Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
softa15

#301 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by softa15 »

Optimus Prime wrote:
softa15 wrote: ns ovom svijetu ima cak 3 milijarde i vise ljudi koji vjeruju u Boga a ateisti su manjina koliko ja znam
I ovo je onda vjerovatno dokaz da bog postoji?
Isto ko onda kad je 99,99% ljudi bilo uvjereno da je zemlja ravna ploca.

Ali i ovako ti racunice nisu tacne.
Posto svrstavas sve deklarisane i nedeklarisane vjernike u jedan lonac.
Ako cemo tako onda moras znati da su ljudi koji vjeruju u jednog boga takodjer u manjini u odnosu na ateiste i politeiste.

A ono sto je bitnije je to da je ateizam uzeo maha, i da ce se sljedecih decenija sa porastom obrazovanosti ta pojava masovno siriti.
Ne kazem da se ljudi nece deklarisati kao vjernici ali vjere ce biti vise u domenu folklora, kao sto je to danas vecinom u zapadnoj Evropi.
Malo ko ovdje stvarno vjeruje u boga!
Ti ne mozes da procjenis ko vjeruje u Boga,da li ti to citas necije misli,da li ti znas ko sta radi u svojoj kuci,kako to da ti moze da odlucis ko je vjernik a ko nije.
A hajde mi sada reci,sta mislis kako je nastao covjek,otkud je nastao vjetar,ko je toliko pametan da napravi ili bolje receno stvori atom ili cijeli svemir,kako ljudi umiru,da li si ikada pogledao dokumentarac pod nazivom krik iz pakla,molim te pogledaj i ti i tvoje uvezene kolege ateisti a zatim i ostala dva dijela,ciji su linkovi navedeni ispod videa.

http://www.youtube.com/watch?v=rFdVAB4K ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=ZLloJQYV ... re=related
sistem

#302 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by sistem »

soft115 - uci pa neces postavljati takva pitanja :wink:
Optimus Prime

#303 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Optimus Prime »

softa15 wrote:
Ti ne mozes da procjenis ko vjeruje u Boga,da li ti to citas necije misli,da li ti znas ko sta radi u svojoj kuci,kako to da ti moze da odlucis ko je vjernik a ko nije.
A hajde mi sada reci,sta mislis kako je nastao covjek,otkud je nastao vjetar,ko je toliko pametan da napravi ili bolje receno stvori atom ili cijeli svemir,kako ljudi umiru,da li si ikada pogledao dokumentarac pod nazivom krik iz pakla,molim te pogledaj i ti i tvoje uvezene kolege ateisti a zatim i ostala dva dijela,ciji su linkovi navedeni ispod videa.

Ja mogu odlicno da procjenim ko vjeruje u boga a ko ne vjeruje.

Dakle ljudi koji se ne pridrzavaju vjerskih pravila po mom misljenju ne vjeruju uistinu u boga.
jer vjerovanje u boga zahtjeva i vjerovanje u to da ce bog poslati ljude koji se ne pridrzavaju pravila, na vjecne muke u pakao.

Meni je smijesno kad neko kaze da je krscanin na primjer a citav vjerski zivot mu se svodi na slavljenje bozica.

A ostala pitanja cu ti odgovoriti kad mi ti kazes kako je kompleksni bog nastao to jest zasto mislis da svemir koji je po izjavama iz kurana puno manje kompleksan entitet od Allaha, nije mogao nastati bez kratora a kompleksni entitet "bog" mogao.

Nemoj mi samo citirati onu suru iz kurana. Dogme ne prihvatam kao odgovor.
Ateista

#304 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Ateista »

Optimus Prime wrote:
softa15 wrote: ns ovom svijetu ima cak 3 milijarde i vise ljudi koji vjeruju u Boga a ateisti su manjina koliko ja znam
I ovo je onda vjerovatno dokaz da bog postoji?
Isto ko onda kad je 99,99% ljudi bilo uvjereno da je zemlja ravna ploca.

Ali i ovako ti racunice nisu tacne.
Posto svrstavas sve deklarisane i nedeklarisane vjernike u jedan lonac.
Ako cemo tako onda moras znati da su ljudi koji vjeruju u jednog boga takodjer u manjini u odnosu na ateiste i politeiste.

