Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sasa_t

#301 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by sasa_t »

Ja predlazem akciju:

Da skupimo novac i kupimo stan imamu iz Gluhe Bukovice? Vidim da jadan covjek nema gdje :lol:
upravnik

#302 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by upravnik »

sasa_t wrote:Ja predlazem akciju:

Da skupimo novac i kupimo stan imamu iz Gluhe Bukovice? Vidim da jadan covjek nema gdje :lol:
ja koliko znam, taj je bar 18 mjeseci rahat od stambene problematike...
e sad se nadati da će mu drugostepena presuda produziti gostoprimstvo zeničke kaznionice za još koji mjesec...

mada bi njemu vjerovatno bilo lakše kad bi almy u zatvoru izgradio paviljon samo za muslimane, ali o tom potom...
popajic

#303 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by popajic »

Maraschino wrote:
popajic wrote:
Naime, u ponudi se ističe da su stanovi namijenjeni samo vjerski orijentisanim muslimanima i navedena su dva razloga za takvu odluku - sigurnost stanovanja i življenja u zgradi i mogućnost biranja komšiluka.
FUJ,FUJ,FUJ !
Sada ce poceti postavljati i nacionalne filtere za zrak - ne mozemo valjda svi isti udisati !
Boze sacuvaj...
Musliman sam po rodjenju i vjerovatno ne bih mogao kupiti tamo stan jer ne prakticiram vjeru.

U cemu je problem...
Ako nisi vjernik onda si Bosnjak,ne musliman- ali to sad nema veze!
Ako ne kontas gdje ovo vodi i koliko je ovo nenormalno ja ti stvarno ne mogu pomoci !
Stanovi za vjersko orijentirane !!! Hoce li nas to sad anketirati kako se ponasamo u svoja 4 zida,pa nas prema tome sortirati ??? :-)
chuchumbamayumbe

#304 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by chuchumbamayumbe »

Molim vas, pomozite mi!
Moja mati je kupila jedan od tih stanova (klanja 5 vakata), ali ce ga dati meni na koristenje (ja ne klanjam niti za Bajram).
Da li sam trudna?!
sasa_t

#305 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by sasa_t »

chuchumbamayumbe wrote:Molim vas, pomozite mi!
Moja mati je kupila jedan od tih stanova (klanja 5 vakata), ali ce ga dati meni na koristenje (ja ne klanjam niti za Bajram).
Da li sam trudna?!
Islamofob :lol:
upravnik

#306 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by upravnik »

chuchumbamayumbe wrote:Molim vas, pomozite mi!
Da li sam trudna?!
e nema onda korištenja stana majčin sine!!!
to je ozbiljna zgrada, nema tu fušerenja unutar vlastita 4 zida, tu ti se klanja kolektivno ispred zgrade na segamegaserdžadi...
petkom reis lično dolazi
klauss

#307 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by klauss »

ha ha toliko o zajednickom zivotu...nema nama zajednickog zivota...fuj, ne znam gdje mi je gore u sarajevu il zenici, uzas jedan, sva ta prica o multietnicnosti davno je pala u vodu...toliko mi je muka od tog sarajeva da sam neki dan, kad sam morao ici tamo otisao u istocno sarajevo u pekaru da jedem..fuj, gad mi je nesto u onoj bascarsiji
hamdija

#308 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by hamdija »

klauss wrote:ha ha toliko o zajednickom zivotu...nema nama zajednickog zivota...fuj, ne znam gdje mi je gore u sarajevu il zenici, uzas jedan, sva ta prica o multietnicnosti davno je pala u vodu...toliko mi je muka od tog sarajeva da sam neki dan, kad sam morao ici tamo otisao u istocno sarajevo u pekaru da jedem..fuj, gad mi je nesto u onoj bascarsiji
Kako da ti ovo kazem fino haj ne seri majke ti
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#309 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by dr.gog »

klauss wrote:ha ha toliko o zajednickom zivotu...nema nama zajednickog zivota...fuj, ne znam gdje mi je gore u sarajevu il zenici, uzas jedan, sva ta prica o multietnicnosti davno je pala u vodu...toliko mi je muka od tog sarajeva da sam neki dan, kad sam morao ici tamo otisao u istocno sarajevo u pekaru da jedem..fuj, gad mi je nesto u onoj bascarsiji
herr KlauSS, preporučam ti dijetalnu prehranu :) i opuštajuću atmosferu uz jelo,osobito ako si tanušnih osjetila glede želuca.
Inače, dobro smo, kako si ti?
klauss

#310 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by klauss »

havala na pitanju, sad kad sam u Banja Luci, odlicno se osjecam.A zeludac se jos prevrce, nemam pojma sta mu je
ja progovorila

