Ovo su dvije potpuno razlicite situacije koje si ti objasnila. Sad pogledaj ovo boldirano, pa da razjasnimo. Situacija 1: Ti ides preko mosta, dolazis na raskrsnicu. Auta koja dolaze tebi s lijeve (od Merkura) i desne (s parkinga kod zgrada) strane te moraju propustiti, jer im tako nalaze znak kojeg vide kad prilaze raskrsnici. To si tako objasnila u prvom postu. Situacija 2: Ti ides preko mosta, dolazis na raskrsnicu. Auto koje se spušta s brda i hoće da skrene desno ili da produzi pravo, ti moras propustiti, jer tako nalaze tebi pravilo desne strane. To si tako objasnila u drugom postu. U prvom slucaju, ti ne trebas da se zaustavljas ovima s lijeve ili desne strane, a u drugom slucaju trebas ovome sto ide prema tebi. Jasno sad?Bellica wrote:Ali zato ako ja idem s mosta,a on se spusta niz onu ulicu,koja mislim ide s Mojmila ili Svrakinog sela(nisam sigurna jer ne idem tom ulicom) ima pravo prvenstva prolaza!U svakom slucaju,bilo bi pozeljno malo se prisjetiti onoga sto se trebalo nauciti u auto-skoli!!!irconbih wrote:Kad ides preko mosta na otoci, taj put ima pravo prvenstva prolaza. Auta koja dolaze na raskrsnicu od zgrada ili Merkura, imaju na raskrsnici znak za pravo prvenstva iliti "obrnuti trokut", tako da ti nemas sta stajati i pustati toga sto ti dolazi s desne ili s koje god strane.Bellica wrote:Na Otoci-raskrsnica gdje se okrecu trolejbusi-onaj ko ne zna pravilo desne strane neka ne ide na tu raskrsnicu!Covjek ima pravo prvenstva prolaza,ja stala da on prodje,a on meni pokazuje da ja idem,ja podjem,on podje,ja stanem,on se naljuti izadje iz auta i kaze "Ko ti dade vozacku???"Ja sam skrenula na Otoku iz pravca Ilidze,a ovaj covjek je isao s parkinga koji se nalazio s moje desne strane!!!
Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
-
irconbih
#301 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
- Neelix
#302 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ima onda jos vremena za tebe. procitaj postove iznad o saobracajnom znaku na pocetku te uzbrdice. i prouci gakurty wrote:Prijatelju, student sam jos uvijek i hvala Bogu stela mi nece trebati za posao...
- kurty
#303 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Iskreno da ti kazem, znak sam primjetio, ali ga nisam pazljivo pogledao, jer sam mislio da je u pitanju standardni znak.
Mislio sam da je u pitanju znak koji "kaze" da brza auta idu u lijevu traku, jer mislim da je logicnije da tako bude.
Reci mi sad ti molim te, jel mislis da bi se na tom dijelu trebalo preticati lijevom ili desnom stranom???
Mislio sam da je u pitanju znak koji "kaze" da brza auta idu u lijevu traku, jer mislim da je logicnije da tako bude.
Reci mi sad ti molim te, jel mislis da bi se na tom dijelu trebalo preticati lijevom ili desnom stranom???
- Neelix
#304 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
nije vazno sta ja mislim, bitno je sta znak kaze - a to je da je u lijevoj traci ogranicenje 40
i logicno je kad razmislis, zbog onih iz suprotnog pravca, koji obicno presizu kamione tu.
- sistem
#305 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ja ne kontam ovaj znak. da to nije onaj koji kaze koja je minimalna brzina u toj traci?
edit:
kao ovdje - http://www.volan.co.rs/znakovi%20obaveze.html
edit:
Last edited by sistem on 21/08/2009 23:34, edited 1 time in total.
- kurty
#306 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Kako znam i kako sam primjetio, samo na jednom dijelu je dozvoljeno onim "koji idu uzbrdo" da preticu, ali to je iz iz pravca Sarajeva, prema Mostaru...
