Mirza Teletovic all about
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tkd
#301 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
BiH aBd, pa Mirza... 
-
Mr. Brightside
#302 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
da budemo još tačniji, u 1 sat ujutru po našem vremenuduplanula wrote:da budemo tacni 13.10Mr. Brightside wrote:prva tekma za desetak dana![]()
-
zlajapravaraja
#303 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Pazite kad se Mirza uklopi, pa se istetovira po rukama, ubaci bling-bling mendjuhe u oba uha i okrene kacket naopako
Sam naziv "Brooklyn" odmah asocira na takve stvari. Cuj "Brooklyn" u NBA...?
Bilo kako bilo, zelim mu puno srece
Bice neprospavanih noci sljedecih mjeseci
, ali je ipak super sto je na Ist Koustu, a ne recimo u Clippersima, jer bismo se morali vucarat do zore zbog domacih tekmi
Koji mu prosjek prognozirate, poeni, skokovi, minutaza, banane
...?
Bilo kako bilo, zelim mu puno srece
Koji mu prosjek prognozirate, poeni, skokovi, minutaza, banane
- duplanula
#304 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
7-8 poena po tekmi, 2 skoka, 12 min, banane plsssszlajapravaraja wrote:Pazite kad se Mirza uklopi, pa se istetovira po rukama, ubaci bling-bling mendjuhe u oba uha i okrene kacket naopakoSam naziv "Brooklyn" odmah asocira na takve stvari. Cuj "Brooklyn" u NBA...?
![]()
![]()
![]()
Bilo kako bilo, zelim mu puno sreceBice neprospavanih noci sljedecih mjeseci
, ali je ipak super sto je na Ist Koustu, a ne recimo u Clippersima, jer bismo se morali vucarat do zore zbog domacih tekmi
![]()
Koji mu prosjek prognozirate, poeni, skokovi, minutaza, banane...?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#305 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Heh, starter izgleda nije, kako je lud, moze uzeti finu cifru poena na minutazu s klupe, banane sumnjam, skokovi (zavisi od minutaze), a minutaza...nekih 15-20 minuta, ako ga krene, vjerovatno ce dobiti vise.
Pitanje je kakav je sa fizickom spremom, da li se priprema za NBA standarde.
Nula na kvadrat, malo je to. Pa nije Joel Anthony, yebem mu
- duplanula
#306 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Ovo je neki prosjekTomahawk11 wrote:Heh, starter izgleda nije, kako je lud, moze uzeti finu cifru poena na minutazu s klupe, banane sumnjam, skokovi (zavisi od minutaze), a minutaza...nekih 15-20 minuta, ako ga krene, vjerovatno ce dobiti vise.
- Tkd
#307 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Ja sam ubjeđen da će imati 10 šuteva po utakmici.
Očekujem prosjek od 15-20 minuta po utakmici sa 9-10 poena, 2-3 skoka i 1 asistencija. To za rookie sezonu nije loše za igrača kao Mirzu. Uspoređujem ga po 8403849 put sa Kleizom. S tim da Linas nema ni izbliza saigrače kao što to Mirza ima.
Očekujem prosjek od 15-20 minuta po utakmici sa 9-10 poena, 2-3 skoka i 1 asistencija. To za rookie sezonu nije loše za igrača kao Mirzu. Uspoređujem ga po 8403849 put sa Kleizom. S tim da Linas nema ni izbliza saigrače kao što to Mirza ima.
-
Mr. Brightside
#308 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
ne znam koliko je dobra usporedba s Kleizom jer je on došao mlad u NBA, Mirza je uveliko iskusan igrač barem za neki evropski nivo 
nešto kao Scola one sezone kad je otišao u NBA..
nešto kao Scola one sezone kad je otišao u NBA..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#309 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Tkd
za saigrace. Ispade da ce Mirza sam igrati
Pa ima tu i nekih asistencija, a opet, nije sad glavna zvijezda ekipe (kao u reprezentaciji), pa da fokus odbrane bude na njemu.
