Pušite li cigarete?
-
SoulSeeker
#301 Re: Pušite li cigarete?
Mali savjet pušačima koji žele prestati pušiti...
Cigarete se ne mogu odbaciti na način da zamislite "kako ćete danas zapaliti samo jednu ili deset cigareta", pri čemu će ovo biti zacrtana norma jer ovo u principu važi za ne_strastvene pušače, dakle pušače koji u cigaretama ne osjete toliko užitak kao strastveni pušači. Strastveni pušači će uvijek naći izgovor tipa "ako sam zapalio jednu, mogu i drugu i te dvije će biti norma" čime ova strategija na samom startu pada u vodu.
Ako ste strastveni pušač koji želi odbaciti cigarete odbacite ih naglo. Najbolje je prestati pušiti kada imate gripu ili neku sličnu bolest uz koju obavezno dobijate i temperaturu (napomena: ne preporučujem ovo osobama sa jako slabim imunitetom). U ovo vrijeme napušite se cigareta koliko god možete i slobodno se predozirajte jer će nikotinsko trovanje u vašem tijelu zahvaljući bolesti koju imate izazvati tako jako gađenje zbog čega će i sama pomisao na cigaretu stvarati osjećaj mučnine što znači da su velike šanse i za konačno odvikavanje od pušenja. Nakon predoziranja u vrijeme bolesti zasigurno nećete pušiti neko vrijeme (obično oko sedam dana), a kada ozdravite prije paljenja cigarete pokušajte u sebi oživjeti ovaj osjećaj, i ako to uspijete riješit ćete se početne krize koja traje oko mjesec dana. Kada osjetite želju za cigaretom, jedite neke sitnije bombonice (ja sam cuclao "kavabon"). Tijelo vremenom prihvata život bez nikotina i što duže izdržite bez cigareta sve manje i manje će vam trebati, a na kraju ćete toliko zamrziti nikotin zbog čega će vam zasmetati i najblaži dim cigarete. Ne isključujem da će odvikavanje od pušenja rezultirati i lošim snovima i znojenjem u snu, jer evo recimo ja sam sanjao cigaretu dugu dvadesetak metra koja mi je umilnim ali i plačljivim ženskim glasom u snu govorila:
"Bila sam uz tebe kada sam ti bila najpotrebnija, sjeti se i sam kako nam je bilo lijepo zajedno. I sada si odlučio da me ostaviš? Zar nakon toliko godina zajednički provedenog života ne želiš više da budemo zajedno??? Za ćeš ostaviti nekoga ko je uz tebe bio i dan i noć, i razumjevao te čak i onda kada niko drugi nije???"
< slijedi plač cigarete i trenuci u kojima se budim sav u znoju >
Cigarete su... pa to su lakše droge koje po nekim naučnim istraživanjima mijenjaju i samu strukturu mozga. Ukoliko možete bez njih svakako pokušajte jer pored toga što trujete sebe trujete i sve ostale koji se nalaze oko vas, naročito bebe ili mlađu populaciju kojoj to jako smeta.
Odvikao se od pušenja zahvaljući gore navedenoj metodi, i nisam pušio ravno četiri godine, a onda sam se opet vratio u "pušačku kategoriju" jer u tome nisam vidio ništa zanimljivo ali svakako nemojte biti kao ja - odviknite se ako možete, i to što hitnije zbog vas i onih koji vas okružuju.
Cigarete se ne mogu odbaciti na način da zamislite "kako ćete danas zapaliti samo jednu ili deset cigareta", pri čemu će ovo biti zacrtana norma jer ovo u principu važi za ne_strastvene pušače, dakle pušače koji u cigaretama ne osjete toliko užitak kao strastveni pušači. Strastveni pušači će uvijek naći izgovor tipa "ako sam zapalio jednu, mogu i drugu i te dvije će biti norma" čime ova strategija na samom startu pada u vodu.
