Ma to je inače Matin stil, nije Nemanja imao nikakav poseban status.kakavdanakneiskustvu wrote:
nije ga ništa pametno pitao,mato je većinom šutio i klimao glavom na sve što je kusturica rekao.
Televizija OBN
Moderator: anex
-
donBeton
#301 Re: Televizija OBN
- InstruktorRonjenja
#302 Re: Televizija OBN
Odlicna emisija.....Kusturica svoju pricu nije promjenio, krije se iza Ive Andrica, i tada zvuci pronicljiv..no 90-te nisu bile po Andricu nego po Milosevicu, i danasnja vadiona kako je Milosevic zasrlj'o zbog Mire je u najmanju ruku smijesna......mene vise interesuje kako li ce izgledati taj film o Palestincima u izraelskoj produkciji... i hoce li mu bombasi samoubice biti heroji jer su , k'o sto rece, (i po toj logici), i oni outlaw junaci, filmski.....zaboravio mu je Djakovic reci da ovaj njegov filmski junak Dabic, filmski romanticni outlaw, od sutra ima
glavnu ulogu u Hagu...ako je zaboravio...
Propagandnoj masineriji Emira Kusturice plus za gostovanje danas...i plus OBN-u sto je pokazao da se i sa "baba Rogom", pogotovo inteligentnom "babaRogom", moze razgovarati normalno...
Propagandnoj masineriji Emira Kusturice plus za gostovanje danas...i plus OBN-u sto je pokazao da se i sa "baba Rogom", pogotovo inteligentnom "babaRogom", moze razgovarati normalno...
- Adson
#303 Re: Televizija OBN
Gledajući emisiju stekao sam dojam da je Kusturica pravi bolesnik i mislim da će završiti svoj život samoubistvom (što i priželjkujem). Ali ruku na srce, imao je par dobrih izvala, posebno ono sa Dodikom i Lagundžijom
Kako je već rečeno, Mato mu se non-stop uvlizivao i klimao glavom.
- Joey Tribbiani
#304 Re: Televizija OBN
ma isprico je gomilu gluposti. Pravi se pametniji nego sto jeste. Niko ga nije pitao sto je otisao iz sa a on se pokusava vadit nekom pricom o ratu i time kako se nije mogao izjasnjavati kao jugoslaven, tipa to bi bilo glupo. Imao je milion drugih solucija. Izabrao je da bude cetnik koji ce na skupu u Bg pokazivat tri prsta i pizdit za kosovom.
- Erzsebet
#305 Re: Televizija OBN
Ono što sam i ranije mislio, sad se potvrdilo. Čovjek je genije i luđak u isto vrijeme. U nekim stvarima je u pravu, Bush i Blair su zaista ubili više ljudi nego Karadžić, ali je nevjerovatno da to ovaj ne osuđuje, nego time minimizira. Ovakvih je na Balkanu mnogo i ustvari su i najopasniji, takav je Šešelj, Karadžić, Milošević i sl. Iako priča potpuno nepovezano ponekad i odgovara samo na stvari koje mu odgovaraju, a Mato šuti, slažem se s njim da Tuđman nije bio mnogo bolji od Miloševića. Recimo, znam iz prve ruke (riječi Kire Gligorova na jednom seminaru kojem sam prisustvovao) da je Tuđman i tokom pregovora o Jugoslaviji, gdje je bio prisutan i smrdljivac Karl Bildt, zagovarao veliku Hrvatsku, da je mijenjao priču iz sata u sat i da je ustvari navukao nesposobnog Aliju da ignoriše Miloševića i ne pregovara s njim, nego da se odvoji. Što više vrijeme prolazi, sve sam više siguran da se rat mogao izbjeći i da smo mogli pametnije dobiti nezavisnost. Možda ne kao Crna Gora, ali barem kao Kosovo.
- samo_ti
#306 Re: Televizija OBN
" Zlatko Lagumdzija nam je isao po loptu kada bi ona otisla nizbrdo " 
-
samo malo
#307 Re: Televizija OBN
Da, to je ono, bar znas na cemu si sa njim.kakavdanakneiskustvu wrote: pa mogao bi se složiti u većini sa tobom,sa njim barem znaš na čemu si kad ga slušaši čitaš šta je rekao,za razliku od osobe koja se počesto povezuje sa njim kad se priča o sarajevu i odnosu prema sarajevu za vrijeme rata,mislim na ljigu poput bregovića.
