Odakle su bili sišli na brda?
Pa zna se, odakle velikosrbi silaze, sa neba.

Maloprije sam ga na stupu vidio...jednom sam ga sreo u jednoj ulici na stupu, cuko ga prepaoSarajevski_Marlboro wrote:Meni je drugarica pričala da se jednom skinuo u tramvaju,gore kod vozača,i mahao gaćama.
Ja ne znam šta je njemu,i što uvijek maše glavom.
Frajer se zove Tomas, prije rata bio neki profesor.hz__semir wrote:Nije Nidal tako precizanmedvjed23 wrote:Nidal Ferhatovićhz__semir wrote:
Fudbaler kod treće gimnazije, neprevaziđen. Jednom sam ga gledao 10-tak minuta kako gađa prečku i lik je od nekih 50-tak šuteva, samo dva put fulio prečku![]()
to je taj sto gadja precku na igralistu kod trece gimnatije, nije opasan uopste, znam dok sam isao u skolu, uvijek bi se sklonio kad bi mi izasli da igramo lopte. A na stativama je ispisao imena neka zenska beatrice il nesto tako nisam siguran i cita neke knjige na francuskom, malo i tuzno, vjerovatno je bio neko i nesto prijeCVIKERASH wrote:idealnolosa wrote:Lici na nju samo je nasminkana i haman vazda u minjaku
na istu mislimo definitivno.![]()
I jos jedan cudak.Samo sto ovaj djeluje poprilicno opasan.Cesto je na vilsonovom.Lici na Senada Basica,samo malo stariji i ima duzu kosu.Visok i mrsav.Danas je usao u caffe Tito.Obidje krug i izadje odmah.
Ma kakvi zalutala, gospodine Papane.PapakizSarajeva wrote:Mislim da si ti draga moja Kristina zalutala na ovoj temi. a i ovi koji "lajkaju" ovaj tvoj gore izneseni stav. Ako malo bolje procitas prethodne postove, vidjeti ces da se niko ni s kim od pobrojanih ne sprda niti im se ruga ... Sve su ovo nekakva sjecanja na sarajevske legende ( Cika Miso, Marko, Pinjo, Halid, Slobodan, ...).drag_gost wrote:Kristijana wrote:Najveći čudaci u Sarajevu su ljudi koji su uklopljeni u sredinu, ne odvajaju se, slijepo slijede pravila ove učmale sredine i čim se neko izdvoji iz gomile mediokriteta, svjesno ili nesvjesno, makar to bila Metallica majica ili kese u rukamaoni ga popljuju kao da nikad nisu vidjeli ni majicu s natpisom ni kese ( Wow, čudno čudo, ide Nada Đurevska nosi kese! Zaobiđimo je! Wow, čudo, lik prodaje priglavke! Lik prodaje olovke! Lik fasciniran Indijom i otfurao se tamo! Žena nosi roze boju! Hi hi! Osoba sa mentalnim poteškoćama živi svoj život, raščerečimo ga na javnom forumu, udobno zavaljeni u fotelju i skriveni iza anonimnog nicka! Osoba niskog rasta živi svoj život, opišimo tačnu lokaciju gdje on boravi! ).
Pljuvati na forumu, uz potanke opise ''čudakova'' izgleda, biografije, broja zuba, opisa šminke i odjeće i svakako, imena i prezimena, te nadimka, to je slika pravog čudaka. Sljedeći put kad poželite vidjeti čudaka trknite do najbližeg ogledala i upitajte se zašto vi, kao obrazovana i načitana osoba, zadovoljavate svoje niske porive tračajući, kao kakva dokona baba, druge, sasvim normalne ljude. Jer i osoba sa mentalnim poteškoćama jest normalna osoba, njen hendikep je privatna stvar, zaslužuje dostojanstvo i makar toliko da je se u ovim teškim vremenima kad vjerovatno jedva preživljava i ima PTSP ili bipolarni poremećaj ( pa hoda unezvjereno okolo ) ne trača na forumu. Jest mala sredina i zašto dodatno ponižavati te ljude da i oni koji ih takođe vide na ulicama (kao ja npr. ) a ne znaju im lične podatke, na ružan način saznaju sve o toj osobi, i valjda, priključe se ''normalnima'' u ismijavanju čudaka? Trebamo priče prenositi s koljena na koljeno, šta li, u nedostatku pravih zanimacija i tim potvrditi svoju sarajevštinu, jer eto, znamo 20 godina ulične istorije grada, i moramo se pobrinuti da ismijemo čitave familije ( neko pomenu oca i 2 ćerke )!
