REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
-
pemanapemani
#301 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
@chisco - kako da se izjasnjavaju i osjecaju ljudi koji su ne dao Bog iz mjesanog braka? znam da je to svetogrđe, ali prica se da i takvih ima. doduse mozda su te price samo propagandna insinuacija, ne znam.
-
elSaik
#302 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Zar ne vidiš da je odgovor srcem, ali ne kontra većine u tvom mjestu boravka.pemanapemani wrote:@chisco - kako da se izjasnjavaju i osjecaju ljudi koji su ne dao Bog iz mjesanog braka? znam da je to svetogrđe, ali prica se da i takvih ima. doduse mozda su te price samo propagandna insinuacija, ne znam.
-
pemanapemani
#303 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
nebitno da li je srcem ili nekim drugim organom. ustvari, to je sustina problema. sve je super dok nisi Bosanac. "tvoji" misle da je to neki hir, zajebancija, preseravanje i sl. "njihovi" da petljas i lazes itd. jebo te, moras dobro vagati sta govoris, kako se salis, da ti neko ne bi zacepio labrnju recenicom " vidis, znao sam da nisi to sto se predstavljas". uopste nemam neku zelju da sad kao svi budemo Bosanci i Hercegovci, nego jednostavno da ljudi prihvate kako se individua osjeca.
sto se tice putovnica, domovnica, skolovnica ... to je cisti aparthejd. fakat ne kontam kako ja koji sam rodjen u BiH, kao i moj drug koji se samo drugacije zove, imam pravo na sve, a on neka mase usima. naravno, ovo je samo moje skromno misljenje i ne mislim da je sad nesto pretjerano pametno.
sto se tice putovnica, domovnica, skolovnica ... to je cisti aparthejd. fakat ne kontam kako ja koji sam rodjen u BiH, kao i moj drug koji se samo drugacije zove, imam pravo na sve, a on neka mase usima. naravno, ovo je samo moje skromno misljenje i ne mislim da je sad nesto pretjerano pametno.
-
generator
#304 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
HahahahahaelSaik wrote:Domovnicu da bi putovao, kuću da bi u njoj boravio. Isto kao da si ga pitao zašto ima auto, mobitel, frižider.generator wrote: Znam i ja par takvih.U bosni Bosanci a u Hrvatskoj Hrvati i to "veliki" pitaj svoga prijatelja zašto je onda uopće uzimao Hrvatsku domovnicu i zašto ima kuću u Hrvatskoj ako mu je dobro tamo gdje živi, ako uopće živi u Sarajevu????
Mislim da ne,nego glumi bosanca katolika a u biti ga boli k.... za bosnu jer nebi bježao od nje nego bi sudjelovao u njezinom životu ako mu valja takav život.Nebi imao potrebe uzimati putovnicu jer voli Bosnu i ako želi živjeti u njoj.Postavlja dvostruki moral,jedan u Bosni ,a drugi u Hrvatskoj.
-
Ripicipi
#305 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Pojma ti nemasgenerator wrote:HahahahahaelSaik wrote:Domovnicu da bi putovao, kuću da bi u njoj boravio. Isto kao da si ga pitao zašto ima auto, mobitel, frižider.generator wrote: Znam i ja par takvih.U bosni Bosanci a u Hrvatskoj Hrvati i to "veliki" pitaj svoga prijatelja zašto je onda uopće uzimao Hrvatsku domovnicu i zašto ima kuću u Hrvatskoj ako mu je dobro tamo gdje živi, ako uopće živi u Sarajevu????
Mislim da ne,nego glumi bosanca katolika a u biti ga boli k.... za bosnu jer nebi bježao od nje nego bi sudjelovao u njezinom životu ako mu valja takav život.Nebi imao potrebe uzimati putovnicu jer voli Bosnu i ako želi živjeti u njoj.Postavlja dvostruki moral,jedan u Bosni ,a drugi u Hrvatskoj.