A ono sto je bitnije je to da je ateizam uzeo maha, i da ce se sljedecih decenija sa porastom obrazovanosti ta pojava masovno siriti.
Ne kazem da se ljudi nece deklarisati kao vjernici ali vjere ce biti vise u domenu folklora, kao sto je to danas vecinom u zapadnoj Evropi.
Malo ko ovdje stvarno vjeruje u boga!
Ima i jos jedna racunica, svaka religija tvrdi za sebe da je samo ona prava a da su ostale pogresne, pa kada uzmemo za primjer bilo koju religiju samu za sebe, a ne sve religije skupa, onda jos ispada da su pripadnici jedne religije, bilo koe, u manjini nad ostatkom svijeta koji je po njihovom misljenju u zabludi, a samo su oni u pravu. Hipoteticki gledano, koja god religija kad bi bila u pravu, to bi znacilo da one ostale ne mogu biti u pravu, pa su oni opet u manjini kako god okrenes... :D

Pored svega, ne kontam ni sta to treba da dokaze, masovnost samo pokazuje snagu propagande ne i tacnost.
Ateista

#305 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Ateista »

idealnaM wrote:
Optimus Prime wrote:
softa15 wrote:Postujem ovu temu, ali ako malo pogledate koju str. unazad osobe koje se najvise javljaju i protive postojanju Bogu su Optimus I Ateista.Pa vi odlucite da li cete im odgovarat jer su u odnosu 2:10.000.000
Opet pozivi na bojkot kad protuargumenti zafale?

A sto se tice ateista ima nas vise nego sto mozes zamislliti!
I svaki dan ce nas biti vise.

Sociolozi i psiholozi kazu da ne postoji apsolutni ateizam..e da...i jos kazu da svi imaju nesto u sto vjeruju... :skoljka: ..bila to materija...ili neka veca sila..a to da će vas biti vise...znam da ti je potrebno da vjerujes u to...jer tesko je covjeku kad je usamljen u svome ubjedjenju ,pogotovo ako je u nedoumici..ili ako postoji i najmanji crv sumnje da je pogrijesio u izboru.. :roll:
Pravi psiholozi to sigurno nece tvrditi, vjeruj mi.

Sa druge strane, ateizam podrazumijeva ne vjerovanje u boga. Ne znam sta smatras pod tim da neko ne vjeruje ni u sta, mislis li na nesto natprirodno ili sta? Ako mislis na to, ja sa sigurnoscu mogu reci da ne postoji nista natprirodno, samo stvari koje jos ne mozemo da objasnimo.
Ateista

#306 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Ateista »

softa15 wrote: Ocito je da na ovom forumu ima manje i to puno manje vas(ateista) nego vjernika
Na svu srecu, nikad nisam ni zelio da pripadam vecini, nadam se da razumijes sta hocu da kazem...
softa15

#307 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by softa15 »

Optimus Prime wrote:
softa15 wrote:

Ja mogu odlicno da procjenim ko vjeruje u boga a ko ne vjeruje.

Dakle ljudi koji se ne pridrzavaju vjerskih pravila po mom misljenju ne vjeruju uistinu u boga.
jer vjerovanje u boga zahtjeva i vjerovanje u to da ce bog poslati ljude koji se ne pridrzavaju pravila, na vjecne muke u pakao.

Meni je smijesno kad neko kaze da je krscanin na primjer a citav vjerski zivot mu se svodi na slavljenje bozica.

A ostala pitanja cu ti odgovoriti kad mi ti kazes kako je kompleksni bog nastao to jest zasto mislis da svemir koji je po izjavama iz kurana puno manje kompleksan entitet od Allaha, nije mogao nastati bez kratora a kompleksni entitet "bog" mogao.

