Pa to je NEMOGUĆE! Kako ti to misliš izvesti, eto to mi pojasni i jasno će mi biti sve!Ko to tamo peva wrote:Svabama,Srbima,Amerima,Hrvatima,Crnogorcima,Pakistancima,Aboridzinima,Tongoancima i svima ostalima.fidoremilienko wrote:Moramo zabranit kako bi nam proizvodi ojacali,to je radikalan potez ali samo radikalnim potezima mozemo nesto promijenit.Kome da zabraniš? Kako? NIKAD! Nema šanse
Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
- fidoremilienko
#301 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
-
zonbirile
#302 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
----------------------------Ko to tamo peva wrote:Moze se,moze se,to je isto i Iran uradio nakon revolucije.zonbirile wrote:nema mogućnosti za zabranu uvoza.da bi koristio necarinske metode,moraš sam imati moćnu kontrolnu infrastrukturu,što naravno nemamo.Nego gdje u priči auto-put?
U slobodnom trzistu profitiraju samo mocne drzave kao Njemacka a mi,Grcka,Srbija,Hrvatska cemo svi popadat.
Autoput dolazi poslije,ne mozemo gradit nesto ako nemamo pare da gradimo.
Iran vjerojatno nije bio potpisnik CEFTA i sl.,sem toga popušio je sankcije i ne ulazi u EU sigurno.Žabu je i jebalo kada je digla nogu da se potkuje.Para za dio autoputa ima i plačaju se penali,jer se ne koriste,a građevinari na koljenima.
-
Ko to tamo peva
#303 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
Dzaba sve te sankcije,kad drzava ima veci rast nego i jedna EU drzava.zonbirile wrote:----------------------------Ko to tamo peva wrote:Moze se,moze se,to je isto i Iran uradio nakon revolucije.zonbirile wrote:nema mogućnosti za zabranu uvoza.da bi koristio necarinske metode,moraš sam imati moćnu kontrolnu infrastrukturu,što naravno nemamo.Nego gdje u priči auto-put?
U slobodnom trzistu profitiraju samo mocne drzave kao Njemacka a mi,Grcka,Srbija,Hrvatska cemo svi popadat.
Autoput dolazi poslije,ne mozemo gradit nesto ako nemamo pare da gradimo.
Iran vjerojatno nije bio potpisnik CEFTA i sl.,sem toga popušio je sankcije i ne ulazi u EU sigurno.Žabu je i jebalo kada je digla nogu da se potkuje.Para za dio autoputa ima i plačaju se penali,jer se ne koriste,a građevinari na koljenima.
Jel bitnije da BiH udje u EU ili da imamo jaku ekonomiju sa velikim brojem zaposlenih.
-
Ko to tamo peva
#304 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
Rekao sam ti kao Iran,mi cemo brze ekonomski rast sigurno ako na nasem trzistu budu sve BiH proizvodi pa makar nista ne izvozili i to bit cemo duplo vise razvijeni.fidoremilienko wrote: Pa to je NEMOGUĆE! Kako ti to misliš izvesti, eto to mi pojasni i jasno će mi biti sve!
-
zonbirile
#305 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
@ko to tamo pjeva
ne kontam što hočeš reći ? da kopiramo Iran i ne uđemo u EU i imaćemo veliki rast i zaposlenost.Dečko moj,moraš još puno jesti da narasteš veliki.
ne kontam što hočeš reći ? da kopiramo Iran i ne uđemo u EU i imaćemo veliki rast i zaposlenost.Dečko moj,moraš još puno jesti da narasteš veliki.
-
Ko to tamo peva
#306 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
da,upravo je Iran bio u istoj situaciji kao i mi,ljudi su maknuli strane proizvode sa trzista i tako stvorili dosta jakih domacih firmi,a mi jos nismo ni usli u EU,a sve Svapski proizvodi,sta ce biti kad udjemo u EU.zonbirile wrote:@ko to tamo pjeva
- fidoremilienko
#307 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
MA ne možemo se mi uporediti sa IRAN-om. Dosta stvari nas razlikuje,Ko to tamo peva wrote:Rekao sam ti kao Iran,mi cemo brze ekonomski rast sigurno ako na nasem trzistu budu sve BiH proizvodi pa makar nista ne izvozili i to bit cemo duplo vise razvijeni.fidoremilienko wrote: Pa to je NEMOGUĆE! Kako ti to misliš izvesti, eto to mi pojasni i jasno će mi biti sve!
1. državno uređenje i vlast
2. prirodna bogatstva
3. zavisnost od drugih zemalja...
Tako da je to praktično nemoguće!
-
Ko to tamo peva
#308 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
Ne moramo sve maknut sa trzista,mozemo ostaviti nesto sto nam je prijeko potrebno.fidoremilienko wrote: MA ne možemo se mi uporediti sa IRAN-om. Dosta stvari nas razlikuje,
2. prirodna bogatstva
-
zonbirile
#309 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
može,može samo je te što su to probali koštalo milijune žrtava.znaš li kada je bila najveća glad u SSR-u.Kada se Hruščov vratio iz Amerike i vidio čudo zvano kukuruz.Ameri od njega prave sve i Nikita naredi da se sve zasije kukuruzom.Došla jesen kukuruza ko pljeve,ali ne znaju šta će s njim.U Kini jedne godine navalili vrabci i veliki Mao naredi borbu.Svako morao ubiti 5 vrabaca i pobiše oni vrabce,iduće godine dođoše skakavci,ne bi vrabaca da ih kljucaju.Ovo su ti istinite priče o "kreiranju" društava kojima si ti sklon.
- fidoremilienko
#310 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
E to bi se dalo diskutovati.Ko to tamo peva wrote:Ne moramo sve maknut sa trzista,mozemo ostaviti nesto sto nam je prijeko potrebno.fidoremilienko wrote: MA ne možemo se mi uporediti sa IRAN-om. Dosta stvari nas razlikuje,
2. prirodna bogatstva
U prvi plan Voda, NE!
-
Ko to tamo peva
#311 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
Ako ne znas Zonbirile,da je sve ovo i Njemacka uradila i danas su najjaca ekonomija u Evropi.zonbirile wrote:može,može samo je te što su to probali koštalo milijune žrtava.znaš li kada je bila najveća glad u SSR-u.Kada se Hruščov vratio iz Amerike i vidio čudo zvano kukuruz.Ameri od njega prave sve i Nikita naredi da se sve zasije kukuruzom.Došla jesen kukuruza ko pljeve,ali ne znaju šta će s njim.U Kini jedne godine navalili vrabci i veliki Mao naredi borbu.Svako morao ubiti 5 vrabaca i pobiše oni vrabce,iduće godine dođoše skakavci,ne bi vrabaca da ih kljucaju.Ovo su ti istinite priče o "kreiranju" društava kojima si ti sklon.
-
zonbirile
#312 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
pa to drugi rade,uzmu ti vodu pa izmisle nešto u pikomilimetrima,gramima ovog metala,onog nutrijenta,a Bosna sem vage i lenjira nema ništa za kontru.Ja ima Tirka može odoka ocijeniti jeli PeT ambalaža kancoregena. 
- Comrad
#313 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
Ti vidis rjesenje za nase firme da zabranimo uvoz. Kao prvo ako zabranis uvoz, zaboravi onda i na izvoz. Mi nemamo mali milion proizvoda, koje moramo uvozit. Pa mi smo ti koji zavise od ostalih, ne zavise oni od nas. I sad umjesto da se prilagodimo toj situaciji, mi cemo glumit budale, a jedva cakcalicu proizvedemo. I odakle nam onda pare za autoput, ako nista ne uvozimo i nista ne izvozimo?Ko to tamo peva wrote:Neces nista dobit ako izadjes na ulice na prosvjede,to mozda pomaze u zemljama gdje su diktatorski rezimi,kao recimo u Jemenu.Comrad wrote: Pusti se te ofucane, ko je na vlasti. Ja ti kazem dok je narod lijen i samo suti KO god da bude na vlasti bice isto. Uostalom isti ljudi se tu samo i vrte, prelaze iz jednih stranak u drugu. A i ovi novopeceni, malo ih je tu da bi nesto pomogli drzavi, vec prvobitno svako sebe gleda, pa onda dalje. Potrebno je da se narod digne i napokon nesto promjeni. Sto bi se neko tamo peglao sa izgradnjom autoputa, kad mu je niko ne trazi. Odradi svoje 4 godine ukrade kolko moze i bjezi...obezbjedi se za pola zivota.
Dok je kod nas demokratija,dzaba nam izlazit na ulice,sta cemo dobit,umjesto SDP bi dobili Radoncica i ostade nam opet sve isto.Moramo zabranit kako bi nam proizvodi ojacali,to je radikalan potez ali samo radikalnim potezima mozemo nesto promijenit.Comrad wrote: I ne mozemo zabraniti proizvode. Pa nismo sjeverna koreja jbt. Jedino sto mozemo uraditi jeste pojacati necarinske barijere i na taj nacin malo umanjiti uvoz, ali toga ce uvijek bit, sve dok se ne promjeni svijest gradjanina da ne mora kupiti janu, ima danas sasvim dovoljno izbora da se moze i domaca voda uzet. I kad hrvat vidi da mu jana ne ide u bosni pa nece je ni dovoziti ovamo u tolikim kolicinama.
- Comrad
#314 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
Pa da, to je to. Tako hrvati zadrze nase mlijeko na granici, krave i sl. malo ih testiraju, ovo, ono, dok ljudima ne nabiju troskova da ovi i sve da prodaju mlijeko djaba im.zonbirile wrote:pa to drugi rade,uzmu ti vodu pa izmisle nešto u pikomilimetrima,gramima ovog metala,onog nutrijenta,a Bosna sem vage i lenjira nema ništa za kontru.Ja ima Tirka može odoka ocijeniti jeli PeT ambalaža kancoregena.
-
Ko to tamo peva
#315 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
Nemoguce je zabraniti citav uvoz,ali trebamo zabraniti veliku vecinu proizvoda i tako bi dobili nasi proizvodi na kvaliteti i dobro bi bilo.Comrad wrote: Ti vidis rjesenje za nase firme da zabranimo uvoz. Kao prvo ako zabranis uvoz, zaboravi onda i na izvoz. Mi nemamo mali milion proizvoda, koje moramo uvozit. Pa mi smo ti koji zavise od ostalih, ne zavise oni od nas. I sad umjesto da se prilagodimo toj situaciji, mi cemo glumit budale, a jedva cakcalicu proizvedemo. I odakle nam onda pare za autoput, ako nista ne uvozimo i nista ne izvozimo?
Kad nebi bilo uvoza ni izvoza mi bi dosta napredovali jer bi time povecali zaposlenost.
- Comrad
#316 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
Ko to tamo peva wrote:Nemoguce je zabraniti citav uvoz,ali trebamo zabraniti veliku vecinu proizvoda i tako bi dobili nasi proizvodi na kvaliteti i dobro bi bilo.Comrad wrote: Ti vidis rjesenje za nase firme da zabranimo uvoz. Kao prvo ako zabranis uvoz, zaboravi onda i na izvoz. Mi nemamo mali milion proizvoda, koje moramo uvozit. Pa mi smo ti koji zavise od ostalih, ne zavise oni od nas. I sad umjesto da se prilagodimo toj situaciji, mi cemo glumit budale, a jedva cakcalicu proizvedemo. I odakle nam onda pare za autoput, ako nista ne uvozimo i nista ne izvozimo?
Kad nebi bilo uvoza ni izvoza mi bi dosta napredovali jer bi time povecali zaposlenost.
