Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
bombas_vera

#301 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

charrrmed wrote:
alica.k wrote:nema sanse da padnete prijemni ako imate znanje!

dobra info to za drugi rok, tad cu onda i ja predat za francuski obzirom da imam sutra ispit u vrijeme prijemnog. ko da gledam da ce ga odgoditi...svi su ostali odgodili.
Oj, nadam se da si upravu! Imam znanje, ali trema uvijek ucini svoje...ma koliko se opirali...Znam da ces reci da nema razloga za strah i da se opustim ali to je jace od mene
fakat i meni trema,uvijek zablokiram zbog nje :S
suncica24

#302 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by suncica24 »

Sretno svima! :)
JThomas

#303 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by JThomas »

sretno svima :)

nećete zablokirati, to vam se zadnji dan čini :) kad stvarno ne znaš, onda nemaš ni treme... :lol:
Vitamin C

#304 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Vitamin C »

Za dvanaest sati već ćemo znati na čemu smo. :D
Sretno svima.
Drina Light

#305 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Drina Light »

Hajde da vam i ja pozelim srecu...vidimo se sutra u prolazu. Sretno. U 9:00 sutra, bez kasnjenja.
charrrmed

#306 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by charrrmed »

I ne zaboravite licne karte ili pasose :mrgreen:

Sretno svima, ako Bog da, proci cemo svi i sjecat se svega ovoga s smjeskom na licu :)
medeja

#307 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by medeja »

charrrmed wrote:I ne zaboravite licne karte ili pasose :mrgreen:

Sretno svima, ako Bog da, proci cemo svi i sjecat se svega ovoga s smjeskom na licu :)
Iskreno se nadam. :D
Javite svi kako ste prošli. :)
MmeDeLafayette

#308 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by MmeDeLafayette »

alica.k wrote:nema sanse da padnete prijemni ako imate znanje!

dobra info to za drugi rok, tad cu onda i ja predat za francuski obzirom da imam sutra ispit u vrijeme prijemnog. ko da gledam da ce ga odgoditi...svi su ostali odgodili.
opa :D svaka cast! sto ti bude trebalo za francuski samo se meni obrati na PP :)
feel free to contact me any time i svakako i tebi sretno na prijemnom i sutra na exam-u :D
Drina Light

#309 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Drina Light »

charrrmed wrote:I ne zaboravite licne karte ili pasose :mrgreen:

Eh da, i onaj papir sto ste dobili kad ste predali dokumente :D
MmeDeLafayette

#310 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by MmeDeLafayette »

Sretno svim userima koji polazu sutra, i naravno javite se kad zavrshite i aBd svi polozite :)
Drina Light

#311 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Drina Light »

Pa kako bi :D niko nista ne javlja....da li ste zadovoljni?
pimmkie

#312 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pimmkie »

Evo da se tuspasim :D
Nije bilo tesko, al nas je bilo... Ihiii :-D
Ali bice sve uredu aBd. :wink: To za anglistiku.
Sta je s ostalima?
arabeska

#313 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by arabeska »

evo i mene...

nije bilo tesko, samo su nam ogranicili vrijeme pisanja eseja na 45 minuta, sto nekima nije odgovaralo,

uglavnom, ok je bilo. sad treba docekati petak :)
bombas_vera

#314 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

vala bas,ja pisala koncept,kad kaze ona teta jos 10 min :O ali uspjela sam prepisati...ali su nas izresetali sa gramatikom hehe
medeja

#315 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by medeja »

Bez imalo pretjerivanja, prijemni ispit za studij B/H/S jezika je bio najteži.
Nijedno pitanje nije bilo na zaokruživanje, tj. na svako je trebalo odgovoriti, dati primjer, itd.
Sve u svemu, prezadovoljna sam kako sam uradila i iskreno se nadam da će nas primiti. :)
Hvala svim forumašima koji su nam pomagali. :)
pimmkie

#316 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pimmkie »

bombas_vera wrote:vala bas,ja pisala koncept,kad kaze ona teta jos 10 min :O ali uspjela sam prepisati...ali su nas izresetali sa gramatikom hehe
:? Meni je test iz gramatike bio skroz lagan. Jedino mozda dva-tri pitanja... A onaj test iz BHS pravopisa je bio, u najmanju ruku, smijesan :)
A sto se koncepta eseja tice, nisam nesto puno pisala, samo uvodni paragraf, ostalo je dolazilo samo po sebi :D Koju ste temu uzele?
Jedva cekam petak...

I ovo prodje 8-)
Last edited by pimmkie on 01/07/2009 15:34, edited 1 time in total.
pimmkie

#317 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pimmkie »

Pardon, greska :D
medeja

#318 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by medeja »

pimmkie wrote:
bombas_vera wrote:vala bas,ja pisala koncept,kad kaze ona teta jos 10 min :O ali uspjela sam prepisati...ali su nas izresetali sa gramatikom hehe
:? Meni je test iz gramatike bio skroz lagan. Jedino mozda dva-tri pitanja... A onaj test iz BHS pravopisa je bio, u najmanju ruku, smijesan :)
A sto se koncepta eseja tice, nisam nesto puno pisala, samo uvodni paragraf, ostalo je dolazilo samo po sebi :D Koju ste temu uzele?
Jedva cekam petak...

