Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
gradska toplana
#301 Re: Teretana
@enisss,
Hvala na savjetu ,a da ti pravo kazem bilo me prepalo hehe.Nisam bas dobro opisao ta dva sata ali isto tako radim sa tegovima takodje.Recimo biceps sa 30-40 kg,triceps ona vjezba sa malim tegovima oko 10-12 kg. 3 serije po 12 ponavljanja i primjetna je masa ali nema definicije.Neznam da li su ove tezine male i da li treba pojacati.
pozz i hvala
Hvala na savjetu ,a da ti pravo kazem bilo me prepalo hehe.Nisam bas dobro opisao ta dva sata ali isto tako radim sa tegovima takodje.Recimo biceps sa 30-40 kg,triceps ona vjezba sa malim tegovima oko 10-12 kg. 3 serije po 12 ponavljanja i primjetna je masa ali nema definicije.Neznam da li su ove tezine male i da li treba pojacati.
pozz i hvala
-
enisss
#302 Re: Teretana
Pravis jednu veliku gresku a to je treniranje preko jednog sata...pokusaj sve to ubaciti u jedan sat...znaci smanji odmore izmedju setova i serija...gradska toplana wrote:@enisss,
pozz i hvala
pozz
- -danTe-
#303 Re: Teretana
prvo ne zamjerite na malo duzem postu,ali...
ovako...trenirao sam i isao u teretanu prije nekih godinu dana-onda zezno koljeno skroz...prestao sa svim...i evo sad se planiram ponovo aktivirati...znaci osnovni cilj mi je skinuti salo i to sa stomaka jer mi je on bas zapusten(znam da je nemoguce sa samo jednog mjesta,ali stomak je prioritet bas)...inace 180 visok,83 kg...tako da planiram skinuti bar 5-6 kg za 3-4 mjeseca,jer sam imao negdje 72-73 prije tih nekih godinu dana...poslije ovog uvoda konkretno trebao bi mi neki program(sta,kako,koji dan u teretani-planiram 5 dana sedmicno),i jelovnik-znam otprilike,ali bi mi trebalo konkretno sta treba,sta ne treba,sta smije,sta ne smije,kada i to...takodje planiram uvesti trcanje-ono sa pojasom,ugl.ujutru...i da vidim da li ima potrebe za nekim pretparatom,znaci nesto sto bi mi samo pomoglo da gubim to salo i da me "iscijedi"-jer kao sto rekoh cilj mi je 5-6 kg za ta 3-4 mjeseca...ne morate ovdje odgovarati vec na pm posto mi je tako lakse i da priupitam nesto i sl.unaprijed hvala
ovako...trenirao sam i isao u teretanu prije nekih godinu dana-onda zezno koljeno skroz...prestao sa svim...i evo sad se planiram ponovo aktivirati...znaci osnovni cilj mi je skinuti salo i to sa stomaka jer mi je on bas zapusten(znam da je nemoguce sa samo jednog mjesta,ali stomak je prioritet bas)...inace 180 visok,83 kg...tako da planiram skinuti bar 5-6 kg za 3-4 mjeseca,jer sam imao negdje 72-73 prije tih nekih godinu dana...poslije ovog uvoda konkretno trebao bi mi neki program(sta,kako,koji dan u teretani-planiram 5 dana sedmicno),i jelovnik-znam otprilike,ali bi mi trebalo konkretno sta treba,sta ne treba,sta smije,sta ne smije,kada i to...takodje planiram uvesti trcanje-ono sa pojasom,ugl.ujutru...i da vidim da li ima potrebe za nekim pretparatom,znaci nesto sto bi mi samo pomoglo da gubim to salo i da me "iscijedi"-jer kao sto rekoh cilj mi je 5-6 kg za ta 3-4 mjeseca...ne morate ovdje odgovarati vec na pm posto mi je tako lakse i da priupitam nesto i sl.unaprijed hvala
-
enisss
#304 Re: Teretana
da se ne bi previse maltretirao ja bi ti preporucio da krenes u teretanu...radis sve vjezbe mjesec dana i nakon toga uzmes neki fat burner...imas xenadrine...ja mislim da je on sad najbolji od svih tih fat burnera...uz njega mozes da radis i teretanu a i samo trcanje...gubices salo sigurno...to ti je najlaksi put...ako mislis da radis bez ovog fat burnera javi se pa cemo napraviti neki program
- burek_in_space
#306 Re: Teretana
Lonac pun vode i krchkash lecu na tihoj vatri, dok ti ochi ne ispadnu od gledanja u nju.emerik wrote:Zna li neko kako se priprema leća?
