Najveci demokrata na Balkanu

Post Reply
margareta

Post by margareta »

U kojoj titovoj YU ti je bilo najljepse jel bas u titovoj do 1980 ili u postitovoj poslije te godine.neznam kolko se sjecas al u titovoj yu farmerke su bile zabranjena roba.o drugim stvarima da ti ne pricam.poslije njega pocelo je malo bolje.a ako ti je do bratstva i jedinstva otidji u bg i zg pa reci braco i sestre pa ces vidjet kako ce ti lijepo biti.Pogledaj jos jednom Otac na sluzbenom..pa vidi kakva je bila titova sloboda i demokratija.
P.S.Izvini ako sam negdje pravopisno pogrijesio.(cak se i tebi desi da ispustis slovo)
Izvini ali na toliko gluposti i lazi tesko je odgovoriti nekome ko ima druge vizije i lazi iz Titovoga doba.

Farmerke su bile moja 'uniforma' do rata posebno. Otkud ti neistina to za farmerke do 1980. , ne znam ali si izvaran.
Jedina 'sramota' bilo je nositi nove neizlizane farmerke i suludo je farmerkama demonstrirati bilo sto !? :? :shock:

Zasto JA sada da idem iz zemlje i grada u kom' sam rodjena ?
Da li zbog tebe koji nisi NI upucen u elementarni nacin zivljenja prije rata u Sa. i u BiH ?

Spominjes "farmerke" kao etalon Titove "diktature" !?

Do bratstva i instva je relativno 'doci' u ovome vremenu ludila...ali treba strijemiti ka tom' cilju.... :)

Nko iole normalan nikoga ne mrzi.
Svako moze osjetiti ljutnju ili 'bijes' na bilo koga ali barem moje mrznje bilo koga niko nije vrijedan da trujem svoju dushu a bome i pamet.
Last edited by margareta on 24/10/2004 09:52, edited 1 time in total.
DiplomataSaSela

#302 w

Post by DiplomataSaSela »

Fair Life wrote:
BosnjakAga wrote:...Koliko znam Alija je vise puta izabrat za predsednika predsednistva BiH, dok se nije 2000 sam povukao iz politike.
Ne znas. Izabran je Fikret Abdic, ali...
Dobio je najvise glasova iz inata zbog afere Agrokomerc, koju su namjestili srbi u sklopu priprema za rat,a ne zbog toga sto su ga ljudi nesto narocito volili.
Fair Life

#303 Re: w

Post by Fair Life »

DiplomataSaSela wrote:
Fair Life wrote:
BosnjakAga wrote:...Koliko znam Alija je vise puta izabrat za predsednika predsednistva BiH, dok se nije 2000 sam povukao iz politike.
Dobio je najvise glasova iz inata zbog afere Agrokomerc, koju su namjestili srbi u sklopu priprema za rat,a ne zbog toga sto su ga ljudi nesto narocito volili.
Koliko mogu primijetiti nisi nigdje spomenuo da Alija nije izabran za predsjednika predsjednistva na prvim "demokratskim" visestranackim izborima, vec tvrdis kako jeste on izabran.

Drzi se ti politike svoga sela. Poznato je ko se u dzematu slusa.
DiplomataSaSela

margareta wrote:
U kojoj titovoj YU ti je bilo najljepse jel bas u titovoj do 1980 ili u postitovoj poslije te godine.neznam kolko se sjecas al u titovoj yu farmerke su bile zabranjena roba.o drugim stvarima da ti ne pricam.poslije njega pocelo je malo bolje.a ako ti je do bratstva i jedinstva otidji u bg i zg pa reci braco i sestre pa ces vidjet kako ce ti lijepo biti.Pogledaj jos jednom Otac na sluzbenom..pa vidi kakva je bila titova sloboda i demokratija.
P.S.Izvini ako sam negdje pravopisno pogrijesio.(cak se i tebi desi da ispustis slovo)
Izvini ali na toliko gluposti i lazi tesko je odgovoriti nekome ko ima druge vizije i lazi iz Titovoga doba.