Nemoj mi samo citirati onu suru iz kurana. Dogme ne prihvatam kao odgovor.
Bog je uvijek bio i biti ce,a sve ostalo je nastalo i moze u jednom treptaju oka da nestane,Ja naravno govorim o Allahu dž.š.Koliko ja primjecujem,ta tvoja znatizelja otkud Bog postoji je dokaz da svako vjeruje u Boga pa na kakav god nacin to bilo.Nasa stvar na ovom svijetu je da vjerujemo i da mu se pokoravamo.Za njegovo postojanje nema objasnjenja on je bio i biti ce,to je jednostavna ali ipak koliko vidis komplikovana stvar.Bilo je mnogo takvih pitanja, a ja ti mogu reci ovaj odgovor-covjek je naucen da sve treeba da bude stvoreno kao npr. covjek sam,on je stvoren,svemir je stvoren,naj manja materija je stvorena.Zbog toga je u nasoj prirodi da se zapitamo kako je sta nastalo,ali po Islamu taj odgovor nikad neces dobit jer Allah jednostavno postoji,ali u njegovo postojanje smo uvjereni.Da li si se ikada zapitao,kada kisa pada,pada sa toliko velike visine,zasto ne probije glave i zasto ne nastanu ogromne pukotine u zemljinoj kori,sve je to bozija milost.Da li je nauka ikada otkrila kako je nastao prvi cvijet-mislim da nije.U postojanje Allaha mi ne vjerujemo samo po Kur anu nego i po Miradzu.Naime,Muhammed a.s. je vidio dragog Allaha Dzennet i Dzehennem (raj i pakao),ali prije putovanja na nebesa stao je u Jeruzalemu gdje je se klanjao sa dusama ostalih poslanika.Zatim su ga sljedeci dan ljudi u Medinni pitali kako izgleda Jeruzalem jer su znali da on nikada nije otisao tamo,a kamoli u toku jedne noci.Kada im je detaljno opisao Jeruzalem,desetine njih se preobratilo na islam.

To sto oni vjeruju od bozica do bozica to je njihova stvar,jer islam krscanstvo po novom zavjetu ne priznaje jer se tu vjeruje u Isusa kao sina Bozijeg a Allah nije rodio i rodjen nije.

Smatram da je ovo dovoljno slozen odgovor i da se mnogi slazu sa njim,ako ti sta nije jasno samo citiraj.

P.S. Da li si pogledao krik iz pakla?Molim te odgovori na ovo pitanje!
softa15

#308 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by softa15 »

Ateista wrote:
softa15 wrote: Ocito je da na ovom forumu ima manje i to puno manje vas(ateista) nego vjernika
Na svu srecu, nikad nisam ni zelio da pripadam vecini, nadam se da razumijes sta hocu da kazem...

Naravno da razumijem a ako se ne varam ti si onaj sto ga protjeruju sa foruma zvog nebuloza,kao npr. kod dzonlica.Hvala Bogu pa su manjine rijetko kad u pravu

I ako se ne varam ateizam ipak znaci da u nesto vjerujete a ako cemo konkretno,ateisti vjeruju da Bog ne postoji,zar i to nije jedan vid vjerovanja
Optimus Prime

#309 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Optimus Prime »

softa15 wrote:

Bog je uvijek bio i biti ce,a sve ostalo je nastalo i moze u jednom treptaju oka da nestane,Ja naravno govorim o Allahu dž.š.Koliko ja primjecujem,ta tvoja znatizelja otkud Bog postoji je dokaz da svako vjeruje u Boga pa na kakav god nacin to bilo.Nasa stvar na ovom svijetu je da vjerujemo i da mu se pokoravamo.Za njegovo postojanje nema objasnjenja on je bio i biti ce,to je jednostavna ali ipak koliko vidis komplikovana stvar.Bilo je mnogo takvih pitanja, a ja ti mogu reci ovaj odgovor-covjek je naucen da sve treeba da bude stvoreno kao npr. covjek sam,on je stvoren,svemir je stvoren,naj manja materija je stvorena.Zbog toga je u nasoj prirodi da se zapitamo kako je sta nastalo,ali po Islamu taj odgovor nikad neces dobit jer Allah jednostavno postoji,ali u njegovo postojanje smo uvjereni.Da li si se ikada zapitao,kada kisa pada,pada sa toliko velike visine,zasto ne probije glave i zasto ne nastanu ogromne pukotine u zemljinoj kori,sve je to bozija milost.Da li je nauka ikada otkrila kako je nastao prvi cvijet-mislim da nije.U postojanje Allaha mi ne vjerujemo samo po Kur anu nego i po Miradzu.Naime,Muhammed a.s. je vidio dragog Allaha Dzennet i Dzehennem (raj i pakao),ali prije putovanja na nebesa stao je u Jeruzalemu gdje je se klanjao sa dusama ostalih poslanika.Zatim su ga sljedeci dan ljudi u Medinni pitali kako izgleda Jeruzalem jer su znali da on nikada nije otisao tamo,a kamoli u toku jedne noci.Kada im je detaljno opisao Jeruzalem,desetine njih se preobratilo na islam.

