Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
trinidad

#301 Re: Huliganstvo

Post by trinidad »

01. oktobar 2009. u 15.42

Duel Temišvara i Dinama u Rumuniji označen je kao meč visokog rizika i ispostavilo se da su organizatori s pravom strahovali da može doći do incidenata. Tri sata pre početka tog meča došlo je do žestokih sukoba navijača zagrebačkog kluba i simpatizera domaćeg tima, a kako prenose hrvatski mediji u tučama su učestvovali i Srbi nastanjeni u Rumuniji.

Do nereda je navodno došlo na nekoliko lokacija, a najgore je bilo u dva sukoba koji su se dogodili u samom centru Temišvara. Tuča je trajala 40 minuta, a nakon što je nedovoljnom broju policijajaca stiglo pojačanje sa stadiona, uhapšeno je šest hrvatskih navijača, prenose zagrebački mediji pozivajući se na izvore u Rumuniji.

„Za obezbeđenje utakmice trebalo je da brine 350 policajaca, ali zbog nereda u centru grada bili smo prisiljeni da ih pošaljemo u grad da bi smirili nerede koje su tamo izbili”, izjavila je portparolka temišvarske policije Daniela Stanciju

Kako prenose rumunski mediji domaćim pristalicama priključili su se Srbi, koji su pevali navijačke pesme Zvezde i Partizana, i započeli tuču sa Bed Blu Bojsima, u kojoj su Zagrepčani izvukli deblji kraj.

Zbog sukoba u centru grada intervenisalo je i nekoliko kola Hitne pomoći kako bi pružili pomoć Hrvatima, od kojih su neki zadobili povrede glave i ekstremiteta.

U Temišvar je na duel Lige Evrope doputovalo oko 500 navijača zagrebačkog kluba, a među njima su i brojne devojke udružene u grupu Bed Blu klix.
aze

#302 Re: Huliganstvo

Post by aze »

Veoma zanimljiva navijacka utakmica u Temisvaru :D - Inace ishod navijacke utakmice je bio nerijesen , a ovi natpisi tipa ko je izvukao deblji kraj su novinarska glupost ;-)

Bejzbol na balkanski nacin :lol:
Image

ev par klipova

http://www.youtube.com/watch?v=_kq4Am8W ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=zD8pkx06 ... r_embedded

PS: Prvi klip presmijesan.... trce specijalci onako vojnicki ... kad se jedan okliznu i na usta punim :D , par sekundi posle trce pored kamermana kad nesto ispade drotu (nije ni skonto) kamerman podize kad ono pistolj :D :-) i zovnu specijalceka da uzme to sto mu je ispalo :D :D :D :D
Last edited by aze on 02/10/2009 03:28, edited 1 time in total.
Jazz_Junkie

#303 Re: Huliganstvo

Post by Jazz_Junkie »

aze wrote:Veoma zanimljiva navijacka utakmica u Temisvaru :D - Inace ishod navijacke utakmice je bio nerijesen , a ovi natpisi tipa ko je izvukao deblji kraj su novinarska glupost ;-)

ev par klipova
http://www.youtube.com/watch?v=_kq4Am8W ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=zD8pkx06 ... r_embedded

PS: Prvi klip presmijesan.... trce specijalci onako vojnicki ... kad se jedan okliznu i na usta punim :D , par sekundi posle trce pored kamermana kad nesto ispade drotu (nije ni skonto) kamerman podize kad ono pistolj :D :-) i zovnu specijalceka da uzme to sto mu je ispalo :D :D :D :D
:lol:
PriNc_ba

#304 Re: Huliganstvo

Post by PriNc_ba »

ovi bbb-ovci su prava skupina retardiranih debila. treba lagano zabraniti svakom hrvatu ulazak u drzavu gdje igra hrvatska ili dinamo 7 dana prije tekme i to jedno 5 godina i hladno :)

mogu praviti belaje po ovim selendrama evropskim :) volio bih ih vidjeti u Sarajevu,Zenici,Beogradu... :D bilo bi fino kad ne bi bila ruta aerodrom/autobuska/zeljeznicka stanica - stadion pod nevidjenim obezebjedjenjem :D fkt su postali pravo iritantni i ja bi prvo kaznio dinamo novcano i s nekim bodovima il jedno godinu dvije bez evrope pa odna zabranio hrvatima u citavom svijetu da ne mogu uci u zemlju gdje igra neki klub ili repka bilo koji sport :D pa nek ga fanflaju onda djubrad jedna debilna ! fkt su mi digli zivac :(
aze

