ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
stidljiv

#301 Re: ERONET

Post by stidljiv »

Ne znam...moguce ali nisam jos cuo za takvu neku opciju...

Mada ima i svoje prednosti...cekas da ti dodje racun i ne provjeravas stanje racuna...iznenadjenje.... :lol:
striker

#302 Re: ERONET

Post by striker »

zašto to radiš???
stanje računa proveri STANDARDNIM NAČINOM
*101# pa poziv
Kad sam sklopio ugovor o pretplati dobio sam brojeve 0634994 za provjeru stanja racuna i 0637787 za provjeru preostale potrosnje(Razgovori 30 i Vikend 30)! Receno mi je da slanjem rijeci "RAC" i "OPC" na navedene brojeve mogu saznati stanje na racunu.
Ovo standardno nisam ni znao kako se na eronetu dobija i evo pokusao sam sad. Umjesto stanja racuna dobijem odgovor "nije dopusteno" !!!
Znaci namjerno su me prisilili da saljem SMS na gore navedene brojeve i da me "udaraju po usima", bez da mi prilikom prodaje paketa skrenu paznju da se to placa!
striker

#303 Re: ERONET

Post by striker »

Bobi wrote:
stidljiv wrote:Ne moze se na pretplati eronetovoj tako provjeriti stanje racuna. Moras poslati poruku koja kosta toliko...
Zar nemaju oni kao BHMobile preko wap-a ili net-a?
Ima opcija preko neta. Regisrujes se, ali za prijavu moras poslati SMS da dobijes lozinku. Sad ne znam koliko taj SMS kosta, ali sigurno nije ni on besplatan.
striker

#304 Re: ERONET

Post by striker »

stidljiv wrote:Ne znam...moguce ali nisam jos cuo za takvu neku opciju...

Mada ima i svoje prednosti...cekas da ti dodje racun i ne provjeravas stanje racuna...iznenadjenje.... :lol:

Ma cijeli mjesec se ja natezem s njima i nerviram. Imam osjecaj da me pljackaju i gledao sam da ne potrosim puno. Na kraju sam potrosio samo 9 KM za mjesec, a moracu platiti 17,50 KM. Tj. 15 + 2, 50 KM necega!?!
escobar__

#305 Re: ERONET

Post by escobar__ »

striker wrote:
best10 wrote:sta mislite o ovoj eronet 15 plus cine mi se povoljni pozivi i sve mi je uracunato u pretplatu
Meni se iz ovog sviđa samo telefon koji sam naručio (c6112 dual sim). Znači ima opciju da se koriste dvije kartice (dva različita operatera).
E, sad o problemu...
Fazon je u tome što kad mi prodaju "paket" izbiflaju nekih milion stvari, a ne kaže mi jednu vrlo važnu pojedinost. To je: da provjera stanja na računu putem SMS poruke košta 9 kf!?
Desilo mi se da kad god zovem učini mi se da sam mnogo potrošio, ma koliko razgovor trajao. Onda ja pošaljem SMS da vidim stanje, a ono pokazuje da mi je račun još veći... ja pošaljem opet, a ono opet više, a nisam nikog zvao... dok nisam skontao da taj SMS nije besplatan, što bi po meni bilo sasvim normalno!
Pošto sam tek aktivirao ovaj račun u toku je još provjeravanje, ali onako na prvu, ovo mi se nikako ne sviđa, jer je ovo jedan vrlo perfidan način pljačke korisnika!!
Sad bih ja rado da kontrolišem svoj trošak - češće provjeravajući stanje na računu, ali avaj... 9+9+9+9... ne isplati se!!
Da bar košta koliko i obični SMS - 6 kf, pa nosio ih đavo!! Ovako sam sad pravo u dilemi šta da radim. Eto, prvi korak mi je bio da podjelim ovo sa širokim forumskim auditorijumom. :(
Posjeti http://moj.hteronet.ba

Registruj se na Portal (poruke su besplatne). Jedino je pegla što prilikom svakog logovanja moraš poslati SMS za lozinku, ali je SMS besplatan pa nije loše.
striker

#306 Re: ERONET

Post by striker »

escobar__ wrote:
Posjeti http://moj.hteronet.ba

Registruj se na Portal (poruke su besplatne). Jedino je pegla što prilikom svakog logovanja moraš poslati SMS za lozinku, ali je SMS besplatan pa nije loše.
Hvala ti! To vec koristim i nadam se da je besplatan SMS. Provjericu to svakako. ;-)

Izračun trenutne potrošnje i duga napravljen: 02.11.2010 u 16:00

Vaša trenutna potrošnja za 11/2010 iznosi: 2,48 KM.

