Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Nijaz niki nileee je za vas

Lafac ... i ja bih tako al mi ne da zena
38
31%
Big musliman ... elhamdullilah tako i treba
16
13%
Nemoralna osoba ...
25
20%
Krsitelj zakona ...
25
20%
Samo cetvrtkom ... tesko je biti pametan :D
18
15%

Total votes: 122

Dioda

#301 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by Dioda »

@daisy007,iz tvog prvog posta,na prvo citanje,cini se da si neopisivo sretna,da uzivas. Sto je u svakom slucaju lijepo,kada bi bilo stvarno iskreno.Medjutim,procitala sam neke stvari koje su srocene na nacin koji mi bas i ne ukazuje na neku neizmjernu srecu.Ok je ako si zadovoljna takvim zivotom,svako ima pravo na svoj izbor,i svi mi tezimo tome da budemo sretni,i prije svega zadovoljni nacinom na koji zivimo.Nego su meni zapele za oko sljedece stvari koje si napisala:

Dakle, moj muz (serijatski vjencani) uz mene ima i jos i SUPRUGU :-)

Malo me prvo zacudilo ovo kolutanje ocima :D

Moja jednina prednost za razliku od ovih Hodzicevih zena je sto supruga od mojeg muza :-) zivi na drugom kontinetu pa nemamo potrebe da budemo "kao sestre"

Prednost? Ne razumijem o cemu govoris,ako stvarno medju vama dvjema nema konkurencije i ljubomore. Interesuje me tvoje misljenje o situaciji-muz ti za par godina saopstava da cete svi uskoro zivjeti skupa. Kakva bi bila tvoja reakcija?

i svaki put kad prodje 5 sedmica sa nestrpljenjem i sa istim zarom ocekujem mog muza kad ce doci (jer tad je red na mene, a sto je btw sutra aBd :-) )iz daleke pustinje :) i kad cemo imati svo vrijeme svijeta samo za nas.

Meni je interesantno ovo "svo vrijeme svijeta samo za nas" jer si napisala da se radi o pet sedmica (ili nebitno koliko,ali rijec je o sedmicama), sto i nije bas svo vrijeme svijeta.
daisy007 wrote:@Dioda

Paaa ne bas tim redom, ali iskreno da je cesce mozda nebi bilo ovako zanimljivo, to ce me shvatiti zene koje su dugo u braku. Svakodnevnica je monotonija, a nase vrijeme koje koje provodimo zajedno je svaki put pravi mali medeni mjesec, sa puno njeznosti, lijepih rijeci (jer nemamo kad da se svadjamo), zajednickog kuhanja i kvalitetnog sexa :) jer poslije 5-6 sedmica a nekad 3 ili manje, covjek je zeljan paznje i onda nema vremena za gluposti, kako je sa drugom stranom.. stvarno neznam , ali niko se i ne zali ... I btw i JA sam njegova PORODICA.. dakle nema toga kod svoje porodice :)
Namjerno sam napisala "kod svoje porodice" jer sam znala da ces ovako odreagovati. Sad sam sigurna da ne postoji nikakav rivalitet :-)

Mislim, nemoj mi sta zamjeriti, stvarno je lijepo kada je neko sretan i potpuno zadovoljan, ali meni se cini da ti to bas i nisi. Mozda ja grijesim u procjeni,mozda tebi jeste stvarno lijepo. Ali me bas zanima odgovor na pitanje-sta ako on odluci da ostatak zivota provedete svi skupa,u zajednici???
daisy007

#302 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by daisy007 »

Dioda wrote:@daisy007,iz tvog prvog posta,na prvo citanje,cini se da si neopisivo sretna,da uzivas. Sto je u svakom slucaju lijepo,kada bi bilo stvarno iskreno.Medjutim,procitala sam neke stvari koje su srocene na nacin koji mi bas i ne ukazuje na neku neizmjernu srecu.Ok je ako si zadovoljna takvim zivotom,svako ima pravo na svoj izbor,i svi mi tezimo tome da budemo sretni,i prije svega zadovoljni nacinom na koji zivimo.Nego su meni zapele za oko sljedece stvari koje si napisala:

Dakle, moj muz (serijatski vjencani) uz mene ima i jos i SUPRUGU :-)

Malo me prvo zacudilo ovo kolutanje ocima :D

Moja jednina prednost za razliku od ovih Hodzicevih zena je sto supruga od mojeg muza :-) zivi na drugom kontinetu pa nemamo potrebe da budemo "kao sestre"

Prednost? Ne razumijem o cemu govoris,ako stvarno medju vama dvjema nema konkurencije i ljubomore. Interesuje me tvoje misljenje o situaciji-muz ti za par godina saopstava da cete svi uskoro zivjeti skupa. Kakva bi bila tvoja reakcija?

i svaki put kad prodje 5 sedmica sa nestrpljenjem i sa istim zarom ocekujem mog muza kad ce doci (jer tad je red na mene, a sto je btw sutra aBd :-) )iz daleke pustinje :) i kad cemo imati svo vrijeme svijeta samo za nas.

Meni je interesantno ovo "svo vrijeme svijeta samo za nas" jer si napisala da se radi o pet sedmica (ili nebitno koliko,ali rijec je o sedmicama), sto i nije bas svo vrijeme svijeta.
daisy007 wrote:@Dioda

Paaa ne bas tim redom, ali iskreno da je cesce mozda nebi bilo ovako zanimljivo, to ce me shvatiti zene koje su dugo u braku. Svakodnevnica je monotonija, a nase vrijeme koje koje provodimo zajedno je svaki put pravi mali medeni mjesec, sa puno njeznosti, lijepih rijeci (jer nemamo kad da se svadjamo), zajednickog kuhanja i kvalitetnog sexa :) jer poslije 5-6 sedmica a nekad 3 ili manje, covjek je zeljan paznje i onda nema vremena za gluposti, kako je sa drugom stranom.. stvarno neznam , ali niko se i ne zali ... I btw i JA sam njegova PORODICA.. dakle nema toga kod svoje porodice :)
Namjerno sam napisala "kod svoje porodice" jer sam znala da ces ovako odreagovati. Sad sam sigurna da ne postoji nikakav rivalitet :-)

Mislim, nemoj mi sta zamjeriti, stvarno je lijepo kada je neko sretan i potpuno zadovoljan, ali meni se cini da ti to bas i nisi. Mozda ja grijesim u procjeni,mozda tebi jeste stvarno lijepo. Ali me bas zanima odgovor na pitanje-sta ako on odluci da ostatak zivota provedete svi skupa,u zajednici???
Ne zamjeram stvarno, navikla sam na takva pitanja i ranije u okolini, nikad ni pod kakvim uslovima se ne moze desiti da zivimo zajedno, jer tesko je objasniti nekom ko nema takav slucaj bar u blizoj porodici, dakle kao sto sam rekla djeca su velika i neovisna, zena ima svoj posao i karijeru tamo negdje daleko, ja svoj posao i karijeru ovdje, dakle nikakve dodirne tacke da bi bili prisiljeni biti zajedno. A da si ti u mojoj situaciji i uzivas u jednom zdravom odnosu sa muskarcem koji je tu dosta cesto, koji te budi ujutro sa kafom u krevetu, koji ti svako malo iznenadi poljupcem bez povoda, koji ti govori najljepse stvari koje zena zeli cuti, koji pohvali tvoj rucak cak i kad je nejestiv i da ne nabrajam dalje... jel bi bila sretna?
A kolutanje ocima je ocigledno pogresan smajlic jer sam njim mislila druge emocije a ne da nesto tu ne stima ili mi se gadi :)
Last edited by daisy007 on 23/07/2009 13:41, edited 1 time in total.
gorkaz

#303 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by gorkaz »

madner wrote:Nego gdje, osim u UK imamo te serijatske sudove u Evropi?

