Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AmoK

#301 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by AmoK »

Qler wrote:Gledao sam i ja cijene su im nenormalne. Ali, onda skontas nema ti ono garanciju ti napise na listu papira, nema garancija samo na software, nije skinuto sa mreze, dekodirano, debrandirano i sl...

Da li to nekome vrijedi tih dodatnih 300. pa i vise maraka... to je pitanje...
Bolje i ovako da ovi naši naprave, nego oni iz AgramServisa.. svašta sam se načitao o njima i putovanju telefona u Italiju na servis.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#302 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by bordo gandalf »

dukicas wrote:Otključani telefoni, sa garancijom 12 mjeseci, full pakovanje i oprema i ako telefon nema jezik koji vi želite, besplatno vam instaliraju jezički paket.. Jedino im sajt nije za pohvalu pošto ga rijetko ažuriraju i na njemu su cijene bez gotovinskog popusta koji je 10%, a na ovoj slici je uračunat taj popust i cijene su sa PDV-om.
Firma se zove MoBILE Banja Luka, znam da nije Sarajevo, al' ponuda je mislim jedna od najboljih u cijeloj BiH.
Image
Samo otvori home na stranici dalje nista
dukicas

#303 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by dukicas »

rashtiman-e evo sad otvara, ali i dalje im nisu ažurirane cijene, tako da se ne oslanjaš mnogo na njihov web sajt, jer na njemu nije uračunat ni gotovinski popust od 10%.
Ako te tačno neki mob.tel. zanima nazovi ih telefonom, na slici kataloga koju sam ja postavio piše ti br. telefona.
iPod

#304 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by iPod »

Sto se tice kupovine mobitela, do sada sve i jedan sam kupio kod Pacomoby, momak je sasvim ok, ne daje garanciju pismenu, ali takodjer, rekao mi je kad god sam kupovao telefon, sta god da se desi slobodno da zovem, samo da cuvam kutiju. Do sada sam kod njega kupio vise mobitela, sebi( 2 puta ), mami, sestri, djevojci i da kucnem sve ok.

Prije par dana sam kod njega kupio HTC Desire hd, i da kucnem, boli glava, telefon nije bio ni brendiran, nema nikakvih oznaka na sebi, software u njemu FroYo 2.2, najlon i folije na telefonu, tako da mogu reci vise sam nego zadovoljan.

Sto se tice ovih na ciglanama, mog druga su "oderali" doslovno za bateriju na Nokia N95, koju su naplatili 60 KM, i baterija je katastrofa, popustila je nakon 3 mjeseca.

Kod ostalih nisam ni kupovao, nista, niti sam cuo nesto drugo, nit lose nit pozitivno. Ko je zadovoljan uglavnom il ne prica, tj ne zali se....
udrch

#305 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by udrch »

A gdje ti je ovaj?
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#306 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by suad-sarajevo »

erlman

#307 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by erlman »

Da malo i ja koju dodam.

Univerzalno u shopingu grbavica doslovno varaju ljude. Ja prije neki dan uzmem C7 nokiu i telefon ono standard upakovan celofani sve zivo, ali stalno se restartuje.

Kazu oni update. Opet se restartuje.
Kazu Baterija. Opet se restartuje.
Opet kazu baterija. Opet se restartuje.

Zakljucak da telefoni nisu orginalni i vjerovatno dolaze nekim kanalizacijama do polica, a i do 100 KM je jeftiniji od drugih. Kako to???

Ja sam malo krupniji pa sam povisio glas te su mi pare vratili, ali sta je sa ostalim koliko je ljudi platilo a nije nista dobilo.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#308 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Entropio »

Ja sam do sad kupio 5-6 telefona u Univerzalno i svi rade super. Možda je do modela?
iPod

#309 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by iPod »

Entropio wrote:Ja sam do sad kupio 5-6 telefona u Univerzalno i svi rade super. Možda je do modela?
Ja sam kod njih kupio iPad, i sve je ok, sto jes jes.
edinnide

#310 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by edinnide »

[quote="erlman"]Da malo i ja koju dodam.

