Optimus,pogresno si me shvatio,nisam rekao da napustis forum,Boze sacuvaj,ustvari ovo Boze sacuvaj pretovri u kako tebi odgovara,hmmm moze Svijete sacuvaj ili pare sacuvajte,ili materijalizmu sacuvaj,ne znam u sta vjerujes a u sta ne,nego htjeddoh reci,da ja nemam zelje nit volje da dalje raspravljam s tobom,jer pametno si jednom jedino reku da se u krug vrtimo!

na gore vrijedjanju halali,je ga fakat sam puko,ja u drvo ti u klin,Poslanik ne bi bio ponosann na one izjave,mojne mi ironije sad,ali svi mi nekad pretjeramo a upravo je vjera ta koja nas uci umjerenosti

dakle fakat ne zelim vise da se natezem s tobom o ovome,tei tvoje meni moje,i mirna Bosna,molim Uzvisenog da tobe dodjes,pa vidjet cemo....
sto se tice toga koje ti je maternji,da li je jeftina reklama bila da ti je svabski prvi ili ne ,ne znam,ne zanima me,ali cisto sumnjam,previse mi glat pises bosanski....

a malo mi je smijesno a jos vise nevjerovatno da mnogo mnogo jace argumente ne vjerujes glede objave a vamo nagalabas o kojekavkim novim civilizacijama,gdje cemo mi zivjet,biti za milion godina,sta cemoradit bla bla la a nijedne naucne cinjenice o tom nemas,sam sebi pomalo skaces u stomak drug!!ne vjerujes u Objavu jer nema dokaza da je od Allaha a vjerujes u te neke svoje zamisli o kojima ne da nemas argumente nego nesm nista sto bi moglo vuci ka tvom misljenju!!paradoks cinis drug!!tpo se odnosi na ovu glupsot sto iozrece:
"1. Ljudi vise nece biti danasnji ljudi nego ce evoluirati u neke druge rase (ako ih uopste bude )
2. Religija u danasnjem obliku nece postojati (dakle nece biti ni muslimana niti hriscana)
3. Niti ce postojati Konstantinopolj niti Rim
4. Niti ce ta nova rasa piti alkohol nego ce se rokati nekim super zajebanim sintetickim drogama
5. niti ce postojati rase kakve danas postoje
6. niti ce poostojati jevrejska drzava"
gdjes prorok nisam te prepozno....u ovo ko biva vjerujes a u ono za sta imas primjere ne vjerujes,lafo vjerujes samo u ono sto vidis i imas materijalni dokaz za to,pobijas sam sebe....po tebi nista nece postojati,pa sta ce onda ljudi radit,sta ce im zivot biti...nista nece bit,nit jevrejska,nit muslimanka nit krscanska drzava samo ce biti ateisticka