Da li ste svjesni da je englesko pravo potpuno drugacije od ostatka kontinenta? Nije normalno sta ce navijaci navesti da bi opravdali svoje stavove. :roll:

Otkud ti ideja da u UK imaji serijatski sudovi???? Istina prije godinu dvije bila je incijativa od pojedinih MP musklimana da dijelovi serijatskog zakona ugrade u Britanske zakone sto je na kraju propalo. Istina je da neki imami rjesavaju interne probleme medju muslimanima po serijtskom pravu po djamijama. A istina je i to da najbliza rodbina vjencaje izmedu sebe kako se imovina ili bogastvo nebi djelilo. Naravno to je najrasirenije medju pakistancima, Pa ako je to svijela buducnost za BiH mulimane sretna vam serijatska 1021 godina.
MokeQc

#304 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by MokeQc »

@ Daisy007
Nemam ti puno toga reci, samo da se nadam za tebe da si sretna kao sto kazes. Samo, ja kao covjek sa porodicom, ne mogu se zamisliti u takvoj situaciji - ko moze, sretno mu bilo.
callmethebreeeze

#305 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by callmethebreeeze »

daisy007 wrote:
Ne zamjeram stvarno, navikla sam na takva pitanja i ranije u okolini, nikad ni pod kakvim uslovima se ne moze desiti da zivimo zajedno, jer tesko je objasniti nekom ko nema takav slucaj bar u blizoj porodici, dakle kao sto sam rekla djeca su velika i neovisna, zena ima svoj posao i karijeru tamo negdje daleko, ja svoj posao i karijeru ovdje, dakle nikakve dodirne tacke da bi bili prisiljeni biti zajedno. A da si ti u mojoj situaciji i uzivas u jednom zdravom odnosu sa muskarcem koji je tu dosta cesto, koji te budi ujutro sa kafom u krevetu, koji ti svako malo iznenadi poljupcem bez povoda, koji ti govori najljepse stvari koje zena zeli cuti, koji pohvali tvoj rucak cak i kad je nejestiv i da ne nabrajam dalje... jel bi bila sretna?
A kolutanje ocima je ocigledno pogresan smajlic jer sam njim mislila druge emocije a ne da nesto tu ne stima ili mi se gadi :)
mene moja zena ljubi bez povoda, hvali rucak i kad sadrzi produkte koje ne voli jesti, redovno mi pravi kafu, jel' to znaci da hoce jos jednog muza? :run: :mrgreen:

nego, da se uozbiljimo. daisy, ja mislim da imas pravo da zivis zivot kako hoces, smijesno je da ovo moram i naglasavati, samo me zanima jedna stvar. ako bi ti osjetila potrebu da imas nekog drugog muskarca pored sebe, dok ti je muz odsutan, da li bi to tvoj muz prihvatio?
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#306 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by Latina »

Shoshana wrote: Sto se tice cinjenice da ja ne bih sebe mogla zamisliti u toj situaciji, nimalo ne pravi od tih zena neka bica drugog reda, onako kako ti to insinuiras. Ja sebe ne bih mogla zamisliti ni u homoseksualnoj vezi, ni u vezi sa nekim ko je 30 godina stariji od mene, ja ne bih mogla sebe zamisliti ni u braku sa 14 djece, niti bih mogla sebe zamisliti kao sofera kamiona, niti kao astronauta, niti kao prostitutku, niti kao manekenku, niti kao domacicu, niti kao mnogo drugih stvari, da ne nabrajam dalje. Ako ti mislis da iz toga mozes izvesti bilo kakve zakljucke o mom 'vrednovanju' ljudi koji te stvari rade i mogu raditi - onda te moram razocarati i reci da, iako ja sebe mnogo volim, zaista ne mislim da sam ja, ili bilo sta moje - mjerilo ljudskog uspjeha, srece, obrazovanja ili razuma. Mozes li ti isto reci za sebe?
:roll: :roll: :roll:

Razmisljala sam da li da ti odgovorim, ipak hocu.

