Mjau
Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Moderator: anex
- SinjaD
#301 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
LaCici i VenomousV, hvala vam na komplimentima
Mjau
Mjau
- SinjaD
#302 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
U D O M LJ E N I !!!SinjaD wrote:Mačići traže dom.
Ova dva neodoljiva mačića su sestrice. Imaju 2 mjeseca. Veterinarski su obrađene, tj. očišćene od unutrašnjih I vanjskih parazita. Naravno sve potrebno obavljaju uredno u pjesakJedna sestrica će imati malo dužu dlaku (na mamu) , a druga će biti kratkodlaka.
Razigrane, umiljate, preslatke - traže nekoga ko će ih maziti I paziti.
Idealno bi bilo kada bi neko udomio obje ljepotice zajedno. To bi, dragi udomitelju, vama ostavilo više slobodnog vremena jer bi se mačići zabavili jedno s drugim. Naravno I njima bi puno značilo da ostanu zajedno te da se tako, u paru, lakše naviknu na novu sredinu.
Još jedna seka I braco iz istog legla su udomljeni. Nadam se da će njihovim sretnim stopama…pardon, šapicamakrenuti I ove dvije medene loptice!
Ovo je graciozna Lili
![]()
A ovo je šećer od Čupke
![]()
@Strpljiva, hvala puno što si odlučila da udomiš ove slatkiše!
-
Ssana
#303 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Preslatkiii su, baš mi je drago da su uspješno udomljeni =)SinjaD wrote:U D O M LJ E N I !!!
Moji taako brzo rastu i sve su slađi =D
Ako ima neko zainteresiran... znate postupak =)
- SinjaD
#304 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
SREĆNO!!!Ssana wrote:Preslatkiii su, baš mi je drago da su uspješno udomljeni =)SinjaD wrote:U D O M LJ E N I !!!
Moji taako brzo rastu i sve su slađi =D
Ako ima neko zainteresiran... znate postupak =)
- neo7
#305 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Ima li ko online, treba mi jedna hitna informacija oko malih macica koji su tek dosli na svijet...
- minjonja
#306 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
ako ima neko samo da neo7 napise recept za mlijeko. ja sam mu rekla za onaj voda i mlijeko 50:50 plus kasicica secera. kako ste vi pravili?
- SinjaD
#307 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Evo i ja sam mu odgovorila na pp tek sad. Nisam bila on line prije.
Ja sam, po savjetu veta i još nekih ljudi, mlako mlijeko mješala s malo žumanceta i meda. Hranila sam mače na onu kapaljku (za oči ili nos, što se kupi u apoteci). Sav je bio zamrljan od meda
Onda sam mu masirala stomačić da svari hranu pa da fino piški i kaki 
Danas bih i ja kapnula i malo vode da nije samo mlijeko (tad to nisam znala, a niko mi nije ni spomenuo vodu).
Naravno najbolje bi bilo kad bi mogao nabaviti mlijeko za mace. Je l' se može to gdje nabaviti?
Moja prijateljica je neku večer našla dva mačeta u kutiji kraj kontejnera i odnijela ih je kući. Rekla sam joj baš ovaj recept za mlijeko ali ona im daje i vlažnu hranu (vrlo malo) jer već mogu jesti. tako da i njoj treba info o tome da li i gdje ima kupiti baš mlijeko za mace.
Ja sam, po savjetu veta i još nekih ljudi, mlako mlijeko mješala s malo žumanceta i meda. Hranila sam mače na onu kapaljku (za oči ili nos, što se kupi u apoteci). Sav je bio zamrljan od meda
Danas bih i ja kapnula i malo vode da nije samo mlijeko (tad to nisam znala, a niko mi nije ni spomenuo vodu).
Naravno najbolje bi bilo kad bi mogao nabaviti mlijeko za mace. Je l' se može to gdje nabaviti?
Moja prijateljica je neku večer našla dva mačeta u kutiji kraj kontejnera i odnijela ih je kući. Rekla sam joj baš ovaj recept za mlijeko ali ona im daje i vlažnu hranu (vrlo malo) jer već mogu jesti. tako da i njoj treba info o tome da li i gdje ima kupiti baš mlijeko za mace.
