RAT BENDOVA - OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Whitesnake

#301 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Whitesnake »

Hajd jos cu ovaj post napisat' i odaoh spavati j**o ovo, ranim sutra.. :) Ovako dobri moj i posteni @JBT:
Vidim ja JBT po postovima da si ti pravi forumas za razliku od mene koji ovo otvori jendom mjesecno :) pa se necu puno raspravljati.. Nisam nigdje rekao da LL "ne zna svirati zato sto su se onako obukli" :)
Nemoj da mi okreces rijeci. To nije fino. Ako te interesuje sta sam i kako napisao, jednostavno procitaj ponovo moj post :)
Druga stvar, to sto govoris "halo nije ovo takmicenje izmedju stilova muzike" je upravo moja poenta jer mislim da sam ja to bas onako fino naglasio i nacrtao..
Trece, NIJE TACNO da je ovaj sou stvoren da se bendovi takmice u tome kako ko bolje prolazi kod ljudi (jest da sam malo izvuko iz konteksta ali si ti tako fino i jasno napisao).. vec kao sto smo obojca rekli, kako ko SVIRA!!!!!!!!!!!!!!!!!! (nemoj da se ponavljam molim te :)) zatim, nisam rekao uopste da su ostali bendovi dobri vecini ljudi pa su iz tog razloga prosli.... ostali bendovi su prosli sto su bolje odsvirali! Tacka! Period! Sviđa li se to nama sa ove strane malih ekrana je skroz drugi par opanaka :) zatim, mozda si u pravu za taj album da ge ne bih mogao preslusati, ali to je totalno druga tema i necu da u to ulazim...
I da ne duljim...momci ZA TEBE DOBRO SVIRAJU, ZA MENE NE SVIRAJU DOBRO... (rekao sam ti da postujuem teuđe misljenje, postuj i ti tuđe) i nisu ispali samo zbog pjevaca.. vec zbog loseg performansa u generalu, bend je grijesio, vokal sarao po tonalitetu, gitarista umjesto da se trudi i svira on .....radi ono sto radi..., basista skace po bini, jedino malo bubnjar vuce da ostanu u toku pjesme.. klavijatura bas nigdje a upravo one bi trebalo da "nose" pjesmu posebno ako furaju bendove kao sto je HIM :) Ma joj nebitno jbg :)
Anyway, necu ti reci jedan, evo reci cu ti 3 benda koji su po meni ako ne 3x onda bar duplo bolji od LL a ispali su:
1. Feedback!!!
2. Venus (mnoooooogo tacnije su svirali, a to je ono sto je bitno)
3. Atlantida

pozz majstore
njonjica

#302 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by njonjica »

MUNAFIK wrote: Sarajevo na nekim vaznim stvarima treba pokazati da ne podnosi da m se prodaju muda pod bubrege a ne ne nekom takmicenju bendova... Mislim ova tvoja prica je smjesna, Ondje su razni kompleksasi pokazali svoj primitivizam i nista vise, ako si neki metalac (a u slozi ih je bilo puno) pa hoce li ti ruke otpasti ako aplaudiras nekome ko ne svira muziku tvojih IDOLA BENDOVA???

Pored tog kompleksa mahale carsije itd... fakat ja ne kontam zasto se ljudi koji se furaju u neke smjerove RNR toliko mrze medjusobom? Imam primjer u svom drustvu sa kojima idem na rat bendova... Oni koji slusaju iron maidena njima je sve ostalo SMECE a ljudi koji to sviraju i slusaju su DEBILI, glupani itd... zasto je to tako?
Ako ti je moja prica smijesna ti se slobodno grohotom nasmij-to je tvoje pravo a moje je da se radujem sto od muzickog projekta "Rat Bendova" najnovija intelektualna "elita " nije uspjela napraviti Drustvo Jednog Lica.
Kompleksasi su "od benda koji dolazi" stvorili bend koji odlazi i to zasluzeno....da nije bilo sve te price i guranja "po babu i po stricevima" LL bi veceras dobila oprostajni aplauz kao i ostale grupe koje nisu nastavile takmicenje.