Oni sto preticu kamione, a idu iz suprotnog pravca to rade u vecini slucajeva kada kamiondjija da desni zmigavac, jer ima mnogo bolju preglednost...
Nema mi logike to preticanje sa desne strane ali ako znak tako kaze, onda se tako treba...
Idemo @nelix off topic...ja sam ga prvi spomenuo, tako da cemo prepirku nastaviti ili preko PP ili da zavrsimo, jer se ova tema tice Sarajeva...
Oni sto preticu kamione, a idu iz suprotnog pravca to rade u vecini slucajeva kada kamiondjija da desni zmigavac, jer ima mnogo bolju preglednost...
Nema mi logike to preticanje sa desne strane ali ako znak tako kaze, onda se tako treba...
Idemo @nelix off topic...ja sam ga prvi spomenuo, tako da cemo prepirku nastaviti ili preko PP ili da zavrsimo, jer se ova tema tice Sarajeva...
- kurty
#307 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Provjeravao sam cijelo vrijeme i sad sam siguran da sam u pravu...
Znaci lijepo fino, frka je pocela oko toga sto smo blizali automobilu koji je izao 40-50KM/h lijevom trakom i nije htjeo da s eprestroji u desnu traku... Znak koji sam primjetio mislio sam da znaci ono sto i znaci(@nelix plaho si me zbunio)...Znak koji si nacrtao i postavi je:
»saobraćajna traka za spora vozila« (III-75), koji označava početak saobraćajne
trake u kojoj se mora kretati sporo vozilo koje se kreće brzinom manjom od brzine
određene umetnutim znakom;
Koja traka pocinje- desna traka
Kojom stranom se treba kretati sporo vozilo- desnom stranom
imal logike preticati desnom stranom-nema
Preuzeto sa stranice direkcije za ceste FBiH
http://www.jpdcfbh.ba/ba/o_nama/Smjerni ... oprema.pdf
stranica 44 i 45
Znaci lijepo fino, frka je pocela oko toga sto smo blizali automobilu koji je izao 40-50KM/h lijevom trakom i nije htjeo da s eprestroji u desnu traku... Znak koji sam primjetio mislio sam da znaci ono sto i znaci(@nelix plaho si me zbunio)...Znak koji si nacrtao i postavi je:
»saobraćajna traka za spora vozila« (III-75), koji označava početak saobraćajne
trake u kojoj se mora kretati sporo vozilo koje se kreće brzinom manjom od brzine
određene umetnutim znakom;
Koja traka pocinje- desna traka
Kojom stranom se treba kretati sporo vozilo- desnom stranom
imal logike preticati desnom stranom-nema
Preuzeto sa stranice direkcije za ceste FBiH
http://www.jpdcfbh.ba/ba/o_nama/Smjerni ... oprema.pdf
stranica 44 i 45
- Neelix
#308 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
izvinjavam se svima koje napadoh, bio sam u krivusistem wrote:ja ne kontam ovaj znak. da to nije onaj koji kaze koja je minimalna brzina u toj traci?
edit:
- Bullet Tooth Tony
-
dimu
#310 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
sta moj Neelix ... to 40 ogranicenje u lijevoj traci je li ?
pa jesi li ti polozio testove ? ovdje nesto trazis titinu miliciju, prvog tebe treba podsjetiti na teoriju prije nego sjednes za volan
ogranicenja brzine se nalaze na znaku bijele podloge sa crvenim krugom, plave table nisu znakovi zabrane...
pa jesi li ti polozio testove ? ovdje nesto trazis titinu miliciju, prvog tebe treba podsjetiti na teoriju prije nego sjednes za volan
ogranicenja brzine se nalaze na znaku bijele podloge sa crvenim krugom, plave table nisu znakovi zabrane...
- Haris.ba
#311 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Da ponovimo jos jednom:
Lijeva traka na autoputu sluzi SAMO za preticanje, a ne konstantnu voznju.
Zaustavna traka na autoputu sluzi samo za pokvareno auto i ako se vozac ne osjeca dobro(npr. povracanje, nesvjestica, migrena); a ne za spavanje i odmaranje.
