Masinski fakultet Sarajevo?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
kaktus na prozoru

#301 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by kaktus na prozoru »

Ama covjece, momak je imao 40 bodova sve ukupno, i na kraju kroz pricu izvuce 6 :D kod njega je prica najbitnija.. da si ti fin prema njemu, da mu ne tersas nego da se ipak odnosis sa nekom dozom postovanja (a budimo realni postovanje studenta prema profesoru u danasnje vrijeme je sve manje, nazalost). Opet, kako sam vec rekla: to za potpis je kako ti grah padne.. meni je svaku knjigu provjerio datum na kraju da ne bude da sam kupila 2 dana prije upisa... a i kad vidi da ti fali nesta-prica! :D znaci, NE BITI BEZOBRAZAN!!!! Budi fin prema njemu, budi mudar sa svojim potezima jer ipak-tebi treba od njega potpis, a ne obrnuto :)
a to za grupu.. neka bude tajna.. ipak se ovdje cuva identitet :) a te osobe fakat nisu bile zenskog roda :D cak sta vise-vise mu cure kupuju knjige jer se boje da ih ne napadne a muski glume neke coolere i frajere :D
twizzler

#302 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by twizzler »

kaktus na prozoru wrote:Ama covjece, momak je imao 40 bodova sve ukupno, i na kraju kroz pricu izvuce 6 :D kod njega je prica najbitnija.. da si ti fin prema njemu, da mu ne tersas nego da se ipak odnosis sa nekom dozom postovanja (a budimo realni postovanje studenta prema profesoru u danasnje vrijeme je sve manje, nazalost). Opet, kako sam vec rekla: to za potpis je kako ti grah padne.. meni je svaku knjigu provjerio datum na kraju da ne bude da sam kupila 2 dana prije upisa... a i kad vidi da ti fali nesta-prica! :D znaci, NE BITI BEZOBRAZAN!!!! Budi fin prema njemu, budi mudar sa svojim potezima jer ipak-tebi treba od njega potpis, a ne obrnuto :)
a to za grupu.. neka bude tajna.. ipak se ovdje cuva identitet :) a te osobe fakat nisu bile zenskog roda :D cak sta vise-vise mu cure kupuju knjige jer se boje da ih ne napadne a muski glume neke coolere i frajere :D
Pusti to kroz pricu, momak je ili imao stelu ili je radila koverta. :-)
Hajde samo mi jos reci grupu i da zavrsimo diskusiju :mrgreen:
ŠiŠ

#303 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by ŠiŠ »

Partizan1 wrote:et kod cesme....ccc......mene ce te lako prepoznat vojna odora i smajser....hehe
stavi petokraku na rever kosulje :D
kaktus na prozoru

#304 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Puna mi je kapa prica kako je neko imao stelu.. Sta god neko uradi-Boze moj, imao je stelu! Mentalitet naseg naroda je da svoj neuspjeh opravdava tudjom stelom. Nedaj Boze da neko nekome prizna da je dobar u tome sto radi! Mozda je momak jednostavno dobar u pucanju suplje.. Ja nisam, ali mozda on jeste.. necu odmah reci "ima stelu". Ako profesor nekoga nije peglao za knjige, mozda se jednostavno tom nekome posrecilo. Necu odmah reci "imao je stelu".. Sto sve moramo pravdati recenicom "imao je stelu"? :S
twizzler

#305 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by twizzler »

kaktus na prozoru wrote:Puna mi je kapa prica kako je neko imao stelu.. Sta god neko uradi-Boze moj, imao je stelu! Mentalitet naseg naroda je da svoj neuspjeh opravdava tudjom stelom. Nedaj Boze da neko nekome prizna da je dobar u tome sto radi! Mozda je momak jednostavno dobar u pucanju suplje.. Ja nisam, ali mozda on jeste.. necu odmah reci "ima stelu". Ako profesor nekoga nije peglao za knjige, mozda se jednostavno tom nekome posrecilo. Necu odmah reci "imao je stelu".. Sto sve moramo pravdati recenicom "imao je stelu"? :S
Kada je u pitanju prof. repcic onda je to jedino logicno objasnjenje. Znam masu studenata sa prve i druge godine kojima nije davao 2 ili 3 boda i ti mi kazes da je momak sa 40 bodova dobio 6. Znaci ili stela ili suske.
To na lijepe oci moze(i bilo je dosta slucajeva ukljucujuci mene :lol: ) kod rajfe ili dunje ali kod repcica.. :mrgreen:
Reci mi bar u kojoj si liniji bila u drugom semestru. Ja u liniji 2.
ŠiŠ

