Project: Sarajevo City Center
-
krusty
#301 Re: Project: Sarajevo City Center
nece bit nikakvog velikog trga jer ce se prosirivati cesta prema mostu suade i olge
- minjonja
#302 Re: Project: Sarajevo City Center
ma gdje necu imatiNeyDan wrote:![]()
![]()
Jel' to vec imas neku na umu da organizujes pa planiras.![]()
- minjonja
#303 Re: Project: Sarajevo City Center
eto bice ako bog da i velika raskrsnica da se zatvori jer u bosni ne moze drugacije ako trazis pravdu. tuzno ali istinito.krusty wrote:nece bit nikakvog velikog trga jer ce se prosirivati cesta prema mostu suade i olge
- zecko_kupuz
#304 Re: Project: Sarajevo City Center
Štrajk glađu, pa fino na pauzicu u SCC i jednu kaficu, pa opet nazad u akciju.minjonja wrote: ..savrseno mjesto za proteste
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#305 Re: Project: Sarajevo City Center
Meni samo nije jasno kako im se isplati otvarati ovolike trzne centre. Sem BBI,sve i jedan su skoro pa totalno prazni,tj. trci ,trci pa posjetilac,a o kupcima da ne govorim. A u pripremi dva nova trzna centra u 100 metara razdaljine.
Grad 500.000 stanovnika,prosjecna plata 700KM i 15 velikih trznih centara,ne kontam..ali eto hajd'.
Grad 500.000 stanovnika,prosjecna plata 700KM i 15 velikih trznih centara,ne kontam..ali eto hajd'.
- minjonja
#306 Re: Project: Sarajevo City Center
koji trzni centri? mi jedino i imamo BBI. sve ostalo su supermarketi, malo veci, kao naprimjer robot.
-
breuer
#307 Re: Project: Sarajevo City Center
investitori to itakako dobro znaju zato i diferenciraju namjenu objekata na šoping zone, poslovne, hotelske, itd itd-LIBERO- wrote:Meni samo nije jasno kako im se isplati otvarati ovolike trzne centre. Sem BBI,sve i jedan su skoro pa totalno prazni,tj. trci ,trci pa posjetilac,a o kupcima da ne govorim. A u pripremi dva nova trzna centra u 100 metara razdaljine.
importane je dobar primjer 'uspjesnog' ulaganja - prodata poslovna kula i stanovi! ostalo prazno
- zeko071
#308 Re: Project: Sarajevo City Center
minjonja wrote:koji trzni centri? mi jedino i imamo BBI. sve ostalo su supermarketi, malo veci, kao naprimjer robot.
Na koje soping centre misls, sem BBI?!
- minjonja
#309 Re: Project: Sarajevo City Center
pa i ne znam kojih to jos ima u sarajevu, zato i pitamzeko071 wrote:minjonja wrote:koji trzni centri? mi jedino i imamo BBI. sve ostalo su supermarketi, malo veci, kao naprimjer robot.
Na koje soping centre misls, sem BBI?!
-
Ambrozija
#310 Re: Project: Sarajevo City Center
U TUS-u u Istocnom Sarajevu, ima par prodavnica poput new yorkera, sportine i slicno, pa onda u Mercatoru par poput Modiane, InterSporta, Lacost, Alpine, Planike i slicno, pa u Inetrexu imamo OVS, Bellisimu, Calipso i slicno - zavisi ko sta smatra shoping centrom 
- limeni
#311 Re: Project: Sarajevo City Center
-LIBERO- wrote:Meni samo nije jasno kako im se isplati otvarati ovolike trzne centre. Sem BBI,sve i jedan su skoro pa totalno prazni,tj. trci ,trci pa posjetilac,a o kupcima da ne govorim. A u pripremi dva nova trzna centra u 100 metara razdaljine.
druze, to je seljacko razmisljanje...svugdje imas mnogo trznih centara, u sarajevu je jos i premalo u poredjenju sa ostalim gradovima u regionu..i prosjecna plata nije samo 700km...
- Alhemicarkaa
#312 Re: Project: Sarajevo City Center
U Beogradu mi se nisu mogli načuditi kad sam im rekla koliko imamo tržnih centara. Oni imaju dva plus Mercator, ali naš nijedan ne može ni prismrditi njihovom.limeni wrote:-LIBERO- wrote:Meni samo nije jasno kako im se isplati otvarati ovolike trzne centre. Sem BBI,sve i jedan su skoro pa totalno prazni,tj. trci ,trci pa posjetilac,a o kupcima da ne govorim. A u pripremi dva nova trzna centra u 100 metara razdaljine.
druze, to je seljacko razmisljanje...svugdje imas mnogo trznih centara, u sarajevu je jos i premalo u poredjenju sa ostalim gradovima u regionu..i prosjecna plata nije samo 700km...