Farmerke su bile moja 'uniforma' do rata posebno. Otkud ti neistina to za farmerke do 1980. , ne znam ali si izvaran.
Jedina 'sramota' bilo je nositi nove neizlizane farmerke i suludo je farmerkama demonstrirati bilo sto !? :? :shock:

Zasto JA sada da idem iz zemlje i grada u kom' sam rodjena ?
Da li zbog tebe koji nisi NI upucen u elementarni nacin zivljenja prije rata u Sa. i u BiH ?

Spominjes "farmerke" kao etalon Titove "diktature" !?

Do bratstva i instva je relativno 'doci' u ovome vremenu ludila...ali treba strijemiti ka tom' cilju.... :)

Nko iole normalan nikoga ne mrzi.
Svako moze osjetiti ljutnju ili 'bijes' na bilo koga ali barem moje mrznje bilo koga niko nije vrijedan da trujem svoju dushu a bome i pamet.
Pa eto nisam izvaran jer sam imo finih godina do 80-te.I farmerke sam kupovo ispred komisiona,tacnije po podrumima u Ferhadiji jer ih nije bilo u prodaji po drugim radnjama. To je bila uvozna roba sa "trulog zapada"i pomeno sam ih onako kao banalan primjer.Mozes mislit kako je bilo sa ozbiljnijim stvarima.I nemoj se odmah nervirat,zaboravljas slova.A to sto ides iz grada i zemlje ne moras zbog mene.Vjerovatno ti je Alija kriv.Da nije bilo njega zivili bi sretno i veselo sa slobom i franjom.
DiplomataSaSela

#305 Re: w

Fair Life wrote:
DiplomataSaSela wrote:
Fair Life wrote:Ne znas. Izabran je Fikret Abdic, ali...
Koliko mogu primijetiti nisi nigdje spomenuo da Alija nije izabran za predsjednika predsjednistva na prvim "demokratskim" visestranackim izborima, vec tvrdis kako jeste on izabran.

Drzi se ti politike svoga sela. Poznato je ko se u dzematu slusa.
Nisam o Aliji ni govorio,nego fikretu abdicu.I neznam sta ti moje selo tolko smeta
margareta

Post by margareta »

Pa eto nisam izvaran jer sam imo finih godina do 80-te.I farmerke sam kupovo ispred komisiona,tacnije po podrumima u Ferhadiji jer ih nije bilo u prodaji po drugim radnjama. To je bila uvozna roba sa "trulog zapada"i pomeno sam ih onako kao banalan primjer.Mozes mislit kako je bilo sa ozbiljnijim stvarima.I nemoj se odmah nervirat,zaboravljas slova.A to sto ides iz grada i zemlje ne moras zbog mene.Vjerovatno ti je Alija kriv.Da nije bilo njega zivili bi sretno i veselo sa slobom i franjom.
Samo 'originali' u Ferhadiji inace su bila sarajevska 'uniforma' ne samo farmerice nego i skupe u buticima pohabane indijske tunike i dr. 'otkacena' roba.....
O tim trivijalnim stvarima dovoljno i previshe....

To da ja idem iz grada je iz tvoje glave jer NAPROTIV i na tvoju zalost ovaj grad je moj i svi STAROSJEDIOCI ovoga grada su moj narod ...

Nikada poslije rata nisam imala napustiti MOJ grad ...moja djeca ce ako uspjesno zavrse obrazovanje sigurno otici iz ovoga grada za koji ih ne vezuje niko i nista dobro.

Naravno zahvaljujuci meni koja sam im otvorila oci i ukazala na sustinu problema.

Rat im je 'valjan' parametar svih ljudskih vrijednosti.

Nisam zasluzila da dijelim sa Slobom Hasku 'fotelju' ni s' Tudjmanom da
dijelim podzemni raj.