Vidim da te odnos takvih kao on prema Hr. "boli"
Smijesni ste svi vi koji mislite da svaki bh hrvat zudi za "maticom". Covjek je cisto Bosanac, rodjen u Sa. cijeli zivot proveo u Sa. tu zivi i radi i samo se bosancem osjeca.
Putovnicu ima jer je dobio preko dede, kucu na moru isto tako...
On je bosanac i sarajlija gdje god da se pojavi, zato ga i cijenim
Nikome se on ne prodaje, samo se ponasa onako kako se osjeca...
-
bosna123
#306 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
@ generator
Ne bih da se mijesam u te price oko hrvatstva, jer me se ne tice... Po meni neka se izjasnjava svako onako kako osjeca.
Ali znam par Sarajlija, zaista su samo Bosanci, Sarajlije, zeljevci (najcesce), i nemaju nikakav poseban osjecaj prema HR. Vjerovao ili ne to postoji. I jeste im malo zeznuto, jer ih svi radi imena ili prezimena svrstavaju tamo ili amo. Evo Lesli Eldridz na forumu ti je najbolji primjer (Lesli ne ljuti se sto te spominjem).
Isto tako u HR, ima muslimana i u potpunosti se nacionalno osjecaju Hrvatima, a dosli tamo prije 50 godina, sto je apsurd. Nemaju nikakav osjecaj za Bosnu, a dosta ih je doduse doslo i sa Sandzaka. I meni to nije jasno, ali njihovo pravo.
Ove Sarajlije koje spominjem ovdje nisu dosli nego tu stotinama godina zive, pa je taj osjecaj logicniji.
Ne bih da se mijesam u te price oko hrvatstva, jer me se ne tice... Po meni neka se izjasnjava svako onako kako osjeca.
Ali znam par Sarajlija, zaista su samo Bosanci, Sarajlije, zeljevci (najcesce), i nemaju nikakav poseban osjecaj prema HR. Vjerovao ili ne to postoji. I jeste im malo zeznuto, jer ih svi radi imena ili prezimena svrstavaju tamo ili amo. Evo Lesli Eldridz na forumu ti je najbolji primjer (Lesli ne ljuti se sto te spominjem).
Isto tako u HR, ima muslimana i u potpunosti se nacionalno osjecaju Hrvatima, a dosli tamo prije 50 godina, sto je apsurd. Nemaju nikakav osjecaj za Bosnu, a dosta ih je doduse doslo i sa Sandzaka. I meni to nije jasno, ali njihovo pravo.
Ove Sarajlije koje spominjem ovdje nisu dosli nego tu stotinama godina zive, pa je taj osjecaj logicniji.
Last edited by bosna123 on 04/04/2009 15:50, edited 1 time in total.
- _tulumba_
#307 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Evo jedna pozitivna prica iz "drugog" ugla..
Prica mi prijatelj, bio i on na tekmi, na zapadnoj tribini, i normala, navijanje, puno ljudi..On bio sa jos jednim prijateljem a do njih bili neka 3 momka, i ta 3 momka podjednako navijali k'o i ova dva moja prijatelja..Kad pjeva cjeli stadion, pjevaju i oni..Nista cudno..I kaze mi prijatelj, kroz pricu bezze sa njima, ono kad se igra malo umrtvi, ko su, odakle su...Kaze mi prijatelj, iz Banja Luke momci..
Dok mi je to pricao, ja ga prekinem, rekoh:"A dobro, sta je cudno, ima povratnika u BL pa dosli ljudi na tekmu, hvala Bogu"..Kad prijatelj, nije ba, iz BL su i rece on njihova imena, (jbga ja zaboravio kako se zvase)..Srbi, kaze iz "po Banja Luke"..Dosli ljudi na utakmicu svoje repke i navijaju k'o ludi 100 na sat. E meni je bas bilo drago to cuti, hvala Bogu nisu svi ljudi isti.
Dalje prica prijatelj, bilo im je vise nego drago kad su culi skandiranje Nemanji Supicu, momci puni ponosa..
