Stadion: Bilino Polje, Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Treba li se stadion dograditi??

Da
334
80%
Ne
84
20%

Total votes: 418

bulevarmostar

#301 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by bulevarmostar »

Mocno izgleda. Predpostavljam de bi kapacitet bio 30,000 (minimum za Evropsko). Da li neko zna koliko para i koliko vremena procjenjuju da bi trebalo za realizaciju ovakvog projekta?
jefferson

#302 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by jefferson »

bulevarmostar wrote:Mocno izgleda. Predpostavljam de bi kapacitet bio 30,000 (minimum za Evropsko). Da li neko zna koliko para i koliko vremena procjenjuju da bi trebalo za realizaciju ovakvog projekta?
Mislim da bi trebalo min 30mil maraka za tako nesto, i mislim da je to ostvarivo. Zenica kao grad bi trebala dignuti kredit za ovaj projekat ali i potpisati ugovor o igranju min 50% reprezentativnih utakmica od toga da pola pola minimalno djele Sarajevo i Zenica kada su u pitanju utakmice velikog znacaja da bi se stadion isplatio. To bi opcina naplatila kroz porez i pare koje se obrnu kroz dolazak stranih gostiju, publike itd.
zecko_kupuz

#303 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by zecko_kupuz »

Ma dajte, pa za arenu su dali preko 30 miliona maraka, a koliko bi tek trebalo za čitav stadion....
3XL

#304 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by 3XL »

Bilino Polje kad je pravljeno napravljeno je sa opcijom da se moze prosiriti i ja mislim da ulaganja uopste nisu bombasticna kao sto vi navodite nekih 30mil . Nebi ni da lupam cifru bezveze , ali mislim za prosirenje BP ni blizu nisu potrebna tolika ulaganja , jer neces od temelja praviti stadion ....
Socijalista

#305 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Socijalista »

Narode nama trebaju manji stadioni, kao sto je npr. ona Le coq arena u Talinu (Estonija-BiH 10.10.09 :D ) s tim da za Zelju, Sarajevo, Banjaluku, Tuzlu, Zenicu, Mostar, Bihac trebaju stadioni izmedju 10.000-15.000 kapaciteta. Ni vise ni manje. A ti stadioni se mogu napraviti jeftino, kao sto je i Le coq Arena napravljena. Sponzor vecu svotu dao novca i ima postotak neki na koristenje stadiona nekoliko godina ( ne razumijem se bas u to, ali je tako nekako).

Evo idealan stadion recimo za Tuzlu ili Zelju. Stadion ima kapacitet od ca.9.500 mjesta.

Image
Image
Image
Image
Ajatolah_

#306 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Ajatolah_ »

Kada već razgovaramo o stadionima u BiH općenito, mislim da bi ovaj stadion (Prijedor) bio najljepši u državi, a idejno rješenje izgleda ovako:

Image
sarajevsko_pivo

#307 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by sarajevsko_pivo »

Oi wrote:davno je napravljen projekat za totalnu obnovu, tj. kada je aktuelna bila kandidatura za EP

Image
Image

Extra, ovo nebi ni puno kostalo.

Izgradili su atletski stadion i Arenu.
bosnisk_boy

#308 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by bosnisk_boy »

Mi nemamo para zato a kad cemo nezna se, a i sredstva koja su odobrena za izgradnju nogometnog centra u zenici su blokirana zahvaljujuci reizboru usranovica, a na to se vec zaboravilo i niko neprica o tome, a to je bila velika stvar za nas fudbal zalosno sto se suti o tome i navodno nezna se krivac a jedini krivac je nsbih i niko vise......
ecstase

#309 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by ecstase »

Realno niti jednom stadionu u BiH nije potreban kapacitet veci od 15000.

Stadioni nam zjape prazni izuzev par utakmica.Bolje je te pare uloziti u sam klub nego u stadione
3XL

#310 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by 3XL »

Image

ŠPANCE DOČEKUJEMO NA BILINOM POLJU

Danas je odražan sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj je, između ostalog, odlučeno da će naša reprezentacije posljednji meč kvalifikacija za odlazak na SP igrati u Zenici sa selekcijom Španije.
Fudbalskoj A reprezentaciji su preostala još dva susreta kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi. Zmajevi 10. oktobra gostuju Estoniji, dok četiri dana kasnije dočekuju Španiju. na sjednici Izvršnog odbora N/FSBiH odlučeno je da će se taj susret igrati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Također, IO N/FSBiH je usvojio izvještaj selektora A reprezentacije BiH Miroslava Blaževića, koji se odnosio na utakmice kvalifikacija sa Armenijom i Turskom, te na prijateljski susret sa Iranom. Ćiro je na sjedinici istakao kako je predstojeća utakmica koju BiH igra sa Estonijom u Tallinu i najvažnija u kompletnim kvalifikacijama.

Također je pohvaljeno ponašanje navijača u susretu između Bosne i Hercegovine i Turske na Bilinom polju, a istaknuta je i uspješna organizacija spomenutog susreta kvalifikacija.
zecko_kupuz

#311 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by zecko_kupuz »

Čudo! :shock: :-D

Uh, kakva je ovo uvreda za navijače prisutne u meču protiv Turske, da ih je tronjavi savez pohvalio za ponašanje. :-D
bosnisk_boy

#312 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by bosnisk_boy »

Dobili ste zahvalnicu bravo navijaci bih i sad oni mogu ostati u savezu u iducih 99god poslje njih doce njihova djeca pa i unuci i tako ukrug, i jos bi super bilo da im se nosi stafeta pa da bude sve kompletno.....
studeni76

#313 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by studeni76 »

bosnisk_boy wrote:Dobili ste zahvalnicu bravo navijaci bih i sad oni mogu ostati u savezu u iducih 99god poslje njih doce njihova djeca pa i unuci i tako ukrug, i jos bi super bilo da im se nosi stafeta pa da bude sve kompletno.....
Sta predlazes? Daj sta kontruktivno!
zecko_kupuz

#314 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by zecko_kupuz »

Predlažem da se meč odigra u konferencijskoj sali zgrade Saveza. Tu bi se haos mogao praviti bez ikakvih moralnih dilema.:dance:
phillie

#315 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

Sve nase strukture u gradovima izgleda da su naucile samo narucivati idejna rjesenja za stadione, i utrkivati se ciji ce ljepsi stadion na slici biti. A sto se tice realizacije onog "stanja na slici" e to ce mozda tek naredna pokoljenja uzeti sebi u zadatak, nazalost. Evo pored stadiona "buducnosti" iz Zenice, i nekih drugih Nogometnih Hramova Buducnosti:

Kosevo:
Image

Tusanj:
Image

Grbavica:
Image

Velezov /sjeverni logor/:
Image

Banja Luka:
Image

Gradacac:
Image

Otoka /Olimpik/
Image

Kad ce ovo BiH imati u svojoj galeriji???? Dabogda da mi za svog vakta to docekamo....
kurty

#316 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by kurty »

Na Kosevu se krov samo moze zamisliti... Zbog podzemnih voda i pukotina koje su jako plitko... Znam momka koji je za diplomski imao temu da "pokrije" stadion Kosevo, i na kraju je sve bila samo improvizacija, nakon sto su dosli do nekih geoloski podataka...

p.s. cast stadionu Kosevo, ali treba praviti nove stadione... Hocemo neku atmosferu, a zna se da je najvatrenije na sadionima koji nemaju atletsku stazu, gdje su navijaci uz sami teren...Onda standardi su se promjenili
zecko_kupuz

#317 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by zecko_kupuz »

@crkvice

Mislim da si zamijenio stadion Pod borićima (u Bihaću) sa Grbavicom. A ne vjerujem i da postoji idejni projekat za Grbavicu.
Što se tiče ostalih, Tušanj se barem počeo malo raditi, Otoka je isto u toku sređivanja, ova Banja Ilidža se kao nešto gradi :D ...
Znači, nismo u totalnoj, ali baš totalnoj, banani. Pohvaliću se da sam nedavno malo proširio skromne tekstove o pojedinim našim stadionima na wikipediji. Možda dodam još neke galerije za Koševo, Bilino, Grbavicu...
phillie

#318 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

@zecko_kupuz
Vjerovatno, jer sam nasao ovaj link uz pricu o rekonstrukciji Grbavice. My bad.
A sto se tice radova na stadionima, daj Boze da grijesim.
sarajevsko_pivo

#319 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Nadam se da ce do graditi stadion!
sarajevsko_pivo

#320 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Pod hitno prosiriti stadion!

I sto se jos ne gradi nogometni centar za reprezentaciju????? :oops:
isaisa

#321 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by isaisa »

Ako se dogradi kako ce ljudi gledati utakmicu sa balkona
Nekad ima vise navijaca na balkonima, prozorima i okolnima zgradama nego na stadionu
phillie

#322 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

sarajevsko_pivo wrote:
I sto se jos ne gradi nogometni centar za reprezentaciju????? :oops:
Zato sto je UEFA (ili FIFA) sve stopirala do daljnjeg, iz prostog razloga sto je na mjestu generalnog sekretara osoba protiv koje se vodi krivicni postupak. Ukratko.
Oi

#323 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Oi »

OSVJEŽAVANJE REFLEKTORA

Nakon utakmice sa Travnikom nastavljene su aktivnosti-radovi na stadionu bilino polje.
Naime, počelo je osvježavanje reflektora ,odnosno farbanje stubova koji su zahvaćeni korozijom. U prvoj fazi radiće se na farbanju reflektora na sjevernoj strani stadiona a potom i na jugu

Image

nkcelik.ba

takodjer, zavrsavaju radove oko krova na zapadu.
lotPi

#324 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by lotPi »

EdoI wrote:Kada već razgovaramo o stadionima u BiH općenito, mislim da bi ovaj stadion (Prijedor) bio najljepši u državi, a idejno rješenje izgleda ovako:

Image

Nema sanse da ovo stane tamo gdje je nacrtano, jedino ako bih ja sa krova stadiona uskakao u svoj stan:)

A i ne odgovara to ovdje 2 min od glavnog trga, jedino gdje je i prije trebao da bude, u Tukovima!
Brisbane

#325 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Brisbane »

jefferson wrote:
The idijot wrote:Hram :bih:

Image
Samo da se dignu ostale tribine na nivo zapadne!

Upravo tako, vidim da ima prostora da se to uradi. Kapacitet bi mogao dobaciti i do 20'000. Ostaje pitanje osvjetljenja i travnjaka.
Post Reply