Od ovih 2,48 mozda 0,38 sam potrosio na razgovor, a sve ostalo je na provjeru racuna. :-) :-) :lol: :lol:
Last edited by striker on 02/11/2010 17:19, edited 1 time in total.
escobar__

#307 Re: ERONET

Post by escobar__ »

I inače bih savjetovao korisnicima ERONETa da budu JAKO OPREZNI prilikom potpisivanja ugovora, prelazaka na druge tarife i sl. jer je ERONET poznat po pljačkanju korisnika "sa strane".

S njima treba k'o i s lijekovima - PRIJE UPOTREBE PAŽLJIVO PROČITATI. :mrgreen:
striker

#308 Re: ERONET

Post by striker »

escobar__ wrote:I inače bih savjetovao korisnicima ERONETa da budu JAKO OPREZNI prilikom potpisivanja ugovora, prelazaka na druge tarife i sl. jer je ERONET poznat po pljačkanju korisnika "sa strane".

S njima treba k'o i s lijekovima - PRIJE UPOTREBE PAŽLJIVO PROČITATI. :mrgreen:
Pa zato sam i napisao ove svoje probleme. Ako sam ja "naletio", da bar drugi otvore oci. :sax:
EUROBIH

#309 Re: ERONET

Post by EUROBIH »

striker wrote:
stidljiv wrote:Ne znam...moguce ali nisam jos cuo za takvu neku opciju...

Ma cijeli mjesec se ja natezem s njima i nerviram. Imam osjecaj da me pljackaju i gledao sam da ne potrosim puno. Na kraju sam potrosio samo 9 KM za mjesec, a moracu platiti 17,50 KM. Tj. 15 + 2, 50 KM necega!?!

gorka su iskustva sa pretplatama....

.....što reče jedan bivših pretplatnika
LAKŠE BI MI BILO DA SAM DAO GUZICE NEGO POTPIS-MANJE BI BOLILO!!! :lol: :lol:

imao sam davno pretplatu na eronetu,mada sam imao gratis pretplatu!!!!!-vidi na vrh stranice :thumbup:

još kupiš telefom za 1KM prodaš ga za 250-300 KM i faktički novi kupac :-? ti plaća pretplatu a ti opet dobar !!
TO IM JE JEDINO DOBRA STRANA!!!-pored onih 1000 minuta koji goristim sa radnicima već 3 godine!!!

kod mtela plaćaš telefon u pretplati SKUPLJE nego u prodaji,a ono za 1km kod njih je NAVLAKUŠA!!!
a kod telekoma uskoro češ morat založit i bubreg da bi ga dobio u nekoj jaranskoj tarifi :lol:
escobar__

#310 Re: ERONET

Post by escobar__ »

@EUROBIH: Jel ti radiš u ERONETu? Ozbiljno te pitam. Hajde ako radiš, MOLIM TE sredi da isključe onu prokletu sekretaricu što me maltretira kad imam ispod 0,50 KM na računu. I onaj spam (na svaku moju jedna njihova poruka). Hvala.
innovision

#311 Re: ERONET

Post by innovision »

:lol: :x :x :x :x ja kreten ljetos poletio i uzeo pretplatu,nemojte ne vrijedi nikako,sve je dobro dok su to samo smsovi ali cim pocnete zvati uzas,cim uspostavite poziv uzmu vam 0,05 feninga + prva minuta,sracunajte da mjesecno
imate recimo 50 poziva = 5km samo uspostava plus prva minuta plus pdv pljacka cista.
EUROBIH

#312 Re: ERONET

Post by EUROBIH »

escobar__ wrote:@EUROBIH: Jel ti radiš u ERONETu? Ozbiljno te pitam. Hajde ako radiš, MOLIM TE sredi da isključe onu prokletu sekretaricu što me maltretira kad imam ispod 0,50 KM na računu. I onaj spam (na svaku moju jedna njihova poruka). Hvala.
radim za eronet i za mtel-dopunska djelatnost-da ih j......svi su oni :evil: :evil: i!!!
ja ti dođem ko onaj robin hud...ali balkanski...uzimam od bogatih al ne dajem siromašnim :lol:

uveli su dopunu od dvije marke STIPSA TARIFA :lol: :lol: :lol:
uskoro i od 1 KM TOTAL KOKUZ TARIFA ;-) ;-)

escobar ti si još dobar.....na 0,5 KM bar se lijepo ispričaš sa njom :lol: :lol: :lol:
ne daj bože šta bi ti sve rekla da može da se javi na 0,1 KM :lol: :lol: :lol:

pozdrav
Last edited by EUROBIH on 02/11/2010 20:12, edited 4 times in total.
stidljiv

#313 Re: ERONET

Post by stidljiv »

innovision wrote::lol: :x :x :x :x ja kreten ljetos poletio i uzeo pretplatu,nemojte ne vrijedi nikako,sve je dobro dok su to samo smsovi ali cim pocnete zvati uzas,cim uspostavite poziv uzmu vam 0,05 feninga + prva minuta,sracunajte da mjesecno
imate recimo 50 poziva = 5km samo uspostava plus prva minuta plus pdv pljacka cista.
Nije ti dobra matematika ja mislim.