Nikoga ne smatram bicem drugog reda, to mi je degutantno i pomisliti. Mogla bih sad napisati esej da bih ti to ilustrovala, ali nema veze. :) Bas zbog toga sto-nikoga-ne-smatram-bicem-drugog-reda sam se i ukljucila na ovu temu, ali ocigledno je da ne vrijedi.

p.s. Nisi mi odgovorila zbog cega ne bi zivjela u poligamskoj zajednici, no to vise nije ni vazno. :)
daisy007

#307 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by daisy007 »

pustopoljina wrote:pa bilo je nejasno-a ako je tako,kako si sad napisala-onda je sve jasno :D
haj'sad priznaj da mislis da tebe vise voli :D
salu na stranu...
ima nesto sto me zanima...
kad ste vi zajedno-ne spominje se ona druga porodica? ili ti kazes-de ponesi tikvenjace,znam da ona to voli...(nemoj sad bukvalno shvatiti)...mislim-je li zivite kao da ne postoji niko osim vas tih 5 sedmica,ili je komplet situacija ukljucena?
ovako-kad muz ima ljubavnicu,pa cak i kad obje znaju jedna za drugu-lakse im se praviti da ne znaju. kako to funkcionise kad je sve otvoreno?
Jaoo eno navukose me na forum... Pustopoljina :) ne ramisljam koga vise voli, mozda bi me pocela izjedati ljubomora, a ovako sve ok funkcionise, vjerujem da svoju prvu suprugu vise postuje, sto je isto sasvim ok , ona je sa njim duze i imaju djecu zajedno.. nekako je prirodno da je tako, ali je meni to ok. A kad smo skupa pa cuj obavezna tema je djeca i sva briga koju on kao otac ima prema njima, ako mogu dati savjet sretna sam, ako ne saslusam ga iako nema tu nekih znacajnih problema vise su to pocetni ljubavni jadi :) njegove djece, a za suprugu pitam za zdravlje i sl.. nema nekih pretjeranih tema kao sto rekoh bas zato da se ne rodi ljubomora, nema sad tog avionskog slanja tikvenjace i sl:) ali recimo ako su u pitanju ozbiljne stvari razgovara se otvoreno nema pravljenja da to nesto ili neko ne postoji i to obostrano, sve karte su na stolu... cudno znam :-)
HAVANA

#308 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by HAVANA »

Loulou wrote:
BlooQ. wrote: a sada mene pomalo muci reakcija okoline da na primjer JA odlucim da zivim sa 2 muskarca , jednan suprug pred zakonom, a drugi privedeni :D(jer to o boze nije u skladu sa nijednim mogucim zakonom:D, a pogovoto serijatskim :D)

ako cemo vec da tolerisemo i uvazavamo sve odluke 2 ili 3 ili vise odraslih osoba, onda bi bilo logicno da ima i neke ravnopravnosti
Nije, mislim, toliko bitna reakcija okoline, koliko uopće mogućnost da se takvo što dogodi... Čuli/čitali smo priče žena kojima je život u takvim zajednicama ok i koje su, kako kažu, sretne, ali se ja pitam postoji li muškarac koji bi, u konstelaciji društvenih odnosa koje poznajemo, svjesno "dijelio" svoju ženu s drugim muškarcem (pri tom ne mislim na ono se provlači kroz ovu temu - klix threesome varijante), nego baš na opisani način na koji 2 žene žive s jednim muškarcem?
Čime je to uopće uvjetovano? Da li bi jedan muškarac iz ogromne zahvalnosti ženi koja je bila tu kad mu je to najviše trebalo, koja se brinula o njemu, pristao da bude - "drugi muž" ( i postoji li ikakva šansa da "prvi muž" na takvo što uopće pristane)?

:shock:Bjež,nosi te đavo. :lol: :run:
MokeQc

#309 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by MokeQc »

Ja bih postavio dvije hipoteticke situacije :

1) Muz i zena, oboje 35 god, imaju 2-3 djece rade, zive, sretni i zadovoljni.
Sta bi opravdalo (koji logican razuman, praktican, motiv ili razlog) dovodjenje druge supruge u kucu ?
Iz kojeg logicnog razloga bi ta prva supruga prihvatila drugu u kuci (ili u drugom gradu, nebitno) ?