#305 Re: Huliganstvo

Post by aze »

PriNc_ba wrote:ovi bbb-ovci su prava skupina retardiranih debila. treba lagano zabraniti svakom hrvatu ulazak u drzavu gdje igra hrvatska ili dinamo 7 dana prije tekme i to jedno 5 godina i hladno :)

mogu praviti belaje po ovim selendrama evropskim :) volio bih ih vidjeti u Sarajevu,Zenici,Beogradu... :D bilo bi fino kad ne bi bila ruta aerodrom/autobuska/zeljeznicka stanica - stadion pod nevidjenim obezebjedjenjem :D fkt su postali pravo iritantni i ja bi prvo kaznio dinamo novcano i s nekim bodovima il jedno godinu dvije bez evrope pa odna zabranio hrvatima u citavom svijetu da ne mogu uci u zemlju gdje igra neki klub ili repka bilo koji sport :D pa nek ga fanflaju onda djubrad jedna debilna ! fkt su mi digli zivac :(

I ti ne mozes da spavas :D

Ma nemoj da razgranicavas tako BBB krivi - ovaj okrsaj su trazili srbi iz temisvara (pa i gosti iz beograda koji su dosli kao pojacanje) isto toliko kao i BBB.

Sto se tice gostovanja njih kod nas.... bilo bi svega :)
shadow

#306 Re: Huliganstvo

Post by shadow »

sjo klipova..jesu li se ovo nadrealisti u Rumuniji snimali? :D

@aze, bice svega kad budemo s Hrvatskom igrali u barazu :wink: :-D
JThomas

#307 Re: Huliganstvo

Post by JThomas »

a na domaćim tekmama 200-300 ljudi.

jebali te ti navijači koji postoje samo kad se treba ići u london i prag.
Frank Sinatra

#308 Re: Huliganstvo

Post by Frank Sinatra »

@Mascherano:

Zašto si preskočio dio oko Sejfe i veze uprave sa policijom? Šta misliš o tome?
Kako da je sad protiv Čelika na Koševu u prvom poluvremenu gruhalo na sve strane od topovskih i petardi ali nije smetalo, a u drugom se bacio 1 (jedan) ali je grmilo protiv uprave i odmah su se vaši drugovi u oklopu mobilisali a komandir prilazi i prijeti da ako još jednom bude prebit će cijeli sjever?
Nemoj samo banalizirati stvari molim te i skretati sa teme.

Poenta svega je da je tuga što je policija na gostovanjima profesionalnija od SA policije, vi se konstantno ponašate kao strana u sukobu i verbalnim vrijeđanjem, trzanjem na svaku sitnicu i provociranje stalno tražite masovne nerede u kojima bi "nam pokazali ko je gazda" (riječi tvog kolege).
Charuga
Globalni moderator

#309 Re: Huliganstvo

Post by Charuga »

MJERE Nakon smrti Francuza Brisa Tatona u Beogradu

Srbija ce zabraniti ekstremne, nasilnicke i navijacke grupe?

Mladic podlegao povredama nakon sto su ga srbijanski nogometni huligani 17. septembra pretukli metalnim palicama u centru Beograda