Nemoj ti meni davati smjernice kud cu i gdje nego brini o sebi i kako ce te isplatiti oni koji te 'loze' na mene.
Na kraju ces biti i sam njihov rob i grob kao drugi............ :?

POZDRAV
margareta

Post by margareta »

[quote]Da nije bilo njega zivili bi sretno i veselo sa slobom i franjom[/quo

Ti kazes ono sto ja nisam rekla za Aliju.

Jasno je zasto to cinis.

Mnogi moji prijatelji sa porodicama sretno su od '92. na ovamo prozivjeli sretan i udoban zivot 'sa Slobom i Franjom'.

Naravno to su poznatih nasih guzonja najbliznja rodbina.

Sve se uklapa ? Ha ?
margareta

#308 Re: w

Post by margareta »

DiplomataSaSela wrote:
Fair Life wrote:
*************************************************************_____________________________________________________________

"DiplomataSaSela"

Sve sto si rekao je improvizacija.

Nista iz 'tvojih' navoda nisi sam 'osmislio'.

Imas nekoga sa djepovima prepunim oraha a koji bi zelio saznati nesto sto nikada nece.

Baj
DiplomataSaSela

margareta wrote:
Samo 'originali' u Ferhadiji inace su bila sarajevska 'uniforma' ne samo farmerice nego i skupe u buticima pohabane indijske tunike i dr. 'otkacena' roba.....

To da ja idem iz grada je iz tvoje glave jer NAPROTIV i na tvoju zalost ovaj grad je moj i svi STAROSJEDIOCI ovoga grada su moj narod ...

Nikada poslije rata nisam imala napustiti MOJ grad ...moja djeca ce ako uspjesno zavrse obrazovanje sigurno otici iz ovoga grada za koji ih ne vezuje niko i nista dobro.

Naravno zahvaljujuci meni koja sam im otvorila oci i ukazala na sustinu problema.

dijelim podzemni raj.

Nemoj ti meni davati smjernice kud cu i gdje nego brini o sebi i kako ce te isplatiti oni koji te 'loze' na mene.

POZDRAV
Neznam sto bi me neko lozio na tebe.Pa ja tebe i ne poznajem.I neznam sto se ljutis sto iznosim svoje misljenje.Hvala Bogu pa smo i to docekali jer onda to nismo mogli.Valjda forumi zato i postoje.I da jos jednom pomenem kako kazes "trivijalne stvari" i necu vise obecavam.Ti skupi butici sa tim tunikama itd. u titovo doba (do mozda 1977))mogli su se vidjeti samo u filmovima.Barem ih u SA,gdje sam se rodio i odrasto, nije bilo puno.Ili sam poceo stariti pa zaboravljam.I nemoj se odmah ljutiti samo pricamo.Valjda ovo nije neki jednopartijski forum pada samo klimamo glavom ko sto se je nekad radilo.
POZDRAV I TEBI
Vodenjak

Post by Vodenjak »

BosnjakAga wrote:---------------------------------------------------------------------------------------
U mom su gradu ustase uz pomoc visokih funkcionera tadasnje vlasti - muslimana! pobile 1941 godine izmedju 3500-5500 Srba!
---------------------------------------------------------------------------------------

Sam si odgovorio ustasa :) Znaci Ante Pavelik poglavar i narednik koji nije bio musliman!

---------------------------------------------------------------------------------------
Drugo junacino, i ovo da ti kazem: Vi ste u srcu Srbije zivjeli i zivite i moras priznati da vam je tamo dobro!

Kad nam je tako dobro sto onda ima preko 5 milliona Bosnjaka poreklom iz Sandzaka u Turskoj, a 300 000 samo u Sandzaku?

Sto ja pricam ekavicu, su krivi partizani (asimilirani cetnici) , koji su tako ucili djecu u skolama, nazalost!

Kao sto rekoh pre neki dan je pocela nastava Bosanskog jezika u skolama
u Sandzaku, posle pauze od 97 god.

