Butmirski Pregovori - Dayton 2

Locked

Sta ocekujete od Butmirskih pregovora??

Ipak se desava nesto pozitivno.
27
16%
Apsolutno nista, sve ce ostati isto.
49
28%
Mislim da ce biti samo gore.
42
24%
Nisam siguran. Skeptican sam. Ali ko zna...
56
32%

Total votes: 174

zavrzlama

#301 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by zavrzlama »

osa wrote:[quote="zavrzlama"

:D :D ..... pa snaga moje spike i jest u tome sto ne nasijedam na propagandu rusitelja BIH i sto konstantno razotkrivam njihove zle namjere prema BIH...politika 90-tih koja je rusila BIH i tezila unistenju iste ,je i danas u istom kapacitetu....tako isto moje pisanje je uvijek na istom fonu kao kontra te politike...kako rusitelji BIH budu popustali ,tako cu i ja popustati....

;-) :bih:
ako su 90. i danas u istom kapacitetu, onda oni ne popuštaju, drži se zavrzlama.[/quote]
znam ja da bi ti volio da su neprijatelji BIH u punom kapacitetu sto se tice ljudstva i oruzja...na tvoju zalost nisu...samo je njihova ideologija i zelja za secesijom u punom kapacitetu....da oni imaju to sto ti prizeljkujes,nebi oni 14 godina cekali na "D DAY" ;-) ..rahat patnja moj @osa...pa ko izdrzi :D[/quote]

e, da ti znaš šta bi ja volio....[/quote]

ja bi voilo da ti mislis BIH ,isto ono sto ja mislim hrvatskoj...
Last edited by zavrzlama on 10/10/2009 21:07, edited 1 time in total.
osa

#302 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by osa »

[quote="zavrzlama
znam ja da bi ti volio da su neprijatelji BIH u punom kapacitetu sto se tice ljudstva i oruzja...na tvoju zalost nisu...samo je njihova ideologija i zelja za secesijom u punom kapacitetu....da oni imaju to sto ti prizeljkujes,nebi oni 14 godina cekali na "D DAY" ;-) ..rahat patnja moj @osa...pa ko izdrzi :D[/quote]

ja bi vilo da ti mislis BIH isto ono sto ja mislim hrvatskoj...[/quote]

nemoguće zavrzlama, naime nisi ravnopravan u ovom slučaju, ja sam naime dijelom bosanac, a ti nisi dijelom hrvat, dakle ja imam određene osjećaje i za bih i hrvatsku, a tebi je hrvatska, nešto kao makedonija, mađarska, barem tako cijenim, jer da nisam dijelom bosanac i meni bi bih bila tako nešto.
zavrzlama

#303 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by zavrzlama »

osa wrote:[quote="zavrzlama
znam ja da bi ti volio da su neprijatelji BIH u punom kapacitetu sto se tice ljudstva i oruzja...na tvoju zalost nisu...samo je njihova ideologija i zelja za secesijom u punom kapacitetu....da oni imaju to sto ti prizeljkujes,nebi oni 14 godina cekali na "D DAY" ;-) ..rahat patnja moj @osa...pa ko izdrzi :D

nemoguće zavrzlama, naime nisi ravnopravan u ovom slučaju, ja sam naime dijelom bosanac, a ti nisi dijelom hrvat, dakle ja imam određene osjećaje i za bih i hrvatsku, a tebi je hrvatska, nešto kao makedonija, mađarska, barem tako cijenim, jer da nisam dijelom bosanac i meni bi bih bila tako nešto.[/quote]
nisi skontao poentu...
black

#304 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by black »

Vinko Puljić
Poziv Hrvatskoj da se ne stidi Hrvata u BiH

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić pozvao je Hrvatsku da se ne stidi svoga naroda u BiH i da im, kako je rekao, ne stvara kompleks kao da su Hrvati iz BiH njima teret.
"Želimo biti zajedno narod istog jezika, iste kulture, iste vjere i zato, Hrvatska, nemoj se stidjeti svoga naroda. Hrvati u BiH su narod koji ima pravo opstati i biti ono što jeste", poručio je kardinal Puljić.

On je pozvao Hrvate u Hrvatskoj na razumijevanje i suzbijanje medijskih natpisa o Hrvatima u BiH kao kamenu oko vrata hrvatske države, prenose hrvatski mediji.

Puljić je izjavio je da hrvatskom narodu u BiH treba podrška njihovih sunarodnjaka iz Hrvatske, jer ih, kako je rekao, posebno danas novi Dejton želi ponovno izbrisati iz zemlje u kojoj žive vijekovima.