A spomenuo je i Bregovica, kaze to je covjek koji ce te pozvati na veceru, ukrade ti novcanik i tim parama ti plati veceru.
Brega je veliki muljator, on ce istog dana oko podne dati intervju Pecaninu ili nekome, gdje ce zaplakati za Sarajevom, a vec istu noc drzi koncert podrske Srbiji u Solunu. Ja takve prezirem, licemjere, i u taj rang idu Brega, Dino, ministar Emir, i svi oni lazni patriote kulturni i estradni radnici sto su za flasu viskija pjevali pjesme o Juki, oblacili uniformu HVO u logistickom stabu u Grudama (valjda za karton viskija ili neki ekvivalent) i slicno. Ljudi koji se prodaju za sitnu paru.
Jedino mi nije jasno jel on zaista malo munjen ili je onakav zbog previse bijelog u mozgu. Nije tajna da Emir povlaci lajne, a uostalom ko sa tog "estradnog neba" ne vuce linije, cak turbofolkeri tako dolaze do prijeko potrebne energije
Izleti njemu danas i da je Sarajevo rusila srpska politika, ali tek u kontekstu price kako se to ne smije pripisati cijelom narodu. Fascinacija Dabicem, Andricem, to je vec degutantno kod njega, vise zbog ovog prvog a drugi vise zbog toga sto smori sa tim Andricem. Andric ovo, Andric ono.
Jos da u svojoj glavi sabere dva i dva, pa prizna i sam sebi da Sarajevo danas nije isto sto je i bilo izmedju ostalog i zbog srpske politike koja ga je svesrdno rusila. Mladomuslimanska politika ga je razarala iznutra, istina, ali Dabicevi topovi su uradili glavni posao, e kad bi to Kusturica sam sebi objasnio i akceptirao, mozda bi bio malo objektivniji. Ovako je on ipak jednostran kao i oni koji ga ne vole samo zato jer nije rekao "Alija, moj predjsednik".
- Jara
#308 Re: Televizija OBN
Sviđa mi se onaj njegov oslikani crveni stol. 
-
mirhunisa
#309 Re: Televizija OBN
Previse se mi bavimo njime.
Covjek je sve rekao - imao krizu identiteta i nasao ga.
I sto bi to bilo drugacije od onog sina Bate Cengica koji je presao na Islam.
Nemojte da ispadne da je samo OK preci na islam.
Pratila sam ovaj intervju pazljivo i slagala bih kad ne bih rekla da sam znatno promijenila misljenje o njemu, jer ga nisam imala prilike ranije cuti u ovakvom intervjuu, sve nesto indirektno i nadrndano.
Ima doduse jedna kontradikcija u koju je demagoski upao, kad je objasnjavao kako RS nije genocidna tvorevina jer bi to onda vazilo i za Englesku, Francusku...
E pa ako je tako, sta se onda buni u vezi Kosova.
Pratila sam ovaj intervju pazljivo i slagala bih kad ne bih rekla da sam znatno promijenila misljenje o njemu, jer ga nisam imala prilike ranije cuti u ovakvom intervjuu, sve nesto indirektno i nadrndano.
Ima doduse jedna kontradikcija u koju je demagoski upao, kad je objasnjavao kako RS nije genocidna tvorevina jer bi to onda vazilo i za Englesku, Francusku...
- travnik
#310 Re: Televizija OBN
Ukratko receno besmisleni nedjeljni poslijepodnevni razgovor!
Mato je katastrfofalno lose uradio cijelu emisiju, a posebno prvi dio, kada je Kusturica drzao monolog, pricao totalno nepovezano i neprecizno. Kusturica zahvaljujući svom profesionalnom i politickom radu bi trebao biti izuzetno dobar sugovornik sa kojim bi se mogla napraviti zanimljiva, kvalitetna i atraktivna emisija. Medjutim, Mato je propustio sjajnu priliku da Kusturicu pita o mnogo cemu, da postavi niz potpitanja na neke njegove odgovore koji su veoma cesto bili vrlo nejasni, cudni i kontradiktorni, i da na taj način digne rejting i sebi i svojoj televiziji.