POČELA NASTAVA BOSANSKOG JEZIKA
http://www.sanjak.org/modules.php?name= ... le&sid=142

Tako da ce se i to promjenit :)

Ipak to nije tema ove diskusije, nego kako Tito moze bit demokrata, kojeg narod nikad glaso nije, u vrijeme samo jedne partije ?

A... ne! Ti si definitivno inteligentan ko rukometna lopta!
I izvini, ali s tobom necu vise raspravljati...

Moj nivo mi ne dopusta!
margareta

Post by margareta »

DiplomataSaSela wrote:
margareta wrote:

dijelim podzemni raj.

POZDRAV
Neznam sto bi me neko lozio na tebe.Pa ja tebe i ne poznajem.I neznam sto se ljutis sto iznosim svoje misljenje.Hvala Bogu pa smo i to docekali jer onda to nismo mogli.Valjda forumi zato i postoje.I da jos jednom pomenem kako kazes "trivijalne stvari" i necu vise obecavam.Ti skupi butici sa tim tunikama itd. u titovo doba (do mozda 1977))mogli su se vidjeti samo u filmovima.Barem ih u SA,gdje sam se rodio i odrasto, nije bilo puno.Ili sam poceo stariti pa zaboravljam.I nemoj se odmah ljutiti samo pricamo.Valjda ovo nije neki jednopartijski forum pada samo klimamo glavom ko sto se je nekad radilo.
POZDRAV I TEBI
Dusho mila ja sam se najljepshe osjecala kao Titova pionirka u sk.
Svi jednako , cisti i uredni obuceni.
Kasnije su nepostojeci butici bili u Vase Miskina , pa na Skenderiji a i u Titovoj ul.
Bile su specijalizirane prodavnice sa svim i svacim iz naj vrhunske svjetske mode ali ne one *gospodske* nego *hipi* i sl. Samo papci su se uvlacili u novu nakindjurenu odjecu i dr. kich.....

Kad te neko ko' nije zivio u Sa. chita mogao bi ti i povjerovati.
Izmedju ostalog i to ti je cilj formirati moju sliku na temelju sitnica koje covjeka karakterishu.......... :roll: :?

Niko ne moze sacuvati vjecno svoju laz samo za sebe.

baj.....baj......pozdrav tebi i mustrama......ciao :)
margareta

Post by margareta »

"JBT"]Image

Gadafi.

Tito : "Cuvajte bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga"

DRUZE TITO MI TI SE KUNEMO
DA SA TVOGA PUTA NE SKRENEMO

....za zakletvu Titu smo 'pjevali stih
ne spominji proslost ni bitke daleke
jer rodjen si tek poslije njih

RACUNAJTE NA NAS
DiplomataSaSela

margareta wrote:
DiplomataSaSela wrote:
margareta wrote: Samo 'originali' u Ferhadiji inace su bila sarajevska 'uniforma' ne samo farmerice nego i skupe u buticima pohabane indijske tunike i dr. 'otkacena' roba.....

dijelim podzemni raj.

POZDRAV
POZDRAV I TEBI
Dusho mila ja sam se najljepshe osjecala kao Titova pionirka u sk.
Svi jednako , cisti i uredni obuceni.
Kasnije su nepostojeci butici bili u Vase Miskina , pa na Skenderiji a i u Titovoj ul.
Bile su specijalizirane prodavnice sa svim i svacim iz naj vrhunske svjetske mode ali ne one *gospodske* nego *hipi* i sl. Samo papci su se uvlacili u novu nakindjurenu odjecu i dr. kich.....

Kad te neko ko' nije zivio u Sa. chita mogao bi ti i povjerovati.
Izmedju ostalog i to ti je cilj formirati moju sliku na temelju sitnica koje covjeka karakterishu.......... :roll: :?