Bravo majstore!
Radim tamo, cijela serija Nokia C7 je u to vrijeme imala isti problem i vraceno je svih 13 mobitela.
A ovo sto govoris da si krupan i da smo ti vratili pare zbog toga, vratili smo i ostalima, a ti ako mislis da smo ti vratili jer si lafo "krupan", ...ipak si sitniji od nas i fizicki i mentalno, cim na ovakav nacin pokusavas da nas oblatis!

Slucajno nasao ovu temu i ovaj komentar, morao se registrovat zbog ovog ctrlman-a.

Iskustva su razlicita, kupci biraju gdje im je najbolje!

Zivjeli, sa sto manje radijacije;)
respo

#311 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by respo »

samo me zanima sta hoces sa ovim da kazes?

nisam imao nikakva iskustva s vama ni pozitivna ni negativna al kad vidim ovo odmah sam vas prekrizio da ikako dodjem vama
pa vi skontajte kako cete se ponasati prema musterijama nevazno jeli to bilo u radnji preko interneta telefona ili sta ja znam
banjaluka078

#312 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by banjaluka078 »

Ja sam u Univerzalno kupila baš C7, prije dva mjeseca. Radi savršeno. Usluga bila OK, zamolila ljude da mi ostave, jer nisam iz SA, dočekao me moj telefon po cijeni koja je i na sajtu. Bez zamjerke.
erlman

#313 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by erlman »

Pa Vi doticni koji se tako brinete o musterijama, zasto vam je garancija manja nego kod ostalih, kako to da ste za 100 KM jeftiniji nego ostali?

Ako su Vam telefoni uredu kako to da imaju greske?
Zasto ne izdate normalne racune nego samo naskrabano olovkom?
Kad sam pitao one ne carsiji kako je kod vas za 100 KM jeftiniji kaze covjek ma pusti to. Imate li porijeklo robe????

Mislim da je dosta da postavljam pitanja jer i na ova neces moci odgovoriti. kasnije saznam da doticni "ORGINALNI" telefoni dolaze kontejenerom iz Sangaja.
Qler

#314 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

Ama ljudi, kako ne shvatate da sve, bukvalno sve radnje koje prodaju telefone rade na crno. Niko od njih nema ulazne fakture, ne izdaje normalne racune... Imate originalne telefone u npr. ComTrade, ali su po 300KM skuplji... Ocekivati od ovih radnji tipa univerzalno, fontele, i sl. da vam prodaju nove telefone je nebuloza. Mislim to mozda i jesu novi telefoni, ali su dekodirani, skidani sa mreza, flashovani, svi imaju T-Mobile, Orange, VIP i sl. oznake na sebi, neki prepravljeni software sa aplikacijama operatera sa kojeg su skinuti.. I to nije nista lose, ako hoces za male pare novi telefon. Sad je samo upitna garancija, koja je u najmanju ruku shupacka, jer, ako sam dobro cuo neki daju garanciju samo na software??! To je glupost notorna. I meni je glavno kad uzimam nesto garancija. Ako mi ne moze obezbijediti normalnu i dobru garanciju, necu ni uzeti. Ja sam sad zadnji mob uzeo prakticno direktno iz tvornice, platio ga isto kao da sam ovdje po radnjama kupovao, i za garanciju ga moram slati gore, ali i to mi je draze jer znam da ce ispostavati garanciju, a ne kao ovi hahari ovdje, prevrnuti i nebo i zemlju samo da zahebu kupca. Naravno, cast izuzetcima.

I jos gdje bih jos uzeo telefon to je telecom. Oni isto prodaju normalne telefone, i garancija je normalna. Ovo sve ostalo je macak u vreci.
slatka_sa

#315 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by slatka_sa »

@erlman
Zasto nisi zovnuo inspekciju.
Samo njihovo piskaranje racuna po papiricima je protuzakonito!
Sve ove prodavnice ala Univerzalno (citaj ZM molile) rade na crno tako da bi insprkcija bila pravi potez.
Ovi iz Univerzalno su specificni i po tome da su na univerzalno.com jedne cijene a u prodavnici sasvim druge.