Ako ste strastveni pušač koji želi odbaciti cigarete odbacite ih naglo. Najbolje je prestati pušiti kada imate gripu ili neku sličnu bolest uz koju obavezno dobijate i temperaturu (napomena: ne preporučujem ovo osobama sa jako slabim imunitetom). U ovo vrijeme napušite se cigareta koliko god možete i slobodno se predozirajte jer će nikotinsko trovanje u vašem tijelu zahvaljući bolesti koju imate izazvati tako jako gađenje zbog čega će i sama pomisao na cigaretu stvarati osjećaj mučnine što znači da su velike šanse i za konačno odvikavanje od pušenja. Nakon predoziranja u vrijeme bolesti zasigurno nećete pušiti neko vrijeme (obično oko sedam dana), a kada ozdravite prije paljenja cigarete pokušajte u sebi oživjeti ovaj osjećaj, i ako to uspijete riješit ćete se početne krize koja traje oko mjesec dana. Kada osjetite želju za cigaretom, jedite neke sitnije bombonice (ja sam cuclao "kavabon"). Tijelo vremenom prihvata život bez nikotina i što duže izdržite bez cigareta sve manje i manje će vam trebati, a na kraju ćete toliko zamrziti nikotin zbog čega će vam zasmetati i najblaži dim cigarete. Ne isključujem da će odvikavanje od pušenja rezultirati i lošim snovima i znojenjem u snu, jer evo recimo ja sam sanjao cigaretu dugu dvadesetak metra koja mi je umilnim ali i plačljivim ženskim glasom u snu govorila:
"Bila sam uz tebe kada sam ti bila najpotrebnija, sjeti se i sam kako nam je bilo lijepo zajedno. I sada si odlučio da me ostaviš? Zar nakon toliko godina zajednički provedenog života ne želiš više da budemo zajedno??? Za ćeš ostaviti nekoga ko je uz tebe bio i dan i noć, i razumjevao te čak i onda kada niko drugi nije???"
< slijedi plač cigarete i trenuci u kojima se budim sav u znoju >
Cigarete su... pa to su lakše droge koje po nekim naučnim istraživanjima mijenjaju i samu strukturu mozga. Ukoliko možete bez njih svakako pokušajte jer pored toga što trujete sebe trujete i sve ostale koji se nalaze oko vas, naročito bebe ili mlađu populaciju kojoj to jako smeta.
Odvikao se od pušenja zahvaljući gore navedenoj metodi, i nisam pušio ravno četiri godine, a onda sam se opet vratio u "pušačku kategoriju" jer u tome nisam vidio ništa zanimljivo ali svakako nemojte biti kao ja - odviknite se ako možete, i to što hitnije zbog vas i onih koji vas okružuju.
- luckylaka
#302 Re: Pušite li cigarete?
Pusio ,,ko turcin,,nekih tridesetak godina a danas je tacno 450 dana kako ne pusim.Kako.Jednostavno me spuco srcani i bilo je,,pusiti ili ne pusiti,,vrlo lahko.Mozda nekad i pocnem ponovo ali sumnjam,ne fale mi uopste
-
ate
#303 Re: Pušite li cigarete?
@Sa_dySa_dy wrote:ate ja ne skontah,jel pusis il ne?
da citiram samog sebe:
ate wrote: ja sam prestao prije 2 godine nakon 9 godina pusenja.
-
ate
#304 Re: Pušite li cigarete?
Tacno, samo sto su ta droga drustveno prihvacena pa se kao nepusac moras izvinjavati pusacima i moliti nbpr. da puse vani jer smrdi ili imate male djece.SoulSeeker wrote: Cigarete su... pa to su lakše droge ...
Mislim da je to najveci razlog (drustveno prihvaceno) zasto je tesko baciti.
Kad bacis svuda oko tebe ljudi koji puse, reklame na kojima je pusenje pretstavljeno kao nesto pozitivno, sve sporstski tipovi puse ili zavodljive dame.
A najgluplje je pitanje: "Zasto si prestao ?" U fazonu do juce si pusio sta ti sada bi iznenada.
Najbolje da pitas sebe "Zasto sam uposte i pocinjao"
Jer nepusenje je prirodan poredak stvari a ne pusenje
-
SoulSeeker
#305 Re: Pušite li cigarete?
Do nedavno je bilo tako, sada većinom više nije zahvaljući odvojenim prostorijama za pušače i nepušače.ate wrote:Tacno, samo sto su ta droga drustveno prihvacena pa se kao nepusac moras izvinjavati pusacima i moliti nbpr. da puse vani jer smrdi ili imate male djece.