"Molimo za vjeru i novi duh Hrvata u BiH, ali i Hrvatskoj", poručio je kardinal Puljić na 4. hodočašću vrhbosanske i banjalučke biskupije u Mariji Bistrici.
a zashto li ne kazhe i ne pozove Bosanske Hrvate da se ne stide svoje BiH
zavrzlama

#305 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by zavrzlama »

black wrote:
Vinko Puljić

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić pozvao je Hrvatsku da se ne stidi svoga naroda u BiH i da im, kako je rekao, ne stvara kompleks kao da su Hrvati iz BiH njima teret.
"Želimo biti zajedno narod istog jezika, iste kulture, iste vjere i zato, Hrvatska, nemoj se stidjeti svoga naroda. Hrvati u BiH su narod koji ima pravo opstati i biti ono što jeste", poručio je kardinal Puljić.

On je pozvao Hrvate u Hrvatskoj na razumijevanje i suzbijanje medijskih natpisa o Hrvatima u BiH kao kamenu oko vrata hrvatske države, prenose hrvatski mediji.

Puljić je izjavio je da hrvatskom narodu u BiH treba podrška njihovih sunarodnjaka iz Hrvatske, jer ih, kako je rekao, posebno danas novi Dejton želi ponovno izbrisati iz zemlje u kojoj žive vijekovima.

"Molimo za vjeru i novi duh Hrvata u BiH, ali i Hrvatskoj", poručio je kardinal Puljić na 4. hodočašću vrhbosanske i banjalučke biskupije u Mariji Bistrici.
ako je hrvatska pomocu BIH hrvata izdajom posavine i vjestacki izazvanog rata izmedju hvo i arbih,ostvarila svoje strtateske ciljeve,,,,nek sad hrvatska te iste hrvate u BIH okrene ka BIH i uzme dodiku i velikosrbima partnera u gusenju BIH,jer uspije li dodik u svojoj namjeri ,hrvati u BIH ce biti najveci gubitnici...spas BIH hrvata je u okretanju BIH i prestanak koaliranja sa onim koji ruse BIH a jucer su rusili Hrvatsku...

pokajat se nikad nije kasno....
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#306 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by pape »

osa wrote:[quote="zavrzlama
znam ja da bi ti volio da su neprijatelji BIH u punom kapacitetu sto se tice ljudstva i oruzja...na tvoju zalost nisu...samo je njihova ideologija i zelja za secesijom u punom kapacitetu....da oni imaju to sto ti prizeljkujes,nebi oni 14 godina cekali na "D DAY" ;-) ..rahat patnja moj @osa...pa ko izdrzi :D

nemoguće zavrzlama, naime nisi ravnopravan u ovom slučaju, ja sam naime dijelom bosanac, a ti nisi dijelom hrvat, dakle ja imam određene osjećaje i za bih i hrvatsku, a tebi je hrvatska, nešto kao makedonija, mađarska, barem tako cijenim, jer da nisam dijelom bosanac i meni bi bih bila tako nešto.[/quote]

=====================================================================
Joj, ... @osa, ... Allaha ti, ... :oops: .... nauci vec jednom quotirati.
Dvije i pol godine si ovdje i svako tvoje quote je pogresno. :skoljka:
zemomak

#307 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by zemomak »

zavrzlama wrote:
black wrote:
Vinko Puljić

ako je hrvatska pomocu BIH hrvata izdajom posavine i vjestacki izazvanog rata izmedju hvo i arbih,ostvarila svoje strtateske ciljeve,,,,nek sad hrvatska te iste hrvate u BIH okrene ka BIH i uzme dodiku i velikosrbima partnera u gusenju BIH,jer uspije li dodik u svojoj namjeri ,hrvati u BIH ce biti najveci gubitnici...spas BIH hrvata je u okretanju BIH i prestanak koaliranja sa onim koji ruse BIH a jucer su rusili Hrvatsku...

pokajat se nikad nije kasno....
tako je majstore :thumbup:
popajic

#308 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by popajic »

Charles English
(BIH) 'Lideri znaju šta im je raditi'
:? :? :D :D
Socijalista

#309 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Socijalista »

popajic wrote:
Charles English
(BIH) 'Lideri znaju šta im je raditi'
:? :? :D :D
Hoce da kaze, da tacno znaju sta im je naredjeno. :-D
trofej