Vozila sa rotacijom mogu da prolaze kroz crveno na semaforu, i vozac je duzan si da im se skloni sa puta ako je to potrebno(primicanje vozila kraju kolovozne trake sto vise - uglavnom nadesno).
Ne postoji "brza traka" na glavnoj cesti u Sarajevu.
Lijeva traka koja postoji na putu prema Mostaru sluzi samo za preticanje, a ne konstantnu voznju.
Zaustavna traka na autoputu sluzi samo za pokvareno auto i ako se vozac ne osjeca dobro(npr. povracanje, nesvjestica, migrena); a ne za spavanje i odmaranje.
Vozila sa rotacijom mogu da prolaze kroz crveno na semaforu, i vozac je duzan si da im se skloni sa puta ako je to potrebno(primicanje vozila kraju kolovozne trake sto vise - uglavnom nadesno).
Lijeva traka koja postoji na putu prema Mostaru sluzi samo za preticanje, a ne konstantnu voznju.
- VR6
#312 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Plavi znak i bijelim 40, ogranicenje brzine

Izgleda da su neki ovdje i testove na stelu polozili
Izgleda da su neki ovdje i testove na stelu polozili
-
Biznis
#313 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Malo je cudna tema, od fotografija auta i rasprave o policiji do zustre diskusije o saobracajnim znacima. Helem, zao mi je sto ovi momci koji "nakratko, od semafora do semafora" voze 150/h nemaju cesto priliku vidjeti sta se desava sa ljudskim tijelom prilikom ozbiljne saobracajne nesrece. Naime, glavni faktor koji ce odluciti prilikom sudara je brzina (E=mv2). Da imaju momci cesce prilike vidjeti kako se najtvrdje kosti lome, pucaju lobanje ili ljudi umiru na licu mjesta bili bi vjerovatno oprezniji. U najvecem broju nesreca krivci jesu upravo mladi vozaci. Djecaci sjedaju za volan auta o kojem misle da znaju sve, izlaze na put za koji misle da ga znaju, pojacaju muziku, pritisnu gas...i onda unesrece nekog za cijeli zivot ili i oni zavrse u smrtovnicama. Prava bi istina bila da rijetko poznaju vlastita auta, da ne shvataju da su saobracajnice stare, projektovane i pravljene u vrijeme kad se oni nisu ni rodili za druge uslove i manji broj auta. Ne shvataju da pri brzini od 150 km/h ne mogu stati u metar i da ako udare u nesto (ljudsko tijelo npr) auto se pocinje totalno drukcije ponasati i postaje helikopter za koji se ne moze predvidjeti gdje ce aterirati. Djecaci ne shvataju da se nijedna hitna sluzba u Kantonu Sarajevo ne moze nacrtati trenutno na licu mjesta, ne shvataju da do bolnica postoji odredjeno vrijeme transporta, ne shvataju da u bolnicama ne rade cudotvorci koji ozivljavaju mrtve i lijece povrede inkopatibilne sa zivotom. Djecaci obicno poslije nesreca odlicno znaju svoja prava ali cudno je kako tudja prava prije nesrece nisu znali.
