Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
measles

#301 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by measles »

Pozdrav za sve forumase! :-D Citajuci prethodne postove ostala sam zapanjena izjavama pojedinih forumasa koji sa toliko mrznje i bijesa govore o psima i njihovim vlasnicima,pa pod tim dojmom moram iznijeti svoj stav o ovoj teme.Ostala sam sokirana izjavama i ne mogu da vjerujem kakvi monstrumi zive u ovom gradu.
Svakako podrzavam obavezu drzanja psa na povodcu,ali vezano za brnjicu smatram da je napravljan propust u obavezi stavljanja svakoj vrsti psa.U vecini zemalja je ovaj problem regulisan je u smislu da odredene vrste pasa moraju imati brnjice,a ostale ne.Vezano za obavljanje nuzde pasa,definitivno nisu stvoreni preduslovi za ciscenje izmeta.To je isto kao da se nametne obaveza bacanja smeca u papirnate vrecice,a ne postoje kontejneri i vrecice nisu dostupne za nabavku.Sigurna sam da bi svi vlasnici pasa (savjesni vlasnici) rado kupovali vrecice, kupili izmet iza svojim ljubimaca i deponovali u odredene kante,jer mnogi se osjecaju neugodno kada njihovi ljubimci to rade na javnim povrsinama.Iskreno se nadam da ce ovaj problem biti uskoro rijesen.
Sada dolazim na meni najinteresantniji dio,a to su roditelji sa dijecicom i psi.Mogla bih pisati do sutra o iskustvima sa savjesnim i briznim roditeljima i njihovom dijecicom.Uobicajna slika je da mama/tata pusi cigaru i mahala sa komsinicom dok dijete odlazi na drugu stranu parka da bi se igralo sa psima,pa onda vlasnik mora upozoravati dijete da ne gura psu rukicu u usta, ne udara ga po njusci,ne gura prste u uci,ne jase itd, dok mama i dalje bezbrizno pusi svoju cigaru.
Moram se osvrnuti i na kulturu stanovanja i zivota uopste u urbanoj sredini.Isti brizni roditelji bacaju sa prozora svojih stanova sve i svasta,od kiselog kupusa,sira,ustipaka,kostiju,hljeba,ulozaka,tampona pod isprikom da pomazu vlasnicima jer hrane njihove pse.I jos jedan detalj o stalnom dobacivanju i maltretiranju vlasnika pasa (pogotovo vlasnica),tj.neumjesnim komentarima prolaznika.I za kraj smatram da niti jedan pas nema preduslov da je krvolocan i agresivan,vec su za takvo ponasanje jedino odgovorni vlasnici.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#302 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mIRCerka »

cikcanga wrote:Uz sav napor,jednostavno ne mogu da dokucim srz tvog pitanja.

Nego,

ove zvijeri sto,ih danas vodaju,nisu normalni psi.To su zvijeri i takve treba potamanit.
Nikakve koristi od njih.
ni ja ne znam sta tebi znaci ZGAZIT SCENAD
cikcanga

#303 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by cikcanga »

mIRCerka wrote:

Nego,

ove zvijeri sto,ih danas vodaju,nisu normalni psi.To su zvijeri i takve treba potamanit.
Nikakve koristi od njih.
ZGAZIT SCENAD-Motornim vozilom preci preko krvolocne zvijeri koju neki u ovom thread-u nazivaju psom
mIRCerka

#304 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mIRCerka »

cikcanga wrote:
mIRCerka wrote:

Nego,

Nikakve koristi od njih.
ZGAZIT SCENAD-Motornim vozilom preci preko krvolocne zvijeri koju neki u ovom thread-u nazivaju psom
pa ja te pitah, dje si ti prije pse gazio?
cikcanga

#305 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by cikcanga »

E,vidis to je vrlo "nezdravo" za motorno vozilo,tako da ta opcija ne dolazi u obzir.
Ako pazljivo procitas moje komentare,vidjet ces da nisam pobornik te ideje,nego striktno trazim,ako
neki mogu vodati lavove po gradu,treba i ostalim pruziti mogucnost da se brane od tih istih lavova na razne nacine.
Bilo pomocu pistolja,letve ili ne znam ti cega.
Ipak nismo svi Lesli tj. Nindja.
A-R-N-I

#306 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by A-R-N-I »

[quote="Lesli Eldridž"][quote="sitno"][quote="cikcanga"][quote="Lesli Eldridž"]
Kod mene je i veliki i inžinjer :lol: Šalu na stranu, hajde da vidiš kako ću ti odrati to šćene. Ozbiljno mislim, neću mu puno nogu polomiti dovoljno je jednu. :D Skići i cvili svako šćene kad se čuje ono karakteristično "krc". Ali najbolje je kad gazda počne plakat zbog cuke, to je ono baš za moju dušu, da mamlazima pokažem kako su kukvani, jadni i bijedni. E eto baš bi volio da ga se sretnemo i da ga oderem, a da ti plačeš... :mrgreen: Pa dobermana sam sjeb'o na Ilidži, a te kukavne pit-bil terijere jedem za ručak. Golim rukama, ili bolje rečeno nogama. Krc i gotovo..

Mrs odavde debili bolesni!

oooo pa kako sam ovu temu fulio,, pa sta ima nindja hahahh, a cini mi se da te znam, zivis u beverli hilsu :D :D :D :D ,nabijem ti aikido u bulju, kako bih voli da te sretnem sa svojim psom i dvije kile zeljeza sa mnom, da vidimo ko place, samo da ti kazemo, ja i moj pas tezimo 180 KG bez dodatnog zeljeza :D :D :D :D , kako bih voli to da vidim :D :D :D :D,da cujem to kvrc hahahahha,,, evo ti i slika da se prirpremis za susret :D :D :D
Image
Image
ma samo ga ruzno pogledaj,,, ima da ti posjetim, nakon tebe, svu familiju....
kome ti noge lomis..... cccccccp
p.s. ovo je slika od prosle godine, kad je stenac bio, sad je hmmm, veci :D :D :D , haahah cuj nindja, sta ima nindja,gdje si u ratu bio nindja da nam pokazes te nindja fazone..
zonbirile

#307 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zonbirile »

measles wrote:Pozdrav za sve forumase! :-D Citajuci prethodne postove ostala sam zapanjena izjavama pojedinih forumasa koji sa toliko mrznje i bijesa govore o psima i njihovim vlasnicima,pa pod tim dojmom moram iznijeti svoj stav o ovoj teme.Ostala sam sokirana izjavama i ne mogu da vjerujem kakvi monstrumi zive u ovom gradu.
Svakako podrzavam obavezu drzanja psa na povodcu,ali vezano za brnjicu smatram da je napravljan propust u obavezi stavljanja svakoj vrsti psa.U vecini zemalja je ovaj problem regulisan je u smislu da odredene vrste pasa moraju imati brnjice,a ostale ne.Vezano za obavljanje nuzde pasa,definitivno nisu stvoreni preduslovi za ciscenje izmeta.To je isto kao da se nametne obaveza bacanja smeca u papirnate vrecice,a ne postoje kontejneri i vrecice nisu dostupne za nabavku.Sigurna sam da bi svi vlasnici pasa (savjesni vlasnici) rado kupovali vrecice, kupili izmet iza svojim ljubimaca i deponovali u odredene kante,jer mnogi se osjecaju neugodno kada njihovi ljubimci to rade na javnim povrsinama.Iskreno se nadam da ce ovaj problem biti uskoro rijesen.
Sada dolazim na meni najinteresantniji dio,a to su roditelji sa dijecicom i psi.Mogla bih pisati do sutra o iskustvima sa savjesnim i briznim roditeljima i njihovom dijecicom.Uobicajna slika je da mama/tata pusi cigaru i mahala sa komsinicom dok dijete odlazi na drugu stranu parka da bi se igralo sa psima,pa onda vlasnik mora upozoravati dijete da ne gura psu rukicu u usta, ne udara ga po njusci,ne gura prste u uci,ne jase itd, dok mama i dalje bezbrizno pusi svoju cigaru.
Moram se osvrnuti i na kulturu stanovanja i zivota uopste u urbanoj sredini.Isti brizni roditelji bacaju sa prozora svojih stanova sve i svasta,od kiselog kupusa,sira,ustipaka,kostiju,hljeba,ulozaka,tampona pod isprikom da pomazu vlasnicima jer hrane njihove pse.I jos jedan detalj o stalnom dobacivanju i maltretiranju vlasnika pasa (pogotovo vlasnica),tj.neumjesnim komentarima prolaznika.I za kraj smatram da niti jedan pas nema preduslov da je krvolocan i agresivan,vec su za takvo ponasanje jedino odgovorni vlasnici.
------------------------------------------------
kako se valjaju gluposti da bi se opravdao javašluk,pa dovoljna je svaka PVC vrečica iz posluge.Šta je nemate vrečice za govna,evo javiti čemo Brankoviću da uveze za par miliona.Zato se i gadite svima sa svojim psima,ne poštujete zakon i tačka.
holowey