Nakon sto je preminuo francuski drzavljanin Bris Taton (Brice, 28), kojeg su srbijanski nogometni huligani 17. septembra pretukli metalnim palicama u centru
Beograda, bura u Srbiji se ne stisava.
Drzavni tuzilac Slobodan Radovanovic pokrece inicijativu Ustavnom sudu da se zabrane ekstremne, nasilnicke i navijacke grupe Crvene zvezde, Partizana i
Rada, poznatije kao Delije, Grobari i United force.
Pored zabrane, tuzilac ce predloziti i da se zabrani njihov organizirani odlazak na utakmice, kako u Srbiji tako i van zemlje.
- Tuzilac Radovanovic odlucio se pokrenuti ovakvu inicijativu jer je od MUP-a Srbije dobio vrlo opsezan izvjestaj o pojedinim vodjama ovih navijackih grupa, za koje postoje dokazi o umijesanosti u kriminal, nasilje i trgovinu drogom. Za vecinu vodja ovih navijackih grupa policija ima dosjee, u kojima postoji dovoljno argumenata na osnovu kojih se ovakve grupe i njihove vodje mogu zabraniti - rekao je izvor iz Vlade.
Vise hiljada ljudi u nekoliko gradova Srbije odalo je pocast tragicno preminulom Francuzu. U Beogradu su gradjani palili svijece i ostavljali cvije}e na Trgu Republike, ispred Francuske ambasade i na Obilicevom vijencu gdje je Taton pretucen. Pocast paljenjem svijeca odali su i srbijanski duznosnici i brojne poznate osobe.
Poslije napada na Tatona uhapseno je 11 osumnjicenih, od kojih jedan ima 27, a ostali izmedju 18 i 22 godine. Na teret im se stavlja krivicno djelo teskog
ubistva, za koje zakon predvidja najvisu kaznu od 40 godina zatvora.

AVAZ
slusam.ba

#310 Re: Huliganstvo

Post by slusam.ba »

aze wrote:
PriNc_ba wrote:ovi bbb-ovci su prava skupina retardiranih debila. treba lagano zabraniti svakom hrvatu ulazak u drzavu gdje igra hrvatska ili dinamo 7 dana prije tekme i to jedno 5 godina i hladno :)

Ma nemoj da razgranicavas tako BBB krivi - ovaj okrsaj su trazili srbi iz temisvara (pa i gosti iz beograda koji su dosli kao pojacanje) isto toliko kao i BBB.

ovaj okrsaj su najvise isprovocirali mediji..cuj oni dosli tamo na neki trg sve kul fino oni prozivaju neke cetnike iz Bg a nalaze se sta ja znam koliko od Bg..a rekli im novinari da ce ovi iz Bg da dodju :lol: eto nemaju pametnijeg posla pa ce u po sedmice ici u Rumuniju da se ganjaju sa zlocestim plavim deckima ma daj..slazem se sa PriNc_ba postali su pravo iritantni u zadnje vrijeme..mozda su nekad davno bili grupa za respekta al ovo sto rade u zadnji par godina je sramotno i smjesno
JThomas

#311 Re: Huliganstvo

Post by JThomas »

grobari jesu bili na utakmici s standardnim transparentima, za ostale ne znam.
JohnnyS

#312 Re: Huliganstvo

Post by JohnnyS »

Inače sam uvijek protiv huliganskih ispada, milijun puta sam pisao kako ove BBB-ovce koji sramote Hrvatsku treba preventivno zatvarati, ali sinoć su bili isprovocirani. Koji ku*ac imaju Delije i Grobari raditi na utakmici Temišvar - Dinamo. Očito je da su došli samo zbog provokacije. Nereda nije bilo dok nisu došli kompleksaši iz Srbije da se obračunaju s BBB-ima. I da se na tribinama skandira "Srbija, Srbija", pa hebiga, moralo je doći do neke reakcije...
bataljon-hamza

#313 Re: Huliganstvo

Post by bataljon-hamza »

Zdravo braco huligani! S pajserom na tekmu, pitare u rijeku! :dance:
trinidad

#314 Re: Huliganstvo

Post by trinidad »

JohnnyS wrote:Inače sam uvijek protiv huliganskih ispada, milijun puta sam pisao kako ove BBB-ovce koji sramote Hrvatsku treba preventivno zatvarati, ali sinoć su bili isprovocirani. Koji ku*ac imaju Delije i Grobari raditi na utakmici Temišvar - Dinamo. Očito je da su došli samo zbog provokacije. Nereda nije bilo dok nisu došli kompleksaši iz Srbije da se obračunaju s BBB-ima. I da se na tribinama skandira "Srbija, Srbija", pa hebiga, moralo je doći do neke reakcije...
ejh, otkud...pa pozeljeli se brate, nekad su bar dva puta godisnje imali susrete, sada jednom u nikad...pa valja evocirati uspomene...
mrzim kerove