Razmjenili su valjda i brojeve, pa ko dodje prije, ili oni u Ze, ili prijatelji mi u BL, da popiju pice...
Meni je fakat drago da sam ovo cuo! Cini mi se, meni je san da dozivim da odem na tekmu repke u BL, da se tamo odigra nekad utakmica...Valjda cu dozivjeti to nekad!
Prica mi prijatelj, bio i on na tekmi, na zapadnoj tribini, i normala, navijanje, puno ljudi..On bio sa jos jednim prijateljem a do njih bili neka 3 momka, i ta 3 momka podjednako navijali k'o i ova dva moja prijatelja..Kad pjeva cjeli stadion, pjevaju i oni..Nista cudno..I kaze mi prijatelj, kroz pricu bezze sa njima, ono kad se igra malo umrtvi, ko su, odakle su...Kaze mi prijatelj, iz Banja Luke momci..
Dok mi je to pricao, ja ga prekinem, rekoh:"A dobro, sta je cudno, ima povratnika u BL pa dosli ljudi na tekmu, hvala Bogu"..Kad prijatelj, nije ba, iz BL su i rece on njihova imena, (jbga ja zaboravio kako se zvase)..Srbi, kaze iz "po Banja Luke"..Dosli ljudi na utakmicu svoje repke i navijaju k'o ludi 100 na sat. E meni je bas bilo drago to cuti, hvala Bogu nisu svi ljudi isti.
Razmjenili su valjda i brojeve, pa ko dodje prije, ili oni u Ze, ili prijatelji mi u BL, da popiju pice...
Meni je fakat drago da sam ovo cuo! Cini mi se, meni je san da dozivim da odem na tekmu repke u BL, da se tamo odigra nekad utakmica...Valjda cu dozivjeti to nekad!
-
generator
#308 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Pojma ti nemaspotres_mozga wrote:Hahahahahagenerator wrote:Domovnicu da bi putovao, kuću da bi u njoj boravio. Isto kao da si ga pitao zašto ima auto, mobitel, frižider.elSaik wrote: Znam i ja par takvih.U bosni Bosanci a u Hrvatskoj Hrvati i to "veliki" pitaj svoga prijatelja zašto je onda uopće uzimao Hrvatsku domovnicu i zašto ima kuću u Hrvatskoj ako mu je dobro tamo gdje živi, ako uopće živi u Sarajevu????
Vidim da te odnos takvih kao on prema Hr. "boli"
Smijesni ste svi vi koji mislite da svaki bh hrvat zudi za "maticom". Covjek je cisto Bosanac, rodjen u Sa. cijeli zivot proveo u Sa. tu zivi i radi i samo se bosancem osjeca.
Putovnicu ima jer je dobio preko dede, kucu na moru isto tako...
On je bosanac i sarajlija gdje god da se pojavi, zato ga i cijenim
Nikome se on ne prodaje, samo se ponasa onako kako se osjeca...[/quote]
Možda pojma i nemam, ako voli BiH zašto uzima putovnicu i glumi Hrvata ? Ako ja pravi Bosanac neka to i bude a ne da glumi bilo što drugo da dobije putovnicu.
-
bosna123
#309 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
_tulumba_ wrote:Evo jedna pozitivna prica iz "drugog" ugla..
Dok mi je to pricao, ja ga prekinem, rekoh:"A dobro, sta je cudno, ima povratnika u BL pa dosli ljudi na tekmu, hvala Bogu"..Kad prijatelj, nije ba, iz BL su i rece on njihova imena, (jbga ja zaboravio kako se zvase)..Srbi, kaze iz "po Banja Luke"..Dosli ljudi na utakmicu svoje repke i navijaju k'o ludi 100 na sat. E meni je bas bilo drago to cuti, hvala Bogu nisu svi ljudi isti.Dalje prica prijatelj, bilo im je vise nego drago kad su culi skandiranje Nemanji Supicu, momci puni ponosa..