#308 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by holowey »

zonbirile wrote:
kako se valjaju gluposti da bi se opravdao javašluk,pa dovoljna je svaka PVC vrečica iz posluge.Šta je nemate vrečice za govna,evo javiti čemo Brankoviću da uveze za par miliona.Zato se i gadite svima sa svojim psima,ne poštujete zakon i tačka.
izmet kucnih ljubimaca je otpad kao i svaki drugi, kako kjkp rad moze da obezbijedi kese za ulicne kante za smece, mogao bi i za vlasnike kucnih ljubimaca koji ih izvode...
u civilizovanijim sredinama, na podrucjima koja obilaze vlasnici sa svojim kucnim ljubimcima, kese za izmet se mogu uzeti for free na svakom cosku, tj. gdje god se nalazi kanta za smece... jedan svicarski ngo je imao ideju o projektu gdje bi se ovo sprovelo i kod nas, ali kada su primjetili da kod nas ni betonske klupe ne mogu da opstanu od huligana, odustali su...
Baby

#309 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Baby »

Joj zonbirile daj prestani filozofirat puna mi te je kapa...
Tebi su pred očima samo psi,a kad vidiš kako se ostali građani ponašaju,zaboli tebe neka stvar jer tebi su za sve krivi vlasnici i psi...Izvini,ali gadiš mi se sa takvim ponašanjem,i načinom razmišljanja...
Baby

#310 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Baby »

holowey wrote:
izmet kucnih ljubimaca je otpad kao i svaki drugi, kako kjkp rad moze da obezbijedi kese za ulicne kante za smece, mogao bi i za vlasnike kucnih ljubimaca koji ih izvode...
u civilizovanijim sredinama, na podrucjima koja obilaze vlasnici sa svojim kucnim ljubimcima, kese za izmet se mogu uzeti for free na svakom cosku, tj. gdje god se nalazi kanta za smece... jedan svicarski ngo je imao ideju o projektu gdje bi se ovo sprovelo i kod nas, ali kada su primjetili da kod nas ni betonske klupe ne mogu da opstanu od huligana, odustali su...
Dobro rečeno! :thumbup: Ali nemožeš ti dokazati nešto "Ajnštajnima",vidiš bre da misle da su oni upravu!
Pasiflora

#311 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Pasiflora »

A-R-N-I wrote: oooo pa kako sam ovu temu fulio,, pa sta ima nindja hahahh, a cini mi se da te znam, zivis u beverli hilsu :D :D :D :D ,nabijem ti aikido u bulju, kako bih voli da te sretnem sa svojim psom i dvije kile zeljeza sa mnom, da vidimo ko place, samo da ti kazemo, ja i moj pas tezimo 180 KG bez dodatnog zeljeza :D :D :D :D , kako bih voli to da vidim :D :D :D :D,da cujem to kvrc hahahahha,,, evo ti i slika da se prirpremis za susret :D :D :D
Image
Image
ma samo ga ruzno pogledaj,,, ima da ti posjetim, nakon tebe, svu familiju....
kome ti noge lomis..... cccccccp
p.s. ovo je slika od prosle godine, kad je stenac bio, sad je hmmm, veci :D :D :D , haahah cuj nindja, sta ima nindja,gdje si u ratu bio nindja da nam pokazes te nindja fazone..
@Arni - car si!!!!!!!!
Kuki ti je mrak dobar :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Nindja me je optuzio za "huskanje sceneta" (mislim da se tako izrazio). Moje "scene" od 36kg je ljubimac cijelog kvarta pa mi stvarno nije jasno odakle mu ideja da ga neko "huska" na nekoga. Zapravo nikada nisam vidjela da bilo koji vlasnik huska bilo kojeg psa na bilo kojeg covjeka. Prema tome nindja tisu i poklopi se usima :P
A sto se tice prljavstine - dabogda nindja da znas cemu sluze kontejneri - takvi kao ti najcesce istresaju pepljare iz golfova dvica po trotoarima i parkinzima, a o kesama za smecu necu ni pricati. I da... strasno bih voljela da mi se obratis :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
mark II

#312 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mark II »

Za sve koji misle da je moguće te zvijeri iskontrolirati, i da su poslušne i šta već ne - kod Parkuše sam prije nekih dvije godine vidio kako je jedan rotvajler doslovce rastrgao pudlicu. Oteo se gazdi i, naočigled užasnute gazdarice sa pudlicom, ovoj potonjoj presudio. Najgadnije je bilo gledati kako se pudlica trza i slušati krkljanje sa kevtanjem i cviljenjem. Gazda rotvajlera ono fol nešto na njega viče i udara ga po njušci, ali ništa... Kad je zadavio, i kad su je otrgli, rotvajler je ono nevino pogledao gazdu... Katastrofa! Otada, kad vidim te rotvajlere, doge, dobermane a posebno dobroćudne pit-bulove (vazda me ubjeđuju da oni nisu tako krvoločni), odmah na drugu stranu.
mycy

#313 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mycy »

Nego,

Nikakve koristi od njih.
A ti si kao normalan covjek pored ovakvog komentara???!!!

Ni ja nikad nisam ni vidjela ni cula da je neko napuckavao psa na covjeka a ovdje su digli frku kao da svaki dan pas zakolje po jednog covjeka. ARNI extra pas! Svaka cast.

mark II-> shvatam da je to ogromna trauma i vec sam nekoliko puta rekla kako bi vlasnici trebali prolaziti kroz neke testove prije nabavke psa, a samim tim - poznato mi je - da za dobermana i rotvajlera treba vlasnik koji je dosljedan. Ipak tih pasmina i ima kod nas fin broj ali mi nije jasno zasto svi spominju doge kao krvolocne pse kad nikad niko je ocima vidio nije, osim onih koji su isli na izlozbe - a cisto sumnjam da su tamo napadale!?
mark II

#314 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mark II »

mycy wrote:

Nego,

Nikakve koristi od njih.
A ti si kao normalan covjek pored ovakvog komentara???!!!

Ni ja nikad nisam ni vidjela ni cula da je neko napuckavao psa na covjeka a ovdje su digli frku kao da svaki dan pas zakolje po jednog covjeka. ARNI extra pas! Svaka cast.

mark II-> shvatam da je to ogromna trauma i vec sam nekoliko puta rekla kako bi vlasnici trebali prolaziti kroz neke testove prije nabavke psa, a samim tim - poznato mi je - da za dobermana i rotvajlera treba vlasnik koji je dosljedan. Ipak tih pasmina i ima kod nas fin broj ali mi nije jasno zasto svi spominju doge kao krvolocne pse kad nikad niko je ocima vidio nije, osim onih koji su isli na izlozbe - a cisto sumnjam da su tamo napadale!?
Ne znam kakve su po prirodi - samo velim, kada sam vidio jednog od tih velikih i zafrkanih pasa u akciji, svi su mi sumnjivi po defaultu. Moja prijateljica ima dogu, i kad se digne na none lagane, meni hoće nešto biti :run: U svakom slučaju, dosljedan zakon i pridržavanje istog su nužni kada su psi u pitanju, jer niko ne zna kako se koji pas osjeća i šta bi mu bilo "cool" da uradi u određenom momentu - naročito oni veliki, koji su u stanju da nanesu štetu.
zelenashica

#315 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zelenashica »

dajte šta se dalje raspravljate...pas je onakav kakvim ga vlasnik odgoji...
...i kako god pas da pogriješi on nije kriv...vlasnik istina mora savjesno voditi računa o psu jer je to njegov ljubimac,drugi da žele psa vjerovatno bi da sebi nabavili....ja već imam jednog koji je na glasu kao "krvoločan"ali nemam s njim problema,niti ona samnom :D moje komšije se ne bune kad ga pustim iz dvorišta da šeta po komšiluku,naprotiv traže ga da se igraju s njim,odrastao je sa djecom i bukvalno ih obožava... :-D ..jednostavno je odgojen od malena baš kao kućni ljubimac....istina ne voli strance,koji ulaze u dvorište posebno noći,ono bukvalno samo stane ispred njih i naravno, niko ne smije da se pomakne,nego zove upomoć :D ali to i jeste cilj....nikad nije nikoga napao,mada iz poštovanja prema drugima kad ide u duže šetnje mimo komšiluka povodac i brnjica su obavezni :-) ...prema tome ne vidim ništa loše u povodcu i brnjici za šetnje,a komšiluk je već stvar koju vlasnik predpostavljam poznaje :-D

i da napomenem AST je rasa o kojoj pričam :-D
babydevil

#316 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by babydevil »

mycy wrote:
Lesli Eldridž wrote:E ako se to desi, a debil gazda naleti na mene, bogini su i jedan i drugi. Jedan na jedan, šćene sa mnom nema šanse. Nikakve, vjeruj mi... :mrgreen:
hahahahahahhahahahahahahha ne mogu da wjerujem hahahha kako si smjesan...bash bi woljela da naletish na nas pa da ti i od mene i od mog psa ne dobijesh kinder supriseee,...alo nindza kornjacooo hahahhahahahahahahhahahaa

kako si samo jadan i smijesan...takwe ljude kao sto si TI treba ziwe zakopatiii...kad ste jadni i napaceni...a hwala Bogu pa se wi ne pitate ...wolim swog psa wise od bilo koga i kad bi pokusao njemu naskoditi wjeruj da bi bila u stanju golim te rukamama udawiti ali posto je to nemoguce da nam takaw jado naskodi samo cu se slatko nasmijatii...ti lomis nogu cuki hahahhaha ...pazi se rupe kad gdje hodas da swoju nogu ne slomis jado retardirani....fuj fuj fuj
nije te stid pricati o tome ...ja da sam na mjestu tog cowjeka ugurala bi ti pistolj usta nakazoooo!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
zonbirile

#317 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zonbirile »

joj,gdje ode tema,tipično bosanski,veze s vezom nema.Tako je jednostavno,samo poštovati zakon,a drugi prijavljivati prekršioce.
mIRCerka

#318 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mIRCerka »

babydevil wrote:
mycy wrote:
Lesli Eldridž wrote:E ako se to desi, a debil gazda naleti na mene, bogini su i jedan i drugi. Jedan na jedan, šćene sa mnom nema šanse. Nikakve, vjeruj mi... :mrgreen:
hahahahahahhahahahahahahha ne mogu da wjerujem hahahha kako si smjesan...bash bi woljela da naletish na nas pa da ti i od mene i od mog psa ne dobijesh kinder supriseee,...alo nindza kornjacooo hahahhahahahahahahhahahaa

kako si samo jadan i smijesan...takwe ljude kao sto si TI treba ziwe zakopatiii...kad ste jadni i napaceni...a hwala Bogu pa se wi ne pitate ...wolim swog psa wise od bilo koga i kad bi pokusao njemu naskoditi wjeruj da bi bila u stanju golim te rukamama udawiti ali posto je to nemoguce da nam takaw jado naskodi samo cu se slatko nasmijatii...ti lomis nogu cuki hahahhaha ...pazi se rupe kad gdje hodas da swoju nogu ne slomis jado retardirani....fuj fuj fuj
nije te stid pricati o tome ...ja da sam na mjestu tog cowjeka ugurala bi ti pistolj usta nakazoooo!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Kako ja Wolim kad dodju srednjoskolci sWjezi pa se oWako istresu.
Na oWom forumu nema takve price i tog nacina komuniciranja.
Obzirom da si u jednom postu izvrijedjala maksimalno, ali si malodobna jos uWijek, oprosteno ti nije, upozorena si PRED BAN.
Lesli Eldridž

#319 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Lesli Eldridž »

Moja prijateljica ima cuku, malog slatkog pekinezera. To je čudo kako je sladak. I lani je neki gazda, od mislim rotvajlera, nahuškao tu zvijer od Bog zna koliko kg na to jadno preslatko stvorenje. Raskrvario ga je dobro, jadnik nije bio doklan. Mislili su da neće preživjeti :( Tako se pod antibioticima patio nekoliko dana da je to strašno za gledat bilo. I za divno čudo oporavio se i sada je k'o zmaj, čio i veseo. Tako da stvarno treba pokažnjavati gazde takvih beštija. On je njega napao bez ikakvog razloga, a nije se potrudio da ga obuzda. I još je prijetio ženi čiji je pekinezer masakriran, jer ga je prijavila. Eto to su te gazde protiv kojih smo mi. To treba sankcionisati.
dva.morica

#320 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by dva.morica »

naserem se usta svim gazdama svih vrsta kerova koji vode te iste vrece buha na udici i s brnjicom i bez njih. j.e.b.ali ih oni u pakas, zelim im da ih drze i maze u kuci i nek se peru redovno radi boleschina. pozdrav ljubiteljima kerova i trendova :D
mycy

#321 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mycy »

E svaka cast. Napokon je neko sumirao ovu temu. Tu se i ja u potpunosti slazem!!! Jedino sto mi je stvarno bezze je to da psi vecine ljudi koji ili znaju dresirati, odgojiti, vaspitati, ... svog psa, moraju da ispastaju zbog takvih kretena. E ja sam protiv toga...
mycy

#322 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mycy »

Izvini Mirci sto ja uredujem ali mislim da je ovaj "dva." nesta zasluzio BAN!!!!
cikcanga

#323 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by cikcanga »

Fini psi se mogu dresirat.

Ove zvijeri se ne mogu dresirati i kontrolisati.
To je isto da ja lava povedem u setnju.Kontrolisat ces ga al' u k....
Te zvijeri imaju urodeni instinkt za ubijanje i nije im mjesto u naseljenom mjestu.
To treba u sve u Kinu pa nek se Kinezi "igraju" stapicima sa njima.
bez_ideje

#324 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by bez_ideje »

Cek....jel to mozda za kupljenje presvetih psecih govana trebaju posebne vrecice i posebni kontejneri :shock: :shock: :shock: ........A kako bi bilo da uput pokazete i da ste ekoloski osvjesteni pa koristite ove "normalne" pijacarske i prvi kontejner u blizini :-?
Jel to ispod casti i guzice ili sta?

Lijepo postujte zakon,vodite pse na povodcu i sa brnjicom.....mada i ja se slazem da bi ona trebala samo "opasnijim" vrstama,malim cukama je bespotrebna!
Kada vam neko "napadne" psa.....tuzite ga isto ko sto bi neko tuzio vas za napad psa i rijesen problem!

Ali bi stvarno trebalo ograniciti koje se vrste mogu drzati kao kucni ljubimci,ne mozes ti napraviti kucnog cuku od vrste koja je krizana x puta s namjerom da bude sto krvolocnija :-?
i neko bi trebao vjerovati tebi na rijec da on nece ujest.....
mycy

#325 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mycy »

Nece niko vjerovati na rijec da li je pas agresivan ili ne ali svaki covjek koji je imalo savjestan i koji ima ikakve veze o zivotinjama, opcenito, ce moci vidjeti odokativno kakvog je pas temperamenta. I ja uporno govorim ali mene niko ne slusa: umjesto sto se doveo zakon o maltretiranju pasa sa brnjicama (za povodac svaka cast) treba se donijeti zakon o polaganja testova sposobnosti i da se vidi da li su osobe koje zele psa sposobne da takvog psa "izvedu na pravi put"! Ali valja podici guzice iz fotelja! A sto se tice sprovodjenja tog zakona bi islo na istom principu kao i za brnjice ali je ogromna razlika u tome sto onaj ko plati kaznu ili se nekako izvuce sto ne nosi brnjicu sad mora pokazati tu neku potvrdu, i rijesen problem!!! Crno na bijelo jednom a ne da se sve vrti u krug!
Locked