Bosna i Hercegovina- Spanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sarlo

#301 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by sarlo »

Poslano jutros u 8h i 32min.
...Selam,
Kako si i šta se radi?
Kod mene svaki dan sve više posla. Navikao sam se na klimu - valjda se sada neću prehladiti.
Španci su se u medijima pravo naoštrili da nas pobjede i da završe kvalifikacije sa svim pobjedama. Novi igraci koji mjenjaju povrijeđene će se izuzetno truditi da zauzmu mjesto u timu. Ovdje je euforija zbog utakmice kao da im trebaju bodovi. Baš vole svoju zemlju i mi se možemo dosta ugledati na njih. Stanje je isto kao da im je biti ili ne biti za prolaz dalje. Bice teško u Zenici.
Molim te objavi ovo na stranici saveza ili na sarajevo-x.com...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#302 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by hrasno38 »

Kojih sve vrsta ljudi ima u ovoj nasoj drzavi to je jedno cudo ali najgori su oni "jesam li rekao..." sa cinicnim osmjehom. Kao prvo igramo sa najjacom reprezentacijom u Evropi i drugom na svijetu. Kao drugo toj reprezentaciji smo napravili 4-5 fantasticnih sansi ali oni pet maju najboljeg golmana na svijetu.Kao trece ako dobro pratite nase igrace svaki prvo dobro promisli hoce li ucu u duel ili jace krenuti na loptu jer je teren prije za klizanja nego za igranja fudbala. Supic jeste kriv za gol ali sta sad treba malo ga prozivati od miseva koji jedva cekaju nas bilo kakav neuspjeh. Pa sa Supica malo na Ciru koji nas prvi put u istoriji odvede do baraza. Kakva dvolicnost na ovom forumu zna da vlada da je to za pisanja knjiga. Lijepo bi bilo dobiti Spaniju ali boli nas ako i ne dobijemo svi trebamo da se molimo za baraz ali istinski srcem da zelimo odlazak nasih momaka na SP a ne podmuklo cekati da kiksaju pa onda ide ono "jesam li vam rekao...".
palermo

#303 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by palermo »

komeba wrote:Spanci su nam ukazali na sve slabosti,a to se vidjelo vec i protiv Turske...Rahimica i Muratovica u veznom redu ce bilo koja ozbiljna reprezentacija izvozati jer su stari,spori i nemaju kondicije.Supic pokazuje da nije reprezentativni kalibar.To sam znao i prije,ali nadao sam se i nadam da ce u kljucnim utakmicama braniti bez kiksanja.
I sve razmisljam,ali nikako ne mogu da shvatim sta je Ciro mislio kada je stavio da igraju igraci koji se cuvaju od zutog kartona.

Opet se nadam da ce ovo biti kao protiv Rijeke i Irana,a da cemo u kljucnim utakmicama igrati dobro,ali ne znam...ovo mi nikako ne izgleda dobro.
jel ti stvarno ne izgleda dobro ? pa mi smo stvorili pet stopostotnih šansi protiv Španaca,a plus igramo odbranu u kojoj je glavna misao ne dobiti karton.Stvarno je čudo kako ljudi mogu različio gledati.
elSaik

#304 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by elSaik »

Jel' iko od vas primijetio da se mi SA ŠPANIJOM NADIGRAVAMO? De mi pokažite tu ekipu koja stvori 5 odličnih prilika protiv Španije za poluvrijeme?
hau jes no

#305 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by hau jes no »

casilas :x out victor valdes in :D
rota_laz

#306 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by rota_laz »

Jest.

Nazad jesmo užasni, ali su Španci beton. pa to se vidi iz aviona. Ubiše sa bokova, mi uopće nemamo desnog bočnog, Muratović se trudi, ali se gubi, ne zna čovjek gdje igra...ali ja ga ne bi krivio, više je Spaha krvi za drugi gol...

Osim toga fakat smo imali nekoliko dobrih akcija i šansi...šteta za ono ibiševića, pa salihovića... Dat ćemo gol i od nas dosta. Onda hajmo slavit u Baražu.... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :dance: :dance:
LSD

#307 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by LSD »

Dobro smo igrali u prvom poluvremenu,imali 3-4 extra šanse Casillas to odbranio...ona njihova prva šansa (ustvari prekid i centaršut) odmah gol za njih nakon Supićeve "procjene"...ja ne znam ko bi ovako otvoreno igrao sa špancima,pa imali smo više šansi nego oni...ja sam zadovoljan igrom,samo da ne bude kartona bezveze.
harač

#308 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by harač »

dobra stvar iz svega ovoga bi mogla biti ta što bi onaj koga dobijemo u baražu mogao pomisliti da nas je već dobio, pa ući prepotentno, kad je naša najbolja ekipa (minus jedno/dvoje) izgubila od španske rezerve... bilo bi još bolje da igramo prvu kod njih, al kad te neće...
AmSel

#309 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by AmSel »

Moramo biti realni. Spanija ima 20 izuzetnih igraca. Njihov drugi tim je prva klasa. Mi ocigledno ne igramo agresivno u odbrani, i to je uredu zato sto imamo zute kartone. Imali smo nekoliko sansi, i da smo imali malo vise srece i da nije Casilla na golu, bila bi druga situacija. Ipak mislim da imamo dobre sanse u barazu.
dadoka84

#310 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by dadoka84 »

Ja, stratega sa Play Stationa majko mila :lol:
Sto ne mogu ovih negativnih komentara. Kad pobijede ne valja, kad se igra defanzivno ne valja, kad se igra ofanzivno ne valja.
:zoka:
DOBOJLIJA

#311 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by DOBOJLIJA »

BICE 3-3, NECU BITI ZADOVOLJAN, TREBALI SMO IH GUZITI SA 5-2
Bosnolog

#312 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Bosnolog »

Nemanja je kriv za prvi go a drugi primi kroz noge ,katastrofalna odbrana.Napadaci su odlicni samo sto Spance spasi golman i velika sreca.Begica uvodi ako vec cuvas Hasagica ,ubacuj Stilica i Bajramovica .Muratovic je crkao i vodi ga van Ciro.

Spasnci su mnogo brzi i opasniji pored nase zbunjene odbrane.

Pjanic je odlican

Hajmo pogodite vise mrezu spanaca............ :bih: :bih:

Sretno u drugom poluvremenu.Ako izvucemo nerjeseno to ce biti vise nego dobro ali se bojim rupa u odbrani.........Strh me supljeg Supica :(
Mascherano

#313 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Mascherano »

Ja naroda... :roll:

Neki dan dizete u nebesa Ciru i igrace, sad kad gube od najbolje reprezentacije Evrope, pljujete po njima... Ovo treba da bude jedna prava test utakmica za baraz, da se uoce nedostaci i otklone. Sad je bar jasno da Hasagic treba braniti, a vjerujem da ce Ciro jos dosta toga izvuci iz ove utakmice.

Ne zaboravite da Bosna ide u baraz, a ne Turska i uzivajte u utakmici. :D
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#314 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Faruk »

imali smo svoje sanse i nismo ih iskoristili
Nemanja nas prodao kod prvog gola

opet sam zadovoljan
pa ovo su prvaci Evrope
nellington

#315 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by nellington »

Ma ko kaže da smo užasni. Mi igramo, mi se nismo prepali, mi smo ravnopravan protivnik. Koga briga za rezultat, pokazujemo da znamo igrati lopte. A ko mi kaže da je Nemanja kriv za drugi gol neka odmah uzme rukavice i počne braniti.

:bih:
senjor

#316 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by senjor »

Ljudi ohanite...
Bosna i Hercegovina postigla je vec ogroman uspjeh.
Ciro je car... :thumbup:

ps
zato izbjegavam da se ukjucujem na ovakve teme,namah sve ne valja... :evil:
Edin H.

#317 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Edin H. »

Sto je dosadan ovaj komentator :-)

Premda je dobro rekao da smo postigli gol da bi rezultat bio drugaciji :-) :D
battan-

#318 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by battan- »

Tesko bez Ibricica :-?
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#319 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Faruk »

Stilica uvesti da proba
klixober

#320 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by klixober »

palermo wrote:
komeba wrote:Spanci su nam ukazali na sve slabosti,a to se vidjelo vec i protiv Turske...Rahimica i Muratovica u veznom redu ce bilo koja ozbiljna reprezentacija izvozati jer su stari,spori i nemaju kondicije.Supic pokazuje da nije reprezentativni kalibar.To sam znao i prije,ali nadao sam se i nadam da ce u kljucnim utakmicama braniti bez kiksanja.
I sve razmisljam,ali nikako ne mogu da shvatim sta je Ciro mislio kada je stavio da igraju igraci koji se cuvaju od zutog kartona.