2) Ako su te zajednice tako praktice i dobre, zasto se ne bi probala i obratna situacija, da zena na pr. dovede drugog muza, mladog sposobnog momka ?
On bi mogao, preko dana slavinu promijenit, omalterisat kucu, okrecit, isklofat cilime, itd. tako da kad ovaj prvi muz dodje kuci ne mora se zahebavati oko toga. Ili ako se ovom prvom gleda tekma, ima ko za zenu da se pobrine, a opet, sdruge strane imao bi s kim sjest popit, popricat. Ni zena mu ne bi falila, samo bi ga jos manje gnjavila.

izvinjavam se ako je neko vec postavio ovo pitanje
Latina

#310 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by Latina »

Loulou wrote:Čime je to uopće uvjetovano? Da li bi jedan muškarac iz ogromne zahvalnosti ženi koja je bila tu kad mu je to najviše trebalo, koja se brinula o njemu, pristao da bude - "drugi muž" ( i postoji li ikakva šansa da "prvi muž" na takvo što uopće pristane)?
Iscitaj temu ponovo, samo ce ti se reci. :sleep:
daisy007

#311 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by daisy007 »

callmethebreeeze wrote:
daisy007 wrote:
mene moja zena ljubi bez povoda, hvali rucak i kad sadrzi produkte koje ne voli jesti, redovno mi pravi kafu, jel' to znaci da hoce jos jednog muza? :run: :mrgreen:

nego, da se uozbiljimo. daisy, ja mislim da imas pravo da zivis zivot kako hoces, smijesno je da ovo moram i naglasavati, samo me zanima jedna stvar. ako bi ti osjetila potrebu da imas nekog drugog muskarca pored sebe, dok ti je muz odsutan, da li bi to tvoj muz prihvatio?
I nisi jedini koji se sigurno to pita..... sta drugo da ti kazem osim da ja tog covjeka volim i da neznam sta bih uradila da se njemu nesto desi.. u mome srcu nema mjesta za druge muskarce, koliko god ja bila romanticarka, sretna sam ovako.. I sad dosta :) pretresanja mog privatnog zivota, rekla sam i previse... :)
MokeQc

#312 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by MokeQc »

Jos jedna stvar mi se mota po glavi, cini mi se da su druge supruge najcesce, mlade. Pitam se koliko ih ima da dovedu neku udovicu od 40-ak-50 godina, ili stariju curu koja se nikako ne moze udati, ili neku njihovih godina razvedenu sa ili bez djece, i slicno ?
samo gost

#313 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by samo gost »

A da si ti u mojoj situaciji i uzivas u jednom zdravom odnosu sa muskarcem koji je tu dosta cesto, koji te budi ujutro sa kafom u krevetu, koji ti svako malo iznenadi poljupcem bez povoda, koji ti govori najljepse stvari koje zena zeli cuti, koji pohvali tvoj rucak cak i kad je nejestiv i da ne nabrajam dalje... jel bi bila sretna?
Moram ti reći da moj muž u potpunosti odgovara ovom opisu, uz dodatak da i on i ja imamo oči i srce samo jedno za drugo i nakon 15 godina zajedničkog života u kojem skoro svaki trenutak provodimo zajedno (nije nam dosadilo, iako je duže od 5 sedmica. :D). Mi smo, eto, u takvom načinu života našli sreću. I on i ja znamo da kad bi došlo čak i do razmišljanja o situaciji u kojoj si ti pronašla sreću, sigurno više ne bismo bili zajedno. Što naravno ne znači da te osuđujem, ranije sam ti već poželjela da to što osjećaš vječno potraje. Nadam se također da istu sreću osjeća i njegova prva supruga.
callmethebreeeze

#314 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

daisy007 wrote: I nisi jedini koji se sigurno to pita..... sta drugo da ti kazem osim da ja tog covjeka volim i da neznam sta bih uradila da se njemu nesto desi.. u mome srcu nema mjesta za druge muskarce, koliko god ja bila romanticarka, sretna sam ovako.. I sad dosta :) pretresanja mog privatnog zivota, rekla sam i previse... :)
posteno, hvala ti i na ovim informacijama. mozes li pitati muza ima li on vremena za net, i za njega bi imali par pitanja. :D :D :D :run:
Loulou

#315 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by Loulou »

Latina wrote:
Loulou wrote:Čime je to uopće uvjetovano? Da li bi jedan muškarac iz ogromne zahvalnosti ženi koja je bila tu kad mu je to najviše trebalo, koja se brinula o njemu, pristao da bude - "drugi muž" ( i postoji li ikakva šansa da "prvi muž" na takvo što uopće pristane)?
Iscitaj temu ponovo, samo ce ti se reci. :sleep:
:?:
Nisam sigurna da sam shvatila preporuku...