I ovo prodje 8-)

Hej, neki rezultati su već objavljeni i postavljeni. :)
Također, čula sam da rezultati koje ćemo moći vidjeti u petak nisu zvanični pa sam htjela pitati da li neko zna nešto više o ovome?
bombas_vera

#319 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

medeja wrote:
pimmkie wrote:
Jedva cekam petak...

I ovo prodje 8-)

Hej, neki rezultati su već objavljeni i postavljeni. :)
Također, čula sam da rezultati koje ćemo moći vidjeti u petak nisu zvanični pa sam htjela pitati da li neko zna nešto više o ovome?

mozda nece staviti i prosjek ocjena iz srednje,a i jos da se stele uguraju.... :D
a iz cega su izasli rezultati?
charrrmed

#320 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by charrrmed »

Danas sam zavrsio sa Historijom Umjetnosti i bilo je prelagano. A pravopis iz Bosanskoog...nista lakse, iznenadio sam se jer je fakat bio smijesan. Ali cu se zavijek sjecati Spanije i ekskurzije iz teksta...lol...A ni ostalo nije bilo tesko, mozda malo onaj test iz Historije umjetnosti ali je bio na zaokruzivanje, pa sam sve uradio...Bilo nas je samo 10, i vjerujte uzivali smo,. Mir i tisina, a svi su nekako raja...

Ali sam se pravo zabrinuo za pedagogiju (koju sutra polazem), jer danas su studenti izlazili iz sale 123 razocarani, umorni i svi sa glavoboljom. Ispricali su nam da nisu ocekivali tkva pitanja i da je bilo PRETESKO pa da cak budu i pitanja iz fizike...Zna li iko ista o ovome, neka pomaze pod hitno! :D
medeja

#321 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by medeja »

charrrmed wrote:Danas sam zavrsio sa Historijom Umjetnosti i bilo je prelagano. A pravopis iz Bosanskoog...nista lakse, iznenadio sam se jer je fakat bio smijesan. Ali cu se zavijek sjecati Spanije i ekskurzije iz teksta...lol...A ni ostalo nije bilo tesko, mozda malo onaj test iz Historije umjetnosti ali je bio na zaokruzivanje, pa sam sve uradio...Bilo nas je samo 10, i vjerujte uzivali smo,. Mir i tisina, a svi su nekako raja...

Ali sam se pravo zabrinuo za pedagogiju (koju sutra polazem), jer danas su studenti izlazili iz sale 123 razocarani, umorni i svi sa glavoboljom. Ispricali su nam da nisu ocekivali tkva pitanja i da je bilo PRETESKO pa da cak budu i pitanja iz fizike...Zna li iko ista o ovome, neka pomaze pod hitno! :D

Moja prijateljica je danas polagala pedagogiju i kaže da je prelagano.
Pouzdaj se samo u sebe, pusti šta drugi kažu. ;)
alica.k

#322 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

drzim vam fige da ste polozili i da se upisete a tek onda pocinje prava muka!
charrrmed

#323 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by charrrmed »

medeja wrote:
charrrmed wrote:Danas sam zavrsio sa Historijom Umjetnosti i bilo je prelagano. A pravopis iz Bosanskoog...nista lakse, iznenadio sam se jer je fakat bio smijesan. Ali cu se zavijek sjecati Spanije i ekskurzije iz teksta...lol...A ni ostalo nije bilo tesko, mozda malo onaj test iz Historije umjetnosti ali je bio na zaokruzivanje, pa sam sve uradio...Bilo nas je samo 10, i vjerujte uzivali smo,. Mir i tisina, a svi su nekako raja...

Ma ne slusaj nikada sta drugi kazu, medjutim moja druga prijateljica je danas polagala pedagogiju, ispricala nam je kako nije ocekivala takva pitanja a i medju ostalim smo se raspitali i kazu identicnu stvar. Nabrojala nam je neka od pitanja, malo sam se pripremio ali nije to to...
Merce

#324 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Merce »

Jedna molba kolegama koji su pisali prijemni iz anglistike. Ako mozete napisati teme koje su bile za esej i jos neka pitanja iz gramatike. Trebaju mi hitno. Hvala
medeja

#325 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by medeja »

charrrmed wrote:
medeja wrote:

Ma ne slusaj nikada sta drugi kazu, medjutim moja druga prijateljica je danas polagala pedagogiju, ispricala nam je kako nije ocekivala takva pitanja a i medju ostalim smo se raspitali i kazu identicnu stvar. Nabrojala nam je neka od pitanja, malo sam se pripremio ali nije to to...

Nikada se ne zna.
Mislim, oni ipak moraju tu primiti nekoga.
Sutra lagano pa šta bude - bit će. :)
Sretno!
Post Reply