![]()
-
febo_acm
#310 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Ja sam Sarajlija, piše mi na nekim papirima da sam kao neki Bošnjak. Ustvari, ja sam Bosanac i Hercegovac i ništa drugo... I da Islamske sam vjeroispovjesti, ono što bi ljudi rekli Musliman. To znači da moram navijam za Islamske zemlje?
A imam ja mnogo prijatelja iz Sarajeva koji nisu Muslimani, ali vole samo BiH. Neki i simpatišu HR i SRB, ali nikako prije BiH. Pa šta, i ja navijam za Hrvate kad igraju. Komšije su nam, zašto nebi i ostali ih BiH navijali za njih? Čak šta više poznajem neke momke iz Čapljine i Neuma, katolike, koji su sada bili u Zenici i navijali za BiH. A ljudi mi to rekli u povjernju, ne žele da saznaju da nebi imali problema u svojim rodnim mjestima. Kažu mi i da mnogo njihove raje sve više gotivi BiH i to pod izgovorom zbog Ćire. Sad su se u Zenici sastali i bili na tekmi, njih 9, sve katolici iz BiH, odnosno bosanski Hrvati.
Možete svi pričati da vi mrzite BiH, možete pljuvati po njoj koliko želite... Ali stvari se polako mijenjaju. Sama činjenica da se bosanski Hrvati i Srbi prave veći Hrvati i Srbi od onih iz susjednih država je dokaz da je to sve nazor. Dosta vas je mrzilo BiH prije 10-tak god i nije ni pomislio da navija za BiH, a sada... E sada je siguno 50% tih istih bosanskih Hrvata i Srba navijalo za BiH protiv Belgije.
Imam na MSN-u dva momka iz Banja Luke koji su navijali za BiH, a oni su bosanski Srbi. Ljudi glasali za Dodika... Pričam sa njima kao sa bilo kojim drugim čovjekom iz Sarajeva.
Vremena se mijenjaju, biće uvjek izuzetaka, ali kad tad bih će postati svačija država. To je činjenica. Trenutne vlasti to ne žele, na sve tri strane, ali neće tako moći dovjeka. Zar da ja mrzim svoje ljude iz iz Banja Luke ili Mostara? Politika nas je zavadila i bilo je svega, ali kad tad će sve doći na svoje.
A imam ja mnogo prijatelja iz Sarajeva koji nisu Muslimani, ali vole samo BiH. Neki i simpatišu HR i SRB, ali nikako prije BiH. Pa šta, i ja navijam za Hrvate kad igraju. Komšije su nam, zašto nebi i ostali ih BiH navijali za njih? Čak šta više poznajem neke momke iz Čapljine i Neuma, katolike, koji su sada bili u Zenici i navijali za BiH. A ljudi mi to rekli u povjernju, ne žele da saznaju da nebi imali problema u svojim rodnim mjestima. Kažu mi i da mnogo njihove raje sve više gotivi BiH i to pod izgovorom zbog Ćire. Sad su se u Zenici sastali i bili na tekmi, njih 9, sve katolici iz BiH, odnosno bosanski Hrvati.
Možete svi pričati da vi mrzite BiH, možete pljuvati po njoj koliko želite... Ali stvari se polako mijenjaju. Sama činjenica da se bosanski Hrvati i Srbi prave veći Hrvati i Srbi od onih iz susjednih država je dokaz da je to sve nazor. Dosta vas je mrzilo BiH prije 10-tak god i nije ni pomislio da navija za BiH, a sada... E sada je siguno 50% tih istih bosanskih Hrvata i Srba navijalo za BiH protiv Belgije.
Imam na MSN-u dva momka iz Banja Luke koji su navijali za BiH, a oni su bosanski Srbi. Ljudi glasali za Dodika... Pričam sa njima kao sa bilo kojim drugim čovjekom iz Sarajeva.
Vremena se mijenjaju, biće uvjek izuzetaka, ali kad tad bih će postati svačija država. To je činjenica. Trenutne vlasti to ne žele, na sve tri strane, ali neće tako moći dovjeka. Zar da ja mrzim svoje ljude iz iz Banja Luke ili Mostara? Politika nas je zavadila i bilo je svega, ali kad tad će sve doći na svoje.