-
Ko to tamo peva
#317 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
Samo se ti smiji,ovako samo imamo uvoz.Comrad wrote:Ko to tamo peva wrote:Nemoguce je zabraniti citav uvoz,ali trebamo zabraniti veliku vecinu proizvoda i tako bi dobili nasi proizvodi na kvaliteti i dobro bi bilo.Comrad wrote: Ti vidis rjesenje za nase firme da zabranimo uvoz. Kao prvo ako zabranis uvoz, zaboravi onda i na izvoz. Mi nemamo mali milion proizvoda, koje moramo uvozit. Pa mi smo ti koji zavise od ostalih, ne zavise oni od nas. I sad umjesto da se prilagodimo toj situaciji, mi cemo glumit budale, a jedva cakcalicu proizvedemo. I odakle nam onda pare za autoput, ako nista ne uvozimo i nista ne izvozimo?
Kad nebi bilo uvoza ni izvoza mi bi dosta napredovali jer bi time povecali zaposlenost.![]()
-
kasparaov
#318 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
bih bas fino pravi autoput eno do zenice skoro ide super 
-
detroit-mercy
#319 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
Polazis od pogresne premise; Eknomija male zemlje nije eknomija velike zemlje u malom. Ne mozes porediti Iran drzavu od 60-70 miliona i BiH drzavu od 3.5 milion. Snaga unutrasnjeg trzista je nesto sto mi nemamo. To sto ti predlazes radi S. Korea pa vidi gdje su. Kao prvo, ako mislis na uvoz hrane, mi nismo agrarna zemlja niti cemo ikada biti, pogledaj samo kolicinu poljoprivrednog zemljista prve kategorije u BiH ( na kome se mogu saditi osnovne kulture psenica i kukuruz) pa ce ti sve biti jasno. Nasa sansa je metalska industrija, industrija gradjevinskih materijala, drvna industrija i industrija namjestaja. To sto ti predlazes je u principu nonsens.Ko to tamo peva wrote:Samo se ti smiji,ovako samo imamo uvoz.Comrad wrote:Ko to tamo peva wrote: Nemoguce je zabraniti citav uvoz,ali trebamo zabraniti veliku vecinu proizvoda i tako bi dobili nasi proizvodi na kvaliteti i dobro bi bilo.
Kad nebi bilo uvoza ni izvoza mi bi dosta napredovali jer bi time povecali zaposlenost.![]()
Iran sebi moze dopustiti da udje u proizvodnju automobila i da fula, BiH ako fula na tako jednom velikom projektu je donja za vijeke vjekova.
Zar mislis da bi zatvaranjem trzista podiga efikasnost bh privrede na visi nivo, ne u principu svu neefikasnost i nekonkurentnost bh privrede bi placali potrosaci u bih, koristeci skupe proizvode. Nase firme bi se limitirale na usko trziste i zbog reciprociteta ne bi mogle da izadju na veca trzista, bh trziste kao takvo (siromasno) ne bi bilo u stanju da proizvede regionalnog igraca koji bi se tiskao sa jednom Podravkom koja svoje proizvode plasira na trziste od najmanje 30tak milion potrosaca.
Postoje drugi nacini kako stimulirati domacu privredu, barijere za malu zemlju velicine bih nisu nikakvo rjesenje. Trebamo sagledati koje su nase komparativne prednosti i sa kojim proizvodima mozemo da tucemo zemlje iz okruzenja ili da ponudimo proizvod globalnom trzistu koji bi bio prihvatljiv po cijeni i kvalitetu.
Danas, postoji masa firmi u svijetu koja provodi osnovnu analizu proizvoditi ili kupiti, zar mislis da GM ili Ford ili VW proizvode kompleta auto. Pa skoro pola automobila su dijelovi od dobavljaca koji nisu direktni proizvodjaci automobila.
Auto put za nas je must, to nam je razvojna sansa. Prije svega aktvira se gradjevinska operativa, industrija gradjevinskih materijala, usluge, i masa drugih. Pored toga, razbija se jedna psiholoska barijera a to je da od Brckog do Nemu ti treba 9-10 sati umjesto nekih 4-5.