U pravu si, reklamiranje cigareta bi po meni trebalo čak i ukinuti jer je to doslovce reklamiranje zla koje jako šteti ljudima. Ne znam gdje sam vidio džambo plakat sa slikom zgodnog muškarca koji je prigrlio tri super zgodne curke na kojem je popratni tekst "Uspješni muškarci puše Walter Wolf, a Vi???"... Ovo je po meni isto kao da su napisali "Uspješni muškarci troše isključivo marihuanu, a Vi???", i IMHO ovo je klasični poziv na trovanje.ate wrote:Kad bacis svuda oko tebe ljudi koji puse, reklame na kojima je pusenje pretstavljeno kao nesto pozitivno, sve sporstski tipovi puse ili zavodljive dame.
Nemam ništa protiv proizvođača cigareta ili nekog reklamiranja u blažem obliku, ali reklamiranje na ovaj način je totalno besmisleno. U vezi "uspješnog tipa sa tri cure", napisat ću da u vrijeme dok sam bio mladić većinom nisam pušio jer sam se bavio sprotom, i curke su se vrlo rado ljubile sa mnom. Međutim, kada god sam zapalio cigaretu smetalo je većini njih, i tačno sam imao osjećaj da mi žele reći "de ti jarane malo operi zube, sažvaći koju žvakaću gumu, pa ćemo nastaviti". Eto toliko o "uspješnosti" macho tipova sa džambo plakata, njihovim super zgodnim curama, i Walteru...
Nikada nisam pitao ljude zašto su prestali trošiti cigarete i nemam namjeru. Naprotiv, to bih sugerisao svima.ate wrote:A najgluplje je pitanje: "Zasto si prestao ?" U fazonu do juce si pusio sta ti sada bi iznenada.
Najbolje da pitas sebe "Zasto sam uposte i pocinjao" Jer nepusenje je prirodan poredak stvari a ne pusenje
-
bulevarmostar
#306 Re: Pušite li cigarete?
Dobri postovi, par odlicnih savjeta. Ovaj poetski kad ti cigara prica je najbolji, i meni se nesto slicno znalo desiti. Odlucio sam danas da prestanem. Po ko zna koji put. Fino vrijeme, moze se trcati, kontam tako da kilazu zadrzim jer znam da ce aapetit za hranu porasti. Ostao mi je koji Chantix od proslog puta (one si mi pomogle prosli puta kad sam prestao na godinu dana). Divim se svima vama stratsvenim koji ste naglo prestali. Svaka cast. Ja cu ovu prvu heftu smanjit, mislim da bih poludio od nervoze kad bih naglo prekinuo.
- Pikaboo
#307 Re: Pušite li cigarete?
Nista smanjivanje,samo je izlomi na milion komada i gotovo.bulevarmostar wrote:Dobri postovi, par odlicnih savjeta. Ovaj poetski kad ti cigara prica je najbolji, i meni se nesto slicno znalo desiti. Odlucio sam danas da prestanem. Po ko zna koji put. Fino vrijeme, moze se trcati, kontam tako da kilazu zadrzim jer znam da ce aapetit za hranu porasti. Ostao mi je koji Chantix od proslog puta (one si mi pomogle prosli puta kad sam prestao na godinu dana). Divim se svima vama stratsvenim koji ste naglo prestali. Svaka cast. Ja cu ovu prvu heftu smanjit, mislim da bih poludio od nervoze kad bih naglo prekinuo.
-
bulevarmostar
#308 Re: Pušite li cigarete?
Tesko da bih mogao odjednom, jedno da se unaprijed izvinim svim ljudima koje cu nasekirati narednih mjesec dana.Pikaboo wrote:Nista smanjivanje,samo je izlomi na milion komada i gotovo.bulevarmostar wrote:Dobri postovi, par odlicnih savjeta. Ovaj poetski kad ti cigara prica je najbolji, i meni se nesto slicno znalo desiti. Odlucio sam danas da prestanem. Po ko zna koji put. Fino vrijeme, moze se trcati, kontam tako da kilazu zadrzim jer znam da ce aapetit za hranu porasti. Ostao mi je koji Chantix od proslog puta (one si mi pomogle prosli puta kad sam prestao na godinu dana). Divim se svima vama stratsvenim koji ste naglo prestali. Svaka cast. Ja cu ovu prvu heftu smanjit, mislim da bih poludio od nervoze kad bih naglo prekinuo.
- Pikaboo
#309 Re: Pušite li cigarete?
