovazili ce im se ubrzo obiti o glavu kada im mecka zaigra pred parlamentom u kome sjede zahvaljujuci istima koji su odbranili ovu BiH,........
- veljaca
#324 Re: Ispade Hare opet u pravu.
keep it real wrote:znas kako bi prosla ta tvoja privatizacija ?Bosnolog wrote:
To su svakako apsurdi,mada sam uvjeren da je privatizacija ukupne drzavne imovine bila najveca pljacka i poraz poslijeratne BiH.To nas je vise unistilo nego i sam rat.Drzava je trebala ostati vlasnik svih tih prijeratnih firmi to jest da svi predratni radnici imaju pravo na procenat vlasnistva kojeg bi mogli prodati nakon sto se privatizacija izvrsi na nacin da novi vlasnik ne moze otkupiti vise od 49% vlasnistva prvih 20 godina uz garanciju ulaganaj i prosirenja kapaciteta ,tek nakon 20 godina prijera radi vlasnik koji je imao do 49% vlasnistva je mogao otkupiti i preuzeti vlasnistvo ukoliko bi ispunio sve trzisne uslove i otplatio dio dionica koje su umali zaposleni do prije rata ukoliko zele sami prodati iste po realnim trzisnim cjenama.![]()
![]()
![]()
hebote pa ne bi bili ravni ni zimbabveu . proucavali bi na svim svjetskim fakultetima savrsen nacin unistavanje ekonomije jedne drzave .
drzava koja ovisila o vanjskoj pomoci da diktira nacin privatizacije![]()
![]()
![]()
sta god da konzumiras prestani odma , dok jos nije kasno .
Eto sada ne proucavaju ovu privatizaciju novokomponovani tajkuni !!!!! Zelis li to reci da je DOBRA ova sadasnja privatizacija ( otimacina ). Da li to zelis reci ????? Ako to zelis rec - i za tebe: sta god da konzumiras prestani odma , dok jos nije kasno ....
-
Agic Nurija
#325 Re: Ispade Hare opet u pravu.
"vječiti student", apsolutno si u pravu, ljudi u plamenu diskusije zaborave da se upitaju, ko je to potpalio vatru u kojoj izgorjevamo svi skupa, pa i oni koji su je potpaljenu, svesno ili nesvjesno podržavali i dalje to čine.
Kada je to neko zvanično podnijeo zahtjev za ukidanje "dajtona", koji je dovoljan da bude pravosnažan samo na osnovu optužnice koja je ispisana i ozvaničena u Hagu - protiv pokretača (sa kojim je haris&co od početka dogovarao podjelu, možda ne tako krvavu, ali iak....) i vođe bosanskog pokolja 1992-95, a kojeg i dalje neki nazivaju "ekstremnim incdentom, građanskim ratom, sukobom tri zaraćene strane, vjerskim......
Haris je samo dio svakodnevne bosanske političke more, koja prijeti da nas potuši gore od ćernobila.....
Kada je to neko zvanično podnijeo zahtjev za ukidanje "dajtona", koji je dovoljan da bude pravosnažan samo na osnovu optužnice koja je ispisana i ozvaničena u Hagu - protiv pokretača (sa kojim je haris&co od početka dogovarao podjelu, možda ne tako krvavu, ali iak....) i vođe bosanskog pokolja 1992-95, a kojeg i dalje neki nazivaju "ekstremnim incdentom, građanskim ratom, sukobom tri zaraćene strane, vjerskim......
Haris je samo dio svakodnevne bosanske političke more, koja prijeti da nas potuši gore od ćernobila.....