#306 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by ŠiŠ »

kkbosna_90 wrote:ma mogu u kopirnici, knjizari, pijaci .... :)
ponesite ruksake kad budete kupovali Uscumlice :D
svaka knjiga je 4 prsta debela a to je -onako ofrljativno- oko 1000 strana
za sestice morate preraditi svaku neparnu stranu :D

za lase prepoznavanje onoga sto ce te da sanjate
Image
kaktus na prozoru

#307 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

@twizzler: otkud ti ideja da sam tvoja godina uopste? :D gledaj, ti ne znas sta je on profesoru rekao.. ne znas okolnosti price, ali automatski pretpostavljas da je stela.. Zar ne mislis da nesta ne stima u tom nacinu razmisljanja? Zar ne mislis da je, blago receno-cudno (da ne iskoristim druge rijeci), da svi automatski pretpostavljaju da je stela, i to samo zato jer su oni dozivjeli nesta drugo?
@ŠiŠ: hahahahahaha ja imam bijelu varijantu u fazi raspada :D I dio se nekako i drzi, II cu morati ponovo da uvezujem :D i da, doslovno treba rusak za uscumlica :D
Partizan1

#308 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by Partizan1 »

jasta neg petokraku.......jos kad uđem u onog Titu ko da sam na ćabu dos'o ..osjecam se ispunjeno ...hehehe....
Partizan1

#309 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by Partizan1 »

DOBRO STO TREBA RUSAK AL treba li se toliko zadataka preradit za 6..
Last edited by Partizan1 on 18/09/2009 01:14, edited 1 time in total.
twizzler

#310 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by twizzler »

kaktus na prozoru wrote:@twizzler: otkud ti ideja da sam tvoja godina uopste? :D
Nisam to uzeo u obzir doduse :mrgreen: Dobro, kad zelis ostati anonimna u redu. :)

Ako uscumlica nigdje ne nadjete, ima kopirana varijanta u kopirnici u kampusu tamo kod etf-a, dodje 10ak km koliko se sjecam :wink:
Last edited by twizzler on 18/09/2009 01:17, edited 1 time in total.
Bolonjac

#311 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by Bolonjac »

Partizan1 wrote:ewo kolege brucosi pogledajte ovaj link imaju cetiri neke zbirke uscumlica al samo postavljeni zadatci bez rjesenja....
bar malo ce pomoci......http://www.eknjige.org/matematika.php?k ... tika&pid=2
lol otisli ste na srpski sajt da bi se opet vratili na bh sajt tj http://etf.ba :D
twizzler

#312 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by twizzler »

Partizan1 wrote:DOBRO STO TREBA RUSAK AL treba li se toliko zadataka preradit za 6..
Vjeruj mi ja sam je kupio nikad je nisam otvorio a polozio sam obje matematike... samo preradio zadatke sa predavanja/vjezbi i imao malo srece sa funkcijama kod aleksandre :mrgreen:
Ali opet, nemaju svi moj intelekt :lol: shala 8)
Partizan1

#313 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by Partizan1 »

joj zar je bitno đe sam nasao bitno je da su tu
Partizan1

#314 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by Partizan1 »

Vjeruj mi ja sam je kupio nikad je nisam otvorio a polozio sam obje matematike... samo preradio zadatke sa predavanja/vjezbi i imao malo srece sa funkcijama kod aleksandre :mrgreen:

ne moras se salit, upravu si .. ako si polozio bez da si otvorio te knjige onda si maher za mat...ejvala....
tubok

#315 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by tubok »

E svasta se nacitah da vise ni sam ne znam sta sam procitao, a vec je i malo kasno pa mi je opala koncentracija. :-D
E prvo da se ja zahvalim svima vama posebno nasoj divnoj kolegici kaktus_na_prozoru. jer nam zaista pomaze, a naravno i ostalima. Samo tako nastavite, svaki vas post nama je dobro dosao. A to za zbirku zadataka, sutra bih trebao da kupim te zbirke zadataka.( Ustvari to je danas, jer je vec petak).
Jos sam nesto htio da napisem, ali sad ne mogu da se sjetim na koji sam post htio da odgovorim. No nebitno. Vidimo se sutra kad stignem kuci sa Uščumlićem.
tubok

#316 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by tubok »

Partizan1 wrote:

ne moras se salit, upravu si .. ako si polozio bez da si otvorio te knjige onda si maher za mat...ejvala....
Ma kad si je polozio mislim da si je i znao.
Jer sumnjam da si polozio matematiku a da ne znas.
A nekad je bitnije znanje od ocijene. Ali nek je prolazna. :-) :-D
ŠiŠ

#317 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by ŠiŠ »

Partizan1 wrote:
DOBRO STO TREBA RUSAK AL treba li se toliko zadataka preradit za 6..
Jesi li ti cuo za Boska Buhu??
Ako nisi: predji na neprane strane :lol: :lol:
SFSN
idrizinho

#318 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by idrizinho »