Najvaznije od svega: NEKA POBIJEDI NAJBOLJI!
Whitesnake

#303 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Whitesnake »

njonjica wrote:
MUNAFIK wrote: Sarajevo na nekim vaznim stvarima treba pokazati da ne podnosi da m se prodaju muda pod bubrege a ne ne nekom takmicenju bendova... Mislim ova tvoja prica je smjesna, Ondje su razni kompleksasi pokazali svoj primitivizam i nista vise, ako si neki metalac (a u slozi ih je bilo puno) pa hoce li ti ruke otpasti ako aplaudiras nekome ko ne svira muziku tvojih IDOLA BENDOVA???

Pored tog kompleksa mahale carsije itd... fakat ja ne kontam zasto se ljudi koji se furaju u neke smjerove RNR toliko mrze medjusobom? Imam primjer u svom drustvu sa kojima idem na rat bendova... Oni koji slusaju iron maidena njima je sve ostalo SMECE a ljudi koji to sviraju i slusaju su DEBILI, glupani itd... zasto je to tako?
Ako ti je moja prica smijesna ti se slobodno grohotom nasmij-to je tvoje pravo a moje je da se radujem sto od muzickog projekta "Rat Bendova" najnovija intelektualna "elita " nije uspjela napraviti Drustvo Jednog Lica.
Kompleksasi su "od benda koji dolazi" stvorili bend koji odlazi i to zasluzeno....da nije bilo sve te price i guranja "po babu i po stricevima" LL bi veceras dobila oprostajni aplauz kao i ostale grupe koje nisu nastavile takmicenje.

Evo vidis JBT o ovome ti upravo pricam :)
Svaka cast uhh kako onot i je nick?? ah da.. svaka cast @Njonjica
MUNAFIK

#304 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by MUNAFIK »

njonjica wrote:

LL je dobio aplaz od svakog normalnog covjeka koji je bio u slozi, a zavijanje je dobio od kojekakvih kompleksasa nafuranih metalaca i NAVIJACA SKRIPTE... Znas da su oni bili losi mozda bi i ja zviznuo, ali ono je bilo tako bezobrazno, tako zlonamjerno, tako ruzno i primitivno sa ciljem ponizavanja a ne sa ciljem borbe protiv nekakve novokomponovane elite i slicnih gluposti...

A to tvoje bend koji odlazi... ne znam, ja im zelim svu srecu kao i svakom drugom bendu, ali kako sam vidio oni su ovaj show usli sa ODLICNIM autorskim pjesmama (a u sustini ovoga takmicenja su trebale i biti atorske pjesme) i Bogami ako tako nastave tesko ce oni biti bend koji odlazi (kako ti to prizivas, a to opet govori o tebi i nekim tvojim kompleksima) nego ce trudom i radom i uspjeti...
Ti mozda imas nekih nerjesenih problema sa Laticem ali zaista ne znam kakve to veze ima sa njegovom djecom, pa dokle idu ti kompleksi?
njonjica

#305 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by njonjica »

MUNAFIK wrote: LL je dobio aplaz od svakog normalnog covjeka koji je bio u slozi, a zavijanje je dobio od kojekakvih kompleksasa nafuranih metalaca i NAVIJACA SKRIPTE... Znas da su oni bili losi mozda bi i ja zviznuo, ali ono je bilo tako bezobrazno, tako zlonamjerno, tako ruzno i primitivno sa ciljem ponizavanja a ne sa ciljem borbe protiv nekakve novokomponovane elite i slicnih gluposti...