Mato je katastrfofalno lose uradio cijelu emisiju, a posebno prvi dio, kada je Kusturica drzao monolog, pricao totalno nepovezano i neprecizno. Kusturica zahvaljujući svom profesionalnom i politickom radu bi trebao biti izuzetno dobar sugovornik sa kojim bi se mogla napraviti zanimljiva, kvalitetna i atraktivna emisija. Medjutim, Mato je propustio sjajnu priliku da Kusturicu pita o mnogo cemu, da postavi niz potpitanja na neke njegove odgovore koji su veoma cesto bili vrlo nejasni, cudni i kontradiktorni, i da na taj način digne rejting i sebi i svojoj televiziji.
-
palermo
#311 Re: Televizija OBN
Šta li si mislila kad si peomijenila mišljenje o njemu nakon ovog razgovora?.mirhunisa wrote:Previse se mi bavimo njime.
Inače kao što travnik gore reče, potpuno besmislen nedeljni razgovor , ja bih još dodao dva nevažna tipusa.
-
connected
#312 Re: Televizija OBN
odgledah i ja a bolje da nisam...bljutavo do kraja...sastali se proljev(Mato) i govno(Nemanja)
i ubjedjuju jedan drugog koji od njih ljepše miriše...fakat sam mislio da je ovaj Nemanja umjetnik i intelektualac (bez obzira na sve) kad ono imaš šta vidit...dobro je neko rekao...osrednji student žurnalistike (i ne samo žurnalistike) je mogao Nemanju ispreskakat k'o omanju žabokrečinu...Mato nula bodova..zadugo se neću zaustaviti na "teleringu"...
i ubjedjuju jedan drugog koji od njih ljepše miriše...fakat sam mislio da je ovaj Nemanja umjetnik i intelektualac (bez obzira na sve) kad ono imaš šta vidit...dobro je neko rekao...osrednji student žurnalistike (i ne samo žurnalistike) je mogao Nemanju ispreskakat k'o omanju žabokrečinu...Mato nula bodova..zadugo se neću zaustaviti na "teleringu"...
-
sansun
#313 Re: Televizija OBN
Mato je odsvirao svoje ( ukoliko je ikada i svirao).
Tolerišem to zbog čega kusturica nije bio za otcjepljenje BiH, bez imalo negodovanja tolerišem i to da se osjeća kao Srbin i da mu pravoslavlje pretstavlja jednu prihvativljiu formu religioznostii u odnosu na islam, i čak ću tolerisati i to da je Milošević "imao dobre namjere" ali ono zbog čega većina Bosanaca i Hercegovaca osjeća averziju prema njemu s eogleda u njegovoj ljigavost i izvještačenost. Po svijetu se kao neki antiglobalista pretstavlja a u sopstvenoj kući se zalaže za srpskofašistički hegemonizam koji otvoreno brani i zastupa, a kao antikapitalista bih ga upitao zbog čega se šupak toliko motao po Francuskoj i po USA ( gdje je čak na na univ Columbia u New York-u predavao) i ostalim zapadnoevropskim zemljama i baš me zanima jel tamo propagirao takve ideje.
Također, još jedna od njegovih kontradiktornosti i izvještačenosti se ogleda u ovoj izjavi : ""Moj otac je bio ateista i uvijek se deklarisao kao Srbin. Dobro, možda smo bili Muslimani 250 godina, ali smo bili pravoslavci prije toga i duboko u sebi uvijek bili Srbi, vjera to ne može promjeniti. Mi smo postali Muslimani samo da bi preživjeli Turke" a na koju mu je Nikolaidis odgovorio slijedećom porukom, " pa onda bi se na kraju treba kao majmun deklarisati". I sada je naravno postao Nemanja samo da bi preživio Srbe.
Čovjek jeste dobar režiser ali je možda i Mengle također bio dobar doktor kao i Plavšička dobra profesorica. Strašno mrzim takve osobe i daleko im kuća od moje.
Tolerišem to zbog čega kusturica nije bio za otcjepljenje BiH, bez imalo negodovanja tolerišem i to da se osjeća kao Srbin i da mu pravoslavlje pretstavlja jednu prihvativljiu formu religioznostii u odnosu na islam, i čak ću tolerisati i to da je Milošević "imao dobre namjere" ali ono zbog čega većina Bosanaca i Hercegovaca osjeća averziju prema njemu s eogleda u njegovoj ljigavost i izvještačenost. Po svijetu se kao neki antiglobalista pretstavlja a u sopstvenoj kući se zalaže za srpskofašistički hegemonizam koji otvoreno brani i zastupa, a kao antikapitalista bih ga upitao zbog čega se šupak toliko motao po Francuskoj i po USA ( gdje je čak na na univ Columbia u New York-u predavao) i ostalim zapadnoevropskim zemljama i baš me zanima jel tamo propagirao takve ideje.
