vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
- Atrus
#301 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Gospođa Šlogošić-Sučić Katarina je išla u kazalište da gleda operu "Zmiju ga loma", ali se ne moze zbog toga nazvati otmenom osobom. I šta ima veze što vehabije sijeku uši? Sve je to dio Balkan Criminal Minds miljea. Koristim priliku da pošaljem u pm Emira Kusturicu, jer mi je veoma antipatičan i volio bih da ga presretne kakav vehabija i osulneti izrod.
-
palestina
#302 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
ja zivim u svijetu za kojim ti zaostajes.pravo dobro funkcionisem sa svim svojim osobinama.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#303 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Po ko zna koji put ću ponoviti da u cijeloj priči jeste bitno to da je ugrožen nečiji život i da taj ko je to uradio treba da odgovara. Ipak, ovdje smo apsolvirali vehabijski stil, a nismo svoj vlastiti, odnosno da je nekome simpatično to što je prodavac pozvao na doticanje svoje cijenjene muškosti. To nam je simpa, cool i nitko nije analizirao naš mentalitet u tom smislu, a on je jako, jako muško šovinistički. Ne postoje čak niti sankcije za to. Na primjer da je ta ili neka druga žena kojoj se to desi zovnula policajca, taj bi se slatko nasmijao i još bi mu bio jako duhovit (kao i nekim diskutantima) prodavac.LadyBear wrote:Slazem se, ali to prije svega treba objasniti upravo onima koji to nece ili nemogu da razumiju. Koliko je njima stalo do slobode svakog pojedinca, (pa tako i njihove vlastite slobode) dokazuje sranje koje su napravili za vrijeme queer festivala. Ne osudjujem ja njih radi njihovog oblacenja ili vjeroispovijesti, to me jednostavno ne interesuje, svako ima pravo da vjeruje i da se oblaci kako je njemu po volji. Uostalom u vlastitoj porodici imam vjernika, pa bi bila notorna glupost da nekoga osudjujem radi toga. Moja kritika prema njima se svodi upravo radi nepostovanja prema demokratskom drustvu, gdje svako ima pravo i slobodu da uredjuje svoj zivot kako kome odgovara. Oni su znaci sami sebe (svojim raznoraznim postupcima) stavili u nezgodan polozaj, i prestavili se kao jedna grupa koja se bori za svoje ideale.
Da obrnemo situaciju. Da je neki muškarac tražio tvrđi paradajiz, a prodavačica rekla... evo ima ispod mog grudnjaka, po automatizmu našeg mentaliteta i diskusija bi bila kao malo okarakterizirana ženom lakog morala. Ali, baja se hvali kako mu je tvrd, pa mu se daje epitet duhovitog, pa čak i sarajevskog na šta se ježim.
- HAVANA
#304 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
palestina wrote:
nije odsjekao uho covjeku nego zivotinji.
sta je to za tebe tolerancija,da te vrijedja kako ko hoce a ti da cutis?
Kad bi svi reagovali tako na uvrede ,teške rijeći...po ušima bi hodali.
Znaš li ti koliko je Latića,Dodika,gluhih bukovica... u ovoj zemlji?
-
kemo_lemo
#305 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
vehabije su krive za pticiju gripu

-
palestina
#306 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
HAVANA wrote:palestina wrote:
![]()
![]()
Kad bi svi reagovali tako na uvrede ,teške rijeći...po ušima bi hodali.![]()
ma jok.poslije 10-og uha nebi bilo vise uvreda i teskih rijeci
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#307 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
HAVANA wrote:![]()
![]()
U ovoj je zemlji općenito previše netolerantnih ljudi. Ipak, mislim da u konkretnoj temi (i dalje to mislim) nije poanta idejno opredjelenje počinioca prekršaja. Znam puno muževa koji bi nasilno reagirali, a nisu vehabije. Samo o tome se radi.
O vehabizmu i njegovim sigurno štetnim posljedicama na društvo, urušavanju ugleda zemlje se može i treba diskutirati. Ali ne u kontekstu ličnog obračuna kao što je slučaj.
- HAVANA
#308 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
palestina wrote:HAVANA wrote:palestina wrote:
![]()
![]()
ma jok.poslije 10-og uha nebi bilo vise uvreda i teskih rijeci
Hajmo onda
Odo ja Latiću fiknut uho odma.Njemu nikad nisam oprostio pisanje i kako mi je djecu nazvao.
I ti si malo prehladjen.
- sodom
#309 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
KOME BA DA SE MI PRILAGOĐAVAMO?Ninoz wrote:Jao primitivaca,pa to se rijesi razgovorom ili prijavom policiji!!! Zbog takvih primitivaca kao sto si ti zauvijek cemo zaostajati za svijetom,za gospodom koja navecer idu na opere,koja se trude postici vise i biti vrijedniji .sodom wrote:Šta bi čika veljo reko na to?palestina wrote:Pa samo mogu reci FUJ!!!
Ne mogu da vjerujem kako neko brani vehabiju koji je odsjekao uho covjeku!!! Primitivci jedni.Da je to uradio obican covjek ne bih imao rijeci,ali pogotovo vehabija,vjernik koji bi trebao postivati vjeru,ne razumijem se mnogo u vjere,ali garantujem da ni jedna vjera ne govori da covjeku odsjeces uho zbog necega!!! FUJ FUJ FUJ
Niste svjesni koliko se djece boji vehabija,muslimanske djece takodjer.Trebal ibi siriti toleranciju i ljubav a ne ovako nesto!!!
ko mi ženu pogleda, uvo ću mu otkinut NOŽOM.
-
delightful
#310 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
ova tema nije bila zatvorena odmah po otvaranju samo zato da se izbjegne otvaranje deset slicnih. kada se tema naslovi na ovaj nacin, moze sluziti samo u svrhe provokacije.
30. aug. 2009. 14:19 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
» zonbirile
30 dana
30. aug. 2009. 14:19 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
» zonbirile
30 dana