A to tvoje bend koji odlazi... ne znam, ja im zelim svu srecu kao i svakom drugom bendu, ali kako sam vidio oni su ovaj show usli sa ODLICNIM autorskim pjesmama (a u sustini ovoga takmicenja su trebale i biti atorske pjesme) i Bogami ako tako nastave tesko ce oni biti bend koji odlazi (kako ti to prizivas, a to opet govori o tebi i nekim tvojim kompleksima) nego ce trudom i radom i uspjeti...
Ti mozda imas nekih nerjesenih problema sa Laticem ali zaista ne znam kakve to veze ima sa njegovom djecom, pa dokle idu ti kompleksi?
Ako je tebi ono sto su LL veceras "svirali" bilo dobro, vrijeme je da provjeris svoje kriterije jer u muzici kao i u svemu drugom, postoje osnovna pravila koja se MORAJU postovati da bi to sto se svira bilo iole dobro.

Ostatak tvog posta nije vrijedan jednog slova moje tastature. :zzzz:
Deriguz

#306 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Deriguz »

Eto svi se sad razumiju u muziku odjednom

Realno, LL je i trebao ispasti, ako cemo gledati cjelokupni utisak, a taj utisak 75% kvari pjevac... jbg tako je, sto se svirke tice nisu puno losiji od ostalih

Sto se vas strucnjaka tice, javite kad budete imali bend pa cemo vas cuti 8)
Andaluzijski pas

#307 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Andaluzijski pas »

njonjica wrote:
MUNAFIK wrote: LL je dobio aplaz od svakog normalnog covjeka koji je bio u slozi, a zavijanje je dobio od kojekakvih kompleksasa nafuranih metalaca i NAVIJACA SKRIPTE... Znas da su oni bili losi mozda bi i ja zviznuo, ali ono je bilo tako bezobrazno, tako zlonamjerno, tako ruzno i primitivno sa ciljem ponizavanja a ne sa ciljem borbe protiv nekakve novokomponovane elite i slicnih gluposti...

Ako je tebi ono sto su LL veceras "svirali" bilo dobro, vrijeme je da provjeris svoje kriterije jer u muzici kao i u svemu drugom, postoje osnovna pravila koja se MORAJU postovati da bi to sto se svira bilo iole dobro.

Umjetnost bi trebala biti subjektivna, zar ne? I pogledi na umjetnost, također?
Andaluzijski pas

#308 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Andaluzijski pas »

Njonjice, ne želim da prejudiciram, ali čini se da imaš izuzetno široke ''poglede'' što se tiče muzike.
MUNAFIK

#309 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by MUNAFIK »

njonjica wrote:

njonjice meni je najvise drago sto su tvoji kriteriji u muzici na pravom mjestu prije svega preko babe Latica :-) a onda mogu misliti kako tek na pravom mjestu u svemu drugom.

Ja sam davno napisao da nevjerjem da LL ima stelu isto tako sam uvjek hvalio svaki bend jer jesu bili dobri u 99% slucajeva svi bendovi unazad 2-3 emisije... Isto tako nevjerujem da ce pobjeda na OBN-u pomoci bilo kojem bendu jer je OBN samo otezao svakom pobjedniku ovih takmicenja do sada... Sto se tice takmicara meni je dusa na mjestu jer svi spreme odlicne SVIRKE, ali zaista ne mogu ovog tvog i slicnih prodavanja muda pod bubrege i pljuvanju po svakome ko se kod nas IMALO pokaze u necemu... Pa ovo je vise BOLESNO!!! Ja zaista ne znam kakav je to kompleks kod tebe kada ti nekom tamo bendu koji nema nista sa tobom ZELIS da bude bend koji ODLAZI :? :? :? Normalan covjek zeli srecu svakome ko se trdi da radi nesto sa svojim zivotom ali eto...
JBT

#310 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by JBT »

Mogu se samo sloziti sa Munafikom. :)
Sramota je ono zvizdanje, pa bilo o kome da se radi. :sad:
DaysleepeR

#311 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

LL je ispao, i nije im nimalo koristilo pojavljivanje u ovom takmicenju, nit im treba nit sta, navukli su samo na sebe antipatije i bice im jako tesko dalje

carsija ili ne, ovaj grad je ionako carsijski

Last Location ima sve sto im treba za uspjeh (taj potencijalni, navodni koji svi isticu) i bez ovoga, nazalost ovo im je odmoglo

evo spot LL-a za njihovu stvar, uradjen veoma profesionalno i skupa placeno a to nema nijedan drugi bend iz ovog takmicenja, tako da njima Rat Bendova nije nikad ni trebao

a evo i nesto stariji spot

evo sad svi koji vole LL ko bi kupio cd sa ovakvim pjesmama, meni je iskreno ovo nako...

