MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Moderator: anex
-
maxell_sarajevo
#301 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Snimaju li test fizicke sposobnosti?Recimo ako ja uradim 50sklekova, a oni mi napisu 20 da se mogu onda zaliti. 
-
maxell_sarajevo
#302 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Zar nisu snimali test opceg znanja prije dvije godine?Ako su tu montirali kamere mogu vala i u dvorani.micki125 wrote:možeš se žaliti, al pticama.maxell_sarajevo wrote:Snimaju li test fizicke sposobnosti?Recimo ako ja uradim 50sklekova, a oni mi napisu 20 da se mogu onda zaliti.![]()
kakvo crno snimanje.
- BaDa
#303 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
cuj sad to :S pa sta mi onda od papira treba da bi se prijavio? :Sadnansax wrote:pasa citaj...BaDa wrote:jel ljekrasko mogu izvaditi u bilo kojem domu zdravlja?? jer znam kad sam zavrsavao certifikat za zastitara ljekarsko sam morao vaditi u gradu kod centralne banke valjda dom zdravlja od policije :Sustedices pare i vrijeme ako nista...
nema ljekarskog, uvjerenja o nekaznjavanju i kopija licne i vozacke..
ljekarski i uvjerenje o nekaznjavanju tek ako budes odabran..
-
maxell_sarajevo
#304 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
http://mup.ks.gov.ba imas ovdje sta ti sve treba.BaDa wrote:cuj sad to :S pa sta mi onda od papira treba da bi se prijavio? :Sadnansax wrote:pasa citaj...BaDa wrote:jel ljekrasko mogu izvaditi u bilo kojem domu zdravlja?? jer znam kad sam zavrsavao certifikat za zastitara ljekarsko sam morao vaditi u gradu kod centralne banke valjda dom zdravlja od policije :Sustedices pare i vrijeme ako nista...
- adnansax
#305 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nije u tome stvar, napisace oni tebi 50,100 onako kako si uradio, i ti to vidis, ali ne mozes znati za druge..kontas..kako cu ja/ti/neko sa 100 kg istrcati 3200 za 12 min?? nikako, ali ako imam/imas/ima stelu to se zavrsi lako.. (karikiram ali uglavnom skontao si,znas kako to hoda vec)maxell_sarajevo wrote:Snimaju li test fizicke sposobnosti?Recimo ako ja uradim 50sklekova, a oni mi napisu 20 da se mogu onda zaliti.
- BaDa
#306 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
pasa citaj...
ustedices pare i vrijeme ako nista...
ljekarski i uvjerenje o nekaznjavanju tek ako budes odabran..[/quote]
cuj sad to :S pa sta mi onda od papira treba da bi se prijavio? :S[/quote]
http://mup.ks.gov.ba imas ovdje sta ti sve treba.
[/quote]
pa to sam i procitao i pise ljekarsko, uvjrenja o nekaznjavanju i kopija licne i vozacke :S
ljekarski i uvjerenje o nekaznjavanju tek ako budes odabran..[/quote]
cuj sad to :S pa sta mi onda od papira treba da bi se prijavio? :S[/quote]
pa to sam i procitao i pise ljekarsko, uvjrenja o nekaznjavanju i kopija licne i vozacke :S
-
balooon
#307 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ima li neko da je izlazio vec na konkurse mup ks za mladjeg insp.jer ja sam cuo da je intervju bio svaki put a ne samo kad su 2 kandidata knap
-
balooon
#308 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
jesi li siguran da bas ovako stvar stoji sa bodovanjem,svaki prosli put cini mi se ,ako sam dobro shvatio je intervju obavezno bio.jesi li mozda ti izlazio na konkurs prosli?...a sto se tice ocjenjivanje po 10..gore je neko napisao da svaki od trojice iz komsije daje po ocjenu od 1 do 10..pa se onda valjda to sto se dobije djeli sa 3..to je znaci taj usmeniCracked wrote:balooon wrote:znaci zimi je dvorana ipak..to bi vec razumnije bilo.jel izlazio neko zimi ili cuo gdje se to odrzava.recimo da 3 clana ocjene po 10 nekog sa stelom..znaci on dobija 10 bodova.a ovaj drugi uradi test npr40 bodova i on je u prednosti.to sam milsio kad sam govorio o opstem znanju.jedino ako dobro shvatio nisam sve ovo.