Da vas pitam sta je ovo linija 1 i linija 2 ??
twizzler

#319 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by twizzler »

idrizinho wrote:Da vas pitam sta je ovo linija 1 i linija 2 ??
Posto cete predavanja imati u onim velikim ucionicama a ne u amfiteatru, onda su vas morali podjeliti u dvije velike grupe, koje se iz samo njima znanog razloga nazivaju linijama. Otprilike po abecedi se djeli, do slova "k" u prvu liniju ostalo u drugu. Grupe za vjezbe su nesto drugo i one se nazivaju grupama, a njih ce biti dvadesetak.
idrizinho

#320 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by idrizinho »

twizzler wrote:
idrizinho wrote:Da vas pitam sta je ovo linija 1 i linija 2 ??
Posto cete predavanja imati u onim velikim ucionicama a ne u amfiteatru, onda su vas morali podjeliti u dvije velike grupe, koje se iz samo njima znanog razloga nazivaju linijama. Otprilike po abecedi se djeli, do slova "k" u prvu liniju ostalo u drugu. Grupe za vjezbe su nesto drugo i one se nazivaju grupama, a njih ce biti dvadesetak.
eh posto smo u tim linijama jel i prva i druga imaju u isto vrijeme predavanje ili ?? A ove vjezbe koliko traju vremenski od prilike da znam sebi podjeliti vrijeme u toku dana :D
twizzler

#321 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by twizzler »

idrizinho wrote:
eh posto smo u tim linijama jel i prva i druga imaju u isto vrijeme predavanje ili ?? A ove vjezbe koliko traju vremenski od prilike da znam sebi podjeliti vrijeme u toku dana :D
Linije imaju u isto vrijeme predavanja(od 9:00 do 11:00) ali razlicitim danima razlicite predmete. Jer svaki predmet predaje jedan profesor koji ne moze biti na dva mjesta u isto vrijeme. :mrgreen: Znaci ako linija 1 ima matematiku ponedeljkom, linija dva ce imati neki drugi predmet i obrnuto.
Vjezbe traju po dva casa otprilike za svaki predmet(matematika je 3), mada cesto se to spoji pa se radi bez pauze i zavrsi se brze. Zavisi od asistenta i kako se dogovorite. Raspored za vjezbe ce biti naknadno objavljen i vjezbe mogu biti omah nakon predavanja za neke grupe a za neke u 4-5 popodne. Znaci kako te zakaci.

eto toliko za veceras nemojte zaboraviti nabaviti pernice za predavanja...
ŠiŠ

#322 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by ŠiŠ »

Kad smo vec kod "recepata" za dobru brucosku "kuhinju":
svakom studentu - a posebno brucosu-bi preporucio: da se fakultativno pozabavite strategijama, tehnikama produktivnog ucenja te planiranju i organizovanju sopstvenih resursa. Ne govorim o fazonima tipa brzog pamcenja.
Postije i vjestine produktivnog citanja, sto bi valjalo pregledati, pa i savladati ako se ocjeni korisnim.

Zaboravite iskustva iz srednje skole. Upali ste u prvu ligu i bez "visinskih priprema" nema vam selameta.
Za ove oblasti postoji dosta literature. I to su legitimne naucne oblast kao i nase masinstvo. Valjalo bi ih izucit za licno dobro. Ne znam kakvi su ovi "bolonjci" u smislu obima nastave i kriterijma prolzanosti. Meni oni asociraju na sampanjac. Sampanj zna samo dobro "eksplodirat" a prava vina su: crna vina.
xammerx

#323 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by xammerx »

ja ne znam da je ova tema ikad aktivnija bila :P...a za ovu kaficu, ako hoce ko od vas stariji bujrum ;D...ajd i ti kaktuse, da te castimo za optimizam, nas 5 svako po kolac :P..oj valjda me samo nece te vjezbe u 4 5 :S...jesul te grupe, abecedno podjeljene ili??
cobankov1

#324 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by cobankov1 »

Imam pitanje za pametne.
Koje zvanje će imati Sarajevski svršeni student na maš.fakultetu-trogodišnji,a koje na Zeničkom četverogodišnji.
Ako nema razlike,zašto 3 ili 4 godine,a ako ima koje su'
iNŽENJERI MAŠINSTVA već postoje,ljudi završili višu mašinsku školu.
Zna li netko?
twizzler

#325 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by twizzler »

xammerx wrote:ja ne znam da je ova tema ikad aktivnija bila :P...a za ovu kaficu, ako hoce ko od vas stariji bujrum ;D...ajd i ti kaktuse, da te castimo za optimizam, nas 5 svako po kolac :P..oj valjda me samo nece te vjezbe u 4 5 :S...jesul te grupe, abecedno podjeljene ili??
Jesu grupe su pa abecedi ali to nista ne znaci, mozda bas grupe 1 i 2 budu imale najgore termine za vjezbe... sto se tice kafe kaktus zeli ostati anonimna tako da.. :lol: a ja nisam ni pozvan :oops:
Post Reply