To sto oni vjeruju od bozica do bozica to je njihova stvar,jer islam krscanstvo po novom zavjetu ne priznaje jer se tu vjeruje u Isusa kao sina Bozijeg a Allah nije rodio i rodjen nije.

Smatram da je ovo dovoljno slozen odgovor i da se mnogi slazu sa njim,ako ti sta nije jasno samo citiraj.

P.S. Da li si pogledao krik iz pakla?Molim te odgovori na ovo pitanje!
Nisam te pitao kako je bog nastao, posto ja ne vjerujem da postoji.

Pitao sam te kako ti mislis da je mogao nastati bez kreatora dok svemir po tvom misljenju nije mogao.
Ali ti si mi opet ponudio samo dogmu, to jest da je bog uvijek bio tu, sto ja nikako ne prihvacam.

Nema uospte razloga da vjerujem da je mogao oduvjek biti tu a da svemir po toj istoj logici nije mogao biti tu. Kontas?

A sto se tice Krika iz pakla pogledao sam prvi dio.

Bilo mi je smijesno sta izvaljuju. Jarane predlazem ti da pocenes citati i druge knjige osim kurana.
Predlazem da pocnes sa Fizikom pa onda da predjes na astronomiju, pa preko hemije dodjes do biologije, i za kraj da se malo pozabavis historijom iz neislamskih izvora.
Onad ces se i ti vjerovatno smijati onom dokumentarcu.
Ateista

#310 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Ateista »

softa15 wrote:
Ateista wrote:

Naravno da razumijem a ako se ne varam ti si onaj sto ga protjeruju sa foruma zvog nebuloza,kao npr. kod dzonlica.Hvala Bogu pa su manjine rijetko kad u pravu

I ako se ne varam ateizam ipak znaci da u nesto vjerujete a ako cemo konkretno,ateisti vjeruju da Bog ne postoji,zar i to nije jedan vid vjerovanja
Ne kontam uopste sta si htio reci, koga protjeruju sa foruma, malo pojasni? Na svu srecu, istorija je pokazala da vecina nikad nije u pravu a da su se uvijek isticali pojedinci, da su pojedinci bili u pravu, skoro cijeli svijet e vjerovao da je zemlja ravna ploca, dok se nije naslo par pojedinaca da dokaze da je okrugla, ko je tu u prauv, vecina ili pojedinici? Ili ti mozda jos vjerujes da je zemlja ravna?

Ateizam znaci da MISLIMO da bog ne postoji. Inace rijec vjerovanje u nesto se zloupotrebljava, ljudi vjeruju u svasta, ali ja licno ne vjerujem ni u sta natprirodno, u baba-roge, duhove, vjestice, vukodlake, batman-a, supermena, boga, ni u sta od ovoga sto je nabrojano.

Postoje stvari u koje vjerujem, ali mogu reci da u nesto vjerujem samo ako nisam 100% siguran jer to nisam vidio i nema cvrstih dokaza, ali da ima naznaka za tako nesto, kao sto su recimo vanzemaljci, ali nema nista u "vjerujem" na nacin na koji to ocekuje religija - slijepo vjerovanje, da mi je to iznad svega, da vjerujem u to cak i ako nema dokaza i ako je nelogicno.
janje_

#311 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by janje_ »

Ateista wrote:Postoje stvari u koje vjerujem, ali mogu reci da u nesto vjerujem samo ako nisam 100% siguran jer to nisam vidio i nema cvrstih dokaza, ali da ima naznaka za tako nesto, kao sto su recimo vanzemaljci..
ovo je otprilike u rangu ko kad kazes: bice jednog dana i u bosni bolje.. vjerujes i nadas se, a dabogda kceri da te beg uzme.. ;)
Ateista