bice u sali ako bude zima i snijeg. Ne razumijem dje ce te neko ocjeniti po 10? Imas:
test opsteg znanja donosi maksimalno 50 bodova
pismeni test, esejski temu dobijes maksimalno 10 bodova
i fizicka sposobnost maksimalno 10 bodova
znaci imas ukupno mogucnost 70 da osvojis. Ako se dva ili vise kandidata nalaze na granici izmedju onih koji su primljeni i koji nisu a imaju isti broj bodova za njih ce se odrzati intervju. Vjerovatnoca za to je mala pogotovo jer bodovi iz fizickog idu u decimale. Iz pet disciplina (sprint, trcanje, skok, sklekovi i trbusni) uzimaju prosjek. Recimo uzeo si iz disciplina 7, 7, 4, 5,8 bodova koje onda podijelis sa 5 i konacna ocjena iz fizickog 6.2
- kokuz_sa
- adnansax
#310 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
mislim da ti to niko ne zna iz prve ruke ovdje, sve je rekla-kazala..prosli konkurs kada je primljeno 50 policajaca, a za mladje inspektore je ponisten, nije bilo intervjua do onog dana ponistenja konkursa..to je ono sto sam ja siguran,jer sam bio ucesnik.to je ovaj od 2009 cini mi se..ove prije nisam konkurisao,pa da ne spekulisem..balooon wrote:ima li neko da je izlazio vec na konkurse mup ks za mladjeg insp.jer ja sam cuo da je intervju bio svaki put a ne samo kad su 2 kandidata knap
za bodovanje, pravilnik o bodovanju i testiranju,najjednostavnije rjesenje..
- adnansax
#311 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
cuj sad to :S pa sta mi onda od papira treba da bi se prijavio? :S[/quote]BaDa wrote:pasa citaj...ustedices pare i vrijeme ako nista...
pa to sam i procitao i pise ljekarsko, uvjrenja o nekaznjavanju i kopija licne i vozacke :S[/quote]
jbg citaj ponovo
-
balooon
#312 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
jesu li kandidati ublizu bili prosli put sa bodovima..zanima me odvojeno za pismeni za usmeni fizicka sprema itd..da li u sustini nijanse odlucuju na kraju ima li gdje da se moze pogledati bodovanja sva odvojeno mozda?
- Cracked
#313 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
bio sam ja
na zadnjem konkursu koji je kasnije ponisten bilo je ovako:
Test i pismeni isti dan
fizicka sprema za one koji su prosli test (minimalni kriterij)
i to je to, trebala izaci lista nominovanih pa se obori konkurs pred samo objavljivanje i ponovi se nakon par mjeseci
medjutim kad su ponavljali opet ga prekinu medjutim odmah nakon testa i pismenog
i to je to, evo nas sad 2 godine kasnije
Test i pismeni isti dan
i to je to, trebala izaci lista nominovanih pa se obori konkurs pred samo objavljivanje i ponovi se nakon par mjeseci
medjutim kad su ponavljali opet ga prekinu medjutim odmah nakon testa i pismenog
-
balooon
#314 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
a reci mi jos samo koliko nakon zavrsetka konkursa su vas zvali na pismeni i koliko je proslo dana nakon pismenog kad su vas zvali na test fizicke spreme.da li je bila zima.gdje ste radili kuperov test tj trcanje..kolega nije valjda da jos posao nasli niste nakon 2 god.jeste li aplicirali za insp ili polic.koji fakultet je u pitanju ako mogu znati..Cracked wrote:bio sam ja
Test i pismeni isti dan
-
zoro3
#315 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Mnogi kandidati koji su se odlučili prijaviti na konkurs za prijem 150 policajaca i 20 inspektora u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog greške u konkursu koja je ispravljena tek nakon sedam dana bespotrebno su izvadili ljekarsko uvjerenje koje su platili 60 KM.
U pismu koje su jučer uputili našoj redakciji naveli su da su u okviru dokumentacije za konkurs morali poslati i ljekarsko uvjerenje iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu uposlenika MUP-a koje nije starije od tri mjeseca.
- Kandidati su pohrlili, a dnevno ih je oko 100 obavilo ljekarski pregled. Većina nas koji smo plaćali po 60 KM je nezaposlena i to je za nas mnogo novca. No, to ne bi bio problem da danas (jučer, op. a.) nije objavljena ispravka konkursa u kojoj je navedeno da nam ljekarsko uvjerenje ipak nije potrebno - naveli su ogorčeni kandidati.
U novom konkursu je navedeno da će ljekarsko biti potrebno samo onim kandidatima koji budu izabrani. No, i to će, kažu, biti problem, jer će procedura izbora trajati duže od četiri mjeseca pa i onima koji budu izabrani ovo uvjerenje koje sad imaju tada više neće biti validno.
- Svi koji smo bespotrebno platili ljekarsko organizirat ćemo se i zahtijevati da nam oni koji su nas prevarili vrate novac - kazali su kandidati.