U ovom je gradu u zadnju godinu i po dana je bilo grdnih i gadnih nesreca: kada su ljudi doslovce ostajali bez glava, trenutno dekapitirani na licu mjesta. Bilo je usred grada izlijetanja iz auta nesvezanih vozaca kada su pucale ruke, noge i lobanje. Bilo je zabijanja u zadnji dio vozila motoriste koji je umro slomljen i rasturen kao da je pao pod presu. Bilo je gazenja bracnog para kad su ljudi umrli zarobljeni u smrskanom autu dok je iz njih sikljala krv kao gejzir pred posmatracima i uposlenima u hitnim sluzbama . Bilo je zabijanja u banderu na pumpi prema Ilidzi u ranu zoru kad je auto udarilo postance i na licu mjesta poginuo mladji vozac. Bilo je zakucavanja u autobus velike firme kada su dvojica starijih maloljetnika umrli, jedan nakon 45 minuta, drugi poslije 2 sedmice. Bilo je zabijanja u bandere u ulici Dzemala Bijedica 20godisnjaka koji se trkao sa jaranom, bilo je mladih trkaca koje su mame ucile da se trkaju pa je na semaforu na Pofalicima ubio ljude iz inostranstva, bilo je motorista omotanih oko bandere pored ograde Klinickog centra...svasta je bilo i to sve u zadnju godinu i po dana. Svaki ali bas svaki put glavni i jedini krivac za smrt, uzas, nesrecu bili su mladi vozaci i brza vozila. Upravo oni koji vole razviti 150 od semafora do semafora ne shvatajuci da nesreca dolazi brzo i nenajavljeno i ostavlja posljedice za cijeli zivot na svima. Niko se ebiga ne budi sa mislju da ode taj dan unistiti svoj ili tudji zivot, ali kad se to desi onda obicno sve krene po zlu i masa malih lako predvidivih sitnica postane velika zeznuta opaka nesreca.
Zao mi je sto VR6 i njegovi drugovi nemaju poligon za brzu voznju. U sustini poligon ili cesta im ne trebaju jer im je monotono voziti dugo i brzo. Neozbiljno je traziti da se od para poreskih obveznika finansiraju tudji hirovi. Ozbiljni pristup bi bio da naprave klub, traze od Kantona da im jednom sedmicno obezbjedi cestu npr na Velikom polju na Igmanu, plate policiju, hitnu i vatrogasce kao obezbjedjenje i tamo se izjurcaju od para svojih clanova. Slicno rade ljudi koji vole pucati: naprave klub, ispune uslove predvidjenje zakonom i pucaju do mile volje na za to predvidjenim mjestima. Jednom ce momci mozda doci pameti pa ce to i uraditi i time smanjiti broj nesreca.
Auto je ozbiljna stvar, voznja je ozbiljna stvar i sto prije to bude objasnjeno mladim vozacima svima ce biti bolje. Do tada valjda treba apelovati na izmjene zakona, strozije kontrole, oduzimanje vozila, bolje i sire zatvore, drakonskim kaznama za povratnike u cinjenju prekrsaja ZOS. Zali Boze samo ljudi koji nastradaju misleci da je cool voziti od semafora do semafora 150/h i onih koji stradaju radi njih. Kad se airbag otvori i otkine glavu trogodisnjaku koji sjedi naprijed, na suvozacevom sjedistu, kad neko izleti iz auta jer nije bio vezan i usput polomi lobanju, obje ruke, noge, rebra i kukove, kad motorista aterira poslije 10 metara leta nakon sudara i klizi jos 30 metara pa se zabije na banderu polomljen i deformisan do neprepoznatljivosti jer nije imao zastitne opreme tada se vidi kako moze biti smrtonosna kombinacija viska samopouzdanja, neznanja, brzog auta i zelje za dokazivanjem. A kad majke, sestre, djevojke, zene, braca i raja dodju na CUM pitati sta je bilo i vide lokve krvi najmilijih...tad se vidi koliko je bitno vezati pojas, voziti po pravilima, imati ispravno auto...i kad se cuju rijeci saucesca od dezurnog na CUMU tad je kasno za sve.
Ljudi koji su voljeli stisnuti gas u vozilu je bilo, ima ih i bice. Od toga nijedna drzava ili grad nisu imuni. Nadati se da cemo svi zajedno moci smanjiti takav oblik ponasanja za volanom na minimum. Nije nas bas toliko puno ostalo u ovom gradu da mozemo samo tako jednostavno ginuti. Eto.
Znam da je i moj post otisao offtopic al rekoh da se pridruzim svim ostalima
P.S. vise o tome kako nastaju povrede mozete naci na google samo utipkajte kinematics, trauma, mechanism of injury. tu ovi sto misle da nevezivanje pojaseva moze spasiti zivot mogu vidjeti studije, statistike, snimke i fotografije koje ce ih razuvjeriti.