-
LaCici
#308 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Ja sam svojoj Maxi davala to zamjensko macije mlijeko, kupila u onom Puppy vilage-u na C.Vili i kosta oko 40 KM ali moze dugo trajati. Uglavnom othranila sam je time, sad je ko tele 
- SinjaD
#309 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
LaCici wrote:Ja sam svojoj Maxi davala to zamjensko macije mlijeko, kupila u onom Puppy vilage-u na C.Vili i kosta oko 40 KM ali moze dugo trajati. Uglavnom othranila sam je time, sad je ko tele
Hvala na informaciji LaCici!
- neo7
#310 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Hvala
Macici su malo bolje danas....hrane se obicnim mlijekom...da li ce im to biti dovoljno ? :S
Maca se izgleda nece ni vratiti...koliko je pametno, i kako "podvaliti" macice drugoj maci koja se u skoro isto vrijeme omacila ?
Macici su malo bolje danas....hrane se obicnim mlijekom...da li ce im to biti dovoljno ? :S
Maca se izgleda nece ni vratiti...koliko je pametno, i kako "podvaliti" macice drugoj maci koja se u skoro isto vrijeme omacila ?
- SinjaD
#311 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Da ti ne odgovaram i na pp i ovdje - evo samo ovdje:neo7 wrote:Hvala![]()
To je jako pametno! Najbolje bi bilo kad bi ih prihvatila neka druga maca koja ima mlijeka! Ali morate posmatrati situaciju da vidite da li ih prihvata. Da li već imaš neku macu u vidu? Ako imaš, koliko mačića ima ta mačka??
Pitaš da li je mlijeko dovoljno - evo gore sam napisala da sam ja stavljala malo žumanjka i meda.
Minjona ti je napisala pola-pola mlijeko i voda imalo šećera.
A evo i info da u Puppy v. ima kupiti zamjenskog mlijkea.
Napisala sam ti i brojeve veterinara, nazovi slobodno pa pitaj i njih za savjet. Možda ti kažu sve ovo isto , a možda saznaš i nešto novo.
Obavezno ima lagano (možeš i komadićem vate da bude nježnije i mekše) masiraj stomačiće nakon jela da lakše svare hranu!!! Utopli ih!
- minjonja
#312 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
to podvaljivanje je najbolje sto se moze uraditi, samo valja naci drugu mamu macu koja ce ih primiti. njima treba mama koja ce im davati macijeg mlijeka, koja ce ih lizati, grijati, paziti, cistiti.
dajte im mlijeka koliko god mogu pojesti. ja sam svom pravila za svaki obrok 75 ml, al ne bi sve popio, tek kad naraste. to ti samo onako okvirno govorim da im sad ne pravis jedan mikrolitar mlijeka
tek sa mjesec dana mogu preci na cvrstu hranu, to jeste dino pastete i te gluposti, al doci cemo jos do toga kad dodje vrijeme 
dajte im mlijeka koliko god mogu pojesti. ja sam svom pravila za svaki obrok 75 ml, al ne bi sve popio, tek kad naraste. to ti samo onako okvirno govorim da im sad ne pravis jedan mikrolitar mlijeka
- SinjaD
#313 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Kad Minjona spomenu količinu moram priznati da se ja ne sjećam koliko sam količinski mlijeka davala ali znam da sam to radila svaka 2-3h. I naravno cijelu noć sam se budila da ga hranim i provjeravam.
Znači hranjenje češće a po malo.
I probajte opet s pipetom. Mislim da bi tako više mlijeka završilo u stomačićima nego kad se cijedi sa spužvice.
Znači hranjenje češće a po malo.
I probajte opet s pipetom. Mislim da bi tako više mlijeka završilo u stomačićima nego kad se cijedi sa spužvice.
- VenomousV
#314 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
ovi bebaci ce biti za udomljavanje dok jos malo odrastu =)
djecak i curica