Kako si prestao prvi put,prestani i sada.To smanjivanje kod mene nikad nije ferceralo.Jedan dan ispusim dvije,drugi dan 18.bulevarmostar wrote:Tesko da bih mogao odjednom, jedno da se unaprijed izvinim svim ljudima koje cu nasekirati narednih mjesec dana.Pikaboo wrote:Nista smanjivanje,samo je izlomi na milion komada i gotovo.bulevarmostar wrote:Dobri postovi, par odlicnih savjeta. Ovaj poetski kad ti cigara prica je najbolji, i meni se nesto slicno znalo desiti. Odlucio sam danas da prestanem. Po ko zna koji put. Fino vrijeme, moze se trcati, kontam tako da kilazu zadrzim jer znam da ce aapetit za hranu porasti. Ostao mi je koji Chantix od proslog puta (one si mi pomogle prosli puta kad sam prestao na godinu dana). Divim se svima vama stratsvenim koji ste naglo prestali. Svaka cast. Ja cu ovu prvu heftu smanjit, mislim da bih poludio od nervoze kad bih naglo prekinuo.
Razbolila se pravo,nisam mogla podnjet ni dim cigare.Dosla malo sebi,skontam nisam sedam dana zapalila.I tako nastavila sa nepusenjem.
-
suspect_zero
#310 Re: Pušite li cigarete?
Ja ću prestat čim skoče na 5 km
........a sad odoh jednu da zapalim 
-
bulevarmostar
#311 Re: Pušite li cigarete?
Jedan dan kontam koliko mi je zivota cigara uzela, onda drugi dan koliko mi je zivota dala i tako ukrug. Srecom ili nesrecom, zivim u drustvu gdje je pusenje postalo stigmatizirano pa valjda i to pomogne ovaj put. Vidicemo 
-
ate
#312 Re: Pušite li cigarete?
Niko smanjivanjem nije uspio.bulevarmostar wrote: Tesko da bih mogao odjednom, jedno da se unaprijed izvinim svim ljudima koje cu nasekirati narednih mjesec dana.
Pitaj koga hoces ko je prestao.
-
SoulSeeker
#313 Re: Pušite li cigarete?
Bravo, ali jednom i za sva vremena. I da... Neka polomi i "rezervne kutije" ispod kreveta...Pikaboo wrote:Nista smanjivanje,samo je izlomi na milion komada i gotovo.
-
SoulSeeker
#314 Re: Pušite li cigarete?
Sve najbolje, želim ti puno sreće i jako volje.bulevarmostar wrote:Dobri postovi, par odlicnih savjeta. Ovaj poetski kad ti cigara prica je najbolji, i meni se nesto slicno znalo desiti. Odlucio sam danas da prestanem. Po ko zna koji put. Fino vrijeme, moze se trcati, kontam tako da kilazu zadrzim jer znam da ce aapetit za hranu porasti. Ostao mi je koji Chantix od proslog puta (one si mi pomogle prosli puta kad sam prestao na godinu dana). Divim se svima vama stratsvenim koji ste naglo prestali. Svaka cast. Ja cu ovu prvu heftu smanjit, mislim da bih poludio od nervoze kad bih naglo prekinuo.
- Bosnolog
#315 Re: Pušite li cigarete?
bulevarmostar wrote:Dobri postovi, par odlicnih savjeta. Ovaj poetski kad ti cigara prica je najbolji, i meni se nesto slicno znalo desiti. Odlucio sam danas da prestanem. Po ko zna koji put. Fino vrijeme, moze se trcati, kontam tako da kilazu zadrzim jer znam da ce aapetit za hranu porasti. Ostao mi je koji Chantix od proslog puta (one si mi pomogle prosli puta kad sam prestao na godinu dana). Divim se svima vama stratsvenim koji ste naglo prestali. Svaka cast. Ja cu ovu prvu heftu smanjit, mislim da bih poludio od nervoze kad bih naglo prekinuo.
Samo cvrsta volja i samopouzdanje ce ti pomoci da sebi pomognes kao i izbjegavanje prvih sedmica prostorija gdje se pusi,.....Progresivno smanjivaje je jedan od nacina mada cesto ne zavrsi ostavljanejm tog nejgoreg poroka po zdravlje covjeka.Samo naglim i potpunim odbacivanjem uz cvrstu zelju je najbolji i najuspijesniji nacin uz praktikovanje drugih aktivnosti i mozda zvakace gume ili mintove bombobe u vrijeme ovisnih kriza,/Ima jedaan nacin da ti se cigaete ogade a to je da uvlacis zrak kroz dugokoristenu mustiklu ili lulu bez duhana mucninu i povracanej mozes ocekivat ali i gadenje na cigaretu nakon toga/....
