Bosna i Hercegovina - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jutarnji

#301 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jutarnji »

Supic

Jahic Nadarevic Hrgovic

Rahimici Salihovic

Misimovic

Pjanic Ibricic

Muslimovic

Dzeko

Ovo je momentalno najbolje sto imamo. Taktika je svi u napad jedan je Hase, naravno, obavezno im zaduziti boce sa kisikom :D
Stari

#302 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Stari »

Da mi je ovo neko ranije pripovjedao ...ne bih mu vjerovao ...ali ... na stranu sve moje licne iluzije i zablude... valja priznati stvar koja se izgleda uveliko desava , jer neke vece koristi od sklapanja ociju pred tim niko nema. Bez i najmanje namjere da bilo koga provociram .... eto ciste iz puke znatizelje. Jel stvarno toliko ljudi sada u BiH ima ...kojima bi suza (ali ne radosnica) niz obraz krenula ako bi Turska u srijedu u Zenici zijanila?

Ja nekako sebe nemogu zamisliti u toj ulozi ...pa taman da mi neko stavi rezanj crvenog luka ispod svakog ocnog kapka ... ne mogu i eto ...znam da je tesko u to povjerovati ...ali eto :D
Real Khan

#303 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Real Khan »

oldschool wrote: Lijepo napisano, samo se tako sve ne dešava, igrao sam i ja fudbal predugo, pa znam o čemu pričam. Kad je neko brz i fizički spremniji ne možeš mu se suprostaviti tehnički inferiornim i sporim igračima, mi smo uvijek bili slabi fizički, naprotiv, volio bih da ne bude tako, ali teško, ovo je kukavička taktika.
Pa sad, da pričamo o utakmici sa Brazilom ili Španijom, onda bi to "tehnički inferiornim igračima" donekle stajalo, ali to je bolan nebio Turska (nije ni Brazil ni Španija). Pa jbga nisu sad Turci nekakvi vanzemaljci koji slijeću na Bilino polje letećim tanjirom, nafiksani kriptonitom ko mazge, pa trk po terenu bez doticanja trave...Ovo ti se čini "kukavičkom taktikom", ali po meni je ovo puno pametnija taktika. Ćiro očigledno ide na to da se Turci u prvih 20-25 minuta rastrče po terenu, potroše i umore, a da im mi ISKUSNOM veznom linijom otežamo posao do bola i frustracije, što dovodi do neminovne dekoncetracije u njihovoj odbrani (u takvim situacijama 99% odbrana mahinalno kreće naprijed da pojačaju pritisak na našu veznu liniju, tj. da pomognu svojoj veznoj liniji i to otvara prolaz za dubinsku loptu Misketa za Džeku i to je to). Ako si igrao fudbal, onda znaš da onaj ko ovlada sredinom terena u stvari vlada utakmicom i rezultatom...u takvim situacijama jedino što protivnik može učiniti jeste da preskače igru nabijanjem lopte u protivnički šesnaesterac pa ako se posreći-posreći, ali sreća nekada (često) zna okrenuti leđa... I nemoj misliti da ovakva početna postava ne može zabiti bar 2 komada Turskoj...
Deriguz

#304 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Deriguz »

hamza_sa wrote:Ne vidim razloga za ovoliki pesimizam kod pojedinaca.

Turska?!?!? Sta je to Turska????? Neka nogometna velesila????

Grohotom se smijem. Neka mi neko kaze utakmicu u kojoj su oni nekoga iole kvalitetnijeg pobjedili, ali ono serbez.

Pa u proslim kvalifikacijama za EURO 2008 godine igrali su nerjeseno i sa Maltom i sa Moldavijom, a plasirali su se zahvaljujuci pobjedom nad nama (1:0) u zadnjem kolu. A, znamo kako je i doslo do te pobjede.

Moze Terim njih nafuravati koliko hoce, da su bolji da su ovakvi, da su onakvi. Ali, to je isto kao da sad nas 11 neko nafurava da smo jaci od 11 specijalaca i mi se krenemo marisati sa njima ubjedjeni da cemo ih razbiti.

Ciro je stari nogometni lisac i zna pred kakvim se izazovom i on i reprezentativci nalaze. Po mom skromnom misljenju veci problem smo mu mi sami nego turci, jer treba zargonski receno "stati na loptu" i hladne glave uci u mec. Pustiti naspanovane turke da i dalje misle da su bolji i da ce pobjediti.

