Project: Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Svidja li vam se ovaj objekat

Da
335
84%
Ne
66
16%

Total votes: 401

krusty

#301 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by krusty »

nece bit nikakvog velikog trga jer ce se prosirivati cesta prema mostu suade i olge
minjonja

#302 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by minjonja »

NeyDan wrote: :lol: :lol:
Jel' to vec imas neku na umu da organizujes pa planiras. :mrgreen: :mrgreen:
ma gdje necu imati :D ne znam koji bi prvi organizovala :skoljka: :mrgreen:
minjonja

#303 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by minjonja »

krusty wrote:nece bit nikakvog velikog trga jer ce se prosirivati cesta prema mostu suade i olge
eto bice ako bog da i velika raskrsnica da se zatvori jer u bosni ne moze drugacije ako trazis pravdu. tuzno ali istinito.
zecko_kupuz

#304 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by zecko_kupuz »

minjonja wrote: ..savrseno mjesto za proteste :D
Štrajk glađu, pa fino na pauzicu u SCC i jednu kaficu, pa opet nazad u akciju. :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#305 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by -LIBERO- »

Meni samo nije jasno kako im se isplati otvarati ovolike trzne centre. Sem BBI,sve i jedan su skoro pa totalno prazni,tj. trci ,trci pa posjetilac,a o kupcima da ne govorim. A u pripremi dva nova trzna centra u 100 metara razdaljine.

Grad 500.000 stanovnika,prosjecna plata 700KM i 15 velikih trznih centara,ne kontam..ali eto hajd'.
minjonja

#306 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by minjonja »

koji trzni centri? mi jedino i imamo BBI. sve ostalo su supermarketi, malo veci, kao naprimjer robot.
breuer

#307 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by breuer »

-LIBERO- wrote:Meni samo nije jasno kako im se isplati otvarati ovolike trzne centre. Sem BBI,sve i jedan su skoro pa totalno prazni,tj. trci ,trci pa posjetilac,a o kupcima da ne govorim. A u pripremi dva nova trzna centra u 100 metara razdaljine.

Grad 500.000 stanovnika,prosjecna plata 700KM i 15 velikih trznih centara,ne kontam..ali eto hajd'.
investitori to itakako dobro znaju zato i diferenciraju namjenu objekata na šoping zone, poslovne, hotelske, itd itd ;)

importane je dobar primjer 'uspjesnog' ulaganja - prodata poslovna kula i stanovi! ostalo prazno :D
zeko071

#308 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by zeko071 »

minjonja wrote:koji trzni centri? mi jedino i imamo BBI. sve ostalo su supermarketi, malo veci, kao naprimjer robot.

Na koje soping centre misls, sem BBI?!
minjonja

#309 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by minjonja »

zeko071 wrote:
minjonja wrote:koji trzni centri? mi jedino i imamo BBI. sve ostalo su supermarketi, malo veci, kao naprimjer robot.

Na koje soping centre misls, sem BBI?!
pa i ne znam kojih to jos ima u sarajevu, zato i pitam :-) nas narod bas voli da koristi frazu shoPing centra :-) ima mercator, robot, merkur, interex, veleljepni trzni sara centar, importanne, zdanje villa parka koje je propalo... sta ima jos? to su sve hipermarketi ili supermarketi.
Ambrozija

#310 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Ambrozija »

U TUS-u u Istocnom Sarajevu, ima par prodavnica poput new yorkera, sportine i slicno, pa onda u Mercatoru par poput Modiane, InterSporta, Lacost, Alpine, Planike i slicno, pa u Inetrexu imamo OVS, Bellisimu, Calipso i slicno - zavisi ko sta smatra shoping centrom :D
limeni

#311 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by limeni »

-LIBERO- wrote:Meni samo nije jasno kako im se isplati otvarati ovolike trzne centre. Sem BBI,sve i jedan su skoro pa totalno prazni,tj. trci ,trci pa posjetilac,a o kupcima da ne govorim. A u pripremi dva nova trzna centra u 100 metara razdaljine.

druze, to je seljacko razmisljanje...svugdje imas mnogo trznih centara, u sarajevu je jos i premalo u poredjenju sa ostalim gradovima u regionu..i prosjecna plata nije samo 700km...
Alhemicarkaa

#312 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Alhemicarkaa »

limeni wrote:

druze, to je seljacko razmisljanje...svugdje imas mnogo trznih centara, u sarajevu je jos i premalo u poredjenju sa ostalim gradovima u regionu..i prosjecna plata nije samo 700km...
U Beogradu mi se nisu mogli načuditi kad sam im rekla koliko imamo tržnih centara. Oni imaju dva plus Mercator, ali naš nijedan ne može ni prismrditi njihovom.
sarajevsko_pivo