U ovom je gradu u zadnju godinu i po dana je bilo grdnih i gadnih nesreca: kada su ljudi doslovce ostajali bez glava, trenutno dekapitirani na licu mjesta. Bilo je usred grada izlijetanja iz auta nesvezanih vozaca kada su pucale ruke, noge i lobanje. Bilo je zabijanja u zadnji dio vozila motoriste koji je umro slomljen i rasturen kao da je pao pod presu. Bilo je gazenja bracnog para kad su ljudi umrli zarobljeni u smrskanom autu dok je iz njih sikljala krv kao gejzir pred posmatracima i uposlenima u hitnim sluzbama . Bilo je zabijanja u banderu na pumpi prema Ilidzi u ranu zoru kad je auto udarilo postance i na licu mjesta poginuo mladji vozac. Bilo je zakucavanja u autobus velike firme kada su dvojica starijih maloljetnika umrli, jedan nakon 45 minuta, drugi poslije 2 sedmice. Bilo je zabijanja u bandere u ulici Dzemala Bijedica 20godisnjaka koji se trkao sa jaranom, bilo je mladih trkaca koje su mame ucile da se trkaju pa je na semaforu na Pofalicima ubio ljude iz inostranstva, bilo je motorista omotanih oko bandere pored ograde Klinickog centra...svasta je bilo i to sve u zadnju godinu i po dana. Svaki ali bas svaki put glavni i jedini krivac za smrt, uzas, nesrecu bili su mladi vozaci i brza vozila. Upravo oni koji vole razviti 150 od semafora do semafora ne shvatajuci da nesreca dolazi brzo i nenajavljeno i ostavlja posljedice za cijeli zivot na svima. Niko se ebiga ne budi sa mislju da ode taj dan unistiti svoj ili tudji zivot, ali kad se to desi onda obicno sve krene po zlu i masa malih lako predvidivih sitnica postane velika zeznuta opaka nesreca.
Zao mi je sto VR6 i njegovi drugovi nemaju poligon za brzu voznju. U sustini poligon ili cesta im ne trebaju jer im je monotono voziti dugo i brzo. Neozbiljno je traziti da se od para poreskih obveznika finansiraju tudji hirovi. Ozbiljni pristup bi bio da naprave klub, traze od Kantona da im jednom sedmicno obezbjedi cestu npr na Velikom polju na Igmanu, plate policiju, hitnu i vatrogasce kao obezbjedjenje i tamo se izjurcaju od para svojih clanova. Slicno rade ljudi koji vole pucati: naprave klub, ispune uslove predvidjenje zakonom i pucaju do mile volje na za to predvidjenim mjestima. Jednom ce momci mozda doci pameti pa ce to i uraditi i time smanjiti broj nesreca.
Auto je ozbiljna stvar, voznja je ozbiljna stvar i sto prije to bude objasnjeno mladim vozacima svima ce biti bolje. Do tada valjda treba apelovati na izmjene zakona, strozije kontrole, oduzimanje vozila, bolje i sire zatvore, drakonskim kaznama za povratnike u cinjenju prekrsaja ZOS. Zali Boze samo ljudi koji nastradaju misleci da je cool voziti od semafora do semafora 150/h i onih koji stradaju radi njih. Kad se airbag otvori i otkine glavu trogodisnjaku koji sjedi naprijed, na suvozacevom sjedistu, kad neko izleti iz auta jer nije bio vezan i usput polomi lobanju, obje ruke, noge, rebra i kukove, kad motorista aterira poslije 10 metara leta nakon sudara i klizi jos 30 metara pa se zabije na banderu polomljen i deformisan do neprepoznatljivosti jer nije imao zastitne opreme tada se vidi kako moze biti smrtonosna kombinacija viska samopouzdanja, neznanja, brzog auta i zelje za dokazivanjem. A kad majke, sestre, djevojke, zene, braca i raja dodju na CUM pitati sta je bilo i vide lokve krvi najmilijih...tad se vidi koliko je bitno vezati pojas, voziti po pravilima, imati ispravno auto...i kad se cuju rijeci saucesca od dezurnog na CUMU tad je kasno za sve.