-
Adi_vp
#307 Re: Teretana
Samo da prijavim ledja i biceps za danas
Uh jos nesto..ova teretana haman ko droga..od oktobra su evidentne promjene,a za 4 mjeseca i 3 treninga sedmicno sam prezadovoljan postignutim..ne bi propustio trening sad kad sam u naletu nema tih para
Jbg kad kazem da imam 88 kg na 183,4cm niko mi ne vjeruje,pa se sjetih enissovih rijeci da je misic tezi od sala sto sam primijetio na svom primjeru fkt,jer vaga fkt nije mjerodavna toliko koliko se misli 
- burek_in_space
#308 Re: Teretana
A shta je plan @Adi_vp, masa, definicija, snaga?!Adi_vp wrote:Samo da prijavim ledja i biceps za danasUh jos nesto..ova teretana haman ko droga..od oktobra su evidentne promjene,a za 4 mjeseca i 3 treninga sedmicno sam prezadovoljan postignutim..ne bi propustio trening sad kad sam u naletu nema tih para
Jbg kad kazem da imam 88 kg na 183,4cm niko mi ne vjeruje,pa se sjetih enissovih rijeci da je misic tezi od sala sto sam primijetio na svom primjeru fkt,jer vaga fkt nije mjerodavna toliko koliko se misli
-
enisss
#309 Re: Teretana
burece...nema mase definicije....ima samo masa i snaga
.....ne treba se previse opterecavati sa tim masa i definicija....
.....ne znam ti koliko da radis definiciju...pri tome mislim naravno na vise od 12 ponavljanja....ako imas sala misici se nece vidjeti
....
Ja danas idem da radim grudi i triceps...to mi je najlaksi trening...
...posto me na ostalih dva slome ili cucnjevi ili mrtvo dizanje....trening danas mi dodje kao rekreacija 
Jos da spomenem da mi je juce bilo pola godine kako idem u teretanu kontinuirano...znaci 4 treninga sedmicno...sad imam 103kg na 194cm....plan mi je do ljeta da idem na 95 kg
....tek tada ce trbusnjaci da dodju do izrazaja a naravno i ostali misici..e tek tada cu biti prezadovoljan...
...pucam sad trening velikog intenziteta....odmori izmedju serija i vjezbi 50 sec...slomim se....
..ponekad sve odradim i za 50 min..skupa sa trbusnjacima koje radim na pocetku treninga....
pozzzz
Ja danas idem da radim grudi i triceps...to mi je najlaksi trening...
Jos da spomenem da mi je juce bilo pola godine kako idem u teretanu kontinuirano...znaci 4 treninga sedmicno...sad imam 103kg na 194cm....plan mi je do ljeta da idem na 95 kg
pozzzz
- burek_in_space
#310 Re: Teretana
Ako cemo tjerati mak na konac, onda bismo mogli reci da je teretana chisto dobijanje snage, a sve ostalo su propratni efekti.enisss wrote:burece...nema mase definicije....ima samo masa i snaga :).....ne treba se previse opterecavati sa tim masa i definicija.........ne znam ti koliko da radis definiciju...pri tome mislim naravno na vise od 12 ponavljanja....ako imas sala misici se nece vidjeti
....