#310 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by trofej »

Vinko Puljiću, kardinalom da budeš omogućio nam je samoorganiziran otpor i nemilosrdno neravnopravna ali pravedna borba državotvorne bosanskohercegovačke populacije protiv srbonacističke armade Slobodana Miloševića i njegovih kolaboracionista predvođenih Franjom Tuđmanom i Alijom Izetbegovićem. Stoga bi nam, i po božijoj i po ljudskoj, bilo mudrije da odbranjeno bosanskohercegovačko nebo počnemo oslobađati od nacističkofašističkih hvalospjeva. Tek potom nadati nam se blagodatima jezika, kulture, vjere...
dallton

#311 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by dallton »

osa wrote:

nemoguće zavrzlama, naime nisi ravnopravan u ovom slučaju, ja sam naime dijelom bosanac, a ti nisi dijelom hrvat, dakle ja imam određene osjećaje i za bih i hrvatsku, a tebi je hrvatska, nešto kao makedonija, mađarska, barem tako cijenim, jer da nisam dijelom bosanac i meni bi bih bila tako nešto.
@osa po potrebi postane naprasno bosanac, a onda u ime svog bosanstva kaze e hajd da sad razvalimo bosnu u njeno ime...
Last edited by dallton on 11/10/2009 11:56, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#312 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by pici »

Sastanak u Butmiru
Žestok sukob SAD-a i Evrope zbog Albright?
Usaglašeni prijedlog EU i SAD, koji je trebalo da bude prezentovan političkim liderima u BiH na sastanku u Butmiru, "na svoju ruku" dopunila je bivši američki državni sekretar Madeleine Albright zbog čega je došlo do žestokog sukoba Amerikanaca i Evropljana, pišu njemačko izdanje "Vesti"
Pozivajući se na evropske diplomatske izvore, list navodi da je uoči sastanka izbila žestoka svađa između Amerikanaca i Evropljana zbog toga što su Amerikanci dopunili prijedlog "na svoju ruku", te da je 10 dana koje je dato domaćim liderima da, uz asistenciju američkog i evropskog tima koji su ostali u BiH postignu dogovor, u stvari vrijeme za koje će Washington i Brisel ponovo pokušati da usaglase svoje stavove.

Izvor lista tvrdi da je, prema prvobitnom dogovoru Brisela i Washingtona, predviđeno ujedinjenje Sarajeva sa Istočnim Sarajevom, da bi cijelim gradom u početku upravljala neka vrsta "lake" administracije, s tendencijom jače integracije grada, a da bi Mostar bio glavni grad Federacije BiH.

Prema tom dogovoru, prijedlog za reformu Ustava trebalo da bude nešto redukovani "aprilski paket", koji je predviđao uvođenje institucije predsjednika BiH, dvostruko veći broj poslanika i delegata u parlamentu BiH, dva nova ministarstva u Savjetu ministara i njegovu transformaciju u Vladu.

Izvor lista navodi da je, međutim, zamjenik američkog državnog sekretara James Steinberg u Sarajevo donio i dopunu pisanu rukom Madeleine Albright.

Učesnici sastanka potvrdili su listu da je Steinberg na večeri uoči sastanka otvorio priču o entitetskom glasanju, ali da švedski ministar inostranih poslova Carl Bildt uopšte nije prisustvovao tom dijelu razgovora, već da se pojavio tek deset minuta pred kraj sastanka.

List saznaje da je Bilt od 19.00 do 21.40 sati dan pred sastanak u Butmiru bio na telefonskoj liniji sa Briselom, tražeći izlaz iz situacije koju su zakomplikovali Amerikanci svojim novim prijedlogom.

"Međutim, Brisel je ostao kategoričan da se liderima može predočiti samo ono što je prethodno usaglašeno", tvrdi sagovornik iz evropskog diplomatskog kora

Podsjećajući da je na proslavi 50. godišnjice Marshalovog plana, dvije godine nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma, Albright izjavila da je "poštovanje Dejtona samo faza, a stvaranje unitarne i jedinstvene države BiH trajni cilj američke spoljne politike".
(SRNA)
:mrgreen: :bih:
vee-jay

#313 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by vee-jay »

Opasno bi ovo moglo postati za MZ i Ameriku. Ako se sad spominje Dayton 2, znaci da bi moglo biti i treceg i cetvrtog dijela ... BiH postaje medjunarodna sapunica.
osa

#314 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by osa »

dallton wrote:
osa wrote:

@osa po potrebi postane naprasno bosanac, a onda u ime svog bosanstva kaze e hajd da sad razvalimo bosnu u njeno ime...
ne možeš to postati to dobiješ rođenjem, od roditelja, e sada što ti misliš da bi svaki bosanac trebao biti bošnjak, to je drugi par cipela, moraš se pomiriti s tim da veliki broj bosanaca nisu bopšnjaci, ustvari ne moraš, , tvoj problem.
dallton

#315 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by dallton »

osa wrote:
dallton wrote:
osa wrote:

ne možeš to postati to dobiješ rođenjem, od roditelja, e sada što ti misliš da bi svaki bosanac trebao biti bošnjak, to je drugi par cipela, moraš se pomiriti s tim da veliki broj bosanaca nisu bopšnjaci, ustvari ne moraš, , tvoj problem.
ne znam gdje sam u gornjem tekstu spomenuo taj nacionalni dio...samo sam konstatovao da se preobrazis u bosanca za svoje potrebe, a s obzirom da imas hrvatsko drzavljanstvo i zivis u hrvatskoj ne kontam kako si bosanac, porijeklo je nebitno, kad bi se pratila ta logika sutra bi svi srbi morali glasati u turskoj
zavrzlama

#316 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by zavrzlama »

"zavrzlama"]neko od ucesnika(mislim na domace politicare) rece kako je sastanak brzo zavrsen jer su stajalista 5-orke razlicita....malo logike i luicidnsti i dodje se do zakljucka da je sastanak kratko trajao jer se nisu nasli na istoj talasnoj duzini Ameri i Evropljani....BIH i ceka sukob USA vs. EU u vezi pitanja BIH pa da znamo na cemu smo...
Sastanak u Butmiru
Usaglašeni prijedlog EU i SAD, koji je trebalo da bude prezentovan političkim liderima u BiH na sastanku u Butmiru, "na svoju ruku" dopunila je bivši američki državni sekretar Madeleine Albright zbog čega je došlo do žestokog sukoba Amerikanaca i Evropljana, pišu njemačko izdanje "Vesti"
Pozivajući se na evropske diplomatske izvore, list navodi da je uoči sastanka izbila žestoka svađa između Amerikanaca i Evropljana zbog toga što su Amerikanci dopunili prijedlog "na svoju ruku", te da je 10 dana koje je dato domaćim liderima da, uz asistenciju američkog i evropskog tima koji su ostali u BiH postignu dogovor, u stvari vrijeme za koje će Washington i Brisel ponovo pokušati da usaglase svoje stavove.

samo provjeravam kasike ;-) .....mada je SRNA ovo pokupila sa naseg foruma.. ;-)
Elvis_je_ziv

#317 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Elvis_je_ziv »

pici wrote:
Sastanak u Butmiru

Izvor lista tvrdi da je, prema prvobitnom dogovoru Brisela i Washingtona, predviđeno ujedinjenje Sarajeva sa Istočnim Sarajevom, da bi cijelim gradom u početku upravljala neka vrsta "lake" administracije, s tendencijom jače integracije grada, a da bi Mostar bio glavni grad Federacije BiH.

Prema tom dogovoru, prijedlog za reformu Ustava trebalo da bude nešto redukovani "aprilski paket", koji je predviđao uvođenje institucije predsjednika BiH, dvostruko veći broj poslanika i delegata u parlamentu BiH, dva nova ministarstva u Savjetu ministara i njegovu transformaciju u Vladu.

Izvor lista navodi da je, međutim, zamjenik američkog državnog sekretara James Steinberg u Sarajevo donio i dopunu pisanu rukom Madeleine Albright.

Učesnici sastanka potvrdili su listu da je Steinberg na večeri uoči sastanka otvorio priču o entitetskom glasanju, ali da švedski ministar inostranih poslova Carl Bildt uopšte nije prisustvovao tom dijelu razgovora, već da se pojavio tek deset minuta pred kraj sastanka.

List saznaje da je Bilt od 19.00 do 21.40 sati dan pred sastanak u Butmiru bio na telefonskoj liniji sa Briselom, tražeći izlaz iz situacije koju su zakomplikovali Amerikanci svojim novim prijedlogom.