Nadam se da nije isti onaj patronizirajući ton koji predbacuješ drugima u odnosu prema tebi. :?
Loulou

#316 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by Loulou »

samo gost wrote:
A da si ti u mojoj situaciji i uzivas u jednom zdravom odnosu sa muskarcem koji je tu dosta cesto, koji te budi ujutro sa kafom u krevetu, koji ti svako malo iznenadi poljupcem bez povoda, koji ti govori najljepse stvari koje zena zeli cuti, koji pohvali tvoj rucak cak i kad je nejestiv i da ne nabrajam dalje... jel bi bila sretna?
Moram ti reći da moj muž u potpunosti odgovara ovom opisu, uz dodatak da i on i ja imamo oči i srce samo jedno za drugo i nakon 15 godina zajedničkog života u kojem skoro svaki trenutak provodimo zajedno (nije nam dosadilo, iako je duže od 5 sedmica. :D).
...
Je l' se ovo HAVANINA žena javila? :D
;-)
callmethebreeeze

#317 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

MokeQc wrote:Jos jedna stvar mi se mota po glavi, cini mi se da su druge supruge najcesce, mlade. Pitam se koliko ih ima da dovedu neku udovicu od 40-ak-50 godina, ili stariju curu koja se nikako ne moze udati, ili neku njihovih godina razvedenu sa ili bez djece, i slicno ?
stare hoce brzo umrijet', a s mladjima insan moze duze sevapa zaradjivati. :D :D :D
HAVANA

#318 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by HAVANA »

Loulou wrote:
samo gost wrote:
Moram ti reći da moj muž u potpunosti odgovara ovom opisu, uz dodatak da i on i ja imamo oči i srce samo jedno za drugo i nakon 15 godina zajedničkog života u kojem skoro svaki trenutak provodimo zajedno (nije nam dosadilo, iako je duže od 5 sedmica. :D).
...
;-)

:shock: :lol: :thumbup:
MokeQc

#319 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by MokeQc »

Latina wrote:
Loulou wrote:
Čime je to uopće uvjetovano? Da li bi jedan muškarac iz ogromne zahvalnosti ženi koja je bila tu kad mu je to najviše trebalo, koja se brinula o njemu, pristao da bude - "drugi muž" ( i postoji li ikakva šansa da "prvi muž" na takvo što uopće pristane)?

Iscitaj temu ponovo, samo ce ti se reci.

@ Latina, stvarno si napadna. Da neko sad napise 'Vozdra raja', cini mi se da bi mu rekla : 'Prestani bacati floskule, iscitaj temu ili daj nesto argumentovano....' Hebo Hadzialagica kako ti klizeci ulijeces, i svojim i tudjim igracima...
zelenashica

#320 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by zelenashica »

eh čekajte malo....red je da i ja ozbiljno pristupim temi :-D

nego primijetih redoslijed,prva supruga...druga supruga...i fkt mi to bode oči,....kontam po meni bi one trebale biti obje na istom "rednom"broju ako su već supruge.....nekako mi nema veze koja je prva došla u tu "vezu",ono logički gledano obje znaju jedna za drugu,ako nema rivalstva i ljubomore po meni su obje i bez prednosti i bez zaostajanja....jbg ja bi više u nekim izvranbračnim zajednicama mogla dodjeljivati te brojeve nego u slučajevima poput ovog gdje su obje supruge,gdje jedna za drugu zna da postoji..... :? sad kontam jbg muž koji ima ljubavnicu i ženu, bi mogao već imati specifikacije po rednim brojevima,jer...ako žena ne zna za onu drugu,a ona druga zna za ženu,...helem ona druga bi ko bila prva jer je u prednosti na onom onom drugom,zna za ženu....e tu već ima osnova za dodjeljivanje,...prva,druga,..... :-)
HAVANA