Najvaznije je psihicki spremiti nase reprezentativce, uz malu dozu nogometnog bezobrazluka. Jer sjetite se samo utakmice Hrvatska-Turska na svjetskom prvenstvu. Kriv je Bilic, zbog svog neiskustva. Mislim da bi Ciro u onakvom mecu poslije vodstva samo par minuta prije kraja, naredio taktiku talijana. Lezi i valjaj se. Sjeci igru i napucavaj lopte van terena.

Svjestan je Terim nase snage, te tako ovom psihologijom pokusava ohrabriti svoje izabranike, koji su itekako svjesni kvalitete nasih momaka, a jos su svjesniji da se ne moze uvijek pobjedjivati uz pomoc dobrih vila (winx) :lol: :lol:

Halo ba, pa i sam spanski selektor sve vrijeme upozorava na kvalitet nase reprezentacije, cak je to u svim svojim konferencijama za medije podvlacio od momenta kad su izvucene kvalifikacione grupe. Pa nije on bezveze, tamo neki strucnjak.

A, to se moze vidjeti i u utakmicama spanske reprezentacije kroz kvalifikacije, gdje nisu sebi dozvolili niti jedan kiks, jer su svjesni da bi zadnju utakmicu u tom slucaju morali igrati sa nama.

Kvalitet je 100% na nasoj strani i ukoliko Ciro odradi svoj dio posla, u smislu psihe, krajnji rezultat se zna. Pobjeda BiH.

Svi koji sumnjaju u pobjedu nase reprezentacije na celu sa liscem Cirom, neka idu na stranu terena sa turskim navijacima. Vidjece utakmicu iz druge perspektive od ove koju sada prezentuju u smislu komentara: bolji su od nas, fanaticniji su, ne svidja mi se nas sastav, razbice nas ovdje, razbice nas ondje itd...

Sto se mene tice, ja vidim da cemo mi njih razbiti. Zivi i zdravi bili, pa vidjeli!

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
oldschool

#305 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by oldschool »

Real Khan wrote:
oldschool wrote: Lijepo napisano, samo se tako sve ne dešava, igrao sam i ja fudbal predugo, pa znam o čemu pričam. Kad je neko brz i fizički spremniji ne možeš mu se suprostaviti tehnički inferiornim i sporim igračima, mi smo uvijek bili slabi fizički, naprotiv, volio bih da ne bude tako, ali teško, ovo je kukavička taktika.
Pa sad, da pričamo o utakmici sa Brazilom ili Španijom, onda bi to "tehnički inferiornim igračima" donekle stajalo, ali to je bolan nebio Turska (nije ni Brazil ni Španija). Pa jbga nisu sad Turci nekakvi vanzemaljci koji slijeću na Bilino polje letećim tanjirom, nafiksani kriptonitom ko mazge, pa trk po terenu bez doticanja trave...Ovo ti se čini "kukavičkom taktikom", ali po meni je ovo puno pametnija taktika. Ćiro očigledno ide na to da se Turci u prvih 20-25 minuta rastrče po terenu, potroše i umore, a da im mi ISKUSNOM veznom linijom otežamo posao do bola i frustracije, što dovodi do neminovne dekoncetracije u njihovoj odbrani (u takvim situacijama 99% odbrana mahinalno kreće naprijed da pojačaju pritisak na našu veznu liniju, tj. da pomognu svojoj veznoj liniji i to otvara prolaz za dubinsku loptu Misketa za Džeku i to je to). Ako si igrao fudbal, onda znaš da onaj ko ovlada sredinom terena u stvari vlada utakmicom i rezultatom...u takvim situacijama jedino što protivnik može učiniti jeste da preskače igru nabijanjem lopte u protivnički šesnaesterac pa ako se posreći-posreći, ali sreća nekada (često) zna okrenuti leđa... I nemoj misliti da ovakva početna postava ne može zabiti bar 2 komada Turskoj...

