imas novu avonovu bazu sulikonsku sa tonirnom kremom, magix, koja je odlicnaLady Saray wrote:ima li ko kakav prijedlog za tonirane kreme? probala sam od nivea-e i ballea-e ima li jos koja tonirana a da nije bruku para?
Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Moderator: anex
-
nera18
#301 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
-
maraska
#302 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
I ja ovaj. Naj naj...Zoya wrote:rijetko skroz koristim tecni puder, ali kad to cinim onda je to ovaj;
- swirl
#303 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Evo vam nekoliko korisnih sajtova, po pitanju beauty products:
Svi make up brandovi
http://www.reviewcentre.com
Recenzije kozmetike, parfema, proizvoda za negu kose i tela, itd. svih mogucih brendova:
http://www.makeupalley.com
Health & Beauty tips (odlicno za pocetnike):
http://www.time4tips.com/index.htm
Recenzije svih kozmetickih proizvoda:
http://www.ciao.co.uk/Beauty_9470_2
Svi make up brandovi
http://www.reviewcentre.com
Recenzije kozmetike, parfema, proizvoda za negu kose i tela, itd. svih mogucih brendova:
http://www.makeupalley.com
Health & Beauty tips (odlicno za pocetnike):
http://www.time4tips.com/index.htm
Recenzije svih kozmetickih proizvoda:
http://www.ciao.co.uk/Beauty_9470_2
-
duboka_misao
- hana_montana
#305 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
duboka_misao wrote:
e bas me interesuje ovaj,jel to za normalnu kozu ili sto????
-
duboka_misao
#306 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
ima vise vrsta kod mene je za mjesovitu,jako kremasto ne isusuje meni prva ligahana_montana wrote:duboka_misao wrote:
e bas me interesuje ovaj,jel to za normalnu kozu ili sto????
- hana_montana
#307 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
aha,probacu bas,spasibaduboka_misao wrote:
ima vise vrsta kod mene je za mjesovitu,jako kremasto ne isusuje meni prva liga
- alica.k
#308 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
kupila ovih dana givenchy subli'mine il kako se zove, prezadovoljna. nest ko tonirana krema, meni taman.
jes da imam masnu kozu, al sam odustala od borbe. sad samo da imam NESTO na licu, pa bilo sta. super je, jako slican pure light-u.
jes da imam masnu kozu, al sam odustala od borbe. sad samo da imam NESTO na licu, pa bilo sta. super je, jako slican pure light-u.
- swirl
#309 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Jesi probala Vichy Normaderm kremu? Imam isti problem kao i ti, i ova mi krema rjesava problem, ne u potpunosti, ali i dalje se borimalica.k wrote:kupila ovih dana givenchy subli'mine il kako se zove, prezadovoljna. nest ko tonirana krema, meni taman.
- alica.k
#310 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
jesam, i zamalo unistila lice. ja vodim kampanju protiv vichyja.
- swirl
#311 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Sta je bilo??alica.k wrote:jesam, i zamalo unistila lice. ja vodim kampanju protiv vichyja.
- alica.k
#312 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
pa nista, od normaderma mi se lice uzasno pocelo susiti i perutati, i pojavile su mi se neke nidje veze ogrooomne akne u donjem dijelu lica koje nikad nisam imala...
kad sam prestala koristiti normaderm nisam nista smjela stavljati na lice neka 2-3 mjeseca (ni puder. ni kremu nikakvu. maske. nista.) da se to sve vrati u normalu. i eto, sad radije nista, nego bilo sta sto i drugima pomogne.
kao sto sam vec rekla, prihvatila sam ja to, ne smeta mi uopste vise toliko sto mi je masno lice. samo eto, moram imat neki puder n alicu, pa sam izabrala ovo sto je blizu toniranoj kremi, i ima spf20.
kad sam prestala koristiti normaderm nisam nista smjela stavljati na lice neka 2-3 mjeseca (ni puder. ni kremu nikakvu. maske. nista.) da se to sve vrati u normalu. i eto, sad radije nista, nego bilo sta sto i drugima pomogne.
kao sto sam vec rekla, prihvatila sam ja to, ne smeta mi uopste vise toliko sto mi je masno lice. samo eto, moram imat neki puder n alicu, pa sam izabrala ovo sto je blizu toniranoj kremi, i ima spf20.
- swirl
#313 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Ja ga koristim vec skoro tri mjeseca, i meni je dobar. Ali meni je lice bukvalno premasno, tako da i kad stavim Normaderm, za sat vremena je opet masnoalica.k wrote:pa nista, od normaderma mi se lice uzasno pocelo susiti i perutati, i pojavile su mi se neke nidje veze ogrooomne akne u donjem dijelu lica koje nikad nisam imala...