#321 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by HAVANA »

zelenashica wrote:eh čekajte malo....red je da i ja ozbiljno pristupim temi :-D

nego primijetih redoslijed,prva supruga...druga supruga...i fkt mi to bode oči,....kontam po meni bi one trebale biti obje na istom "rednom"broju ako su već supruge.....nekako mi nema veze koja je prva došla u tu "vezu",ono logički gledano obje znaju jedna za drugu,ako nema rivalstva i ljubomore po meni su obje i bez prednosti i bez zaostajanja....jbg ja bi više u nekim izvranbračnim zajednicama mogla dodjeljivati te brojeve nego u slučajevima poput ovog gdje su obje supruge,gdje jedna za drugu zna da postoji..... :? sad kontam jbg muž koji ima ljubavnicu i ženu, bi mogao već imati specifikacije po rednim brojevima,jer...ako žena ne zna za onu drugu,a ona druga zna za ženu,...helem ona druga bi ko bila prva jer je u prednosti na onom onom drugom....e tu već ima osnova za dodjeljivanje,...prva,druga,..... :-)

:shock: :lol: Uhh,ja jebena pristupa. :D
Ljudi moji,komplikovano ovo brate. :-)
Saću onu svoju svu izljubit kad dođem kući. :-D
samo gost

#322 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by samo gost »

...
[/quote]
;-)[/quote]

:shock: :lol: :thumbup:[/quote]

:-D Nije. Ali HAVANNI svaka čast kad ga po ovom opisu prepoznaju. :thumbup:
zelenashica

#323 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by zelenashica »

HAVANA wrote:
zelenashica wrote:eh čekajte malo....red je da i ja ozbiljno pristupim temi :-D

nego primijetih redoslijed,prva supruga...druga supruga...i fkt mi to bode oči,....kontam po meni bi one trebale biti obje na istom "rednom"broju ako su već supruge.....nekako mi nema veze koja je prva došla u tu "vezu",ono logički gledano obje znaju jedna za drugu,ako nema rivalstva i ljubomore po meni su obje i bez prednosti i bez zaostajanja....jbg ja bi više u nekim izvranbračnim zajednicama mogla dodjeljivati te brojeve nego u slučajevima poput ovog gdje su obje supruge,gdje jedna za drugu zna da postoji..... :? sad kontam jbg muž koji ima ljubavnicu i ženu, bi mogao već imati specifikacije po rednim brojevima,jer...ako žena ne zna za onu drugu,a ona druga zna za ženu,...helem ona druga bi ko bila prva jer je u prednosti na onom onom drugom....e tu već ima osnova za dodjeljivanje,...prva,druga,..... :-)

:shock: :lol: Uhh,ja jebena pristupa. :D
Ljudi moji,komplikovano ovo brate. :-)
Saću onu svoju svu izljubit kad dođem kući. :-D
HAVANA bolan samo analiziram ko bi sad mogo bit šta kome.... :lol:
ne al fkt ako tip ima ljubavnicu hebaji ga ona je ko prva jer zna za ženu,ima prednost zna da ima suparnicu,a jadna žena i ne konta .... :roll: i ko je u prednosti nego ona koja zna kakvu igru igra,....
Latina

#324 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by Latina »

Loulou wrote: :?:Nisam sigurna da sam shvatila preporuku...

Nadam se da nije isti onaj patronizirajući ton koji predbacuješ drugima u odnosu prema tebi. :?
Htjela sam reci da sam zgrozena ovom temom, i velicinom ljudskog licemjerja. Kad sutra bude otvorena tema :"Zasto me vara ?" "Zasto ima ljubavnicu ?" "Zasto je poligamija prirodna u ljudskim zajednicama ?" - nemojte se cuditi ( ne ti, nego vecina ) - to je zato sto ste Vi zene rekle da je to ok.

p.s. Kad sam ja u pitanju, na ovoj temi sam "dobila" i veoma direktne uvrede, nije stalo samo na patronizirajucem tonu.
pustopoljina

#325 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by pustopoljina »

ko je procitao zadnjih par strana,a imao ideju o dvije zene pod jednim krovom-mislim da je odustao (barem od ovakvih,kao forumasice) :D
nema tog sedativa,koji bi vam olaksao muke :D
Locked