Jedan od nacina pomoci sebi da odbacis cigarete jeste da shvatis stetnost konzumiranaj istih a kao dio borbe koji ce ti pomoci evo ti jedan savjet da testiras stetnost i posljedicu istih po tvoje zdravlje "POVICI JEDAN DOBAR DIM I STAVI SVOJU POTKOSULJU ILI KOMAD GUSTOG PLATNA PREKO USTA I IZBACI DIM, POGLEDAJ FLEKU NATALOZENOG NIKOTINA NAKON SAMO JEDNOG DIMA A KOJA SE NECE MOCI OPRATI U VES MASINI BEZ POSEBNIH KEMIKALIJA,STO JE TKANINA CESCA FLEKA CE BITI JACA/Shvati da Se tvoje bronhiije i bronhiole zapusavaju tim nikotinskim katranom cime se smanjuje protok fliltriranej zraka koji udises CIME OSJECAJ GUSENJA PRILIKOM FIZICKIH AKTIVNOSTI USLJED NEDOSTATAKA ZRAKA POSTAJE JEDAN OD POKAZATELJA a dio kisika sa dijelom tog nikotina zavrsi u krvi koji se raznosi po cijelom tijelu sto izaziva tumorna i karciona oboljenja,.....zacepljene bronhiole na krajevima pluca izaziva odumiranje i stvaraju potecijalnu opasnost od karcinom pluca.
Takode moramo znati da komercijalizacija novih cigareta i masovna proizvodnja je izgubila na kvaliteti duhana uz dodate hemijske promjese koje ovisnost pojacavaju kod konzumera,.....jedne od najproduktivnijih privrsednih grana svijeta od koje drzava ubire ogromne porezne naplate ubijajuci sopstvenu naciju ,....Cigarete su najgora stvar koju sebi ljudi nepotreno iz znatizelje u mladosti ili kasnijoj stupidnosti priuste,.....
U svakom slucaju zelim ti uspjeha da istrajes u najboljoj odluci koju si izabrao za svoje dobro kao i porodicno prijateljsko-radnom okruzenju,.....
-
ate
#316 Re: Pušite li cigarete?
E vidis, ja bih ti kontra savjetovao : idi tamo gdje svi puse i reci sebi "to me nece od mog cilja odvesti".Bosnolog wrote: ... kao i izbjegavanje prvih sedmica prostorija gdje se pusi,.....
Ovako ispada kao da bjezis od pusenja. A kad tad ces se morati suociti sa situacijom da budes u prostoriji sa puno pusaca.
A sto prije takvu kriznu sitaciju prebrodis bice ti lakse.
Jaci si ti od cigareta !
- Bosnolog
#317 Re: Pušite li cigarete?
Izbjegavanjem zadimljenih prostorija prvih sedmica ce mu pomoci svakako,a svakom nepusacu bi savjetovao da se zauvijek drzi tog principa zasto se tome izlagati i to treba zakonom regulisati kao u mnogim naprednim zemljama svijeta,.second hand smoking http://www.cancer.gov/cancertopics/fact ... obacco/ETS /Boravak u prostoriji gdje se pusi je jako opasno za zdravlje,..radnici koji rade u zagusljivim prostorijama ,restoranima,kaficima kao i drugim okupljalistima su uspjeli u mnogim zemljama izdejstvovati zabranu pusenja u istima kao i u zatvorenim prostorima kao dio zastite svog zdravlja na radu ,...ugostiteljska udruzenja su se bunila kao profit ce opasti ali drzava je ipak zastitila radnike i njihova prava kao i nepusace sto je sasvim logicno ,....zasto trpiti neciji los ceif i navike na ustrb zdravlja nepusaca umjesto da isti budu kulturni i respektuju nepusace time sto ce izaci van prostorije kako bi zadovoljili svoje licne nevike i potrebe ,jer je to ipak izbor pusaca i zasto bi isti ugrozavali zdravlje nepusaca a udovoljavanje pusacima je cin diskriminacije nad nepusacima i zdrastvena tortura pogotovu djece u razvoju sto se moze smatrati i tretirati kao krivicno djelo na sto niko nema pravo.ate wrote:E vidis, ja bih ti kontra savjetovao : idi tamo gdje svi puse i reci sebi "to me nece od mog cilja odvesti".Bosnolog wrote: ... kao i izbjegavanje prvih sedmica prostorija gdje se pusi,.....