djecak i curica

- hana_montana
#315 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
jao medvjedica malih
das da ih malo zgnjavim
das da ih malo zgnjavim
- VenomousV
#316 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
hana_montana wrote:jao medvjedica malih![]()
das da ih malo zgnjavim
dam tebi sve
-
flyawayll
#317 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Ja sam nesto razmisljao da udomim neku macu, samo imam par problema, ne znam da li ce to drugi ukucani prihvatiti i ako prihvate, kako cu sa dlakama, posto sam cuo ako se proguta macja dlaka nema spasa

-
LaCici
#318 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
I ja sam do nedavno mislila da je to najopasnije, ali su mi svi rekli da macija dlaka jeste opasna ukoliko maca nije vakcinisana ili je bolesna. Sta sam ih se ja do sad nagutala, pa evo nista mi. Uzivam da je gnjavim i ljubim tako da sam sigurno uhvatila koju dlaku. 
- minjonja
#319 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
opasnije je za covjeka progutati covjecju dlaku jer je ne mozemo razgraditi i onda ostane u digestivnom traktu i skupljaju se i skupljaju i moze nastati klupko dlaka koje mora operativno da se ukloni. to se desava u nekim određenim poremecajima kao trichophagia, kad ljudi jedu svoje dlake, ili pica, kad jedu bilo sta. macija dlaka u uzem smislu nije opasna, samo je opasna ako je macka prenosioc nekih parazita pa onda inhaliras ili ingestiras njene parazite. hvala Bogu zivimo u 21. stoljecu pa postoje veterinari, vakcine i tablete protiv parazita i sve se to moze lijepo rijesiti. to je sto se tice zdravstva, dakle nema potrebe za strepnju od bolesti, ali ako vec mislis da ukucani nece prihvatiti novu zivotinju, onda nemoj ni nabavljati. nemoj nista na hou-ruk raditi. racunaj da ce macka zivjeti 15 godina i da svi moraju biti saglasni kako bi bilo svima dobro: i vama i macki.flyawayll wrote:Ja sam nesto razmisljao da udomim neku macu, samo imam par problema, ne znam da li ce to drugi ukucani prihvatiti i ako prihvate, kako cu sa dlakama, posto sam cuo ako se proguta macja dlaka nema spasa![]()
citala sam na drugoj temi da imas vec dva psa. bi li oni prihvatili macku?
-
flyawayll
#320 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
pa ne znamminjonja wrote:opasnije je za covjeka progutati covjecju dlaku jer je ne mozemo razgraditi i onda ostane u digestivnom traktu i skupljaju se i skupljaju i moze nastati klupko dlaka koje mora operativno da se ukloni. to se desava u nekim određenim poremecajima kao trichophagia, kad ljudi jedu svoje dlake, ili pica, kad jedu bilo sta. macija dlaka u uzem smislu nije opasna, samo je opasna ako je macka prenosioc nekih parazita pa onda inhaliras ili ingestiras njene parazite. hvala Bogu zivimo u 21. stoljecu pa postoje veterinari, vakcine i tablete protiv parazita i sve se to moze lijepo rijesiti. to je sto se tice zdravstva, dakle nema potrebe za strepnju od bolesti, ali ako vec mislis da ukucani nece prihvatiti novu zivotinju, onda nemoj ni nabavljati. nemoj nista na hou-ruk raditi. racunaj da ce macka zivjeti 15 godina i da svi moraju biti saglasni kako bi bilo svima dobro: i vama i macki.flyawayll wrote:Ja sam nesto razmisljao da udomim neku macu, samo imam par problema, ne znam da li ce to drugi ukucani prihvatiti i ako prihvate, kako cu sa dlakama, posto sam cuo ako se proguta macja dlaka nema spasa![]()
citala sam na drugoj temi da imas vec dva psa. bi li oni prihvatili macku?
Ali ako bude u kuci nece biti problema
- neo7
#321 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Iako se maksimalno trudilo, njegovalo i pazilo macici su uginuli a macke nema....

Hvala svima za savjete..
Hvala svima za savjete..
- SinjaD
#322 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Bili su premladi da bi prezivjeli bez majke...neo7 wrote:Iako se maksimalno trudilo, njegovalo i pazilo macici su uginuli a macke nema....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hvala svima za savjete..
Žao mi je neo
-
LaCici
#323 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
A joj
Ja sam se isto cudila kako je moja Maxa prezivjela, jer je i ona bila tek rodjena, nadjena u posteljici na ulici. Ali eto malo po malo uspjeli smo, iako mi je i veterinar rekao da skoro nikad ne prezive bez mame. Danas je jedno malo tele od 9 mjeseci, zdrava i razigrana. 
-
Ssana
#324 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Ponovo ja
Dakle, poklanjam tri mačića. Stare su gotovo dva mjeseca i naučene na pijesak:)

- kakav nered
#325 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Ssana wrote:Ponovo jaDakle, poklanjam tri mačića. Stare su gotovo dva mjeseca i naučene na pijesak:)
jooooj kako smo medeni
nadam se da će naći lijep dom