-
elSaik
#311 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Mnogo je više onih kojima je BiH u srcu i na prvom nego što to žele prikazati neki, prije svega ovi iz vlasti, jer je svima jasno da je njihov izborni rezultat obratno proporcionalan uspješnosti suživota ljudi različitih narodnosti.
-
febo_acm
#312 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Prvi Dodik glumi nekog nacionalistu, a iste je skino sa vlasti. I u ratu imao mnogo problema jer se bunio protiv iste... A i kod nas u federaciji je isto, narod glup... Ja mislim da su privatno Haris, Suljo i Mile najbolji jarani, a nas vamo budalama prave

-
generator
#313 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Istina nije dalekoAMD wrote:Prvi Dodik glumi nekog nacionalistu, a iste je skino sa vlasti. I u ratu imao mnogo problema jer se bunio protiv iste... A i kod nas u federaciji je isto, narod glup... Ja mislim da su privatno Haris, Suljo i Mile najbolji jarani, a nas vamo budalama prave![]()
- revolver amidza
#314 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
ja sam jučer bio u livnu i tako se malo u priči dotakli utakmice,poznanici hrvati mi otvoreno priznaše da su velikom broju navijali za belgiju te da je u jednom bircu bila prava euforija kad su belgijanci zabili gol.
pitam ja zašto,kažu oni meni da je njihova domovina hrvatska a bih samo na papiru,odnosno da vole bih ali samo kao jednu od hrvatskih pokrajina,..to je otprilike bio stav , ako im je vjerovati-većine.
pitam ja zašto,kažu oni meni da je njihova domovina hrvatska a bih samo na papiru,odnosno da vole bih ali samo kao jednu od hrvatskih pokrajina,..to je otprilike bio stav , ako im je vjerovati-većine.
- burek_in_space
#315 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Pa dobro,Livno je uvijek bilo poznato kao "tvrd" kraj!revolver amidza wrote:ja sam jučer bio u livnu i tako se malo u priči dotakli utakmice,poznanici hrvati mi otvoreno priznaše da su velikom broju navijali za belgiju te da je u jednom bircu bila prava euforija kad su belgijanci zabili gol.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#316 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Ako je tako, onda njihova logika nema smisla, jer ako oni smatraju BiH kao jednu od hrvatskih pokrajina, zasto onda ne navijaju za nju?revolver amidza wrote:ja sam jučer bio u livnu i tako se malo u priči dotakli utakmice,poznanici hrvati mi otvoreno priznaše da su velikom broju navijali za belgiju te da je u jednom bircu bila prava euforija kad su belgijanci zabili gol.
legende
- sinus
-
shalaedin
#318 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Recimo Bosanac sam koji je u dvomeču Jugoslavije i Hrvatske tada navijao za Jugoslaviju. Sječam se prva utakmica tih kvalifikacija je završila remijem u Beogradu, bilo je 0-0. A druga u Zagrebu 2-2. Oba gola je tada jedan od omiljenijih mi napadača Predrag Mijatović.AMD wrote:Ja sam Sarajlija, piše mi na nekim papirima da sam kao neki Bošnjak. Ustvari, ja sam Bosanac i Hercegovac i ništa drugo... I da Islamske sam vjeroispovjesti, ono što bi ljudi rekli Musliman. To znači da moram navijam za Islamske zemlje?
Ne znam zašto sam uvijek stajao na strani te reprezentacije. Obično su to bili sportski motivi i jednostavno draže sportske veličine. Recimo da mi Šuker nikada nije bio drag koliko i Mijatović ili Bokšič koliko Savičević, Asanović koliko Piksi, Milošević koliko Zvone Boban. Isto tako je i sa košarkašima. Mogu reći da mi nikada Đoković iako mi pola rodbine nose isto prezime nikada neće biti draži od Ivaniševića, zbog kojeg sam jedino volio da gledam tenis. Ali recimo moj Barbarez, Bolič, Bešlija, Vazda, Škoro, Marković, Firić i drugi će mi uvijek biti draži od njih, ali ću biti pošten i reći kada me pitaju koji je od kojih igrača bio bolji u svoje vrijeme.