Upalite telku i gledajte Farmu i Velikog brata. Ti ljudi su pristali na javno eksponiranje sa sve imenom i prezimenom, što znači da ih možete lijepo tračati i po forumima i na privatnim kafenisanjima. A anonimni ljudi, koje ovdje opisujete, su nečiji sinovi, kćeri, majke, očevi, tetke i muževi. I svi oni - imaju osjećaje i dio su malograđanštine koja kola Sarajevom. Zacijelo im nije lako što neko naziva čudakom člana njihove familije.![]()
Vrhunac vašeg licemjerstva je što se busate u grudi svojom humanošću, prosvijećenošću i obrazovanjem, kao, žao vam sirotinje, napredni ste i ne glasate za loše političare, a svaku priliku koristite da nekog ismijete i tako valjda narastete u sopstvenim očima.
Ako ste vi anonimni na forumu i oni kojima ispirete usta bi trebali biti anonimni.
U najudaljenijem selu manje tračaju nego građani Sarajlije, kojima niko i ništa nije potaman, osim, dakako, njih samih. Sve što sam pročitala na ovih 10 stranica me neugodno dirnulo, ne zbog neke moje humanosti, nego zbog činjenice da ne štedite nikog, ništa vam nije sveto, ne poštujete ničiju privatnost i potpuno nepotrebno sasvim normalne ljude prozivate čudacima, javno ih ponižavate, anonimno sakriveni, naravno. Žao mi što sa takvom ''normalnom rajom'' dijelim grad.
I pored toga sto su se izdvajali iz prosjecnosti ( pa i svojim fizickim ili mentalnim stanjem ), evo vidis ljudi ih se rado sjecaju, prepricavaju anegdote, otkidaju od zaborava te ljude.
Bolje je da se i ti i ja i vecina nas ovdje upitamo ko i po cemu ce se sjecati nas, obicnih gradjana, sive mase koja nicim nije doprinijela sredini, drustvu ...
A evo vidis "cudaka" se rado sjecamo i pricamo o njima. Sto bi rekao Njegos " blago onom ko dovijeka zivi, imao se ra'sta i roditi ...", Ovi ovdje pobrojani "CUDACI" su otrgnuti od zaborava, o njima se prica, IMALI SU SE RA'STA I RODITI ...
De de, nije mi bila namjera da se vrijeđamo, samo demonstriram kako je to kad te neko proglašava čudakom, ismijava te i vrši atak, a pazi - ti si anoniman. Vidiš kako boli, svi smo mi osjetljivi. I ''čudaci'' su, a proziva ih se pod Real life opisom. Tema je tu, a i ja imam pravo na svoje mišljenje; pokušala sam ukazati ljudima da ne bi bilo zgoreg da se prestane s pomicanjem granica čudnog, jer ide se do apsurda, tim slijedom svi smo čudaci.CVIKERASH wrote:@kristijana
Slusaj me frustrirana EMO djevojcice.
Nemas pojma o cemu ja pricam.Ja govorim o nekim potencijalno opasnim osobama.Recimo taj lik sto je usao u Tito.Jednom je mom drugu rekao :sta je sta me gledas,znas da ja za to oci vadim.A ovaj ga sasvim slucajno pogledao.I znam ih milion takvih koji setaju po gradu i koji mogu predstavljati prijetnju za drustvo.
Ti si jedna od onih koji psuju policajcima mater sto ne tuku klosare a kad pocnu silu sprovoditi ti si ona sto stane u prvi red i pocne galamiti:Nemojte ga tuci sta vam je.Garant si se pitala gdje je policija bila kad su oni cigani zapalili babu prije par godina a jutros si se zgrazavala nad brutalnoscu srpkse policije naspram firgosa.
Volio bih iskreno da vidim tvoj izraz lica kad te pogleda ta osoba sto ja cesto vidjam po vilsonovom.
Sta je sa Arminom Isakovicem?Covjek zaklao mater rodjenu.I treba da mi bude ugodno kad ga vidim na ulici.??
p.s. I jos jedna stvar. Kad si tako humana ,sto ne pomazes tim ljudima.Nemoj samo reci imaju institucije za to.
Izadji iz kuce,prestani igrati kaladonta preko foruma (vidim da ti dobro ide)i pogledaj sta mozes uraditi tim ljudima da im onda pomognes .Nemoj ovako pametovati preko foruma(jer je to vjerovatno jedino sto znas u zivotu).
Garant si jedna od onih folerki sto su darkerice u javnosti a kod kuce sa playliste im ne silazi Ceca.
Znam tesko je voditi goth i dark nacin zivota.![]()
medvjed23 wrote:mene niko ne spominjea stalno nosam kesu...