Niko ne moze sacuvati vjecno svoju laz samo za sebe.

baj.....baj......pozdrav tebi i mustrama......ciao :)
A na koje butike mislis"Alhos","Sarajevotekstil","Borac Travnik".Nesto se ne sjecam da je u njima bilo bas dobrih tunika i drugih"otkacenih stvari".Napominjem ti opet da pricam o 70-im.I fakat ne mislim formirat neku sliku o tebi. Mislio sam da si neka ozbiljna osoba za razgovor pa da malo razmjenimo misljenja.U svakom slucaju jos jedan pozdrav tebi(mustrama necu nekako mi ta rijec bezze)
Izvinjavam se svima malo smo otisli s teme
Vodenjak

Post by Vodenjak »

DiplomataSaSela wrote: Neznam sto bi me neko lozio na tebe.Pa ja tebe i ne poznajem.I neznam sto se ljutis sto iznosim svoje misljenje.Hvala Bogu pa smo i to docekali jer onda to nismo mogli.Valjda forumi zato i postoje.I da jos jednom pomenem kako kazes "trivijalne stvari" i necu vise obecavam.Ti skupi butici sa tim tunikama itd. u titovo doba (do mozda 1977))mogli su se vidjeti samo u filmovima.Barem ih u SA,gdje sam se rodio i odrasto, nije bilo puno.Ili sam poceo stariti pa zaboravljam.I nemoj se odmah ljutiti samo pricamo.Valjda ovo nije neki jednopartijski forum pada samo klimamo glavom ko sto se je nekad radilo.
POZDRAV I TEBI
Slusaj ´vamo, "diplomato":

Demokraticni smo mi i previse kad slusamo takve koji lupaju kao ti, onaj ti Sandzaklija i slicni. I PREVISE! Zahvaljujuci toj neogranicenoj demokratiji koju ste dobili od komunista 1990. u Bosni, i isplivala je na vidjelo sva ova gamad koja se shepuri po Bosni i truje narod raznoraznim bljuvotinama!

To oko farmerica... Nemoj o tome pred djecom ba...
Dobice krivu sliku o Tiiiti, i pomislice da je stvarno bilo tako... Đeš ba djecu lagat´? :D
Ja dolazim iz "kasabe" ako se poredim sa Sarajevom pa sam nosao swingerice, superice i slicne BAS tih sedamdesetih godina! Ako nisam kupovao u nasim buticima bilo je zato sto mi se modeli nisu svidjali a ne zato sto nije bilo farmerica.

I zato - poklopi se ušima i šuti! Nijedne više o tome jer ni u demokratiji cak nije lijepo lagati! :P 8)

I ne kukaj na Broza jos i zbog farmerica, zivota ti! Stvarno je steta za takve kao ti sto ste takvog lidera imali!
Trebao vam je neko drugi da vam pusti Staljina u avliju pa da vidim onda kako bi na minderu sjedili i o Pestanskim kuplerajima zborili! :D

Kad se samo sjetim kad sam na ekskurziji u Dubrovniku 1978 od Rusa dobio za STARE, IZLIZANE i PODERANE (zbog kojih je mojoj materi mrak padao na oci kad ih vidi na meni) farmerice - 2 boce votke i veliki ZENIT fotografski aparat, jednostavno mi onda nije jasno o cemu ti ovdje baljezgas?

Zato, kao što rekoh, pokrij se po ušima i ne lupetaj više! 8)

I ruku gore ubuduce kad hoces nesto da kazes! :D :D :D :P
margareta

Post by margareta »

Bome slab si mi ti sarajlija...........
....mozda si iz Vogosce sa Hotonja, Kobilje Glave i dr. okolnih mjesta koje nikada u zivotu nisam posjetila.
Inace bas ta tvoja sarajevska 'raja' oblacila se i odijevala u tvojim navedenim
'prodavnicama'........ :-)
...............e jarane moj , moja raja su tada imali svoje butike sa unikatnom robom....po SA. i nije cudo sto imas atipicne sarajevske stavove.........ciao :-) :)
DiplomataSaSela