#311 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by ja progovorila »

shuriken wrote:
navratiponekad wrote:neznam jeli to iz provjerenih izvora,
samo nam još i to treba da imamno zgrade u kojima je jedan narod :oops:
neznam kakvi su to ljudi koji to rade,trebali bi ići na lijećenje što prije
sta ces provjerenije, prilog trajao 10-15 minuta, pricali sa izvjesnim Tufekcicem koji je vlasnik te firme koja gradi, pricali sa kupcima, pricali sa gradonacelnikom Zenice, sa prolaznicima, sa Don Antom Ledićem koji je u Zenici župnik
ne može biti provjerenije
jos malo pa ce nam podjeliti ulice za ove ili one, pa trotoare, pa javni prevoz,jadni mi sto li ce biti sa mjesanim brakovima ili sa djecom iz mjesanih brakova. Sto sve nece izmisliti.
popajic

#312 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by popajic »

klauss wrote:havala na pitanju, sad kad sam u Banja Luci, odlicno se osjecam.A zeludac se jos prevrce, nemam pojma sta mu je
Decko,mi u Sarajevu bar otvoreno pricamo o problemima koje nacionaliZMI stvaraju !
Mozda ti se od toga zeludac prevrce...nisi navikao...u Banja LuKi ?!
fixer

#313 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by fixer »

i ja se pitam - kakva multietnicnost kad covjeku muka od sarajeva? haj da je naveo neki valjan razlog, ali jok, samo mu doslo...
ta tvoja muka je nastala kao posljedica bolesti u kojoj funkcioniras - neopravdana i slijepa mrznja prema svemu drugacijem, tudjem.
klauss

#314 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by klauss »

hvala vam na dijagnozi, uvijek je ista, a mene/nas stalno boli...moracemo naci neke druge doktore
Chisum

#315 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Chisum »

Kakav ti i Sarajevo, papane......

Ti i na zelenom pretrcavas.
klauss

#316 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by klauss »

e da, to mi je bas bio problem
gdje god se okrenem zelena boja u sarajevu, pretrcavao sam citav dan, kontajuci da je semafor po onim sokacima nekih hodza, sultana, imena koje nikad nisam cuo
jel_u_vinklo

#317 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by jel_u_vinklo »

fixer wrote:
i ja se pitam - kakva multietnicnost kad covjeku muka od sarajeva? haj da je naveo neki valjan razlog, ali jok, samo mu doslo...
ta tvoja muka je nastala kao posljedica bolesti u kojoj funkcioniras - neopravdana i slijepa mrznja prema svemu drugacijem, tudjem.
Nije decko ni bio u Sarajevu,imao je namjeru,ali se naprasno prepao da se ne izgubi,pa se odlucio vratiti u pekaru...
Chisum

#318 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Chisum »

klauss wrote:e da, to mi je bas bio problem
gdje god se okrenem zelena boja u sarajevu, pretrcavao sam citav dan, kontajuci da je semafor po onim sokacima nekih hodza, sultana, imena koje nikad nisam cuo

Aaaa... taj prepoznatljivi humor....

Sokolac? Han Pijsak?

Nemoj samo da igras sibice. Oni uzimaju papke lopatom. Zli su to ljudi. Zli i pokvareni.
klauss

#319 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by klauss »

puno dalje od ovih lokacija...sokolac i han pijesak - cini ti se, samo su malo srčaniji
LadyBear

#320 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by LadyBear »

klauss wrote:havala na pitanju, sad kad sam u Banja Luci, odlicno se osjecam.A zeludac se jos prevrce, nemam pojma sta mu je
A znaci ti si taj koji mi zagaduje grad?

Sto se tice ovih zgrada u Zenici :run:
klauss

#321 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by klauss »

moguce, otisao sam brzo, vidim multietnicnost, ljubav, siroke ruke na sve strane a ja vaki zadrt dje cu u tu sredinu..daaaaj BA
Chisum

#322 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Chisum »

klauss wrote:puno dalje od ovih lokacija...sokolac i han pijesak - cini ti se, samo su malo srčaniji
Imas pravo.... bio sam brzoplet.

Pogledavsi tvoj post, zapahnu me nesto, pa napisah prve dvije asocijacije, sjetivsi se predratne pijace.

Ali valjda stala svuda "mirise" isto.
klauss

#323 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by klauss »

ne boj se, zacepi malo nos neces osjetiti ako te krene gristi za oci pokloni se Allahu, mimoici cete brzo
Chisum

#324 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Chisum »

Ma jok ba.... nema problema.

Nego kako bi u pekari? Jesi plesao? Do kad si ostao?
klauss

#325 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by klauss »

ma ba, bi dobro fakat, najedoh se ja pra'o dobro, nije niko bio za ples
Post Reply