#312 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Ateista »

janje_ wrote:
Ateista wrote:Postoje stvari u koje vjerujem, ali mogu reci da u nesto vjerujem samo ako nisam 100% siguran jer to nisam vidio i nema cvrstih dokaza, ali da ima naznaka za tako nesto, kao sto su recimo vanzemaljci..
ovo je otprilike u rangu ko kad kazes: bice jednog dana i u bosni bolje.. vjerujes i nadas se, a dabogda kceri da te beg uzme.. ;)
Upravo tako, to se odnosi na one koji vjeruju u boga i slicne stvari, vise se nadaju nego sto vjeruju.

Ja ako u nesto vjerujem, ne vjerujem iz nade vec zato sto ima dovoljno dokaza ili naznaka za to, ali ne mogu biti 100% siguran.

Za stvari za koje postoje cvrsti dokazi ili koje sam licno vidio i 100% sam siguran, u njih sto bi @Sistem rekao ne vjerujem vec ZNAM i prihvatam ih kao cinjenicu.

Mislim da je to jedna od razlika izmedju vjernika i nevjernika.
derion

#313 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by derion »

Ne bih se složio sa tvojom analogijom, janje.
1. Postojanje Boga nije bilo moguće (naučno i empirijski) dokazati, recimo, zadnjih 10.000 godina.
2. Nije nemoguće da je u Bosni bilo bolje prije 10.000 godina i da će biti bolje u, recimo, sljedećih 10.000 godina.

Naravno, ne znači da se postojanje prvog neće desiti u sljedećih 10.000 godina, ali s obzirom da se radi o nekom stidljivom ili plašljivom biću, sumnjam da ćemo ga u skorije doba klasificirati u listu bića i stvari (taksonomija). :)
hepek071

#314 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by hepek071 »

joj Arsla je bog :D
Ateista

#315 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Ateista »

hepek071 wrote:joj Arsla je bog :D
Ne kontam, zasto?
janje_

#316 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by janje_ »

derion wrote:Ne bih se složio sa tvojom analogijom, janje.
1. Postojanje Boga nije bilo moguće (naučno i empirijski) dokazati, recimo, zadnjih 10.000 godina.
2. Nije nemoguće da je u Bosni bilo bolje prije 10.000 godina i da će biti bolje u, recimo, sljedećih 10.000 godina.

Naravno, ne znači da se postojanje prvog neće desiti u sljedećih 10.000 godina, ali s obzirom da se radi o nekom stidljivom ili plašljivom biću, sumnjam da ćemo ga u skorije doba klasificirati u listu bića i stvari (taksonomija). :)
nise me dobro skonto prijatelju.. nije analogija izmedju boga i dobrote u bosni, nego izmedju vanzemaljaca i dobrote u bosni.. i jedno i drugo je moguce, ali...
Ateista

#317 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Ateista »

janje_ wrote:

nise me dobro skonto prijatelju.. nije analogija izmedju boga i dobrote u bosni, nego izmedju vanzemaljaca i dobrote u bosni.. i jedno i drugo je moguce, ali...
Ali sta? Zasto je tesko povjerovati da postoje vanzemaljci, toliko milijardi planeta ima, ako je na nasoj nastao zivot, zasto se to ne bi moglo desiti i na nekoj drugoj? Da razjasnimo, pod vanzemaljcima mi se ne podrazumijevaju mali zeleni, klingonci i slicno, pod vanzemaljcima smatram bilo kakav zivot na drugoj planeti, mozda na nivou biljaka, bakterija, sta god, ali bilo kakav oblik zivota.