Ljudi koji su voljeli stisnuti gas u vozilu je bilo, ima ih i bice. Od toga nijedna drzava ili grad nisu imuni. Nadati se da cemo svi zajedno moci smanjiti takav oblik ponasanja za volanom na minimum. Nije nas bas toliko puno ostalo u ovom gradu da mozemo samo tako jednostavno ginuti. Eto.
Znam da je i moj post otisao offtopic al rekoh da se pridruzim svim ostalima
P.S. vise o tome kako nastaju povrede mozete naci na google samo utipkajte kinematics, trauma, mechanism of injury. tu ovi sto misle da nevezivanje pojaseva moze spasiti zivot mogu vidjeti studije, statistike, snimke i fotografije koje ce ih razuvjeriti.
-
Mascherano
#314 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Biznis wrote:Malo je cudna tema, od fotografija auta i rasprave o policiji do zustre diskusije o saobracajnim znacima. Helem, zao mi je sto ovi momci koji "nakratko, od semafora do semafora" voze 150/h nemaju cesto priliku vidjeti sta se desava sa ljudskim tijelom prilikom ozbiljne saobracajne nesrece. Naime, glavni faktor koji ce odluciti prilikom sudara je brzina (E=mv2). Da imaju momci cesce prilike vidjeti kako se najtvrdje kosti lome, pucaju lobanje ili ljudi umiru na licu mjesta bili bi vjerovatno oprezniji. U najvecem broju nesreca krivci jesu upravo mladi vozaci. Djecaci sjedaju za volan auta o kojem misle da znaju sve, izlaze na put za koji misle da ga znaju, pojacaju muziku, pritisnu gas...i onda unesrece nekog za cijeli zivot ili i oni zavrse u smrtovnicama. Prava bi istina bila da rijetko poznaju vlastita auta, da ne shvataju da su saobracajnice stare, projektovane i pravljene u vrijeme kad se oni nisu ni rodili za druge uslove i manji broj auta. Ne shvataju da pri brzini od 150 km/h ne mogu stati u metar i da ako udare u nesto (ljudsko tijelo npr) auto se pocinje totalno drukcije ponasati i postaje helikopter za koji se ne moze predvidjeti gdje ce aterirati. Djecaci ne shvataju da se nijedna hitna sluzba u Kantonu Sarajevo ne moze nacrtati trenutno na licu mjesta, ne shvataju da do bolnica postoji odredjeno vrijeme transporta, ne shvataju da u bolnicama ne rade cudotvorci koji ozivljavaju mrtve i lijece povrede inkopatibilne sa zivotom. Djecaci obicno poslije nesreca odlicno znaju svoja prava ali cudno je kako tudja prava prije nesrece nisu znali.
Znam da je i moj post otisao offtopic al rekoh da se pridruzim svim ostalima![]()
![]()
Valjda ce svako od nas izvuci nesto poucno iz ovog posta. Svaka cast!
-
skojotovski
#315 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ni ja nemam namjeru se prepirati, nije to ni poenta.kurty wrote:skojotovski wrote:pa sto ga niste zaobisli s desne strane?kurty wrote:Vogosca-Podlugovi, prvih 11KM naseg autoputa, ogranicenje brzine je 130KM/h, osim na dijelu gdje su kamere, i tu je 110KM/h...
Ako sam dobro shvatio jednog forumasa...Ja cu sjesti u svoje auto, prebaciti se u lijevu traku i voziti 130KM/h i nikom se ne trebam sklanjati...
A po pisanju mi licis na jednog sofera...