Ograo si fudbal, onda isto znaš kakav kalibar igrača imamo. Turci su izuzetno borbena ekipa, frenetična na terenu. Da vladaš sredinom moraš imati dobrog veznog, Rahimić je koljač, Muratović je prespor, puno griješi je li neko blizu njega, ne zna iznijeti loptu. Salihović se boji prodora, ima samo centaršut i udarac, vladavić trčkaralo, Misimoviće je mag, Ibričić je solidan. Kežm po meni moraju Pjanić i Bajramović igrati, ja bih Ibričića malo više pozadi gurno, jer on zna i može loptu prenijeti, kad turci budu vršili presing na naš tim, paničari i spori igrači Muratović rahimić, Vladavić će puno griješiti i eto belaja,treba biti iskren, mi rijetko protiv koga imamo incijativu, većinom pobjeđujemo na lucidne poteze Misimovića, Džeke, kad to sebi priznamo lakše će biti, te jednom zauvijek trebamo graditi pobjednički i napadački mentalitet, soloboditi se, a ne da se kao mediokriteti glupostima zadovoljavamo, barem što se tiče sporta ugledati se na susjede.
klixober

#306 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by klixober »

leo karan wrote:Supić

Nadarević
Spahić
Jahić
Salihović
Vladavić

Muratović
Rahimić
Misimović
Ibričić

Džeko

upravo logican sastav, kad je u pitanju ciro
on vjeruje tim igracima i nema tu price
umjesto ibisevica misimovic i to je to u odnosu na armeniju
muratovic, rahimic i ibricic ce da se kolju s turcima na sredini i da oslobadjaju prostor za misimovica
na dzeki ce uvijek biti 2 turcina
znaci moramo nesto pokusati preko bokova (vladavic salihovic) i iz drugog plana
ma dobit cemo mi ovo 2-0 ili 2-1 :bih:
Ovom smo taktikom,sa jednim napadacem,igrali u Turskoj,pa nas je samo Hasagic i ko zna sta jos,spasio,da ne primimo 10 golova,od drugog sastava Turske.
fini dečko

#307 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by fini dečko »

Deriguz wrote:
hamza_sa wrote:Ne vidim razloga za ovoliki pesimizam kod pojedinaca.

Turska?!?!? Sta je to Turska????? Neka nogometna velesila????

Grohotom se smijem. Neka mi neko kaze utakmicu u kojoj su oni nekoga iole kvalitetnijeg pobjedili, ali ono serbez.

Pa u proslim kvalifikacijama za EURO 2008 godine igrali su nerjeseno i sa Maltom i sa Moldavijom, a plasirali su se zahvaljujuci pobjedom nad nama (1:0) u zadnjem kolu. A, znamo kako je i doslo do te pobjede.

Moze Terim njih nafuravati koliko hoce, da su bolji da su ovakvi, da su onakvi. Ali, to je isto kao da sad nas 11 neko nafurava da smo jaci od 11 specijalaca i mi se krenemo marisati sa njima ubjedjeni da cemo ih razbiti.

Ciro je stari nogometni lisac i zna pred kakvim se izazovom i on i reprezentativci nalaze. Po mom skromnom misljenju veci problem smo mu mi sami nego turci, jer treba zargonski receno "stati na loptu" i hladne glave uci u mec. Pustiti naspanovane turke da i dalje misle da su bolji i da ce pobjediti.

Najvaznije je psihicki spremiti nase reprezentativce, uz malu dozu nogometnog bezobrazluka. Jer sjetite se samo utakmice Hrvatska-Turska na svjetskom prvenstvu. Kriv je Bilic, zbog svog neiskustva. Mislim da bi Ciro u onakvom mecu poslije vodstva samo par minuta prije kraja, naredio taktiku talijana. Lezi i valjaj se. Sjeci igru i napucavaj lopte van terena.

Svjestan je Terim nase snage, te tako ovom psihologijom pokusava ohrabriti svoje izabranike, koji su itekako svjesni kvalitete nasih momaka, a jos su svjesniji da se ne moze uvijek pobjedjivati uz pomoc dobrih vila (winx) :lol: :lol:

Halo ba, pa i sam spanski selektor sve vrijeme upozorava na kvalitet nase reprezentacije, cak je to u svim svojim konferencijama za medije podvlacio od momenta kad su izvucene kvalifikacione grupe. Pa nije on bezveze, tamo neki strucnjak.

A, to se moze vidjeti i u utakmicama spanske reprezentacije kroz kvalifikacije, gdje nisu sebi dozvolili niti jedan kiks, jer su svjesni da bi zadnju utakmicu u tom slucaju morali igrati sa nama.

Kvalitet je 100% na nasoj strani i ukoliko Ciro odradi svoj dio posla, u smislu psihe, krajnji rezultat se zna. Pobjeda BiH.

Svi koji sumnjaju u pobjedu nase reprezentacije na celu sa liscem Cirom, neka idu na stranu terena sa turskim navijacima. Vidjece utakmicu iz druge perspektive od ove koju sada prezentuju u smislu komentara: bolji su od nas, fanaticniji su, ne svidja mi se nas sastav, razbice nas ovdje, razbice nas ondje itd...