Ja danas idem da radim grudi i triceps...to mi je najlaksi trening......posto me na ostalih dva slome ili cucnjevi ili mrtvo dizanje....trening danas mi dodje kao rekreacija
Jos da spomenem da mi je juce bilo pola godine kako idem u teretanu kontinuirano...znaci 4 treninga sedmicno...sad imam 103kg na 194cm....plan mi je do ljeta da idem na 95 kg....tek tada ce trbusnjaci da dodju do izrazaja a naravno i ostali misici..e tek tada cu biti prezadovoljan...
...pucam sad trening velikog intenziteta....odmori izmedju serija i vjezbi 50 sec...slomim se....
..ponekad sve odradim i za 50 min..skupa sa trbusnjacima koje radim na pocetku treninga....
pozzzz
Chitao sam i ja dosta o masi, snazi i toliko osporavanoj definiciji, ali kada mi 5 struchnijih i daleko iskusnijih ljudi kazhe da postoji program definicije, meni nema druge nego povjerovati njima. Ja nisam struchnjak za teretanu, nego laik koji se zainteresovao za ovaj oblik rekreacije koji mi vishe dobrih stvari donosi, i u skladu s tim chitam, rapsitujem se, ne libim se pitati nekoga ko je pokazao i dokazao da ima vishe znanja od mene u toj oblasti.
Inache, moje neko pravilo je, a vec sam pisao o tome i ranije, jeste da ja "oslushkujem" svoje tijelo, i tako odredjujem intenzitet vjezhbi, broj ponavljanja, tezhine sa kojima radim. Donedavno sam mali rat vodio u svojoj teretani zbog tricepsa i vjezhbe potiska sa chela, jer posmatrachi insistiraju da povecam kilazhu, a ja to ne zhelim, jer necu da idem naushtrb kvalitete izvedbe zarad podizanja 10 ili 15 kila vishe.
-
nova_korisnica
#311 Re: Teretana
e hajmo strucnjaci...kako najefektivnije skinuti salo sa stomaka i kukova 
- burek_in_space
#312 Re: Teretana
Nikako.nova_korisnica wrote:e hajmo strucnjaci...kako najefektivnije skinuti salo sa stomaka i kukova
Masne naslage se tope na chitavom tijelu, a jedna od "ohrabrujucih" stvari je da se najtezhe skida upravo sa tih dijelova tijela.
Jedino fitness trening, pa raditi na zatezanju tijela i laganom topljenju sala, piti dosta vode, jesti voca, zhitarica i nemasne hrane, pa ce doci i rezultati - za godinu i po do dvije.
-
nova_korisnica
#313 Re: Teretana
e super

ovako..isla sam ja intenzivno na fitness 2 mj...skinula 8 kg..onda pocele obaveze dodatne i nisam imala vremena da idemo vec samo ponekad...pa znalo se desiti i 1x sedmicno...sto apsolutno nije dovoljno...
ima 2 sedmice kako treniran u kucnoj varijanti, jer sam skontala da jedino tako mogu raspolagati svojim vremenom...
problem jeste sto se salo topi svugdje...pa i tamo gdje ne treba
ovaj video je tako koncipiran da radis 20 min kardio i onda radis vjezbe za predio na koji si odabrao fokus...2 sedmice je malo da se kaze nesto, ali ako imaju neke bas ono super vjezbe za taj dio, bila bih zahvalna....
sto se tice ishrane..tu sam ok...ne jedem masno, jer svi imaju holesterol pa se i zbog toga dosta racuna vodi o ishrani..a da budem iskrena i ne volim....
ovako..isla sam ja intenzivno na fitness 2 mj...skinula 8 kg..onda pocele obaveze dodatne i nisam imala vremena da idemo vec samo ponekad...pa znalo se desiti i 1x sedmicno...sto apsolutno nije dovoljno...
ima 2 sedmice kako treniran u kucnoj varijanti, jer sam skontala da jedino tako mogu raspolagati svojim vremenom...
problem jeste sto se salo topi svugdje...pa i tamo gdje ne treba
sto se tice ishrane..tu sam ok...ne jedem masno, jer svi imaju holesterol pa se i zbog toga dosta racuna vodi o ishrani..a da budem iskrena i ne volim....