- Ma.Le.Na
#314 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
koliko kosta taj givenchy subli'mine?
Koristim vichy-jev ali nisam nesto zadovoljna..
- alica.k
#315 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
62KM u onoj novoj parfumeriji u importanne centru. ne sjecam se koliko je kostao u plazi kad sam gledala.Ma.Le.Na wrote:koliko kosta taj givenchy subli'mine?
al ako ti je masno lice, ne kupuj ovaj. on je bukvalno samo da imas nesto na licu.
- Ma.Le.Na
#316 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
nista ondaalica.k wrote:62KM u onoj novoj parfumeriji u importanne centru. ne sjecam se koliko je kostao u plazi kad sam gledala.Ma.Le.Na wrote:koliko kosta taj givenchy subli'mine?
al ako ti je masno lice, ne kupuj ovaj. on je bukvalno samo da imas nesto na licu.
masno mi je lice da ne moze bit masnije
-
ukras
#317 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Meni je masno lice ali poslije normaderma i one avene kozmetike toliko se isusilo i pocelo perutati da sam morala koristiti bukvalno ulja da mi se vrati moja stara koza >D mene najvise muci ono kad se pojavi bubuljica pa poslije nje ostane crveni trag. To se moze prekriti ali mi je muka vise do konstantnog pudera. Ima neko savjet kakos e rijesiti ovih napasti >D
-
duboka_misao
#318 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
kamilica za pranje,jomelop krema ili pantenol krema smiruju sve dozivljaje koze,ostaje ti crveni oziljak ili?ukras wrote:Meni je masno lice ali poslije normaderma i one avene kozmetike toliko se isusilo i pocelo perutati da sam morala koristiti bukvalno ulja da mi se vrati moja stara koza >D mene najvise muci ono kad se pojavi bubuljica pa poslije nje ostane crveni trag. To se moze prekriti ali mi je muka vise do konstantnog pudera. Ima neko savjet kakos e rijesiti ovih napasti >D
-
ukras
#319 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Ako se pojavi veca bubuljica na obrazu najcesce *prije ih nije nikako bilo osim na bradi( ostane poslije nje crvena flekica. Kad se koza pocne obnavljati onda po jedan dio se ljusti s nje, ali nikada do kraja ne nestane. To pravo ruzno izgleda. Koristila sma onaj avene diacneal on je kao za oziljke ali nikakvog pomaka poslije pola godine koristenja.
- hana_montana
#320 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
ehh ja ne uzeh vichy nisu imali testere
pa sam kupila ovaj da probam
ima kao i kremica i puder u njemu pa nije tezak

na prvu,meni je puno bolji od givenchy-ja

- alica.k
#321 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
probavala sam taj, previse me zabetonira 
-
duboka_misao
#322 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
sho ne rece mogu ti ja zbaviti tester samo reci koja nijansa (najvise ces ih naci u apoteci na Titovoj bivsa apoteka Zvjezda ,u sklopu nje ima i ona mala ko privatna )hana_montana wrote:ehh ja ne uzeh vichy nisu imali testerepa sam kupila ovaj da probam
ima kao i kremica i puder u njemu pa nije tezak
![]()
- swirl
#323 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Ja sad koristim ovaj tecni puder, i meni je odlican http://www.rimmellondon.com/UK/products ... ation.aspx
-
bambi:)
#324 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Molim za savjet koji tečni puder da kupim,ovako :imam tamniji ten + "trudničke" fleke na čelu jedna i po jedna sa svake strane nosa, koža masna,dakle treba mi neki puder koji će prikriti a da ne izgleda "zabetonirano",ili možda korektor + puder ne znam do sada ništa nije bilo po mom, ostali kažu da se neujednačenost tena ni ne vidi al meni je užas, zato ako neko ima savjet ... 
-
nera18
#325 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
korektor mf je moj izborbambi:) wrote:Molim za savjet koji tečni puder da kupim,ovako :imam tamniji ten + "trudničke" fleke na čelu jedna i po jedna sa svake strane nosa, koža masna,dakle treba mi neki puder koji će prikriti a da ne izgleda "zabetonirano",ili možda korektor + puder ne znam do sada ništa nije bilo po mom, ostali kažu da se neujednačenost tena ni ne vidi al meni je užas, zato ako neko ima savjet ...
i mineralni puder , kolicinu prilagodim zavisno od potrebe u tom trenu