dupla nula, da li mislis da je Mirza doveden tek onako, culi dobar kosarkas, pa hajmo ga dovesti, dati mu 15 miliona? Valjda su ljudi gledali njegove kvalitete i upravo je to njegov plus sto pogadja teske, nemoguce suteve. Mora se nekad i promasiti, a nisu ni u Netsima neke budale da kazu: ''Danas je fulio 5 shuteva, leti za Spaniju''.
dupla nula, da li mislis da je Mirza doveden tek onako, culi dobar kosarkas, pa hajmo ga dovesti, dati mu 15 miliona? Valjda su ljudi gledali njegove kvalitete i upravo je to njegov plus sto pogadja teske, nemoguce suteve. Mora se nekad i promasiti, a nisu ni u Netsima neke budale da kazu: ''Danas je fulio 5 shuteva, leti za Spaniju''.
- duplanula
#310 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Tomahawk11 wrote:Tkdza saigrace. Ispade da ce Mirza sam igrati
Pa ima tu i nekih asistencija, a opet, nije sad glavna zvijezda ekipe (kao u reprezentaciji), pa da fokus odbrane bude na njemu.
Naravno da nisu, ali gledao si reprezentaciju i slobodu koju je imao, sreca pa je pogadjao, a u nba se leti na klupu i za manje stvari. Ne kazem da covjek ne valja ili ne zna, samo da ce dosta presjediti i cekati svoj trenutak, a za nadati se da ce iskoristiti svoj trenutak. Zna se odavno da nba nije ljubitelj evropskih kosarkasa, tek zadnjih par godina su stekli povjerenje zahvaljujuci pojedincima. A koliko znam, Mizra nije ni prvi a ni posljednji na kojeg su date velika pare pa da nije nista uradio sa karijerom
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#311 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Naravno da nece imati isti status kao u reprezentaciji. Tu je prva zvijezda. Moze i da propadne u NBA, ali Mirza nas je naucio na suprotno, pa i u Netsima ocekujem pozitivu.duplanula wrote:Tomahawk11 wrote:Tkdza saigrace. Ispade da ce Mirza sam igrati
Naravno da nisu, ali gledao si reprezentaciju i slobodu koju je imao, sreca pa je pogadjao, a u nba se leti na klupu i za manje stvari. Ne kazem da covjek ne valja ili ne zna, samo da ce dosta presjediti i cekati svoj trenutak, a za nadati se da ce iskoristiti svoj trenutak. Zna se odavno da nba nije ljubitelj evropskih kosarkasa, tek zadnjih par godina su stekli povjerenje zahvaljujuci pojedincima. A koliko znam, Mizra nije ni prvi a ni posljednji na kojeg su date velika pare pa da nije nista uradio sa karijerom.
-
zlajapravaraja
#312 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
I ja ocekujem otprilike istu statistiku, s tim da mislim da Mirza ne moze biti uporedjivan s Kleizom, jer Kleiza i ne sutira toliko, ni toliko precizno, s distance i vise je reket-igrac. Mirza ce vecinu svojih poena postizati sa trice ili pak izvan reketa, a ako ga sut odmah krene na pocetku sezone, mozda vec ubrzo bude dobijao i po pola utakmiceTkd wrote:Ja sam ubjeđen da će imati 10 šuteva po utakmici.![]()
Uglavnom, bice ga jebeno cuvati i zbog striktne odbrane na covjeku koja se prakticira u NBA, tako da mislim da ce uglavnom resetati dolazeci iza bloka, a tu je najprecizniji
- Tkd
#313 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Bože zdravlja i vidjeti ćemo ako Bog da sve
Ovako samo nagađamo, no po prvim izjavama trenera mu
Ovako samo nagađamo, no po prvim izjavama trenera mu
-
helloteletovic
#314 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Na Bruklinovoj fb pageu ima neki video, traje 0:17. Jedino sto sam vidio od Mirze, izasao na udvajanje na dw8, ovaj Lopezu i ovaj sut. Ugl. za par tih sekundi sam vidio da se trudi u odbrani, a i "mali general" je rekao da je Blatche osigurao poziciju drugog(back-up) centra, a Mirza back-up cetvorke. A fino je vidjeti da se sve vise i vise Europskih igraca ide u NBA, za par godina biti ce 60% Amerikanci i 40% overseas raja.