Opet se nadam da ce ovo biti kao protiv Rijeke i Irana,a da cemo u kljucnim utakmicama igrati dobro,ali ne znam...ovo mi nikako ne izgleda dobro.
jel ti stvarno ne izgleda dobro ? pa mi smo stvorili pet stopostotnih šansi protiv Španaca,a plus igramo odbranu u kojoj je glavna misao ne dobiti karton.Stvarno je čudo kako ljudi mogu različio gledati.
Ne izgleda mi dobro jer ekipe koje nas cekaju u barazu su jos bolje nego ova ekipa Spanije protiv koje veceras igramo.Ipak je ovo samo drugi sastav Spanije.A mi u barazu moramo pobijediti kuci...Protiv dvije velike ekipe u nasoj grupi iz 4 susreta,nismo nijednom pobijedili(veceras racunam da necemo).Ne zelim samo da ucestvujemo u barazu,nego i da ga prodemo,a mozemo baraz proci samo uz odredene promjene u sastavu koji Ciro do sada forsira.
zalizani

#321 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by zalizani »

Hoćemo pobjedu!
Hoćemo pobjedu!
Hoćemo pobjedu!
MIME

#322 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by MIME »

susc_ovjek wrote:Joj sve strucnjak do strucnjaka.

Odjednom niti jedan igrac ne valja, ciro pogotovo.

Pa ljudi mogli smo igrat ko prvu utakmicu kvalifikacija, kad smo stvorili jednu i po sansu, a mozemo igrati ovako otvoreno, ne gledajuci rezultat
i pokusavat dat go, ovo je cijena otvorene igre sa spancima.
Ja iskreno uzivam u igri, napad nam je ko brazilski, imali smo bezbroj prilika.

Samo da sudija ne usere sa zutim kartonima, inace sve ok.

Uzivajte!
Svaka čast
Misirlija

#323 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Misirlija »

Ja bih ove Ukrajince u barazu, nekakvi su mi ljigavi ko rusi :D
LadyBear

#324 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by LadyBear »

Eto zensko sam a opet sam bila upravu sto se tice Cirine taktike, da svi igraci i pored opasnosti od zutih kartona igraju protiv Spanije. Jednostavno veliko je opterecene igrati a morati jos paziti da nezaradis zuti, plus sto je prevelik pritisak i od strane navijaca, koji (sto meni ide na zivce) ocekuju da ce nasi igraci da prave cuda. Mislim hajde da se malo spustimo na zemlju, ni najveci amater nebi ocekivao da se jedna iskusna repka poput Spanije tek tako moze uzeti. Pored svega nasi momci ipak igraju lijepo i neka samo nastave bez kartona, a ova utakmica im moze posluziti kao lekcija i njima a i nama. Sto se tice Spanije momci igraju bez ikakvog opterecenja sto je mislim i sasvim vidljivo.
nellington

#325 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by nellington »

komeba wrote: Ne izgleda mi dobro jer ekipe koje nas cekaju u barazu su jos bolje nego ova ekipa Spanije protiv koje veceras igramo.Ipak je ovo samo drugi sastav Spanije.A mi u barazu moramo pobijediti kuci...Protiv dvije velike ekipe u nasoj grupi iz 4 susreta,nismo nijednom pobijedili(veceras racunam da necemo).Ne zelim samo da ucestvujemo u barazu,nego i da ga prodemo,a mozemo baraz proci samo uz odredene promjene u sastavu koji Ciro do sada forsira.
Šefe, ova reprezentacija Španije možda nije najjača, ali ekipa sa Casillasom, Villom, Iniestom, Piqueom ne može baš da ne valja (i odgovorno tvrdim da je ovaj tim Španije jači od svih ekipa s kojim možemo igrati u baražu).
Post Reply