@qler
Ja imam jako lose iskustvo sa BHT i servisom Telepotic (zastupnici i servis sonyericssona) tako da ni tamo nebi bila preporuka. Ima i ovdje na forumu tema ''servisa'' Nokie i aparata kupljenih u telekomu.
Qler

#316 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

Znam da i sa telecomom ima losih iskustava, ali opet je daleko veca sansa da ces izganjati garanciju kod njih nego kod ovih drugih..
erlman

#317 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by erlman »

Pa pravo da ti kazem razmiljao sam o inspekciji, ali nisam ja taj tip.

ja ovako razmisljam da svako ima svoju nafaku, a ako nekome neku nepravdu ucini to ce mu se sigurno vratiti na ovaj ili onaj nacin.
elcho71

#318 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by elcho71 »

erlman wrote:Pa Vi doticni koji se tako brinete o musterijama, zasto vam je garancija manja nego kod ostalih, kako to da ste za 100 KM jeftiniji nego ostali?

Ako su Vam telefoni uredu kako to da imaju greske?
Zasto ne izdate normalne racune nego samo naskrabano olovkom?
Kad sam pitao one ne carsiji kako je kod vas za 100 KM jeftiniji kaze covjek ma pusti to. Imate li porijeklo robe????

Mislim da je dosta da postavljam pitanja jer i na ova neces moci odgovoriti. kasnije saznam da doticni "ORGINALNI" telefoni dolaze kontejenerom iz Sangaja.
sve su te prodavnice tipa zm mobile, fontele, imamex one po carsiji ili oko bezistana u gram i sve sto vidite u njima je doslo na sumnjiv i nelegalan nacin, sve ih drzi jedana te ista bagra.
AmoK

#319 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by AmoK »

Čitava temi o tome gdje kupiti što jeftinije telefon i da čovjek nema problema... Sad svi jeftini a nikom ne valja ! Nikad Bošnji ugodit ! Kad je skupo, što je skupo, svi se žale... kad je jeftino, onda tu nešta nije uredu !? Nisu ga ovi u Sarajevu pravili nego oni u Nokiji, Samsungu... Nedavno sam kupio telefon u Univerzalno. Sve normala, full pakovanje. garancija, nota račun. Sve OK, telefon fercera. Platio sam ga dosta jeftinije i sačuvao 50 KM. Bilo bi fino kad bi svi mogli "na bijelo" da rade, to bi i oni rado želili (pogotovo kod reklamacija...da treniraju živce sa onih famoznih 45 dana servisa) ali nema načina da onda budu jeftini.

@erlman: ljudi su ti vratili novac...ne vidim u čemu je frka :? ... shit happens ! zamisli sebe na njihovom mjestu i razmisli šta bi ti uradio ? bil vratio odmah novac ili bi pokušao da riješiš problem bez povrata novca ?
nivla

#320 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nivla »

kod ovih jeftinijih, bar ovih sa carsije, mahom i po oglasima, su se mogli kupiti mobiteli(nokia 5800) otkljucani i brendirani na bh telekom mrezu, tako da je to sve isto, garancija uz nota racun
Jem

#321 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Jem »

Najsigurnije preko nekog telekom operatera, bilo bh, m-tel, eronet ili slicno :)
Curve

#322 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Curve »

i gdje sad uzeti mob, gledam svak svoje hvali...

pacomoby ??
kam connecting ??
vehabije ??

konkretno me zanima iphone..
Jem

#323 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Jem »

gdje je 1 god garancije :D
nisu mi jasne prodavnice gdje nov tel. ima pola godine garanice :shock: a polovan nikako! :lol:
takvo nesto zaobidji...
erlman

#324 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by erlman »

Curve wrote:i gdje sad uzeti mob, gledam svak svoje hvali...

pacomoby ??
kam connecting ??
vehabije ??

konkretno me zanima iphone..

ako ces iphone otidji u MMCC d.o.o. kod merkatora. ja sam tamo kupio fabricki otkljucan zapakovan u najlonu prije 2 godine i hvala Bogu jos uvijek radi.

mmcc.ba ja mislim
Curve

#325 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Curve »

gdje tacno kod merkatora, jel moby shop... ili ?? daju li garanciju itd. malo vise detalja ipak je milja u pitanju :D

gledam im stranicu, nemaju mob. o fiskalizaciji najvise
Post Reply