Također, još jedna od njegovih kontradiktornosti i izvještačenosti se ogleda u ovoj izjavi : ""Moj otac je bio ateista i uvijek se deklarisao kao Srbin. Dobro, možda smo bili Muslimani 250 godina, ali smo bili pravoslavci prije toga i duboko u sebi uvijek bili Srbi, vjera to ne može promjeniti. Mi smo postali Muslimani samo da bi preživjeli Turke" a na koju mu je Nikolaidis odgovorio slijedećom porukom, " pa onda bi se na kraju treba kao majmun deklarisati". I sada je naravno postao Nemanja samo da bi preživio Srbe.
Čovjek jeste dobar režiser ali je možda i Mengle također bio dobar doktor kao i Plavšička dobra profesorica. Strašno mrzim takve osobe i daleko im kuća od moje.
- do_tokija
#314 Re: Televizija OBN
samo_ti wrote:" Zlatko Lagumdzija nam je isao po loptu kada bi ona otisla nizbrdo "
- Been
#315 Re: Televizija OBN
OBN kao televizija nema zle i iskavrene namjere, ali su se pogubili u želji da budu bosanska NOVA !
-
samo malo
#316 Re: Televizija OBN
Nisu se oni pogubili u namjeri vec je gazda OBN bivsi vlasnik Nove tv, pa vjerovatno i ne moze drugacije.
- statix
#317 Re: Televizija OBN
Gledao sam intervju i Mato je usrao stvar sa svojim klimanjem glavom. Jedino dobro sto je uradio jeste kada mu je rekao da nece dozvoliti da ga uvuce u polemiku da se ovdje desio gradjanski rat, a ne agresija.
A Kusturica se iskenjao i demagogisao sto je vise mogao. Kao eto Sarajevo bilo magicno, a vise nije, a kao Beograd i Zagreb su isti. Pa kako ce biti magicno i isto nakon svega sto se desilo?
Eto ljudi su ubijeni, ne sto su bosnjaci, nego zbog ideje koju su zagovarali
Inace njegova (Sidranova) dva filma koja su izvanredna su uradjena u Sarajevu sa Sidranom kao scenaristom, i sa uzorom na Fellinija, na kojeg se furao, samo sto Fellini u II Svjetskom ratu nije deklarisam kao fasista za razliku od Kusturice koji je podrzavao Milosevicev rezim, pa jos kaze: "RS nije zlocinacka tvorevina, ako jeste onda su to i Engleska i Francuska.
Pa sve i da jesu, to nije razlog da se opravdava zlocin.
Ovi kasnije filmovi nista posebno, Arizonu vadi Johny Depp, Underground je cetnicka propaganda izuzev dobre glumacke postave i par dobrih scena itd...
Kao stari mu se osjecao kao Srbin i svi smo mi Srbi, sto je pretpostavljam zakljucio citajuci Mesu bla bla bla
Pa sto te tata Murat nazva Emirom ako se osjecao Srbinom.
Cuj Nemanja, pa zar nije mogao nesto bolje naci 
A Kusturica se iskenjao i demagogisao sto je vise mogao. Kao eto Sarajevo bilo magicno, a vise nije, a kao Beograd i Zagreb su isti. Pa kako ce biti magicno i isto nakon svega sto se desilo?
Eto ljudi su ubijeni, ne sto su bosnjaci, nego zbog ideje koju su zagovarali
Inace njegova (Sidranova) dva filma koja su izvanredna su uradjena u Sarajevu sa Sidranom kao scenaristom, i sa uzorom na Fellinija, na kojeg se furao, samo sto Fellini u II Svjetskom ratu nije deklarisam kao fasista za razliku od Kusturice koji je podrzavao Milosevicev rezim, pa jos kaze: "RS nije zlocinacka tvorevina, ako jeste onda su to i Engleska i Francuska.
Ovi kasnije filmovi nista posebno, Arizonu vadi Johny Depp, Underground je cetnicka propaganda izuzev dobre glumacke postave i par dobrih scena itd...