-
enisss
#314 Re: Teretana
Postoji program definicije..slazem se...no ne zelim da ljudi ovdje pomisle da ce sa tim programom i doci do zeljene definicije zbog toga sto vecina ljudi dodje u teretanu da izgubi kilograme....ne zelim da upadaju u tu zamku....burek_in_space wrote:Ako cemo tjerati mak na konac, onda bismo mogli reci da je teretana chisto dobijanje snage, a sve ostalo su propratni efekti.enisss wrote:burece...nema mase definicije....ima samo masa i snaga :).....ne treba se previse opterecavati sa tim masa i definicija.........ne znam ti koliko da radis definiciju...pri tome mislim naravno na vise od 12 ponavljanja....ako imas sala misici se nece vidjeti
....
Ja danas idem da radim grudi i triceps...to mi je najlaksi trening......posto me na ostalih dva slome ili cucnjevi ili mrtvo dizanje....trening danas mi dodje kao rekreacija
Jos da spomenem da mi je juce bilo pola godine kako idem u teretanu kontinuirano...znaci 4 treninga sedmicno...sad imam 103kg na 194cm....plan mi je do ljeta da idem na 95 kg....tek tada ce trbusnjaci da dodju do izrazaja a naravno i ostali misici..e tek tada cu biti prezadovoljan...
pozzzz![]()
Chitao sam i ja dosta o masi, snazi i toliko osporavanoj definiciji, ali kada mi 5 struchnijih i daleko iskusnijih ljudi kazhe da postoji program definicije, meni nema druge nego povjerovati njima. Ja nisam struchnjak za teretanu, nego laik koji se zainteresovao za ovaj oblik rekreacije koji mi vishe dobrih stvari donosi, i u skladu s tim chitam, rapsitujem se, ne libim se pitati nekoga ko je pokazao i dokazao da ima vishe znanja od mene u toj oblasti.
Inache, moje neko pravilo je, a vec sam pisao o tome i ranije, jeste da ja "oslushkujem" svoje tijelo, i tako odredjujem intenzitet vjezhbi, broj ponavljanja, tezhine sa kojima radim. Donedavno sam mali rat vodio u svojoj teretani zbog tricepsa i vjezhbe potiska sa chela, jer posmatrachi insistiraju da povecam kilazhu, a ja to ne zhelim, jer necu da idem naushtrb kvalitete izvedbe zarad podizanja 10 ili 15 kila vishe.
-
enisss
#315 Re: Teretana
samo radi...kao sto su mnogi prije mene rekli...neces moci skinuti salo samo sa jednog dijela tijela..to ide u kompletu....nemoj odustajati....bitno ti je da ti trening ne traje manje od 30 min..pozeljno bi bilo 45min...sto se tice vjezbi imas ih puno na internetu...proguglaj malo...nova_korisnica wrote:e super![]()
problem jeste sto se salo topi svugdje...pa i tamo gdje ne trebaovaj video je tako koncipiran da radis 20 min kardio i onda radis vjezbe za predio na koji si odabrao fokus...2 sedmice je malo da se kaze nesto, ali ako imaju neke bas ono super vjezbe za taj dio, bila bih zahvalna....
Pozeljno bi bilo i toplo bi ti preporucio da kupis pilates loptu i da pocnes da radis s njom..to je nesto predobro vjeruj mi...narocito ako si vec i prije trenirala tako da te smatram da si vec pripremljena da mozes da radis s loptom....rezultati su fantasticni
pozzz
-
Adi_vp
#316 Re: Teretana
Ma burece u globalu sam zadovoljan sa ovim sto sam postigao do sada,jos sto eniss rece da mi je stomak izdefinisati kako..To mi je zasad ciljburek_in_space wrote:
A shta je plan @Adi_vp, masa, definicija, snaga?!