-
sarajevsko_pivo
#313 Re: Project: Sarajevo City Center
Mozda 102, ali nikad 2!Alhemicarkaa wrote:U Beogradu mi se nisu mogli načuditi kad sam im rekla koliko imamo tržnih centara. Oni imaju dva plus Mercator, ali naš nijedan ne može ni prismrditi njihovom.limeni wrote:-LIBERO- wrote:Meni samo nije jasno kako im se isplati otvarati ovolike trzne centre. Sem BBI,sve i jedan su skoro pa totalno prazni,tj. trci ,trci pa posjetilac,a o kupcima da ne govorim. A u pripremi dva nova trzna centra u 100 metara razdaljine.
- Alhemicarkaa
#314 Re: Project: Sarajevo City Center
Zavisi šta podrazumjevaš pod TC, ne mislim one sa velikim hipermarketom, već onaj sasomange. Pr, Sarajevo ima tri Merkatora u kojima imaju svi prateći sadržaji, u Beogradu je samo jedan takav Mercator.sarajevsko_pivo wrote:Mozda 102, ali nikad 2!Alhemicarkaa wrote: U Beogradu mi se nisu mogli načuditi kad sam im rekla koliko imamo tržnih centara. Oni imaju dva plus Mercator, ali naš nijedan ne može ni prismrditi njihovom.
-
sarajevsko_pivo
#315 Re: Project: Sarajevo City Center
Jedini pravi shoppingcentar u Sarajevu je BBI, u Beogradu je to Usce i Delta.Alhemicarkaa wrote:Zavisi šta podrazumjevaš pod TC, ne mislim one sa velikim hipermarketom, već onaj sasomange. Pr, Sarajevo ima tri Merkatora u kojima imaju svi prateći sadržaji, u Beogradu je samo jedan takav Mercator.sarajevsko_pivo wrote:Mozda 102, ali nikad 2!Alhemicarkaa wrote: U Beogradu mi se nisu mogli načuditi kad sam im rekla koliko imamo tržnih centara. Oni imaju dva plus Mercator, ali naš nijedan ne može ni prismrditi njihovom.
Mercator je supermarket + 15 shopova, to ne moze biti shoppingcentar!
- Joey Tribbiani
#316 Re: Project: Sarajevo City Center
vas dvoje pricate istu pricu i još raspravljate o tome 
- alica.k
#317 Re: Project: Sarajevo City Center
btw niko ne spominje zagreb, valjda se i on pika
avenue mall, garden mall, city center1, king cross, west gate
o njihovom importanne da ne pricam, nasa se skenderija nikad nece mjerit s onim.
avenue mall, garden mall, city center1, king cross, west gate
o njihovom importanne da ne pricam, nasa se skenderija nikad nece mjerit s onim.
-
romulirem
#318 Re: Project: Sarajevo City Center
Pa ce brze bolje poletiti u Beogradu da grade jos veci,jer u zadnje vrijeme im je omiljeno Srbija,lider u regionusarajevsko_pivo wrote:Ovdje ce biti najveci shoppingcentar na Balkanu sa 300 shopova.
SCC je 3 puta veci od BBI, 11 puta veci od Importanne centar, i 3 puta veci od Alte![]()
-
Kenan-sa
#319 Re: Project: Sarajevo City Center
Otkad su BBI centar i Alta iste velicine??? BBI je bar duplo veci od Alte!.. A SCC ce biti nesto predobro ,po cemu ce se Sarajevo prepoznavati...Hvala puno braco Arapi!romulirem wrote:Pa ce brze bolje poletiti u Beogradu da grade jos veci,jer u zadnje vrijeme im je omiljeno Srbija,lider u regionusarajevsko_pivo wrote:Ovdje ce biti najveci shoppingcentar na Balkanu sa 300 shopova.
SCC je 3 puta veci od BBI, 11 puta veci od Importanne centar, i 3 puta veci od Alte![]()
-
sarajevsko_pivo
#320 Re: Project: Sarajevo City Center
Greska:)
Mislio sam reci da je SCC 6 put veci od Alte.
Mislio sam reci da je SCC 6 put veci od Alte.
-
Kenan-sa
#322 Re: Project: Sarajevo City Center
http://www.sa-c.info/readNews/3885-eksk ... enter.html
SCC ce biti nesto po cemu ce se prepoznavati nas glavni grad,nesto fenomenalno i za mnogo vece gradova od Sarajeva!..
SCC ce biti nesto po cemu ce se prepoznavati nas glavni grad,nesto fenomenalno i za mnogo vece gradova od Sarajeva!..
- campa_xxx
#323 Re: Project: Sarajevo City Center
Bilo bi dobro da edituju taj video...Po njima na onoj karti mi nemamo izlaz na more i na sjeveru granicimo sa MadjarskomKenan-sa wrote:http://www.sa-c.info/readNews/3885-eksk ... enter.html
-
romulirem
#324 Re: Project: Sarajevo City Center
jos kada bi se obnovile fasade na ovim zgradama preko puta,bilo bi dobrosarajevsko_pivo wrote: