Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lesli Eldridž wrote:
]Gdje si bio u zadnjem ratu? Kako sada živiš? Da znaš za bolje ne bi tako pisao. Problem sa vama mladima je što ne možete upoređivati nekad i sad, jer ono nekad (kad je Bog hod'o po zemlji) niste ni doživjeli. Jebo bolan "ovo" što se naziva BiH. Živi svoj život, a ovo je svakako već sve propalo.
Ne lupaj momčino , ne znaš me, ne znaš gdje sam bio u ratu, i hvala ti za ovo mladi .
Živim dobro, da li sam znao za bolje, pa ko će ti ga znati momčino, što jes jes, nekad sam bolje capi fatao
mostarac wrote:
Pa ako Bosna ne opstane onda cemo postati evropski kurdi?
uh bi se nasekirao nemoj pitat
Bolje Kurd u Kopenhagenu nego Bosnjo u Sarajevu ili gluho bilo Banjaluci
Hehehe... Pa ja to shvatam za nekoga koj e prezivio vec jedan rat. Ja mislim da bih ja bio spreman da ratujem ali to je vjerovatno zbog toga sto sam mlad i sto ne znam sta je rat itd. itd.[/quote]
ne budi lud bola nego sjedi gdje i sjedis i knjige se uhvati i g*** nesto
Mislis da ce ti neko rec hvala? U ovoj zemlji NE.
Lesli Eldridž wrote:@palermo I ja mislim da nema smisla više ovakva BiH. Da je šta valjala Bosna bi preživjela. Ali nije valj'o narod i nema je. I neka je nema. Bolje da nje nema, nego mene.
Sada sam zbunjen. Ne zbog da li bi se borio il ne, bjeaao ili ne , a ni zbog ovog sa Bosnom vec sto ti uopste zivis u zemlji ( bilo kojoj ) u kojoj mislis da nemas nikakvu buducnost ? Znam ljude koji su 60 i 70-ih otisli na Zapad , ne samo zbog para jer im nije odgovarao onakav sistem kao sto je bio ranije. Ja ne kazem da je meni licno bio lose ali njima nije odgovarao i otisli su dalje. Sta ti uposte radis u zemlji u kojoj mislis da nemas buducnosti ? Sto ne ides dalje ? Ako ne valja drzava u kojoj zivis, nevalja narod koji te okruzuje idi dalje. Kupi pasos, ozeni se dijasporkom, trazi azil ali nemoj ostajati tu. Kazes da bi bjezao ako pocne rat pa me zanima kako to da smatras da imas sposobnosti da pobjegnes iz zemlje u kojoj bi bio rat i gdje bi svi putevi bili automatski zatvoreni a nemas sposobnosti da odes sada ? Nemoj da ovo ocjenis kao kritiku ili sl vec sam samo znatizeljan .
Last edited by kv99 on 14/03/2009 22:01, edited 1 time in total.
Lesli Eldridž wrote:@palermo I ja mislim da nema smisla više ovakva BiH. Da je šta valjala Bosna bi preživjela. Ali nije valj'o narod i nema je. I neka je nema. Bolje da nje nema, nego mene.
Hajde nam ti sada reci kakvo je vrijeme večeras u Laktašima. Pozdravi Rajka Vasića i čika Miću usput.
Je li u Laktašima večeras subota??
Ja sam iz Sarajeva. Borac Armije BiH. I bio sam budala zbog toga. Sad me je stid šta sam branio. Nisam se za "ovo" borio. Zato bi mi bilo drago da sve propadne. Neka sve ide u 3 pm, a ja vala odoh...
Idi odmah, požuri imaš bus za zagreb u 10.
Ti bio u AR BiH. Je li misliš da su ovdje svi travu pasli? U kojo si brigadi bio. Gdje ste držali linije?
Sada sam zbunjen. Ne zbog ovod da li bi se borio il ne, bjeaao ili ne , a ni zbog ovog sa Bosnom vec sto ti uopste zivis u zemlji u kojoj mislis da nemas nikavu buducnost ? Znam ljude koji su 60 i 70-ih otisli na Zapad , ne samo zbog pare jer im nije odgovarao onakav sistem kao sto je bio ranije. ja ne kazem da je meni licno bio los ali njima nije odgovarao i otisli su dalje. Sta ti uposte radis u zemlji u kojoj mislis da nemas buducnosti ? Sto ne ides dalje ? Kazes da bi bjezao ako pocne rat pa me zanima kako to da smatras da imas sposobnosti da pobjegnes iz zemlje u kojoj bi bio rat i gdje bi svi putevi bili automatski zatvoreni a nemas sposobnosti da odes sada ? Nemoj da ovo ocjenis kao kritiku ili sl vec sam samo znatizeljan .
Imam mogućnosti. Ali ne u Europu, već preko bare. A šta ću tamo? Ne ide mi se u Australiju. U Europu ne može sad skoro niko odavde. E u slučaju stampeda, moraju nas sve primiti. A ko zna možda se i predomislim i odem u Australiju...
Sada sam zbunjen. Ne zbog ovod da li bi se borio il ne, bjeaao ili ne , a ni zbog ovog sa Bosnom vec sto ti uopste zivis u zemlji u kojoj mislis da nemas nikavu buducnost ? Znam ljude koji su 60 i 70-ih otisli na Zapad , ne samo zbog pare jer im nije odgovarao onakav sistem kao sto je bio ranije. ja ne kazem da je meni licno bio los ali njima nije odgovarao i otisli su dalje. Sta ti uposte radis u zemlji u kojoj mislis da nemas buducnosti ? Sto ne ides dalje ? Kazes da bi bjezao ako pocne rat pa me zanima kako to da smatras da imas sposobnosti da pobjegnes iz zemlje u kojoj bi bio rat i gdje bi svi putevi bili automatski zatvoreni a nemas sposobnosti da odes sada ? Nemoj da ovo ocjenis kao kritiku ili sl vec sam samo znatizeljan .
Imam mogućnosti. Ali ne u Europu, već preko bare. A šta ću tamo. Ne ide mi se u Australiju. U Europu ne može sad skoro niko odavde. E u slučaju stampeda, moraju nas sve primiti. A ko zna možda se i predomislim i odem u Australiju...
Pa sta ces i u BiH ? Drzava ti nevalja, narod ti nevalja .Imas sansu da ides u Autraliju ali bi ti radije u Evropu a jedina sansa za Evropu je ako se zarati ,ali ti si uvjeren da se nece zaratiti jer je NATO tu Stani pred ogledalo i pogledaj koga ti varas . Meni je svejedno ali razmisli sta hoces od svog zivota jer se meni cini da ti stvarno ne znas sta hoces. Je*ati se nemoze a da ti ne unidze pa ti skontaj.
Last edited by kv99 on 14/03/2009 22:08, edited 2 times in total.
@kv99 Tačno, zato se i ne jebem, ali volim malo da podjebajem A kada ću ići to je malo preuranjeno reći. Neki su mi već izračunali i platu na osnovu poreza. Eto, to ti je odgovor. Još dobro zarađujem, a kad tako ne bude...
Lesli Eldridž wrote:@kv99 Tačno, zato se i ne jebem, ali volim malo da podjebajem A kada ću ići to je malo preuranjeno reći. Neki su mi već izračunali i platu na osnovu poreza. Eto, to ti je odgovor. Još dobro zarađujem, a kad tako ne bude...
Aaaaaa, sad sam skontao, nemaš đe pare potrošiti............i onda si zbog toga ljut na Bosnu i njen svekoliki narod tj pučanstvo..
Lesli Eldridž wrote:@kv99 Tačno, zato se i ne jebem, ali volim malo da podjebajem A kada ću ići to je malo preuranjeno reći. Neki su mi već izračunali i platu na osnovu poreza. Eto, to ti je odgovor. Još dobro zarađujem, a kad tako ne bude...
Znaci imas mogucnost u drzavi koja ne valja, medzu narodom koji ne valja da zaradzujes dobro i zalis se da je nemoguce ostati u BiH ali ipak neces da ides ? Ili budi iskren prema sebi pa se spakuj i trazi gdje je bolje ili prestani kukati i zaliti se na drzavu i narod. Ako ti je dobro za zaraditi dobro je i za zivjeti. Ili trazi sebi gdje je bolje ili prestani svaljivati svoje probleme na drzavu i narod. Nemoj se zaliti jer je to tvoj izbor: da zivis u drzavi koja ne valja ali da mozes da dobro zaradzujes ili da ides vani pa sta bude, mozda ces cistiti klozet ali ces barem biti u drzavi koja valja i medzu narodom koji valja . Ne moze ijedno i drugo i zato ti kazem da nema jeb*nja a da ne unidze.
@kv99 Ako si pasivan onda ti to znaš iz vlastitog iskustva Šalu na stranu, živim dobro, ali nije sve u parama. Meni ovde ne valja, a imam para. Da radim vani im'o bi još puno više, ali svi imamo neke svoje privatne razloge zašto radimo to što radimo. Vidiš kako si sebičan, ti da si na mom mjestu rej'o bi da je ovo super. E meni nije, i ako odem vani radit ću u struci i bit će mi materijalno bolje 100 puta. E to nemože biti Europa (za sada) jer su granice zatvorene. Nije sve u parama (mada to i nisu neke pare, ali se pristojno živi).
Last edited by Lesli Eldridž on 14/03/2009 22:27, edited 1 time in total.
Lesli Eldridž wrote:Imam, imam. Potroši se više od planiranog, a najviše mi je žao onog poreza na plate. Jbt, preko 100 KM mi oteše...
Onda mozes da biras: U zapadnim zemljama obicno imas americki ili sjeverno evropski model zivljenja
- americki. niski porezi ali zato sve moras sam da placas ( skola, zdravstvo , za penziju )
- sjeverno evropski . visoki porezi ali tada imas i skolstvo , zdravstvo , penziju
kako ne volis da placas poreze onda ti preporucujem americki model ali tada ces da bi prezivio morati da radis barem 2 posla , pogotovo kao stranac ( koliko mi je poznato bosanci i hercegovci se nisu bas dobro probili u USA. Ali ako budes sposoban da se probije iz zemlje koja bi bila skroz blokirana sigurno ces da se uspijes probiti i u Americi. Pa ti probaj )
U Europi za sada ne može. Meni je prilično lagodan život i mogu da čekam ako te to interesuje, ali bogami kad mi bude na ruku odoh dalje (valjda neće biti kasno za dobar posao dok je mira), a kad bi se zaratilo, svakako bi svi bježali, pa i ja.
Lesli Eldridž wrote:@kv99 Ako si pasivan onda ti to znaš iz vlastitog iskustva Šalu na stranu, živim dobro, ali nije sve u parama. Meni ovde ne valja, a imam para. Da radim vani im'o bi još puno više, ali svi imamo neke svoje privatne razloge zašto radimo to što radimo. Vidiš kako si sebičan, ti da si na mom mjestu rej'o bi da je ovo super. E meni nije, i ako odem vani radit ću u struci i bit će mi materijalno bolje 100 puta. E to nemože biti Europa (za sada) jer su granice zatvorene. Nije sve u parama (mada to i nisu neke pare, ali se pristojno živi).
Pa sto se onda zalis ? Imas izbor da ides makar u Australiju ali zbog nekog razloga si odlucio da ostanes u drzavi koja ne valaj medzu narodom koji ne valja. Znaci napraviosi izbor da tu ostanes jer ti je tu bolje nego u Autstraliji , jer da ti je stavrno gore i da ne mozes da ostanes to bi otisao pa makar na Antarktik. Zato nemoj svaljivati na drzavu i narod sto si izabrao to sto si izabrao.
Ne svaljujem, samo pišem da "ovo" sranje ne valja, a mnogi to brane i zanose se budalaštinama. A meni gluposti smetaju...
A žalim se na opštu nepravdu. Jebi ga sad ispadoh k'o Robin Hud. A nisam, gledam samo sebe, k'o i svi ostali, a neću da prodajem demagogiju kao mnogi, da ovo sranje od države treba braniti.
Last edited by Lesli Eldridž on 14/03/2009 22:34, edited 2 times in total.
Lesli Eldridž wrote:@kv99 Ako si pasivan onda ti to znaš iz vlastitog iskustva Šalu na stranu, živim dobro, ali nije sve u parama. Meni ovde ne valja, a imam para. Da radim vani im'o bi još puno više, ali svi imamo neke svoje privatne razloge zašto radimo to što radimo. Vidiš kako si sebičan, ti da si na mom mjestu rej'o bi da je ovo super. E meni nije, i ako odem vani radit ću u struci i bit će mi materijalno bolje 100 puta. E to nemože biti Europa (za sada) jer su granice zatvorene. Nije sve u parama (mada to i nisu neke pare, ali se pristojno živi).
pa da, ti si zapravo prerastao ovu sredinu i želiš da živiš u zemlji koja će valorizirati tvoju vrijednost na pravi način. Čestitam, to se zove ambicija, a ne k'o ovi (mi) miševi, kojima dosta plata i deset ćevapa sa lukom da budu zadovoljni.
samo naprijed
Lesli Eldridž wrote:U Europi za sada ne može. Meni je prilično lagodan život i mogu da čekam ako te to interesuje, ali bogami kad mi bude na ruku odoh dalje (valjda neće biti kasno za dobar posao dok je mira), a kad bi se zaratilo, svakako bi svi bježali, pa i ja.
Svaki dan sto prodze u drzavi kojoj ne volis i medzu narodom kojeg ne volis je dan manje u kojem mozes da napravis nesto drugo sa svojim zivotom tamo gdje smatras da bi ti bilo bolje. Svaki dan si sve stariji i stariji i izgledi da opet krenes iz pocetka u nekoj drugoj zemlji su sve manji i manji pa ako hoces da poslusas moj savjet idi dok nije kasno. Ne mislim na sukob vec na mogucnost da pocnes iz pocetka u nekoj drugoj zemlji jer to je ono sto bi morao da uradis: Krenes sve iz pocetka. Posao, stan, jezik, prijatelji , citav zivot . Svaki dan koji ti pridze je dan manje za novi pocetak. Tik-tak, tik-tak.
Lesli Eldridž wrote:U Europi za sada ne može. Meni je prilično lagodan život i mogu da čekam ako te to interesuje, ali bogami kad mi bude na ruku odoh dalje (valjda neće biti kasno za dobar posao dok je mira), a kad bi se zaratilo, svakako bi svi bježali, pa i ja.
Svaki dan sto prodze u drzavi kojoj ne volis i medzu narodom kojeg ne volis je dan manje u kojem mozes da napravis nesto drugo sa svojim zivotom tamo gdje smatras da bi ti bilo bolje. Svaki dan si sve stariji i stariji i izgledi da opet krenes iz pocetka u nekoj drugoj zemlji su sve manji i manji pa ako hoces da poslusas moj savjet idi dok nije kasno. Ne mislim na sukob vec na mogucnost da pocnes iz pocetka u nekoj drugoj zemlji jer to je ono sto bi morao da uradis: Krenes sve iz pocetka. Posao, stan, jezik, prijatelji , citav zivot . Svaki dan koji ti pridze je dan manje za novi pocetak. Tik-tak, tik-tak.