Pećanac: Mnogi ne žele da ovo uspije
Resorni ministar Nermin Pećanac rekao je za "Dnevni avaz" da ima mnogo onih koji ne žele da ovaj konkurs uspije. Dodao je da će sve biti provedeno po zakonu.
- Kako god da smo uradili, opet bi neko zamjerio. Nije nikakav problem, iz nadležne agencije su kazali da moramo napraviti ispravku. Želimo nešto uraditi, a opet ima problema. Neka se slobodno organiziraju i traže pare, ali što se ne žale na one koji im nisu dali posao 20 godina - rekao je Pećanac.
60 KM košta ljekarsko uvjerenje
U pismu koje su jučer uputili našoj redakciji naveli su da su u okviru dokumentacije za konkurs morali poslati i ljekarsko uvjerenje iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu uposlenika MUP-a koje nije starije od tri mjeseca.
- Kandidati su pohrlili, a dnevno ih je oko 100 obavilo ljekarski pregled. Većina nas koji smo plaćali po 60 KM je nezaposlena i to je za nas mnogo novca. No, to ne bi bio problem da danas (jučer, op. a.) nije objavljena ispravka konkursa u kojoj je navedeno da nam ljekarsko uvjerenje ipak nije potrebno - naveli su ogorčeni kandidati.
U novom konkursu je navedeno da će ljekarsko biti potrebno samo onim kandidatima koji budu izabrani. No, i to će, kažu, biti problem, jer će procedura izbora trajati duže od četiri mjeseca pa i onima koji budu izabrani ovo uvjerenje koje sad imaju tada više neće biti validno.
- Svi koji smo bespotrebno platili ljekarsko organizirat ćemo se i zahtijevati da nam oni koji su nas prevarili vrate novac - kazali su kandidati.
Pećanac: Mnogi ne žele da ovo uspije
Resorni ministar Nermin Pećanac rekao je za "Dnevni avaz" da ima mnogo onih koji ne žele da ovaj konkurs uspije. Dodao je da će sve biti provedeno po zakonu.
- Kako god da smo uradili, opet bi neko zamjerio. Nije nikakav problem, iz nadležne agencije su kazali da moramo napraviti ispravku. Želimo nešto uraditi, a opet ima problema. Neka se slobodno organiziraju i traže pare, ali što se ne žale na one koji im nisu dali posao 20 godina - rekao je Pećanac.
60 KM košta ljekarsko uvjerenje
- Cracked
#316 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
balooon wrote:a reci mi jos samo koliko nakon zavrsetka konkursa su vas zvali na pismeni i koliko je proslo dana nakon pismenog kad su vas zvali na test fizicke spreme.da li je bila zima.gdje ste radili kuperov test tj trcanje..kolega nije valjda da jos posao nasli niste nakon 2 god.jeste li aplicirali za insp ili polic.koji fakultet je u pitanju ako mogu znati..Cracked wrote:bio sam ja
Test i pismeni isti dan
Pa ako se nadas u struci da ces raditi, kriminalistika, nadat ces se jos dugo (kao i 99,9% nas)
radilo se u sali trcanje. Ne sjecam se koliko je bilo izmedju testa i fizicke spreme, nije nesto dugo. A nakon ovih 30 dana za prijavu ocekuj jos nekih 29 dok krene. To je rok koji moraju ispostovati(30 dana) a s obzirom da ce mali milion ljudi biti nema sanse da pocne ranije
-
balooon
#317 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ma ja ko i u ostalim oblasima.ni tamo nije nista bolje osim ako nemas stelu..zna li iko malo poblize sta to rade npr konkretno pravnici i ekonomisti kao mladji inspektori imate li neka saznanja.onako plasticno njihov radni dan?.imam malo nejasnoca oko toga,imaju li i oni terenskog posla nekog,koji bi posao mogao biti pravniku tamo recimo?
-
macmac
#318 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Pravnici i ekonomisti ce raditi isto sto i svi ostali koji budu primljeni u cinu mladjeg inspektora. Ovo je konkurs za one koji zele da hvataju kriminalce i drze pistolj u rukama. Prema tome nemoj se zavaravat da ako si po zanimanju pravnik ili ekonomist da ces u policiji bit neko piskaralo u kancelariji.balooon wrote:ma ja ko i u ostalim oblasima.ni tamo nije nista bolje osim ako nemas stelu..zna li iko malo poblize sta to rade npr konkretno pravnici i ekonomisti kao mladji inspektori imate li neka saznanja.onako plasticno njihov radni dan?.imam malo nejasnoca oko toga,imaju li i oni terenskog posla nekog,koji bi posao mogao biti pravniku tamo recimo?