Ako je uspostava poziva 0.05 feninga, a imas 50 poziva, to je 2.5 KM a ne 5 KM... :D
KID

#314 Re: ERONET

Post by KID »

Ima li neko info kada ERONET starta sa novom ponudom...
Sve govore za 7 dana dolaze novi telefoni, samim tim i nove cijene...
ima li neko kakvu informaciju...??
cujem da ima nekakav prosireni spisak telefona kojih nema na njihovoj stranici...
ima li to neko..???
dingosp0

#315 Re: ERONET

Post by dingosp0 »

imam pitanje, kako mogu da raskinem ugovor sa ERONETom... nekidan sam pito u merkatoru i rekli su mi moram platiti 550KM...kojih NEMAM... idem u Njemacku na duzi period... tako da nece niko moci placati moj racun...

kako ovo da izvedem ?
best10

#316 Re: ERONET

Post by best10 »

evo bas nesto gledam ponudu adsl kod mtel-a i ht eronet extra je posebno kod ht 20 giga najbrzi adsl u bih 30 km i flat eronet akcija dobijes mobitel , kad ce bht poceti takvo sto i hoce li se ovom promjenom operatera moci uzeti npr. eronetov adsl ili mtelov
EUROBIH

#317 Re: ERONET

Post by EUROBIH »

best10 wrote:evo bas nesto gledam ponudu adsl kod mtel-a i ht eronet extra je posebno kod ht 20 giga najbrzi adsl u bih 30 km i flat eronet akcija dobijes mobitel , kad ce bht poceti takvo sto i hoce li se ovom promjenom operatera moci uzeti npr. eronetov adsl ili mtelov
neće da može u federaciji adsl mtel...imaju dobru i povoljnu ponudu...sve arene i besplatno telefoniramje...ali država :bih: je davno podeljena na 3 tora!!
EUROBIH

#318 Re: ERONET

Post by EUROBIH »

KID wrote:Ima li neko info kada ERONET starta sa novom ponudom...
cujem da ima nekakav prosireni spisak telefona kojih nema na njihovoj stranici...
ima li to neko..???
danas sam dobio spisak od 54 telefona koji eronet nudi-će..od htc desire,htc hero-sero,legend.....do sony ericsson satia........
....i njima je došlo iz guzice u glavu :lol: :lol:
kratko i jasno
ne isplati se..

ako kome treba info za pojedine modele,nije problem..za buduće pretplatnike....sad su stavili telefon za 1KM koji je na kiosku u slobodnoj prodaji -u boxu 29 maraka sa sim karticom!!!!-pa ti budi nagrađen za vjernost-potpisivanjem UGOVORA na 24 mjeseca za telefon koju roditelji djecu KAZNE kad naprave pizdariju :lol: :lol: :lol:

OVO BI MOGLO PROĆI..SMRDI NA KU990

Image

TFT touchscreen, 256K colors 240 x 400 pixels, 3.0 inches
Camera 5 MP, 2592х1944 pixels, autofocus
Standard battery, Li-Ion 1000 mAh....

U TARIFI PLUS15 NA 24 MJESECA 120KM
PLUS 25 30 KM
SVE VEĆE TARIFE PO 1 KM...NA 12 MJESECI U TARIFI 20 JE 70,00 KM :thumbup: :thumbup:
best10

#319 Re: ERONET

Post by best10 »

EUROBIH wrote:
best10 wrote:evo bas nesto gledam ponudu adsl kod mtel-a i ht eronet extra je posebno kod ht 20 giga najbrzi adsl u bih 30 km i flat eronet akcija dobijes mobitel , kad ce bht poceti takvo sto i hoce li se ovom promjenom operatera moci uzeti npr. eronetov adsl ili mtelov
neće da može u federaciji adsl mtel...imaju dobru i povoljnu ponudu...sve arene i besplatno telefoniramje...ali država :bih: je davno podeljena na 3 tora!!