Svakako je puno veca vjerovatnoca nego da postoji neko tamo savrseno bice koje od nas trazi da mu se molimo, inace cemo goriti u paklu i slicno... Uostalom, ako bog i postoji, i ako mu prebvaliste nije na zemlji, onda bi po toj definiciji i on bio vanzemaljac. :D
hepek071

#318 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by hepek071 »

Ateista wrote:
hepek071 wrote:joj Arsla je bog :D
Ne kontam, zasto?
de Ateista ne kaki....zar ti moram objašnjavat stalno iste stvari. Arsli ne treba dokaz. Arsla je meni Bog. I ko si ti, minijaturni nevjerniče, uopšte da dovodiš u pitanje božanstvenost dr. Arsle? Pa zar ne vidiš da pola bivše Juge vjeruje da je dr. Arsla Bog. Za to ima i fizički dokaz, pa zar nisi nikada gledao Top Listu Nadrealista? Fino rekoše: Joj Arsla je Bog. :thumbup:
zonbirile

#319 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by zonbirile »

za mene je čist dokaz J.Barčić.Onakav vjernik,čovjek skroz posvećen vjeri,sam izjavljivao da ne poštuje zemaljske zakone,nego samo Božije.Nije registrovao auto i teh.održavao,poštovao crveno i slične ovozemaljske trivijalnost-i preselio se.
janje_

#320 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by janje_ »

Ateista wrote:
janje_ wrote:

Ali sta?
..ali je vrlo vjerovatno da nit cemo docekat da bude dobrote u bosni, niti da nam se neki vulkanac parkira u dolinu piramida.. ;)
idealnaM

#321 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by idealnaM »

Lako je tebi,ti idealna :oops:
lol.Nema idealnosti do Njegove. :skoljka:
idealnaM

#322 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by idealnaM »

Ateista wrote:
janje_ wrote:

Ali sta? Zasto je tesko povjerovati da postoje vanzemaljci, toliko milijardi planeta ima, ako je na nasoj nastao zivot, zasto se to ne bi moglo desiti i na nekoj drugoj? Da razjasnimo, pod vanzemaljcima mi se ne podrazumijevaju mali zeleni, klingonci i slicno, pod vanzemaljcima smatram bilo kakav zivot na drugoj planeti, mozda na nivou biljaka, bakterija, sta god, ali bilo kakav oblik zivota.

Svakako je puno veca vjerovatnoca nego da postoji neko tamo savrseno bice koje od nas trazi da mu se molimo, inace cemo goriti u paklu i slicno... Uostalom, ako bog i postoji, i ako mu prebvaliste nije na zemlji, onda bi po toj definiciji i on bio vanzemaljac. :D
.:)vao...opet ću isto pitanje...jesi li vidio dušu? :skoljka:
Optimus Prime

#323 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Optimus Prime »

idealnaM wrote:
.:)vao...opet ću isto pitanje...jesi li vidio dušu? :skoljka:
Dusa ne postoji.

Nju su ljudi izmislili da bi mogli objasniti u kojem stanju se manifestira nadgrobni zivot.
Ripicipi

#324 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Ripicipi »

...
industrial

#325 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by industrial »

nevjerovatno zvuce izjave nekih ''vjernika'' da je bog bio i nije nastao niti ce nestati niti se ima pravo sumnjati u to,
softa15 wrote:Bog je uvijek bio i biti ce,a sve ostalo je nastalo i moze u jednom treptaju oka da nestane,Ja naravno govorim o Allahu dž.š.
softa15 wrote:I ako se ne varam ateizam ipak znaci da u nesto vjerujete a ako cemo konkretno,ateisti vjeruju da Bog ne postoji,zar i to nije jedan vid vjerovanja
ateizam- ne znaci automatsko ne vjerovanje ni u sta, vec ne prihvatanje boga kao ovog kako je rekao softa15, a ustvari to je stav svih ''bozijih vjernika''

moze li mi neklo od muslimana objasnit to da je ''bog'' reko nemoj te jest meso svinje i ostale preradjevine a druge zivotinje mozete, evo ovo je banalan primjer

ili npr krscani urade nesto lose i idu ispovjedaonicu da im svestenik kaze kako da se iskupe,
isto ko da idu doktoru da im da aspirin kad ih boli glava,
tako im oni daju lijek za grijeh,
ispovjedioc:''svestenice silovao sam nekog''
svestenik:''au to je jako lose al evo imam spas za tebe, prouci 20 ocenas-a i bog ce ti oprostit''

jel vi stvarno mislite da je to tako il se samo zezate?
Locked