Da napomenem mnogi Bosanci Sarajlije koji su proživjeli rat kao i ja u opkoljenom Sarajevu znaju i vjeruju da svi ljudi nisu isti. Zaista sta nevoli jedan Bosanac je to kad neko ničim pa ni korijenom nije Hrvat ili Srbin to ipak za sebe kaže da jest. Mnogi od nas mrze i ono Bošnjak, zato što nas to izuzima jedne od drugih. Recimo moj komšija Mario je rođen u BIH-a, majka mu je Dalmatinka i on za sebe kaže da je Hrvat. Več moj drug Dragan iako mu je majka slovenka, otac Bosanac katolik nikada za sebe neće reći da je Hrvat, a vjeruj te mi ima onih kojima su preci Bosanci, ali za sebe kažu "mi smo Hrvati" a rođeni su u BIH-a. Recimo moj drug Tobe (Vladimir) Sarajlija, pravoslavac nikada za sebe nekaže da je Srbin, po spomenu njega kao Srbina on se ljuti, rođen je takođe u Sarajevu a roditelji su mu Bosanci. Međutim ne mogu reći da nema među nama onih koji se rado skrivaju pod tuđim zastavama. Nek se neljute ljudi kada im mi kazemo kao Bosanci Muslimani da nisu Srbi i Hrvati, jer neki zaista ni po kojoj logici to nemogu biti. Znači nisu se u tim zemljama rodili, nisu im ni roditelji rodjeni tamo, pa čak ni njihove dede i čukundede i bake i čukun bake, jedino ih ista religijska pripadnost vuče prema tim navodnim maticama i tom nacinalnom izjašnjavanju. To znači da bi mi radi svoje vjerske pripadnosti trebali da se osječamo Turcima, Saudijcima, Afganistancima, Iračanima i td.
To jednostavno nema ama baš nikakve logike.
-
shalaedin
#319 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Volio bih da se plasiramo na svjetsko prvenstvo u fudbalu ako bog da.
Pa da svim nacionalistima padne mrak na oči kada vide kako Džeko grli Misimovića, Misimović Damjanovića, a Damjanović Spahića, kako ljudi slave zajedno golove svojih reprezentativaca ma koje vjere da su i da jednom pokažu Bosanci svojim komšijama Srbima i Hrvatima , da ovdje postoji samo jedna nacija i tri vjere i da ukoliko svi budemo držali do toga biće nam dobro kao što je našim reprezentativcima i da nam to sve komentariše Marjan na ekavici uz povike "Zmajevi, Zmajevi".
Pa da svim nacionalistima padne mrak na oči kada vide kako Džeko grli Misimovića, Misimović Damjanovića, a Damjanović Spahića, kako ljudi slave zajedno golove svojih reprezentativaca ma koje vjere da su i da jednom pokažu Bosanci svojim komšijama Srbima i Hrvatima , da ovdje postoji samo jedna nacija i tri vjere i da ukoliko svi budemo držali do toga biće nam dobro kao što je našim reprezentativcima i da nam to sve komentariše Marjan na ekavici uz povike "Zmajevi, Zmajevi".
- charvel.
#320 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Shalaedin, svka cast na postu.
I svaka ti cast za zrelo i objektivno razmisljanje, pravo je osvjezenje procitat ovako nesto na internetu ili cut u zivotu uopste.
Kad procitam ovako nesto, javlja mi se neki nepopravljivi optimizam i pomislim da ipak ima nade za nas.
Kad procitam ovako nesto, javlja mi se neki nepopravljivi optimizam i pomislim da ipak ima nade za nas.