-
Mr. Brightside
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#316 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Klupa
- Zmijuga loma
#317 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Joe Johnson o Mirzi:
Rather than rising up and firing off a shot from long distance, something the Nets brought him in to do, Mirza Teletovic pulled off a deke that caught Joe Johnson off guard.
"He's pretty much a pure shooter, but he has so many other aspects to his game," Johnson said Friday after practice at the PNY Center in East Rutherford, N.J. "I've seen him do a pump fake, get in the lane and shoot a floater. I didn't know he could do all that."
Teletovic, 27, could be an integral piece of the Nets' puzzle. The 6-9, 242-pound Bosnian native is learning on the fly, trying to master his team's philosophies while adapting to the rules and regulations of another league, in a new country. After struggling through the first few days of practice with the Nets, learning how to do various drills and other routines that were new to him, things are beginning to fall into place a bit.
"I feel more comfortable," Teletovic said. "I know the guys. I know what to expect from everybody. I know where to be on my spots with all the spacing and the timing and everything. I'm getting really good at it."
Given that his role will be to stretch the defense from long-range at power forward, Nets coach Avery Johnson wants to see more catch-and-shoot action from Teletovic and less fakes.
"I told him he's just got to take his shot," Johnson said. "Camp has been pretty hard so far, so I know from a fatigue standpoint, his legs are probably not as strong, especially coming out of the European [championship] games. I just want him to take his shot. I know he can make it.
"I just don't like when he fakes his shot and puts the ball the floor on the times when he's wide open. I'm just letting him know that I have a lot of confidence in him taking his shot. He'll make it and it's an adjustment period."
Six-time all-star shooting guard Joe Johnson has also been in Teletovic's ear, offering up a little friendly shooter-to-shooter advice.
"In this league you have to have a short memory," he said. "So there may be nights you may go 0-for-6 or 0-for-7 from three, but the next night, that can't be in your mind. You have to be able to go 6-for-8 or 5-for-7 from three. Biggest thing I try to tell him is just have a short memory. Shoot the ball. Don't worry about the last shot."
Teletovic's defense also remains a work in progress, and since his coach stresses that more than anything else, it's imperative for him to improve rapidly.
"This is a very defensive team," Teletovic said. "It has a lot of explosive guys, a lot of physical guys that can play defense. I think I'm one of them. These last few days, I've started to learn the position, how to help and play the pick-and-roll, where I have to stay, where I have to rotate and everything.
"There's just a lot of styles of basketball and the way you want to defend is one of them. I'm just getting to know it."
- Tkd
#318 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
A ti Joe-a i što nahvali Mirzu 
-
Mr. Brightside
- hrastov žižak
#320 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
hljeba ti nemoj višeTkd wrote:Ja sam ubjeđen da će imati 10 šuteva po utakmici.![]()
- skafiskafsnjak
#321 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Koja je ljudina ovaj Mirza .... to je prosto nevjerovatno. Koliko je visok, ljudina je jos veca

- Tkd
#322 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
hrastov žižak wrote:hljeba ti nemoj višeTkd wrote:Ja sam ubjeđen da će imati 10 šuteva po utakmici.![]()
Brojkama, ne stilom igrom.
- hrastov žižak
#323 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
kako misliš brojkama? Pa Teletović nema brojke u NBA.Tkd wrote:hrastov žižak wrote:hljeba ti nemoj višeTkd wrote:Ja sam ubjeđen da će imati 10 šuteva po utakmici.![]()
Brojkama, ne stilom igrom.
- Tkd
#324 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Prepostavke koliko bi mogao imati . Bježi, odoh spavati.
- shake69
#325 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Koliko znam Mirzu bismo veceras mogli prvi put gledati u jednoj pripremnoj tekmi s Nets-ima. To je negdje ujutro po nasem vremenu. Zna li neko hoce li biti prenosa ne nekom linku?