Lustracija! wrote:kecher II wrote:Lustracija! je napisao/la:
takvih ko ti je sve manje i manje, dodijali ste
zasto mislis da vrijeme ne radi za bosance i hercegovce, pa prije ce postati normalna i gradjanska drzava nego se raspasti,
pojavice se politicari koji gledaju malo dalje od bosnjastva, hrvatstva i srpstva, koji ce predocit narodu sta je i kako je,
vec se javljaju samo im treba dati vremena da to i pokazu, koliko vremena trebaju? ne znam, ali sigurno manje nego da se BiH raspadne.
Mi za sebe treba da radimo a ne za nekakve Bosance i Hercegovce. Bosanac je relativan pojam, i Dodik je Bposanac, ne znam mozda si mislio na njega kad si reko da vrijeme radi za Bosance. Ako jesi onda si u pravu, komotan je i radi pa i vrijeme mu pomaze, a mi smo komotni i ne radimo tj radimo direktno protiv sebe pa nam ni vrijem ne radi. Mi cekamo na nekog drugog da odzivi nas zivot, shvati na sproblem i donese nam rjesenje. Nema toga. Sto Bosnjo sam sebi zna zabit autogol niko ne zna
Nije samo Dodik, svi smo mi u Bosni bili, jesmo i ostajemo Bosanci, samo nam to još niko nije rekao sa zvaničnog mjesta, sa kojeg se ono što se kaže i pika, poštuje i slijedi kroz nastavak historije. Poslednji koji je to bio dužan po Bogu i po čovjeku, bio je Alija Izetbergović, ali na žalost, njemu je bilo važnije šta će o njemu misliti u Saudiskoj Arabiji, nego li u Bosni, za koju uostalom nije nikada ni suzu pustio!
Primjer je prvi govor čuvenog Bismarka u Bundestagu, pošto je po abdikaciji poslednjeg njemačkog cara, a po završetku Prvog Svjetskog Rata postao prvi njemački kancelar: "....Gospodo, u ovoj instituciji (skupštini), svi vi ste prvo Njemci, pa onda sve ostalo...! Aludirao je na vijekovnu zavadu katolika i protestanata, to jeste Bavaraca i Prusa, koja se i dan danas manifestuje na nekim manje važnim razlikama i razmiricama, ali u bezazlenoj političkoj formi (Bavaski CSU i Pruski CDU)...od tada su svi Njemci neuništivi kao jedan narod i ostali su svi za jednu Njemačku, što su dokazali i nakon četrdeset godina praktične i najsurovije ideološke podjele u moderno doba!