#316 w

Vodenjak wrote:
DiplomataSaSela wrote: Neznam sto bi me neko lozio na tebe.Pa ja tebe i ne poznajem.I neznam sto se ljutis sto iznosim svoje misljenje.Hvala Bogu pa smo i to docekali jer onda to nismo mogli.Valjda forumi zato i postoje.I da jos jednom pomenem kako kazes "trivijalne stvari" i necu vise obecavam.Ti skupi butici sa tim tunikama itd. u titovo doba (do mozda 1977))mogli su se vidjeti samo u filmovima.Barem ih u SA,gdje sam se rodio i odrasto, nije bilo puno.Ili sam poceo stariti pa zaboravljam.I nemoj se odmah ljutiti samo pricamo.Valjda ovo nije neki jednopartijski forum pada samo klimamo glavom ko sto se je nekad radilo.
POZDRAV I TEBI

Demokraticni smo mi i previse kad slusamo takve koji lupaju kao ti, onaj ti Sandzaklija i slicni. I PREVISE! Zahvaljujuci toj neogranicenoj demokratiji koju ste dobili od komunista 1990. u Bosni, i isplivala je na vidjelo sva ova gamad koja se shepuri po Bosni i truje narod raznoraznim bljuvotinama!

Dobice krivu sliku o Tiiiti, i pomislice da je stvarno bilo tako... Đeš ba djecu lagat´? :D
Ja dolazim iz "kasabe" ako se poredim sa Sarajevom pa sam nosao swingerice, superice i slicne BAS tih sedamdesetih godina! Ako nisam kupovao u nasim buticima bilo je zato sto mi se modeli nisu svidjali a ne zato sto nije bilo farmerica.

I zato - poklopi se ušima i šuti! Nijedne više o tome jer ni u demokratiji cak nije lijepo lagati! :P 8)

I ne kukaj na Broza jos i zbog farmerica, zivota ti! Stvarno je steta za takve kao ti sto ste takvog lidera imali!
Trebao vam je neko drugi da vam pusti Staljina u avliju pa da vidim onda kako bi na minderu sjedili i o Pestanskim kuplerajima zborili! :D

Kad se samo sjetim kad sam na ekskurziji u Dubrovniku 1978 od Rusa dobio za STARE, IZLIZANE i PODERANE (zbog kojih je mojoj materi mrak padao na oci kad ih vidi na meni) farmerice - 2 boce votke i veliki ZENIT fotografski aparat, jednostavno mi onda nije jasno o cemu ti ovdje baljezgas?

Neznam sta bi ti na ove gluposti odgovorio osim ako mozes biti malo kulturniji pa da ne upotrebljavas ove rijeci kao Baljezgas' ili Poklopi se usima.Nije to fino.Samo smo pricali .Ili si to naucio u svojoj kasabi pa neznas drugacije.Nekako bolje da se ne vrijedjamo.
DiplomataSaSela

margareta wrote:Bome slab si mi ti sarajlija...........
....mozda si iz Vogosce sa Hotonja, Kobilje Glave i dr. okolnih mjesta koje nikada u zivotu nisam posjetila.
Inace bas ta tvoja sarajevska 'raja' oblacila se i odijevala u tvojim navedenim
'prodavnicama'........ :-)
...............e jarane moj , moja raja su tada imali svoje butike sa unikatnom robom....po SA. i nije cudo sto imas atipicne sarajevske stavove.........ciao :-) :)
ti izgleda nikako da procitas da ja pricam o 70-tim.ili si pomjesala godine
Vodenjak

#318 Re: w

Post by Vodenjak »