- jeza u ledja
#320 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
Gluposti. Jedna od najvecih prometnica u SA se zove po njemu. Sta hos vise?BiH-x wrote:Gat'Gor wrote:Ovo je off-topic, ali nemogu da podnesem ovo glupo lupetanje. Husein-kapetan je najveci heroj Bosnjaka i Bosne. "Njegov interes" je bio i nas interes; interes Bosne. Gotovo cijeli narod ga je volio, to je cinjenica. Tacno da nije htio reforme (nisu ni drugi muslimani), ali isto tako nije dao da se Bosna komada, i Bosnjaci (svih vjera) su ga pratili u borbu za AUTONOMIJU BOSNE. Sigurno da mozes naci mane i kod Huseina, nije niko perfektan. Nepostoji nijedan historijski vladar/junak koji nije pazio "svoj interes".
AUTONOMIJA, USTVARI DE FACTO NEZAVISNOST, JE BIO NJEGOV CILJ, I TO SMO DOBILI ZA KRATKO VRIJEME. Da je nije bilo izdajica, i da je to plan upalio 100%, samo zamislite koliko bi historija bila drugacija za sve nas i za ovu drzavu.![]()
Sramota je da se glavna ulica u Sarajevu ne zove po njemu (ili Tvrtku) nego po Slovencu Titu. Tu se najvise razlikujemo od Albanaca: uopste ne znamo svoje cijeniti.
- Helikopter
-
Ko to tamo peva
#322 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
Zapravo je gore,ako Iran fula sa projektom moze biti kobno jer ako ona radi projekte za 70 miliona ljudi to moze biti riskantno,dok su nasi projekti mali za 3.5 miliona ljudi i mogli bi uspjet ionako nemamo alternativu,ovo nam je jedina sansa,jedan radikalan potez.detroit-mercy wrote: Polazis od pogresne premise; Eknomija male zemlje nije eknomija velike zemlje u malom. Ne mozes porediti Iran drzavu od 60-70 miliona i BiH drzavu od 3.5 milion. Snaga unutrasnjeg trzista je nesto sto mi nemamo. To sto ti predlazes radi S. Korea pa vidi gdje su. Kao prvo, ako mislis na uvoz hrane, mi nismo agrarna zemlja niti cemo ikada biti, pogledaj samo kolicinu poljoprivrednog zemljista prve kategorije u BiH ( na kome se mogu saditi osnovne kulture psenica i kukuruz) pa ce ti sve biti jasno. Nasa sansa je metalska industrija, industrija gradjevinskih materijala, drvna industrija i industrija namjestaja. To sto ti predlazes je u principu nonsens.
Iran sebi moze dopustiti da udje u proizvodnju automobila i da fula, BiH ako fula na tako jednom velikom projektu je donja za vijeke vjekova.
Sjeverna Koreja bi bila dobra zemlja da imaju dobro vodstvo koje ulaze u vojsku i nekakve glupe manifestacije,a nista u ekonomiji i skoro da nemaju nikakve odnose,logicno da ce takva drzava propast.
Zasto nismo agrarna zemlja?ako ne mozemo daproizvodimo hranu za vlastitu drzavu kako onda ocekivati da budemo recimo lider u regionu.
Vece trziste je kobno za nas,jer nemamo proizvode,prvo trebamo ovako da napravimo proizvode pa da predjemo na vece trziste jer inace bi nas to vece trziste progutalo.detroit-mercy wrote: Zar mislis da bi zatvaranjem trzista podiga efikasnost bh privrede na visi nivo, ne u principu svu neefikasnost i nekonkurentnost bh privrede bi placali potrosaci u bih, koristeci skupe proizvode. Nase firme bi se limitirale na usko trziste i zbog reciprociteta ne bi mogle da izadju na veca trzista, bh trziste kao takvo (siromasno) ne bi bilo u stanju da proizvede regionalnog igraca koji bi se tiskao sa jednom Podravkom koja svoje proizvode plasira na trziste od najmanje 30tak milion potrosaca.