#315 Re: Huliganstvo

Post by mrzim kerove »

@Mascherano: Taj novi mladi kolega i nije bas skroz "nov",smeknut je na nekim ranijim utakmicama.Inace ima 35 kila sa svom onom opremom na sebi i najvise bih ga volio sresti u gradu da mu sapnem koju.Momak sa gipsom je poceo sa neprimjerenim ponasanjem nakon sto ga je gore navedeni kao i sviju okolo isprovocirao.
aze

#316 Re: Huliganstvo

Post by aze »

mrzim kerove wrote:@Mascherano: Taj novi mladi kolega i nije bas skroz "nov",smeknut je na nekim ranijim utakmicama.Inace ima 35 kila sa svom onom opremom na sebi i najvise bih ga volio sresti u gradu da mu sapnem koju.Momak sa gipsom je poceo sa neprimjerenim ponasanjem nakon sto ga je gore navedeni kao i sviju okolo isprovocirao.

Dobar nick :thumbup: :D inace napisao sam vec... raspravljati se sa "nasim" policajcicima je isto kao i sa cetnicima... jedno pricaju,drugo rade.
Rafael

#317 Re: Huliganstvo

Post by Rafael »

aze wrote:

Bolje po vas da ne gostuje ni jedni ni drugi ni treći a ni Torcida
+ I R A +

#318 Re: Huliganstvo

Post by + I R A + »

Rafael wrote:
aze wrote:

A sta bi to bilo??? 600 Boysa srusilo pola Temisvara, a u Sarajevo ili Zenicu bi ih doslo najmanje 3000-4000 za razliku od vas kojih bi u Zagreb doslo najvise 100...
PriNc_ba

#319 Re: Huliganstvo

Post by PriNc_ba »

Rafael wrote:
aze wrote:

ti garant cucis iza coska i jedva cekas da GLEDAS to aaa? :D
pa armada ili "armada" je bila ajmo reci mirna pa je dobila batine u Sa a prvo policija ne bi pustila da se iko ovakav priblizi ikakvom naseljenom dijelu grada ili gdje ima ikakva ziva dusa u blizini :) znaci bilo bi im zeljeznicka/autobuska/aerodrom - stadion i zdra'o :D jer realno purgeri i beogradjani nece sigurno dolaziti i kurcit se po ovim gradovima kod nas niti ce purgeri po beogradu niti ce beogradjani po zagrebu. to sto si ti u nekoj drugoj dimenziji, pa kontas da je to moguce i da 50-100 pa eto i 500 grobara,bbb-ovaca,torcidasa... moze uraditi nesto u bilo kojem od ovih gradova, je smijesno i vrijedno tjesenja :)

@I R A
koga bi ba doslo 3-4 hiljade xD ? :DDDDDDDD bi bi ;) bi mozda doslo 3-4 hiljade "boysa" al iz mostara,capljine,gruda,sirokog i ostalih selendri hercegovackih :) joj 3-4 hiljade :lol:

@aze
ma jes' tako al malo sutra :D pravili su belaje citav dan, pocev od gadjanja mamica flasama na trgu pa onda kad su skontali srbe poceli su i sa prepucavanjima i onda je poceo haos. a i da nisu oni izazvali treba ih kazniti sviju mi da im ne padne na pamet vise ikad da opsuju sta a ne da belaj naprave :D debili pravi ...
felipe kajetano

#320 Re: Huliganstvo

Post by felipe kajetano »