"Međutim, Brisel je ostao kategoričan da se liderima može predočiti samo ono što je prethodno usaglašeno", tvrdi sagovornik iz evropskog diplomatskog kora

Podsjećajući da je na proslavi 50. godišnjice Marshalovog plana, dvije godine nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma, Albright izjavila da je "poštovanje Dejtona samo faza, a stvaranje unitarne i jedinstvene države BiH trajni cilj američke spoljne politike".
(SRNA)
Ne znam, ali mislim da i corav primjeti da USA pada kao kamen . Mislim da je i njihova politika prema BiH jos jedan u vec povelikom nizu poraza njihove spoljne politike.
Nije to Amerika 90-ih kada je imala kapacitete da Svjet slaze po svojoj volji , kao sto ovih dana, domacice u svojim ostavama slazu tegle sa zimnicom.
Proslo je to...
...Sjeverna Koreja,Avganistan, Irak i uopste Bliski Istok... Gruzija, Latinska Amerika...
Pa neki dan je Obama(dobitnik Nobelove nagrade za mir) izbjegao da primi Dalaj Lamu, takvo sto do sada bilo nezamislivo...
A sta da radi ?
Ne mozes Kini dugovati ogromnu lovu i svakodnevno pozajmljivati jos i jos a gurati joj prst u oko..
Tajvan je sledeci...zivi bili pa vidjeli.
Ovih dana aktuelna je i prica da se dolar iskljuci iz naftnih prica .A sto se prica ili je bilo ili ce biti .
Petro dolar bi se vrlo brzo mogao pretvoriti u petro evro pa mozda i u petro juan, jen pa mozda cak i petro rublju ,a ako se tako nesto dogodi USA bi definitivno dosla u situaciju da po rodjenoj kuci gasi pozare, koje tesko, tesko da bi ugasio i Obama Dobri .
Prije da ce oni ugasiti njega.

Naravoucenije...
Pogresan konj za kladjenje.
Mozda bi ipak realan i iskren dogovor medju narodima koji zive u BiH bio dobitna kombinacija?
Last edited by Elvis_je_ziv on 11/10/2009 15:14, edited 1 time in total.
zavrzlama

#318 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by zavrzlama »

Elvis_je_ziv wrote:
pici wrote:
Sastanak u Butmiru

(SRNA)
Ne znam, ali mislim da i corav primjeti da USA pada kao kamen . Mislim da je i njihova politika prema BiH jos jedan u vec povelikom nizu poraza njihove spoljnopoliticke politike.
Nije to Amerika 90-ih kada je imala kapacitete da Svjet slaze po svojoj volji , kao sto ovih dana, domacice u svojim ostavama slazu tegle sa zimnicom.
Proslo je to...
...Sjeverna Koreja,Avganistan, Irak i uopste Bliski Istok... Gruzija, Latinska Amerika...
Pa neki dan je Obama(dobitnik Nobelove nagrade za mir) izbjegao da primi Dalaj Lamu, takvo sto do sada bilo nezamislivo...
A sta da radi ?
Ne mozes Kini dugovati ogromnu lovu i svakodnevno pozajmljivati jos i jos a gurati joj prst u oko..
Ovih dana aktuelna je i prica da se dolar iskljuci iz naftnih prica .A sto se prica ili je bilo ili ce biti .
Petro dolar bi se vrlo brzo mogao pretvoriti u petro evro pa mozda i u petro juan, jen pa mozda cak i petro rublju ,a ako se tako nesto dogodi USA bi definitivno dosla u situaciju da po rodjenoj kuci gasi pozare, koje tesko, tesko da bi ugasio i Obama Dobri .

Naravoucenije...
Mozda bi ipak realan i iskren dogovor medju narodima koji zive u BiH bio dobitna kombinacija?
znaci vracat Kosovo i raspisivati referendum o nezavisnosti rs-a...a usput mozda kao moralnu inekciju pronaci kosti cika draze i velika srbijaII moze da pocne :D
kiky

#319 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by kiky »

zato je i dobio espresso nobelovu nagradu, od evropljana, ....
samo da ih pusti da muljaju kako oni hoče ...
mislim da je sljedeče raspad nato saveza ...
zavrzlama

#320 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by zavrzlama »

kiky wrote:zato je i dobio espresso nobelovu nagradu, od evropljana, ....
samo da ih pusti da muljaju kako oni hoče ...
mislim da je sljedeče raspad nato saveza ...
amerika treba evropljanima a ne obratno....
Elvis_je_ziv

#321 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Elvis_je_ziv »

zavrzlama wrote:
Elvis_je_ziv wrote:
Sastanak u Butmiru

Ne znam, ali mislim da i corav primjeti da USA pada kao kamen . Mislim da je i njihova politika prema BiH jos jedan u vec povelikom nizu poraza njihove spoljnopoliticke politike.
Proslo je to...
A sta da radi ?