Sto se mene tice, ja vidim da cemo mi njih razbiti. Zivi i zdravi bili, pa vidjeli!

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih:
Enticer

#308 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Enticer »

Zna li iko gdje ce biti prenos utakmice na satelitu, internet ne dolazi u obzir, jer imam uzasno losu konekciju, ako ima gdje na hotbirdu ili na thoru extra bi bilo.
Deriguz

#309 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Deriguz »

Pazite sta cu vam reci, ovo ce biti debakl Turske
man3

#310 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by man3 »

KARTE ZA UTAKMICU BiH - TURSKA

IMAM 3 KARTE ZA UTAKMICU BiH - TURSKA, ZAPAD.
NAŽALOST, SUTRA NEĆU MOĆI NA UTAKMICU!! :(
UKOLIKO JE NEKO ZAINTERESOVAN ZA ISTE NEK MI SE JAVI NA PP RADI DOGOVORA.

(IZVINJAVAM SE STO KORISTIM FORUM ZA OVO, ALI MI JE ZAO DA KARTE PROPADNU I NISAM ZNAO DRUGI NACIN !! :) )

:bih: POZDRAV SVIM BHF :bih:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#311 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Dado dijasporitus »

Predvidjam

0:1 (11. min), 0:2 (14. min), 1:2 (40. min.), 2:2 (43. min), 2:3 (77. min), 3:3 (85. min), 4:3 (97. min :D )
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#312 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by -LIBERO- »

BHF nije uspio obezbijediti karte za utakmicu BiH-Turska

BHF-a nece organizovano bodriti nasu reprezentaciju protiv Turske u Zenici jer, kao i velika vecina gradjana Bosne i Hercegovine, nismo uspjeli obezbijediti karte za nase clanove. Pokusali smo na razne nacine, a jedino sto nismo i sto nikada necemo uraditi dok je ova garnitura kriminalaca u N/F S BiH , je da od niih trazimo karte. Pokusali su nasi clanovi da u poslovnicama Centrotransa kupe ulaznice u Krajini, Lukavcu, Visokom, Brckom, Sarajevu, Mostaru, Tuzli i ostalim gradovima. U vecini slucajeva nama, kao i ostalim gradjanima koji su pokusali da dodju do karata, je receno da nije dosao dovoljan broj karata i da oni ne znaju razlog tome.

Ocito da je dug koji Savez ima prema Centrotransu trebao dijelom biti placen na ovaj nacin, a dio zarade pojedinci iz N/F S BiH ce uzeti uz pomoc tapkarosa koji direktno rade za njih.

Raspitivali smo se za cijene kod „tapkarosa“, a one su bile od 70 do 130 KM,.

Zelimo napomenuti da je protiv Belgije bilo odstampano 14 000 ulaznica, a utakmici je prisustvovalo 18 000 gledalaca sa placenim ulaznicama? U cije dzepove je tada otisao ekstra profit? Ocito da je otisao u iste one dzepove u cije ce otici i enormno veliki profit nakon ove tekme, jer zvanicna informacija iz N/F S BiH je da su za ovu utakmicu odstampali „samo“ 13.500 karata. Nadamo se da ce raznorazne sluzbe za borbu protiv kriminala i korupcije u BiH konacno poduzeti nesto da se kriminalci pohvataju i sankcionisu. Takodje, nadamo se da su celnici ovih sluzbi savjesni i da nece „zazmiriti na jedno oko“ ako N/F S BiH odluci da ih „pocasti“ sa paketom ulaznica za ovu tekmu.

BiH do Groba
BHF Press

Preneseno od BHF pressa.
Doda37

#313 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Doda37 »

Enticer wrote:Zna li iko gdje ce biti prenos utakmice na satelitu, internet ne dolazi u obzir, jer imam uzasno losu konekciju, ako ima gdje na hotbirdu ili na thoru extra bi bilo.