-
enisss
#317 Re: Teretana
Ni meni se ne trci po ovom vremenu...jos ovo posljednjih dana je prehladno
..evo danas sam zavrsio trening grudi...joj rekreacije nakon sto radis ledja i noge...hehehe...osjecam se kao da nisam ni bio u teretani 
- burek_in_space
#318 Re: Teretana
Nesporazum izmedju nas dvojice je prouzrokovalo to shto ja nisam spomenuo kardio trening, smatrajuci da se on podrazumijeva.enisss wrote: Postoji program definicije..slazem se...no ne zelim da ljudi ovdje pomisle da ce sa tim programom i doci do zeljene definicije zbog toga sto vecina ljudi dodje u teretanu da izgubi kilograme....ne zelim da upadaju u tu zamku.......bez cardio treninga...nema tog programa definicije koji ce ti pomoci da misici dodju do izrazaja ako imas visok postotak pozkoznog masnog tkiva....dugorocno...hoce..no..cardio trening plus teretana je dobitna konbinacija...vecina tih programa definicije se zasniva na vecem broju ponavljanja sa manjom tezinom..znaci taj neki opseg od 6 do 10 ponavljanja je najbolji za masu..dok ako ides preko 12-15....to je vec definicija...tj..sa tim nekim sistemom trebace ti vise vremena da dobijes na masi
-
enisss
#319 Re: Teretana
Zbog toga "podrazumijeva " sam ja padao 5 puta na jednom predmetu na svom faxu..hehe
...to nikad necu zaboravit
...objasni sve u detalje..pa makar i po 10 puta..al objasni 
-
nova_korisnica
#320 Re: Teretana
zna li neko sta od sprava ima u bbi-centru? kardio sprave me narocito interesuju...
i ima li guzve? kolika je teretana uopste??
tnx
tnx
-
emerik
#321 Re: Teretana
Vidi se s vana da imaju 23345667 trake.nova_korisnica wrote:zna li neko sta od sprava ima u bbi-centru? kardio sprave me narocito interesuju...
tnx
-
sexy
#322 Re: Teretana
uuuu.... teretana.... raj za oci, hehehehe....
-
enisss
#323 Re: Teretana
kako kadsexy wrote:uuuu.... teretana.... raj za oci, hehehehe....
- bez_ideje
#324 Re: Teretana
E pretpostavljam da vi to znate,imadoh par trauma koljena unazad 2 godine,nisu ostavile nikakve posljedice,samo mi je proslo ljeto jedno vrijeme pri vecoj aktivnosti ,uglavnom pri voznji bicilklom,oticao dio iznad koljena,ono napuse se ko jastucic neki .....nista ne boli,brzo spadne.......nije se ponavljalo od tada ,brzo hodanje,trcanje sve 5...al bi preventivno neki steznik ili nesto,ako to pomaze,bez onih metalnim potplata.......kad otopli odmah na biciklo naskacem..
Sta ima od toga kod nas,gdje da pogledam ,kokiko love?
- burek_in_space
#325 Re: Teretana
Mercator, Skenderija, robna kuca preko trzhnice (btw kako se zove ono chudo, ja je uvijek zovem sportska robna kucabez_ideje wrote:E pretpostavljam da vi to znate,imadoh par trauma koljena unazad 2 godine,nisu ostavile nikakve posljedice,samo mi je proslo ljeto jedno vrijeme pri vecoj aktivnosti ,uglavnom pri voznji bicilklom,oticao dio iznad koljena,ono napuse se ko jastucic neki .....nista ne boli,brzo spadne.......nije se ponavljalo od tada ,brzo hodanje,trcanje sve 5...al bi preventivno neki steznik ili nesto,ako to pomaze,bez onih metalnim potplata.......kad otopli odmah na biciklo naskacem..