ali sve pohvale za LL a to sam vec rekao, svi ostali bendovi uveliko tezgare na osnovu Rata Bendova LL ne, i za to im cestitam...
EnglishmanInBosnia

#312 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by EnglishmanInBosnia »

Nece niko da mi kaze sta su svirali Scripta i Sabatka? :sad:
Sit svega

#313 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Sit svega »

Ne mogu da vjerujem da Vas ima još koji pratite OBN i njihovo smeće od programa...
Vragolan

#314 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

nekada smo mi pravi metalci samarali pozere, zato sto su se prodavali da su metalci da slusaju slayer a cim se zatvore u svoju sobu slusaju crvenu jabuku i merlina, pljuvali na nasu filozofiju, sinoc su ih izzvizdali i neka su ko ih hebe, neka se naviknu da budu i izzvizdani

eki sarajevo primitivno, to je HM nacin razmisljanja, tu nema finoce, pozeri i sminkeri su fini,
uz pozere mozes sa trebeom stiskavac da pleses a uz pravu rokacinu sklonis trebu u stranu i ti uskocis u sutku,
tako nemojete da kakite o nekakvom primitivizmu sto su pozeri izzvizdani, ako vam se ns svidja sto ce pravi headbangeri izzvizdati pi..ice onda ne gledajte ovaj show, ima BB i farma

a mozda bi sabatka bila izzvizdana da je vecina publike bila sastavljena od djevojcica uzrasta od 12 do 16 godina

sta rec o LL onu su bend koji dolazi, po uslovom da promjene pjevaca, bend koji dolazi u komercialnom smsilu, izdaju jedan album, hit im bude na vtrhu top liste dva dana i gotovo, nema ih viseeee

naravno da se razumijemo kada show prestane u roku 2 sedmice zaboravit cemo i sabbatku i santos brothers i skriptu i LL

sinoc je pobjedio kvalitet i tu stavljam .

p.s. ja jos uvjek ceka emerika i kuhara da se pojave u ziriju, pa da ih stefanec pita za misljenje
al_akhisari

#315 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by al_akhisari »

Jos jednom cu izraziti svoje iznenadjenje i zadovoljstvo sto ovaj show postoji ( ne mogu vjerovati da sam u stanju ovakvo nesto reci za show emisije "televizije" obn ).... :D Ugodno provedena noc uz dobru muziku... :dance:

Malo o svirci: o ukusima ne vrijedi raspravljati...
- po meni ll ocekivano ostali van daljnjeg takmicenja...dobar bend, ali mislim da su ostali malo ispred...
- nm mi ne sjeda nesto narocito...moj sljedeci favorit za otpasti...
- scripta, radi odlican posao, orginalni...jedan od ozbiljnijih favorita...pjevac, neka pjeva...pricat mu zabraniti... :D
- sabbatka, strasan zvuk, iako nisam ljubitelj "teskih" zvukova, zvuce jako dobro...
- brothersi, oni su fenomen...nema dalje...njih su TROJICA ( sto neko rece )...

Ziri...po meni sve u granicama normalnog, dozvoljenog i ukusnog ( uz poneki ispad )...ljudi moji, ovo je ipak show...Posebna prica je okrsaj gobca i dvojca iz bs...ne tako davno, fadila i darija nisam mogao smisliti, no nije vise tako...uz periode pretjerivanja i fulanja, ipak je podnosljivo...