- vee-jay
#321 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
navijam samo za moju reprezentaciju
-
Bitte_Halt_ja_ja
#322 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Ja sam navijao za BiH, kao i uvijek.Da se razumijemo ja sam hrvat i navijam i za hrvatsku. Ako dodje to utakmice BiH-Hrvatska (baraz) onda se selim iz drzave i apliciram na svedjanke...pardon za svedsku. Jasno mi je pokazano s kojim navijacima ne bih trebao navijati kad je igrala turska hrvatska(govorim o sarajevu) kad su prozivali ljude ustasama i da izadju iz stanova(ne nisam ustasa, ali zna se kako provokacije funkcionisu), a jos manje da idem sa bosanskim hrvatima i lupam ljude i navijam za svakog ko igra protiv BiH.
Ne podrzavam nasilje i provokacije, ali mislim da svako ima pravo da navija za koga hoce...dok navija jer zeli a ne da bi provocirao druge. Ni njemci se ne bune sto rusi navijaju za rusiju kad igraju protiv njemacke a zive desetljecima u njemackoj...isto za turke. Ali za razliku od nas oni to cine na civilizovan nacin, pa cak zajedno sjede u kafani i gledaju (ako je neko gledao snimke polufinala)
Ne podrzavam nasilje i provokacije, ali mislim da svako ima pravo da navija za koga hoce...dok navija jer zeli a ne da bi provocirao druge. Ni njemci se ne bune sto rusi navijaju za rusiju kad igraju protiv njemacke a zive desetljecima u njemackoj...isto za turke. Ali za razliku od nas oni to cine na civilizovan nacin, pa cak zajedno sjede u kafani i gledaju (ako je neko gledao snimke polufinala)
-
elSaik
- macan prvi
#324 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
elSaik wrote:![]()
Nisam se ranije uključivao u ovaj topic jer sam mislio da je (kao i mnogi prije njega) upropašten nabujalim nacionalizmom. Ipak, to nije slučaj - garant je onaj s nickom crvene boje malo tome pripomogao
- bijelo_dugme
#325 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Nemanja Supić: U Gacku Boga mole da slomin nogu...- Većina mojih Gačana nimalo blagonaklono ne gleda što sam postao reprezentativac BiH. Čim sam dobio poziv selektora Ćire Blaževića da branim za BiH, u mom rodnom Gacku stekao sam mnogo neprijatelja. Da budem iskren, u Gacku sada imam više dušmana nego prijatelja, kaže Nemanja Supić, golman nogometne reprezentacije BiH.
Ne treba nimalo sumnjati kako vrsnome vrataru mnogi zamjeraju što brani boje svoje (?!) zemlje, ali ukoliko bi svi išli linijom manjeg otpora, jednoga dana u reprezentaciji BiH igrali bi samo i jedino Bošnjaci (koji doduše i sada čine gro nacionalne vrste).
- Svi glume prijatelje, a Boga mole da slomim nogu ili da mi se desi nešto slično... Ja sam ponikao u klubu Mladost iz Gacka, ali me ta Mladost više ne zanima. Ima tu nekoliko igrača koje volim i s kojima se čujem telefonom, ali dok je sadašnja garnitura na čelu kluba, Mladost me ne zanima, rekao je Supić. (san)
http://www.euroinfo.ba/opsirnije.php?id=8574
Ne treba nimalo sumnjati kako vrsnome vrataru mnogi zamjeraju što brani boje svoje (?!) zemlje, ali ukoliko bi svi išli linijom manjeg otpora, jednoga dana u reprezentaciji BiH igrali bi samo i jedino Bošnjaci (koji doduše i sada čine gro nacionalne vrste).
- Svi glume prijatelje, a Boga mole da slomim nogu ili da mi se desi nešto slično... Ja sam ponikao u klubu Mladost iz Gacka, ali me ta Mladost više ne zanima. Ima tu nekoliko igrača koje volim i s kojima se čujem telefonom, ali dok je sadašnja garnitura na čelu kluba, Mladost me ne zanima, rekao je Supić. (san)
http://www.euroinfo.ba/opsirnije.php?id=8574