Al jazeera Sport +2 Hot Bird, pise da ce oni prenositi
Howitzer

#314 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Howitzer »

Bice, TV upaljen i ton smanjen, a radio upaljen i stanica RSG i Marjan prenosi, nema zime :-)

Image
Gandalf

#315 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Gandalf »

Evo da pokušam pogoditi rezultat al' bez zajebancije :thumbup: 4:1 za nas :thumbup: Ne što mislim da je Ćiro genije već što imamo bolju ekipu i friškog Misimovića koji će im zabiti prvi gol iz slobodnjaka :bih:
Deriguz

#316 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Deriguz »

Dzekina verzija

U NicaZe kada podjem ja
Prati me 5-6 fizioterapeuta
Selektor Ćiro reko 12 golova, 12 golova
nafuranim turcima :D
MoHiKaNaC

#317 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by MoHiKaNaC »

Dünya Kupası'na katılma mücadelesi veren A Milli Futbol Takımımız, 9 Eylül Çarşamba günü oynayacağı Bosna Hersek maçından nasıl bir sonuç alır?

Kazanır %80 10.863 oy
Berabere kalır %8 1.126 oy
Kaybeder %11 1.519 oy

Toplam oy: 13.508 kişi

Izvor: http://www.fanatik.com.tr

----------------------------------------------------

Evo sta Turci misle o rezultatu sutrasnje utakmice. 80% da ce pobijediti, 8% je glasalo za nerijesen rezultat a ostatak da ce izgubiti. Ukupno glasalo 13 508 posjesilaca.

Helem, Turcima gori pod nogama. Dobar dio javnosti, a tu ubrajam i sportske novinare kao i obicne navijace, negoduje Terimove rezultate tako da bi u slucaju kiksa protiv nase reprezentacije i on mogao vrlo lako da ostane bez trenerske. Pritisak koji osjeca Terim, kao i njegovi igraci bi nam mogao ici na ruku. Tesko je igrati pod imperativom pobjede, a pogotovo na gostujucem terenu.

Samo se nadam da se Cirina strategija nece zasnivati na odbrani naseg sesnaesterca jer obje reprezentacije imaju problema sa odbranom. Cini mi se da bi turska odbrana brzo pogrijesila ako bi stvorilli jak pritisak na njihovu zadnju liniju. I oni su svjesni toga i Terimove izjave pokazuju da bi Turci od prve minute mogli krenuti silovito naprijed, sto znaci da ce cesto i srljati i gubiti loptu. Ukoliko iskoristimo njihove greske i otvorenu igru, sutrasnja utakmica bi mogla proci lakse od ocekivanog...
elSaik

#318 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by elSaik »

Dado dijasporitus wrote:Predvidjam

0:1 (11. min), 0:2 (14. min), 1:2 (40. min.), 2:2 (43. min), 2:3 (77. min), 3:3 (85. min), 4:3 (97. min :D )
'ajde da i ja okušam svoju sreću...

1:0 Džeko 7'
2:0 Džeko 23'
3:0 Muslimović 68'
3:1 Neko-nije-više-važno-svakako-su-ispali 79'
Real Khan

#319 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Real Khan »

BIH vs TURKEY

:D :D : :(
Deriguz

#320 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Deriguz »

My Guess

1:0 Dzeko 44.
2:0 Pjanic 73.
3:0 Pjanic 89.
Deriguz

#321 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Deriguz »

Deriguz wrote:My Guess

3:0 Pjanic 89.
A nesto kontam da bi ga i Salihovic mogo zavuc ljevicom iz slobodnjaka, tu negdje izmedju :-D
buzzer

#322 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by buzzer »

turci ce povesti krajem prvog poluvremena.
cirka oko minute 65. mismovic 1:1.
'74 muslimovic 2:1.
u talinu ce mravac dokazati da i nije tako los kao sto se ovdje po forumu prica (spahic crveni u '87), tako da estonce pobjedjujemo samo sa skromnih 0:2. :D :bih:
chavo

#323 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by chavo »

[quote="Deriguz"]My Guess

3:0 Pjanic 89.[/quote]

Da li se neko kojim slucajem zajebao pa odlucio organizovati autobus za navijace iz Sarajeva?
Danas sam isao na stanicu i zadnji bus iz Zenice za Sarajevo ide u 19:22h. Stvarno je jadna ova drzava..ni prevoz niko ne moze skontati
btw:moja prognoza

1:0 Miske 37'
2:0 Ibisevic 64'

Pozz svima.. jbt ga-samo da pobjedimo,kuci cu se i pjeske vracati :run: :thumbup: :bih:
ADP

#324 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by ADP »

Ja mislim 2-1 (Dzeko i Muslimovic) :D
stolac-SARAJEVO

#325 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by stolac-SARAJEVO »

Bit cu pesimistican(a nadam se najboljem) za srecu pa cu reci 2:0 za Tursku jer kada sam god bio pun otpimizma kao sada i to ispoljavao mi smo pusili
Locked