DiplomataSaSela wrote:
Vodenjak wrote:
POZDRAV I TEBI

Neznam sta bi ti na ove gluposti odgovorio osim ako mozes biti malo kulturniji pa da ne upotrebljavas ove rijeci kao Baljezgas' ili Poklopi se usima.Nije to fino.Samo smo pricali .Ili si to naucio u svojoj kasabi pa neznas drugacije.Nekako bolje da se ne vrijedjamo.
Zao mi je, ne mogu.. MORAM da se tako izrazavam! Mi iz kasabe tako s lazovima! 8)
Divljaci, sta ces... :D
Engram::X

Post by Engram::X »

Alfons Kauders wrote:
BosnjakAga wrote:margareta
Da ti navedem još jednog Tita koji je trenutno živ, Fidel Kastro, koji je pre par daba pao i polomio nogu i ruku.
Tako možeš nać ljudi po Kubi koji isto velićaju Fidel Castra ko ti sad Tita.
Al pranje mozga ćini svoje, 40 godina diktature ostavlja tragove kod naroda.
Stanovnistvo Kube je najobrazovanije na zapadnoj hemisferi, nema nepismenosti, jesu propali, al radi americkih sankcija, al opet su bolje prosli nego da su bili jos jedna banana republika, tj. americka kolonija...

Zivio drug Fidel, zelim mu brz oporavak, i da se ne da kapitalistickim dusmanima ! :D

Veseloooo komsija :D
DiplomataSaSela

#320 w

Zao mi je, ne mogu.. MORAM da se tako izrazavam! Mi iz kasabe tako s lazovima!
Divljaci, sta ces...
Necu nista....

Vodenjak wrote:

Prestanite se zanositi da govorite bosanski jezik! Imate tipicni lEpi srpski s tim da ti nemas cak ni to! Nepismen si politicki do kraja ali si i jezicki zaista podobro zaostao.

Lati se zato Vukovog Bukvara i obnovi to malo. Nemoj se sramotiti!

LEPO spavaj! :P :D
Auh...srpski let

Pa Vuk rece da je Srpski papazjanija od jezika...educiraj se momcilo :D
Znam da te nekad ponese...pa se otkrijes :D

Alfons Kauders wrote:
Koliko je on dobrog uradio care moj treba mu progledat kroz prste...Mislis li stvarno da bi nam bilo bolje da ga nije bilo i da je Jugoslavija pala pod Staljinovu shapu ? Pa bili bi Albanija II, kako god da pogledas, on je ipak bio najveci sin naroda ! :D
:D

ja izleta u nevjerovatno :lol:

Fair Life wrote: Drzi se ti politike svoga sela. Poznato je ko se u dzematu slusa.
Ipak je medunarodno poznato kako se slusao neprikosnoveni diktator i komunisticki vozd...i na selu i van sela..do otoka...golog :D

http://www.titoville.com/images/tito-in-gadafi.jpg

Evo da i ja malo razvalim:

Image

Image
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Joj Engrame il jeko il koliko ti ono vec imas nickova...Jel ti samo prozivas il bi sta pametno da kazes (sumnjam da si u stanju, al makar pokusaj)...Recimo o Fidelu i Kubi, Enveru, Dzugasviliju i Josipu ? :D

Haman citas samo sto ti odgovara...od partijski podobnih :lol: :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Engram::X wrote:Haman citas samo sto ti odgovara...od partijski podobnih :lol: :lol:
Ako cemo tako gledati, onda sam komunista, nacionalsocijalista, socijaldemokrata, mladomusliman, ustasa, cetnik i jos dosta toga... Za razliku od nekih citam...Pa i ono s cim se ne slazem... :D

Sta bi s Albanije i Kube ?
margareta

Post by margareta »

[quote="margareta"]"JBT"][img]http://www.titoville.com/images/tito-in-gadafi.

"Cuvajte bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga"

DRUZE TITO MI TI SE KUNEMO
DA SA TVOGA PUTA NE SKRENEMO

....za zakletvu Titu smo 'pjevali stih
ne spominji proslost ni bitke daleke
jer rodjen si tek poslije njih

RACUNAJTE NA NAS
Post Reply