-
detroit-mercy
#323 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
Izvini ali ovo sto ti pises se kosi sa realnom ekonomijom.Ko to tamo peva wrote:Zapravo je gore,ako Iran fula sa projektom moze biti kobno jer ako ona radi projekte za 70 miliona ljudi to moze biti riskantno,dok su nasi projekti mali za 3.5 miliona ljudi i mogli bi uspjet ionako nemamo alternativu,ovo nam je jedina sansa,jedan radikalan potez.detroit-mercy wrote: Polazis od pogresne premise; Eknomija male zemlje nije eknomija velike zemlje u malom. Ne mozes porediti Iran drzavu od 60-70 miliona i BiH drzavu od 3.5 milion. Snaga unutrasnjeg trzista je nesto sto mi nemamo. To sto ti predlazes radi S. Korea pa vidi gdje su. Kao prvo, ako mislis na uvoz hrane, mi nismo agrarna zemlja niti cemo ikada biti, pogledaj samo kolicinu poljoprivrednog zemljista prve kategorije u BiH ( na kome se mogu saditi osnovne kulture psenica i kukuruz) pa ce ti sve biti jasno. Nasa sansa je metalska industrija, industrija gradjevinskih materijala, drvna industrija i industrija namjestaja. To sto ti predlazes je u principu nonsens.
Sjeverna Koreja bi bila dobra zemlja da imaju dobro vodstvo koje ulaze u vojsku i nekakve glupe manifestacije,a nista u ekonomiji i skoro da nemaju nikakve odnose,logicno da ce takva drzava propast.
Zasto nismo agrarna zemlja?ako ne mozemo daproizvodimo hranu za vlastitu drzavu kako onda ocekivati da budemo recimo lider u regionu.
Vece trziste je kobno za nas,jer nemamo proizvode,prvo trebamo ovako da napravimo proizvode pa da predjemo na vece trziste jer inace bi nas to vece trziste progutalo.detroit-mercy wrote: Zar mislis da bi zatvaranjem trzista podiga efikasnost bh privrede na visi nivo, ne u principu svu neefikasnost i nekonkurentnost bh privrede bi placali potrosaci u bih, koristeci skupe proizvode. Nase firme bi se limitirale na usko trziste i zbog reciprociteta ne bi mogle da izadju na veca trzista, bh trziste kao takvo (siromasno) ne bi bilo u stanju da proizvede regionalnog igraca koji bi se tiskao sa jednom Podravkom koja svoje proizvode plasira na trziste od najmanje 30tak milion potrosaca.
Mozes li mi reci ako nije problem cime se bavis.
-
Ko to tamo peva
#324 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
Ne kosi sa realnom ekonomijom jer je ovo isto Njemacka uradila.detroit-mercy wrote: Izvini ali ovo sto ti pises se kosi sa realnom ekonomijom.
Mozes li mi reci ako nije problem cime se bavis.
Zasto je to bitno?lakiras li ti nokte?
- Alfons Kauders
#325 Re: Albanija napravila veliki dio autoputa, kad ce BiH????
kratko i jasno...Ko to tamo peva wrote:Zapravo je gore,ako Iran fula sa projektom moze biti kobno jer ako ona radi projekte za 70 miliona ljudi to moze biti riskantno,dok su nasi projekti mali za 3.5 miliona ljudi i mogli bi uspjet ionako nemamo alternativu,ovo nam je jedina sansa,jedan radikalan potez.detroit-mercy wrote: Polazis od pogresne premise; Eknomija male zemlje nije eknomija velike zemlje u malom. Ne mozes porediti Iran drzavu od 60-70 miliona i BiH drzavu od 3.5 milion. Snaga unutrasnjeg trzista je nesto sto mi nemamo. To sto ti predlazes radi S. Korea pa vidi gdje su. Kao prvo, ako mislis na uvoz hrane, mi nismo agrarna zemlja niti cemo ikada biti, pogledaj samo kolicinu poljoprivrednog zemljista prve kategorije u BiH ( na kome se mogu saditi osnovne kulture psenica i kukuruz) pa ce ti sve biti jasno. Nasa sansa je metalska industrija, industrija gradjevinskih materijala, drvna industrija i industrija namjestaja. To sto ti predlazes je u principu nonsens.
ti nemas blage veze o cemu pricas... nadam se da se nikad u zivotu neces baviti nikakvim biznisom, za tvoje dobro... propo bi preko noci