Ovako ispada kao da bjezis od pusenja. A kad tad ces se morati suociti sa situacijom da budes u prostoriji sa puno pusaca.
A sto prije takvu kriznu sitaciju prebrodis bice ti lakse.
Jaci si ti od cigareta !
Podrzavam zakonske akte Hrvatske koja je napravila vec prve korake na tome http://hr.wikipedia.org/wiki/Zabrana_pusenja. Neke zemlje su otisle i korak dalje pa su cak i u parkovima zabranjenili pusiti i konzumiranje alkohola,sto je buduci korak koji je opste dobar za zdravo drustvo,naciju i prirodu,..Samo je to kod nas svjetlosnim godinama iza naprednih zemalaj i drustava ,....kao i mnoge stvari,.....
-
SoulSeeker
#318 Re: Pušite li cigarete?
Čovjek može SVE što hoće.bulevarmostar wrote:Tesko da bih mogao odjednom,
Joj... O ovome sam ti zaboravio napisati par riječi. Odvikavanje od pušenja u većini slučajeva rezultira pojačanom nervozom, nekad čak i agresivnim ispadima. Te nervoze sam se riješavao žvakanjem više komada žvakaćih guma kutnjacima, i stezanjem nekakve plave okrugle gume koja stane u šaku. Ne znam kako se ovo zadnje zove, ali evo nacrtao sam ti.bulevarmostar wrote:jedno da se unaprijed izvinim svim ljudima koje cu nasekirati narednih mjesec dana.

E sad... uzmem ovo i stežem, stežem, i stežem... i bude mi lakše.
- muha_sa
#319 Re: Pušite li cigarete?
suspect_zero wrote:Kad dođe vakat da me kopaju......u amanet im ostavljam da mi jednu šteku ronhilla pod ćefine ubace........čisto da mi je lakše preći preko Sirat ćuprije
![]()
ugledaj se na meneka
zguzvah je u januaru 91-e. i nikad je vise ne turih medj prste
- Kraljica_Suza
#320 Re: Pušite li cigarete?
Mene zanima....vi koji ste prestali ili prestajete pusiti cigarete...sta je sa kafom?
Koliko je dobro/lose rijesiti se i kafe usput ha?
-
udrch
#321 Re: Pušite li cigarete?
Ovo potvrđujem 100%..ate wrote:Niko smanjivanjem nije uspio.bulevarmostar wrote: Tesko da bih mogao odjednom, jedno da se unaprijed izvinim svim ljudima koje cu nasekirati narednih mjesec dana.
Pitaj koga hoces ko je prestao.
Dvaput sam prestajao na duži period, preko godine, odviko se bio skroz, prošo krize i opet budala ispo..
Ali sam obadva puta bacio odmah i odjednom, nikakvo smanjivanje ne pomaže..
Zbog ovog glupog smanjivanja sam zaglavio na kraju bolnice i upali pluća..prešo ko fol na Light cigare i manje komada dnevno, i tako izdržo 7,8 dana, a onda sam onu Drinu Light komplet kutiju spržim za dva sahata i opet na kraju skontam da nisam isćejfio..teško se sa Aure Extra prestaje, bar u mom slučaju
- Pikaboo
#322 Re: Pušite li cigarete?
Ja nisam prestala piti kafu.Jest da se jos ucim kako da je pijem bez cigare,al' ide nekako.Salijem je ko vodu 
- muha_sa
#323 Re: Pušite li cigarete?
kad sam presto duhanit nastavih normalno kafenisat al bez nekog cejfaKraljica_Suza wrote:Mene zanima....vi koji ste prestali ili prestajete pusiti cigarete...sta je sa kafom?
- Jazz_Junkie
#324 Re: Pušite li cigarete?
Duhan. Vutru nisam od juna prosle godine.hana_montana wrote:Jazz_Junkie wrote:Ja evo tocno 2 mjeseca nisam zapalio.
a sta si palio
-
ate
#325 Re: Pušite li cigarete?
Ja kada sam bacio nisam mijenjao po tom pitanju nista.Kraljica_Suza wrote:Mene zanima....vi koji ste prestali ili prestajete pusiti cigarete...sta je sa kafom?
Zasto uostalom.
Navodno da je bila neka studija, ne znam gdje sam to cito, da zivotni vijek ne zavisi od toga da li pijes kafu ili ne.
Ali ako si ovisna od kafe onda je bolje ne zapocinjati istovremen rat na oba fronta