JohnnyS wrote:Inače sam uvijek protiv huliganskih ispada, milijun puta sam pisao kako ove BBB-ovce koji sramote Hrvatsku treba preventivno zatvarati, ali sinoć su bili isprovocirani. Koji ku*ac imaju Delije i Grobari raditi na utakmici Temišvar - Dinamo. Očito je da su došli samo zbog provokacije. Nereda nije bilo dok nisu došli kompleksaši iz Srbije da se obračunaju s BBB-ima. I da se na tribinama skandira "Srbija, Srbija", pa hebiga, moralo je doći do neke reakcije...
Kakve Delije i Grobari :lol: :lol: :lol: Oni zajedno mogu samo u crtanom filmu biti :-)Nemas pojma o nekim stvarima al' te to ne sprecava da kvalitetno palamudis..U Temisvaru zivi nekoliko desetina hiljada Srba koji normalno znaju srpski jezik i naravno da su simpatizeri Zvezde il' Partizana...zato su skandirali Srbija i te baje!Jedini kompleksasi su Hrvati koji kontaju da Srbi samo o njima razmisljaju i eto nemaju druga posla nego da ganjaju BBB po Rumuniji...mozda je doslo par likova al' nista ozbiljno organizovano 100%,da je tako bilo vratilo bi ih se 300 u lijepu njihovu :roll:
Mascherano

#321 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

Frank Sinatra wrote:@Mascherano:

Zašto si preskočio dio oko Sejfe i veze uprave sa policijom? Šta misliš o tome?
Kako da je sad protiv Čelika na Koševu u prvom poluvremenu gruhalo na sve strane od topovskih i petardi ali nije smetalo, a u drugom se bacio 1 (jedan) ali je grmilo protiv uprave i odmah su se vaši drugovi u oklopu mobilisali a komandir prilazi i prijeti da ako još jednom bude prebit će cijeli sjever?
Nemoj samo banalizirati stvari molim te i skretati sa teme.

Poenta svega je da je tuga što je policija na gostovanjima profesionalnija od SA policije, vi se konstantno ponašate kao strana u sukobu i verbalnim vrijeđanjem, trzanjem na svaku sitnicu i provociranje stalno tražite masovne nerede u kojima bi "nam pokazali ko je gazda" (riječi tvog kolege).

Pretesko pitanje za mene. :D
Ne fakat, nisam puno upucen u to o cemu pricas, niti me, da ti pravo kazem, nesto posebno interesuje. Osim toga, to nije tema nase danasnje emisije... :mrgreen:
Moguce da ima neke istine u tome, ali to opet ne opravdava ponasanje navijaca...
aze

#322 Re: Huliganstvo

Post by aze »

Rafael wrote:
aze wrote:

Sto volim ove internet huligane.... doslo bi ovih 3-4 hiljade... 300 ih srusilo temisvar :lol: . Brate razmisli malo da se radi ne samo o navijackoj mrznji izmedju ovih gradova nego i o nacinalnoj i vjerskoj.Ti poredis Temisvar koji nema domacu navijacku skupinu i Sarajevo.U temisvaru su se pobili vecinom indijanci iz redova grobara,delija i BBB. Sukoba pravih ekipa tih grupa nije bilo.Jedna akcija koja se desila od neke ekipe jeste ulijetanje BBB djelomicno u teren-i preko tribina kada su i oteli jednu zastavu.

Evo par slika sa te akcije otimanja zastave ;)

Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by aze on 02/10/2009 16:20, edited 3 times in total.
do_tokija

#323 Re: Huliganstvo

Post by do_tokija »

aze wrote:

eto bas je neko iz beograda cekao u onim guzvama vizu za rumuniju i placao troskove puta da bi isao da se tuce sa bbb :lol:
aze

#324 Re: Huliganstvo

Post by aze »

do_tokija wrote:
aze wrote:

eto bas je neko iz beograda cekao u onim guzvama vizu za rumuniju i placao troskove puta da bi isao da se tuce sa bbb :lol:
Bilo je pojedinaca definitivno :) ja nisam rekao da su dosli gosti iz beograda kao komplet ekipa nego kao pojedinci kontas :-)
zonbirile

#325 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile »

@azee

ti se ubi pričom o navijačima i pravima njihovim,a onda slavodobitno postaš slike divljaštva-čuj akcija zastava,bla,bla.Dečko naboban ne valja pisati,bolje je prileći i pij što više tekućine.
Locked