Sve u svemu, bit ce zanimljivo u sljedecu nedjelju...
familyguy

#316 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by familyguy »

E sinoc se stvarno pokazalo koliko je grad sarajevo otiso u QRAC!!!!! UZAAASSS !!! Pa kako mogu porediti sabatku i ll !?? Sejo-uzas, uopste nisu iskomentarisali pjesme koje su uradili..nego su samo pali pod uticaj publike i necasno ih otpisali pa ni uz jednu pohvalu za dosadasnji rad...KOJE PI..E( ALI VALJA SEJI ALBUM PRODAT ;) )) koji šu..k!
Pa onda uzeli poredjivat Armina i Mihajla....:S TOTALNO 2 razlicita pjevaca,zanra itd itd..
Ja kolko sam ovo gledao, UVIJEK CU PRIJE PREPOZNAT ARMINOV GLAS NA RADIJU/TELEVIZIJI NEGO OD MIHAJLA.....PA VALJDA SE TO TRAZI U P.... MATERNU !?? ONAJ MIHAJL ZAVIJA KO VUK, ARMIN IMA MUSKI GLAS,TO SE OSJETI!! :!:
STA JE BILO SA PREDZADNJIM KOMENTAROM NA LL(BLAGO SARAJEVU DA IMA OVAKVE ROKERE), A STA JE BILO SINOC S ONIM KOMENTAROM...
ONAJ SEJO JE JEDNA VEEEEEEELIIIIIIIIIIKAAA DVOLICNA ŠUPČ..A!! :x
Divim se momcima iz LL-a sto ovo podnose i nose se s ovim, fakat im svaka čast, imaju i razloga hodat uzdignute glave,izasli su sa stilom i svojim zvukom,KOJI NIKO NEMA NA OVIM PROSTORIMA!!!!!!

Evo naso sam onu stvarku njihovu s dvoboja....rocknroll SARAJLIJE!!! :bih:
stvar gori :thumbup:
simbabimba

#317 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by simbabimba »

Prvo hajd malo smanji dozivljaz i ne galami, to sto ste ispali zasluzeno ste ispali, mozda jedino NM da su prije vas trebali ali njihov pjevac barem zna pjevat da ne falsira, a i o boji glasa bi se dalo raspravljati... :-) :-) :-) :-)

familyguy wrote:UVIJEK CU PRIJE PREPOZNAT ARMINOV GLAS NA RADIJU/TELEVIZIJI NEGO OD MIHAJLA.....PA VALJDA SE TO TRAZI U P.... MATERNU !?? ONAJ MIHAJL ZAVIJA KO VUK, ARMIN IMA MUSKI GLAS,TO SE OSJETI!! :!:
STA JE BILO SA PREDZADNJIM KOMENTAROM NA LL(BLAGO SARAJEVU DA IMA OVAKVE ROKERE), A STA JE BILO SINOC S ONIM KOMENTAROM...
Divim se momcima iz LL-a sto ovo podnose i nose se s ovim, fakat im svaka čast, imaju i razloga hodat uzdignute glave,izasli su sa stilom i svojim zvukom,KOJI NIKO NEMA NA OVIM PROSTORIMA!!!!!!

Sejo mu je za pjevanje rekao sto je neko trebao daaaavno, i daleko ste dogurali s onim ublehasem. Svi se praaaaavo nafurani - nije vas ni krivit previse, nafuro vas Zele - cuj "bend koji dolazi" pa halo masa onih bendova je VEC DOSLO!

Helem, cao vam i nemojte se furat da cete previse cd-ova prodati, belicni ste i blijedi preeevise da biste ostavili traga.

Uzdravlje LL!
Vragolan

#318 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

simbabimba wrote:Prvo hajd malo smanji dozivljaz i ne galami, to sto ste ispali zasluzeno ste ispali, mozda jedino NM da su prije vas trebali ali njihov pjevac barem zna pjevat da ne falsira, a i o boji glasa bi se dalo raspravljati... :-) :-) :-) :-)

familyguy wrote:UVIJEK CU PRIJE PREPOZNAT ARMINOV GLAS NA RADIJU/TELEVIZIJI NEGO OD MIHAJLA.....PA VALJDA SE TO TRAZI U P.... MATERNU !?? ONAJ MIHAJL ZAVIJA KO VUK, ARMIN IMA MUSKI GLAS,TO SE OSJETI!! :!:

Sejo mu je za pjevanje rekao sto je neko trebao daaaavno, i daleko ste dogurali s onim ublehasem. Svi se praaaaavo nafurani - nije vas ni krivit previse, nafuro vas Zele - cuj "bend koji dolazi" pa halo masa onih bendova je VEC DOSLO!

Helem, cao vam i nemojte se furat da cete previse cd-ova prodati, belicni ste i blijedi preeevise da biste ostavili traga.

Uzdravlje LL!
@simbabimba
ukrade mi slova, tj., potpisujem tvoj post, ja bi im samo savjetovao da se im ciljna grupa budu djevojcice od 12 do 16 godina
Gotovac

#319 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Gotovac »

Malo je glupo spominjati navijace Scripte ...kad tamo nema Biscana nikako ... ima 5 biscana studenata koji dodju i oni su mogli da se deru jedino, nemojte odmah osudjivati nikoga i praviti neke kojekakve glupe tenzije i mrznje... meni je licno krivo da su ljudi izvizdali LL ...jer znam da momci nisu krivi za to vec je kriva visa sila ...
chengaba

#320 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by chengaba »

Dosadni ste Tita mi...

Meni je Last Location dobar bend, ali je ovdje fazon sto su ostali bolji.
Pjevac ih jebe sto se tice pjevanja, ali loze se na njega p****, sto je danas bitnije od kvaliteta glasa (znam o cemu govorim) ;-) .

Da nisu dobar bend, ne bi dovdje dosli, jer nema ovdje sviranja na playback i glumatanja itd...
Meni su plaho pederasti sto se tice oblacenja i nekih gestikulacija, al' hajd, svakom svoje... :D

Nego je li jos neko svirao sinoc pored TLL? :lol:
Utokkha

#321 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Utokkha »

Mnogo novoregistrovanih korisnika poplavilo je forume s ciljem da prikaže sramotu Sloge i Sarajeva što je LL ispao.

Prije nego nastavim s komentarom, napisat ću da sam jedan od onih koje je privukla magija SB, zbog koje i pratim show. Istina je i da sam rock slušao intenzivno u jednoj životnoj fazi.

Meni kao TV gledaocu iznenađenje je predstavljalo konstantno provlačenje LL u prethodnim fazama, zbog Arminovog vokala. Prije svega, treba uzeti u obzir njihove prethodne nastupe gdje je bilo više nego očito da Armin falša na većini pjesama, ali da im njihov autorski rad leži (što je sasvim logično i smiješno isticati kao njegove pjevačke kvalitete). Smiješno je potencirati činjenicu da su malci bili na MTV, da imaju moderan spot, kada se u moderno vrijeme sve to plaća. Prije svih, kao i par prethodnih komentatora želim naglasiti da u Sa ima puno kvalitetnijih bandova od LL, pa isti nisu nastupili na showu niti su ikada snimili ijednu ozbiljniju demo snimku u nedostatku novca. Znam dosta takvih momaka po Sa i žao mi je što neki izuzetni talenti neće doživjeti veću popularnost, jer je narodnjak sve potopio.
Pobjeda Sabbatke je bila čista ko suza. Sa Sanitariumom od Metallice otpuhali su Slogu bukvalno. Ispalo je na kraju da je čitava Sloga bila krcata njihovim navijačima koji su uticali na mišljenje žirija, a ne ljudima koji su se tu pojavili da slušaju kvalitet i pronašli ga u njihovom nastupu. Sloga je iz emisije u emisiju davala mišljenje o kvaliteti LL svojim zvižducima, a priče o DŽL su bile dodatno ulje na vatru njihovog nekvaliteta. Evo, ako ćemo iskreno meni se samo sviđa Ahmedov bas, čak i mali Muhamed se trudi više složiti grimasu kao Zele Lipovača prilikom svirke gitare nego...

Mene je Sabbatka osvojila svojom izvedbom The Trooper od IM, LL autorskom pjesmom u baražu protiv Venus, ali da je Sabbatka bolja - jeste. Momci su muzički potkovani, dovoljno da niko iz žirija nije bio siguran koji instrument svira Mihalj (fagot), da studiraju na muzičkoj akademiji.

Takođe, meritorno mišljenje mi je ljudi koji žive rock i osoba koje su živjele rock u njegovim zlatnim 70-tim i 80-tim, kada je furka bilo imati dugu kosu, dok se masa novih rock kritičara koje komotno može predvoditi Lana igrala s lutkicama, slušala Branku Kockicu, a kasnije možda New Kids On The Block ježila na momke duge kose i teški zvuk.

Ne bih zviždao momcima iz LL definitivno, ali sigurno mi je trn u oku DŽL. Isti promoviše ekstremno muslimanstvo i bošnjaštvo sa raznih mimbera, rafala osude po umjerenim muslimanima toliko da zbog vjere trebaju biti ugrožene neke slobode, a klinci se bave haram stvarima (ironija). Nije jedini nego je tu i vrhovni ajatollah sa svojim kćerkama i fakat se pitam gdje ide svijest ovog društva. Dok sam pisao ovaj komentar posjetio sam fan page LL na kojem mogu vidjeti dosta prijatelja DŽL, SDA i islamskog backgrounda. Možda uskoro postane farz kupiti album LL, ko zna?

Da sumiram, nije Sarajevo na stup srama nabilo LL zbog DŽL, nego zbog manjka kvaliteta.
jedna

#322 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by jedna »

"Maska" je poprilično loše zvučala u izvođenju Sabatke. Ne muzika, extra su "oderali" al vokal baš i nije bio nešto.
2407

#323 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by 2407 »

Nije mi jasno zasto LL nije odsvirao Sharp Dressed Man od ZZ Top-a. Odsvirali bi jednu odlicnu pjesmu jednog legendarnog benda i jos bi napravili sjajan fazon na svoj styling. Uvjeren sam da su ovo sinoc odsvirali da ne bi zavrsili kako su zavrsili, ali dobro momci hoce da sviraju him-ove i sl.

I jos nesto, pa zar niko sinoc ne znade izgovoriti pravilno Lynyrd Skynyrd :) pa ljudi svoj prvi i najbolji album nazvali (pronounced 'lĕh-'nérd 'skin-'nérd) da ne bi bilo nikakve zabune oko izgovora :mrgreen:
Qler

#324 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Qler »

ma oni iz LL-a su nafurani nevjerovatno. to mene nervira kod njih, balavci mali misle da su najveci na svijetu.

ne sviraju lose, iako onom klavijaturisti treba bar red bull dati, ako nista :D

sabatka je bila za klasu bolja, i izmedju njih LL je realno i trebao ispasti.

kad djecaci malo svare zivot, kad prevazidju HIM fazone, mozda i bude nesto od njih, do tada, nek sviraju 13-godisnjakinjama po skolama koje puca pubert i EMO faza
gold'n'brown

#325 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by gold'n'brown »

LL je zasluzeno ispao ali tek u ovoj emisiji. Ona publika i zvizduci su dno dna i to momci nisu zasluzili. Na kraju su oni bili ti koji su bili konstantno pod pritiskom i samim tim u neravnopravnom polozaju u odnosu na ostale. Takmicenje u muzici je apsurd sam po sebi, a pogotovo u ovoj fazi gdje ima nekoliko dobrih bendova. Jos pri tome je na njih konstantno vrsem pritisak a papanska publika od sinoc je bila vrhunac.

Po mom misljenju najkvalitetniji bend je Scripta, i pored toga sto manje preferiram vrstu muzike koju oni sviraju u odnosu na ostale grupe. Ali to je taj apsurd reality showova i takmicenja u svemu i svacemu pa tako i u muzici. Neusporedivi su jedna Scripta i Sabbatka, a oni su u pretposljednoj emisiji kao trebali odmjeriti snage.
Post Reply