#313 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by sarajevsko_pivo »

Alhemicarkaa wrote:
limeni wrote:

U Beogradu mi se nisu mogli načuditi kad sam im rekla koliko imamo tržnih centara. Oni imaju dva plus Mercator, ali naš nijedan ne može ni prismrditi njihovom.
Mozda 102, ali nikad 2!
Alhemicarkaa

#314 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Alhemicarkaa »

sarajevsko_pivo wrote:
Alhemicarkaa wrote: U Beogradu mi se nisu mogli načuditi kad sam im rekla koliko imamo tržnih centara. Oni imaju dva plus Mercator, ali naš nijedan ne može ni prismrditi njihovom.
Mozda 102, ali nikad 2!
Zavisi šta podrazumjevaš pod TC, ne mislim one sa velikim hipermarketom, već onaj sasomange. Pr, Sarajevo ima tri Merkatora u kojima imaju svi prateći sadržaji, u Beogradu je samo jedan takav Mercator.
sarajevsko_pivo

#315 Re: Project: Sarajevo City Center

Alhemicarkaa wrote:
sarajevsko_pivo wrote:
Alhemicarkaa wrote: U Beogradu mi se nisu mogli načuditi kad sam im rekla koliko imamo tržnih centara. Oni imaju dva plus Mercator, ali naš nijedan ne može ni prismrditi njihovom.
Mozda 102, ali nikad 2!
Zavisi šta podrazumjevaš pod TC, ne mislim one sa velikim hipermarketom, već onaj sasomange. Pr, Sarajevo ima tri Merkatora u kojima imaju svi prateći sadržaji, u Beogradu je samo jedan takav Mercator.
Jedini pravi shoppingcentar u Sarajevu je BBI, u Beogradu je to Usce i Delta.

Mercator je supermarket + 15 shopova, to ne moze biti shoppingcentar!
Joey Tribbiani

#316 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Joey Tribbiani »

vas dvoje pricate istu pricu i još raspravljate o tome :D
alica.k

#317 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by alica.k »

btw niko ne spominje zagreb, valjda se i on pika
avenue mall, garden mall, city center1, king cross, west gate

o njihovom importanne da ne pricam, nasa se skenderija nikad nece mjerit s onim.
romulirem

#318 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by romulirem »

sarajevsko_pivo wrote:Ovdje ce biti najveci shoppingcentar na Balkanu sa 300 shopova.

SCC je 3 puta veci od BBI, 11 puta veci od Importanne centar, i 3 puta veci od Alte :thumbup: :bih:
Pa ce brze bolje poletiti u Beogradu da grade jos veci,jer u zadnje vrijeme im je omiljeno Srbija,lider u regionu :D
Kenan-sa

#319 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Kenan-sa »

romulirem wrote:
sarajevsko_pivo wrote:Ovdje ce biti najveci shoppingcentar na Balkanu sa 300 shopova.

SCC je 3 puta veci od BBI, 11 puta veci od Importanne centar, i 3 puta veci od Alte :thumbup: :bih:
Pa ce brze bolje poletiti u Beogradu da grade jos veci,jer u zadnje vrijeme im je omiljeno Srbija,lider u regionu :D
Otkad su BBI centar i Alta iste velicine??? BBI je bar duplo veci od Alte!.. A SCC ce biti nesto predobro ,po cemu ce se Sarajevo prepoznavati...Hvala puno braco Arapi!
sarajevsko_pivo

#320 Re: Project: Sarajevo City Center

Greska:)

Mislio sam reci da je SCC 6 put veci od Alte.
sarajevsko_pivo

#321 Re: Project: Sarajevo City Center

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Kenan-sa

#322 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Kenan-sa »

http://www.sa-c.info/readNews/3885-eksk ... enter.html
SCC ce biti nesto po cemu ce se prepoznavati nas glavni grad,nesto fenomenalno i za mnogo vece gradova od Sarajeva!..
campa_xxx

#323 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by campa_xxx »

Kenan-sa wrote:http://www.sa-c.info/readNews/3885-eksk ... enter.html
SCC ce biti nesto po cemu ce se prepoznavati nas glavni grad,nesto fenomenalno i za mnogo vece gradova od Sarajeva!..
Bilo bi dobro da edituju taj video...Po njima na onoj karti mi nemamo izlaz na more i na sjeveru granicimo sa Madjarskom :mrgreen: :-)
romulirem

#324 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by romulirem »

sarajevsko_pivo wrote:Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
jos kada bi se obnovile fasade na ovim zgradama preko puta,bilo bi dobro :)
sarajevsko_pivo

#325 Re: Project: Sarajevo City Center

Image

Image
Locked