a hoce li se moći uzeti ht-ov adsl na podrucju gdje pokriva bht ne znam brate kod njih uvijek neka akcija ima a za mtel sam predpostavljao da se neće moci.I cool mi izgledaju ovi mobiteli u eronetu na slici
EsadCo

#320 Re: ERONET

Post by EsadCo »

Sve dok se zakonski ne uredi ova oblast nece moci. Rjesenje je u otkljucavanju lokalne petlje, a to donosi RAK!
EUROBIH

#321 Re: ERONET

Post by EUROBIH »

best10 wrote:
EUROBIH wrote:

a hoce li se moći uzeti ht-ov adsl na podrucju gdje pokriva bht ne znam brate kod njih uvijek neka akcija ima a za mtel sam predpostavljao da se neće moci.I cool mi izgledaju ovi mobiteli u eronetu na slici

posredno,opet se beograd pita za to...i naravno angele merkel...malo više...indikativno....januar je blizu,oće ljudi da znaju na čemu su,....vidiš da je klempo kod nje juče sevdisao, pa i babin sin se dojebao da bude u toku :lol: :lol: :lol: sve je to politika i interesi,a narod ko hebe..

....ukratko...

....čeka se prodaja srpskog telekoma u januaru 2011,pa time crnogorskog i nama,čuj nama,NJIMA najvažnijeg -entitetskog.......ako uleti njemački t-mobil uleti će i u eronet,preko ht hrvatske,faktički ujedinuju bih :bih: na tom polju,a ovi NAŠI će to shvatiti....iz prvog i drugog safa ...kao i uvijek...kad bude kasno i JASNO!!!!-
a onda ćeš imati sve...a para nigdje!!

zato su na početnim pozicijama,na toplom režimu,niko ne zapinje,samo se čeka,vidiš da NAMJERNO I SVJESNO otežu i sa akcijom prebacivanja pretplatnika u komšijske telekome,plaše se debakla u oba federalna operatera,jer sam radio anketu i znam dobro reakciju našeg čovjeka 8-) ,mtel je u dobrim i stabilnim pozicijama,posebno u federaciji!!!!jer dobija inekciju od novog gazde koji ga kupuje...ne koristie kritike iz brisela na sporost promjena u tom domenu....u hrvatskoj te nagrade sa 1200 kuna!!!! kad promijeniš operatera,a ovde...............to je duga i druga priča
KID

#322 Re: ERONET

Post by KID »

EUROBIH wrote:
KID wrote:Ima li neko info kada ERONET starta sa novom ponudom...
ima li to neko..???
danas sam dobio spisak od 54 telefona koji eronet nudi-će..od htc desire,htc hero-sero,legend.....do sony ericsson satia........
....i njima je došlo iz guzice u glavu :lol: :lol:
kratko i jasno
ne isplati se..

ako kome treba info za pojedine modele,nije problem..za buduće pretplatnike....sad su stavili telefon za 1KM koji je na kiosku u slobodnoj prodaji -u boxu 29 maraka sa sim karticom!!!!-pa ti budi nagrađen za vjernost-potpisivanjem UGOVORA na 24 mjeseca za telefon koju roditelji djecu KAZNE kad naprave pizdariju :lol: :lol: :lol:

OVO BI MOGLO PROĆI..SMRDI NA KU990

Image

TFT touchscreen, 256K colors 240 x 400 pixels, 3.0 inches
Camera 5 MP, 2592х1944 pixels, autofocus
Standard battery, Li-Ion 1000 mAh....

U TARIFI PLUS15 NA 24 MJESECA 120KM
PLUS 25 30 KM
SVE VEĆE TARIFE PO 1 KM...NA 12 MJESECI U TARIFI 20 JE 70,00 KM :thumbup: :thumbup:

EUROBIH . mozes li mi poslati taj spisak mobitela na mail [email protected]
HVALA
:D
ek0

#323 Re: ERONET

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 14:20, edited 1 time in total.
frndo

#324 Re: ERONET

Post by frndo »

Zna li mi neko kazati oko ovih prelazaka sa jednog na drugi operater sa zadržavanjeem broja kako je regulisano u drugih.Npr ako imam broj 061 444 555 i hoću da predjem recimo na eronet. E zanima me ovo
1.Kako će izgledati taj broj na eronet mreži
2 Ako me neko poziva iz BHT a ne zna čiji sam pretplatnik koliko će se njemu tarifirati.
A možda će operateri morati uvesti identičnu cijenu za sve pozive na sve mobilne mreže u zemlji
Ako neko nešto zna oko ovoga dobro bi bilo da to podjeli sa nama.Može i na PP ili ovdje
ek0

#325 Re: ERONET

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 14:19, edited 1 time in total.
Post Reply