Neku noc se vracam sa mora, i svratim do jednog restorana da odem u WC, i kad sam izlazio sa parkinga ispred mene je bio AUDI A6,a pored je neko se vrtio sa AUDIJEM A3, (predhodno mu se ugasio, jer je mala uzbrdica)...i vozac AUDIJA A3 je propusten da bude prvi...i vozili smo do iza Jablanice tako, i dosli do prvog "prosirenja" ceste..(dvije trake za "uzbrdo"), i lola sa AUDIJEM A3 se izbacio u lijevu traku i vozi njom uzbrdo sporije nego je vozio inace, blica mu se sa svih strana, on jos upalio i duga, pa mu blicaju i ovi sto mu u susret dolaze...i tako je bilo do haman brze ceste na Ilidzi...
Pa sam te tu prepoznao...inace bila nedjelja nevece
ako vas je on hebavao cak od bradine do ilidze, a vi niste bili u stanju iskoristiti mjesta za preticanje, onda loli iz audija svaka cast!
od Zdrave Vode do onog dijela gdje se prvi put javljaju dvije trake, se islo u koloni,i kad se doslo do tog mjesta lola se zaletio da pretekne nekoga i ostao uporedo s njim do kraja te dvije trake...opet se uslo u kolone do kraja Konjica da bi se lola opet na isti fazon izbacio u lijevu traku i vozio uporedo sa autom...Meni se licno nije zurilo...i inace nemam "napade histerije" za volanom, ali je ispred mene bio neki gospodin u A6 quattro, koji je poludio od tog majmuncica u trojci ispred... Nemam zelju se prepirati sa tobom, ali "loli iz audija svaka cast ,je recenica koja ti nije na mjestu...
Svaka cast onom ko je pustio da on vozi automobil...u pitanju ja plava trojka, kratki onaj predzadnja serija (novi model, ali bez led sijalica naprijed i nazad)...
Inace saobracaj je jako komplikovana stvar za diskutovati... Profesija mi je usko vezena za sam saobracaj tako da imam i argumente za svadju, ali necemo se svadjati...
i ako dalje stojis iza ovog boldovanog, onda je po tebi i onaj sto mu vec trece auto oduzimaju za svaku pohvalu, onda je i onaj sto voza cliao sporta za svaku pohvalu...i svi drugi Raikoneni koji "po propisima" voze po Sarajevskim ulicama
a recenica je na mjestu, jer svi vi iza audija ste imali desetine lokacija gdje ste tu budalu mogli zaobici, naravno kome se zurilo. a ako cijelu kolonu, u kojoj je sigurno bilo jacih auta, maltretira jedan delegat, onda sta drugo reci nego SVAKA MU CAST. ovako, grizli ste volane i p.zdili. e onda je neko od tih "grizlija" trebao fino lolu preteci, recimo taj iz A6, zaustaviti se, izaci iz auta i nokautirati istog i mirna Bosna... i bezobzira sto se tebi, kao nije zurilo, p.zdio si, jer da nisi, ne bi ovdje postao situaciju.
sto se tice ovih "Raikonena", svoje misljenje sam ranije ostavio, pa ako te bas zanima, potrazi.
- slavkoimamodilera
#316 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Zao mi je sto ti ovo moram reci, ali ocekuj da ces ubrzo biti ismijan od razlicitih lokalnih pametologa i internet vozaca...Haris.ba wrote:Da ponovimo jos jednom:
Uz jednu ispravku, vozila s rotacijom NE smiju prolaziti na crveno
-
skojotovski
#317 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Nele, kralju! sahu!Neelix wrote:izvinjavam se svima koje napadoh, bio sam u krivusistem wrote:ja ne kontam ovaj znak. da to nije onaj koji kaze koja je minimalna brzina u toj traci?
edit:
-
skojotovski
#318 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
slavkoimamodilera wrote:Zao mi je sto ti ovo moram reci, ali ocekuj da ces ubrzo biti ismijan od razlicitih lokalnih pametologa i internet vozaca...Haris.ba wrote:Da ponovimo jos jednom:
Lijeva traka koja postoji na putu prema Mostaru sluzi samo za preticanje, a ne konstantnu voznju.Ko zna - zna, ko ne zna ispada seljo-beljo na cesti i to ti je...