Kao stari mu se osjecao kao Srbin i svi smo mi Srbi, sto je pretpostavljam zakljucio citajuci Mesu bla bla bla
Pa sto te tata Murat nazva Emirom ako se osjecao Srbinom.
-
Gospoda Ministarka
#318 Re: Televizija OBN
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:12, edited 1 time in total.
- jasco
#319 Re: Televizija OBN
Evo ima komplet emisija na youtube:tako to biva wrote:a jel' ima kakav link sa tim interviju-om???
http://www.youtube.com/user/AlZor70#
Covjek je pukao nacisto...
- DaffyDuck
#320 Re: Televizija OBN
Prica kako su neki bili "fukare" a ne kaze kako je i sam nekad bio sibicar...
"pristao sam na intervju samo jer si Dodikov prijatelj"
"pristao sam na intervju samo jer si Dodikov prijatelj"
-
manga
#321 Re: Televizija OBN
samo malo wrote:Da, to je ono, bar znas na cemu si sa njim.kakavdanakneiskustvu wrote: pa mogao bi se složiti u većini sa tobom,sa njim barem znaš na čemu si kad ga slušaši čitaš šta je rekao,za razliku od osobe koja se počesto povezuje sa njim kad se priča o sarajevu i odnosu prema sarajevu za vrijeme rata,mislim na ljigu poput bregovića.
A spomenuo je i Bregovica, kaze to je covjek koji ce te pozvati na veceru, ukrade ti novcanik i tim parama ti plati veceru.
Brega je veliki muljator, on ce istog dana oko podne dati intervju Pecaninu ili nekome, gdje ce zaplakati za Sarajevom, a vec istu noc drzi koncert podrske Srbiji u Solunu. Ja takve prezirem, licemjere, i u taj rang idu Brega, Dino, ministar Emir, i svi oni lazni patriote kulturni i estradni radnici sto su za flasu viskija pjevali pjesme o Juki, oblacili uniformu HVO u logistickom stabu u Grudama (valjda za karton viskija ili neki ekvivalent) i slicno. Ljudi koji se prodaju za sitnu paru.
Jedino mi nije jasno jel on zaista malo munjen ili je onakav zbog previse bijelog u mozgu. Nije tajna da Emir povlaci lajne, a uostalom ko sa tog "estradnog neba" ne vuce linije, cak turbofolkeri tako dolaze do prijeko potrebne energijeto kad sam cuo, a iz pouzdanog izvora, smijesno.
Izleti njemu danas i da je Sarajevo rusila srpska politika, ali tek u kontekstu price kako se to ne smije pripisati cijelom narodu. Fascinacija Dabicem, Andricem, to je vec degutantno kod njega, vise zbog ovog prvog a drugi vise zbog toga sto smori sa tim Andricem. Andric ovo, Andric ono.
Jos da u svojoj glavi sabere dva i dva, pa prizna i sam sebi da Sarajevo danas nije isto sto je i bilo izmedju ostalog i zbog srpske politike koja ga je svesrdno rusila. Mladomuslimanska politika ga je razarala iznutra, istina, ali Dabicevi topovi su uradili glavni posao, e kad bi to Kusturica sam sebi objasnio i akceptirao, mozda bi bio malo objektivniji. Ovako je on ipak jednostran kao i oni koji ga ne vole samo zato jer nije rekao "Alija, moj predjsednik".
Na kojeg Dinu mislis???
- clav
#322 Re: Televizija OBN
zbog cega ljudi mrze Dejanu Rosuljas? eno grupa na fejsu s preko 3000 mrzitelja?
-
samo_ovaj_put
#323 Re: Televizija OBN
ni meni nije jasnoclav wrote:zbog cega ljudi mrze Dejanu Rosuljas? eno grupa na fejsu s preko 3000 mrzitelja?
bas plofesionalno obavlja svoj posao
- mrtva kokoš
#324 Re: Televizija OBN
ja sam 3*** samo nemam plofil na facebookusamo_ovaj_put wrote:ni meni nije jasnoclav wrote:zbog cega ljudi mrze Dejanu Rosuljas? eno grupa na fejsu s preko 3000 mrzitelja?![]()
bas plofesionalno obavlja svoj posao
-
samo_ovaj_put
#325 Re: Televizija OBN
e on je vec strucnjak u svom poslukakavdanakneiskustvu wrote:a modni policajac emerik gudelj