-
balooon
#319 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ja sam cuo da postoji razlika i da je kancelarija odrediste vecinsko pravnika i ekonomista..ekonomsti cini mi se ganjaju finansijski kriminal sto nema veze sa pistoljem.samo mi pravnici nisu jasni tu.ali naravno htio bih nekog ko zna vise tj konretnije,ko je imao iskustva nekog i sl...zna se ko ganja kriminalce kriminalisti brate.zato su ucili.sta ima ekonomist sad kad budu istrazivali po npr razvojnoj banci nosati pistolj tamo.to je neka logika moja.samo mi za pravnike nije jasno tu..a i ako cemo realno ne moze se kriminalca bas neki ufatiti tako sto se 4 godine uci rimsko pravo i sl.a onda za 6 mjesec obuke steci neko znanje za oziljno hvatanje nekih teskih kriminalaca.kakvi ekonomsti i pravnici i upotreba pistolja.to mi je karikaturalnomacmac wrote:Pravnici i ekonomisti ce raditi isto sto i svi ostali koji budu primljeni u cinu mladjeg inspektora. Ovo je konkurs za one koji zele da hvataju kriminalce i drze pistolj u rukama. Prema tome nemoj se zavaravat da ako si po zanimanju pravnik ili ekonomist da ces u policiji bit neko piskaralo u kancelariji.balooon wrote:ma ja ko i u ostalim oblasima.ni tamo nije nista bolje osim ako nemas stelu..zna li iko malo poblize sta to rade npr konkretno pravnici i ekonomisti kao mladji inspektori imate li neka saznanja.onako plasticno njihov radni dan?.imam malo nejasnoca oko toga,imaju li i oni terenskog posla nekog,koji bi posao mogao biti pravniku tamo recimo?
- kokuz_sa
#320 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
balooon wrote: ja sam cuo da postoji razlika i da je kancelarija odrediste vecinsko pravnika i ekonomista..ekonomsti cini mi se ganjaju finansijski kriminal sto nema veze sa pistoljem.samo mi pravnici nisu jasni tu.ali naravno htio bih nekog ko zna vise tj konretnije,ko je imao iskustva nekog i sl...zna se ko ganja kriminalce kriminalisti brate.zato su ucili.sta ima ekonomist sad kad budu istrazivali po npr razvojnoj banci nosati pistolj tamo.to je neka logika moja.samo mi za pravnike nije jasno tu..a i ako cemo realno ne moze se kriminalca bas neki ufatiti tako sto se 4 godine uci rimsko pravo i sl.a onda za 6 mjesec obuke steci neko znanje za oziljno hvatanje nekih teskih kriminalaca.kakvi ekonomsti i pravnici i upotreba pistolja.to mi je karikaturalno
nema razlike, da bi bio instaktor moras amo imati VSS, bio to fax nuklearne fizike, veterine, islamskih nauka nevazno..samo je vazno da se ima diploma..
a sto se tice ovog boldiranog..tako je u normalnim zemljama
-
balooon
#321 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
nisam ni rekao da pravnik ili ekonomist nece biti isnpektor.pa prijavljujemo se svi za funkciju mladji inspektor..samo govorim da ce ekonomisti ganjati finansijski kriminal i nece im trebati pistolj ko sto gore jedan kolega rece..mozda ce ga morati nositi ali ne i ganjati pistoljem kako on rece..a svakako da je poenta posla ganjanje kriminalaca i kriminala samo kriminal je i razvojna banka kao sto rekoh a kriminal je i obijanjed trafike ..u tom kontekstu mi je donekle recimo jasno sta ce raditi ekonomisti..ali ne i pravnici.nemogu da se sjetim koji bi kriminal mogao biti vezan za pravo.mozda krsenje akata ili zakona..a i ovo mi za islamske nauke malo nevjerovatno,iako postoji zakonska mogucnost jos nisam cuo da je neko prosao sa islamskim naukama ili veterinom recimo,kolko god smo naopaki i kolko god nisamo normalna drzava opet bi me to iznenadilo da vidim..a vala neznam i bih li volio biti piskaralo..mada vidim da i toga ima u mupu neki su samo po kancelarijamakokuz_sa wrote:balooon wrote: ja sam cuo da postoji razlika i da je kancelarija odrediste vecinsko pravnika i ekonomista..ekonomsti cini mi se ganjaju finansijski kriminal sto nema veze sa pistoljem.samo mi pravnici nisu jasni tu.ali naravno htio bih nekog ko zna vise tj konretnije,ko je imao iskustva nekog i sl...zna se ko ganja kriminalce kriminalisti brate.zato su ucili.sta ima ekonomist sad kad budu istrazivali po npr razvojnoj banci nosati pistolj tamo.to je neka logika moja.samo mi za pravnike nije jasno tu..a i ako cemo realno ne moze se kriminalca bas neki ufatiti tako sto se 4 godine uci rimsko pravo i sl.a onda za 6 mjesec obuke steci neko znanje za oziljno hvatanje nekih teskih kriminalaca.kakvi ekonomsti i pravnici i upotreba pistolja.to mi je karikaturalno
nema razlike, da bi bio instaktor moras amo imati VSS, bio to fax nuklearne fizike, veterine, islamskih nauka nevazno..samo je vazno da se ima diploma..