Naravoucenije...
znaci vracat Kosovo i raspisivati referendum o nezavisnosti rs-a...a usput mozda kao moralnu inekciju pronaci kosti cika draze i velika srbijaII moze da pocne :D
Vracati Kosovo ? Sta ti imas s tim?
Srbi ce vratiti Kosovo kuci , uvjek ga vrate .Ali bas me zanima sta te u mom gornjem komentaru navelo da izvlacis bas takve zakljucke ?
''Mozda bi ipak realan i iskren dogovor medju narodima koji zive u BiH bio dobitna kombinacija?''
Ova recenica ti zvuci secesionisticki ?
Jbg.
zavrzlama

#322 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by zavrzlama »

znaci vracat Kosovo i raspisivati referendum o nezavisnosti rs-a...a usput mozda kao moralnu inekciju pronaci kosti cika draze i velika srbijaII moze da pocne :D[/quote]

Srbi ce vratiti Kosovo kuci , uvjek ga vrate .Ali bas me zanima sta te u mom gornjem komentaru navelo da izvlacis bas takve zakljucke ?
''Mozda bi ipak realan i iskren dogovor medju narodima koji zive u BiH bio dobitna kombinacija?''
Jbg.[/quote]

zadnja recenica je samo u stilu" mi smo za svaki dogovor tri naroda" a jedan od naroda ne zeli posten dogovor...pa tebi ne odgovra da neko sa strane(USA) bude jaka i kaze sta je posteno,a posteno je ono kako srbima godi jel tako ,nego eto ti bi to bez amerike rijesio,moze i srbija pritec u pomoc da se narodi u BIH dogovore sta je najbolje za njih...naslisali smo se mi i cetnickih granata i velikosrpske politike polijepo...ja sam zato da se narodi ne dogovaraju nego da nam stranci kazu sta je posteno i kako treba,jer po pamet se ide u beograd a tu nema dogovora medju narodima nego diktat onog sto velikosrbi zele...s toga rahat patnja :mrgreen:
respo

#323 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by respo »

prije rata prije rata cuvari kombinata
poslije rata poslije rata na 4 sprata
Elvis_je_ziv

#324 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Elvis_je_ziv »

[quote="zavrzlama"]znaci vracat Kosovo i raspisivati referendum o nezavisnosti rs-a...a usput mozda kao moralnu inekciju pronaci kosti cika draze i velika srbijaII moze da pocne :D[/quote]

Jbg.[/quote]

zadnja recenica je samo u stilu" mi smo za svaki dogovor tri naroda" a jedan od naroda ne zeli posten dogovor...pa tebi ne odgovra da neko sa strane(USA) bude jaka i kaze sta je posteno,a posteno je ono kako srbima godi jel tako ,nego eto ti bi to bez amerike rijesio,moze i srbija pritec u pomoc da se narodi u BIH dogovore sta je najbolje za njih...naslisali smo se mi i cetnickih granata i velikosrpske politike polijepo...ja sam zato da se narodi ne dogovaraju nego da nam stranci kazu sta je posteno i kako treba,jer po pamet se ide u beograd a tu nema dogovora medju narodima nego diktat onog sto velikosrbi zele...s toga rahat patnja :mrgreen:[/quote]

Politika USA nije da nadje rjesenje ,ovdje daleko od svoje kuce, nego problem u evropskom dvoristu.

Mislim da je sve sto si rekao pogresnoi na zalost nisi jedini sa takvim stavovima ,koji samo bezpotrebno usloznjavaju i usporavaju stabilizaciju stanja u drzavi BiH .

Ali prije ili kasnije EU nam ne gine, 51. USA drzava tesko da cemo ikad postati.
Elvis_je_ziv

#325 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Elvis_je_ziv »

Mozda pretjerujem , ali cini mi se da u finisu '' devedestih'' u vrijeme ''holbrukovanja'' Amerima se niko nije mjesao u posao .Radili su sta su htjeli.
A bilo je idikativno da je i Bajdena, kada je ovdje dosao , kao i sadasnju USA ''butmirsku'' delegaciju ,neko od evropskih visokih zvanicnika ''pripazavao'' i nije im dozvoljavao ''pretjeranu kreativnost''.
U Butmiru je to itekako vidljivo.
PS
I to takodje smatram potvrdom gore recenog.
Locked