Uz jednu ispravku, vozila s rotacijom NE smiju prolaziti na crvenoto im omogucava policajac na raskrsnici, jedini koji je "iznad" crvenog svjetla
-
amg usa edition
#319 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
nisam iz sarajeva,,99 godine sam bio u vojsci u sarajevu i 8 mjeseci sam vozikao generala ARMIJE BIH..svasta sam se nagleddao za kratko vrijeme...vidim zalite se na ove vozace,toga ce uvijek biti ali meni su puno gori i kriticniji sarajevski taxisti..to ponasanje nigdje nema,,sad vozim mercedes sl 65 AMG i svake godine dodjem jednom u sarajevo i uopste nevozim brzo glavnom djadom ..uzivam i razgledavam i samo se pazim taksista da ih neudarim zguza da bi naplatili stetu za one krntije...moj je auto full kasko ali jebo ti to ko ce se zajebavati s nnima ,,tako da se str ogo cuvam po sarajevu 
- lolita_xx
#320 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Neelix wrote:izvinjavam se svima koje napadoh, bio sam u krivusistem wrote:ja ne kontam ovaj znak. da to nije onaj koji kaze koja je minimalna brzina u toj traci?
edit:
- atko
#321 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
skojotovski wrote:Nele, kralju! sahu!Neelix wrote:izvinjavam se svima koje napadoh, bio sam u krivusistem wrote:ja ne kontam ovaj znak. da to nije onaj koji kaze koja je minimalna brzina u toj traci?
edit:
![]()
![]()
![]()
![]()
Zajebanciju na stranu ... u ovim situacijama dodatnih traka na nagibima ... pola raje ne konta taj plavi znak 40 ... al nas mentalitet ti je kao u vicu kad mujo u britaniji uleti onako kako se vozi kod nas i javljaju na radiju da neki ludjak vozi u pogresnom smjeru i kaze mujo ... sta jarane jedan pa svi ti voze .... e to smo mi ... ko ja u krivu ma nema sanse svi vi pojma nemate
- ranger
#322 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ni ti ne gledas znakove?Neelix wrote:upravo to...ranger wrote:
pa sto ga niste zaobisli s desne strane![]()
ako vas je on hebavao cak od bradine do ilidze, a vi niste bili u stanju iskoristiti mjesta za preticanje, onda loli iz audija svaka cast!
zasto trositi svoje zivce, ja to uvijek uradim ako mogu, nije po pravilima ali...
ma ja....
- vjesticanametli
#323 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ju lrn somtingamg usa edition wrote:nisam iz sarajeva,,99 godine sam bio u vojsci u sarajevu i 8 mjeseci sam vozikao generala ARMIJE BIH..svasta sam se nagleddao za kratko vrijeme...vidim zalite se na ove vozace,toga ce uvijek biti ali meni su puno gori i kriticniji sarajevski taxisti..to ponasanje nigdje nema,,sad vozim mercedes sl 65 AMG i svake godine dodjem jednom u sarajevo i uopste nevozim brzo glavnom djadom ..uzivam i razgledavam i samo se pazim taksista da ih neudarim zguza da bi naplatili stetu za one krntije...moj je auto full kasko ali jebo ti to ko ce se zajebavati s nnima ,,tako da se str ogo cuvam po sarajevu
- Neelix
#324 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
sto je najgore, pravilno sam razmisljao, nego dopustih jednom hashimu da me ubijedi u suprotnoskojotovski wrote:Nele, kralju! sahu!Neelix wrote:izvinjavam se svima koje napadoh, bio sam u krivusistem wrote:ja ne kontam ovaj znak. da to nije onaj koji kaze koja je minimalna brzina u toj traci?
edit:
![]()
![]()
![]()
![]()
- VR6
#325 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Veceras radara po gradu kao rijetko kad. Stajali su u isto vrijeme, kod Remize, pa onaj semafor iza kamere kod Televizije, pa tamo kod Avaza na semaforu (sve sa radarom) i jos jedna patrola stajala tamo iza pumpe Braca mujic (al nisam siguran jesul imali radar)...