a sto se tice ovog boldiranog..tako je u normalnim zemljama
-
macmac
#322 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
nositi pistolj znaci da policijski sluzbenik ima ovlast i upotrijebiti isti, iako u principu rijetko kad dodje do upotrebe vatrenog oruzja od strane policije, ali kada sam rekla da mladji inspektor nosi pistolj i hvata kriminalce nisam mislila doslovno da se policijski posao svodi samo na to, naravno da za otkrivanje i sprecavanje mnogih krivicnih djela pistolj ne igra nikakvu ulogu (korupcija npr., ili finansijski kriminal kako si ti naveo), samo ti pokusavam objasniti sta je posao mladjeg inspektora a to je borba protiv svakog oblika kriminaliteta, i ako ti smatras da je posao jednog ekonomiste u policiji podrazumijeva iskljucivo borbu protiv finansijskog kriminala onda ja tebe pitam protiv kojeg oblika kriminala ce se boriti jedan profesor geografije, historije ili likovne kulture (ukoliko bude primljen na ovom konkursu) buduci da je u konkursu navedeno da je dovoljno samo VI stepen nebitno koje strucne spreme spreme? I zasto svi na ovom konkursu moraju polagati test fizickih sposobnosti a ne samo kriminalisti? Zar to ne znaci se od buduceg mladjeg inspektora trazi da je spreman potrcat i uhvatit kriminalca kad god to bude potrebno bez obzira da li je on zavrsio pravo, kriminalistiku, socijalni rad?
- Cracked
#323 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ne znam kako je u kantonu. Ostale uprave i agencije imaju fino razdvojeno tipa: Traze 15 kriminaliosta 2 pravnika i 2 ekonomista. U kantonu dovoljno da zavrsis dif ili visu trenersku i mozes biti ml. inspektor. To nazalost nikad nije promjenjeno iako je bivsi ministar svasta obecavao. Ali dobro kad vidis kako samo neprofesionalno pocetak ovog konkursa izgleda i ne cudi me. Bice cudo ako dodje konkurs do kraja i ljudi pocnu raditi. Sanse su po dosadasnjem nekih 5%
-
bosančica-sunčica
#324 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Možda ima "grešaka u koracima, ali ja imam dojam da MUP po prvi put ozbiljno radi i da postoji jaka želja i ambicija, da se stanje poboljša.
Niti je destrukcija nastala od juče, niti preko noći možemo očekivati rezultate.
Ali, ako postoji želja i rad, a čini mi se da toga ima, rezultati će doći.
Strpljenja treba i građanske solidarnosti.
Ne moramo uvijek gledati u nebo, kad se pred našim očima dešavaju " zlodjela"..... jer se to kao nas ne tiče.. ( kao što su mnogi zdušili iz ratne BiH , jer to nije bio njihov rat).
Budimo svi pomalo opet Valter...
Niti je destrukcija nastala od juče, niti preko noći možemo očekivati rezultate.
Ali, ako postoji želja i rad, a čini mi se da toga ima, rezultati će doći.
Strpljenja treba i građanske solidarnosti.
Ne moramo uvijek gledati u nebo, kad se pred našim očima dešavaju " zlodjela"..... jer se to kao nas ne tiče.. ( kao što su mnogi zdušili iz ratne BiH , jer to nije bio njihov rat).
Budimo svi pomalo opet Valter...
-
macmac
#325 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ovo je konkurs zbog kojeg se ne vrijedi ni sekunde nervirat, bit ce ovdje svega, daj Boze da to bude sve fer i posteno al cisto sumnjam. Na kraju krajeva ja bih bila zadovoljna ako od 20 mladjih inspektora barem 10 bude primljeno zato jer to zasluzuju i jer su bili najbolji na testovima. Iskreno se nadam da nece bas svih 20 doci tu preko veze i nezasluzeno.